Gå til innhold

Windfarmer

Medlemmer
 • Innlegg

  2 649
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  10

Windfarmer vant dagen sist 10. desember 2022

Windfarmer hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

4 216 profilvisninger

Windfarmer sine prestasjoner

7,9k

Nettsamfunnsomdømme

 1. Pr. i dag har både Russland og Ukraina offisielt så knallharde standpunkter at de er umulig å forene. Men med mindre ukrainerne greier å kjeppjage Russland ut av Ukraina og får stilt Putin for en internasjonal domstol, vi denne krigen bli løst ved en eller annen grisete og pragmatisk avtale mange vil være misfornøyd med. Men jeg har problemer med å se noe annet enn at historien vil erklære Ukraina som seierherren.
 2. Ja, jeg har mange ganger sagt at Ukraina vinner denne krigen selv om de må gi fra seg noe areal. Og som du påpeker er det mange andre enn meg som er av samme oppfatning. Ikke fordi det vil være rettferdig med en slik løsning, men fordi det er realitetene på slagmarken som vil angi sluttresultatet. Og jeg understreker at det verken er du eller jeg som skal ta denne avgjørelsen. Det helt sentrale for Ukraina er å få markert at de skal bestemme selv, og at de skal ha slutt på å bli behandlet som en slags koloni av Russland. Hvis Ukraina får den nødvendige uavhengighet til å videreutvikle sitt skjøre demokrati, inngå avtaler med EU som klart gir de en vei til EU - medlemskap, og ikke minst får sikkerhetsgarantier fra vesten som er så sterke at Russland ikke vil forsøke seg igjen, så har Russland tapt, og det selv om russerne sitter igjen med noe Ukrainsk land. Alternativet kan være en frossen konflikt som vil vedvare i årevis, og der det verken blir noen avklaring av EU eller NATO medlemskap. Og i november 2024 vet vi ikke hvem som sitter i det Hvite Hus den 6. januar 2025.
 3. Denne absolutte overbevevisningen om at russerne vinner big time er jeg ikke helt med på. I likhet med de fleste andre har jeg ikke så stor frykt for atomvåpen, det kan skje, men anser sannsynligheten som lav. Når det gjelder den konvensjonelle krigen er jeg på langt nær sikker på at Ukraina får en lett seier. Og med "seier" mener jeg at alt ukrainsk territorium inklusiv Krim blir tatt tilbake. Russland er seige, så har de den fordelen at de har bortimot 100% kontroll på informasjonsflyten til befolkningen, dessuten driter Putin i om han dreper 400.000 russere. Han kan bare møke på med kanonføde og artilleri i kjent russisk stil. For Ukrainerne kan dette bli en svært dyr krig, og der går en smertegrense ett eller annet sted. Hvis frontene låser seg, og det blir en våpenhvile, og de må sette igjen noe landområde i Donbass mot å få sikkerhetsgarantier fra vesten, vil jeg ikke utelukke at dette blir en løsning. Og husk at Russland har fortsatt en stor våpenindustri: I often hear the question: why does Ukraine need so many weapons? The answer is very simple: Putin has turned Russia into a giant military production plant that costs it very little and with very cheap work force, at the same time receiving equipment from its allies and having large amounts of weapons in storage. Some information is classified, of course. But here is some data, obtained from official/open sources. We are dealing with a powerful enemy with vast resources. We can't win without a sufficient amount of modern weapons. - 3,801 Russian tanks were destroyed by Ukrainian Armed Forces (via General Staff as of 29th May). In March, Medvedev claimed Russia would produce 1,500 new tanks in 2023. Several hundred of them would be new T-90M and T-14, while most would be old tanks out of storage. - Russia has about 1,000 T-72 and T-82 tanks in storage, 10,000 armored personnel carriers and infantry fighting vehicles, 260 self-propelled "Pion" guns and approximately 7,000 missiles for S-300 systems. - 1,056 rockets were shot down by Ukrainian air defense (via General staff as of 29th May). According to @DI_Ukraine , Russia can produce 2 Kinzhal, 25 Kalibr, 35 X-101 and 5 Iskander-M rockets per month. - Supplies from Russian allies: Iran: Shahed and Mojaher drones, shells for tanks and artillery, and, possibly, medium range Fateh missiles. Belarus: T-72 tanks, Ural trucks and ammunition. North Korea: artillery shells, grenade launchers and rockets. - Head of Russian"Rostech" (main Russian state corporation for civic and military production) claimed that Russian military production industry is working 24/7, in three shifts. "Rostech's" main enterprises: "high-precision complexes", United Aircraft Corporation, "Russian Helicopters", freight cars production etc.
 4. I følge det jeg leser er denne avtalen ikke aktiv, og at Russland trakk seg ut av avtalen i 2007. CFE-avtalen – Store norske leksikon (snl.no) Så hva er poenget?
 5. Og det mest fantastisk med denne krigen er at vonfaff og jeg, nærmest i sann tid kan følge med på dette helvetet. Der vi på Twitter kan følge en mann som har fått sin venstre fot fullstendig ødelagt og ser opp mot dronen, og ber tynt for sitt liv, men han blir ikke hørt. Jeg har etter hvert begynt å endre standpunkt. Selv om det i dag kan synes temmelig urealistisk, er det nødvendig at Vladimir Putin blir stilt for en internasjonal domstol. Eller for å ta mitt førstevalg, la han bli hengt sakte i en piano streng. Jeg greier ikke lengre å skjule mitt hat.
 6. Der er en god grunn til at amerikanske gaster som ikke har vært i land siden september 2022 blir møtt i Oslo som en slags helter. De blir stoppet på midt på Karl Johan og noen vil bli fotografert sammen med de. De går i joggebukser og tennissko, og hadde ikke peiling på at de var ute på et slags diplomatisk oppdrag, men blir hele tiden bedt om å gi "high fives." Besøket av Gerald R. Ford - også kjent som CVN-78 - er det mest geniale trekk jeg hittil har sett av regjeringen Gahr Støre, og jeg håper at Joe Biden også er med på det. USA har gjort mye rart de siste 70 årene. Men en ting amerikanerne ikke selv vet å verdsette og å forstå betydningen av, er at en liten hangarskipstur innom Oslo og Norge gjør at den norske befolkning forstår og verdsetter at vi har amerikanerne på vår side, og at vi føler oss tryggere.
 7. Hør her din sau. Både RT og Sputnik er i Norge tilgjengelig for alle med en PC eller mobiltelefon. RT - Breaking News, Russia News, World News and Video Sputnik News - World News, Breaking News & Top Stories (sputnikglobe.com) Jeg understreker at jeg ikke uttaler meg på vegne av sauene, men hvem er det du har i tankene når du uttaler: "....godkjent av FB og andre aktører før det kan slippes løs til sauene." Diskuterer vi her med den tåpeligste sauen som noensinne har vært innom strengen "Russlands invasjon av Ukraina (ny tråd les første post?)"
 8. Og her ble det liv!!! Først: Norge har gått i mot EU, og ikke innført sensur mot RT eller Sputnik. Innrøm det. Neste: Noam Chomsky er en betydelig intellektuell som i dag er nærmer seg hundre år - han er født i 1928 - og bør snart tenke på om han skal holde kjeft. Noam Chomsky vil ikke få Nobels fredspris ved å tyte om at denne krigen må løses gjennom forhandlinger, der er ingen i verden som er uenige om at Ukrainakrigen bør løses på fredelig vis. Men Noam Chomsky har også uttalt at krig i noen situasjoner er nødvendige og moralsk riktig å kjempe. Eksempelvis 2. verdenskrig der der ikke var noe valg, løsningen ble å finne på slagmarken. Men i 2022 kommer de to store rævhølene Noam Chomsky og John Mearsheimer og forteller det ukrainske folk at dette får dere bare tåle, dere må finne dere i å bli dominert og herjet med av det minst vellykkede regime og system verden hittil har produsert. Om det er Nord - Korea eller Russland som inntar topplassen, tilhører en annen diskusjon. Så disse to stinkende amerikanske gamlerikene kan bare holde kjeft. Og hvis de virkelig insisterer på å plapre så kan de reise til Kyiv og plapre i vei, der kan de forsøke å overbevise det ukrainske folk om at de er dømt til å leve under Putins jernhæl, og at det ikke er noe å gjøre med det.
 9. Hitlertyskland er en åpenbar parallell da Putin flommer over av retorikk knyttet til den Store Fedrelandskrigen når han skal argumentere for at det var riktig å invadere Ukraina. Mitt enkle poeng er at den våpenhjelpen vesten har gitt til Ukraina i 2022 - 23, er politisk og folkerettslig identisk med den våpenhjelpen vesten gav til Sovjetunionen i 1941 - 45. Så hva i helvete er det Putin sutrer over? Når det gjelder dine propagandistiske innsikter så spurte jeg om hvem Norge hadde sensurert, og du svarer med en studie fra Danmark eller noe i den retning. Norge har ikke innført noe sensurregime mot verken RT eller Sputnik: Regjeringen følger ikke EU: - Har besluttet at vi ikke skal sensurere RT og Sputnik | Fagpressenytt
 10. Jeg er ikke sikker på det. Enhver ny konflikt og ethvert nytt forsøk på løsrivelse kan gi Putin en utvei eller mulighet for å eskalere. Hold dette enkelt. La Putin og Russland stå til ansvar for at de har startet en krig mot Ukraina og la de slite med både å vinne denne krigen, og enda viktigere, å forsvare krigen enten en vil påberope seg folkeretten eller alminnelig anstendighet. Kreml kommer til å bli langt mer forsiktig og tilbakeholdne neste gang de skal blande seg inn i andre lands anliggender.
 11. Vi hater alle Viktor Orban, og her er et interessant intervju av han: Han har et par gode poenger. Ett av de er at det er nasjonalstaten som skal bestemme innvandringspolitikken og ikke andre, eksempelvis Brussel. At det er Brussel som bestemmer innvandringspolitikken er feil. Dette reguleres av ulike konvensjoner Europa - herunder Norge - tilsluttet seg på 1950 tallet og som satte opp prinsippene for politisk asyl. Den første norske asylsøker hette Lev Trotskij, og han hadde virkelig behov for politisk asyl siden Stalin åpenbart hadde til hensikt å drepe han. Han bodde i Norge i ett års tid, men Nygaardsvollregjeringen turte ikke å gi han politisk asyl av frykt for represalier fra Stalin. Den første norske asyltransporten - der en asylsøker blir ført med tvang ut av landet - ble gjennomført i 1936 der politifullmektig Jonas Lie benyttet to måneder på båt for å frakte Lev Trotskij til Mexico. Politifullmektig Jonas Lie må ikke forveksles med forfatteren Jonas Lie, politifullmektigen var barnebarn til forfatteren og jeg vet ikke hvem av de som er mest berømt. Men politifullmektigen ble i hvert fall en av de største og mest betydningsfulle nazister Norge fostret i perioden 1940 - 45. Han innså at han var sjanseløs, og skjøt seg selv et par dager etter fredsslutningen i mai 1945. Og siden jeg allerede er langt OT, kan jeg jo nevne at Lev Trotskij ble drept av en russisk agent i 1940 ved hjelp av en ishakke, og at Lev Trotskij var født i det ukrainske oblastet Kherson.
 12. Jeg foreslår at du gjør dette enkelt. La ukrainerne selv få bestemme hvor lenge de vil kjempe. Jobben til vesten er å sørge for at de har noe å kjempe med. Dette er nøyaktig den samme jobben som USA og GB gjorde da de sørget for at Sovjetunionen kunne slå Hitlertyskland. Uten den enorme støtten i form av alt fra militært utstyr til mat, hadde Sovjetunionen kommet tapende ut av 2. verdenskrig. Og din bekymring for ytringsfriheten sitter neppe dypt. Hvilke russiske media er det Norge sensurerer?
 13. I følge det jeg har lest så håndteres disse iranske dronene elegant av Gepard: Flugabwehrkanonenpanzer Gepard ble utviklet på 60 og 70 tallet, både tyskerne og nederlenderne har satt de på lager for over ti år siden. Det er produsert flere hundre av de, og mange står fortsatt på et jorde utenfor fabrikken de opprinnelig ble produsert på. Jeg håper og tror at de etter hvert blir oppgradert for å endelig gjøre den jobben de var tiltenkt. Problemet er ikke antallet Geparder, men ammunisjon. En av de største produsentene av denne typen ammunisjon lå i Sveits, og siden Sveits skal være så nøytrale tillot de ikke eksport. Noe som nå er endret på da den sveitsiske nasjonalforsamlingen innså at hvis de ikke endret politikk ville sveitsisk forsvarsindustri bli parkert på sidelinjen i den største kjøpefest europeisk forsvarsindustri ha opplevd på 80 år. Også det norske NAMMO produserer denne type ammunisjon, de rotet det til i fjor da det som ble produsert ikke fungerte, men nå antar jeg at det fungerer. Som et svar på det sveitsiske eksportforbudet besluttet det tyske Rheinmetall å bygge en egen produksjonslinje for denne type 35 mm ammunisjon. Så nå er der forhåpentligvis tre europeiske produsenter som produserer ammunisjon til Gepard 24/7.
 14. Historien skjer mens vi lever. Der er ingen generasjoner som tidligere har sett historien bevege seg med slik lyn hastighet vi nå opplever. Den store kampen nå er om de liberale demokratiene - også benevnt vesten - er sterkere og i bedre stand til å overleve enn alternativene. Alternativene er bl.a. Kina og Russland. Russland kan vi allerede i dag parkere som sannsynligvis det mest mislykkede land i verdenshistorien. De hadde en intelligentsia, de hadde en stor kultur med mange utbydere. Og dette tredje verden samfunnet - som de var på 1920 tallet - var den første som greide å sende en mann rundt jorden i en satellitt. Historien om Russland har en masse lærepunkter, endog inn i det norske samfunnet.
×
×
 • Opprett ny...