Jump to content

Morromann

Medlemmer
 • Content Count

  3452
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Morromann last won the day on June 9

Morromann had the most liked content!

Community Reputation

3980 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

15117 profile views
 1. Det ironiske er jo at det å fjerne domen ville ha krenket en minoritet. Nidaros er et gammelt katolsk byggverk og katolikker er en minoritet i Norge hvor mange er ikke- hvite.
 2. Ja hva er det som er så fantastisk med denne kronikken?
 3. Du mener altså at du ville sett et av våre vakreste kulturminner og Norges eneste katedral ødelagt kun for å se reaksjonen i et diskusjonsforum? Herrejemini....
 4. Ja hva er det som menes da du som åpenbart mener at det var et fornuftig innlegg?
 5. Jeg har ikke skrev et et ord om fargen på statuer. Ellers svarer jeg ikke på sjofle personangrep. Jeg har ikke fremmet noen konspirasjonsteori. Hva slags vås er det? Soydigheter er ikke greit i en debatt eller å kalle folk paranoide. Deter personannrep
 6. Angående det innlegget du svarer på er det et svar på en falsk anklage. Jeg har ikke skrevet et eneste sted at de som har vært utsatt for reell rasisme ikke takler motgang.
 7. Greven, IS, Taliban, Røde Khmer, Maos rødegardister....listen er lang over de som har ønsket å slette og ødelegge alt som er av historie og arv. Nidarosdomen står på UNESCOs verdensarviliste. Håper ikke UNESCO blir infiltrert av slike talibanere som vil utslette verdensarven på grunn av sinnsyke ideologiske vrangforestillinger. Verden gråt da Notre Dame brant for bare litt over et år siden. Men nå ville det kanskje blitt hyllet og de som gråt blitt stemplet som rasister og høyreekstreme.
 8. Og nå - NIDAROSDOMEN! NIdarosdomen, den eneste katedralen vi har i Norge vil nå en ytterligående ekstremist rive - av "hensyn til minoriteter" selv om det ikke er en eneste minoritetsprerson som har fremmet et ønske om det! Det blir mer og mer sinnsykt og ser ikke ut til å ha noen ende. Om noen mener dette er et rasjonelt spørsmål som bør diskuteres så er mitt svar: glem det. Jeg går ikke i noen debatt om dette. Hadde jeg fortalt for noen måneder siden at noen ville fremme ønske om dette i et debattinnlegg ville jeg blitt kalt sinnsyk. https://www.vl.no/meninger/kommentar/bor-vi-rive-nidarosdomen-1.1740997
 9. Det har nok mye med hvoran man oppfatter helt allminnelig motgang i verden. Det ermye som beskykdes for å være rasisme som overhodet ikke er det.
 10. Vel, tradisjonelt har svensker vært overrepresentert på Mallorca og Ibiza(den vanligste nasjonaliteten der ved siden av engelskmenn) men i år er innbyggerne i Europas coronaland nummer 1 ikke velkomne dit så det blir ikke helt det samme.
 11. Desember 1503: Det er en veldig krigersk periode i verdenshistorien og den italienske halvøya er som nevnt et område spanjoler og franskmenn kriger om. Den 29.desember står slaget ved Garigliano i Italia. Spanske styrker under kommando av Gonanzo Fernandez de Cordoba nedkjemper en fransk-italiensk leiehær under kommando av Ludovico den andre av Saluzzo. Slaget ender i en spansk seier og franskmennene trekker seg tilbake mot Gaeta. Seieren kommer til å sikre spanjolene et langvarig herredømme over Napoli. https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Garigliano_(1503) Gonzalo Fernandez de Cordoba.
 12. Juli 1848: Over hele Europa er det opprør og revolusjoner, blant annet i Ungarn hvor de gjør opprør mot det østerriske overherredømmet. Den 5.juli trer det ungarske revolusjonsparlamentet sammen for første gang. https://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_Revolution_of_1848
 13. Kan det bli at man åpner for reiser til bestemte delstater i USA men utelukker for andre? Vel; det blir vel vanskelig å bevise hvor man har vært og ikke vært. Altså; OK å besøke New York men ikke Florida?
 14. Det var et eksmepel; bare for å vise at man ikke skal tenke at store deler av Europa nord for Polarsirkelen koker over av coronamsitte. Nok om det. Et eksempel på at man må ta mye grafer og slikt med en klype salt.
 15. DE FLESTE tror ikke det. De aller aller fleste tror ikke det i det hele tatt. Men det er et lite mindretall som misbruker rasismebegrepet for å slippe å stå til ansvar for egen oppførsel og bruke det som et våpen mot normal menneskelig motgang i samfunnet. Jeg har absolutt ikke noe inntrykk av at de jeg kjenner med bakgrunn fra ikke-vestlige områder av verden, det være seg innvandrere, etterkommere av innvandrere, inngifte, de som har blandet opphav og adopterte oppfatter at Norge er et gjennomgående rasistisk samfunn som vil alle ikke-hvite vondt. Men det er det som opptar mer og mer plass i media fordi det er slikt som tar mest plass i debatten og de som ikke opplever det slik er for det meste opptatt av å leve et normalt liv i samfunnet eller de opplever en flodbølge av hets, drapstrusler og trusler om tap av inntekt om de sier ting som de er. Husk at det alltid er slik at mobben skriker høyest. Og så har du de som har hatt en god og trygg oppvekst i Norge og aldri oppfattet samfunnet vårt som rasistisk og ekskluderende. Men så kommer de i kontakt med et aktivistisk miljø når de begynner å studere på; la oss si; Blindern eller OsloMet som indoktrinerer dem til å tro at de er ofre og fyller de opp med forestillinger om et gjennomgående rasistisk samfunn. Hos de gamle vennene og familie er de ikke til å kjenne igjen etter at de har kommet i kontakt med slike indoktrinerende ekkokammere. Ekkokammere hvor de ikke lytter til andre men kun fyrer hverandre opp med vrangforestillinger og gir hverandre bekreftelse. Skumle greier. Jeg kjenner faktisk til et konkret slikt tilfelle uten at jeg skal gå noe nærmere inn på det.
×
×
 • Create New...