Gå til innhold

Serpentbane

Medlemmer
  • Innlegg

    7 939
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    9

Serpentbane vant dagen sist 6. august 2023

Serpentbane hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

18 704 profilvisninger

Serpentbane sine prestasjoner

13,1k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Russlands president Vladimir Putin ble konfrontert med Macron-utspillet mandag morgen. Putin ble spurt av en Reuters-journalist om det var en sannsynlighet for at det kan bryte ut en direkte konflikt mellom Russland og NATO. – Alt er mulig i den moderne verden, svarte Putin. – Det er åpenbart for alle og enhver at det vil være ett steg unna en fullskala tredje verdenskrig. Jeg tror ingen er interessert i det, sa Putin til Reuters. President Putin sa også at det allerede var militært Nato-personell på ukrainsk jord, ettersom Russland hadde plukket opp at det ble snakket både engelsk og fransk på slagmarken. Putin warns the West a Russia-NATO conflict is just one step from World War Three | Reuters Det ligger nok en hel del erkjennelse i det faktum at atomkrigtusselen serveres i nesten enhver korrespondanse for tiden, og stadig mer direkte fra offisielt hold der det tidligere kom fra siden. Det er ting som ingen liker, heller ikke Russlands venner, og vitner om en økende desperasjon på Russisk side. Dette er altså ment å spre frykt, men er også er godt tegn, fordi Russland ikke støtter seg på sin konvensjonelle kapasitet.
  2. Nei, vi må øke støtten tilsvarende og utvide vår egen forsvarskapasitet og militære uavhengighet. Vi bør også jobbe hardt for å etablere et sterkere samarbeid med Afrikanske land for å minke Kinesisk og Russisk innflytelse.
  3. Det spekuleres i at angrepet på Transnistria var er falsk flagg angrep basert seg på informasjon som tyder på at helikopteret som ble sprengt for lengst var defekt og hadde stått på samme sted i minst 20 (2003) år samt analyser av video. Under er første del av en tråd. Helikopteret mangler en frontrute så det var i alle fall ikke i daglig bruk. Sjekket litt på kart, og google maps har et helikopter på sted på et bilde tatt i 2019. Bing har et bilde med bedre oppløsning, tatt på et annet tidspunkt uten at jeg vet akkurat når, men rotorene står på akkurat samme sted. satellites.pro har også samme helikopter på samme sted, med rotor i samme posisjon. Så vi kan i alle fall konkludere med at dette helikopteret ikke flyr hver dag. Edit: Fant et bilde fra 2007 Jeg tok ikke med hele området på satellitt, men alle fly og helikopter står på samme sted år etter år. Dette er i praksis en fly/helikopter-kirkegård.
  4. Jeg ønsker meg en hjemmekino receiver i et mer sexy format. Jeg behøver ikke en million forskjellige tilkoblinger jeg ikke bruker, jeg vil ha en eller to HDMI ut, og fire eller flere HDMI inn, da med støtte for alt moderne snacks i farger, oppløsninger og bildefrekvens. Litt sånn som med disse komblette hjemmekinopakkene med DVD/BR spiller man hadde en gang i tiden, bare at det er en god forsterker.
  5. Det er helt klart. Det blir et spørsmål om tidshorisont. USA og Trump er jo er godt eksempel, og selv om vi har noen diktatorspirer her i Europa også er det helt klart at konsekvensene av et de facto diktatur i USA er langt større. Nå sier jeg ikke at Trump vil lykkes med dette, USA er ikke Russland, men om han skulle bli president er det første steget tatt. Og det er ikke helt uten grunn at Europa nå distanserer seg fra den sikkerhetspolitiske avhengigheten de/vi har til USA. Samtisig er det åpenbart at dette ikke er farer som materialiserer seg over natten. Og det er fremdeles ting som kan motvirkes politisk. Så kan man argumentere for kulturkriger, religiøse konflikter, flyktninger osv. Dette påvirker oss. Over tid kan det påvirke samfunnet innenfra, på kort sikt har vi slikt som terror. Men, i omfang er denne trusselen begrenset. Russland er en langt langt større trussel om man måler i potensiale for skadeomfang. Samtidig er potensialet for at en direkte konflikt oppstår også av betydning. Så, på kort sikt, som i de neste fem-femten årene, er Russland den største synlige trusselen, og denne vil øke betraktelig med Trump som president i USA og et eventuelt seirende, eller ikke-tapende Russland i Ukriana.
  6. Det er absolutt mulig, men det er vanskelig å si hvor knekkpunktet er. Problemet er at sanksjonene motarbeides av høye priser på olje og gass og andre land som kjøper seg opp. Dette har man delvis motarbeidet med trusler om sanksjoner av alle selskap involverte i distribusjon av Russisk olje over pristak. Men, Russland tjener fremdeles en halv milliard dollar om dagen, men, olje og gass er i praksis eneste sektor som får penger inn i landet som gjør økonomien sårbar. Et annet problem er at folk i Russland er underkuet, og utenfor de viktigste byene er mange vant til et lavt konsumforbruk i utgangspunktet. Selv om privatforbruket har falt dramatisk totalt sett, så er effekten på folks liv variabel. Hvor mye reduksjon må folk oppleve i forhold til troen på eget regime før det blir stor nok misnøye til uroligheter og opprør? Det er umulig å spå. Samtidig opplever mange også forbedringer og muligheter ved at Russland har gått i en krigsøkonomi. Dette påvirker naturligvis alle involvert i den etablerte våpenindustrien. Men vi ser også private hive seg på, eksempelvis et større bakeri som har omdisponert ledig lagerplass og startet droneproduksjon i relativt stor skala, disse får da pengeinnskudd direkte fra Russlands krigsøkonomi, og regjeringen har vært aktive med å bruke disse foretakene. Totalt sett opplever da mange en nedgang som ikke er dramatisk fordi de er vant til svært lite, og mange opplever en oppgang med nye muligheter. Samtidig har Russland problemer med stillinger som krever høy kompetanse, for det er denne delen av befolkningen som også har flyktet landet. Eksempelvis er det estimert at minst 10% av alle ansatte i IT-sektoren har rømt, og landet mangler mye viktig kompetanse. Russland kan altsp ikke drive på denne måten uendelig lenge, selv om de tjener penger så koster det penger å drive krig. Mye godt alle pengene Russland tjener brukes også på å opprettholde krigen. Det er allerede høy rente og høy inflasjon, og det varsler at skattetrykket vil øke. Så spørmålet blir egentlig, kan man knekke Russland fort nok til at krigen stopper. Hvis behovet er en kollaps denne sommeren er svaret neppe ja. Sanksjonene vil ødelegge Russisk økonomi, me alene vil de ikke stoppe krigen på kort sikt.
  7. Det er ikke å legge under en stol at Russland helt klart er den største trusselen. Ikke fordi jeg tror Russland kommer til å angripe NATO-land, men fordi vi på ingen måte kan avfeie at det er en ikke ubetydelig mulighet. Det er umulig å si hvordan mentaliteten til landets ledere er, men det som er helt sikkert er at de over flere år, og særlig de siste to årene, har malt et tydelig fiendebilde, og forberedt befolkningen på at Russland kan komme i krig med vesten.
  8. Er så lei dette våset. Om du henviser til Ukraina så er ikke dette egentlig noe man definerer som krig via proxy, det er å støtte et land som ble angrepet av 3. part. Eksempler proxykrigføring er hva Iran holder på med i forhold til HAMAS, Hizbollah og Houtiene, der også Russland er involvert. USA sender penger til Ukriana, men brorparten av donasjonene er hovedsaklig militært materiell. Dette er godt kjent for de fleste andre enn enkelte Amerikanere som er så dumme at de tror akkurat disse verdiene kan oversettes til alt fra gratis helsevesen til støtte til veteraner. Noe av dette utstyret er eldre finnes allerede på lager utstyr, ja. Og det er akkurat dette som er så essensielt for støtten til Ukraina. Vi hadde ikke vært i stand til å gjennomføre en slik massiv militær støtte til Ukriana om det ikke hadde vært for disse amerikanske reservene. Og det er også derfor videre støtte fra Amerika fortsatt er så essensiell. Europa har gitt mye mer enn USA i verdi og penger, men vi vil aldri klare å levere den mengden utstyr som behøves på kort sikt. Så det du forsøker å vinkle som negativt her er og har i realiteten vært helt essensielt for Ukrainas overlevelse. NATO truer ikke Russland ved å plassere seg her og der, NATO truer ikke Russland på noen som helst måte. Dette er en tulleretorikk brukt av uvitende mennekser og Russisk propaganda. NATO er ikke et land, det er en traktat med et administrativt element og felles kommadostruktur. Men NATO har ingen militære styrker. NATO som organisasjon kan i all effekt ikke true Russland i seg selv. Om NATO som organisasjon skal gjøre noe så vil dette komme etter at NAC har kommet til enighet om et felles oppdrag og individuelle land overfører gitte styrker passende for det aktuelle oppdraget til NATOs kommadostruktur, eksempelvis som konsekvens av at et medlemsland bruker artikkel 5. Før dette skjer er alle militære styrker og baser underlagt de respektive medlemslandene. Når Finland ble med i NATO vil mange peke på NATO-baser i Finland. Men det er tull, det er de samme finske basene, de samme finske styrkene. Om Finland skulle angripe Russland så er ingen medlemsland forpliktet til å støtte Finland. At NATO har vokst er defor ikke en trussel mot Russland, dette vet Russland. Det er også grunnen til at Russland her tømt basene langs grensen mot NATO for utstyr og personell og sendt dette til Ukraina. Det er derfor Russland ikke angrep Finland og Sverige når de snakket om medlemskap. Fordi det ikke var tema. Den eneste trusselen NATO utgjør mot Russland er Russlands evne til å gjøre det de gjør i Ukraina mot medlemslandene. Selvsagt tjener noen på krigen, dette gjelder ikke minst i Russland som er i en krigsøkonomi og eksempelvis store bakeri har begynt med droneproduksjon med salg til den Russiske stat. Det du skriver er som å legge skylden på legene fordi de tjener penger på at noen har kreft. Svulsten må bort i begge tilfeller.
  9. Vel, jeg skjønner bakgrunnen for "aldri igjen" mantra de baserer politikken sin på, men resultatet nå kan bli at de ikke lenger huskes for hva de gjorde, men for hva de ikke gjorde...
  10. Det er påstander i diverse sosiale media om at Amerikanere betaler russere for å få påskrift på artillerigranater. For 200 Euro får man til og med en video av at den skytes. Forsøkte å finne ut om det er ekte, og ser at noen YouTubere allerede har gjort en "analyse". Jeg ser også andre muligheter i tillegg til de han trekker fram, og det er at de som tilbyr dette ikke er i Russland, men har funnet en måte å svindle til deg noen kroner på. Men hvem vet. Men, om det er tilfelle at Amerikanere, eller noen andre i vesten betaler for dette, så er de såppas syke at jeg håper de blir lurt...
  11. Jeg har vært litt offline i forhold til å følge dette veldig tett i det siste, men jeg har sett tydelig video av ett HIMARS angrep, og noen mer diffuse. Jeg har også sett to helikoptre som ble truffet direkte og helt åpenbart ødelagt, og tre helikoptre der clusterbomber gikk av over der det er vanskelig å anslå skadeomfanget. Jeg kan ikke si noe om hvorvidt disse faktisk var ukrainske helikopter, eller om angrepene skjedde nå nylig. Video jeg så av det som skulle være Patriot launcher var mer diffus.
  12. Det er klart at Ukraina har problemer, men det har tilsynelatende også Russland. Om man ser på de russiske militante gruppene som nå går inn i Russland så har de ikke nødvendigvis penetrert veldig langt... men, dette handler også mye om forholdene i Russland og Putins renommé i Russland. Dette er absolutt et spørsmål om prestisje. Disse russiske gruppene kan neppe holde på lenge alene, så vi kan nok anse dette som raid. Men, hva om... man utnytter dette mer. Grenseområdene er ikke akkurat rette, og bukter seg rundt landsbyer. 26km i luftlinje, på grensa. Nå sitter man neppe i en U rundt dette stykket med Russland, men like vel... Dette er et ypperlig område å rette ut grensa litt, og frigjøre en landsby, kanskje til og med holde noen avstemninger og redde folket... Men seriøst, det ville gi Putin et dilemma. Enten avvente og måtte erkjenne at Russisk land er okkupert, eller sette av styrker som deltar i den østlige offensiven på en prestisjefull frigjøring, og dermed lette trykket i øst. Men noen få hundre russere er ikke nok, da ville Ukrainske styrker måtte trampe over grensa også.
×
×
  • Opprett ny...