Jump to content

Pop

Medlemmer
 • Content Count

  4963
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1824 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

19076 profile views
 1. På alle de siste bilene jeg har hatt har det vært anbefalt (på lappen i døra eller tanklokket) 2,4 bar (34psi). Men hver gang de kommer fra service har de 2,7 bar (39psi). Og det er trykket for max last. Så kanskje det er noen fordeler med det, utover at verkstedet kun stapper inn for eventuelle oppakkede kjøreturer. Har sett at Mercedes har en del ekstra slitasje på ytterkant av fordekk, samt noe dekkstøy fra bakdekk (C-klasse), og med litt godvilje har jeg merket mindre støy med høyere trykk. Kan være verdt å prøve seg frem, selv om man ikke kjører med fullastet bil. Lavere rullemotstand synes jo ganske logisk.
 2. Jeg testet en del produkter for 4-5 år siden, og da Bluesound node kom i hus ble det slutt på byttene. Endelig. Fungerer plettfritt mot Devialet-forsterkeren min, appen er klokkestabil, spilleren kan fortsette på sist spilte liste uten at mobilen må kobles til og starte spillelista osv. Spiller like godt fra lokal nas som fra streamingtjenester, så jeg er happy. Helt ok frekvens på oppdateringer også.
 3. Det kan vel også anbefales at begge parter signerer på referat etter hvert møte.
 4. Tok en liten kikk på krav til Windows 11 i dag og fikk opp at PC ikke har TPM og Secure boot enablet. Har heller ikke sett behov for disse tidligere. Men ville da teste om det gikk greit å enable, og gjorde så i bios. TPM gikk greit, men med Secure boot ville den ikke starte. Disablet den igjen, startup gikk fint. Tok da en nærmere sjekk på hvorfor den ikke ville ha med Secure boot, så til min overraskelse av windowspartisjonen har MBR og ikke GPT. Husker jeg hadde en travel installasjon sist, lot bare Win10 få gjøre alt default. Så også at win-partisjonen ikke var satt som aktiv, mens en annen disk var aktiv. Det har ingen store betydning, men jeg byttet dem nå om så det skulle se rett ut. Altså jeg byttet kun Aktive partisjoner, slik at bootpartisjonen nå er aktiv, og ingen andre. Startet ikke konvertering fra MBR til GPT. Litt etter (kanskje 5 min) begynner program å henge, først nettleser, så win-meny, så cmd og til slutt er alt helt låst. Resetknapp. Skrur av TPM i bios, rebooter. "Cannot find a systemdisk or something else with a operating system on" eller noe slikt. Bios finner disken (Evo 970 ssd), men den har altså ingen bootmulighet. Prøvde så win repair med en usb stick med win10. Første forsøk jeg lar reparasjonsprogrammet (fix det som hindrer windows i å starte) gjør at maskinen rebooter igjen. Forsøker på nytt, får da melding om at det ikke lar seg reparere. Går over i cmd og bruker chkdsk /r, som melder om at filer er reparert og flyttet tilbake til opprinnelig plassering. Starter opp igjen pc, den gjør en kort diskcheck igjen (ca 10 sek) før jeg kommer til win login-bildet. Så ting virker igjen, men jeg lurer fortsatt på hva som skjedde. Og om m2-ssden min har et problem (Samsung Magician finner ingen feil), eller om det kun var bootrecords som ble ødelagt.... Noen forslag? På forhånd takk.
 5. Blir litt oppgitt når tråder startes med så tydelige agendaer, eller tolkningsmuligheter som går i en retning. Er meningen her at dersom mange aktivt snyter på skatten, så skal Ropstad slippe unna? Hva skulle i så fall være "mange nok"? 10? 1000? 1 mill? Er oppfatningen til TS at veldig mange nordmenn går aktivt inn for å snike unna skatt? Jeg deler ikke den overhodet. Denne saken var ikke en forglemmelse engang, det er aktive handlinger for å senke skattesummen. Og om man er overrasket over at media har et ekstra oppsyn med de folkevalgte, så lever man i en merkelig drømmeverden.
 6. Her ville jeg nok gått for den jeg fikk den beste dealen på. Det jeg har hørt av merkene tidligere er ganske likt (nøytrale og lette å like, mye for pengene), og ingen av disse blir feil tenker jeg. Hadde Parasound Hint i noen år og den gjorde lite feil. Har hatt cd-spiller og pre-amp fra Rotel, og det var helt kurant for dagens anlegg og budsjett. Ville ihvertfall ikke latt antall watt styre valget på de to du nevner her.
 7. Fire felt gjennom Molde sentrum vil jo ikke gi noe Molde sentrum igjen. Molde sentrum er sånn omtrent en lang hovedgate, så smal som knappe to felt. Antar de skal legge veien utenom, ellers blir sentrum om til motorvei, kort og godt.
 8. Det er vel både problemet og det fine med kort fra ulike leverandører ja. Selv om man velger etablerte og anerkjente leverandører kan man få søppel og omvendt. Som kortet jeg har nå, RTX2080 fra Palit (Gamerock Premium OC) var jeg faktisk ganske skeptisk til, siden Palit har ligget på billigsiden av prisskala. Så har det vist seg å være det mest stillegående og kjølige kortet noensinne, og har knust det jeg tidligere har hatt av Asus, MSI og Gigabyte. Om hele serien har vært knall eller jeg bare var heldig vet jeg dessverre ikke.
 9. Skjønner godt ønsket om nytt anlegg basert på platespiller. Det er noe spesielt ved lyden på en god spiller med gode innspillinger, både med og på tross av knitringen i bakgrunnen. Men jeg stusser litt over eneste prisforslag du nevner, som havnet mellom 50 og 70 000. Det er fullt mulig å sette sammen ting som koster rundt 10 også. (Og opp er det selvsagt ingen grense.) Hvorvidt det er noe poeng i å gå over må du nesten avgjøre selv, om de forbedringene du hører eller ikke hører er verdt å putte inn mer penger. Jeg har byttet og oppgradert siden jeg var 16 ca, har nå en setup til ca sekssifret. Men det er kun fordi hver oppgradering var noe jeg følte ga merverdi, ga meg mer av det jeg lette etter og siste forsterkeren jeg kjøpte var også noe fruen lette etter synes var en forbedring. Den ser ut som en blank badevekt. Som poster over sier, jeg synes du får gode ting til 25'. Og du kan nøye vurdere om noe videre faktisk gir deg det du leter etter. Selv om selger lokker med uante detaljer og ekstra mye av det eller det, er det langt ifra sikkert at det er hva du foretrekker eller over tid vil like. Og ikke minst, du kan putte et dyrt og heftig anlegg som kan låte enormt, inn i et helt feil rom, og sitte igjen med en gørrtrist opplevelse. Rubicon 2 har jeg hørt en del ganger og synes de har masse potensiale. Men veldig fyldige var de ikke, og var avhengig av nær bakvegg eller sub for min del. Hegel har masse bra forsterkere, men du sier ikke hvilken modell du tenker på. Tenker dette som et enklere oppgradert anlegg og mer fleksibelt enn en platespiller koblet direkte til aktive høyttalere. Men sistnevnte blir kjempeenkelt og kan godt gi det du likevel blir fornøyd med. Hva synes du selv om sammenligningen på det du hørte?
 10. Canton synes jeg generelt er ganske typisk tyske. Litt harde i klangen. Det vil si de får en veldig klarhet i lyden, på bekostning av kos og varme. Høy presisjon på bekostning av fylde og for min del lytteglede. Snakker da ikke om de rimeligste seriene, der er alle produsenter uansett for full av kompromisser. For det du ser ut til å skulle bruke dem til, film (?), vil jeg tro merket er helt topp. Av de du nevner ser jeg de første ned i tusenlappen i tyskland, brukt. Virker å være gamle. Den andre modellen har til og med norsk test, med full pott, så ingen tvil om hva jeg ville valgt av disse to.
 11. Selle har vel svart på det meste. Men stativ er bra å ha dem på, særlig i forhold til et lavt bord. Jeg har funnet minst to par stativ på finn til noen få hundrelapper. Bare legg inn varsel.
 12. Ok, det er noen høyttalere som burde passe bra. Første er Klipsch R-51(p)m. Ny koster de litt mer enn du antyder, men er på tilbud innimellom og fås brukt. Ser to på finn nå, men de selges begge med andre komponenter i tillegg og prisen er dermed noe høy. Spør om du kan få kjøpe høyttalere separat. Til 4000 ville jeg kjøpe brukt, om de skal ha bra med tilkoblingsmuligheter, ellers blir det for mange kompromiss på lyden. Evt Argon Forte skal være mye for pengene.
 13. Er du ute etter aktive høyttalere? Altså som ikke trenger en forsterker men kan kjøres rett fra tv?
 14. Både veivesenet og NAF har skrevet en god del om dette på nettsidene sine. Så jeg er enig med det meste som er sagt her. Utifra beskrivelsen som ligger er det rød som gjør feil. Det er to forhold som må vurderes. Når du kjører inn i rundkjøringen er det vikeplikt for de som allerede befinner seg der. Fra tegningen ser det ikke ut til at rød bil er inne før TS, men kommer inn etter. Det ser heller ikke ut til at TS hindrer de to blå. Deretter er det situasjon med feltskifte og alle er vel enige om at feltskifte gir deg vikeplikt. Rød bil feltskifter fra innerfil og ut. På dette tidspunktet er vikeplikt ved inngang til rundkjøringen ikke lenger relevant.
 15. Pop

  Kreve bilder fra Verisure

  Jeg skulle like å se en av disse avtalene til slike vektertjenester som her. Den registrerte har krav på å få utlevert opplysninger om de data som er lagret om h*n. Og med svært få unntak selve dataene også. Jeg ser ingen grunner her til at selve data ikke skal utleveres. Rettigheten kan nok ikke overstyres av vaktselskapets avtaler med kundene. Men om bildene/filmene inneholder andre personer enn husstandens kan man fort havne i en annen situasjon, selv om "besøket" er en del av kriminalitet. Også kriminelle har rettigheter (dessverre vil mange si), og der er det kun politi som har rett på utlevering (via rettens begjæring).
×
×
 • Create New...