Jump to content

Morromann

Medlemmer
 • Content Count

  2399
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Morromann last won the day on February 6 2019

Morromann had the most liked content!

Community Reputation

2817 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

13812 profile views
 1. 5 https://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Juridisk_terminologi
 2. Januar 1829: Så over til det som skjer på kulturfronten. August Klingemanns versjon av Goethes teaterstykke Faust har premiere i Braunschweig, Tyskland den 19.januar. https://archive.org/details/modernreview01armsgoog/page/n5/mode/2up August Klingemann.
 3. Russefeiringen er avlyst! Så nå får jeg sove på nettene i april og mai i motsetning til alle år før dette!
 4. Mai 1494: Columbus er godt i gang med sin andre ekspedisjon til det nyoppdagede kontinentet som han fortsatt tror er en del av India. Den 5.mai oppdager han Jamaica. https://en.wikipedia.org/wiki/Colony_of_Santiago
 5. Den hovedsaklig hinduistriske øys Bali er Indonesias mest populære turistmål. Neste: et indonesisk landslag.
 6. November 1828: Mens den greske uavhengighetskrigen fortsatt raser går det nå sakte men sikkert mot en slutt og mot selvstendighet for Hellas. Londonprotokollen av 1828 blir den 16.november undertegnet av Storbritannia, Frankrike og Russland. Utgangspunktet for protokollen er etableringen av en selvstyrt gresk stat under osmansk overhøyhet som skal omfatte halvøya Morea(nåtidens Peloponnes) og øygruppe Kykløadene i Egeerhavet. Protokollen utelukker riktignok det sentrale Hellas, Kreta samt flere greske øyer som riktignok har deltatt i det greske opprøret og er under kontroll av opprørerne. https://en.wikipedia.org/wiki/London_Protocol_(1828) På 1800-tallet krympet det en gang så mektige osmanske riket bit for bit.
 7. Skjønner ikke helt hvor vi kan komme derfra, men jeg får nå prøve meg frem 3 https://no.wikipedia.org/wiki/Jens_Bjørneboe Kanskje vi kan komme frem til noe via Norgeshistoriens mest kontroversielle forfatter.
 8. September 1828: Fortsatt i Sør-Amerika. Simon Bolivar blir utsatt for et mislykket attentatsforsøk den 25.september. https://web.archive.org/web/20090712035045/http://www.glrbv.org.ve/Proceres Masones/Simon Bolivar.htm Trailer til spillefilmen Libertdor fra 2014 med Edgar Ramirez i rollen som Simon Bolivar.
 9. 1 Vi skal frem til https://no.wikipedia.org/wiki/Dårekiste Og starter med https://no.wikipedia.org/wiki/Nicolai_Tangen
 10. 10 https://no.wikipedia.org/wiki/Idiot
 11. Haji Mohamed Suharto, Indonesias beryktede militærdiktator mellom 1965 og 1998. På et tidlig tidspunkt i Suhartos regimes, som både stod for en sterk anti-kommunistisk retning og samtidig var veldig fiendltig innstilt til landets kinesiske minoritet, skal mellom 300 000 og 1 million mennesker ha blitt drept som et ledd i utrenskning av politiske motstandere. Neste: funfacts om Indonesia
 12. Juli 1828: Lord William Bentick ankommer den 4.juli Calcutta for å starte sitt embede som britisk generalguvernør i India på vegne av kong George den fjerde. Bentick er kjent for å ha gjennomført viktige sosiale reformer i India, blant annet i utdanningsvesenet og for å ha avskaffet enkebrenning, og for å ha slått ned på drap på jentebarn og menneskeofring. https://en.wikipedia.org/wiki/1828 https://en.wikipedia.org/wiki/Lord_William_Bentinck
 13. 8 Bare noen få klikk unna nå.... https://no.wikipedia.org/wiki/Intelligens
 14. Karantenereglene sier du kan ta en tur i butikken om du skal ha noen livsnødvendigheter? Er det noen slike ting du kun kan få på Svinesund og ikke på den norske siden av grensen?
 15. Politiet på Gardermoen. Passkontrollen. Er verl bare en vits å kalle det "karantene" hvis man egentlig har lov til å gå hvorsomhelst?
×
×
 • Create New...