Jump to content

Reg2000

Medlemmer
 • Content Count

  2842
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2184 :)

1 Follower

About Reg2000

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du får neppe noe fra lånekassen hvis du har brukt mer enn 8 år. Hvis du lurer på sånne spesielle tilfeller som faller mellom to stoler er det nok lurere å ta kontakt med NAV enn å spørre her.
 2. Han hadde jo også akkurat de kvalitetene vi savnet i laget i den perioden også. En skadefri Diaby hadde potensielt gitt en god del ekstra trofeer.
 3. Den opplevde nivåsenkningen har mange årsaker. Blant annet dette: - Den første og kanskje viktigste årsaken er at nå skal "alle" gå på vgs og universitetet. I de gode gamle dagene så var det en kraftig siling av elever fra ungdomsskolen til videregående. Spesielt på det som nå heter studiespesialiserende. Nå skal de videregående skolene også undervise elever som ikke har forstått stort av undervisningen etter 5'te klasse. - Skolene blir presset hardt på andelen elever som "fullfører og består". Det er viktigere å presse dem gjennom systemet enn å sørge for at de har fått noe ut av skolegangen. De skal bli ferdige og sendes videre slik at de blir den neste skolens problem og ikke vårt "problem". Pga finansieringsmodellene med stykkprisfinansiering så blir elever som krever ekstra ressurser et ubehagelig problem for skolenes allerede hardt pressede økonomi. - Lærerne blir presset til å gi ståkarakterer av skolens ledelse, elever og foreldre uansett nivå. Det ser du spesielt mye av på yrkesfag der elever som feks knapt nok kan regne 2+2 får bestått i matematikk. - I sentrale strøk med "fritt skolevalg" presses ofte mange av de svakeste elevene på samme videregående skole. Der trekker de gjerne hverandre videre ned og lærerne henges ut som "dårlige" da de oppnår dårligere resultater med en gjeng elever som falt fra i 5'te klasse enn lærere toppskolene gjør med en gruppe skolelys. I slike skoler er det et ekstremt karakterpress for å endre skolens rating/rykte. Den letteste måten å endre det på er å gi bedre karakterer fortjent eller ikke.
 4. 1P+S1 tilfredsstiller minimumskravet i matematikk, men gir ikke noe mer enn 1p+2p i forhold til opptakskrav på universiteter og høyskoler. Du kan erstatte S2 med et fag som ikke er matematikk for å få godkjent vitnemål sålenge du ikke trenger det for å få fordypning i realfag.
 5. Dette er virkelig ikke tiden for sånt sprøyt. Finn på noe mer produktivt å bruke tiden din på. Det er en grunn til at diskusjon.no har lagt ut den oppfordringen.
 6. https://www.diskusjon.no/announcement/158-om-koronaviruset-vær-kildekritiske-og-vis-hensyn-offisielle-kilder-fhino-helsenorgeno-regjeringenno-og-whoint/
 7. Å kritisere prosessen og at dette har blitt en så stor politisk sak har ingenting med å ha sympati for den tullingen å gjøre.
 8. Hvis du mener det har du misforstått noe fundamentalt angående hva en rettsstat er. Her har man vist at rettsstaten fungerer også i møte med de som ingen liker. Hvis norske politikere hadde kunnet gripe inn å kaste ham ut uten å gå gjennom rettsapparatet hadde vi ikke hatt noen rettsstat.
 9. En fast stilling er jo ganske trygt å ha så jeg ville gått for den, men du må selv vurdere om du synes at din nåværende jobb potensielt kan være så mye bedre at du velger å ta sjansen på å vente og se om du kan få den. Du er jo ung og har kanskje muligheter til å ta den sjansen.
 10. Kan ikke akkurat si jeg synes det er trist han er borte. Men det er tragisk hvor mye politisk oppmerksomhet denne saken har fått. Det er da også litt usmakelig at politikere feirer det åpent at han er sendt ut.
 11. Det er dessverre en god del mennesker som tror på alt som motsier de offisielle forklaringene. Enda tristere er det vel at det virker som om denne gruppen mennesker stadig vokser. De blir ihvertfall stadig mer synlige.
 12. Her vil jeg si man heller overvurderte gjennomsnittsvelgeren fremfor at man undervurderte Trump.
 13. Er det noen som fortsatt orker å lese steam forum?
 14. Her kunne man heller vært litt mer generell og si "Ikke stol på alternativbehandlere" så kan den benyttes i alle sammenhenger.
 15. Javel. Da må jeg si jeg gir meg. Denne diskusjonen ble for barnslig. Det sier jo litt, men er neppe sant.
×
×
 • Create New...