Jump to content

G

Medlemmer
 • Content Count

  27186
 • Joined

 • Days Won

  1

G last won the day on November 20 2018

G had the most liked content!

Community Reputation

5887 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ikke føl dere for trygge. Benytt flittig backup, som gir beskyttelselag nr. 1. Lag noen disker ferdig kloner av selve Windows-innstallasjonen som lagres vekk fra PC som backupsettene, så du slipper å sitte å innstallere Windows og det mest brukte av programvare, tilfelle diskswap blir nødvendig å ty til pga. penetrasjon. Dette finnes det all slags typer programvare for, og jeg er ikke kompetent nok til å gi råd på hva som tas i bruk. Diskkloneverktøy favoritt hos meg er fra www.miray.de, takler også Mac krypterte disker bit-for-bit tror jeg, uten å ha fullt ut testet om rekonstruksjon fungerer. Hverken Acronis eller Paragon taklet det diskformatet. Backup programvare vet jeg ikke hva er best, det best å si det som det er. Dette var 9. desember 2019 Det i seg selv virker ikke særlig betryggende på meg, dersom Microsoft ikke en gang tilkjennegir det som en svakhet. Ikke glem social engineering og disse inderne som ringer og sier de er i fra Maikrosoft support, plutselig så har en ansatt bitt på åtet. Og en inder sitter og innstallerer ransomware manuellt. Skjer hele tiden slik utpressing. https://www.geekwire.com/2019/new-windows-10-ransomware-threat-examining-claims-potentially-unstoppable-vulnerability/
 2. Syntes kabinettet var lite og søtt nok. Det mest interessante hadde vært om det gikk an å omprogrammere hovedkortet som står i. Men tviler på at folk har gidde å bruke tid på slikt å lagt ut. Jeg har ikke omprogrammeringskompetanse ihvertfall. Synes ferdige løsninger ala Raspberry Pi, høres utfordrende nok ut jeg. Men, kanskje en dag.. Fikk ihvertfall strippet ut en 320 Gig snurredisk da. Går det an å stappe en Raspberry Pi inn der montro? Vet det blir overkill størrelse side og lengdeveis. Aner ikke hva høyde tilsvarer ift. Raspberry Pi og liknende minityr-"tallknusere" 😁
 3. Du får vel først et nyetableringskursopplegg, og sånn sett får litt bredere kontakt. Har aldri selv fått noe slikt, men hørte om en jeg kjenner som fikk noe sånn starte business for seg selv kurs. Han var etnisk norsk da. Jeg regner med at flyktninger står bedre forberedt foran en NAV-kundekonsulent når de ber om dette, enn en nordmann som allerede har all slags skolering, men hvor nordmannen kun er ute etter omskolering. For det må vel sees på som et sånt omskoleringstiltak tipper jeg. Jeg har fått med meg at NAV har gått mer digitalt til verks i kontakten og at besøkstiden er blitt strammet inn. Hørt det siste der via en jeg kjenner også. Det er jo ikke alt som kan ordnes digitalt, men da får de vel beskjed om å stille til et møte da vel, eller at klienten spør om det lar seg gjøre å få i stand et møte? Det samme kan de be om ved å møte opp i den lille tiden de har dørene åpne for klient-publikumet. Går du i jobbklubb så får du jo også kontakt med dedikerte NAV-veiledere, og disse kjenner kanskje enda mer til hvem som kan hjelpe videre enn de som sitter i skranken å tar i mot alle typer klienter, selv om skrankefolket der bør vite ting eller vite hvordan de skal finne ut av alt.
 4. Så det ble nevnt at du kan innstallere annen BIOS og få del i 5700 ting for kortet. Men, du er jo fortsatt hardware-limited til 6 Gig og 192-bit memorybus. Så hva er egentlig gevinsten med det? Virker liksom ikke helt tryggt å herpe et slikt kort heller, dersom dette ikke har mye for seg.
 5. Nei, dette er langtidslagrings svette i fra selve silikonen. Silikonen har vært gul, rød, svart. Spiller ingen rolle hvilken farge. Bare det er en tjukk og myk silikonhylster tredd over skjelettet av produktene elns. Fant et genialt klipp som viser hvor seigt klisset blir på slike silikonoverflater gitt at du lar gjenstandene stå ubrukt noen få mnd./år: Hmm.. Han nevner på slutten et begrep "reversion"..
 6. Ja, pepperkvernene har stått ubrukt i et par år bak skapdør. Datamus likeså i enda flere år, fordi jeg har byttet vekk i fra den. Datamus kan selvsagt være skitten. Men, dette er en form for svette. Garanterer og sverger jeg på.
 7. G

  Modde et OLED TV?

  Dersom det hadde funnets en lekker rimelig og enkel løsning så hadde jeg vært villig til å gjøre offeret for å få kjøpt meg en rimelig glossy OLED. Det beste hadde naturligvis vært at EL-kjedene hadde hatt baller til å si at vil selger så få glossy TV, fordi folk vil ha matt tilbake til produsent. Sannheten lyder nok ikke slik, men du forstår sikkert hva jeg er ute etter. Altså et reellt valg i butikk mellom matt og glossy. Jeg ønsker meg tilbake til 2006 og nyere når matt TV-flatskjerm fortsatt var tilgjengelig, men med den nye flott oppløsningen, det nyeste HDR selv om en mistet 5 % av effekten ved å gå for matt. Klarer bare ikke tanken å flytte ut av en PC monitor og begynne å nytte en glossy TV til gaming i stue og en annen glossy TV som storskjerm til PC/Gaming på kontor. Har ikke eid TV siden den som er kassert, kjøpt i 2006. Er omtrent så jeg kvartveis vurderer prosjektor, men vil egentlig ikke, fordi det ikke kan måle seg 100 % med TV-skjerm.
 8. Jeg er faktisk litt enig med deg i det du utdyper der. Håper du kan se min minneressurs-frustrasjon på Windows også da? En annen sak med Windows, som har mye mindre betydning for meg, det er: At Windows har sjukt mange veier for å nå en og samme type program, oppgave. En del er gammel nyttig arv, mens noe er dobbelt opp av nye og gamle systemprogramvindu for nøyaktig det samme. En tredje sak: Jeg forstår ikke hvorfor Microsoft ikke kan kode en bedre hurtigere søke etter nettverksenheter rutine. Den er jo patetisk sirupstreg.
 9. Jeg synes Wysiwyg og GUI-opplevelse er enklere i Windows. Men det er nok naturligvis fordi jeg er en årelang bruker av Windows da. Men ærlig talt så håper jeg at Linux jobber seg litt lenger ut fra terminal-vinduet. Jeg håper ihvertfall på det.
 10. Jeg bruker Notepad, til nøds Wordpad 😁 Notepad er genialt fordi det er uformatert tekst. Dersom jeg vil formatere den kan jeg nytte ting som f.eks. Scribus. Mye bedre. Det får du opensource på Linux også, men nytter det på Windows. Siden jeg ikke har hatt særlig formateringsbehov for tekst på en stund, så har det blitt noen måneder siden jeg sist benyttet Scribus (som nesten kan sammenliknes med QuarkXpress og Adobe Indesign, bare helt gratis i opensource drakt) LibreOffice.org Calc nytter jeg likevel og innimellom så kan Draw være artig som et alternativ til MS Paint, den gode gamle som de forsøkte å fjerne og å erstatte med en "ekkel" uvant 3D Paint-utgave.
 11. Nåja, til surfing og gaming så vil jeg si følgende om saken: I beg to differ. Forklaringen har du her. Min diskusjonstråd om Windows sin begredelige minneressursbehandling. Tipper at Linux når 40 mil over stabelen i kvalitet på minnebehandling over det Microsoft Windows gjør om man skulle redegjort overfor minneutnyttelsekvaliteter i en bunke papirark lagt oppå hverandre. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke dette blir gjort noe med av Microsoft!
 12. Jeg har nesten kun negative erfaringer med Ubuntu. Ikke som skrivebordsmiljø for det er sikkert fint og bra saker. Men at det hver gang jeg har testet har virket litt bloatware-aktig. Laster tregt. Det finnes jo en egen undergruppe Linux-distroer som er myntet på svakere generasjon av hardware, selv om det også kan nyttes på sterk, sprek og ny hardware om man vil. Er mange, tror begrepet minimalist linux distro eller noe slikt leder til dem (Knoppix ..) https://itsfoss.com/lightweight-linux-beginners/ Som et av treffene jeg fikk på det søket mitt..
 13. Har Kurt Oddekalv engasjert seg i mikrobølgestråling, og EL-overfølsomhet da? Jeg forbinder han mest med kamp mot rotenon (eller hva det kalles) og det å blottlegge grusomme varianter av lakseoppdretthold i landet. Jeg tror han har en nødvendig funksjon, selv om han terger på seg en del. Så Kurt Oddekalv kan jeg faktisk like litt Jeg behøver ikke innvitere inn alle hans meninger om alt her på jord for det om. Jeg ønsker alltid Simen1 sin kompetanse inn på bordet. Han kan mangt og mye. Men, at han er ingeniørutdannet eller (hva det er) betyr ikke at jeg ikke også kan finne en og annen feil hos hans skriblerier på diskusjon.no Da skal jeg som ikke har så rå utdannelse være på pletten å "arrestere" han på det han skriver. Lover! Jeg har selv opplevd trådløs hustelefon som noe uutholdelig sak. Og jeg kan si at Simen1 har opplyst meg en del, men vi to har aldri helt kommet til bunns i hva det var som faktisk framkalte ubehaget. Jeg var et ungt menneske den gang det opplevdes. Ikke hadde jeg blitt innprentet fra Folkets Strålevern noen som helst ting. Ikke hadde foreldrene mine innprentet meg med at slike hustelefoner var noe en burde vokte seg for. Likevel så klarte jeg på det jeg vil påstå er det mest objektive grunnlag en person som kan risikere å oppleve verdenen rundt seg på et litt mye subjektivt grunnlag, altså å oppleve et ubehag ved en 10-15 minutters bruk av denne den gang (tipper at hadde) høy SAR-verdi. Det ble opplevd en slag nummenhet i sidekjøttet som føltes som noe mer enn ren varmeenergi. Jeg har ikke forsøkt å holde noe veldig varmt mot skallen for å forsøke å etterleve dette med en IR-strålende "murstein" heller. Men, dette var jo helt klart en form for mikrobølger i tidlig bruk i mobile enheter. Jeg har siden inn over midten av 90-tallet opplevd de tidligste mobiltelefoner. Blant annet en mye solgt Siemens-utgave. Den syntes jeg ikke var like ille som hustelefonen jeg beskrev. Men, likevel kunne jeg kjenne noe liknende som var mildere påvirkning. Tok gjerne 25 - 30 minutter å få et ubehag. Dette var nok en 15 år minst etterpå i trådløsutvikling. Jeg var blitt voksnere, og hadde nok fått med meg en og annen artikkel. Så på dette stadiet kan det tenkes at jeg var betydelig subjektivt påvirket med meg selv og oppfattelser. Likevel pga. kontakten med trådløs hustelefon på 80-tallet, så tviler jeg på at den subjektive oppfattelsen bør legges ovevekt på med Siemens-mobilen fra 90-tallet. Jeg tror rett og slett at her ligger det noe som ikke er undersøkt godt nok. Og at det er ting man ikke forstår. Jeg er likevel svært glad i som Simen1 også er i at vi har den vitenskapelige metode. Jeg kunne på strak arm ha vært med på de forsøk som han i Nrk forsøkte eller var det i TV2? Siden jeg holder avstand i fra det hysteriet som Folkets Strålevern bedriver. Jeg kan likevel forstå at det kan og må oppleves "smertefullt" å møte verdenen de gjør, med alle sine fordommer og redsel. Det er garantert noen som har fått seg en slags knekk blant dem, som har gjort dem syke på en eller annen måte. Enten denne skulle være nosebo-indusert, som jeg tror mange av dem blant Folkets Strålevern har opplevd. Man skal heller ikke kimse av begrepet gruppestigma. Stigmaet er allerede i denne tråden rettet mot f.eks. Statens Strålevern. Eller om det er en eller annen stakkars underdiagnostisert sjel i gruppen i blant dem som har en reell opplevelse av noe vi ikke har undersøkt enda. Skal holde døren såvidt på gløtt. Dette er interessante greier.
 14. Må nok dessverre skuffe deg på at radio- og mikrobølger ligg under det synlige lyset, og derfor ikke er definert som ioniserende. Les: IR betyr Infrarødt, som i fra f.eks. panelovn, så Mikrobølger ligger enda lavere enn det og radio under der igjen. Disse skal ihvertfall høre til å ikke være av ioniserende type. Det vil si at de ikke når inn og gjør skade direkte på DNA. Men jeg ser det Simen 1 skrev også. Ioniserende stråling blir jo noe som nødvendigvis må defineres hva er. Også må en forsøke å sjekke at definisjonen står i samsvar med realitetene også. Da blir det en god definisjon. Men som Simen1 liker å legge seg i bås av "besser wisser". Så er jeg helt enig med deg i at "termisk energi" kan steke kroppsvev. Vet at Simen1 også forstår det. Men, det er muligens en for kort snarvei å si at alt som ikke er ioniserende er ufarlig. Noe jeg vet at Simen1 ikke ville sagt. Men, han kan være snar til å si, "men det er jo ikke ioniserende" og derfor "helt ufarlig" Men du kan jo bli brent av mikrobølger på en indirekte måte, via vibrasjon av vannmolekylene i kroppen din. Det kan også steke kroppsvevet ditt. Men, det er likevel ikke ioniserende for det. Er hyggelig at du forsøker å lære litt om dette. Jeg har ikke noe i mot at du kaller det for termisk stråling, jeg forstår hva termisk betyr. Vet ikke helt sikkert om det er et reellt begrep, men jeg forstår det uansett. Jeg ble nødt å google "termisk stråling", og fant det på engelsk. Ser ut at det på norsk kalles for varmestråling. Så enkelt:
×
×
 • Create New...