Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Snikpellik skrev (14 timer siden):

Kadyrovs tsjetsjenske Tik-Tok-soldater er tilbake igjen med nye, fullstendig meningsløse og dustete videoer for å se kule og tøffe ut i deres øyne. Her er en av dem.

Regner med det blir lagt merke til i Moskva, og da mener jeg ikke på en positiv måte.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
JK22 skrev (37 minutter siden):

Mye tyder på at russerne har gitt opp Severodonetsk-fremspringet, de har hentet ut reserven fra feltet og deployert om forsterkningene som skulle settes inn ved et gjennombrudd, tilbake til Belgorodregionen som nå har 19 bataljoner eller 15,000 mann. Alt tyder på at de aktet å angripe Kharkiv fra nord. Nok en gang ser vi hvor syk det russiske militæret er; de valgt det enkelte alternativet og bare oppjustere krigsintensiteten uten å bry seg om eventuelle konsekvenser.

Og nok en gang ser man tegn på skiftende prioriteter; gjennom krigen har det gang på gang vært sett håpløs planlegging der man stadige skifte spor bokstavelig talt fra objekt til objekt uten gjennomføringsevne - og overstrekker sine styrkene. Dette viser hvor sterk det ukrainske forsvaret er, og hvor ambisiøst de russiske strategene er uten å ha den nødvendige evnen. I begynnelsen hadde man ønsket å kutte av hele fremspringet fra Izium. Så begynner de å justere sine ambisjoner nedover, man sikter lavere og lavere - og i slutten selve nippen var tilbake. Og så begynne man å skifte om til noe nytt.

Håpløst.

Kanskje de rett og slett trekker seg ut? Putin kan erklære «spesialoperasjonen» for fullført, selv om jeg tviler på det.

Lenke til kommentar
superrhino skrev (15 minutter siden):

Kanskje de rett og slett trekker seg ut? Putin kan erklære «spesialoperasjonen» for fullført, selv om jeg tviler på det.

De kan jo det med forklaring at målet var å svekke Ukrainas forsvarsevne ved å ta ut Ukrainske våpen men det fungerer kanskje dårlig når Terrorussisk media allerede har diskutert våpenleveranser til Ukraina fra NATO. Dåg kan de forklare det med at de også har tatt ut disse våpnene.

Lenke til kommentar

NRK har en artikkel om spekulasjonene rundt hva Putin vil si og ikke vil si i dag, 9. mai. Ikke noe der som vi ikke allerede har lest mange ganger før. Det mest interessante synes jeg faktisk var illustrasjonsbildet (fra forrige 9. mai-markering i Russland). Soldatenes positur indikerer at formålet med inspeksjonen er å inspisere nesehårene:

image.png.7853a22c2d59ac36660dd3a4b8314ce6.png

(skjermskudd fra NRK-artikkelen)

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Vi gratulerer Ruzzland: Med avslutningen på WW2. Ved å ha startet dagens krig i Europa. Ved utallige angrep på sivile og barn, ved en mengde løgner verden ikke har sett maken til siden Josef Goebbels, titusener døde, og et totalitært diktatur som har fjernet enhver form for frihet i egen befolkning. Et storslått land...

Image

Endret av Pop
Passende illustrasjon
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Ja, da er det 9.mai, en dag mange av oss har gruet oss til. Hva kommer til å skje? Vil Putin virkelig erklære krig og mot hvem?

Ser han fortsatt kaller det "speisaloperasjon". Det var mange av oss, meg inkludert som kun trodde det var skremsler at de virkelig ville invadere Ukraina, men der tok man jo grundig feil, så det er desverre ingenting som overrasker meg lenger om dette.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 minutter siden):

Det meldes nå om at flyoppvisningen i Moskva er avlyst. Den offisielle forklaringen er "dårlig vær". 

Samme forklaring som krigsskipet Moskva altså. Er jo lov å håpe at det ikke er operativt av en eller annen grunn.

Russernes "dårlig vær" begynner å minne litt om ungdomskoleelever som bare skal "til tannlegen" for fjerde gang samme uke.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Må si det irriterer litt når medier skriver at dagen markerer Russlands seier over Nazi-Tyskland under andre verdenskrig. Det var ikke Russland som beseiret Hitler, det var Sovjetunionen.

Det er stor forskjell på Russland og Sovjetunionen. Den bestod av 15 republikker, inkludert Ukraina som led enorme tap og ga et enormt bidrag til å beseire Nazi-Tyskland, skulder ved skulder med blant andre russerne. Sistnevnte som nå myrder etterkommerne av disse i Ukraina og bruker denne dagen til både å skryte av det og legitimere det.

Endret av Snikpellik
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
sedsberg skrev (3 minutter siden):

https://www.dagbladet.no/nyheter/advarer-finland-vil-reagere/76050217

Kan tyde på at Finland er (eller var) i Russlands kikkert.

Dette er sabelrasling, og det blir trolig ikke til noe mer enn det. En militær aggresjon mot Finland vil trolig føre til mer enn bare sanksjoner fra vesten. NATO ved USA, UK (og Tyskland?) har allerede gitt sikkerhetsgarantier til Sverige og Finland og vil ved en eventuell medlemsprosess være tydelig til stede i Østersjøen og områdene rundt.

Og så er det lite trolig at Russland vil evne å gjennomføre aksjoner av betydning mot Finland all den tid størsteparten av de allerede stående styrkene er bundet opp i Tsjetsjenia, Syria, Georgia og ikke minst Ukraina. De må i så fall mobilisere først, og så må mobiliseringsstyrkene trenes, materiell erstattes, repareres og vedlikeholdes. Dette tar MINIMUM 6 måneder, trolig nærmere 12 måneder. 

De (russerne) snakker om å utplassere atomvåpen i Kaliningrad. Javel? Jeg oppfatter at dette har liten eller ingen betydning rent strategisk da førsteslagsvåpen allerede er på plass på ubåter som trolig er eller kan plassere seg adskillig nærmere enn dette.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...