Jump to content

Morromann

Medlemmer
 • Content Count

  4029
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Morromann last won the day on August 9

Morromann had the most liked content!

Community Reputation

4668 :)

2 Followers

Recent Profile Visitors

15660 profile views
 1. Manasseh Sogvare(født 1955)som har vært øyrikets statsminister siden 2019 har møtt kritikk fra Australia og New Zealand fordi han har utnevnt to tidligere opprørere som har sittet i fengsel til ministere. Neste: funfacts om Salomonøyene
 2. Februar 1509: I sjøslaget ved Diu på den indiskse vestkysten nedkjemper portugiserne en allianse av indere, muslimer og italienere. Den portugisiske seieren får stor betydning både for Portugals fortsatte dominans i området og for den europeiske koloniseringen av Asia. https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Diu_(1509)
 3. Juni 1856: I Kansas har motsetningene mellom slavetilhengere og slavemotstandere utviklet seg til full borgerkrig, kjent som Bleeding Kansas hvor væpnede militser fra begge sider kommer i stadige trefninger mot hverandre. Konflikten i Kansas er en slags stedfortrederkrig mellom nordstatenes slavemotstandere og sørstatenes slavetilhengere og et forvarsel om konflikten som vil ramme hele USA 5 år senere. I slaget om Black Jack den 2.juni blir slavetilhengere nedkjempet av slavemotstanderne under ledelse av John Brown. http://www.blackjackbattlefield.org/the-battle-of-black-jack.html http://www.santafetrailresearch.com/spacepix/black-jack.html
 4. Neste: Salomonøyenes nasjonalsang
 5. 6 https://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Uppsala_län
 6. Og jeg har stor tiltro til at helsemyndighetene følger denne utviklingen nøye og vil tilpasse politikken om det forhåpentligvis blir slik at viruset blir mindre farlig. Men ute i verden, i flere land fortsetter folk å dø som fluer og viruset er det samme i alle land regner jeg med. Det er for tidlig å bare glemme alle tiltak nå og regne med at nå er vi trygge igjen. Men forhåpentligvis skjer det og da er det tilbake til normalen igjen.
 7. Akkurat DET, slik som de holder på i Spania og USA er idiotisk. Når det gjelder Spania har de en arv etter Franco-fascismen som aldri helt ble borte og USA er galningenes land; jeg kaller dem amerigalere. Når noe nytt kommer må de alltid dra det helt ut i det ekstreme, enten det er i den ene eller den andre retningen. Der borte ser man visst nå daglig folk som sitter inne i sin egen bil med munnbind på og gærninger som overfaller ensomme syklister som ikke sykler med munnbind på. Slik er det ikke og skal det ikke være i Norge. Det er tross alt ikke slik av coronaviruset skytes ut flere kilometer som prosjektiler overalt inne og ute og inni tilfeldige personers munn. Men inne på offentlig transport og i butikker; da der bør absolutt munnbind påbys; det vil si i større byer som Oslo og Bergen. Ikke på lokale butikker i en utkantskommune med 0 smittede selvfølgelig.
 8. Om det blir påbud med munnbind i Oslo; hehe; ja da skal du se konspiranoiafolket i Norge får fart på seg og kommer til å holde den første anti-smittevernstiltakdemonstrasjonen lik de vi har sett i andre euoropeiske land hvor de protesterer med prat om "plandemic" og "new world order" Vel; da får jo naverne beveget seg vekk fra PCen litt. Det er jo nå klart at pandemien ikke setter en stopp i demonstrasjoner, men jeg mener da i det minste at det bør være påbud med munnbind for de som får tillatelse til demonstrasjoner. De som skal stå og tale må vel ha det av, men da bør vakter fra politiet sørge for i det minste at det er sosial avstand mellom taleren og andre mens de står og gauler om "plandemic" og slikt rør til en forsamling av alt-rightere, narkomane med vrangforestillinger og generelt navende konspiasjonskrigere.
 9. Ah, OK. Jeg gikk 5 på. Hehe. Jeg trodde egentlig at jeg aldri lot meg lure av trolling. Men det var jo en ganske god og treffende parodi på hvor udugelig VY er da. Det hadde jo ikke overrasket meg om det var sant. Så dette var en ganske god parodi. Jeg la merke til i sommer at de hadde stengt av flere vogner på toget - et eksempel fra VIRKELIGHETEN om at man driver smittevern med motsatt fortegn. VyNotTravel. Jeg la ikke merke til hele navnet. Skumleste det og tenkte at det bare er noe med VY. Trodde "kjøpe" var en tyrkleif og at de mente "kjøre privatbil". Alt i alt er de gode til å trolle de som står bak denne kontoen.
 10. BUSS FOR TOG! Midt under en pandemi. Og mens smittetrykket eksploderer i Oslo. Er det faen meg mulig????? Sterikeing var en gang i tiden forbundet med solidaritet. HVOR er solidariteten når man aktivt sørger for å ØKE smittefaren?? Hva er det de tenker med? Eller tenker de i det hele tatt? Dette er ikke solidaritet, det er grådighet og denne streiken får 0 sympati og oppmuntring fra meg! Henvises til å KJØPE privatbil? Jeg håper det var en skriveleif.
 11. Busser i streik, mens trikk, bane og tog går som før? "Anbefalinger" om å unngå rush, bruke munnbind etc. kommer, men som vi alle vet nå så er det såpass kritisk mange i folkemassen som gir fullstendig f*en i alt som ikke er rettslige påbud som medfører straffeansvar. Jepp, vi står ovenfor en potensiell smittebombe her. Men jeg vet ikke om man kan gripe til tvungen lønnsnemd på grunnlag av en smittevernssituasjon. Jeg tror rett og slett ikke det er noen hjemler for det. For øvrig er det usolidarisk og idiotisk å kreve høyere lønn midt i den største økonomiske krisen i samfunnet siden 1930-tallet. Det er en tid for alt og dette er definitivt ikke en slik tid. Men vi er blitt flasket opp med at Norge har uendelig med oljepenger å dele ut; det har visst ikke gått opp for alle at dette slett ikke er tilfellet; spesielt ikke nå.
 12. Å stenge kranene ved midnatt er et hjalvfullt glass. Det va rriktig, men det burde følges opp med OGSÅ å forby hjemmefester; eller kun tillate fester etter midnatt hvor fremmede samlet seg innenfor samme husstand. Og med knallharde straffer for brudd på reglene; både for eiere avbolig og festdeltakere. Flere hundre tusen kroner i bot og fengsel dersom dette gjentar seg. Slike regler er innført andre steder og har virket. Jeg ønsker virkelig ikke en australsk lockdown; den er helt forferdelig, men slik Erna og Høie sitter med tilsynelatende bundet på både armer og føtter og lar smitten spre seg som ild i tørt gress blir det kanske uunngåelig. Eller kanskje ikke - jeg tror ikke det blir innført noen strenge smittevernsregler uansett hvor mye smitten sprer seg nå og uansett om vi har flere tusentalls døde før jul. Og la meg slippe å høre at "de er så unge". Er du over 20 er du i en alder hvor du SKAL ta ansvar for ditt og andres liv. Hvis man ikke er myndig i hodet, vel da bør man ikke få kjøpe alkohol i det hele tatt.
 13. Å stille uansvarlige drittunger noen kritiske spørsmål, nei det skulle tatt seg ut. Vi burde kanskje innføre 25 år aldersgrense på alkohol så lenge pandemien varer. De fleste som intervjues er over 20 ser jeg. I tidligere tider var man regnet som et voksent menneske som tok ansvar for sitt liv i den alderen; en vanlig alde rå ha stiftet familie på. Mens NÅ skal man visst leve som en uansvarlig drittunge til man fylt 30 eller kanskje lenger også? Det er forståelig om 17-18 åringer vil "leve nå"; jeg har jo vært på den alderen selv men når man er 25 er man alt for gammel til å gå rundt med en slik drittungeholdning.
 14. Det viktigste er å gå på fest og drikke seg drita. En vesentlig del av det norske folk er virkelig avskum som driter og gir langt faen i de svakeste av oss. Jeg er sjokkert og målløs over hvor usolidariske en stor del av befolkningen er. På tide å innføre protforbud i byer som Oslo. Samt en måneds stans i alkoholsalget.
 15. Desember 1508: Michelangelo begynner arbeidet med å male taket i det sixtinske kapellet i Roma på oppdrag fra pave Julius den andre. https://en.wikipedia.org/wiki/1508
×
×
 • Create New...