Jump to content

Arve Synden

Medlemmer
 • Content Count

  1542
 • Joined

 • Days Won

  1

Arve Synden last won the day on November 17 2021

Arve Synden had the most liked content!

Community Reputation

3134 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

5353 profile views
 1. Oryxspioenkop har lagt ut en artikkel som oppsummerer norske bidrag til Ukraina: https://www.oryxspioenkop.com/2022/08/vikings-for-victory-norwegian-arms.html Tråd på Twitter som lenker til artikkelen:
 2. Hvor mange ganger har "endetiden" blitt profetert de siste hundre årene? Hvorfor er "de siste dager" akkurat nå? Har noen av disse "endetidsprofetiene" blitt oppfylt? Hvorfor/hvorfor ikke? Kan du nevne et tiår de siste hundre årene hvor det ikke har vært noen kriger eller væpnede konflikter? Hva gjør dagens konflikt(er) vesensforskjellige fra tidligere tiders konflikter som ikke resulterte i et armageddon eller hva du nå måtte kalle det?
 3. Det er ikke bare A-10 som tåler juling. I 1983 klarte en israelsk pilot å lande et F-15 som hadde fått en hel vinge revet av.
 4. Det idiotiske her er ikke at vedkommende hadde skaffet seg og brukte en klokke til en halv million. Det idiotiske er at han hadde den med seg til og brukte den i Barcelona, en by som er velkjent for høy konsentrasjon av tjuvpakk som spesialiserer seg på lomme- og klokketyveri.
 5. Om vi tenker totalforbud mot alkohol, så vil det være svært upraktisk og svært vanskelig å håndheve: Det er svært enkelt å lage alkoholholdige drikker selv, innsatsen som kreves er relativt liten, og kan gjøres i det skjulte innenfor husets fire vegger. Alt du trenger er rent vann og noe som kan fermenteres (korn, frukt, bær, sukker) samt gjær. Alt er svært enkelt å få tak i. Når det gjelder gjær vil heller ikke et forbud mot salg av øl- og vingjær fungere, da man nokså enkelt kan lage og kultivere sin egen gjærstamme gjennom spontangjæring.
 6. Jeg vil heller si det slik: Matematikk og fysikk trenger du ikke å tro på for at de skal fungere, og de fungerer helt uavhengig av om du tror på det eller ikke. Man kan ikke si det samme om religion, i den grad man kan påstå at religion fungerer til annet enn sosial kontroll over store folkemasser.
 7. Jeg tror de fleste helst ville vært multimilliardær heller enn hatt en dyp og inngående kunnskap om Bibelen. Denne hypotesen kan vi teste.
 8. OK. Da har vi det på det rene: Det er altså noe som du ikke har noe som helst slags empirisk basis for, og som derfor er totalt irrelevant som argument om ting og saker som har med den virkelige verden å gjøre. Sorte hull finnes det empiriske data for at eksisterer. Det er til og med tatt bilder av sorte hull og det umiddelbare verdensrommet rundt. De har derfor en nær uendelig mye bedre empirisk basis enn konseptet evig liv.
 9. Hvilke objektive empiriske data har du på at det finnes noe sånt som evig liv? Eller er det bare ønsketenkning?
 10. Så da er det altså ikke noe vi trenger å ta hensyn til. Det er kun din egen subjektive mening, og kan ikke brukes som argument til noe som helst, utover hva akkurat du tenker inne i ditt hode. Greit å få det klarlagt.
 11. Hvorfor er din tro den riktige, og hvorfor skal alle andre akseptere din påstand om at den er det?
 12. Jeg tenker de som tror på treenigheten er rykende uenig med deg der. Men sett med kristne øyne, som tar den derre bibelboka mer eller mindre bokstavlig(*) med alle de forskjellige tolkningene gjort av alle de forskjellige sektene og retningene opp gjennom ca de siste par tusenårene - hvorfor er akkurat din tolkning den rette, og hvorfor skal vi tro på det? (*) til tross for alle selvmotsigelser, faktafeil, forfalskninger, endringer etc. som finnes i den og er tilføyd opp gjennom tidene. Det kreves en viss form for godtroenhet å skulle ta den anekdotesamlinga for god fisk. Men dette begynner å bevege seg langt utenfor covid-konspirasjoner, og er vel off-topic. For min del får moderator vurdere om denne avsporingstråden får bli eller om den skal bli klippet vekk.
 13. Så siden Jesus er Guds sønn er Gud (etter treenighetstanken), så vet ikke Gud hva Gud gjør. Gud vet hva som skjer og og når ting skjer, siden Gud er allmektig og allvitende og vet alt om fortid, nåtid og fremtid. Men akkurat når verden skifter vet ikke den allvitende Gud, for hen er ikke allvitende allikevel?
 14. Du baserer alt dette på at Bibelen er Guds ord og profetisk og at disse historiene om denne Jesusen ikke bare er mytologi. Det er derfor kun en påstand fra din side. Så lenge du ikke kan gi dokumentasjon på at det står en gud bak den så er den kun en bok av ukjente forfattere med mytologi, basert på bronse- og jernaldermytologi, samt noen betraktninger og fakta fra som reflekterer datidens oldtids- og jernaldersamfunn, samt at den inneholder dokumentert forfalskete deler og også deler som er endret i ettertid. Men nok om det. Dere kristne har nå ventet i 2000 år på at denne Jesusen skal komme tilbake, forgjeves. Først ventet de (om man skal tro på den derre Bibelen) i sin levetid (dvs. noen tiår etter år den påståtte henrettelsen av jesusen), så ventet og ventet de mer, generasjon etter generasjon, og hver generasjon med sin tolkning av når det skal skje. Bare de siste hundre år har det vært flere forsøk enn jeg gidder å telle, og har jesusen kommet tilbake? Hvor mye død og elendighet skal denne uendelig gode guden utsette levende folk (og dyr for den saks skyld) for før hen rydder opp? Bare basert på dette (og om vi antar eksistensen av guden og attributtene hens) kan vi trygt konkludere med at hen er en sadistisk jævel.
 15. Men om man skal spekulere: Ville det ikke vært helt i tråd med russernes totale forakt for regler i krig, sannhet, ukrainernes liv og helse, og også eget personells liv og helse for den saks skyld, om de plasserte krigsfanger nær ammunisjonsdepoer og andre steder de vet det er høy risiko for at det vil bli utsatt for et ukrainsk angrep? Dermed, om Ukraina faktisk angriper, vil de kunne rope høyt om at "Se! Ukraina bomber sine egne", men holder kjeft om resten. Igjen, dette er spekulasjon, og ikke en påstand.
×
×
 • Create New...