Gå til innhold

Outlier616

Medlemmer
  • Innlegg

    1 479
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    25

Alt skrevet av Outlier616

  1. https://www.thedailybeast.com/russian-proxy-leader-ivan-sushko-killed-by-car-bomb-as-ukraine-vows-to-fight-to-the-end Russian Proxy Leader Killed by Car Bomb as Ukraine Vows to ‘Fight to the End’ A Russian proxy leader in charge of a town in Ukraine’s occupied Zaporizhzhia region has been killed by a car bomb, the latest in a growing list of Kremlin-appointed officials to be offed as the Moscow tries to strengthen its grip on stolen territories.
  2. Når det kommer til krigens slutt - så må Putin-regimet fjernes. Jeg regner med at det skjer internt etter hvert. Enten pensjoneres han "frivillig" i nåde, eller så får han KGB-behandlingen. Russland har som doktrine å forsvare eget territorie med taktiske atomvåpen. Men det vil bli svært vanskelig for Russland å forsvare seg mot konstante grensetrefninger eller partisaner som går inn i eller oppstår inne i Russland. Jeg tror marerittscenariet for Russland er at de ymse republikkene rundt om i landet sier takk og farvel til regimet i Moskva. Særlig når mennene deres er blitt brukt som fodder.
  3. USA, baltikum, Polen, Norden med fler har presset EU til å være med på sanksjoner. Det var ikke noe de var forferdelig glade for. Og det kommer vi nok til å se til vinteren, med strømrasjonering, og mulighet for at regjeringer kastes. Militært har heller ikke EU holdt det de har lovet. Alt tar fremdeles uendelig lang tid. Det virker som om de håper krigen skal være over uten at de må involvere seg nevneverdig. Hadde Norge vært avhengig av et EU-forsvar og Russland hadde invandert er jeg redd vi hadde endt opp som i TV-serien "Okkupert". Tyskland er det av de gamle store EU-landene som har gitt mest, og de har bare gitt 1/5 av det Norge har gitt. Litt av en stormakt 😐
  4. Vær klar over at dette også ofte kan være sopp. Særlig dersom det ikke vil gro igjen. Talkum er eventuelt også noe som kan hjelpe om man f.eks svetter mye.
  5. Det er helt utrolig hvor dårlig denne krigen går for Russland. De har ikke engang luftherredømme over Donbas.
  6. USA trener ukrainske piloter på F-16. Men ukrainerne er lei av å vente på at alt tar lang tid, og at når nødvendige beslutninger endelig tas, så tar ting enda lengre tid, fordi det åpenbart ikke er fort gjort å trene en pilot på et nytt fly, særlig et som er vesentlig annerledes. Ukrainerne har derfor selv crowdfunded A-10 VR- simulatorer. Tanken er at når ukrainerne får F-16, NASAMS, IRIS osv. og vinner luftherredømme mot russiske jagerfly, at de også muligens kan få A-10.
  7. EU annonserer jo pakker de også, men den seneste pakken deres på 15 milliarder inneholdt suverent mest fra et ikke-EU-land: Norge 😄 Jeg er så lei av hele EU. Denne konflikten har vist hvor ubrukelige de er. Tenk at de hadde ballene til å foreslå at NATO var hjernedødt for bare et par år siden. Det er jo EU som er i et vegetativt koma.
  8. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/k64VMj/sikkerhetsraadet-diskuterte-atomkraftverk-overgi-kontrollen Klar beskjed fra FNs sikkerhetsråd til Russland: − Overgi kontrollen over atomkraftverket
  9. https://www.reuters.com/world/us-announce-3-bln-arms-package-ukraine-ap-reporter-tweet-2022-08-23/ USA vedtar straks den største militære pakken til Ukraina hittil i krigen.
  10. USA advarer at Russland planlegger demoraliserende terrorangrep på sivile, muligens på ukrainas uavhengighetsdag, 24 august, i morgen.
  11. Say what? Det er Russland som har brukt ulovlige våpen fra dag én av der de avfyrte termobariske våpen og klasebomber. Hvem er lille Napoleon? Mener du Zelenskyj? Ukraina var ikke noen dråpe som fylte noe beger. 93,2% av ukrainere stemte for løsrivelse fra Sovjet og Russland i 1991. Russland har angrepet sine naboer mange titalls ganger siden 1400-tallet. Lenge før det var noe NATO. Denne krigen handler hovedsakelig om to ting: Russlands imperielle ambisjoner og Putins ettermæle som en stor leder. Vi lever under en hovedsakelig vestlig, demokraitsk verdensorden og under Pax Americana, og både Russland, Kina og alle verdens land ble invitert til å være med. Det er kun deres egne underlegenhetskomplekser og ambisjoner om å være imperiemakter som har stått i veien for opplyst internasjonalt samarbeid for menneskeheten.
  12. India er først og fremst ute etter å beskytte indiske interesser, og alle forstår det, men da må de også være forberedt på at vi ikke nødvendigvis støtter dem i en krise, eller f.eks krig med Kina med mindre det også er i vår strategiske interesse. Når det gjelder Dugin så er han åpenbart i live. Hjerteinfarktet skal ha kommet dagen etter bombeattentatet. Det er jo ikke mulig for en som ikke kjenner ham å si om han kun er redusert av sin datters død, eller om det er noe medisinsk i tillegg. Vi får håpe han dør så fort som mulig. Det er absolutt ikke utenkelig at f.eks FSB kunne snu seg mot Putin. FSB har de siste månedene vært gjennom svært store utrenskninger. Flere fremtredende oligarker har også blitt myrdet. Hvem eller hvorfor er ikke mulig å si, men det virker som om det alltid er et visst nivå av mafialignende maktkamp i Kreml.
  13. Flere rekrutteringsplakater i Moskva har fått sprayet ord som "mordere" over seg Russiske krigsskip skal ha entret Adriaterhavet, muligens for å hindre USS Harry Trumans hangargruppe i å forlate området Russiske døde skal være over 45.500 ifølge ukrainerne Britiske aviser melder at Alexander Dugin skal ha hatt et hjerteinfarkt og skal visstnok være på sykehus
  14. https://www.politico.com/news/2022/08/22/state-department-russia-stepping-up-against-civilians-00053229 USAs utenriksdepartement advarer om at Russland øker sine forberedelser til terrorangrep mot sivile.
  15. Nettopp. De har ikke hatt de mest elementære delene av kit de trenger. Alt de stort sett får mye av er ammunisjon. Er nok derfor HIMARS har tatt sikte på det. Det er også derfor jeg lurer på om de sprenger det for å tvinge folk vekk fra Mariupol (etnisk rensing). ELLER om de forbereder seg på muligens å måtte trekke seg ut. Siden russerne ikke har nøyaktige nok våpen kan det gi en viss mening å sprenge dem nå, på forhånd.
  16. Krigsforbryterne på'n igjen. Jeg lurer på om de har tenkt å fryse ihjel og etnisk rense de uheldige stakkarne som fremdeles måtte befinne seg i Mariupol. Eventuelt kanskje de tom. forbereder seg på å tape Mariupol til vinteren? Jeg sitter personlig med en mistanke om at russerne kan bli tvunget til å trekke seg ut av store deler av Ukraina fordi de mangler absolutt alt, inkludert vinterutstyr. Faktisk manglet de vinterutstyr når krigen begynte for 6 måneder siden og det var vinter. Fordi krigen var forventet å være over innen 72 timer.
  17. Spørsmål melder seg. Er vi sikre på at dette ikke er gjort av denne turister med fullt overlegg? Det som vil tale mot det er vel at det i så fall også ville gjort ham selv og familien hans mer sårbare. Men som den ukrainske soldater sa: "We are lucky they are so fucking stupid." Dette S-400 systemet er jo ikke satt opp i aktiv stilling? Det tar vel bedre parten av en time å få det aktivt og klart til utskyting? Så det bare sitter der? Uten cammo eller noenting. Hvor turister kan titte. Det er jo helt elendig planlegging av det russiske forsvaret også.
  18. Ser vi forøvrig konturene av en ny form for industriell drone-krigføring? 🤔 Hvor lenge før vi har drone mot drone? Dronene Taiwan sender er 800 stykk og kunne neppe vært produsert på den korte tiden og spesifikasjonene om man ikke brukte billige off the shelf komponenter. Skulle de vært opp til vanlig MilSpec hadde de sikkert kostet mange ganger mer og tatt mange år å bygge. Så lenge teknologien er relevant, så lurer jeg på om ikke Stalins "quantity is a quality all its own" fremdeles er applisérbart.
  19. Jeg tror disse taiwanske Revolver-dronene som bærer 8 stykk 60mm mortar runder og kan slippe dem individuelt faktisk kan ha en del å si fordi metoden har fungert mye bedre enn man trodde på forhånd. Det har vist seg å være en ekstremt effektiv måte å eliminere både fiendtlige tropper, stillinger, lagre, og tom. kjøretøy på eller i hvert fall crew. Noen sier det er dumt av Taiwan å sende dem vekk fra seg, men Taiwan får da testet ut metoden, og får også masse goodwill fra Europa og kan gjøre argumentet om at "jammen vi hjalp dere" og viser at vi står på samme side. Noen invasjon av Taiwan er neppe veldig nært forestående uansett.
  20. Kanskje ikke i like stor grad, men kvinner i andre deler av verden er som sagt ofte mer aksepterende og mindre fokuserte på det ytre. Oddsene for å finne noen i utlandet tror jeg er uendelig mye høyere, om enn bare fordi det er så veldig mange fler mennesker der, og alle er annerledes og har forskjellige preferanser. Nok til at det i det minste er verdt et forsøk. Husk at instilling og attitude også kommer gjennom i bildene dine med kroppsspråk, samt gjennom profiltekst og hvordan du ter deg i det vanlige. Hvis du er av et annet etnisk opphav, så kan du jo i verste fall finne noen fra den delen av verden. Jeg vil tro mange kvinner vil ønske å være sammen med en av samme opphav, men som bor i Vesten f.eks.
×
×
  • Opprett ny...