Jump to content

Pop

Medlemmer
 • Content Count

  4786
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1701 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

17903 profile views
 1. Er det vanlig at Ryzen 3000-serie konstant hopper og ned i temp? Ser på HWmonitor at temp uten andre oppgaver kjørende enn standard win10+nettleser varierer mellom 40 og 50 ca (etter ca en times drift). Opp og ned hele tiden. Ser jeg på cpu frekvens gjenspeiler jo det temp, med variasjon mellom 3700 og ca 4300mhz jevnt og trutt. Antar dette er normalt og ikke noe feil hos meg?
 2. Siden du ikke har sagt noe spesifikt om budsjett/pris, så støtter jeg norengs forslag til det fulle. Du får en langt bedre opplevelse enn å skulle lappe et hull her og et hull der. Komponentene du har nå er såpass gamle, at det blir uansett flaskehalser, av betydelig art.
 3. Fulgte anbefalingen på guiden her og bytta fra ice til Hudya. Abb er igang og alt virker topp så langt. Lurer på om telenornettet faktisk gir raskere oppringing.... kjennes slik ut.
 4. Nei, ville ikke byttet den der etter den bruken du har beskrevet. Den kan vare i 10 år til. RTX2070 er bedre enn RX5700 på multirendering, utover det er de to kortene svært like. Kommer an på pristilbudet man kan finne, tenker jeg. Med et godt tilbud hadde jeg valgt etter det, uavhengig av hvilket av dem det var. Som nevnt tidligere, hadde beholdt psu og kab inntil videre, og lagt heller mer penger i det Svein beskrev (litt raskere ram osv).
 5. Et bra utgangspunkt dette ja. Byttetipsene til Svein ved litt ekstra igjen i lommeboken er verdt å ta med i beregningen. Og heller de enn et ekstra skjermkort. Du kan også spare deg ca 90% på W10 fra ebay, (lovlig lisens men betingelsene kan nok være mer tvilsomme rundt oppfyllelsen). Skulle du velge en ting å forbedre i starten ville jeg kanskje begynt med psu... HX-serien ser ut som en 80+. Ville hatt en 80+ Bronze som minimum, helst en gold. Jeg er heller ikke så glad i de billigste kabinettene. Trenger ikke ha mye å si om du bygger en gang å så ikke mekker mer inni der før neste oppgradering. Men man merker lett forskjell på et til 400kr og et dobbelt så dyrt (evt 3x). Skrøpelige materialer i forhold, skarpere kanter, dårlig demping osv.
 6. B450 er anbefalt chipset så lenge du har et begrenset budsjett, og du finner enkelt hovedkort med dette rundt 1000-lappen. Nå er det mulig å finne seg et X570 hovedkort til rett over 1600, så enorm forskjell er det ikke. Men i og med at du ønsker mest ytelse for pengene og ikke ekstra funksjoner (som f.eks pcie4.0 osv), så er ytelse på B450 og X570 i praksis den samme. Dermed kan de 600kr i forskjell heller brukes på skjermkortet, som blir ganske så avgjørende om 4k-spilling er et mål. Jeg bygget nettopp ny pc til min datter og etter mye research landet valget på MSI Tomahawk B450 Max, på bakgrunn av generelt gode plasseringer i tester (god vrm, god temp, og full støtte til Ryzen 3000 ut av boksen). Finner ingen opplevd ytelsesforskjell til min egen X570 og R7 3700x.
 7. Det kan ingen her svare på. Oppsøk kommunehelsetjenesten, legevakten, for å få tatt en test. Husk at mange ubehageligheter i kroppen i en slik tid, kommer av stress, bekymringer og usikker fremtid. Symptomene er forskjellige på alle mennesker, noe melder om en lett forkjølelse, noen har beskrevet det verste de har opplevd. Så test, ingen andre svar er spesielt mye verdt.
 8. Kjøpte meg en Savo selv, som jeg trodde skulle bli dyr. Stakk innom den nærmeste kontorutstyrsbutikken som også leverer til sykehuset der jeg jobbet, og fikk en demomodell til godt under halv pris. Kom på ca 2500,- Så har du noe slikt i nærheten er det verdt å høre om de har noe stående som de skal kvitte seg med.
 9. Helt enig. Ser man på avviksstatistikk til sykehus, kan man tolke det slik at sykehuset med flest avvik er dårligst. Med god sannsynlighet er det motsatt. Sykehuset med flest avvik er flinkest til å rapportere og til å utarbeide og følge prosedyrer som en del av kulturen. Bare for å nevne i disse "behandlingstider"...
 10. Snakket nettopp med mor, som hadde en noe spesiell tur på bergensbanen i går. Jeg tenkte jo på et innlegg her på forumet, der en mente det hadde vært god humor å lage til noe hosting og nysing og slikt på større offentlige plasser. På infoen jeg fikk nå kan jeg garantere at det ikke ble helt tatt i mot med godt humør, verken blant passasjerer eller politi. 🙄 Passasjerene kom hjem til ca kl 2 i natt, ca 4 timer forsinket. Tullingen ble tatt toget av på Ål, med makt.
 11. Jeg tror folk her inne er mer informert, opplyst og faktasøkende enn snittet i befolkningen. Så dette er neppe det verste hylekoret nei, langt ifra.
 12. Leser man en del av nyhetssakene om dagen kan man bli like frustrert. Vet ikke om Norge er etterpåklokskapens rike, men det burde jo være grenser. Alle uttalelsene nå med "hadde vi bare..." er jo mer og mer pinlig. Det som er sikkert er jo at det samme hylekoret hadde gått like bananas om ekstremtiltakene ble innført langt tidligere som en del mener de burde, og det hele viste seg å smuldre bort like tidlig. Som den panikkartede stemningen ved svineinfluensa.
 13. Men kommer du til å trenge pengene de nærmeste ukene, kanskje månedene? Er helt for risikoreduksjon, men når man står til anklene i gjørme er det gjerne litt sent....
 14. Begynner mer langvarig hjemmekontor fra og med i morgen, da skolene stenger. Noen må holde kids under kontroll. Jobber i offentlig spesialisthelsetjeneste, med IT. Endringen er i praksis ingen endring, de jeg jobber med i det daglige jobber uansett ikke på samme sted, så jeg benytter Skype4Business det meste av arbeidsdagen når det er møtevirksomhet. Men hjemme blir det en bærbar istedet for to store skjermer på kontoret. Så det er åpenbart at effektiviteten reduseres noe når jeg blir hjemme i kanskje et par uker nå. I tillegg til Skype benyttes Sharepoint i stor grad, som prosjektområde for alt av filer, tidsplaner osv.
×
×
 • Create New...