Jump to content

G

Medlemmer
 • Content Count

  29807
 • Joined

 • Days Won

  1

G last won the day on November 20 2018

G had the most liked content!

Community Reputation

6820 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja det er en god idé. Er vel omtrent eneste kabeltest jeg ikke har utført i løpet av dagens lange feilsøkingsøkt, som tok tid for jeg trodde jo det var Archer AX6000 det var noe galt med, også innså jeg at det kun var denne PC som sliter. Men, ja det kan jeg gjøre på 5 minutter. Edit: Den testen direkte i Zyxel P2812 Altibox router ga hastigheten 15 Mbps nedlast. Så det ser ikke ut til å være noen særlig forskjell på dette 80 Mbps synkrone abonnementet mot denne PC-en.
 2. Ja router har barnesykdommer. Det er en ny firmware til router, men ser ut som folk fikk trøbbel med den, og at den er midlertidig blitt trukket for utbedringer. Den skulle visst rydde i litt stabilitetsproblemer elns. Men folk rapporterer da at de ikke kan gå tilbake til gammel firmware, og at de ble redd for at de heller ikke kan installere ny firmware senere. Noen oppga også info om at de etter en 3-4 forsøk elns. fikk den på glid. Vet ikke, men tror jeg hadde vært skeptisk til TP-Link en omgang til. Likevel så greier to Windows 10 laptops å få 80/80 hastighet. Den ene med en stri Windows 10 som ikke lar seg oppdatere siden 2017 eller når.. Den andre har sikkert forrige Windows i bunn, om den da ikke har fått snikinnført 2004 den også. Uansett begge disse har super hastighet. Men ikke min PC, hverken på LAN, på WiFi eller på USB ethernet dongle. Alle tre går i 16/2 hastighet. Som om Windows 10 kødder med noe. NÅ har jeg oppdatert Asus firmware til hovedkort. Oppdatert AMD chipset driver. Oppdatert Bluetooth driver. Oppdatert WiFi driver. Oppdatert AMD skjermkort driver. Oppdatert Armoury Crate. Det er hva jeg husker at jeg har greid å oppdatere siden sist jeg var innom diskusjonen. Det har fortsatt ikke fjernet problemene med sirupstreg internett.
 3. TP-Link Archer AX6000 Oppdaget at det ligger ny BIOS til Asus hovedkort, og ny chipset driver, ny WiFi driver, ny andre drivere, men ingen ny LAN driver. Skal ihvertfall prøve meg på å oppdatere alle disse ting nå. Så får jeg komme tilbake om problemet er gjenstridig eller ikke. Edit: Jeg har vært flittig på å holde PC oppdatert på alle fronter inntil april 2020. Så jeg ble overrasket over at det var så mange nyheter. Kanskje ifm. Windows 10 versjon 2004, kompatibilitet ?
 4. Skal QoS helst stå av eller på? Er det QoS innstilling i Windows 10 også, eller kun på router?
 5. Har router som støtter Gigabit ethernet, har 80/80 fiber abonnement. Har også testet med WiFi AX. Da fikk jeg nøyaktig samme nedlastning på 16 Mbps og opplasting på 2 Mbps. Altså lik hastighet på Gigabit LAN og på AX hastighet WiFi. To andre laptops gir 80/80 hastighet, så det er definitivt PC. Har testet ethernet kabler fullt ut også. Prøvde så ut dette drittforslaget: https://www.onmsft.com/news/windows-10-limiting-internet-speed-heres-change Havnet så på under 1 Mbps på nedlasting. Så der måtte jeg gå tilbake til "normal" innstillinger. Er litt rådløs akkurat nå. Maskinen er ny av 2019 og har plenty med krefter på RAM og på CPU.
 6. Skrev jo også SARS-CoV2 eller hva det heter. Ja, jeg er klar over at sykdommen har et navn og viruset et annet. Men, er ikke COVID eller COVID-19 det som det som er gjengs, og som folk oppfatter som begge deler da? Jeg tolker det slik. Og jeg gidder ikke annet enn å kun skrive COVID-19, så kan heller forskere, leger med flere drive å navnekverrulere på dette og nytte pinlig nøyaktige navnebetegnelser for alt da vel.. Har forresten en vane på å redigere innlegg flittig etter posting. Så det er tilføyet en del også i forrige innlegg fra meg.
 7. COVID-19 er sykdommen av et spesiellt koronavirus. Koronavirus er en gruppe av virus. Så det finnes mange koronavirus. COVID-19 sykdommen fører til en rekke symptomer og et komplisert sykdomsbilde. Det er veldig smittsom og kan føre til komplikasjoner og også død. Slike sesong luftveissykdommer har jo forskjellig alvorlighetsgrad for oss mennesker. COVID-19 rammer også en del yngre, og kan gi disse alvorlige komplikasjoner som ikke er fullt like vanlig på andre sesong luftveissykdommer. Med COVID-19 så er det ikke kun eldre det kan gå utover. Spesiellt helsepersonell er utsatt, da de har et mye større smittetrykk, som visstnok kan tyde på at er vesentlig for hvor alvorlig sykdomsbilde du får av smitten. Andre personer som har mye publikumskontakt er nok også mye mer utsatt enn brorparten av befolkningen. Forsvarets Forskningsinstitutt har jo nå påvist at SARS-CoV-2 kan henge i luften i mange timer etter smittet individ har forlatt et rom. Det blir svært spennende å se om også Norge er spesiellt sårbar dersom smitteoppsporingen kollapser. Kanskje ikke så lurt å gå på kino, ta bussen etc. Folk som er smittebærere bør nytte maske. Asiatere nytter jo maske mye hyppigere enn oss i vesten, og har nok en kollektiv gevinst av det tiltaket. https://en.wikipedia.org/wiki/Coronavirus COVID-19 er sykdommen vel, og SARS-CoV-2 er varianten av koronavirus. https://en.wikipedia.org/wiki/Coronavirus_disease_2019
 8. Er det så lurt å ha diesel passivt i et slikt system? Regner nesten med at de må omtappe dieselen regelmessig og testkjøre motoren rutinemessig.
 9. Ingen flere meninger om tema? Var en kortvarig tråd dette?
 10. 4. juli nasjonaldagen til USA, og det har passert nesten 132 tusen døde. Kanskje enda nærmere på selve dagen i morgen? https://www.worldometers.info/coronavirus/#coronavirus-cases-log
 11. https://www.aftenposten.no/koronaviruset Interessant sammenlikning. Grunn til bekymrelse. Edit: https://www.aftenposten.no/koronaviruset
 12. https://www.aftenposten.no/koronaviruset https://www.aftenposten.no/koronaviruset
 13. Men, det er vel forskjell på støv også. Trestøv f.eks. har vel ihvertfall visse antibakterielle egenskaper. I og med at treskjærefjøler gjerne er bedre anti-bakteriellt enn plastikkfjøler. Men, så er jo ikke virus likt bakterier heller. Så mange faktorer. Tipper det går helt over hodet på mannen i gata å begynne å spikke på dette.
 14. 1000 kroner spm.: Kan det bæres av støv og smitte den veien? Gikk deflasjon i det. Redd noen skulle si ja.
×
×
 • Create New...