Gå til innhold

Morromann

Medlemmer
  • Innlegg

    11 086
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    7

Morromann vant dagen sist 9. august 2020

Morromann hadde mest likt innhold!

3 følgere

Nylige profilbesøk

26 721 profilvisninger

Morromann sine prestasjoner

11,7k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Desember 1711: Danmark-Norge har begynt å komme i siget i den store nordiske krigen hvor Sverige sliter etter nederlagene i Russland samtidig som Karl den tolvte befinner seg i eksil i Tyrkia. I slaget ved Wismar, en nordtysk by som er underlagt det svenske imperiet seirer dansk-norske styrker den 5.desember over en underlegen svensk styrke som har gjennomført et mislykket overraskelsesangrep. Som et resultat av seieren innleder Danmark-Norge sammen med russiske og saksiske styrker en beleiring av Stralsund i Pommern som kommer til å vare i 4 år og utgjøre en avgjørende front i den store nordiske krigen. https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Wismar_(1711) Wismar.
  2. Desember 1981: General Jaruzelski har fått nok av streikene og demonstrasjonene i Polen og den 13.desember innfører han derfor militær unntakstilstand samtidig som han erstatter den eksisterende regjeringen med en militærjunta med påskudd at det er for å beskytte kommuniststaten fra å kollapse og også å komme Sovjetunionen i forkjøpet da de tidligere har reagert med invasjoner for å stanse opprør i Warszawapakt-land. Militære styrker og tanks blir utplassert i gatene for å demotivere demonstranter, regelmessige kontroller og innenlands reiserestriksjoner, økt pressesensur samt portforbud blir også innført. Men unntakstilstanden kommer også til å forverre matmangelen som allerede var kritisk i landet og som folk har demonstrert mot. Det hemmelige politiet kommer til å avlytte telefonsamtaler og flere politiske motstandere av regimet blir fengslet uten lov og dom. Unntakstilstanden kommer til å vare til sommeren 1983 men blir møtt med fordømmelse i Vesten. USA innfører sanksjoner mot Polen og ytterligere flere mot deres allierte Sovjetunionen som de allerede sanksjonerer mot grunnet krigen i Afghanistan, noe som dermed ytterligere forverrer den økonomiske krisen i østblokken utover 1980-tallet. https://web.archive.org/web/20080105033603/http://www.tenetour.com/history9.php https://www.pbase.com/zyziza/martial_law_in_poland
  3. 7 https://no.wikipedia.org/wiki/Øystein_Sunde
  4. Oktober 1711: Britene forsøker fortsatt å angripe Quebec via sjøveien men har fortsatt uflaks med seg, dog ikke like dramatisk som i august; men dramatisk nok når skipet HMS Feversham som har lagt ut fra Virginia går på grunn ved Scateria Island i Nova Scotia den 7.oktober. 90 medlemmer av mannskapet inkludert kapteinen omkommer mens 45 overlever. Forsøk på å identifisere vraket de neste årene mislykkes og det blir først gjenoppdaget i 1996. Flere mynter og sølv blir funnet i vraket. Restene av vraket med gjenstander er i dag utstilt i Halifax på Nova Scotia. https://web.archive.org/web/20070713191143/http://museum.gov.ns.ca/mma/wrecks/wrecks/shipwrecks.asp?ID=1625
  5. Oktober 1981: I vår tid har Sverige nylig tatt farvel med sin langvarige tradisjon som et nøytralt land i Europa, men på 1980-tallet står de fast i sin nøytralitetspolitikk som de også setter stor prestisje internasjonalt på å opprettholde. Likevel skjer det også spente situasjoner der i en av den kalde krigens mørkeste perioder som når ubåten S-363 fra den sovjetiske østersjøflåten går på grunn i den svenske skjærgården utenfor Karlskrona i sørøst-Sverige den 27.oktober. Undersøkelser kommer til å vise at det var atomvåpen ombord i ubåten og blir trukket frem som bevis på at Sovjetunionen har operert ulovlig med ubåter i den svensk farvann. Den svenske regjeringen avviser også anmodninger fra sovjeterne om å berge ubåten selv og insisterer på at kun svenske fartøy skal delta i bergingen og at sovjetiske fartøy vil bli nektet adgang til svensk territoralfarvann. Sovjetunionen sender båter til det svenske teritoralfarvannets grense men gjør holdt innen den tid. Etter noen dagers forhandlinger blir den bergede ubåten overlevert til sovjeterne. Men dramaet i skjærgården har utløst et mer spent forhold mellom Sverige og Sovjetunionen. https://books.google.com.mx/books?id=mtvdxS_nzTYC&pg=PA269&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
  6. 5 https://no.wikipedia.org/wiki/André_Bjerke
  7. August 1711: Fra Brasil skal vi lenger nord på det samme kontinentet og til dronning Annes krig mellom Storbritannia og Frankrike. Et britisk forsøk på å angripe franskmennene i Quebec fra sjøen ender i katastrofe den 22.august når 7 transportskip og et lagerskip forliser i Saint Lawrence-elven og 850 soldater drukner. Ekspedisjonen var fra starten av dømt til å mislyktes da det var mangel på forsyninger samt mangel på erfarne sjømenn og nøyaktige og oppdaterte sjøkart for den nedre delen av Saint Lawrence. Den havarerte Quebec-ekspedisjonen er en av de alvorligste sjøulykkene i britisk historie på denne tiden. https://archive.org/details/franceandenglan17parkgoog/page/n2/mode/2up https://en.wikipedia.org/wiki/Quebec_expedition_(1711)
  8. 9 https://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Animerte_TV-serier_etter_nasjonalitet
  9. Hvorfor jeg skrev at det KAN være arvelig, ikke at det nødvendigvis er det, noe det i de fleste tilfeller heller ikke er. I utgangspunktet skal den det ja, men med tanke på hvor mange som ble vaksinert på kort tid kan det fort ha skjedd at en del fikk vaksinen satt i blodårene. Nå er det mindre overdødelighet i Danmark enn i Norge selv om vi hadde omtrent lik vaksinedekning, men i Danmark anbefales aspirering, noe som ikke ble gjort i Norge. Makes you think.... Det er jeg helt enig i; og det har jeg også sagt før at dersom man har en bekymring rundt egen helse er det først og fremst legen man skal henvende seg til i slike tilfeller fremfor å stole på lekmannsvurderinger på nettforumer. Folk kan jo spørre, og jeg kan gjette, men det er først og fremst legene man skal henvende seg til når man er bekymret. Et veldig godt poeng. Samtidig er det jo forskjeller mellom forskjellige land på hvilke grupper man anbefalte boosterdoser til, noe det også må tas høyde for i slike undersøkelser.
  10. August 1981: Den 24.august blir Mark David Champman dømt til livsvarig fengsel for drapet på John Lennon i desember. Chapman, som nå er 68 år gammel sitter fortsatt fengslet i 2024 og alle søknader om prøveløslatelse har blitt avvist. https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_David_Chapman Mark David Chapman.
  11. 7 https://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Animasjon
  12. 1 Start: https://no.wikipedia.org/wiki/La_Cañada_Flintridge_(California) Mål: https://no.wikipedia.org/wiki/Familien_Flint
  13. Juni 1711: Den 18.juni blir Ludvig den fjorende av Frankrike verdens lengstlevende monark etter å ha regjert i 68 år og 34 dager. Frem til da har den lengstlevende kjente monark i historien vært mayakongen Kinich Janaab Pakal som regjerte over kongedømmet Palenque i dagens sørøstlige Mexico i 68 år og 33 dager mellom 614-683. Siden denne måneden har flere moderne monarker regjert lenger enn mayakongen på 600-tallet, men ingen har til nå slått den franske solkongen. På andreplass over lengstlevende monarker er dronning Elisabeth den andre av Storbritannia som regjerte i 70 år og 214 dager, men ingen har til dags dato slått den franske solkongen som kommer til å ha regjert i 72 år og 110 dager når han dør i 1715. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_longest-reigning_monarchs Kinich Janaab Pakal, mayakonge i Mexico på 600-tallet.
  14. 8 https://no.wikipedia.org/wiki/La_Cañada_Flintridge_(California)
  15. Dette klistremerket ser ut som noe som typisk kan være satt opp av anti-muslimske hatgrupper, slike som SIAN her hjemme som er besatte av oppfatningen av muslimer som "voldtektsforbrytere". Det er også denne type holdninger mot muslimer som det florerer av i kommentarfeltene til Document og Inyheter hele tiden. Så det kan være slike grupperinger som står bak for å fremme avsky mot palestinerne.
×
×
  • Opprett ny...