Jump to content

Pop

Medlemmer
 • Content Count

  5830
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Pop last won the day on April 20

Pop had the most liked content!

Community Reputation

3460 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

21826 profile views
 1. En vanlig dag i Ukraina forbrukes det mer skyts fra ukrainsk side, enn et mindre europeisk land bruker på ett år, forklarer Brandtzæg. Dette er helt hinsides. Men hvem hadde vel trodd at vi skulle produsere ammo for krigstid, i vår levetid, i Europa. Faen ta Putler!
 2. Signalet til headphones vil da bli veldig lavt på forsterker og ikke brukbart. Du kan jo ta ut digitalt via den optiske porten din, til en dac og så til forsterker. Ser ut som tv har kun digital ut og analog inn. Har den noen kontakter på side eller front? Ellers er vel alternativet scartovergang ja, eller dac.
 3. Melding for ca halvannen time om at NASAMS har skutt ned sitt første fly, en russisk SU-34. Videoen viser ikke et fly, kun en eksplosjon og deretter en ildkule som styrter mot bakken, så det gjenstår en del bekreftelse ennå. Skal kanskje ikke linke til tråden her siden man kommer rett på bilde av piloten (som heller ikke er bekreftet som ekte), men som ser ut til å ha hatt bedre dager...
 4. Foruten permanent syretrip... Kanskje han har faktisk har fått en rolle, i et forsøk på å kopiere amerikanernes strategiske uklarhet og ambivalens? Han skal altså komme med uttalelser i gaten som amerikanske pensjonerte generaler, men med russisk sosial inkompetanse og forakt for menneskelighet så drar han den milevis for langt hver gang. Så der en US pensjonert general vil hinte om at svartehavsflåten kan bli ødelagt dersom russerne benytter taktiske atomvåpen, så surrer Medvedev med at hele verden vil brenne i et komplett atomhelvete osv dersom ukrainerne senker en russisk robåt på Dnipro.
 5. Medvedev har ikke bare røket en sikring, der har hele skapet gått for lengst. Falt ned fra veggen. Nissen er jo helt i verste syrerus siden krigen startet.
 6. Har ikke TVen din analoge tilkoblinger, utenom scart? I så fall ville jeg ikke dratt scart inn her. Om du har to phono-kontakter (rød og hvit) i både forsterker og tv er du kommet et stykke. Så er spørsmålet om du har en tv med menystyring som lar deg styre ut-volumet på analog lyd, så du slipper for høy eller lav inngangslyd på forsterker (som vil gi skurring). Godt mulig det fungerer fint uten, du må bare prøve. Jeg antar at analog ut fra tven din har signalstyrke på nivå med en dac, altså som skal til forforsterker og effekttrinn. (Og din gamle forsterker har pre- og effekttrinn?)
 7. Ja, det er nok mye i UA som blir på billigsalg i starten. Kan være store verdier som skal mangedobles. Utfordringen blir at ingen vil investere før tilstrekkelig trygghet og sikkerhet er gjenopprettet. Og at det alltid er noen som vil ha kortsiktige gevinster og trekker ut pengene igjen like fort som de dytter dem inn. I "sikkerhet" her ligger det i tillegg store faktorer på statlig håndtering og kontroll med spesielt korrupsjon. Investorer må vite at pengene som investeres går til verdiskapningen (om det er varer, tjenester, kunnskap osv) og ikke til å betale en lokal nisse som skal gidde å løfte et papir fra A til B. Så vil man møte argumenter med at det er kynisk å som utlending med penger skulle tjene penger på å bygge et krigsødelagt land, men det er ikke nødvendigvis negativt. Man må være innstilt på at investeringer er bra og nødvendig for å bygge opp igjen og droppe spekulasjoner for investeringsviljen. Det trengs nok bare en grundig regulering i starten, slik at man har kontroll på hvordan penger skifter eiere, hva de går til, hvem som er med, så vil markedskrefter etter hvert sørge for at de som driver effektivt og bruker pengene på det nyttige overlever, utvikler og vokser. Alt tyder ihvertfall på at UA er på rett vei i holdninger og uttalelser, selv om konkret utvikling på f.eks. korrupsjonsindex ikke har hatt store steg ennå.
 8. Pleier å si at alt kan fikses. Unntaket er når en part ikke er interessert i å fikse det. Da er det best å kutte raskt og brutalt, gå videre. Hardt med et raskt og kontant brudd, men det går også raskere over.
 9. NASAMS så langt med 100% treffrate i Ukraina. Altså alt de har blitt siktet inn og låst mot er tatt ut. Dessverre er det ikke mange kampstasjoner med systemet og dessverre har ikke UA ubegrenset med missiler. De er i tillegg meget dyre pr stk. For ikke å snakke om kampstasjonprisen. https://www.defense.gov/News/Speeches/Speech/Article/3219885/opening-remarks-by-secretary-of-defense-lloyd-j-austin-iii-at-the-seventh-ukrai/
 10. Vi har vært inne på dette noen ganger i tråden tidligere og det har vært en del artikler i media, pluss uttalelser fra ulike fagpersoner. Men en god ting kan ikke sies for ofte og denne artikkelen er klar og god på strategien bak russiske påvirkningsoperasjoner. Denne burde være pensum fra ungdomsskole og oppover, med jevnlig repetisjon. Som intervjuobjektet får frem i svarene sine, konsekvensen av slike operasjoner ser vi f.eks. i USA nå, selv om man ikke kan se at hele situasjonen er en konsekvens av kun slike operasjoner. Men resultatet er akkurat slik en russisk oppdragsgiver ville hatt det, et land som er så polarisert og opptatt av å sverte en motpart internt at alle eksterne/globale utfordringer havner langt ned på prioriteringslista. Ikke at USA nødvendigvis er helt der ennå, men med en ny trumpis-periode er det vel godt mulig at de kommer dit, om ikke med full borgerkrig i tillegg. For Norge vil det helt klart fortsette med forsøk fra russisk side. Vi er en nabo, og ruZZland har alt å vinne på at naboer destabiliseres. De har liten interesse av at naboene rundt dem har allianser seg imellom og faktisk bryr seg om hva de gjør. I tillegg vil det være en viktig jobb fremover for slike operasjoner å så tvil om støtte til Ukraina er riktig. Både i form av at vi ikke kan gjøre noe, vi har ikke noe med krigen å gjøre, at ukrainerne fortjente det osv. Det har allerede vært frontet diverse slike syn også i Norge. I Tyskland har vi nylig sett det er kommet enda lengre. Dessverre er det lite info fra våre politikere om dette og heller ingen klar kampanjer på å opplyse befolkningen bedre. En person har så langt stått frem som meget klar og tydelig, med god kompetanse og åpne øyne, det er Ine Eriksen Søreide. De andre opptrer stort sett som uvitende, og redde for den store naboen.
 11. Vil vel si at det er overveldende sannsynlig at ruZZland har nok av spioner som følger og har fulgt ukrainsk infrastruktur og utvikling siden sovjet-fallet. Jeg har ikke sjekket om Ukraina har samme holdningen til sikkerhet som Norge, hvor man gladelig legger tegninger og info om kritiske komponenter på nett, siden vi skal være så åpne. Forhåpentligvis har de lukket slikt i langt større grad nå, men det er nok mye info fra tidligere som har ligget klar for ruZZerne til bruk når det skulle komme en dag med behov. Er overbevist om at de har samme oversikt over norsk infrastruktur, inntil videre holder Nato-medlemsskap som avskrekking. Men vi er jo på ruZZisk slemme-land-liste nå.
 12. Slike er stort sett mest opptatt av sensasjoner som igjen skaper "likes", "views" og oppmerksomhet mot seg selv og ikke nødvendigvis saken.
 13. Registrerer da at ruZZland henger seg på siste nyhetsoppdateringen om eksplosjonen i Polen og sier det var et ukrainsk S-300. Mest sannsynlig det første sanne utsagnet de har kommet med siden 24.2... eller 2014... eller 2008... på en god stund. Men hvilke kapasiteter har ruZZland i dette området for å kunne hevde dette? De har ingen overvåkningsfly i nærheten av Polen/Ukraina-grensa. Har de overvåkningsfly oppe i det hele tatt? Har de noen igjen? Radar fra ruZZland skal ikke ha mulighet til å ha noe presisjon for bevis i denne saken, til det er de for langt unna. Mulig de har sett på twitter-bildene? Plukket bildet som passer best? Det har jo versert en del versjoner nå, alt fra KH101 via diverse, til S-300.
×
×
 • Create New...