Gå til innhold

G

Medlemmer
 • Innlegg

  38 080
 • Ble med

 • Dager vunnet

  1

Alt skrevet av G

 1. Kan de ha slipt/boret ned veggtykkelsen og latt tid pluss trykket gjøre resten av arbeidet?
 2. Oi, skal si. Det vanligste svaret er jo egentlig "vi følger situasjonen nøye". Men her skjerpes altså sikkerhet i Nordsjøen hva nå enn det betyr. Man har jo en færre fregatt da å bruke sånn evt.: https://www.nrk.no/norge/skjerpar-beredskapen-pa-norsk-sokkel-etter-gasslekkasje-1.16119109
 3. Interessant video om hvorfor Ukraine ikke forsøker hardere å ta ut broen over Krim-halvøya. Den kan tjene som en fluktrute for russerne, slik at disse soldatene slipper å krige til siste mann. Sånn sett så kan Ukraina tjene på det ved å slippe å sloss så hardt mot disse:
 4. Jeg hadde vurdert med EVGA PSU, på tross av at de har lagt Nvidia salg bak seg snart. Det kan ikke være så vanskelig å lage en PSU for 3.0 for EVGA.
 5. Om D-vitamin. Er det så nøye å redusere dosen på sommerhalvåret i grunn? Det lurer jeg på. Selvsagt kan du spare noen ører i måneden på å la være å ta like mange piller. Men, kroppen skulle vel tåle høy sommerdosering også. For ordensskyld så fikk jeg testet blodkalsiumet mitt heller sist, enn å bry meg om hvor D-vitamin nivået lå hen. Tror det er viktigere for organer og det som er som ikke tåler høy kalsiumutvikling. Så på 3000 IE så var blodkalsiumet mitt gullfint innenfor normalen. Det er litt betryggende. Men, jeg tar en ca. 100 mikrogram Vitamin K2 MK7 for ordensskyld. Verdt å nevne for de som bryr seg om detaljer rundt hvordan forholde seg til D-vitamin.
 6. Jeg tror sånn i utgangspunktet at det er høyere risiko for at en som meg kunne tenkes å dø pga. følger etter høyt blodtrykk, eller havne i kreftlotteriet etterhvert som årene går, enn at jeg skulle daue av covid nå. Men, man kan aldri vite. Det jeg er mest opptatt av er hvordan long covid har dreid over de siste månedene. Lenge siden en har hatt noen oppdateringer rundt long covid. For det er nå en litt større risiko for livsforringelse enten kortvarig eller langvarig, enn at en skulle daue.
 7. https://www.google.com/search?q=cr2022 Høres ut som en type lithium-batteri Gerilja vs. systematisk krig, hva er mest effektivt for soldatens overlevelse? Mer friendly fire i et av scenario?
 8. Oi, det klovneriet i fra Hagen hadde jeg ikke fått med meg: https://www.nettavisen.no/norsk-politikk/carl-i-hagen/frp/sylvi-listhaug-tar-sterk-avstand-fra-carl-i-hagens-nyeste-facebook-innlegg-om-ukraina/s/5-95-662558 Synes at Hagen har hatt mange smarte populistiske ord i politikken jeg. Jeg er ikke stormforelsket i Frp, på ingen måte. Men, også Listhaug farer med mye fornuftig som andre ikke tør si. Jeg har dyp respekt for Hagen sin eldrepolitikk, gitt at det ikke er er spill for galleriet da. Andre partier ønsker gamlingene inn på håpløst dårlige institusjoner. Norske politikere har generellt en svært uverdig eldrepolitikk. Ap'ene driver å river i stykker helsevesenet bit for bit i disse dager. Sitter på kammerset gjør de, og sier "gjør ingenting, bare la forfallet skje". Samtidig sitter Vedum og storflirer/hånflirer når han blir stilt til veggs om at han skulle gå av dersom bensinprisen bikket .. var det ikke noe sånn?
 9. Jeg håper at de får et våpen hver. At det kan bidra til at de gjør opprør i mot sitt eget regimé etterhvert. Men, det er vel bare en våt drøm. Tenker at de skal ha et 5 dagers kurs i Jujitsu ala Puteen. At det er oppskriften. Amerikanerne sender Chuck Norris som respons:
 10. Jeg kan være enig med deg at det er litt fucked up at en stat skal kunne tvinge mennesker til å krige. Utover det så lever en altså i samfunn med andre mennesker som har forventninger til at man stiller opp kollektivt og litt samlende i kriser. At du ikke ser ut til å kanskje evne å se at Russland er en voksende kreftsvulst, eller kanskje du ser det, men bare gir beng. Du håper at kreftsvulsten er rolig nok såpass lenge at den ikke når deg før du dauer av alderdom?
 11. Synd at det skal være slik med Kina. De har jo all mulighet til å bli et enda bedre land. Folkeslagene i Asia har en over normalt respektfull atferd vanligvis. Jeg har nesten ikke møtt noe asiatere som ikke kan oppføre seg som mennesker. Selv om en vet at det er et diktatur med jernhånd, så er de ganske besinnet på overflaten, selv om det er noen kjeftekjerringer på kinesisk TV som kritiserer vestlige. Jeg ville ikke levd i landet selv naturligvis siden jeg ikke er oppvokst med hvordan de styrer på å undertrykker mennesker. Men, sånn i fra avstand så virker de litt ok også i blant den skjulte galskapen som av og til blir omtalt om dette diktaturet. Dersom de igjen kunne ha styrt litt på befolkningseksplosjonen og holdt seg innenfor egne grenser, og ikke behandlet taiwanere som kinesere, men som vestlige, så kunne de kanskje levd i harmoni med Taiwan og nydt godt av hverandre? Nei, dette ble for rosenrødt.
 12. Like herlig hver gang noen som har truet, lyver om at de ikke har truet.
 13. Vanskelig å si bombesikkert. Men, jeg har observert svært lite hosting og nysing i butikker jeg har frekventert de siste ukene. Det synes jeg at er en positiv stille-før-stormen greie ihvertfall.
 14. Vet ikke så mye om Italia der. Men han der "Cohen" hos Dr. Campbell som var vert, sa jo at selv israelere som har mer enn nok sol kan ha D-vitaminunderskudd. Det kan være fryktelig mange forklaringer. Du holder deg inne i et aircondition-klima vekk i fra solskinnet. Du har for mørk hud til å ha høyt nok opptak naturlig. Og sikkert andre forklaringer folk kan koke i hop. Uansett så er det ikke kun folk nordpå som har D-vitaminproblematikk. Det som nok er viktigst er å ikke komme for lavt. Altså at om dersom du sikrer deg å komme litt opp, så har kroppen normalt nok til å vedlikeholde immunforsvaret. Men, vi behøver nok mange flere studier før en kan konkludere endelig?
 15. Fikk en gang en vikar for fastlegen min, og hun påstod at tran var en mer treffsikker D-vitaminkilde enn å kjøpe piller. Selv har jeg heller tatt piller fordi dette er enklere. Og jeg har tatt høyere enn normalt høyeste doser (800 IE om noen lurte). En 2000 - 3000 IE er noe jeg liker å ligge på via piller. Og piller funker, det slår ut på blodprøvene, for meg ihvertfall. Så jeg tror neppe at hun hadde helt rett i den påstanden. Dette var ei gammel kjerring og ikke noen jeg ville ha hatt som fastlege selv
 16. Men hva skal Razzland med fred, om de ikke får dyrke poteter der og smøre seg med solkrem på Krim-halvøya? Altså betyr fred noe for Putin egentlig? Han og hans Kreml-etterkommere vil jo bli så isolert i flere tiår atte.
 17. Hva er svaret? Bruke opp alle pengene man kan og nyte tiden som fortsatt har frisk ren luft? Så kan sentralbanken sette styringsrenten til 16 % eller 32 % etterpå (før bombene faller, altså)? Etterpå har man byttehandelsøkonomi, og etterpå - det rene anarki (sterkeste rett uten noen form for moral og etikk).
 18. For min del, så er GPU mer aktuellt dette året, enn å forbedre noe HK + CPU, da jeg er på 5900x og det er jo mer enn nok muskler til alskens egentlig. Så en oppgradering må nesten bli en sekundær PC og mer i entusiastsporet om jeg skal hive meg på. For min del er det sikkert mer fornuftig å stå over en generasjon? Men, fornuften seirer jo ikke alltid. Uansett så skal det bli greit med ny grafikk for å få til ordentlig 120 Hz 4K gaming, antar jeg da. Har ikke gamet på PC på mange månder nå etter at Xbox X kom i hus. Det kan jo hende at det er flere som er nokså lik meg som har ordnet seg HW fra forrige generasjon og konsoll. Altså vil AMD, Intel og Nvidia måtte ta litt hensyn til markedene. Jeg tipper at folk har nok krefter i sine rigger, men at lysten kan ta overhånd for noen? Edit: Oh, helvete så mye sider som var kommet til siden jeg valgte å svare på dette innlegget som er nokså gammelt
 19. Bryan på TechYES City har rykter om at USA skal brenne en del dollar snart for å holde markedene slik de vil. Montro hvordan det påvirker dollarkursen? Det har jo trykket penger og solgt statsobligasjoner til den store gullmedaljen, samtidig som de har hamstret inn i gullbeholdningen sin. Tidligere så har altså dollaren øket under den type grep, men hva skjer nå? Mindre dollar i rotasjon skulle jo tilsi en høyere dollarpris det også, eller?
 20. Ganske fantastisk presentasjon. Jeg venter på at en får noen skikkelig wonky vifteetterlikninger av smørbrød med cold cuts og salatblader som luftinntak / vifteblader Jeg storgleder meg til den dagen man behøver blylodd i kantene som man gjør på bilfelger, da i vifteytterkantene. https://www.nrk.no/nordland/truer-med-a-stenge-anstadblaheia-vindkraftverk-_-taler-ikke-vind-og-kulde-1.16109735 Behøver man vifter om man bør i Nordland? (obs! jeg bor ikke i det fylket)
 21. Hvor mye teknologi er DLSS egentlig? Eller er det mer oppmultiplisering av antall transistorer på eldre teknologi-prinsipper. Mye nytt på software-biten i DLSS 3 ?
 22. Slike utbroderinger har lett for å havne i aspergers-leiren
 23. Bare lurer litt på hva AMD lunker etter med denne gang Bør en kjøpe seg AMD nok en gang, for så å kjøpe seg "4090XTI Ti" når det kommer? Er lov å ha hele foten i en leir, for så å endre mening senere.
×
×
 • Opprett ny...