Jump to content

Windfarmer

Medlemmer
 • Content Count

  1192
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Windfarmer last won the day on April 2

Windfarmer had the most liked content!

Community Reputation

2957 :)

Recent Profile Visitors

1967 profile views
 1. Alle vil ha en slutt på denne krigen, men det er det faktisk ukrainerne selv som må få avgjøre, og hva de er villig til å bytte mot fred. Det er i vesten mange som synes å mene at vesten skal styre og regulere hjelpen til Ukraina, slik at vi får en fredsløsning "alle kan leve med." Jeg tror dette er en stor illusjon, Putin kan kun stoppes på en måte, og det er ved rå makt. Der er i dag ingen vilje til forhandlinger på noen av sidene, slulle vesten slutte å støtte Ukraina, så ville det være en direkte oppfordring til Putin om å kjøre hardere på, og herunder undertrykke Ukraina slik at Putin stod på Polens grense. Du hevder å ikke være verken pro - russisk eller pro - ukrainsk, og at krig er noe dritt. Alle her inne på forumet synes at krig er noe dritt, jeg for min del er pro - ukrainsk da det overhodet ikke er tvil om hvem som startet denne krigen, og hvem som har folkeretten på sin side.
 2. Den samme avisen sår tvil om hvor bestemt Erdogan er; Men nå kan det tyde på at Recep Tayyip Erdogan er klar for omkamp. På sin avsluttende pressekonferanse truet han med nekte å sende avtalen til ratifisering i det tyrkiske parlamentet. Nå hevdet han at Sverige hadde lovet å utlevere 73 potensielle terrorister til Tyrkia. Et tall som var helt nytt for alle. – Vi får se om de holder løftene, tilføyde Erdogan. Det kan gå mot et mørk høst før et eventuelt «Nordisk merkevare» åpenbarer seg i Nato. Vil et nytt «nordisk merkevare» i Nato trigge Putin? (aftenposten.no)
 3. Jeg tror at vi grunnleggende er enige. Norge er ikke med på listen siden det du har limt inn gjelder EU landene,og vi ikke er medlem i EU. Kanskje Ukraina konflikten kan bidra til å skille hvem som har baller og ikke. At tyskerne er tilbakeholdne kan jo forstås, men at franskmennene ligger så langt bak, er et problem.
 4. Jeg synes at Støres besøk i Ukraina er strekt underkommunisert her på forumet. Jeg er ingen fan av Jonas Gahr Støre, men jeg er nordmann, og har vært knallhard i kritikken mot den norske tilnærmingen. Der de først skulle "respektere" våpeneksportforbudet fra 1959, deretter sendte de noen vester og noen hjelmer, så sendte de noen avdankede M - 72. Deretter ble det stille en lang stund. Så lekket det ut at vi muligens hadde sendt noen M-103, og der er rykter om at muligens noen eldre Penguiner er sendt, eller at Ukraina endog nå er i besittelse av noen NSM, plassert på noen Scania Vabis lastebiler (som system:) Den er i hvert fall delvis norsk og vil sørge for at Svartehavsflåten er full av angst. Og jeg vet ikke en gang om Ukraina har mottatt NSM, men ryktet eller mistanken om at de har gjort det, er i seg selv verdt et par destroyere. Så tilbake til det norske bidraget: Statsminister Støre på besøk i Ukraina – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer Jeg er som nevnt ingen stor fan eller tilhenger av Gahr Støre, men han er vår Statsminister og vår representant i Ukraina, så hold fingeren i sporet.
 5. Og da blir jeg litt rørt. Denne oppstillingen syns å vise militær bistand der Norge er på 5. plass. Og det uavhengig av folketall, eller per capita som det heter. I tillegg yter Norge en masse annen bistand, vi kaller det humanitært eller ett eller annet, men dette er rene pengeoverføringer der Ukraina kan benytte pengene til akkurat hva de vil, eksempelvis å kjøpe våpen.
 6. Det er stor forskjell på 100GB data, og noen papirer på et ilanddrevet lik. Det er ikke mulig å manipulere 100 GB med data uten å avsløre seg selv, men der en mulighet til å "miste" en harddisk med 100 GB data der 99,7% er autentisk, og resten er en avledningsmanøver.
 7. Denne advokaten ligger klart og balanserer på kanten av de etiske regler pkt. 3.2. En advokat som eksempelvis påtar seg å bistå et ektepar med å utarbeide en skifteavtale, altså på oppdrag fra begge ektefeller, kan ikke senere droppe den ene, får så å fortsette å representere den andre i samme sak. Men som du sier, en må foreta en konkret vurdering.
 8. Før noen som helst drar i nødbremsen må en ha litt fakta å bygge på. Vi har ikke tilstrekkelig med vannkraft til å dekke det norske kraftbehovet, og selv om Norge år for år stort sett er en nettoeksportør av kraft, er vi i mange år avhengig av import i deler av året. Kraftproduksjonen i Norge variere sterkt gjennom året. Her er den norske kraftproduksjonen i tall; Produksjonsteknologi Antall kraftverk Installert effekt [MW] Normalårsproduksjon [TWh] Vannkraft 1 739 33 403 137,9 Vindkraft** 64 4 650 15,4 Termisk kraft*** 29 691 2,5 Totalt 1 832 38 744 154,8 Som det fremgår produseres det nå ca. 15 TWh vindkraft, noe som utgjør 10% av den samlede norske kraftproduksjonen. Og som Kirkebø skriver i sitt innlegg, ventes kraftbehovet å øke fremover, bl.a. vil mye av industrien gå over fra olje/gass til elektrisk, og når hele person og godstrafikken er helelektrisk om noen år, vil det kreve sitt. Det er langt mer konstruktivt å søke gode løsninger enn å spre rykter om at romanerne stjeler jobbene våre og at: "Norge er selvforsynt med stabil, billig og fornybar vannkraft. Vi trenger ikke flere vindmøller, vi trenger mindre strømeksport." Noe som beviselig er feil.
 9. Da må en vel vite hva gjennomsnittet er? Antall døde i trafikken i Norge: Som det fremgår er antallet dødsulykker i sterk nedgang, til tross for langt flere kjørte km. Bare fra 2010 til 2020 ble antall dødsulykker i trafikken nær halvert. Og denne trenden har vedvart - med rykk og napp - siden 1970.
 10. Ha, ha og bla, bla bla. For det første; min sammenstilling mellom apene og menneskene, i dette tilfellet kretsen rundt Putin, var ment som et rent retorisk grep. Når det gjelder likheten og sammenfallet mellom genene til apene og de menneskelige genene så er juryen ute. Der finnes i dag ingen autorativ forståelse for dette spørsmålet. Bl.a. fordi vi bare snuser på problemstillingen. Om det er 96% eller en annen prosent vil ikke bli avklart på en stund enda.
 11. Og det er bl.a. det som gjør den russiske krigen så meningsløs. Og da mener jeg mer enn meningsløs, men en total forakt for menneskeverd og forståelsen for at "Vlad" fra landsbyen "Tjerneko" kunne hatt et meningsfylt liv, han kunne ha fått seg et par barn og muligens noen barnebarn, der i det minste ett av de kunne "blitt til noe." Men "Vlad" er nå sprengt i fillebiter i en utdatert T - 72 i Ukraina. Krigen i Ukraina er muligens det beste beviset på at vi ikke stammer fra apene, apene hadde aldri funnet på noe så tåpelig.
 12. Vel, det er vel noe godt nytt; Statsminister Jonas Gahr Støre er i Kyiv – lover 10 milliarder kroner i bistand | ABC Nyheter I begynnelsen vill ikke Støre en gang sende hjelmer og skuddsikre vester til Ukraina, da dette kunne "tirre" Putin. Etter mye om og men sendte de noen M72. Etter en masse om og men har Støre nå forstått at den Norske Folkesjelen identifiserer seg med det norske folk i perioden 1940 - 1945, og at vi mener dette fra dypet av våre hjerter.
 13. Jeg oppretter mitt standpunkt om at du er en komplett pudding, og det selv om du har mottatt fem "likes" eller "thumbs up." Og pudding faktene jeg jeg beskylder deg for er at du forsøker å alminneliggjøre denne krigen som noe lignende som vi hadde i Irak, i Afghanistan eller for den del i Jemen i dag. Vi hadde (trodde jeg) en slags forståelse i Europa om at å sende ut 20 - åringer ut som kanonføde ikke var en god løsning på konflikter. Vi hadde også en slags forståelse for at krig er noe dritt, og som ofte vil ramme kjøpesentre og boligblokker. Dette var en slags avtale, neppe juridisk bindende, men like fullt en slags felles forståelse. Og den har Putin til de grader brutt, at jeg svinepisker enhver som forsøker seg med variasjoner av temaet: "En sak har alltid to sider." Er du uenig kan du fortelle meg den andre siden av Ukraina krigen. Jeg er lutter øre.
 14. Han vil aldri si unnskyld, oddsene for det er omtrent 1/500. Men mitt naive spørsmål er hva som i helvete foregikk i Kreml i dagene før 28. februar? En sak er at de muligens er idioter, noe ganske annet er at det er frakoblet virkeligheten. Trodde virkelig Vladimir Putin, Sergey Lavrov og Dimitry Petskov at de først kunne ta Krim, deretter begynne å kødde litt med Donbass, for så ha ta hele Ukraina og deretter komme rett inn på Polen, Ungarn, Slovakia og Romania, alle NATO land, og at NATO bare skulle hilse de velkommen? Denne gjengen må jo ha manglende utviklede og varig svekkede skjelsevner.
 15. Jeg har allerede gitt deg en "thums up" for dette innlegget. Det som ikke bare irriterer meg, men som gjør meg rett fram deprimert (i hvert fall lettere deprimert,) er at jeg innbilte meg at vi i Europa var ferdige med erobringskriger. Der jeg trodde at de typiske hestkukkrigene som har dominert Europa i flere hundre år, hadde fått sin ende, og at vi nå stort sett var enige om at nasjonene får ha de grenser de har, så må vi gjennom alminnelig og rettferdig konkurranse og handel få bestemme hvilket politisk og kommersielt system som virker best. At de kriger i Jemen og i Kongo er jeg ikke så opptatt av, de er vel der Europa var for 100 år siden, der en eller annen hestkuk sitter å bestemmer seg for at det fylket eller det landområdet har jeg lyst på. Og det uten å skjenke en tanke til at den lysten vil koste ti tusen 20 - åringer livet, pluss 30.000 til i rullestol eller evig uføretrygd på grunn av PTSD, manglende lemmer eller hva det nå er. Eller for ikke å nevne en masse kvinner og barn som enten blir bombet på kjøpesentre, eller som ikke får sin nødvendige medisin på grunn av sanksjoner. Jeg har ombestemt meg, jeg er ikke bare lettere deprimert, jeg er dypt deprimert av hele situasjonen. Og her vil det ikke hjelpe med psykofarmaka, så sterke og effektive legemidler er enda ikke oppfunnet. Det eneste som kunne ha en viss effekt er en e-post, en twitter melding eller et Facebook innlegg fra Putin, der han meddeler: "Sorry, vi gjorde en grov feilvurdering, selvsagt burde vi aldri ha startet denne krigen, det glapp litt for meg på grunn av Covid." Og hva er oddsene for at denne meldingen noen sinne blir sendt?
×
×
 • Create New...