Jump to content

Kahuna

Medlemmer
 • Content Count

  8961
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Kahuna last won the day on October 20 2020

Kahuna had the most liked content!

Community Reputation

10080 :)

Recent Profile Visitors

25141 profile views
 1. Er du sikker på det? Da forutsetter du at man setter en lavere verdi på kulturlandskap enn landskap med mindre preg av menneskelig innvirkning. Dessuten må du bygge fler vindmøller om du bevisst velger bort de områdene med best vindressurser til fordel for områder der det blåser mindre.
 2. Du har med andre ord tatt stilling før svaret foreligger. Skal jeg da si at jeg ikke trenger høre på deg?
 3. Ikke helt, de har et langt kapittel om hvilke hensyn som må tas, for eksempel verneområder, truede arter, forsvarets interesser, hensyn til samene osv. Derimot kan jeg ikke huske at de har tatt spesielt hensyn til de med ømfintlige netthinner.
 4. Det stemmer og ved å se hvilke områder NVE har vurdert får får du også besvart spørsmålet om vindkraftpotensial langs hovedveier. (min gjetting, litt dårlig)
 5. Den delen av jobben er for så vidt gjort allerede i NVEs rapport 'Nasjonal ramme for vindkraft'.
 6. Det må være smittsomt for nå skjønner jeg ikke hva du mener.
 7. Hvis du ikke skjønte det... Jeg har automatikken påslått, det vil si at bilen bruker automatisk kjørelys også kan jeg med hendelen enten blinke med fjernlysene eller aktivere automatisk fjernlys. Om jeg heller vil ha manuell kontroll må jeg inn i en meny å endre modus. Når du har valgt den ene eller andre modusen tar det ikke lenger tid enn på andre biler å aktivere fjernlysene, det som tar ekstra tid er å bytte modus fra automatisk til manuelt.
 8. Er det egentlig forsiktig? I følge Teslas egen statistikk er det å kjøre med Autopilot påslått 10 ganger tryggere enn å kjøre en gjennomsnittsbil. Noe som betyr at for hver gang noen dør fordi Autopilot ikke er perfekt, så unngår vi 10 dødsfall fordi den gjør en god jobb.. Er den ene viktigere enn de 10?
 9. Motor har gjengitt en tysk test og i originalartikkelen fra ADAC ser det ut som de nettopp gjør det, altså be folk gjøre noe de ikke kan, kanskje tilogmed noe som ikke er særlig logisk i forhold til hvordan bilen er designet, og se hvor mye de roter da. https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/technik/ablenkung-durch-bedienelemente/ Jeg er fortsatt ikke 100% sikker på hva de har forsøkt på men jeg *tror* de har bedt testerne endre fra automatisk til manuelt fjernlys på Tesla.. En type aktivitet jeg ville kjørt inn til siden for å finne ut av om jeg ikke hadde tenkt på det før turen startet..
 10. Du får kjøpt programmerbare tredjepart-knapper til Tesla Men jo, en rad med programmerbare knapper, for eksempel på midtkonsollet, hadde vært kjekt, så kunne du flyttet de funksjonene du gjerne ville ha på fysiske knapper dit.
 11. Teslas utvalg av knapper er ganske sparsommelig men jeg savner egentlig ikke noe. Primærfunksjonene er greit dekket på min 2019 TM3. Jeg kunne kanskje tenkt meg egen knapp til defroster men frem til jul i fjor* var den direkte tilgjengelig på touch-skjermen. De viktigste funksjonene på touch-skjermen ligger langs kantene så man kan legge fingrene langs kanten og trykke med tommelen. Du må riktignok gløtte ned på skjerme et kort øyeblikk men det er ikke noe annerledes enn med knapper. De knappene som ligger der du hviler hendene kan du alltids betjene uten å kikke men de som er spredd rundt på de andre flatene i bilen må man ofte støtte seg med fingrene for å treffe og gløtte ned for å sikte.. *noen måneder var den tilgjengelig fra en undermeny, så ble det mulig å legge den til selv siden du nå kan definere dine egne snarveier på startskjermen.
 12. Hmm, jeg venter heller på full autonomi enn knapper med blindeskrift i biler. Du mente kanskje at man kan finne og kjenne igjen knappene med blikket rettet mot veien.. Skjerm er kanskje dårlig på det taktile men den er fullstendig overlegen på fleksibilitet. Med det får man muligheten til å legge til funksjonalitet på bilene uten å vente på neste modellår. Det er for så vidt greit nok men hva da med alt som *ikke* er primærfunksjoner? Må det ha egne knapper? Som man ikke nødvendigvis husker eller finner frem i uten å kjøre til siden?
 13. Hvordan fungerer førerovervåkningen på denne? Om den følger med på øynene dine vil to rundkjøringer på rappen kunne se ut som du lar blikket vandre for mye.
 14. I det minste på norsk er det å 'gøre noe på autopilot' et uttrykk som indikerer at du ikke helt følger med. Jeg tror med andre ord ikke navnebytte vil løse noe som helst. Om noe så er navnet allerede mer dekkende enn vi egentlig liker. Angående det andre så er det ikke bare for Tesla sine produkter at folk ikke leser bruksanvisninger. Spesielt for Tesla er kanskje at mange ser ut til å danne seg et inntrykk av hvordan systemet virker ved å høre på løst prat fra andre som *heller* ikke har lest bruksanvisningen. Jeg har fullstendig mistet tellinga over hvor mange ganger jeg har hørt folk spøke med at bilen kan kjøre meg hjem når jeg har tatt noen øl.. Jeg tror ikke vi har lyst til å kreve sertifiseringsordninger for at føreren skal aktivere autopilot/propilot/whatever men kanskje bilen kunne lest opp utvalgte gullkorn fra bruksanvisningen hver femte eller tiende gang funksjonen ble aktivert? Utfordringen er selvfølgelig at vi er ganske flinke til å overhøre den typen informasjon..
 15. En boligs energiforbruk er først og fremst avhengig av dem som bor der. Hvordan kan det *ikke* ha påvirkning om noen flytter inn eller ut? Og hvorfor skal vi gjøre det til en offentlig oppgave å holde styr på dette for å fastsette 'korrekt' strømstøttenivå? Du vil ha mer byråkrati og mindre privatliv, *uten* noen klar gevinst? Altså, det øyeblikket strømstøtten slår inn er allerede strømmen 30% dyrere enn normalt. Hvem ved sine fulle fem vil øke forbruket sitt med mindre de må? Det økonomene er bekymret for er at en strømstøtteordning som er 'for bra' vil dempe folks lyst til å spare ytterligere strøm om prisen stiger. Eksempelvis vil en strømpris på NOK5/kWh 'kun' koste NOK1,13kWh til forbruker (uten nettleie og avgifter) med den nye strømstøttemodellen.
×
×
 • Create New...