Jump to content

<generisk_navn>

Medlemmer
 • Content Count

  1020
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1687 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

6611 profile views
 1. Nok en "hverdagsskildring" fra fronten i Ukraina, denne gangen på NRK.no. Jeg er full av respekt for at folk er villige til å gjøre denne jobben for et annet land enn sitt eget, og jeg erkjenner at jeg mest sannsynlig ikke ville ha turt dette om jeg var i riktig alder for dette. I alle fall ikke med den militære treningen jeg har med med fra 87/88, for det var ikke all verden.
 2. Jeg er bare delvis enig med deg. Jeg mener Russland må tvinges til å betingelsesløst trekke sine styrker tilbake til eget territorium, og de bør nok også gi innrømmelser i form av å finne seg i en viss overvåkning av militæret. MEN; å skulle gå full retard og tenke hevn, hevn, HEVN på den måten du beskriver er nokså nøyaktig det samme Tyskland ble gjenstand for i 1919. Vi vet alle hvordan DET gikk. Selv om den jevne russer er feig og unnlatende og lite villig til å konfrontere egen statsleder må vi se dette i en kontekst, og det er konteksten at de gjennom hundrevis av år har blitt opplært til dette med til dels pavlovske metoder. De er dermed bare delvis skyldige i sin egen situasjon, og russernes handlinger og uttalelser må sees i lys av dette, altså i lys av russernes egen virkelighet som da er en virkelighet de i liten grad har valgt selv. Å skulle straffe noen hardt for å agere ut fra det de vet akkurat der og akkurat da vil kunne sammenlignes med å fordømme handlinger begått i 1820 som var ansett som normale for datiden. De handlet jo ut fra det de visste akkurat der og akkurat da. Så altså; Russland må straffes, men ikke på en måte som er ydmykende for den jevne russer. Oppsummert: Russland må slås militært Russland må betingelsesløst trekke seg tilbake til russisk territorium iht. 2014-grensens Sanksjoner må delvis viderføres Enhver provokasjon må møtes knallhardt, om nødvendig med umiddelbar militær makt Og ja, Russland må ut av FNs Sikkerhetsråd, og kanskje man skulle ha reformert rådet og dets oppbygning og sammensetning
 3. Dette er en del mer alvorlig for den russiske økonomien enn vi kanskje innser. Det kan jo da sees som gode nyheter selv om det vil føre til mye nød og elendighet for russerne selv, men da det i stor grad er selvpåført gjennom passivitet og feighet hos den delen av den russiske befolkningen som burde vite (og som nok faktisk VET) bedre, dvs. akademia, finansinstitusjonene og andre så har jeg kun begrenset sympati. Dog må det være lov til å føle med de millioner av lavt utdannede og ruralt bosatte mennesker som vil måtte kjenne dette på kroppen på et helt annet nivå enn i de vestligste, store byene. Mitt eneste ankepunkt er at slike prosesser har en stor initiell treghet i seg, dermed vil det gå sakte i begynnelsen før prosessen akselererer og etter hvert når en fart som er umulig å kontrollere. Eneste vei ut er å stoppe den før det går for langt, noe det ikke finnes tegn til i det russiske regimet per i dag. Men vi må altså være forberedte på at Russland vil være utsatt for utstrakt arbeidsledighet, fattigdom, sult nød i årevis fremover. Det kommer til å ta tid å få økonomien på fote igjen om kompetansen har emigrert og pengene er borte. Jeg frykter at Kina har dette i sine scenarier for hva som kommer til å skje, og at de er klare til å rykke inn og forsyne seg. Og jeg frykter for store flyktningestrømmer vestover fra Russland.
 4. Interessant https://www.nrk.no/urix/vil-at-ukraina-skal-fa-glidebomber-1.16197638
 5. Det er skremmende mange paralleller mellom trioen Russland, Putin og Prigozhins Wagner-gruppe og Nazi-Tyskland, Hitler og Himmlers SS. SS hadde også en dødskultus som de dyrket på mer eller mindre okkulte måter.
 6. Hvilke varer er det snakk om her? Og hva har EU ( som vi følger i sanksjoner) gjort? Jeg spør fordi jeg ikke vet, ikke fordi jeg er skeptisk til redusert toll.
 7. Til diskusjonen om hva man bør gjøre med Russland og russere Det er stor forskjell på å barbere seg og å skjære hodet av seg. At Russland og det russiske regimet kvalifiserer til flere og strengere sanksjoner er etter min mening hinsides enhver tvil. Jeg er faktisk der at en eller annen form for blokade må på plass. Russland er sårbare for maritime blokader da de har relativt få havner de kan ta imot gods i sett opp mot landets enorme størrelse. Hva russere generelt angår er jeg fortsatt der at alle russere som entrer andre land bør måtte kjøpe et visum der visumstempelet i passet klart og tydelig sier at visumgebyret i sin helhet går til å støtte Ukraina mot russisk militær aggresjon og okkupasjon. På den måten blir flyktninger, feiginger og andre pålagt å bidra økonomisk til Ukrainas frihetskamp. Et visumstempel bør altså ha en stempelavgift, og en gyldighet på maks 3 måneder. Fornyelse vil koste nytt gebyr og nytt stempel. Når alt dette er sagt så må vi være forsiktige med å skape en 1919-situasjon, altså en situasjon der en nasjon og dens innbyggere presses, kues og ydmykes så hardt og brutalt at det gir grobunn for en ny Putin. Det var nettopp denne behandlingen av Tyskland etter 1. verdenskrig som la grunnlaget for fremveksten av nasjonalsosialismen. Man får ikke et folk til å overgi seg om det ikke er til noe bedre...
 8. Her er en gammel video (fra mai), filmet med GoPro. Det er fra en oppklaringspatrulje, og viser noe av hverdagen for frivillige, utenlandske soldater (det høres ut som amerikanere i dette tilfellet) i UA. Videoen inneholder ingen kampscener, og er nokså lavmælt, men den er allikevel intens på sin egen måte. Det står stor respekt av profesjonaliteten disse soldatene utviser under et oppdrag som kunne ha endt mye verre enn det gjorde.
 9. Det finnes angivelig ikke noe juridisk rammeverk på plass i EU for å gjøre dette til noe mer enn en rent symbolsk sak, men den er fortsatt svært viktig. Det vil kanskje kunne senke terskelen for at andre stater som f.eks. USA vil gjøre det samme, og da vil konsekvensene straks bli mer konkrete og alvorlige for Valdemar og vennene hans. (Kilde: VG-sak som er hentet fra Reuters)
 10. Se øverste kommentar til høyre i bildet! Dette er potensielt svært så interessant. Kan det være at russerne forbereder ytterligere tilbaketrekninger for å konsolidere frontene på Krim og på den såkalte "østfronten" mot Donetsk og Luhansk? Og bør da Ukraina gå inn og lage en kile mellom de to avsnittene, eller er det uklokt da man vil sitte med to flanker som blir kostbare å forsvare? En front mot Krim som følger den gamle grensen mellom området som ble annektert okkupert i 2014 vil trolig la seg forsvare og holde av begge sider, men en front lenger inn i landet vil bli mer kostbar for begge parter. Og fronten mot Donetsk og Luhansk er vel kostbar nesten uansett hvor den går? Ut fra et rent teoretisk ufaglært ståsted vil det trolig være fornuftig av russerne å trekke tilbake til de gamle grensene da dette vil korte ned frontlinjene med det som ser ut til å være ca 50 %, og russerne har ikke overflod av hverken mennesker eller materiell til å holde på disse posisjonene.
 11. ...eller omvendt, kanskje? Lille Viktor leker stor gutt, men han er i trøbbel på hjemmebane mht. økonomien. Han er derfor avhengig av hjelp fra EU, og den kommer kun om han oppfører seg skikkelig. Allikevel vil vi se slike tildragelser hele tiden, akkurat som man ser det av barn i trassalderen som desperat hevder sin selvstendighet. Dog er jeg bekymret for at befolkningen i Ungarn ikke kjenner sin besøkelsestid og fortsetter på den veien de er inne på nå. Det vi ser i Ungarn er nesten likt det vi så i Russland rundt århundreskiftet og i årene etter. Vi trenger ikke flere slike land, hverken her i Europa eller andre steder.
 12. Jeg lurer på om det UA gjør nå er probing av russiske stillinger langsmed hele fronten, og det er det kanskje flere årsaker til; de finner egnede avsnitt for neste offensiv de forstyrrer og uroer russiske soldater for å holde utrygghet og usikkerhet på et vedvarende høyt nivå de kamuflerer sine intensjoner ved å presse på ett sted før de angriper på en helt annen kant Dette er så vidt jeg forstår klassisk NATO-doktrine, og det mulig fordi UA har en logistikk som er russerne klart overlegen.
 13. Det er trolig et altfor stort "gamble" sett opp mot risikoen.
 14. Selvsagt, og det har de vel også. Problemet er når det kommer missiler som lander så og si rett over grensen. Det er så godt som praktisk umulig å ta ut disse før de slår ned med mindre man skyter mot de før de krysser grensen.
 15. Nå er det et kjent, gammelt triks at man på mer eller mindre usaklig grunnlag skaffer seg en ytre fiende for på den måten å forsøke å lokke frem indre samhold i stater som ellers har et nokså pragmatisk forhold til individets frihet og demokrati generelt. Det som kan bli et problem er de russiske soldatenes mødre. Disse kvinnene har stor makt når de først begynner å røre på seg, og det er tegn på at det er noe på gang allerede. Om så er tror jeg Valdemar bare kan glemme å få til noe som helst i Georgia, da blir soldatene hjemme.
×
×
 • Create New...