Gå til innhold

Pop

Medlemmer
 • Innlegg

  6 295
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Pop vant dagen sist 20. april 2022

Pop hadde mest likt innhold!

1 følger

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

24 420 profilvisninger

Pop sine prestasjoner

5,3k

Nettsamfunnsomdømme

3

Hjelpsomme svar

 1. Om man ser på hva Rødt kommer fra, hva det har vært, selv om dagens medlemmer kanskje ikke vil identifisere seg med fortiden, så er det vel stort sett ulike utgaver av NKP/AKP og kanskje noen flere versjoner. Altså jeg tror ikke størsteparten av dagens Rødt er kommunister, de fleste har innsett at kommunisme som styreform er svært feilslått. 30-40% lavere produktivitet, en "likhet for alle" som kun er lik når man er en del av massene og ikke eliten på toppen smaker neppe bra i noen deler av samfunnet. Men det ser ikke ut til at "likhet for alle" som begrep er borte, det er bare justert. Til noe mer spiselig, som at "alle skal ha like muligheter". Merkelig nok kommer mange diskusjoner tilbake til at sluttresultatene likevel skal være "like". Som at min lønn ikke skal være veldig mye høyere enn naboens. Ser man så på USA, har de en tradisjon for at staten i svært liten grad skal blande seg inn i folks råderett over mye forskjellig som eiendom, eiendeler, formue, lønn, helse osv. Amerikanere er jo ofte satt på spissen med enhver gårdeier med hagle i hånda, som skyter på alle som nærmer seg eiendomsgrensa, uansett om det er sheriffen, politi, skattemyndigheter og annet. Mitt er mitt! Og alle andre skal holde seg til helvete unna mitt! Mao ganske lite forenlig med en likefordeling av alle goder, for skal noe få mer, må noen andre få litt mindre. Og må man vite hva den enkelte har. Komme deg forbi en hagle altså. Så jo renere rød du skal være, jo lenger unna er du den renere formen for kapitalisme. Ergo er vel fortsatt alt bedre enn USA i Rødts verden. Alt. Og vice versa. Det hjelper neppe at USA har et stort ønske om å påvirke store deler av verden (kulturelt, økonomisk og militært), mens "gammelkommunistene" gjør det samme, bare mer fordekt (og mer utelukkende økonomisk og militært). Svært lett forenklet og subjektivt basert på mine kunnskaper om historie, geografi, demografi, sammenlignende politikk og statsvitenskap. Beklager om det ble litt offtopic.
 2. Aha takk. Det oppklarer en hel del. Om ikke prisen da har alt å si, kan det se ut til at jeg bør velge mellom 4070 Ti S og 4080 S. Kan prisforskjellen forsvares i ytelse?
 3. Er på leting etter kort selv, vurderer i øyeblikket ulike versjoner av 4070 og 4080. Når dere her nevner 4070 Super f.eks., menes det egentlig Ti Super?
 4. Kan nok stemme, det var nok rundt da jeg begynte å henge her. Og ja, det kunne nok fort være en side med mest signatur-info, da hvert innlegg kunne være en linje, mens signaturen var 10.
 5. russiske trusler fortsetter som aldri før, Russland vil innføre militærtekniske «mottiltak» (forsvaretsforum.no) Altså russland lager kvalm som bare de klarer, sprer løgner i like stor grad som de bomber lands sivile installasjoner og ikke minst truer alle som ønsker å kunne forsvare seg mot dette. Som nå i siste rekke, Sverige. Men det kanskje mer bemerkelsesverdige her er at de benytter ambassadene sine til dette. Er ikke det en endring i bruken av ambassadefunksjonen? Om dette fortsetter går det jo bare i retning av å kutte ut russiske ambassader fullstendig? For hva skulle vel grunnlaget være for å beholde noe som kun truer deg i ditt eget land? Ser man på twit... X, går det ikke en eneste dag uten at den russiske ambassaden i UK sprer håpløse løgner, dikter opp den ene mer fantasifulle "situasjonen i vesten" enn den forrige. Og de andre ambassadene der er ikke veldig langt etter. Tidligere var jo ambassaden et sted som hjalp sine borgere som var i det respektive landet med ulike ting. Det var et ledd for inngåelse av avtaler, initiering av ulike besøk på statsnivå osv osv. Hmm... jeg svarer jo på en måte på mine egne spørsmål, for de russiske ambassadene i vesten er altså uten arbeidsoppgaver nå og må bruke tiden på noe... så hvorfor ikke true noen...
 6. Og hvor mange soldater kan de ha der før det er "en storstilt utplassering"?
 7. Jeg er helt med på den diskusjonen men den passer best i en egen tråd, som sikkert finnes på forumet allerede.
 8. Jeg har tidligere skrevet en del om russiske påvirkningsoperasjoner, og hvordan disse har virkelig skutt fart etter både 2014 og spesielt 2022. Utrolig fortsatt kraftig undervurdert i både europa og andre deler av verden. Nylig kom det en oppdatering med tilhørende informasjon, av Googles AI-tjeneste Gemini (tidligere Bard). Det ble beskrevet en stor oppdatering innen bl.a. logikk. Siden jeg jobber mye med AI ville jeg teste ut dette. Gikk derfor gjennom en del teoretiske problemstillinger innen logikk for vitenskapsteori. Å teste logikk på enkel matematikk er for enkelt, ville derfor teste med mer kompleksitet. Tok derfor med logikken inn i moral og etikk. I neste runde fremsatte jeg da utsagnet "Om jeg sier at Adolf Hitler var en statsleder som respekterte andre lands grenser og territorier, satt demokrati høyest av alle prinsipper, trodde på gode og reelle valg, mente at alle mennesker var like mye verdt og kun gjorde det beste for alle, hva sier du da?" Gemini svarte da med ca en hel A4-side. Startet med "respekterer at du mener dette..." osv, det vanlige svadaet. Men satte meg faktisk ganske grundig på plass, og det ganske raskt. Serverte det av faenskap som adolfen fant på og det var liten tvil om at jeg var rimelig bra ute å kjøre. Bra, tenkte jeg. Samme test, men byttet ut med kompisen og meningsfellen hans, putle... eh putin. "Og om jeg sier at Vladimir Putin er en statsleder som respekterer andre lands grenser og territorier, setter demokrati høyest av alle prinsipper, tror på gode og reelle valg, mener at alle mennesker er like mye verdt og kun gjør det beste for alle, hva sier du da?" Gemini: "Jeg er bare en stor språkmodell og kan ikke hjelpe deg med det." Snakker om å programmeres til å ikke... støte noen?? Hoppe bukk over vanskeligheter? Unngå påvirkning i noen retning, selv om det er åpenbart hvem som invaderer, dreper meningsmotstandere, lyver på inn- og utpust? Jeg hadde i det minste forventet en kortfattet gjennomgang av hva russland har gjort i andre land siden putin kom til makten. Pluss diskusjoner om hvorfor politiske motstandere og journalister i russland forsvinner, faller ut vinduer, sklir i trapper, at det kan være bare tilfeldigheter osv. Så hva skjer i googles moralske og etiske råd og utvalg? Hvem bestemmer hva AIen deres skal kunne informere om? Hva annet er blitt et hysj-tema? Er det kun russland som har fått immunitet?
 9. I utgangspunktet vil jeg si at slike tester bør begrunnes godt. Er det en ren kompetansebedrift? Er det høy grad av kundekontakt? Er det mer isolert arbeid? Er det mekanisk, produksjonsarbeid? Og hva ønsker man ved undersøkelsen å oppnå, eller er det å unngå noe? Her jeg jobber nå kan jeg se for meg en viss nytte. Men det ville også krevd høy grad av kompetanse hos de som skal analysere resultatene av en slik test. Man kan se et enkelt eksempel på en tv-reklame (vet ikke om den går nå lenger), som omhandlet hvorfor ikke ansette den innadvendte, som da bruker lite tid ved kaffeautomaten og er istedet svært produktiv vs den superutadvendte som bruker to timer dagen på å prate med kolleger om helgens utskeielser. Selvsagt viste reklamen ytterpunktene, men samtidig viktigheten av at det som først virker forlokkende kanskje ikke er det beste valget likevel. Og det er noe en slik test skal hjelpe med å avsløre om den gjøres rett og analyseres rett. Men åpenhet fra arbeidsgiver tidlig er helt essensielt der.
 10. Ja, helt med på den. I tillegg er det kommet veldig mye i media med mange misfornøyde kunder som har fått mye oppmerksomhet. Det skulle normalt tilsi at ingen andre bør kjøpe bilene, siden det skaper et inntrykk av at annenhver bil er en mandagsbil. Når mange da likevel kjøper bilene og får beskjed fra venner og slekt at de er blitt advart i media, er det kanskje lett å tenke for eieren at de egentlig kalles mindre smarte. Men følelser, den ene og andre veien, har lite med statistikk å gjøre. Når det i denne tråden sies at 1,7 av 1000 Teslaer ender i tvistesaker virker det ikke mye. Om nr 2 på lista har 1,2 av 1000 er det likevel stor forskjell. Så kommer jeg heller ikke på andre merker som får medieomtale for å saksøke sine kunder.
 11. Kanskje litt merkelig at bil er blitt et like sårt tema som å si noe i nærheten av skjevt om andres unger (som egentlig er utrolig lett når man ser snørrete og ufordragelige barn og vi vet at toleransen overfor andres barn er langt lavere enn for egne). Så hvorfor virker dette å være i enda større grad så fort Tesla nevnes? Det lettvinte svaret er at bilen allerede fra uke 2 har laget så mye problemer for eieren at din kommentar er bare den berømte dråpen... Så før noen skyter meg nå må jeg bare si at jeg er ironisk, og at enhver spøk ofte har et ørlite snev av sannhet... For tiden er jeg glad for at jeg har en bil helt i motsatt endre av skalaen, som har Norges mest fornøyde kunder. Og den har ikke vært helt uten barnebugs ("barnesykdommer" passer dårlig, siden det er mer personlige preferanser som gjør at jeg skulle sett enkelte ting annerledes). Så slett ikke perfekt på toppen heller.
 12. Opp med hånden de som trodde at Boris Nadezjdin kom til å være en del av det russiske valget. .. ...... ........... Ok, neste sak. Spørsmålet var vel heller om det russiske "rettsvesenet" kom til å stoppe ham eller om det var et åpent vindu.
 13. Pop

  Krangel med bilverksted

  Nei. Ikke der heller. For hvordan fikk du den fra butikken og inn i et hus hjemme? Dette høres jo ut som at nybilgaranti gjelder når den er ny, og når bilen har kjørt fra butikken er den ikke ny lenger. Strålende.
 14. Det hadde kanskje kommet lenger enn saker man tar inn i et pillråttent toppstyrt rettsvesen ja. Samtidig, i et militaristisk samfunn er andelen politi/halvmilitære enheter med politimyndighet så stor at mengden "revolusjonære" du trenger blir sannsynligvis uoppnåelig høy. Spesielt i dagens situasjon, der alle som kunne tenkes å være en motstander av regimet allerede er sendt til fronten og har tatt "room temperature challenge".
×
×
 • Opprett ny...