Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

 1. Siste time
 2. I likhet med Norge? Når var det vi hadde en folkeavstemning om EØS avtalen? Greit å påminne at det var Sveits som trakk ifra forhandlingen og ikke EU, da de ikke ville godta følgende: "The negotiations essentially stumbled over EU demands for its citizens to have full access to the Swiss labour market. Switzerland resisted such a move, arguing it might result in non-Swiss citizens getting social security rights." https://www.euronews.com/my-europe/2021/05/28/what-s-the-future-of-eu-swiss-relations-now-talks-have-collapsed
 3. bzzlink

  Elbil-tråden

  Siden Model Y har ca 40% markedsandel (av alt bilsalg hittil i år), så kan det virke som det skjer noe helt nytt?
 4. Hansien

  Elbil-tråden

  Når man bruker en sum som er en årslønn for mange så bør det være lov å ha litt forventninger til det en kjøper. Samme om det kinesisk, japansk eller tysk.
 5. bzzlink

  Elbil-tråden

  Jeg klarer ikke helt å skjønne de som velger den, når Y koster det samme Men bra folk er forskjellig Ventilasjon i seter kanskje?
 6. A møter veggen. Han er fullstendig utmattet etter å ha blitt overarbeidet. Han har bare fått gode tilbakemeldinger på jobben, men en hendelse hvor han er for trøtt og sliten fører til at arb.giver blir forbannet og truer han over telefon. A blir sykemeldt den 22.02. Arb.G. bestrider sykemeldingen. A ber om forskuttering av sykepenger den 10.03. A ber etterhvert om innsyn i bestridelsen den 16.03 da han får høre av NAV at han har denne retten. Etter gjentatte henvendelser hvor han ikke får denne bestridelsen får han vite den 31.03 via NAV kontaktsenter at det er fattet negativt vedtak i sak om forskuttering av sykepenger den 29.03. og at det ble besluttet den 28.03. å lukke saken som gjelder innsyn i bestridelsen. 1. Hadde A en rett til å få innsyn i bestridelsen? 2. Hadde A rett til å komme med kontradiksjon på bestridelsen før NAV fattet vedtak om ikke å innvilge sykepenger? 3. Har A ved videre klage og anke rett til innsyn i bestridelsesbrev fra arbeidsgiver? 4. Har A rett til kontradiksjon av bestridelsesbrevet ved videre saksgang? Anonymous poster hash: 52cfc...3d6
 7. https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/03/30/ukrainian-group-reveal-russian-pilots-bombed-mariupol/ The Ukrainian hoax that revealed the Russian pilots who bombed Mariupol theatre Hackers trick bombers' spouses into posing for military wives calendar
 8. blir sabla enkelt å se de i mørket, dette er lite gjennomtenkt av Putin & Co
 9. Hvorfor er «hva om jeg identifiserer som katt» en avsporing? Vi har jo eksempler på at det faktisk forekommer. Slike spørsmål er ikke avsporinger, fordi de treffer nemmelig spikeren på hodet, for «argumentet» er i bunn og grunn det samme som hos transpersoner: «Problemet er berre at ho ikkje føler seg som eit menneske. Ho føler seg som ein katt.» Å dra inn syndromer derimot, det er langt mer som avsporing å regnes i så henseende. Folk som lider av «de la Chapelle syndrom» og «complete androgen insensitivity syndrom» har vanskapte kropper grunnet genetisk svikt. Hos disse er det snakk om mer enn kun følelser.
 10. Noen som vet hvor jeg kan se King of the hill? Virker ikke som det er noen strømmetjenester (som jeg vet om) som har denne serien i norge uten vpn.
 11. Kokkopriser. Jeg loddet 16 pinner på en LCD i går, med en simpel loddebolt fra Jula (Meec Tools). Så lenge man er stødig på henda og forsiktig med varmen pleier det å gå bra. Uansett er det lov å trene før man setter i gang, hvis man virkelig er nybegynner.
 12. fortell mere, hvor tar ChatGPT feil? gi oss noen eksempler. jeg foretok en enkel lakmussjekk på wikipedia, msm, universiteter, og du har faktisk rett.
 13. Samme som ovenfor. 1 % under normrenten. Samme på billån og rabatt på forsikring. Utgjør en del dersom man har litt boliglån, noe de første på min alder har. Anonymous poster hash: cee25...d65
 14. Leste en artikkel fra desember at kun 6.5% av unge sveitsere støtter EU-tilslutning https://www.watson.ch/schweiz/schweiz-eu/225624015-nur-noch-6-5-prozent-der-jungen-schweizer-befuerworten-eu-beitritt Ellers ser det ut til at svetserne er fornøyde med handelsavtaler Neue Europa-Studie zeigt hohe Unter­stützung für die Bilateralen https://primenews.ch/news/2023/03/neue-europa-studie-zeigt-hohe-unterstuetzung-fuer-die-bilateralen JA til FN, JA til NATO - NEI til EU
 15. Hvis det er 2.54 pitch pinner så har jeg drøssevis av disse. Sender du esp'ene til meg så kan jeg lodde på for deg hekt gratis hvis du betaler frakten begge veier. Disse lodder man på veldig kjapt. Når alt er klart satt opp og loddebolten er varm så bruker man bare sekunder, kanskje ett par minutter på selve jobben.
 16. 1 % under normrenten. Renten øker litt om noen mnd., men jeg har vel 2,1 effektiv rente. Blir 2,2 effektiv i mai/juni tror jeg. Har medlemskap i ECONA og derfor alltid hatt lav rente, men slår ikke ansattrente uansett. Samme rente på billån og 40 % rabatt på forsikring.
 17. og nå er havnespyet på norgesturne, vi får se hvor langt de klarer å komme seg
 18. Slike: https://www.seeedstudio.com/XIAO-Series-7-Pin-Male-Header-5-pcs-p-5460.html?queryID=6122d2ba1a64cd9a26fa6477aaf331a2&objectID=5460&indexName=bazaar_retailer_products eller noen jeg kan brekke av. Skal passe til denne: https://www.seeedstudio.com/Seeed-XIAO-ESP32C3-p-5431.html?queryID=2d6ca40ae98d13eb839c59ece2d7f788&objectID=5431&indexName=bazaar_retailer_products De skulle ha 300.- for headers og 1500.- for jobben. De mente at de trengte 2 timer på dette. Noe jeg vet er tull da jeg har sett en instruksjonsvideo på youtube der de loddet en kontroller på 20 sekunder. Tips til utstyr og loddetinn?
 19. Sjekket for ordens skyld hva det utgjør konkret. Og får rett under 2,97 ETTER forrige ukes økning fra sentralbanken. Altså treffer det om ca 6 uker. Så er et veldig bra og kanskje litt undervurdert gode.
 20. På 90 tallet var kråkebollene i ferd med å vinne, de hadde gjort havbunnen til en ørken fra nord til sør...men så skjedde det noe som forbauset Hartvig Christie - Forskere begynte å finne tareplanter fra Trøndelag til Troms. Temperaturen hadde økt og de piggete inntrengerne var borte. En konsekvens av klimaendringer i følge Hartvig Christie. En positiv klimaendring.
 21. visste du at sangen der er påvirket av Damien: Omen II? den handler ikke om djeveldyrkelse, men heller om drømmer. "Basically, this song is about a dream. It's not about devil worship." -Steve Harris https://eu.chieftain.com/story/entertainment/local/2012/08/24/demonic-rock-that-nasty-number/8865061007/
 22. hvis du leser deg opp på tiltalene/rettsakene mot Al Capone, vil du bl.a. se at han ble "indicted on 5,000 violations of the Volstead Act (Prohibition laws)" (brudd på alkoholforbudet i forbudstiden) https://en.wikipedia.org/wiki/Al_Capone#Tax_evasion og er nettopp slikt jeg sikter til med de "34 tilfeller av forfalskning av forretningsdokumenter" mot Trump. Altså, det kan egentlig dreie seg om en enkelt sak, men så teller statsadvokaten på en veldig kreativ måte, f.eks. hvis feilen ikke er rettet opp i ved neste bokføring etc. og dermed blir det tiltale for "34" forbrytelser. Det er slik de gjør i USA hvis de vil ta deg for enhver pris og ikke har noe bedre å komme med. Hvert tilfelle kan f.eks. ha strafferamme på 2 måneder til 3 års fengsel. Blir du dømt for alle "34" (eller "5000" som Al Capone) og dommeren ikke liker trynet ditt, kan du brått få 284 års fengsel osv. Nå gjenstår å se om det er dette trikset Manhattan DA har tenkt å bruke mot Trump, og gjenstår å se hva tiltalen i detaljer handler om. Det får vi ikke vite før tirsdag neste uke såvidt jeg har fått med meg. Og ja, jeg er i utgangspunktet skeptisk til hele materien.
 23. Har vært litt nysgjerrig. Jeg har ganske god avtale gjennom jobb/fagorganisasjon. Får blant annet beholde «ung»-rente til jeg passerer 45.
 24. Nå det gjelder tekst er ChatGPT fortsatt bare en venstrevridd og woke bullshit generator. Ved å prioritere Wikipedia, MSM, universiteter så blir resultatet deretter. Jeg vil aldri benyttet ChatGPT til noe seriøst. En bør alltid gå til de originale kildene for bruk i eget studie eller jobb sammenheng. Spesielt hvis en jobber i felt hvor sikkerhet er viktig.
 25. https://www.thedailybeast.com/russian-troops-given-holy-candles-not-battle-gear-to-protect-them-in-ukraine Russian Troops Given Holy Candles Not Battle Gear to Protect Them in Ukraine “This is some fucked-up shit. I’m more and more astonished by these gags. They gave such candles to everyone in the squadron. What jackass is going to light this in battle, this candle of protection? They somehow can’t issue new uniforms or combat boots on time, but distributing candles is no problem,” one soldier told local outlet Perm 36,6.
 1. Last inn mer aktivitet
×
×
 • Opprett ny...