Jump to content

Morromann

Medlemmer
 • Content Count

  9537
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Morromann last won the day on August 9 2020

Morromann had the most liked content!

Community Reputation

10267 :)

2 Followers

Recent Profile Visitors

22144 profile views
 1. Januar 1632: I disse krigerske tider er beleiring noe man hører mye om, men et mer sært tilfelle å snakke om er beleiringen av Hollands Leaguer, et bordell i London. Ja det stemmer, et bordell. Dette nederlandsk-eide snuskete foretaket som er lokalisert ved Themsen har hatt såpass kjente kunder som kong James den første og George Viliers som også har blitt nevnt her. Som en del av Londons underverden har stedet vært åsted for enkelte tumulter og kong Charles den første har derfor beordret det stengt, men når eieren av bordellet beordrer broen hevet over vollgraven har soldatene falt i elven. Etter en måneds beleiring blir stedet stengt og eieren Elizabeth Holland stikker av og åpner et nytt bordelle et annet sted. https://en.wikipedia.org/wiki/Holland's_Leaguer_(brothel)
 2. Slaveeiere i gamle tider påstod også at slavene deres var lykkelige og at avskaffelsen av slaveriet var en tabbe fordi de angivelig hadde det så mye bedre som slaver. De hadde jo "gratis" kost og losji liksom. De herskesyke som lever i luksus på andres bekostning finner alltid en måte å rasjonalisere det de driver med, det er ikke noe nytt.
 3. Dagbladet; de få gangene de ikke skriver om kjendiser, underholdningsprogrammer, sex og sykdommer driver PR for den rådende politikken og gjør det motsatte av hva media tradisjonelt skal gjøre altså "granske politikerne på vegne av politikken"; istedenfor gransker de folket på vegne av politikerne.
 4. Nei, det er ikke overbefolkning i verden men det er alt for mye grådighet og griskhet hos mennesker som vil ha for mye av verdens ressurser for seg selv og sine nærmeste. Det er ikke mangel på goder i verden, det er mangel på fordeling og rettferdighet. Edelt er mennesker, jorden er rik, finnes det sult og nød skyldes det svik.
 5. Det er vel ingen som har sagt akkurat det helt ordrett men jeg skjønner jo at du her sikter til en blanding av ting som har blitt foreslått av medlemmer av verdens mektigste lobbyorganisasjon, 1 promille-organisasjonen for verdens aller rikeste med hovedsete i Sveits og som bemerkelsesverdig mange folkevalgte politikere menger seg med. Når de foreslår at befolkningen skal leve av insekter, alger og sjøgress og atpåtil drikke RESIRKULERT KLOAKK - yup, de har publisert artikler om det på hjemmesidene sine, så gjelder det vel også dem selv ikke sant? For det var vel insekter og alger samt de fineste årgangsflaskene med reirkulert kloakk som ble servert de fremmøtte på det siste møtet i Davos? Ikke det; nei man kan tenke seg det. Verdens miljøkriser skal løses ved at plebeierne lever i den dypeste fattigdom og fornedrelse mens de rike blir enda rikere? Hvorfor dette med resirkulert kloakk forresten - ønsker de eksklusiv tilgang til drikkevannet vårt også? Det ER ekstra usympatisk når det nettopp er en interesseorganisasjon for de aller rikeste i verden som driver en "tenketank" hvor de snakker om at vi andre, ikke dem, skal leve slik for å redde miljøet. Man kan jo fot bli mistenksom når det nettopp er en interesseorganisasjon for de rikeste i verden; Fink, Gates, Zuckerberg, Bezos etc. som fremmer slike ideer; det er jo merkelig hvor stor "omsorg" de angivelig har for vårt ve og vel når vi skal spise insekter og sjøgress for å redde oss selv og miljøet? Jeg mener; hadde det kommet fra et grasrotkollektiv hadde jeg nok syntes det var for drøyt; men likevel fortsått motivasjonen, men når det kommer fra milliardærer som lever i palasser og suser verden rundt i privatjetter og nyter de deligste retter og viner og....og....ja, da får folk kalle meg konspiratorisk men jeg stoler ikke på deres "gode" hensikter.
 6. Kanskje noen fant ut at det var mer penger å tjene på vindturbinder, dunno.
 7. Det er de som sier at nordmenn er det mest naive folkeslaget i verden og vel, det er en kjerne av sannhet i det. Men - tradisjonelt har vi hatt grunn til det, grunnet en veldig egalitær samfunnsstruktur, mindre avstand mellom politikere og folk og mindre korrupsjon enn de fleste andre land. Men dette har endret seg og det har endret seg såpass raskt at "den norske folkesjela" ikke har helt fått det med seg. Jeg reagerte selv hvor få som gadd å møte opp på demonstrasjonen samme dag som "hastemøtet" var. Det var vel flere folk som satt på pubene og kafeene på Karl Johan og sikkert flere av de som tenker "bare Erna får komme tilbake blir strømmen billig igjen" selv om Erna står 100% for det samme som Støre her og atpåtil stempler kritikerne som "Putin-medløpere"; en nedrektighet også Støre har holdt seg for god til. En annen ting er at nordmenn følger mindre mer på nyheter og før og jeg vil tippe at mange av de som plutselig vil stemme Høyre nå fordi strømmen er dyr er folk som typisk nok er mer opptatt av Farmen og Skal Vi Danse enn å følge med på hva som skjer og som konsumerer medier som VG og Dagbladet som primære nyhetskilder. Hadde vært interessant med en 5 på gata eller noe for å finne ut hva folk faktisk vet om hvor strøm kommer fra og om vannkraften. Tror nok det beste å håpe på er at vi får runder med misstillitssirkus i Stortinget, hvor Støre og Erna bytter på å danne regjeringer med måneders mellomrom; det vil nok få norske velgere med det du kaller "gullfiskhukommelse" til å få med seg at de to partiene står for praktisk talt nøyaktig det samme og at det holdes gående slik frem til de neste valgene og at såpass hyppige skifter gjør at det blir umulig selv for de med minimal interesse for det som skjer å få med seg hvordan ting henger sammen.
 8. Hva kan man si annet enn at dette er galskap? Det er som om regjeringer i Europa sager ikke bare av greinen de sitter på, men alle greiner å holde seg fast i når man faller. Ja, det er påfallende at det var fullstendig taust i nesten alle medier i sommer om protestene i Nederland; det var skriverier i mer "alternative" medier som mange ikke vil røre i med en ildtang men det betyr ikke at de ikke skjedde eller at dette ikke er en viktig sak. Å føre politiske vedtak som gjør at mennesker rett og slett vil mangle mat er ikke bare farlig men regelrett pur ondskap og det hjelper ikke at man gjør det i "miljøets navn". Man skal altså sulte for å redde kloden? Gjelder det politikerne også? Og hvorfor går regjeringen til krig mot landbruket kort tid etter to år med økonomiske nedstenginger for corona samtidig som Europa befinner seg i en krise? Er ikke det litt dårlig timing?
 9. Nå er ikke såpeopera en musikksjaner, selv om ordet opera er i det så jeg håpet å bevege meg vekk fra musikk så fort som overhodet mulig og over i kultur til deretter underholdning eller noe(for såpaopera er ikke akkurat høykultur heller)så vi får se hvor vi kommer da 5 https://no.wikipedia.org/wiki/Rock_and_roll Oi, ser nå at det er faktisk enn snarvei her. Stikkord: "kongen".
 10. Heller det enn å ramponere flere norske skogsområder for å bygge miljøskadelige vindturbiner. Men jeg er mer for bygging av kraftverk.
 11. November 1631: Den irske fransiskanermunken Patrick Fleming blir myrdet utenfor Praha den 7.november av en gruppe av bevæpnede kalvinistiske bønder. Det er trettiårskrigen og den store protestantiske offensiven som er bakgrunnen for hendelsen. Fleming hadde undervist ved en skole i Praha men hadde flyktet da den saksiske hæren var på vei mot Praha. Han ble 32 år gammel. https://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Fleming_(Franciscan) Side fra Patrick Flemings biografi om St. Colomba som først ble publisert i 1667, flere tiår etter hans død.
 12. 3 https://no.wikipedia.org/wiki/Komponist
 13. OK, det var slik jeg forstod det men om jeg har misforstått så beklager jeg det. Om det er mindre enn en gang i uken snakker vi ikke om noe problem.
 14. 3 halvlitere hver eneste dag synes jeg høres ganske mye ut. Og hva er hensikten? Er det noe TS kan klare seg uten. Hvis partneren til TS ikke ønsker det hvorfor ikke bare etterkomme det? De færreste som har et alkoholproblem; og jeg har ikke påstått at TS har det; men de fleste som har det vil vangligvis nekte på at de har det. Ikke det at jeg påstår at det er tilfellet her.
 15. August 1944: Etter å ha brutt ut av Normandie og kombinert med en alliert invasjon i ved den franske Middelahavskysten har de allierte stormet frem gjennom Frankrike. Den 19.august går den franske motsandsvegelsen til en oppstand i Paris. Tyskerne går i motsetning til i Warszawa ikke til noen blodige represalier og den 25.august blir Paris inntatt av amerikanske og frie franske styrker og tyskerne oppgir hovedstaden uten motstand eller ødeleggelser. Frankrikes hovedstad slapp, til tross for en brutal tysk okkupasjon unna større materielle skader, både den tyske okkupasjonen og den allierte frigjøringen skjedde uten kamper og ødeleggelse. Dermed er den allierte frigjøringen av Frankrike i all hovedsak fullført og Paris er full av folkemengder som jubler og feirer frigjøringen denne sensommerdagen. Hos de allierte er optimismen stor og det samme er troen på at de kan nå Berlin og avslutte krigen før jul noe som er i overkant optimistisk for de neste høst- og vintermånendene skal vise seg å bli harde i og med at forsyningslinjene for de allierte til kontinentet er tynne og at tyskerne er fantiske i sitt forsvar til det siste. https://en.wikipedia.org/wiki/Liberation_of_Paris
×
×
 • Create New...