Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/03/19 in all areas

 1. 56 points
 2. 56 points
  Hei Hyggelig og bli spurt hvert år, det er litt rart med det, men det setter jeg pris på. Alltid god stemning i disse trådene. Dessverre er jeg ut og inn av St Olavs for tiden, pga cellegiftkurer, fuck cancer og alt det der. Jeg har vært dårligere form i det siste. Så jeg tenker at det er på tide at jeg overlater ansvaret til noen andre. Takker for alle som var med de foregående årene, så håper jeg at noen fikk noe ut av det
 3. 44 points
  Synes det er litt skummelt at store mediehus kjøper frie forum på nettet. Mange av diskusjonene her passer ikke med VGs "politiske korrekthet". Er spent på hvorvidt det kommer til å påvirke takhøyden på forumet.
 4. 40 points
  Konklusjonen er vell kanskje heller at en ikke bør angripe politiet med motorsag og machete.
 5. 39 points
  Betyr dette at vi snart må ha en schibsted-konto og/eller oppgi personopplysninger for å få debattere her?
 6. 37 points
  Er ikke meningen å være frekk, og syntes heller ikke jeg var det. Må kunne kalle en spade for en spade, og så langt økonomiske råd går bør man aldri foreslå å bruke kreditt for å finansiere ting man ikke har råd til.
 7. 37 points
  Altså, 60-åringen slo en politimann i hodet med manchete, sprayet etsende væske på dem og løp mot en politimann med motorsag. Han var psykisk ustabil og nektet å svare politiet, og helsepersonell fikk ikke gjort jobben sin siden han var truende. 60-åringen ble skutt med elektrosjokkvåpen, uten at det hadde noen effekt. Høres da ut som han utgjorde en fare for seg selv og andre. Hva om politiet bare hadde dratt og han hadde skadet helsepersonellet? Da hadde politiet definitivt fått kritikk.
 8. 36 points
  Alle med litt mer enn litt omløp i skallen, vet at forbruket varierer mellom ulike biler, helt uavhengig av høyrefoten.
 9. 35 points
  Veldig passende illustrasjonsbilde. Kvaliteten på strømmingen fra HBO er rystende dårlig. Svaret fra de er også nedslående.
 10. 34 points
  Her er ei liste over alle de brukerne her som får betalt for å svare på spørsmål du ikke orker å lese om:
 11. 34 points
  Steinar da - Dette var skuffende! Ateisme er ingen religion. Vitenskapen er ikke knyttet til religion, men heller ikke knyttet til ateisme. Det finnes massevis av religiøse vitenskapsfolk. Vitenskapen trenger ikke noe anti-vitenskapelig motstykke a la ikkepedia. Vitenskap er en metode for kvalitetssikring. Vi trenger ikke antikvalitet som motstykke. Også skuffende at du velger å angripe de mest sårbare personene for manipulativ påvirkning, barn og ungdom, akkurat som religiøse gjør.
 12. 34 points
  Dette er jo helt komikveld. En helt oppkonstruert problemstilling. For det første så er ikke automatvåpen en effektiv avskrekking mot det du beskriver. For det andre blir gamle menn (eller unge menn, eller folk generelt) angrepet såpass sjeldent at det overhodet ikke er verdt risikoen som følger av at alle kan gå rundt med automatvåpen.
 13. 34 points
  Nei, det kan vi ikke være enige om. Det er en avveining mellom negative og positive sider. En lastebil har en viktig samfunnsoppgave. Det har ikke fullautomatiske våpen.
 14. 34 points
  Trist å se slik click-bait. Telia har ikke kastet ut Huawei i det hele tatt. De har fått inn tilbud fra både Huawei og Ericsson og valgt Ericsson. Hører og med til historien at Telia er statseid av den svenske stat og Ericsson er svensk, så Telia velger alltid Ericsson i Sverige. Og de har jo en klar fordel med å bruke Ericsson i forhold til tette relasjoner, 130 år som de sier. Derimot skjer det jo ikke noen endringer på eksisterende kontrakter eller utstyr. Du kan heller ikke si at Telia lar seg styre av Trump. Det kan rett og slett være at Telia har funnet ut at Ericsson er det beste valget for dem for 5G utbygging. Det er jo mye å tenke på når du signerer en kontrakt. Her ser jeg dessverre at tek.no legger opp til mye spekulasjoner og tull i kommentarfelt osv når den faktiske saken er at det har vært anbud og Ericsson vant dette anbudet. Er det ikke mulig å skrive en nøytral sak om dette? Eller skal det være VG stil og trekke Trump og Kina og alt slags tull inn i en sak som burde handle om teknologi? Hadde det ikke vært bedre å fokusere på hva tilbudet til Ericsson var osv. enn å spekulere i politikk og at anbudet ikke var riktig utført.
 15. 33 points
  Det har bikket over til galskap og helt feil fokus.
 16. 33 points
  Den dagen vil du slettes ikke le, det kan jeg love deg..Har du noen gang forsøkt å sette deg inn i hva som skjer, eller er det kun synsing og drømmer du baserer deg på?
 17. 32 points
  Om det er tilfelle så kommer nok freak.no til å få stor oppslutning på kort tid
 18. 32 points
  Eller anmelderen likte det. Det kan jo også være mulig.
 19. 32 points
  Det er egentlig ikke mulig å skille mellom vitenskap og religion. Mennesker er religiøse vesener. Det ligger i genene. Et resultat av evolusjon. Religion er faktisk eldre enn homo sapiens sapiens. Troen på menneskeskapte klimaendringer er definitivt en religion for en stor gruppe mennesker. Tro på menneskelig synd, dommedag, ofring og frelse. Det er et eksempel på hvor vanskelig det er å skille mellom vitenskap og religion. Nei, det er helt umulig å skille mellom dem. Omtrent som å prøve å se forskjell på potetgull og et fly. De er jo klin like, akkurat samme sak.
 20. 31 points
 21. 31 points
  Hydrogen hører ikke hjemme i personbiler. Det er noe også Bjørn Eng må forsone seg med.
 22. 31 points
  Rådet blir ikke noe bedre av at du ikke mener vondt. Rådet ditt er fullstendig meningsløst, ikke mulig å gjennomføre og uansett straffbart som bedrageri om du først får det til.
 23. 31 points
 24. 31 points
  Er det bare meg eller er du negativ til alle artikler på Gamer.no? Syns du alltid kommer med en kjiip kommentar
 25. 31 points
  Du sier nei og ber henne om å ta ei bolle. TV-lisensen er personlig.
 26. 31 points
  Jeg tenker at den dama ville hatt godt av å bli dumpet.
 27. 30 points
 28. 30 points
  Det må være det dårligste rådet jeg har sett.. 1. Med gjeldsregisteret på plass vil banken kunne se hvor mye usikret gjeld (kreditt/forbrukslån) du har. Dersom du av et mirakel klarer å få 1mill i forbrukslån vil ikke dette telles som egenkapital, men GJELD. Du er da altså 1mill i minus, og har null sjans å få boliglån. Bankene godtar heller ikke boliglånsfinansiering med kreditt, selv om flere har gjort dette tidligere før gjeldsregister var på plass. 2. Kausjonist funker bra. Lån av egenkapital er ikke bra. 3. Tviler på at du finner en privat investor som er interessert i å låne bort slike summer for såppass lite avkastning. La oss si du fikk lån på 500 000 med 5% årlig rente og 5 års nedbetaling. Du vil da måtte betale over 9000kr/mnd, så skal du betjene boliglånet samtidig. God tur til personlig konkurs. Slik jeg ser det har du to valg her: 1. Spar opp 15% egenkapital 2. Finn noen som kan kausjonere for deg En ekstra mulighet, som kan bli vanskelig å få til: Bankene kan gjøre unntak på inntil 10% (8% i Oslo) av boliglånene de gir. På denne måten kan du slippe unna med mindre enn 15% EK. Det er ingen spesifikke krav for å få innvilget dette, men dersom boligen for eksempel har 2-3 utleieenheter med høy inntjening kan man få det til.
 29. 30 points
  Virker ganske urimelig søksmål. Hvorfor kjøre i 145 km/t i utgangspunktet? Virker som om sjåfør er ansvarlig her utifra beskrivelsen. Brannvesenet har jo redskaper for å kutte dører, fordi når biler kolliderer blir de jo deformerte. Du kan ikke bare åpne døren på en bil som har kjørt 145 km/t uten videre. Så hvordan håndtaket her skal ha skylden? Virker ekstremt søkt.
 30. 30 points
  En person bruker 20 minutt i bil. Det er 50 stykker som tar denne turen i hver sin bil. Hver person har bare brukt 20 minutt. Tar disse 50 bussen tar bussen 1 time og alle har tapt 40 minutter hver med fritid. Du må med andre ord tenke gjennom hva du skriver en gang til.
 31. 30 points
  Hadde ikke CO2 spøkelset hengt over oss ville ingen statsledere funnet motivasjon til å jobbe for hurtig utfasing av fossilt drivstoff. Så jeg syns det er uinteressant om det i ettertid viser seg at vi tok feil og at jordtemperaturen likevel er styrt av sola og mekanismer vi ikke påvirker. Olje og gass fins ikke i uendelige mengder og ville uansett tatt slutt en vakker dag. Jeg ser fram til en snarlig helelektrisk verden. Nesten lydløs og luktfri.....
 32. 29 points
  Vil minne på at de andre bilprodusentene ble tilbudt lademulighet hos Tesla, noe dem takket nei til da de var overbevist om at det skulle komme "bedre" løsninger. Nå ser vi altså disse bedre løsningene.. Si hva man vil om Teslas sjef, ventetid på verksted eller lakk-kvalitet, de er det minste ikke helt ubrukelige i hva angår innovasjon og praktikaliteter.
 33. 29 points
  Nei den nye "religionen" er å latterliggjøre barn som er bekymret for miljøet. De fleste er bleikfeite hvite menn, ekkel gjeng.
 34. 29 points
  Du burde kanskje skaffe deg litt erfaring før du uttaler deg? Vi mangler helt klart mange ladestasjoner hvis elbiler skal bli allmanns eie. Men en ladestasjon bruker man bare når rekkevidden ikke strekker til. Og da lader man også bare nok til å komme hjem/til destinasjonen. 99% av ladingen utfører man hjemme. Og rekkevidden du får fra en hurtiglader er dessuten langt rimeligere enn det du får fra en bensinstasjon.
 35. 28 points
  Ja, verden har aldri sett en president spamme sosiale medier med løgner, personangrep, krigshissing og regelrett tøv. At det i det hele tatt skal utstedes en form for ordre pga en merking om faktasjekk sier sitt. Uavhengig av politisk tilhørighet. Alle som lever i et demokrati med ytringsfrihet burde forstå at dette ikke er bra. Dette er slik en diktator oppfører seg.
 36. 28 points
  Mer enn 20 år i IT-bransjen har overbevist meg om at den trenger flere kompetente mennesker, uansett kjønn !
 37. 27 points
  Fordi de fjerner videoer som kommer med åpenbare løgner om virussituasjonen.
 38. 27 points
  Er helt awesome å se hva et startup selskap kan gjøre mens resten av de tradisjonelle aktørene sliter med å få produsert tilstrekkelig 1. gen elbiler. Si hva man vil om Musk og hans vesen, han og hans likesinnede er nettopp det vi trenger når industrien selv ikke er i stand til å endre seg.
 39. 27 points
  Har en elbil som kan kjøre 500 km, og ved langkjøring kan fylle på feks 200 km ekstra rekkevidde på elbilen i løpet av 10-20 minutt, litt lenger tid enn det tar å fylle en hydrogenbil fra tom til full, da er ikke tidsbesparelse for hydrogen av stor betydning. Når hydrogen koster 9-10 kroner mila og lading av feks Tesla koster rundt 3-4 kroner mila på reise, og 2-3 kroner ved lading hjemme, hvorfor da velge hydrogen? Dyrere teknologi, store utfordringer om det går galt, feks brannen på Sola, jeg tror ikke en hydrogentank hadde overlevd flere timer i flammehavet.....
 40. 27 points
  Tek.no alltså, har "slippes" 3950x og 3 gen threadripper og hovedoverskriften er enda tesla og apple. Det er jo nesten litt trist,
 41. 27 points
 42. 27 points
  Hva er egentlig finstemt? Det finnes da nok av eksempler på dårlig design i naturen. Vår egen kropp alene er jo fryktelig dårlig designet om formålet var bra design. Dårlig rygg, dårlige øyne, dårlig plassering av prostata osv osv.
 43. 27 points
  Jeg tror ærlig talt jeg ville sett meg om etter en annen dame om hun er så overfladisk. Selvfølgelig en subjektiv oppfatning da, kan jo være at du og er det...
 44. 27 points
  Hvis skjermbyttet viser seg å ikke være gjort av en autorisert reparatør, vil det nemlig dukke opp en melding om at den ikke er «ekte» (genuine). Dette uavhengig om det faktisk er en ekte skjerm eller ikke, har iFixit funnet ut. Apple fortsetter å behandle sine egne kunder som søppel, ser jeg. At folk frivillig gir pengene sine til dette selskapet er helt utrolig for meg.
 45. 26 points
  Makan til sutring. Om industrien absolutt ønsker å tvinge på samfunnet hydrogenbiler, så bør de betale for det selv, i stedet for å sutre om at million-subsidiene ikke strekker til.
 46. 26 points
  Jeg er for at folk får dra på hyttene sine så frem til at de er klar over at de ikke vil få hjelp, og er innforstått med at om noe oppstår dør de på hytta. Jeg er for at all form for offentlig hjelp da opphører all den tid man trosser påbudet. PS: Masse banning i innlegget får deg til å fremstå som dum.
 47. 26 points
  🧐😯🤣 Ja ja, håpeer det var et bevisst valg å fremstå som verdens meest uopplyste rundt denne brannen.
 48. 26 points
  Ser virkelig ikke problemet? Dette er vel ikke noe verre enn andre jobber, noen må jobbe i matbutikkene også, ikke alle kan være filosofiprofessorer og annet unyttig skvip. This comes to mind :
 49. 26 points
  Sørgelig. Religion og vitenskap har ikke noe med hverandre å gjøre og det hjelper ikke de religiøses sak at de nå skal forsøke å lure ungdommer til å tvile på vitenskapelige resultater med denne formen for kvasivitenskap.
 50. 26 points
  Kobolt er det mest problematiske metallet, ettersom mesteparten av verdens forsyning kommer fra Kongo. Av ca 140.000 tonn står Kongo for ca 90.000 tonn, og av dette igjen er ca 30.000 tonn produsert av småskalavirksomheter der det også benyttes barnearbeid. En Tesla Model 3 trenger ca 55 gram kobolt per kWh, altså med omkring 70 kWh per bil og 400.000 biler per år, så trenger de ca 1600 tonn, eller 1,1% av den globale produksjonen. Nå vil det ikke være slik at koboltet utvunnet av barnearbeid vil fordele seg likt - mest sannsynlig havner det meste av det i Kinas og Afrikas innenlandsøkonomi, men om det fordelte seg likt, så ville 1,1% av de 40.000 barnene jobbe for Tesla, altså 440 barn. Til sammenlignen har man ca 10 gram kobolt i en i-Phone, altså med en produksjon på rundt 200 millioner stk per år utgjør det ca 2000 tonn, og da jobber det altså ca 570 barn for Apple. Sånn kan man fortsette nedover listen over alle produsenter av forbrukerelektronikk. Men det stopper jo ikke der. Turbiner som man finner f.eks på fly og gasskraftverk (mange i nordsjøen) benytter høytemperaturlegeringer som inneholder en god andel kobolt. Kobolt brukes som fargestoff og industrielle prosesser. Etter man tok hensyn til Tesla og Apple så gjenstår det jo nærmere 97,5% av forbruket. Det blir altså feil å velge ut en eller to bruksområder å bry seg om, samtidig som man bruker det selv til mange andre ting. Barenearbeid er en vanskelig problemstilling, og det er ingen veldig lette løsninger. Man må bare fortsette å jobbe med myndigheter og veldedige organisasjoner i regionen for å få en løsning på det.
×
×
 • Create New...