Jump to content

Simen1

Medlemmer
 • Content Count

  77253
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  122

Simen1 last won the day on December 5 2019

Simen1 had the most liked content!

Community Reputation

28150 :)

1 Follower

About Simen1

 • Birthday January 1

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

84785 profile views
 1. Jeg hiver meg på tråden med tre kjappe kommentarer: 1. Jeg synes det er fullstendig lavmåls av media å fokusere på potensielt tapte turistinntekter, framfor potensiell risiko for liv og helse. Tapte turistinntekter er det siste vi bør tenke på oppi dette. 2. Hva er egentlig overlevelsesraten og hvem har størst risiko for å omkomme? (Antar folk med pusteproblemer, nedsatt immunforsvar etc) 3. Hvilken hjelp får de rammede? (kan tenke meg oksygen, febernedsettende, og eventuelt intravenøs næring om det går hardt ut over fordøyelsen)
 2. Se det i sammenheng med sitatet: Hydrogen til bruk for husvarme kan sikkert være 95% effektivt, men det forutsetter jo at kunden av en eller ammen merkelig grunn velger bort en mer kostnadseffektiv og energieffektiv løsning: Varmepumpe + varmelager. Det er altså du som står for den merkelige argumenteringen her. Nei, det er ikke vanskelig å finne behov for varme, hvis man fristiller seg fra lokasjonene til der det er gunstig å ha pumpekraft. Som sagt, jeg lurer på hvorfor du vil ha varmeproduksjon spesifikt rundt pumpekraftverkene? Ref sitatet:
 3. Hvis kunden faktisk trenger både et energilager og at energien omsettes til varme, så er det mye rimeligere og mer effektivt å omsette "overskuddstrømmen" direkte til varme via varmepumpe og så lagre den i et varmelager til man får behov. Å gå omveien via hydrogen gjør installasjonen mye dyrere og man får ut mindre varme per kWh overskuddstrøm man putter inn. Hvorfor akkurat rundt pumpekraftverkene? Pumpekraftverk plasseres der det er mest hensiktsmessig med tanke på fallhøyde og magasinkapasitet både oppe og nede. Det er bare tilfeldigheter dersom det finnes et behov for varme på samme sted. I all hovedsak er pumpekraft og varmebehov ikke samlokalisert. Siden fjernvarme har veldig høyt energitap per km det må transporteres, sammenlignet med strøm, gir det mer mening å transportere strømmen til det stedet man har bruk for den før den omgjøres til andre energiformer, f.eks til kostnadseffektiv og energieffektiv varme som nevnt i forrige avsnitt.
 4. Hele hensikten med pumpekraft er jo å øke maks-kapasteten. Det kalles effektkjøring. Bølgekraft har vist seg å ikke være økonomisk drivverdig. I hvert fall med dagens teknologier og forsøk på utnyttelse. Da koker de fire punktene dine ned til to: sol- og vind-kraft. Nå er det nevnt en enegimengde på 40 TWh, men effekt er ikke nevnt. Noen som vil anslå hvor høy toppeffekt vi snakker om både inn til og ut av dette lagringssystemet?
 5. Hadde vi fått digitale norske kroner som offisiell valuta så hadde det løst mye. Behovet for allskens kortselskaper og betalingsløsnings-selskaper hadde falt som en stein. Slik det er nå så fungerer kortselskapene og bankene som blodigler på nesten en hver transaksjon. Denne pengestrømmen lekker enorme verdier til utlandet.
 6. Du svarer på noe jeg ikke spurte om. Les spørsmålet på nytt.
 7. Hvordan har han tenkt å produsere den energimengden? (energikilde og # TWh)
 8. Som sagt, jeg er ikke så sikker på hva som er verst. Hva koster de unødvendige stillingene for staten/NAV nå? Er det bedre eller verre enn å ha de sysselsatt i et Televerk dersom det fortsatt eksisterte? Edit: Jeg er bare ute etter å "ta" ensidigheten og skape litt flersidighet og ettertanke.
 9. 1 time og 39 minutter er langt mer enn det jeg ønsker å spandere av mitt liv på en sånn sak. Kan du gi oss en kjapp oppsummering? Gjerne med linker til dokumentasjon om det er noen kontroversielle påstander.
 10. Under Televerket ville disse 12,4 milliardene heller gått til ineffektivitet / unødvendige stillinger "sysselsetting for sysselsettingens del". Jeg er ikke så sikker på hva som er verst.
 11. Jeg tenkte billig og 250 GB-utgaven til meg og mitt bruk, mens 500 og 1000 GB burde høre med i sortimentet for de som trenger mer. Problemet med dagens billig-Optane er at enten er kapasiteten for liten (16-32-58-64-118 GB) eller så er det kombinert med QLC-minne som ikke fungerer bra på AMD chipset. Noen som vet om Micron X100 NVMe har kommet i salg?
 12. Får håpe noen andre produsenter kjøper inn 3D X-point memory fra Intel og lager bra SSD-er med PCIe 4.0 X4 i størrelsene 250-500-1000 GB.
 13. Hvis noen synes det ble for fagtungt og vil ha en mer folkelig/erfaringsbasert forklaring så har jeg en på lur: De som har erfart dårlig dekning med gamle analoge TV-antenner har kanskje forsøkt å forbedre det ved å justere på antenna. Eventuelt stå i ulike positurer i forhold til antenna til signalet blir bra og så gått og satt seg i stolen/sofaen igjen og sett at signalet ble dårligere igjen fordi man flyttet seg. Dette er samme fenomen, bare at kropp og armer er byttet ut med vindturbin-vinger og master.
 14. 1. Med 1/4 av volumet må vel det bety at temperaturen løftes ca 4 ganger høyere for å få samme varmekapasitet. Noe som også vanskeliggjør bruk av varmepumpe. Med andre ord begrenses man til motstandsoppvarming (elkjel), gasskjel og lignende teknologier. Målet med dette teknologivalget er altså ikke høy energieffektivitet, men kompakt energilagring. Hadde de ofret bare noen få kvadratmeter ekstra i full takhøyde kunne de reduser energibehovet kraftig. 2. Biovoks er et brennbart materiale med svært høy antennelsestemperatur. Omtrent som paraffin, stearin, eller diesel, bare at det kreves ennå høyere temperatur før det brenner. Hvis blokka brenner og det lekker flytende biovoks ut av systemet så vil det fôre brannen. Jeg er skeptisk til brannsikkerheten i dette systemet. Et vannmagasin ville ikke hatt den samme risikofaktoren.
 15. Flyselskapet bruker i stor grad prislokking. Lave innstegspriser, men straks man skal ha ok avbestillingsvilkår, bagasje, etc så blir det ofte en helt annen pris. Gjennomsnittsprisen er nok mye høyere enn det folk flest husker. Kanskje man kunne tatt ut brodden på disse priskampanjene ved å regulere f.eks hva som bør inngå som minimum i billetten, minimum vilkår osv. Samt at man bør jobbe for fastere priser.
×
×
 • Create New...