Jump to content

Pop

Medlemmer
 • Content Count

  4737
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1666 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

17829 profile views
 1. Det var vel litt drøyt for et enkeltårn. Men den er 1220 g. Alternativene mine var ment som litt mindre enn de store dobbelttårnene. De største er jo egentlig overkill for alt annet enn TR. Takk til resten, da blir det vel U12A.
 2. Ny lønning og jeg tenker å bytte ut stock kjøleren på R7 3700x, holder ikke ut verken lydnivået eller frekvensen på lyden. HK er Aorus x570 Elite, ram er G.Skill Ripjawz 3600mhz c16. Usikker på om en tower cooler gir nok luft til ram og vrm, men vil anta det. Har to 140mm inn i kabinett, to ut. Hvilken kjøler burde jeg gå for? I øyeblikket står det først og fremst mellom Noctua NH-U12A (995,-), NH-U14S (725,-) og rimeligste alternativ NH-U12S (549,- men som kanskje gir mest for pengene med tanke på ytelse). Vet ikke om jeg trenger så mye ytelse som de to første kan gi, ingen planer om å overklokke cpu på en stund. Men har hatt Noctua i 14 år til nå og de varer uendelig. Så, hva trengs og hva er bare kjekt å ha...?
 3. Ja helt klart. Og ofte er det vel nettopp de negative man finner på nettsteder og forum, mer sjelden de som er topp fornøyd som skriver vil jeg tro.
 4. Endte opp med nesten det samme som utgangspunktet. Endringer var i hovedsak på R3000-kompatibiliteten og leveringen (komplett hadde ikke cpu inne før i slutten av februar): For å være ærlig merker vi ingen forskjell til min pc så langt (R7 3700x og bedre ram). Får se om vi benchmarker litt etter hvert.
 5. For "litt gaming" som du sier, holder en R5 3600 helt fint. Forskjellen til R7 3700 er jo ytelsesmessig få prosent, mens prisforskjellen er ikke langt fra dobling. Ville kanskje heller spandert på litt bedre ram, f.eks. 3600mhz, men det er også snakk om få prosent opp.
 6. Støtter nok heller ikke Ryzen3000 uten flash først (med en gen 1 eller 2 cpu). Her har du en liste over hovedkort som støtter gen 3 ut av esken. Ikke for å promotere en spesifikk webshop, du finner alle produktene på prisjakt: https://www.proshop.no/AMD-Ryzen-3000-Motherboard-list
 7. Min forrige Noctua var vel en NH-U9, som jeg hadde i 10-11 år (ikke oppbrukt heller, jeg solgte den sammen med i5). Så ja, de varer utrolig lenge. Eneste var bytte av monteringskit en gang underveis, på en oppgradering til ny socket. Det går flere rykter vedr neste Ryzen. Mange sier at AM4 er så bra, for man bare oppgraderer cpu og leve videre med samme hovedkort. Men nå er det også en del som mener at AM4 har gått lenge nok, så R4000 blir på ny socket. Ikke godt å si, jeg mangler krystallkule. Jeg mener stort sett man får det man betaler for. Alle de nevnte Noctua, U12S, U12A, D15 er svært gode kjølere som glatt slår mange vannkjølere. Prisen er mellom 550 og 1000kr ca. Om du vil ha et ekstra tips for noe rimeligere, ser det ut til at mange tester scorer Arctic Freezer 34 Duo som svært bra til under 400kr. Har sett de fleste av disse kjølerne opp mot Hyper 212 også, og de er ganske klart over. Så om du er fornøyd med den, blir du ekstatisk over de dyrere.
 8. Jeg lurer litt på hva "mer intime detaljer" er. Ser personopplysninger på avveie, men ikke noe dokumenterte sensitive opplysninger. Sensitiv informasjon er klart definert i loven. At fjesboken har et lemfeldig forhold til personopplysninger burde være velkjent nå. Er fristet til å si de som legger ut inngående info der kan takke seg selv, men jeg klarer ikke helt å frata suckerberg & co ansvar heller.
 9. Det har ikke noe med om jeg tror deg eller ikke. Tester viser at tempforskjellene er små, mens prisen er omtrent det dobbelte. Han som ønsket tips på buildet, hadde pris som en viktig faktor. Og som du sier selv, en 3600 (uten x) utvikler ikke mye varme sammenlignet med f.eks TR.
 10. Så lenge du handler for mer enn grensen de fleste butikker har nå, så slipper du frakt. Og som nevnt over, elkjøp er faktisk blitt helt ok å handle fra, de slår av prisen om du kan vise til annen butikk med samme vare til lavere pris. Jeg sparte mange hundrelapper på eget bytt ved nyttår. Ellers ligger det svært mange tester på cpu-kjølere ute. Med Noctua er du safe uansett, jeg har selv hatt disse de siste 10 år. Når du er som meg, som vil ha maskinen stille (mitt bygg er i R5-kabinettet), så er Noctua antakelig det beste du får. Inkl det meste av radiatorer. Forskjellen på U12A og U12S er førstnevnte er en del nyere, har to vifter med annen utfordring (ser ut som mer airflow-vifter mens U12S har en vifte med en mer static pressure vifte) og scorer som nevnt her et par grader bedre. Men ikke tenk mye på et par grader, du er uansett langt under tempen til stock-kjølerne og for en Ryzen 3600 er alle disse bra overkill på temp. Men har ingen problem med å se stille-kravet. Grunnen til at jeg nevnte U12S er prisen (ca 500) mot nesten det dobbelte for D15. Pasta følger med Noctua sine kjølere. Edit: Det er vel Define C som er samme str som Meshify C, men med mer støydemping.
 11. Sendte ikke forespørsel siden jeg fikk garantier fra proshop. Men vurderte lånekitet ja. Var skeptisk til Tomahawk etter noen misfornøyde tilbakemeldinger på reddit, men kortet har så langt vist seg helt topp (ikke oc).
 12. Oppgraderte akkurat fra samme cpu, til R7 3700. Skal nok en del om du skal merke forskjellen til 5 3600, så det er bare å glede seg. Jeg tok også med en nvme-ssd og fikk en utrolig bra responstid. Bygget også på X570, men det er jo sjelden snakk om forbedring i hastighet, mer funksjon. Men jeg skjønner ikke Noctua D15 på R5 3600. NH-U12s f.eks holder lenge. De 500 kan du f.eks putte i 3600mhz ram med cl16, eller 3600x. Du kan også spare noen hundrelapper om du ikke trenger så stort kabinett. Klarer du deg uten cd-rom kan FD Meshify C være et bra valg. Gled deg til oppgradering
 13. Update: Endte opp med å bestille fra to forskjellige butikker, da komplett ikke hadde cpu inne og ikke kunne garantere eller sjekke hovedkorts støtte til Ryzen 3000-serie. Så cpu+hk fra Proshop som garanterte og det stemte også bra med tilbakemeldinger her. Hovedkort ble da byttet til MSI Tomahawk Max. PSU byttet til Corsair TX550. Kommer nok til å bytte cpu-kjøler, litt slitsom lyd av stock-kjøleren når man stresser systemet. Jentungen er superhappy for lysene, men kan tenke seg mer. Så cpu-kjøler med leds kanskje... Mulig ta Prism fra min maskin og jeg oppgraderer til en Noctua f.eks. Men ferdig maskin ser slik ut (med og uten blitz): FD Meshify C var herlig å bygge i, føltes solid, kvalitet og alltid et sted å gjemme kabler osv.
 14. Da er det gjort en del endringer på fordelingen. Går vel noen dager før fondene er på plass. Dvs ingen nye, bare mer av de jeg allerede har (i hovedsak dnb global indeks, klp fremvoksende marked og dnb teknologi). Får poste ny fordeling og se hvordan det blir. Men ikke forvent null i cash.
 15. Den eneste illusjonen du har revet i stykker er om at folk i dag har mer kompetanse enn for 2000 år siden...
×
×
 • Create New...