Jump to content

perpyro

Medlemmer
 • Content Count

  12387
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

perpyro last won the day on April 3 2017

perpyro had the most liked content!

Community Reputation

3083 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

23567 profile views
 1. Det er dette som kalles gode smitteverntiltak i tide, og på tross av det blir det stadig registrert nye smittetilfeller i landet men de har helt klart stuasjonen under kontroll. New Zealand kan snart være kvitt pandemien og med god kontroll med alle som kommer inn i landet kan de forbli smittefrie fremover i en verden der pandemien definitivt ikke er over.
 2. Hvorfor i alle dager skulle de være det? Pila for smittetallene deres peker jo fortsatt oppover uten å avta med nye tilfeller hver dag. Svenskene er som oss ikke ferdige med dette før smittetallene er nede i null nye smittede hver dag registrert.
 3. Det morsomme nå er om ungen din har korona, da er du i karrantene og alle som har vært i nærkontakt med deg like så. Med mindre du jobbe helt alene og ikke har vært på kontoret vil da dine arbeidskolleger også bli satt i kartantene. Min arbeidsgiver pustet lettet ut da hun jeg bor sammen med blei satt i kartantene på grunn av utbrudd på jobben hennes og hun testet negativt.
 4. Mener du at vi bare skulle latt det stå til så fikk de som døde dø fordi de ville dø alikavel eller leser jeg dette feil?
 5. Å disse pengene ja, det gjør jo vondt helt inn i ryggmargen. På tidspunktet beslutningen blei tatt viste vi ikke hvordan det ville se ut nå så etterpåklokskapens lys er helt ubrukelig for avgjørelsene som blei tatt 12. mars. Vi kan jo sammeligne med da nesten hele Europas flytrafikk var parkert i 2010 på grunn av vulkanutbrudd på Island. Viste seg jo i ettertid at det ikke var nødvendig men det viste de ikke mens selve utbruddet pågikk og litt samme situasjonen sitter vi i nå. På den andre siden er det jo ikke sikkert at de enkel tiltakene du beskriver hadde holdt og da ville etterpåklokskapens lys gjort det vanskelig for de som tok eventuelle sjebnesvangre beslutninger om handligere som ikke beskyttet godt nok. Er sikkert ikke morsomt å hete Anders Tegnell i tiden som kommer heller der han nå er politianmeldt for uaktsomt drap på grunn av sine anbefalinger.
 6. Det er litt morsomt når folk begynenr å snakke om overgrep. Buhu vi fikk ikke feiret 17. mail slik vi pleier..... overgrep!!! Det er jo bare tull slik jeg ser det. Svenskene skulle beskytte sine eldre noe de åpenbart ikke greide og Norge startet med cirka 500 smittede fra utlandet. Å åpne opp for tidlig er en rissikosport som ingen retorikk vil greie å avfeie og resultatet kunne fort blitt runde 2 med ny smittespredning. Det er jo ikke slik at viruset er helt borte eller at befolkningen er immune nå så et frislepp har en rissiko for ny oppblomstring som myndighetene ikke er villige til å ta enda. Better safe than sorry. Jeg kjenner ikke at dette har plaget meg nevneverdig annet en at det har blitt dyrere å handle fra utlandet som jeg kan leve med. Amerikanerne er på vei mot 1,5mill registrerte smittede med snart 90 000 døde. Virker litt mere skadelig en influensa ettersom influensa tar livet at opp mot 60 000 amerikanere hvert år uten noen form for lockdown og fri smittespredning.
 7. Ser ut som kurven du viser til er ganske så glatt år for år så en bratt kurve fra 2019 til 2020 vil være et avvik. Om så kurven fortsetter som før 2020 årene etter 2020 ville også det være et avvik, men dette er ting vi kan se på i fremtiden.
 8. Vi får se på dødstallene når året er omme. Det er så enkelt som å sammenligne antallet døde fra det ene året til det neste og når 2020 er over kan vi sammenligne dødsraten land for land og se hvor mange pandemien tok livet av.
 9. Var akkurat det jeg misstenkte men godt å få det tallfestet. Vi er tross alt bare aper, noe som kommer godt til syne når vi samles i større grupper.
 10. Så var det det kjedelige fakta at en virus som raskt tar livet av verten sin ikke klarer å spre seg mens et som ikke gjør det greier det. Viruset rakk ikke å komme hit og godt var det men det blei altså gjort tiltak også her hjemme om du ikke var klar over det. Men man trenger som du sikkert vet ikke å stenge ned et samfunn der ingen er smittet men heller ha kontroll på grensene. Det blei laget en beredskapsplan mot ebola i 2014 som du finner her https://www.legeforeningen.no/contentassets/63cdc5efcbc143d589b2f658e7859451/nasjonal-beredskapsplan-mot-ebola.pdf Til sammenligning, om vi hadde fått stoppet de skiglade turistene som hadde vært på vinterferie i Østerike, Sveits og Italia i vinterferien og satt de i karrantene hadde det vært omtrent det eneste tiltaket Norge hadde trengt å foreta seg istedenfor å slippe det løs i samfunnet slik det blei.
 11. Om pandemien slipper taket men viruset fortsatt forblir i deler av verden eller befolkningen så kan ikke alle tiltak som er innført slippes opp. Folk kan ikke reise til syden som de gjorde før og selv noe så banalt som svenskehandel burde det fortsatt være karrantene for. Utfordringen slik jeg ser det er at når det er sluppet opp så vil det på et tidspunkt bli spørsmål om å åpne helt opp for utenlandsreiser og da er det igjen potensiale for flylaster fra utlandet med smittede. Noen former for tiltak må det altså være. Sett at viruset aldri blir borte men sirkulerer rundt i verden, hvordan skal dette løses i overskuelig fremtid med reiseglade nordmenn?
 12. Hvorfor i alle dager skille det vandre foolk rundt med svartedauden og spanskesyken i dag mener du? Jeg kan jo svare for deg med det samme men du burde sette deg inn i sykddommene du kommenterer før du kaster deg ut i debatten. Svartedauden hadde en dødelighet på rundt 60% som er en god grunn til at den ikke finnes i befolkningenlengere, nettop fordi mange av de som fikk den døde. Viruset hadde en for høy dødelighet og forsvant på egenhånd. Spanskesyken like så med en veldig høy dødelighet som tok livet av mellom 17 til 100 millioner mennesker. Dette er faktorer som får virus til å dø ut, nettop fordi de er for dødelige. Et virus kommer seg ikke like lett videre om det tar livet av verten som om det lar værten leve nesten uforstyrret. Influensaen finnes det jo vaksine mot men lever fortsatt i beste velstand. EDIT. https://sml.snl.no/spanskesyken
 13. Nå har du uttalt deg ganske så kritisk til hygienetiltakene vi har i dag og vil ikke ha de en dag lengere en strengt tatt nødvendig. Men som sagt det er lett å gjemme seg bak litt runde formuleringer. Håper du har rett med tanke på spredningen i Trondheim men hvorfor er det forbudt å være optimist her inne? Kan du vise meg hvem som har skrevet eller antydet noe slik eller er det igjen bare billig retorikk fra din side?
 14. Hvordan vet du at alle rundt deg er normale mennesker? Personlig er det de mest normale menneskene som viser seg å være de farligste men som sagt jeg tar mine forhåndsregler. Først vil jeg påstå at denne uttalelsen er en selvmotsigelse fordi om det ikke blir utviklet en vaksine mot viruset så vil det ikke stoppe opp. Selv med vaksine stopper for eksempel ikke influensavisuset opp men muterer og smitter på nytt hvert år. Om det ikke kommer en vaksine vil dødeligheten til dette viruset bli høy og vi får en høyere dødelighet en før om viruset får gå løst i samfunnet. Det eneste som kan hindre dette scenariet uten vaksine er om viruset muterer til en mildere versjon og dagens versjon døre ut men det er ikke sikkert det gjør heller. Så uten vaksine så er dette den nye normalen fremover med mindre du vil ofre 0,2-0,3 prosent av befolkningen. USA har for eksempel nesten 80 000 døde av covid-19 så langt og spørsmålet der er hvor mange hundre tusen kommer til å dø av det der. Vil du fortsatt diskutere hva som er en syk tankegang? Om viruset ikke blir stoppet så er valget enten isolasjon eller potensiell død av det. Og dødsraten blandt eldre er mye høyere en blandt yngre. Sveriges strategi var jo å beskytte sin svakeog vi ser jop hvordan det fungerte for dem. Så får de velge om de tør å ikke isolere seg i en verden med covid-19 blandt befolkningen. Her er det jo bare billig retorikk du kommer med for selv gamle mennesker vet vi ikke hvor lenge vil leve sammenlignet med hvor lenge pandemien vil vare. Om du er kreftsyk og komemr til å dø innen en måned er det jo bvare å la det stå til mens en 73 åring ligger ikke nødvendigvis i grava enda og lan ha mange år forran seg fremdeles. Som sagt billig retorikk. Smittetallene taler vel for seg selv og de 8000 smittede i Norge blei vel ikke smittet alle sammen fordi de var så flike med å vaske seg. Mange gå på do uten å vaske seg etterpå så jo 2020 var året folk lærte å vaske seg skikkelig. Problemet med for eksempel den pandemioen vi er inne i nå er selv det mest herdede imunforsvar ikke har forutsetninger for å stanse dette viruset uten at du blir en smittespreder selv. En bedre hygiene har blandt annet ført til økt levealdre som direkte motsier dine påstand om at vi ødelegger immunforsvaret vårt. Hadde vi levt under 100% hygiensiske forhold uten bakterier eller virus ville påstanden din stemme men det gjør vi jo ikke og ved vaksinering utsetter vi jo kroppen for inaktive deler av virus for at immunforsvaret skal kjenne det igjen når det virkelig møter på det så skjønner ikke din urasjonelle frykt for å vaske seg grundig.
×
×
 • Create New...