Jump to content

Kahuna

Medlemmer
 • Content Count

  6123
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Kahuna last won the day on February 28

Kahuna had the most liked content!

Community Reputation

4485 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

13421 profile views
 1. De første har fått 2020.12 i norge men det er muligens koblet med HW3
 2. Med en timestamp 3/4 ble det straks mer troverdig.
 3. De 'enkelte' dagene er gjerne kalde vinterdager. Det er med andre ord ikke behov for effekttariff resten av dagene. Nå har for øvrig Glitre Energi Nett kommet med et smått genialt alternativ til effekttariff. De tar lavere nettleie om natta på vinteren. Det er en tariff som er enkel å forstå, belønner de som klarer å flytte forbruket sitt, unnlater å straffe de som *ikke* klarer å flytte forbruket sitt, samtidig som det er relativt enkelt å utnytte da de fleste elbiler har ladekalender for tidsstyring av lading.
 4. Når det ikke er noe på electrek eller elbilforum regner jeg nesten med at dette er en aprilsnarr som har levd litt for lenge.
 5. Seriøst? Hvilken versjon er dette og hvorfor har jeg ikke sett det omtalt andre steder?
 6. Vet du om bransjen for øvrig følger med på Glitre? Burde nesten sendt en mail til min egen nettleverandør og hørt om de følger med..
 7. Hva er det jeg skal innrømme her? Skal jeg 'innrømme' at Tesla leverer et bedre produkt? Skal jeg 'innrømme' at om ikke Tesla hadde gått foran så hadde utviklingen på dette området gått betydelig tregere? Skal jeg 'innrømme' at det er en dårlig ide at det offentlige legger restriksjoner på den aktøren sommer enn noen annen andre driver utviklingen fremover? Angående det andre så er det ikke konkurrerende dårlig produkter vi er ute etter så når noen produkter er vesentlig bedre så skal vi definitivt ikke sette bremser på de *bra* produktene.
 8. Funker strålende på norsk. Min engelsk uttale var så dårlig at bilen bare aksepterte 5% av kommandoene mine, på norsk er jeg oppe i 80% For øvrig er det ikke rart at disse skjermene er skumle. Smartmobilleverandørene og app-programmererne har i årevis trent oss opp til å reagere øyeblikkelig på hvert minste pip fra telefonene våre. Bilprodusentene skal jobbe hardt med å sloss mot uvaner som er så godt innøvd.
 9. De to største, Telenor og netcom(Telia?) må vel gi tilgang til 'virtuelle aktører' mens Telenor i tillegg må gi tilgang til ICE(som sitter på et halvt nett..). To aktører er for lite til å oppnå reell konkurranse, derfor ble det nødvendig med tvangstiltak mot Telenor/netcom. Problemet med lading, både i Norge og verden, er ikke at Teslas superladernett er lukket for andre, det er at det ikke finnes noen gode alternativer. Derimot så har vi mange aktører med til dels god geografisk dekning men med dårligere produkt.
 10. Det siste der er et veldig godt poeng. En superlader i nabolaget vil frigjøre kapasitet på de andre laderne.
 11. Hvor lang 'sesong' regner du med? Om magasinkapasiteten i Norge hadde vært drastisk lavere enn i dag kunne vi fortsatt klart oss ganske bra ved å øke mengden vindkraft siden den den korrelerer bra med behovet(det blåser mye om vinteren). Siden lagring er dyrt og vanskelig er det selvfølgelig at man kompenserer på andre måter, som å justere bruken etter energitilgangen, bruke overlappende energikilder og bygge overføringslinjer for å utnytte geografiske forskjeller.
 12. Nå har vi vel ikke 3 mobilnett, mer 2,5. Vi burde egentlig ha flere. Flere nett gir mer konkurranse, som igjen gir bedre priser og tilbud. Aktørene må fortsatt holdes i ørene av offentlige myndigheter men det er nok betydelig enklere å sørge for fungerende konkurranse mellom en håndfull aktører enn å prøve å tvinge en monopolist til å gi alle et skikkelig tilbud. Du trenger ikke bekymre deg så voldsomt for at det går med ekstra ressurser på flere nett. Om du har 50000 abonnenter i et område og 4 mobilnett så er det ikke sånn at alle 4 nettene har bygget kapasitet til alle 50000. Det blir heller at de bygger for sine egne abonnenter+litt å gå på, totalt kapasitet ender da kanskje på 55-60000 abonnenter, ikke 200000. Er det forresten noe i Enova sine utlysninger som hindrer Tesla fra å søke på midler og eventuelt sette opp noen åpne ladepunkt ved siden av superladeruttakene? I praksis er jo ofte superladerne samlokalisert med andre ladere allerede.
 13. Dessverre kjenner vi ikke detaljene der. Noe kan vi gjette oss til. At ingen tok i mot tilbudet for 10 år siden var kanskje ikke så rart siden det ikke var noen andre som hadde planer om å lage biler som kunne ha særlig nytte av superladernettverket. Det hadde krevd en partner med ganske luftige visjoner.
 14. Kan det tenkes at det selges flere biler andre steder som mer enn kompenserer for nedgangen i markedene du nevner? I 2018 ble det amerikanske markedet prioritert for å utnytte siste periode med føderale insentiver på topp. Samme skjedde vel i Nederland Q3/19, UK i Q4/19..
 15. Olje er både energikilde og bærer, hydrogen er bare bærer, en dårlig en.. Lenge leve korttidshukommelsen sier nå jeg. Det er mulig vi nå har nådd det punktet hvor vi ikke lenger tjener noe på olja men vi har da fått oss et enormt oljefond på veien, for ikke å snakke om alle de som har tjent gode penger på veien. Det får vi neppe tilbake.
×
×
 • Create New...