Jump to content

Snikpellik

Medlemmer
 • Content Count

  33350
 • Joined

 • Days Won

  151

Everything posted by Snikpellik

 1. Personen er nå arrestert. Det sirkulerer bilder på sosiale medier av det som skal være skytteren i håndjern nå. Klærne han har på seg samsvarer med en video som skal være filmet rett før skytingen startet.
 2. I Oslo kommune er ikke åpen brenning lov, man må søke om dispensasjon fra Forskrift om åpen brenning og få tillatelse. https://www.oslo.kommune.no/brannvern-ildsted-og-feiing/bal-og-grill/lokal-forskrift-om-apen-brenning-og-brenning-av-avfall#gref
 3. Hvordan forstår dere ikke at det ikke er selve flaggbrenningen i seg selv som etterforskes hva gjelder hatkriminalitet, men forløpet, motivet og intensjonen bak handlingen? Politiet har til og med sagt dette rimelig klart til media, det bør være vanskelig å misforstå dette. Og selvfølgelig kan det å brenne symboler med forsettlig intensjon eller grov uaktsomhet etterforskes og dømmes som hatkriminalitet. Det er lovlig å si alle ord høyt i Norge også, men sier man visse ord i en viss sammenheng i en viss kontekst, eller gjentatt og plagende, da kan man bli etterforsket for hatkriminalitet.
 4. Vanlige muslimer ser det nok ikke akkurat på den måten, og identifiserer seg naturligvis ikke med ekstreme islamisters politiske ideologier. De mest ekstreme religiøse følger jo ikke bøkene. De bare tolker dem selektivt i ekstreme retninger til sitt eget forgodtbefinnende, for å legitimere sine politiske ideer. Det gjelder i både islam og kristendommen. https://forskning.no/religion-forskeren-forteller-islam/forskeren-forteller-hva-sier-koranen-om-vold-og-krigforing/496667
 5. ABB er vel like «kristen» som en ekstrem islamist hevder seg å være «muslim».
 6. Tviler på at mange antar at noen her sympatiserer med SIAN. De er en knøttliten organisasjon bestående av tre-fire personer som reiser rundt, og samler som regel null tilhengere når de avholder sine «show». Er jo heldigvis ytterst få som støtter nynazister eller folk som sier man bør slippe løs Breivik i dette landet.
 7. Stemmer. AUF som organisasjon var mot norsk medlemskap i NATO da Stoltenberg ble leder. Stoltenberg selv klarte å endre dette, noe han omtaler som en av sine første politiske seire. https://www.nrk.no/urix/ville-ha-norge-ut-av-nato-1.11637093 Frp med Tybring-Gjedde i spissen forsøkte å vri på dette til å bli «Norge ut av Nato i går. Sjef for Nato i dag», og hevdet Stoltenberg hadde gjort en «politisk turn». Men det er feil.
 8. Tilhørte føreren av bilen en religiøs menighet?
 9. To ansatte i Trump-administrasjonen støtter Hutchinson og sier Tony Ornato lyver.
 10. Navnet på eieren av bilen er publisert i medier som ikke følger Vær Varsom-plakaten, og sirkulerer i sosiale medier hos SIAN-sympatisører. Eieren skal ha vært passasjer i bilen ifølge VG. Politiet har ikke offentliggjort navn i siktelsen, da sjåføren ikke er avhørt enda.
 11. Du må utvide tankegangen, det handler i bunn og grunn ikke om dette juridisk. Det er nettopp som ytring at flaggbrenning har mulighet for å utgjøre lovbrudd, men for fellende dom må det da bevises utover rimelig tvil at ytringen er omfattet av et forbud som trumfer ytringsfrihet. Politiet etterforsker om det ligger et hatmotiv bak handlingen i å brenne et pride-flagg offentlig og anonymt. (De undersøker også om flagget var stjålet, som kan ha betydning.) Konteksten og intensjon har alt å si. Dersom jeg søker om å avholde en demonstrasjon foran Stortinget hvor jeg vil brenne et pride-flagg, og får dispensasjon fra brannvesenet om åpen brenning i tillegg (åpen brenning er forbudt i Oslo) - så er det trolig ikke noe som vil bli etterforsket som en hatefull ytring. Den forskjellen forventer jeg at folk klarer å forstå.
 12. Otto Jespersens brenning av bibelen til et innslag på TV2 førte til politianmeldelser fra kristne på Sørlandet og i Bergen. Ordføreren i Ålesund, hvor brenningen skjedde, kontaktet TV2 og forsøkte å stoppe innslaget. Han ble også anmeldt av to innvandrerforeninger, ble fordømt av Islamsk Råd og de kristne avisene Vårt Land og Norge IDAG. Visjon Norges Jan Hanvold kalte det for grotesk, og sa det var "verre enn bilder av senabort". Det ble iverksatt en e-postaksjon i protest mot TV2, der over 5700 deltok. Det endte med at TV2 ikke viste innslaget.
 13. Skjønner ikke helt hvordan du får dette til å bli en rasistisk motivert handling. Kan du forklare?
 14. Synes Norge, Støre og regjeringen egentlig har håndtert krigen i Ukraina forbilledlig. Det tok litt tid i starten av flere grunner, både å forsikre om demokratisk grunnlag på Stortinget her hjemme for å støtte Ukraina med våpen, praktiske ting og hemmelighold. Vi var den første nasjonen til å øremerke milliardsummer til Ukraina, vi opererer sykehusfly, og vi er nå blant nasjonene som har bidratt mest med våpen. Vi er svært aktive pådrivere og tydelige i internasjonale fora som FN til tross for at vi er en liten nasjon, og Støres tale i NATO var utrolig god. Støre er forsåvidt helt på hjemmebane når det kommer til internasjonal politikk, som tidligere utenriksminister - den lengstsittende i rollen siden 70-tallet. Det har nok gitt mange gode relasjoner.
 15. Kan ikke se for meg annet enn at russerne må være veldig tynne nå ved Kherson. Med så høy konsentrasjon i spesielt Luhansk vil det ikke være mulig for dem å holde Kherson stort lengre.
 16. Ser ikke ut til at du helt vet hva som diskuteres nå. Kanskje en rask pust i bakken og å lese gjennom innleggene her en gang til kan være litt lurt. Det er ingen her som forsvarer disse handlingene, eller sagt at det var noe uhell. Bakgrunnen for akllans spørsmål før du begynte kalle folk idioter er at SIAN mener at det ble viftet med pistol og kniver før denne hendelsen på veien. Navnet på eieren av bilen som kjørte på Thorsens bil forklarer ingenting om hvorvidt det var våpen involvert, hva som skjedde i forkant, eller hendelsesforløpet, og vi er ikke "idioter" eller "mangler hjerneceller" for ikke å på magisk vis kunne "tenke oss til" disse detaljene. Dersom det var pistol og kniver involvert er det jo høyst ønskelig å kunne finne ut av det, slik at det kan straffeforfølges.
 17. Okay... 🤷‍♂️ Så du mener at når man vet navnet på eieren av bilen så mangler man hjerneceller og spiller idiotier fordi man ikke derfor også kan tenke seg til å vite hele hendelsesforløpet, eller om eventuelle våpen og andre biler var involvert i hendelsen. Da er det bare å bruke hjernecellene du er velsignet med til å forklare oss som mangler dem disse detaljene!
 18. Jeg skjønner ikke helt hvordan du mener navnet på personen skal si noe om spørsmålene @aklla tar opp i sitt innlegg, eller hva det har med hjerneceller å gjøre.
 19. Dersom vi skulle antatt at det var sant, hva mener du er årsaken?
 20. Eventuelt kan det være Laporta som vil redde ansikt ovenfor fansen og signalisere at de ønsker ham værende. Han gir seg selv en utvei ved å nevne lønn som et problem.
 21. Snodig tolkning. I utgangspunktet alt vondt og sur melk i kaffen ja. Du tolker det slik fordi du ønsker å misforstå, og krangle om semantikk. Alle forstår nok helt greit hva jeg mener i innlegget, så slutt å tulle.
 22. Niks. Med mindre du blir semantisk og later som du er skikkelig vrang og tolker alt i verste mening, selv om du forstår hva som menes. Men så nørd er det få som gidder å være!
 23. Nei, åpenbart ikke, det er en ganske spinnvill forklaring!
×
×
 • Create New...