Jump to content

Morromann

Medlemmer
 • Content Count

  3427
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Morromann

 1. Vel, det er jo riktig at vi alle er like mye verdt. Men jeg ser ikke poenget med å fly bannere rundt det for å provosere. Når det gjelder demonstrasjonene i USA har jo disse en viktig og riktig sak i utganspunktet; problemet er at det er kuppet av bråkemakere og ekstremister som ikke bryr seg om George Floyds minne. Den europeiske versjonen er totalt meningsløs fordi den driver et desperat forsøk på å skape en ide om at situasjonen både politisk, sosialt og historisk er prikt likt USA.
 2. Jeg synes den ene kronikken belyser et problem for hvilke fanatiske ekkokammere som har fått etablere seg grunnet berøringsangst for å bli stemplet som rasist. Denne kronikkforfatteren føler av en merkelig grunn et glødende hat mot landet som har gitt familien hans opphold og gitt dem fulle rettigheter til deltakehanlse i det norske samfunnet; gratis helsehjelp, gratis utdannelse etc. I et velferdsamfunn skapt av generasjonen før meg og før den igjen gjennom hardt arbeid. Jeg har lært meg i min oppdragelse at man ikke skal bite hånden som mater en. Og det følger jeg også; jeg er ydmyk og taknemlig for at jeg er født og bor i Norge. Jeg har opplevd motgang i livet; men jeg går ikke rundt og hater samfunnet og folk i den og generasjonen som har skapt dette samfunnet av den grun. Vi har ikke undertrykt ham og hans familie. Han er ikke etterkommer etter en slave. Familien hans har som jeg skjønner kommet til Norge som flyktinger fra et afrikansk land. Norge tok seg av dem!! Og takken? Det er at vi er noen drittsekker og rasister, at vi som han hatfullt stempler som "hvite" ikke skal føle seg trygge fra han og de som han angivelig snakker på vegne av("demningen som beskytter hvite fra raseriet mot oss svarte"), at han har en uoppgjort konflikt med Norge og majoritetsbefolkningen her; altså mot landet og folket som tok imot ham? Hvorfor? Fordi vi har samme hudpigment som hvite amerikanere. Derfor. For han linker til ting om politivold og klikker du på linkene ser du at 100% av de handler om, USA, og IKKE om Norge. Men det spiller ingen rolle. Fordi han er afroamerikanerne i USA selv om han er fra et afrikansk land; navnet tyder på at han kommer fra Kongo; og "vi" er "hvite amerikanere". Du skjønner, den mentaliteten som var bak jødepogromene, alle jøder måtte straffes fordi noen andre jøder 2000 år tidligere angivelig hadde myrdet Jesus. Umoden og fanatisk hatlogikk. Jeg leser en utakknemlig og aggresiv ung mann som også; ut i fra hva han beskriver om seg selv har et alvorlig holdningsproblem. Leser jeg gjennom linjene så ser jeg at det er nettopp det det der; en ung mann med holdningsproblemer som slkylder på rasisme at noen reagerer på oppførselen hans. Men hvem er det som har innbilt ham at all motgang i livet skyldes rasisme? Det at folk ikke alltid er imøtekommende hele tiden i enhver sammenheng er noe ALLE i samfunnet opplever, men alle kan ikke skylde på rasisme. Heldigvis er det bare tull at han snakker på vegne av de fleste med afrikansk bakgrunn i Norge. Tror de fleste vil rødme av å lese dette mølet. Jeg visste instinktivt at noen i Norge kom til å misbruke den forferdelige skjebnen til George Floyd i USA og bruke det til å fremstille seg selv som offer og anklage den norske majoritetsbefolkningen for å være skyld i dette. Om jeg fikk rett! Ut av coronakarantenen kom aktivistene. Jeg vil si at de tråkker på George Floyds minne og at de misbruker hans navn med denne oppførselen.
 3. Det var nettopp det som var poenget mitt. BLM er nøye på at det er urett mot svarte de kjemper imot og et av de landene hvor uretten mot svarte er størst er Libya. Og den uretten er i aller høyeste grad rasistisk.
 4. OK, jeg misforstod. Jo, du finner kanskje noe slikt i Internettets mørke kroker. På en del lugubre og tvilsomme blogger. Men ikke i noen store hovedstrømsmedier. Der ligger forskjellen. En kronikk som inneholdt subtile trusler mot mørkhudede ville selvølgewlig aldri, og med rette aldri bli publisert i noen seriøs norsk avis. Men det er ikke akseptabelt at det publiseres en kronikk hvor det kommer subtile trusler mot majoritetsbefolkningen, selv om Aftenposten valgte å publisere det. Jeg mener at begge deler er like galt og at det at man er i minoritet i Norge ikke er noen unnskyldning.
 5. I Aftenposten? Seriøst? Det tror jeg ikke du. Kanskje i en utgave av Aftenposten fra krigen da de hadde en nazi-redaktør utnevnt av Quisling-regjeringen. Men hadde en slik artikkel eksistert ville den garantert vært trukket frem om igjen og om igjen som et kronebevis for den ekstremt utbredte rasismen i Norge som lever både åpent og skjult hos alle i majoritetsbefolkningen.
 6. OK, men det er jo det jeg ser så mye i disse kronikkene som renner inn til Afdtenposten og VG for tiden. Der er det ganske mye "but but USA". Som for eksempel det imfamøse hat-innlegget Aftenposten publiserte forrige uke og som inneholdt dårlig skjulte voldstrusler.
 7. Du skrev: "Ja det er ingenting som å koste rasismen, sjøl kor liten den er, i Norge under eit teppe, fordi det finnes meir rasisme på den andre siden av kloden..." Jeg tror det ligger en underbevist "othering" i og med at man tenker slik om land i Nord-Afrika. Uansett, hvorfor dras da amerikanske ting inn i kronikk etter kronikk om rasismen i Norge? Hvorfor er det relevant for Norge da?
 8. Libya er forøvrig ikke "på andre siden av jordkloden". USA er på andre siden av jordkloden selv om det engasjerer nordmenn ern million ganger mer. Libya er nærmere Oslo enn det Svalbard er. Omtaler du Svalbard som "andre siden av jordkloden"? Vel, folk i Oslo demonstrerte for George Floyd i USA, men ikke for de navnløse slavene i Libya som ligger mye nærmere Norge. Det at du omtaler Libya, som er utenfor vår egen europeiske stuedør som "andre siden av jordkloden" viser hvor perspektivløse vi er. Der er eksempel på at vi bomber et land sønder og sammen uten å kunne peke ut hvor på kartet det ligger en gang!! Men, hey vi var jo med å innføre "frihet og demokrati" der.
 9. Det er ikke det. Rasismen i Norge feies definitivt ikke under teppet. Men rasismen i Libya, landet som USA og Norge "befridde" og innførte "frihet og demokrati" i, den GJEMMES OG GLEMMES og nevnes ikke med et ord. HVOPR MANGE av de som engasjerer seg slik i rasismedebatten deltar i diskusjonen om Libya. Etter hva jkeg kan se....0. De er opptatt av hva som skjer i USA som faktisk er LENGER UNNA Norge enn det Libya er. Det er et ikke-tema. Disse mennene som selges i libyske slavemarkdeder har ikke ansikter; de har ikke navn. Ingen bryr seg, for det gir ikke status og likes i sosiale medier å bry seg om deres skjebner. Og det er noe som heter å se ting i proposjon til hverandre og perspektiv. Perspektivene drukner når man lager en masse leven ut av at en priviligert innvandrer med godt liv føler ubehag ved spørsmål om hvor de kommer fra eller noe så NATURLIG som at man ikke klarer å uttale etternavnet deres korrekt.
 10. Slaveriet er dødt og begravet. I USA. Skjønt ikke ute i verden da. Som i Libya som USA og andre vestlige land "befridde" og innførte "frihet og demokrati" i. OK, det var OT, men poenget står ved lag. Ellers har du rett i mye.
 11. Vold er et systematisk problem ja. Og at hvilken som helst gærning har lov å gå inn på supern og kjøpe våpen. USA trenger en politireform helt klart. Men å AVSKAFFE politiet slik mange av demonstrantene går inn for er starten på samfunnsoppløsning og anarki.
 12. Men systematisk? USA hadde en svart president i 8 år ganske nylig og som ble valgt to ganger. Vold og drap, definitivt, det skjer. Men undertrykkelse? Ja, sosial undertrykkelse er definitivt levende i USA. Men det skyldes ikke nødvendigvis hudfarge. Hvis du sikter til raseskilleundertrykkelsen så ble den avskaffet i 1965. Men det var kanskje unødig i å dra i gang slaveri i diskusjonen i og med at det for lengst er dødt og begravet.
 13. Det er absolutt riktig og hykleriet er astronomisk. Det er ikke noe land i verden hvor svarte behandles verre enn i Libya, hvor slaveriet av svarte er gjenninnført og de selges som slaver - på slavemarkeder!! Av militser som vestlige regjeringer for få år siden banet veien for. Men nevner jeg det driver jeg jo med "whatabboutismen" - den klassiske debattstopperen for temaer som er langt mer alvorligere og som man ikke ønsker å ta i med en ildtang, men heller feie under teppet og gjemme og glemme. HVOR er Black Lives Matter her?
 14. I New York er kurven flatet ut allerede: https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/new-york/ Mens i Florida og Texas er det helt omvendt: https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/texas/ https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/florida/ For USA er som forskjellige land. New York har ført et knallhardt lockdown-regime, i sørstatene har de mest latt det skurre og gå. Det er en del av den polariserte politiske kulturen også. Demokratiske stater vil bekjempe viruset, republikanske er opptatt av å ha en flytende økonomi.,
 15. Men når barn drepes av demonstranter? Hvor er medfølelsen for disse og deres familier?
 16. Det var drapet på George Floyd som var begrunnelsen. Slaveriet ble jo strengt talt avskaffet i 1865 og det er jo 155 år siden. Slaveriet i USA, og de europeiske koloniene som var der før det ble USA var i perioden fra 1619 til 1865, altså i 246 år, ikke 400. Og borgerrettighetsloven ble innført i 1965, for 55 år siden. Jeg forstår raseriet over at man har blitt sittende fast i en fattigdomsfelle i tiårene etter raseskillets avskaffelse og mangelen på tilgang til sosial klatring men det skyldes både økonomiske resejsoner som har stått i veien for slik sosial klatring og et elendig amerikanske velferdsystem og rovkapitalisme.
 17. Ja, det vet vi. Likevel blir det demonstrasjoner over hele verden og byer over hele USA settes i brann for et drap. Eller hadde vi plutselig glemt det? Drap på barn er så hjerteskjærende grotesk og grusomt. 10 000 drap i året ja, men hvor mange er barn? Det er alltid verst når det er snakk om barn. Og definitivt ikke noe som bør flåses bort som "halmstrå fra ytre høyre". Spesielt ikke når morderne er de som snakker om "sosial retttferdighet".
 18. Tror det er forskjellig fra delstat til delstat. Hver delstat er som sin egen nasjon om man skal sammenligne med Europa. New York - ja. Florida - neppe.
 19. Det er jo i økende grad sant for Norge også. Ta DAB og vindturbiner for eksempel som det overhodet ikke var noen stemning for eller ønske om i befolkningen.
 20. 3 https://no.wikipedia.org/wiki/Friluftsliv
 21. Landslaget i....fotball....i 2016 Neste: grunnleggende fakta om Myanmar(tidligere kjent som Burma)
 22. Mosambik har som nevnt vært portugisisk koloni men er faktisk medlem av Commonwealth - det britiske samveldet. Mosambik er det eneste landet i Commonwealth som aldri har vært en del av det britiske imperiet. Neste: en YouTube-video fra Mosambik
 23. September 1503: Pius den tredje blir valgt til pave den 22.okotober, men hans tid i pavestilen blir kortvarig siden han dør noen få uker senere. https://archive.org/details/hierarchiacathol02eubeuoft/mode/2up https://www.newadvent.org/cathen/12128a.htm http://www.treccani.it/enciclopedia/papa-pio-iii_(Dizionario-Biografico)
×
×
 • Create New...