Jump to content

Pop

Medlemmer
 • Content Count

  4820
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1719 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

18261 profile views
 1. Har opplevd en del hakking med optisk ja. Da helst på litt rimelige enheter jeg hadde tidligere (bl.a. da jeg var på surroundkjøret), og på kompisers enheter. Har mest mistanke om at det skyldes dårlige kontaktpunkt eller kabler. Om du kjenner etter på kabelen, er det lett for at den sitter vel løst i enheten. Og lys kan være litt kilen i forhold til vinkel. Å velge rett innstilling for å få ekstern lyd fra tv skal jo være enkelt, så det er vel ikke sannsynlig at du bare har valgt feil eller ikke sett hvor det gjøres. Håper du blir fornøyd med Pioneeren da.
 2. Tabbe. Du ser jo pioneeren trekker 55W fra veggen, men leverer 85W til høyttalerne. Her kunne du tjent masse penger på strømoverskuddet. Nei du tok nok et bra valg. NADen der er slett ikke dum. Hvorvidt du vil finne at koaks har bedre lyd enn optisk, må du nok teste. Helst med en kompis som bytter uten at du ser hva som spiller. Alt etter anleggets øvrige kvalitet er sjansen stor for at du aldri ville hørt forskjell. Eller hva som var hva.
 3. Gamle tråder blir som nye. Men temaet er vel fortsatt gyldig i denne delen av forumet. Men det er kanskje ikke så tydelige leirer nå lenger, mellom surround og stereo..? Surroundforsterkerne har fått mer futt og kan nå drive langt tyngre høyttalere, og låter generelt bedre nå enn for 5 år siden. Har også inntrykk av at stereoleiren er litt overtatt av monoleiren. De som klarer seg med en liten høyttaler, som likevel kan spille høyt, kan spille alt fra enhver mobil/nettbrett/etc og kan tåle regn og aktivitet.
 4. Lurer litt på om du vil ha mest mulig alt-i-ett eller flere komponenter. Fordeler og ulemper med begge deler så klart. Akkurat streamere er det jo mange ulike av nå, og du får dem fra rundt tusenlappen om du skal ha med litt koblingsmuligheter. Forsterker ville jeg egentlig kjøpt en enklest mulig, altså integrert uten noe mer i. Gjør det kanskje litt enklere å kunne bytte de andre tingene som endres raskere.
 5. Akkurat samme som meg. Så fort jeg fikk Altiboxen i hus havnet ruteren fra dem i bridge mode og Asusen min skulle ta jobben. Men mye styr og IGMP som ikke vil kjøre skikkelig skaper både problemer for TVene i huset (eller dekoderne da), samt hastigheten blir ikke den samme (varierer en del). Satte så tilbake til normal mode på Altibox-ruteren i forrige uke og ting ble faktisk mer stabilt, og ikke minst får jeg full hastighet nå, 506 + 505 mbps (ned/opp). Jeg har også en Google Nest pakke, 3 stk, men denne kan ikke brukes som backbone ennå, da virker ikke dekoderne som de skal. *sukk* Skal komme en oppdatering i løpet av høsten står det på AiB-sidene, slik at også tv funker sammen med Nest. Edit: I øyeblikket står Asus-ruteren ikke i bruk. Som AP i andre etasje har jeg en Cisco-ruter som gjør jobben godt nok for mobiltelefoner og en bærbar. Til gaming osv er alt kablet. Og jeg har ikke samme energien til å leke med utstyr og prøve mye lenger. Holder jeg på å bli en slik "det skal bare virke"-fyr...? 😮
 6. Da har vi fått inn fiberkabel nr 2 og tenker å teste ut dette, som da er innhold fra Altibox. TV til nå har vært fra CD satelitt. Tenkte med det samme å sette ruter fra Altibox i bridge, så jeg har kontroll selv via Asus RT-AC3200. Kjører siste firmware. Enablet nå IGMP. Ellers er IPTV-settings: Select ISP profile: None Choose IPTV STB port: None (nettverk bak Asus-ruteren er koblet til Asus på port 4, men leste i en annen post at det var greit å ikke skrive noe her) Use DHCP routes: Microsoft Enable multicast routing: Enabled Enable efficient multicast forwarding: Enabled UDP proxy: 0 Kan ikke skjønne det er andre ting jeg bør sette her. På rommet der fiberen kommer inn i huset, står det en tv, koblet til altibox hjemmesentral på port 3. Denne fungerer helt fint. Port 4 på hjemmesentralen går rett til vegg, kablet nett til rommet der Asus, filserver, sikringsskap osv står. Kabel via patchepanel til WAN-port på Asus. Port 4 på Asus til backbone-switch osv. Dekoder på Asus-nettet, koblet til tv i stue, melder nå at den finner Ethernet, men får ikke kontakt med Altibox. Så der er problemet. Noen som har tilsvarende problem fortsatt? Lignende poster jeg fant her er fra 2015.
 7. Taletid og ytringer som er gjennomsyret av dårlig planlegging, tynt innhold og like tynn presentasjon. Slikt gir stort sett null mediedekning og oppmerksomhet. Men får likevel masse oppmerksomhet grunnet akkurat like tanketomme nisser som skal banke karen med ytringene. Klart banking og trusler om sådan får masse medieoppmerksomhet, er vel fortsatt sex og vold som selger. Hvorfor kan man ikke tenke lenger enn til øyenbrynet (nesetippen er jo vel langt)?
 8. Det finnes ikke noe "bedre enn at..." argument her. Det er bare særdeles patetiske mennesker som installerer cheat software uansett spill.
 9. Det er jeg helt sikker på. Merke er ikke viktig.
 10. Om du har skinn i bilen og behandler det, benytter du samme middel. Selv testet jeg ut Bilxtra skinn- og lærpleie sist og det er liten forskjell mellom merkene synes jeg. Det viktigste er nok at man behandler jevnlig, spesielt om stolen står i sollys. Unngå av skinnet tørker, det synes veldig godt, både i bil og stua. Rens en gang i året ca, fuktighet så ofte du ser at skinnet begynner å strekke og bølge seg (ujevn uttørking), alt etter hvor mye sol, inneklima osv.
 11. Forfatteren her er nok inne på noe: https://www.nrk.no/ytring/antirasisme-pa-ville-veier-1.15134547
 12. Mulig det er diskutert allerede på de foregående 36 sidene i tråden, men er 30xx-serien i det hele tatt noe mer effektiv? Eller er det bare enda mer strøm og varme for eksakt samme utnyttelse pr watt? Synes jo mitt 2080 allerede lager nok varme. Om eneste forbedringen er mer forbruk for å øke ytelsen er det ikke så fristende som jeg først kjente på.
 13. Aaarhh! Pga masse interessant info i denne tråden klikket jeg inn på artikkelen til paaske også, noe jeg angrer på. Det er så pinlig å lese ting fra en som prøver å virke historisk og vitenskapelig nøyaktig, som faller så gjennomført gjennom. Historien er grei nok, men han kan jo ikke generell astronomi, fysikk eller vitenskapelig metode. At solen er 400 ganger større enn månen har han hentet fra et eller annet ukeblad, han vet jo ikke selv om det er diameter, masse, areal eller andre mål man egentlig snakker om. Gravitasjon har han heller ikke peiling på når han mener at det er et stort objekt som påvirker et lite. Herregud, like store objekt trekker også på hverandre. Og tro det eller ei.... små objekter trekker også på store! Wow! Månen påvirke tidevannet på jorden? Nei vettuhva! Hvem bryr seg helt ærlig om hva slike mener?
 14. 2% forvaltningsgebyr pr år kontra 0,2% har jo betydning, uansett hvor lenge du sparer. Gebyret trekkes fra innskuddet ditt, uavhengig av om du har hatt fortjeneste eller ikke. Og det er fortsatt ingen som over lang tid kan vise til at de gir merverdi kontra indeksfond ved aktiv fondsforvaltning, siden nedturene som regel er tilsvarende store. Selvsagt kan de cherrypicke perioder hvor de har gjort det bra, men da er du inne på timing av markedene. Om man tror man skal kjøpe og selge fond på riktig tid, kan man vel like greit kjøpe aksjer. Altså, kjøp billigste indeksfond, selv for 3-5 års sparing. Det er et greit utgangspunkt.
 15. Akkurat hvor mye man "får tilbake" ved bruk av helsevesenet er jo heller ikke et enkelt regnestykke. Husker jeg ikke helt feil fra siste økonomigjennomgang i helseforetaket jeg tidligere jobbet i, så bruker 5% av befolkningen 90% av helsebudsjettet. De resterende 10% pengene skal altså fordeles på 95% av befolkningen. Så sjansen for at en normalt frisk person bruker 70 000 i året er liten. Så kan man regne på hva du sitter igjen med da, med en legetime pr år, fordelt på skattepengene du har betalt og hvor stor andel av disse pengene som ble fordelt på helse.
×
×
 • Create New...