Gå til innhold

Snikpellik

Medlemmer
  • Innlegg

    40 625
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    272

Snikpellik vant dagen sist 14. desember 2023

Snikpellik hadde mest likt innhold!

4 følgere

Profile Information

  • Kjønn
    Ikke oppgitt

Nylige profilbesøk

65 827 profilvisninger

Snikpellik sine prestasjoner

62,1k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hadde det vært sant så tror jeg kanskje ikke at alle Israels nærmeste venner og allierte inkludert USA ville ha sagt det stikk motsatte. Ikke minst store deler av opposisjonen i Israel. Da tror jeg heller ikke det ville vært nødvendig med flydropp, og jeg tror ikke det ville ha vært noen barn som sulter ihjel. Begge partene i denne krigen er totalt kreft. Hamas åpenbart verst, men at én er verre gjør ikke at Netanyahu-regimets "bra" det heller. Personlig støtter jeg Israels krig mot Hamas, men ikke den ondskapen og rasismen hos de som fører denne krigen for israelerne. Jeg mener de ødelegger Israel innenfra og at det trengs et regjeringsskifte og moderate krefter inn.
  2. Donald Trump angriper amerikanske jøder og sier at de "hater sin religion og Israel og bør skamme seg" dersom de stemmer på demokratene. Trump hevder at både Biden-administrasjonen og Chuck Schumer, demokratenes majoritetsleder i senatet, "hater Israel". Schumer holdt en tale i helga der han kritiserte Trumps autokrat-venn Netanyahu og hans høyreekstreme regjerings handlinger, og sa Israel risikerer å bli en paria-stat under hans ledelse. Dette sier Trump om Schumer til tross for at Schumer er kjent for å være en svært sterk tilhenger av Israel, og også er tidenes mest høytstående jødiske politiker i USA. Trump, som ved en rekke anledninger både har assosiert seg og samarbeidet med nynazister og holocaustfornektere, kom også med en rekke ville påstander om atomvåpenavtalen med Iran, som han trakk USA ut av. Han gjentok også at Putin kan få gjøre som han vil. Trump: Jews who vote for Democrats ‘hate their religion, hate everything about Israel’ https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/trump-jews-who-vote-for-democrats-hate-their-religion-hate-everything-about-israel/
  3. Jake Sullivan i Det hvite hus sier Netanyahu nå har lovet USA å få mer nødhjelp inn i Gaza, og at de trenger å se resultater i stedet for bare uttalelser. Han sier Israel har gjort noen grep de siste dagene, og at Netanyahu har lovt å åpne en ny grenseovergang. Sullivan sier at årsaken til at det har kommet inn mindre nødhjelp den siste tiden er israelske restriksjoner og manglende lov og orden inne på Gazastripen. Han kalte dagens FN-rapport om hungersnød på Gazastripen for "alarmerende". US says Netanyahu promised Biden to get more aid into Gaza https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/us-says-netanyahu-promised-biden-to-get-more-aid-into-gaza/ – Samtidig sier USA at hungersnød på Gazastripen er nært forestående og at det må gjøres grep umiddelbart. USAID chief says Gaza famine 'imminent,' urges Israel to open more land routes https://www.haaretz.com/israel-news/2024-03-18/ty-article-live/israeli-army-launches-new-raid-on-gazas-al-shifa-hospital-says-hamas-regrouped-inside/0000018e-4f5b-dfb8-adef-df7f127c0000
  4. "239 trucks of humanitarian aid went into Gaza yesterday. 0 hostages came out." Synes ikke den tweeten kan leses på så mange andre måter enn at humanitær hjelp og frigjøring av gisler settes opp mot hverandre, som om det bør ha en sammenheng. At når man sender inn nødhjelp bør man få noe i retur. Men det går sikkert an å tolke det til noe helt annet også.
  5. Her synes jeg du leser veldig mye inn i ganske lite. Jeg synes som sagt bare det er grotesk å sette humanitær hjelp opp mot frigjøring av gislene når situasjonen er så fæl som den er for sivile og barn. Jeg opplever derfor tweeten som veldig uempatisk, og noe man kan holde seg for god for.
  6. Jeg tror man skal være bra blåøyd om man tror den tweeten bare er ment som en faktaopplysning. Den er nok mer ment som et retorisk poeng. Hun setter de to tingene opp mot hverandre, som om det var en slags handel. Personlig synes jeg det er grotesk og uempatisk, spesielt nå som situasjonen er slik at små barn underernæres og til og med sulter ihjel. Humanitær hjelp er ikke et forhandlingskort og det er ikke barn og sivile sin feil at terroristene i Hamas ikke har frigitt flere gisler.
  7. Tenk å få seg til å skrive noe så grotesk. Helt sykt. Tilgang til humanitær hjelp er en grunnleggende menneskerettighet, ikke et forhandlingskort i krig, og det er ikke en byttehandel eller pris uskyldige sivile og barn skal måtte betale for løslatelse av gislene som terroristene har tatt.
  8. Det skal ha vært en gruppe terrorister som hadde returnert til Shifa, ifølge Jerusalem Post. https://www.jpost.com/breaking-news/article-792443 Israel sender ikke inn nok styrker til å holde full kontroll på bakken, som er en av grunnene til at sånt kan skje. Det er en stor debatt i Israel om nettopp dette og hvordan det påvirker både militære og sivile tapstall, distribusjon av nødhjelp osv. – Angående Shifa så gjorde Washington Post en stor analyse av kampene ved sykehuset før jul, som igjen kan være nyttig nå. The case of al-Shifa: Investigating the assault on Gaza’s largest hospital https://www.washingtonpost.com/world/2023/12/21/al-shifa-hospital-gaza-hamas-israel/
  9. Joe Biden skryter av Schumers tale, der han sterkt kritiserte Netanyahus høyreekstreme regjering og sa at han helst ønsker Israel gjennomfører nyvalg for å bli kvitt ekstremistene, at Netanyahu står i veien for fred og at han har "mistet det". Schumer kritiserte det han mener er et Israel som "ikke gjør nok" for å beskytte sivile, og sa at de risikerer å bli en paria-stat. Han sa at han støtter en tostatsløsning. Schumer understreket dog selvsagt at Israel er et demokrati og at de selv velger sine ledere. Han kritiserte også Abbas, IDF og Hamas, snakket om holocaust og hvor sterke bånd han har til Israel. Schumer er demokratenes majoritetsleder i senatet og den mest høytstående jødiske politikeren i amerikansk historie. Han er kjent som en sterk Israel-tilhenger. Talen hans fikk massiv kritikk i Israel, spesielt fra den ytre høyresiden og ikke minst i sosiale medier blant Israel-fans og amerikanske republikanere. Men mer normale israelske politikere som sentrumspolitikeren Yair Lapid skrøt av talen og mener Netanyahu med vilje forsøker å ødelegge forholdet til amerikanske Israel-venner. At Biden nå går ut og skryter av den kommer en uke etter han selv sa at "Netanyahu skader mer enn han hjelper Israel". Biden hails ‘good speech’ by Schumer criticizing Netanyahu, says many Americans agree https://www.timesofisrael.com/biden-hails-good-speech-by-schumer-criticizing-netanyahu-says-many-americans-agree/ Et par analyser etter Schumers tale: Opinion: Schumer said out loud what many of Israel’s friends are thinking https://www.washingtonpost.com/opinions/2024/03/16/schumer-israel-gaza-netanyahu/ A speech that sent shockwaves from Washington to Jerusalem https://edition.cnn.com/2024/03/15/politics/schumer-israel-speech-analysis/index.html
  10. Dette kan spise tungt inn på det gjenværende fondet som Russland bruker for å balansere statsbudsjettet. Høyere drivstoffpriser gir høyere inflasjon. Putin lovet nylig OPEC+ å kutte produksjonen, men må nå eksportere mer ettersom så mange av raffineriene er nede. OPEC-vennene blir ikke fornøyde nå. Samtidig har Putin nå i det siste både klaget på dette og at amerikansk olje får større markedsandel. Det hoper seg litt opp. Det finnes flere raffinerier som er mye nærmere Ukraina, som de kunne truffet enda hardere med flere droner. Så her er det bare å gni seg i hendene og se frem til flere rødglødende horisonter.
  11. Dette sidesporet oppsto fordi du, nok en gang her, ikke klarer å la være å diskutere meg i stedet for det som er tema for tråden, og kommer med påstander om meg som du bare finner på. Eksemplifisert her hvor du nettopp skrevet enda et langt innlegg om meg. Hvis du provoseres av mine meninger om Netanyahu-regjeringen får du svare om det, ikke alt mulig annet. Jeg orker ikke disse persondiskusjonene dine, eller om hva jeg skal ha innbilt meg eller ikke. Hva det sitatet der har med noe å gjøre ser jeg heller ikke helt. Jeg har ikke skrevet det.
  12. Jeg gikk kjapt gjennom de 15 siste nyhetsmediene jeg siterer fra og lenker til her inne. De er som følger: BBC Times of Israel Jerusalem Post Times of Israel Politico Times of Israel Jerusalem Post The Guardian Times of Israel Times of Israel Associated Press CNN Politico Times of Israel Jerusalem Post I tillegg har jeg lenket til whitehouse.gov, det tyske utenriksdepartementet og Israels nasjonale meningsmålingsinstitutt IDI. Skikkelig "slagside" du. Om du ikke liker at jeg ofte siterer israelske medier får det være ditt problem. For det handler vel kanskje mest om at jeg er kritisk til både Hamas og Israels handlinger, som virker vanskelig for mange å svelge. Bare slutt å finne på ting, og slutt å konstruere din egen virkelighet om andre brukere. Det er bare kjedelig. La oss heller diskutere ekte ting, og krigen mellom Israel og Hamas.
  13. Jeg har aldri hevdet å ikke ta side eller at jeg nøytral, så dette er noe du bare finner på. Kan du vise til hvor jeg har sagt dette..? I mine øyne finnes det ikke noe som heter nøytral i slike spørsmål. Jeg har dog skrevet det stikk motsatte om de som hevder seg nøytrale i slike konflikter, og mener at det i et maktforhold mellom offer og overgriper ikke finnes noen anledning til å forholde seg nøytral. Som sagt hundre ganger her støtter jeg Israels krig mot Hamas. Jeg støtter også alle som forsvarer menneskerettigheter og folkeretten. Men jeg støtter ikke Netanyahu-regjeringen og heller ikke veldig mye av deres politikk. At du bare finner på ting og får tomler opp for det er ganske synd. Hva mener du her, hvem sier at Hamas er venstrevridd? Jeg tror heller ikke jeg har fått med meg at "mange" i Norge og vesten støtter Hamas. Jeg har sett noen gærninger her og der. Det å støtte palestinerne eller kritisere Israel er jo heller ikke det samme som å støtte Hamas i det hele tatt. Jeg kjenner mange israelere som kritiserer Netanyahu og Israel, og målinger viser stort meningsmangfold i landet.
  14. Ukraina fortjener ikke fornærmelsen det er å bli nevnt sammen med Netanyahus høyreekstreme regjering, Putin-regimet og Hamas. Ukraina kjemper for sin egen eksistens og frihet fra russisk okkupasjon, mens de andre nevnte aktørene legger sterke ideologiske og religiøse føringer for sin hatdrevne fremferd.
  15. Hvis du ikke tør å skrive hva du mener så er det greit, men ikke regn med at andre her skal gjette seg frem til det.
×
×
  • Opprett ny...