Gå til innhold

Snikpellik

Medlemmer
 • Innlegg

  37 871
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  251

Alt skrevet av Snikpellik

 1. Hvem vil dere ha opp, Barnsley eller Wednesday?
 2. Vi er nok alle enige om at det ikke gir mening å dele inn i forskjellige «menneskeraser». Den tankegangen er heldigvis for det meste utdødd. De som tviholder på dette er som regel kunnskapsløse eller rasister. Men her spiller nok det engelske språket oss et puss, der det fremdeles er vanlig å si «race». I hvert fall i USA. Det betyr ikke at de som bruker ordet mener det er forskjellige menneskeraser.
 3. Ikke så lett å se, men hvis du pauser videoen og scroller sakte gjennom ser du raketten kommer ovenfra. Det er en Javelin i top attack mode. Javelin-raketten etterlater seg ikke en røyksky før den treffer. Røykskyen som kommer ut av stridsvognen nærmest kamera etter treffet er trolig Javelin-stridshodet etter det har boret seg gjennom stridsvognen, eller eksplosive gasser som kommer ut av kanontårnet fordi eksplosjonen skjedde på innsiden.
 4. Etter flere år med PS5-spilling på en svær 4K-tv har jeg faktisk ikke et eneste sekund tenkt noen ting over ytelse eller gigafucks eller hva disse tingene heter i Tears of the Kingdom. Synes spillet kjører helt flott og føles glatt og bra - faktisk bedre enn en del PS5-spill. Det ser også utrolig vakkert ut, i likhet med forgjengeren. Så dette er ikke en gang en problemstilling for min del i hvert fall. Må si meg enig i de som nevner at dette er stor kunst. Jeg er kanskje halvveis i historien, og så langt tror jeg muligens dette er det mest imponerende spillet jeg har noen gang har spilt. Helt fantastisk.
 5. Mariupol og infrastrukturen rundt er et ekstremt viktig knutepunkt og gjennomfartsåre for de russiske styrkene i sør og øst i Ukraina. Å ta tilbake byen i seg selv er én ting, men å kontrollere jernbanelinjene og veiene vest og nordover fra byen er alfa omega. Ukraina gjennomfører tilsynelatende en del langdistanseangrep rundt Mariupol for tiden. Satellittbilder har vist tidligere at russerne har store ansamlinger utstyr, kjøretøy og ammunisjon rundt Mariupol før det fraktes vestover og nordover i Donetsk.
 6. Noam Chomsky kaller seg selv venstreradikaler, og det er vel ikke noe gærent i å være det. Er ikke akkurat det som er kontroversielt med Chomsky, men alle de gangene han har tatt og tar totalt feil, samt hans forsøk på å legitimere Russlands angrepskrig og folkemord mot Ukraina og konsekvent legger skylden for invasjonen på alle andre enn Russland selv. Du er langt fra den første som limer inn en Youtube-video med Chomsky i denne tråden, uten kontekst eller noen annen forklaring enn at "enkelte her bør se dette".
 7. Weghorst sitt lån oppsummert. Bare må score på sånne sjanser. Helt utrolig.
 8. Heldig der Mitrovic. Mister det jo helt mot United igjen.
 9. 4-4 i Southampton. Alltid en sånn kokokamp i siste runde.
 10. Kan legge til Syria, Mali og Den sentralafrikanske republikk.
 11. Wow, en av sesongens assister fra Fred det der
 12. 69 år i toppdivisjonen. Alvorlig trøbbel for dem om de rykker ned. Tiltalt av PL i likhet med City, økonomiske problemer og bygger ny heftig stadion...
 13. Der gikk den endelig inn. Sancho igjen. Den piruetten fra Bruno i forkant der... Må si Bruno har vært helt spinnvilt god i denne og forrige kamp!
 14. Hmm, egentlig ikke helt enig. Noe sloppy bakover, men stort sett stormløp mot Fulham-målet. Et par-tre av de beste angrepene i løpet av hele sesongen. Ikke sett de kombinere på den måten ofte denne sesongen. Og ja, uflaks og sløsing foran mål igjen.
 15. De Gea med en sykt bra strafferedning. Sjeldent syn!
 16. Er litt ferdig med å ta prisene så mye i betraktning, i hvert fall før det har gått noen år. Spesielt for unge spillere. Synes det som regel er sjuke summer uansett. Tiden vil vise om Antonys pris var for høy eller ei, han har virkelig begynt å vise seg bra nå på slutten av sesongen. Er veldig spent på den videre utviklingen hans. Ikke fullt så viktig kamp i dag, men vil være fint med seier. Topp fire er sikra, men seier betyr tredjeplass og 75 poeng som vil være den nest høyeste poengsummen vår siden 2013. Også en mulighet til å forlenge rekka uten hjemmetap siden september inn i neste sesong. Kanskje kan vi klare et helt år. Blir nok noen utskiftinger på laget, både på grunn av skadene og for å hvile noen bein før finalen. Fulham har vært ganske bra nå de siste kampene og scoret masse mål, så selv om de er trygge på 10. plassen sin så forventer jeg ikke noen walkover.
 17. Jeg er ganske sikker på at Putin har en langsiktig plan om å innlemme Belarus (enda mer) i Russland. Så lenge Lukasjenko har vært der som hans personlige rævsleiker har det ikke vært nødvendig å bruke veldig hard makt. Putin har hatt Belarus der han vil ha dem, med Lukasjenko i sin hule hånd. Dersom Lukasjenko faktisk dør nå må dette være et av de verste tidspunktene det kan skje for Putin. Med så godt som hele militæret i Ukraina, både levende og som gjødsel, vil ikke Putin ha den samme muligheten til å gå inn i Belarus og annektere landet slik han hadde før. Dør Lukasjenko vil det bli et maktvakuum og nye muligheter for opposisjonen og befolkningen til å ta tilbake landet sitt. Det har holdt på å skje før, senest med masseprotestene i 2020 og 2021. En helt annen situasjon der enn i Russland, med en enorm protestbevegelse og en befolkning som er overveldende mot diktatoren. Risikoen for at Belarus går i en retning Putin ikke ønsker, altså demokratisk retning er dermed større enn noensinne om Lukasjenko dør nå.
 18. Hvis Ten Hag vil ha Mason Mount så er jeg ikke så negativ til han. Han er en spillertype vi trenger - arbeidsom begge veier, meget bra balltransportør. God til å finne rom, god på siste tredel, god i pasningsspillet. Om vi kan erstatte Van de Beek med han så vil det være en solid oppgradering og gi oss mer bredde. Mount har hatt en forferdelig sesong nå, men det er det flere i Chelsea som har. Så har han hatt sitt å stri med utenfor banen denne sesongen, som kan forklare en del av den enorme duppen. Tror ikke han plutselig har blitt permanent endelig, og ser lite grunn til at han ikke kan komme tilbake på det høye nivået han har vært. Når det kommer til Rice veksler jeg mellom å tenke at han er litt oppskrytt til å tenke wow, dette er en fantastisk midtbanespiller. Jeg mener det definitivt er potensiale for ham til å bli en av ligaens beste i sin posisjon, men det er vanskelig å se helt ordentlig for seg han i United når han spiller en så annerledes fotball i West Ham. For England har han stort sett vært strålende da, som jo er en god pekepinn. Ellers vil jeg vel tro at et lag som Arsenal er desperate etter ham, med behovet de har på midtbanen. Kjøpene under Ten Hag har så langt vært bra mener jeg. Malacia kanskje den minst overbevisende, men jeg tror det er spiller i han og.
 19. Kondolerer. Jeg skrev ikke det, jeg skrev at tekstforståelse er viktig å lære: Ganske morsomt at du misforstod helt, selv om det står der svart på hvitt. Kanskje du burde hatt mer tekstforståelse i skolen? Hvorfor tekstforståelse er viktig å lære synes jeg er ganske åpenbart, og eksemplene på hvorfor det er viktig er utrolig mange. Det mest åpenbare er evnen til å huske tekstens innhold. Et aktuelt eksempel kan jo være å bygge opp evne til å vurdere troverdigheten i en tekst. Ellers er det godt kjent at forståelse og arbeidsminne henger tett sammen.
×
×
 • Opprett ny...