Jump to content

perpyro

Medlemmer
 • Content Count

  12699
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by perpyro

 1. Dimmeren på lampa er sikkert en gammel analog dimmer som krever minimumsbelastning for å virke og den pæra på 15W selv om den er dimmbar blir for lite last til dimmeren til lampa som vil flimre eller på andre måte lage problemer. Har lite med kvaliteten på LED pæra å gjør og alt med kvaliteten på dimmeren som du nå kjører på en annen last en det var laget for.
 2. F117 var god på spredning av varmen fra motorene der den har utslippet fra motorene spredt ut over hele bakenden av flykroppen i 2 smale spor. Men at langbølge radar kan se stealt fly spiller en mindre rolle for lange bølgelengder kan ikke peke eksat på målet men bare anngi cirka posisjon og det vil ikke endre seg med s500 eller andre systemer for de fysiske lovene kommer de ikke unna. Er bølgelengden lang må målet være stort for å kunne låse noe som helst på det og det er hverken F35 eller F22. Har lest påstander om at selv de britiske bakkeradarene ville ha sett et F35 om flyet hadde funnes under 2. verdenskrig.
 3. Håper de endrer på hvordan det har vært der de i hvertfall høsten 2020 lot E-Tron og EQC lade på 3 fase 230V IT.
 4. Er ganske sikker på at den byråkratiske kverna har begynt å kverne på nytt regelverk rundt 3 fase lading på IT nett og når DSB er ute å mener noe om saken synsing eller ikke vil det føre til nye regler om temaet, spørsmålet er bare om de rekker å komme men nye reguleringer innen 2022 for å få det med i den nye NEKen eller om det blir som et tillegg dukkende opp i elsilkerhetblekka som kommer ut 2 ganger i året.
 5. Noen bilprodusenter som Audi vet det i hvertfall og har promotert dette lokalt så ja de vet det nok.
 6. Fra og med nå kan de det men det vil nok slite i retssystemet om de forsøker seg på allerede eksisterende solgte bileier som har blitt ladet på den måten for de har selv via selgere i mail form forklart at bilen kan 3 fase lade på 230V. Jeg har sett mailkorespondanse mellom en av kundene mine med E-Tron og Audi forhandleren lokalt så her vil ikke hverken installatør eller bileier ha problemet.
 7. Holder det ikke med en multikjemilader som takler LiIon batterier å sette den på 1S å lade med på moderat strøm eller er det helt egne ladere man trenger til 18650 seller? Jeg har blandt annet denne laderen som har LiIon funksjon. https://www.graupner.com/Polaron-PRO-1CH500W-14S-2CH30W-NiMh-NiCd-3-Color-and-Touch-TFT-Black.html
 8. Frem til uttalelsen fra bilprodusentene enten er demantert eller det kommer et normtillegg som beskriver dette kommer ikke jeg til å fremme eller sette opp ladestasjoner på IT nett for annet en 1 fase. @Hermina Vet det beskrives som 2 fase i skolebøkene men du kan jo prøve å lære installatører rundtom i det ganske land at det faktisk heter det. Jeg tar forsøkt med noen men det er som å stange hodet i veggen så lar den diskusjonen ligge.
 9. Nå var vel ladekontrollerens jobb å nettop hindre ubalansering av cellene i tillegg å hindre at hver batteriselle får for høy spenning over seg. Og skal ladekontrolleren ha problemer med å balansere sellene så er den dimmensjonert feil. Nå er jo den enkle løsningen å istedenfor la ladekopntrolleren lide å la hele balanseringsprosessen ta lengere tid eller enda bedre ikke balansere pakken så bra slik at du ender med sellespenninger varierende fra 4,2V og ned mot 4V i et ferdig ladet batteri. Er i hvertfall min erfaring med LiPo ladere av forskjellige merker og pris opp gjennom årene og batterier av ymse kvalitet og alder.
 10. Nå blei jeg litt nysjerrig, vet du hvilken type seller for eksempel makita bruker i 18V pakkene sine? Trodde hele tiden det var LiIon seller det dreide seg om men med et strømtrekk på 50A og seller som ikke tåler mere en 2,5A blir det jo en liten missmatch. Ville være fristet til å tro det var LiPo seller men det er det jo ikke heller for det er jo runde seller i pakkene til skrumaskina.
 11. Jeg fikk ladestasjon av firmaet men måtte betale fordelsskatt av den fordi jeg kommer til å lade min private bil på samme ladestasjonen også, og jeg kompenseres med et fastbeløp hver måned for strømmen bilen bruker. Lading i løpet av arbeidsdagen har jeg hatt bruk for 1 gang og det var på en 2 x 9 mils kjøretur i vinter i 20 minus men det holdt med 10 minutter hurtigladig for å ha rekkevidde nok til å komme hjem.
 12. Min E-NV200 kan ikke 3 fase lade uavhengig av nett så kanskje det ikke Nissan har biler dette er en aktuell problemstilling til.
 13. Ser ut som dette blir døden for fremtidige installasjoner av 3 fase IT ladestasjoner for går ikke bilprodusentene god for det er det heller ikke lenger hensiktsmessig å gjøre det. Og er vel ikke heller lenger lov til i henhold til FEL. Installasjonen skal fungere i forhold til forventet bruk.
 14. Om vi skal ta den første av de mellomstore elvarebilene som kom på markedet, Maxus så er det et skrekkeksempel på en elvarebil. Den er mye simplere en den enklest speckede dieselvarebil der ute og har horribel byggekvalitet. Det eneste den faktisk klarer som elbil er å ha en grei nok rekkevidde for en dag for en håndtverker, men igjen selv der en horribel måte å få tilgang på de siste kilometerne i batteriet på. Om PSA bilene holder samme kvalitet som sine dieselversjoner vil nok dette fungere for brukerne får den kvalitet og i all hovedsak funksjonalitet de er vandt med foruten å måtte lade om natta. Det vi ser i firmaet jeg jobber i er at lademuligheter hjemme er et problem for mange av de ansatte som bor i blokker eller leide boliger. Men tror elvarebiler etterhvert vil dekke behovet for de fleste håndtverkere så får de som skal trekke tonnevis på henger fortsatt kjøre diesel.
 15. Ja det er store avstander i universet, ja sågar store avstander i solsystemet og den eneste himmellegeme vi har vært på er månen. Vi har pirket litt rundt på mars, boret i overflata og tatt mye bilder derfra mens resten av solsystemet har vi ikke annet en målinger av. Den nermedte stjerna til oss er 4 lysår unna. Liv som det er i dag tenker jeg vi sier. Livet har overlevd på jorda gjennom flere istider, kjempe vulkanutbrudd og store meteornedslag og forskere mener sågar livet har overlevd direktetreff av gammaglimt som tok livet av alt annet liv en det som befant seg på dypt vann. Så livet på jorda er ganske hardfør. Hvorfor har du kommet til den konklusjonen? Det er jo ikke sånn at vi har vært å sjekket alle potensielle planeter vi har funnet. Metoden vi benytter for å finne planeter rundt stjerner utelukker dessuten alle planeter som ikke går i bane rundt stjerna i plan med jorda. Blir litt som å gå ned i vannkanten med et glass og fylle det med vann for så å konkludere med at det ikke finnes fisk i havet fordi det ikke er fisk i glasset. For vår del lever vi for kort og avstandene er for store til at vi noen gang kommer til å finne det ut. Bare på grunn av avstandene kan hele sivilisasjoner kommet og gått til grunne uten at vi har oppdaget det. Så hvordan du kom til den konklusjonen finner jeg merkelig.
 16. Det er helt riktig men den viser samtidig hvor stort det kjente univers er med sine potensielle muligheter, så å se på solsystemet og bruke fravær av liv i resten av dette ene systemet for å vise hvor usannsynlig liv i resten av universet er blir litt søkt.
 17. Så var det denne forbaskede Drake ligningen da. https://en.wikipedia.org/wiki/Drake_equation
 18. Hvorfor det? Under isen på Europa vet vi ikke men på mars som mangler et magnetfelt for beskytte mot solas radioaktive stråling under isende kulde og med en syltynn atmosfære i all hovedsak bestående av CO2 ville lluiv hatt litt mere utfordrende forhold å oppstå ender en her uten at jeg med 100% sikkerhet kan utelukke liv på Mars. Liv på overflaten ville ville hatt villkår av typen "se liv tilpasse seg i vakuum" mens det blir bestrålt.
 19. Jeg skjønner dette med fri vilje og skaperens allvitenhet er et vanskelig problerm å forstå men se for deg at du var Gud med stor G. Du var allmektig og allvitende, for deg er ingenting umulig. Så bestemmer du deg for å lage universet med alt det som er det slik det er beskrevet i 1. Mosebok. Så ønsker du å lage et menneske som skal styre over planeten du har satt det på og med egen fri vilje. Ville det ikke nå være på tide å kjøre en simulering på dette for å se hvordan dette gikk med tanke på hvor potent fri vilje tross alt er. Du plotter alt inn i "the holy laptop" med gjeldende fysikk og kjører simuleringen for å se hvordan det gikk. Det er jo viktig at det går bra med tanke på hvor ille det kan gå om ting feiler her. Jeg regner med du ville gjort en slik simulering av kritiske deler av skaperverket på forhånd når noe så viktig skulle settes ut i livet. For å forlate dette lille tankeeksperimentet så hender det seg at jeg av og til i jobben trenger litt logikk til å sy i hop noen propertiære styresystemer og bruker da en liten PLS til dette som jeg lager en liten programsnutt til for å løse oppgaven. Jeg lager gjerne programmet på forhånd og kjører simuleringer i softwaren for å kontrollere at det faktisk fungerer. Er det systemer av kritisk viktighet der ting som feiler kan føre til større problemer så legger man sågar inn foriglinger og andre barriærer for å hindre at ting som ikke skal skje skjer, som for eksempel at ikke ei kvern under noen omstendigheter kan starte mens rengjøringsluka er åpen eller at luka kan lukkes mens det er noen inni der for å rengjøre. Ingeniører bygger inn forsterkninger, benytter seg av anerkjente og utprøvede teknikker for å designe strukturer det er kritisk viktig at ikke feiler for eksempel Så nå bestemmer altså gud seg for å skape mennesket med våpengradert fri vilje uten så mye som å tenke på at han var alene i hagen og kunne føle seg ensom av den grunn. Dette blei da løst med det jeg ville kalt en adhock løsning ved å skape en kvinne av hans ribben. Dåg hadde han lagt inn en manuell termineringssekvens om det alikavel skulle gå galt, i hvertfall på papiret men han valget istedenfor også her i beste adhock stil å modifisere den uprøvd før han tok den i bruk. Om da jeg kan finne på å teste det jeg skaper, hvordan kan du da forsvare at en allemktig og allvitende gud ikke testet ut kritiske elementer i sitt skaperverk før han setter det ut i live? Blir jo som om jeg skulle designet en stor buldoser styrt av uprøvd AI og sluppet den løs på en intetanende annleggsplass samtidig som jeg hadde en trådløs manuell killswitch so hadde kommet bort i vaskemaskina. Sånn ser jeg på skapelsesberetningen og syndfallet skapt av en allmektig og allvitende gud.
 20. Gud trenger ikke gjette om han er allvitende. Men her ser jeg jo et problem for i følge Daniels bok profeterte Daniel om fremtidige hendelser som skulle skje og som i følge bibelhistorien skjedde. Dette kunne altså gud se mange hundre år frem i tid mens noe så banalt som å se hva 2 mennesker foretok seg i løpet av en kort periode greier han ikke, dette låter enten veldig tilpasset og nesten påfunnet for å lage en historie om et syndfall. Hadde du tilhørt den rette kristne trosretning ville du blitt stemplet som en fraffallen og en vranglærer om du uttalte deg slik om guds allvitenhet. Heldigvis har ikke jeg noen intensjon om å dømme deg som kristen for hverken den ene eller andre mening du har om temaet men det er kristne trosretninger som ville tatt dette ille opp.
 21. Det er i all hovedsak 2 måter å gjøre dette på, den billige og kjipe som har vært brukt en del som er å fulldimmensjonere ladealegg med 10A chuko ladebokser til hver oppstillingsplass og mate det med dertil store nok tilførsler for at alle skal kunne lade samtidig, tilsvarende eldre motorvarmeranlegg med sikring og stikk i en aluminiumsboks eller stolpe langs oppstillingsplasser. Forskjellen var at på de gamle motorvarmeranleggene var det ikke krav til fulldimmensjonering. Den nye måten er å benytte lastdeling der ladestasjonene deler på tiljengelig kapasitet og begrenser seg nedover i ladestrøm pr. lade jo flere som plugger seg til. Ettersom ingen elbiler kan lade på under 6A så vil de som kobler seg til når all kapasitet er i bruk og systemet ikke lengere kan trinne ned vente til det blir tiljengelig ledig kapasitet. Nedre grense setter man i software og er ikke sikkert systemet man plugger til er satt så lavt som 6A pr. bruker. Det finnes flere systemer som kan dette så nevner ingen spesifikt men dette er prinsippet.
 22. Flott å få det avklart, du mener gud ikke er allvitende. Det stiller da nye spørsmål om gud er en kompetent skaper eller om dette var et snev av innkompetanse? Spørsmålet en ateist vil spørre seg er om en gud kunne men ikke ville, hva er han da? om han ville men ikke kan er han da en gud?
 23. Jeg kan bare svare for meg selv og de laderne jeg har og har satt opp hjemme og i jobben. Har du Zaptec Home lader kan du begrense laddestrømmen nedad i nettportalen til zaptec under effektstyring og sette strømtilgangen time for time. Med Easee kan du sette ladestrømmen nedad i appen. Med litt enklere ladere lader den med det den er innstilt på såfremt bilen kan regulere dette selv. Ecolite ladere kan settes opp med en bryter for å halvere ladestrømmen. Sikkert flere ladestasjoner med snadder i men dette er hva jeg har erfaring med
 24. Ja så var det dette "syndfallet" igjen og alle spørsmålene det skapte i forhold til hele den fadesen. Du skrev jo 26. mai at dette var en test av Adam og Eva, den guden som var allvitende og allerede viste utfallet av sitt skaperverk. Burde være unødvendig å teste noe som helst når du allerede vet utfallet, eller mener du at menneskets frie vilje er så potent at selv ikke gud kan forutse hva som kom til å skje?
 25. Med universets hersker på laget burde det være mulig, eller mener du at selv ikke han ville greid det for sitt folk? Synes du kommer med vel mange unnskyldninger for en allmektig og allvitende gud. Du må ikke sette vårt sekulære samfunn som målestokk for Gud for vårt samfunn er langt fra perfekt. Sett heller perfeksjon som målestokk.
×
×
 • Create New...