Gå til innhold

Kahuna

Medlemmer
 • Innlegg

  10 568
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

Kahuna vant dagen sist 20. oktober 2020

Kahuna hadde mest likt innhold!

2 følgere

Nylige profilbesøk

33 769 profilvisninger

Kahuna sine prestasjoner

14k

Nettsamfunnsomdømme

 1. Norge skal anskaffe sjøminer som en del av opprustningen. Vi kvittet oss med sjøminer etter den kalde krigen, nå skal vi få dem på nytt i følge denne aftenposten-artikkelen. https://www.aftenposten.no/norge/i/769OdK/sjoeminene-ble-skrotet-for-20-aar-siden-naa-er-de-paa-vei-tilbake 'Morten Nakjem er forskningsleder for maritim minekrigføring ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI). Han sier moderne sjøminer er selvstyrende og kan tilpasses på forskjellig vis til forskjellige mål. -De har avanserte sensorer og prosesseringssystemer som automatisk detekterer og klassifiserer passerende mål, sier han'
 2. Ukraina har mye å gå på her. De kan bombe *mange* russiske kraftverk før de har tatt igjen russland. Jeg vil tro at russland er svært sårbart nå. Nå som Ukraina har angrepet mange raffinerier kan vi forvente at luftvern har blitt flyttet fra for eksempel storbyene til de raffineriene som fortsatt er uskadet. Dermed er det klar bane til kraftverk rundt storbyene. Nå som det er vår risikerer ikke Ukraina at tusener av russiske byboere fryser ihjel heller.
 3. Hva sier folkeretten om tilfeller hvor den ene parten bevisst angriper sivil infrastruktur? Vil ikke det rettferdiggjøre at den andre parten også gjør det?
 4. Hvorfor gjør ikke Ukraina det samme? Det er muligens en krigsforbrytelse å gå etter den allmenne energiforsyningen men så lenge russerne fortsetter å angripe Ukrainas energiinfrastruktur kan jeg ikke se annet enn at Ukraina kan gjengjelde dette.
 5. Når du skriver passord i feltet for brukernavn blir det fort liggende i klartekst i logger.
 6. Jeg *tror* det er så enkelt at det krever mer vedlikehold å holde et kamply kampklart enn å ha det på lager. De 10 siste er nok i ganske god stand de også men de trenger litt ekstra puss før de kan doneres bort.
 7. Enn så lenge er det sånn at Trump eier det republikanske stemmekveget. Du blir med andre ord ikke valgt til kongressen som republikaner med mindre du har Trumps støtte. Trump er en hevngjerrig jævel så det er ikke snakk om at han vil la 'sabotasje' fra sine egne passere ustraffet.
 8. Så spørs det hvor effektivt Biden-kampanjen kan formidle budskapet om at dette er republikanernes skyld siden de blokkerer våpenhjelp til Ukraina. For øyeblikket virker det som om Biden-kampanjen er mye bedre finansiert enn Trump-kampanjen.
 9. Bedre trente soldater og nyere utstyr kanskje? Ikke at de har så voldsomt mye kvalitetsutstyr igjen men så lenge de kan holde presset oppe med lavkvalitetsstyrker så har de i det minste en mulighet til å bygge opp en reserve av bedre styrker. Som vi ikke vil se før ukrainske linjer viser tegn til kollaps.
 10. Russerne dytter på med lav-verdi styrker for å bruke opp ukrainas ammunisjon..bra at FPV-droner er billige da.
 11. Rettskrivning er seig materie. Budskapet i en melding er uansett viktigere enn detaljer som hvordan ting staves. Her burde jeg satt inn en gammel vitsetegning fra Hvepsen(?). Den hvor en besøkende observerer barrikader i Oslos gater og spør en nordmann 'hvor langt har revolusjonen kommet?', hvorpå nordmannen svarer 'foreløpig slåss vi om hvordan den staves!'
 12. Mulig PST er overarbeidet allerede men hytter med den typen koblinger(russisk eier, viktige militære anlegg nær ved) er selvsagte mål for kontraetterretning.
 13. Kahuna

  Tesla - kaféen

  Nei, fordi du utelukkende poster her inne for å servere dagens sure oppstøt. Har du noensinne kommet med et positivt ladet budskap her inne?
×
×
 • Opprett ny...