Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02/26/19 in all areas

 1. 40 points
  Konklusjonen er vell kanskje heller at en ikke bør angripe politiet med motorsag og machete.
 2. 37 points
  Altså, 60-åringen slo en politimann i hodet med manchete, sprayet etsende væske på dem og løp mot en politimann med motorsag. Han var psykisk ustabil og nektet å svare politiet, og helsepersonell fikk ikke gjort jobben sin siden han var truende. 60-åringen ble skutt med elektrosjokkvåpen, uten at det hadde noen effekt. Høres da ut som han utgjorde en fare for seg selv og andre. Hva om politiet bare hadde dratt og han hadde skadet helsepersonellet? Da hadde politiet definitivt fått kritikk.
 3. 36 points
 4. 32 points
  Ja, for hva som er gode eller dårlige spill er jo helt og holdent objektivt det eller......? Ække det vettu, det er subjektivt det. Ta deg sammen a..
 5. 31 points
  Ta deg en bolle, tek.no er rettet mot forbrukere og det å tipse om et godt kjøp er da i aller høyeste grad relevant for Tek sine lesere. Om et spill er nytt eller gammelt er irrelevant.
 6. 30 points
  Det må være det dårligste rådet jeg har sett.. 1. Med gjeldsregisteret på plass vil banken kunne se hvor mye usikret gjeld (kreditt/forbrukslån) du har. Dersom du av et mirakel klarer å få 1mill i forbrukslån vil ikke dette telles som egenkapital, men GJELD. Du er da altså 1mill i minus, og har null sjans å få boliglån. Bankene godtar heller ikke boliglånsfinansiering med kreditt, selv om flere har gjort dette tidligere før gjeldsregister var på plass. 2. Kausjonist funker bra. Lån av egenkapital er ikke bra. 3. Tviler på at du finner en privat investor som er interessert i å låne bort slike summer for såppass lite avkastning. La oss si du fikk lån på 500 000 med 5% årlig rente og 5 års nedbetaling. Du vil da måtte betale over 9000kr/mnd, så skal du betjene boliglånet samtidig. God tur til personlig konkurs. Slik jeg ser det har du to valg her: 1. Spar opp 15% egenkapital 2. Finn noen som kan kausjonere for deg En ekstra mulighet, som kan bli vanskelig å få til: Bankene kan gjøre unntak på inntil 10% (8% i Oslo) av boliglånene de gir. På denne måten kan du slippe unna med mindre enn 15% EK. Det er ingen spesifikke krav for å få innvilget dette, men dersom boligen for eksempel har 2-3 utleieenheter med høy inntjening kan man få det til.
 7. 30 points
  En person bruker 20 minutt i bil. Det er 50 stykker som tar denne turen i hver sin bil. Hver person har bare brukt 20 minutt. Tar disse 50 bussen tar bussen 1 time og alle har tapt 40 minutter hver med fritid. Du må med andre ord tenke gjennom hva du skriver en gang til.
 8. 30 points
  Det var nå en veldig god grunn til å kjøpe Huawei!
 9. 27 points
 10. 27 points
  Hva er det man ikke skal skamme seg over egentlig? Synes hele denne "skam"-greien blir for dumt. Snart får vel alle utdelt hver sin pistol fra staten. Skyt deg selv i hodet for å forbedre miljøet. Du skal skamme deg over at du lever....
 11. 27 points
  Her gjør artikkelforfatter den klassiske feilen i å tro at bompenge-motstanderne også er motstander av miljøtiltak. Det er vi ikke. Vi er i mot en usosial skatt som rammer de svakeste hardest. Vi er i mot at kollektivtransport-finansiering skal være avhengig av bilismen. Vi er i mot at en alenemor som bor i utkanten og har gammel bil skal bli straffet fordi hun ikke har råd til å bo sentralt der det er godt kollektivtilbud, mens de godt bemidlede skal kunne kjøre hvor de vil og få veiene for seg selv. Bompenger, i hvertfall i Bergen, har ingenting med miljø å gjøre. Det er til og med politikerne ganske åpen om selv. Det er for å få inn penger. Slike artikler som dette bør en såpass stor publikasjon som TU holde seg for god til.
 12. 26 points
  Og der ga du fra deg all rett til at folk skal gidde å hjelpe. Det er en fordel å oppføre seg når du ønsker hjelp fra andre. Hvis det er slik du oppfører deg på jobb så forstår jeg godt at noen prøver å få deg til en annen avdeling.
 13. 26 points
  Jeg tror ærlig talt jeg ville sett meg om etter en annen dame om hun er så overfladisk. Selvfølgelig en subjektiv oppfatning da, kan jo være at du og er det...
 14. 26 points
  Mennesker som deg er årsaken til alt som idiotisk. Så litt på profilen din nå, det eneste du gjør er å spre negativitet om Tesla. Det ser ikke ut som om du gjør noe annet her inne. Det kan se ut som at du laget denne kontoen kun for å delta i diskusjoner om Tesla til og med. Hvordan gagner det deg å håpe på at elbiler skal forsvinne? Er det fordi du ikke kan høre motorlyd og kjenne stanken av uforbrent bensin/diesel? Hva er det med rednecks og motorlyd egentlig? Jeg kan selv like lyden av en motor, men ikke så mye at jeg ønsker at et helt elbilmarked skal falle når de er både bedre, tryggere og grønnere enn vanlige biler. Syntes dette er sinnsykt. Hvorfor kan ikke forbrenningsmotor-elskere bare oppføre seg som vanlige dannede folk, istedenfor å ta seg ut som uintelligente rednecks? Hvis du har noe negativt å si om Tesla får du backe det opp med fakta. Da vil jeg og mange andre høre. Men ikke vær en taper er du grei Btw, jeg kjører en X5, så mine meninger er ikke farget av elbileierskap. Det er ikke bare elbil-eiere som er fornuftige. Det er lov å være fornuftig om man har forbrenningsmotor også.
 15. 25 points
  Enda mer tull fra Tyskland. Miljøfordelen er bevist for lenge siden
 16. 24 points
  Overraskende eller ikke overraskende at en informatikkprofessor tror at naturen har finstemthet som formål siden den fremstår finstemt i dag? Det er som å tro at en elv må være intelligent designet fordi vannet passer så perfekt oppi elveløpet.
 17. 23 points
  Historien viser nå at selv de værste atomkraftulykkene har tatt livet av langt færre totalt enn det kullforurensing gjør hvert år. På tide at man begynner å tenke rasjonelt på dette. Ny og tryggere atomkraft vil ta livet av langt færre mennesker enn alternativene vi har i dag og utsette klimaendringene en god del år.
 18. 23 points
  Ikke måte på hvilken innsats det legges i å forsøke å dytte skylden over på elbiler fra kommentarfelt rundt omkring.
 19. 23 points
  Og her kommer Toyota igjen med skivebom! Hydrogen har allerede tapt kampen. Se bare på den ENE fyllestasjonen på Høvik i Bærum: En må bestille tid MINST en uke i forveien, og det selv med et begrenset antall biler. Har selv en elbil, som er klar til bruk når JEG trenger det. Ikke når det er ledig tid for å fylle på mer energi. Hvorfor skal vi bruke mye energi for å fylle på energi på en bil? Det trengs like mye energiforbruk per mil på en hydrogenbil som det er for en fossilbil. Altså tilsvarende minst 10-15km som per liter drivstoff en fossilbil blir tilført. Og det er altså tilsvarende sløsing for hydrogen. Stasjonene er vederstyggelige også. Det er kostbart å vedlikeholde en hydrogenbil også. Kan og opplyse om at Toyota har snakket om at dette er "fremtiden" i mer enn 20 år (!). Fortsatt kun en promille hydrogenbiler på veiene totalt sett. Og de ble helt satt ut da det eksploderte i Sandvika, Bærum, i pinsen i fjor. Jeg er ikke villig til å bruke en hel dag og betale ca.10000,- kun for kontroll. Om noe er galt, blir dette enda dyrere. Husk på at hydrogen som brukes som drivstoff, er like eksplosivt som fyrverkeri. En kjører dermed med en potensiell bombe. I motsetning til elbiler som ikke er det, og som blir stadig bedre både mht. rekkevidde, og ikke minst at batteriene i bilene fremover snart kommer i en utgave som eliminerer den lille brannfaren vi snakker om i dag. Du får nå allerede biler som går ca.40-50 mil. Pussig at Toyota sentralt har proklamert faststoffbatterier som vil klare ca.1000km uten å lade. I tillegg til at de blir mindre og lettere enn dagens batterier. Tittet i en Mirai for ca.1 1/2 år siden, og den er stor utvendig, men ikke mht. plass innvendig. Så hvordan kan hydrogenbiler være en del av løsningen? Forøvrig kommer det stadig flere hurtig- og lynladere for elbiler. Og altså er det kun EN hydrogenstasjon som per i dag er operativ. De andre er stengt på ubestemt tid. Forhåpentligvis for godt! Et annet poeng er at de selv skryter av "gratis" strøm til sin hybrid-modeller. Det har de måttet slutte med, fordi det og er blank løgn. Det er slik at for å få ladet opp batteriet på bilene, må det fossilt drivstoff til, siden de ikke kan lades via en stikk-kontakt eller dedikert lader med type 2-kontakt i ladestasjonen. Så dette er som "vanlig" villedende fra dem selv. Klart de vil selge flest mulige biler. Men de kan ikke holde på med å spre løgner. Det taper de i lengden kunder på.
 20. 23 points
  Hei. Vi har allerede betalt. I alle år. Nettleie, kaller dere det. Uten at dere gjorde de oppgraderingene vi betalte dere for. Melket husholdningene uten tanke for framtiden. Hvorfor har dere ikke levert de nødvendige oppgraderingene etter behov, og istedet brukt pengene våre på å bygge opp lobbyvirksomhet? Hvorfor fortsetter dere å skylde på husholdningene fordi dere velger å i økende grad underdimensjonere tjenesten? Ikke bare unnviker dere ansvaret, men setter opp prisene som en konsekvens for at dere ikke bygger for toppene. Og hvem var det som kom på at dere skal bruke effektskam og effektprising for å late som det er husholdningene som skal løse dette? Dere har leveringsplikt, det er ikke vi som har rasjoneringsplikt. Det eneste rasjonelle, og klart rimeligste siden det blir målrettet og bygget etter behov av de med rett kompetanse, er at dere selv bygger ut distribuerte magasiner, eller batteripakker, om du vil, i områdene nært der man har effekttopper som er nær kapasiteten til nettet. Dere har allerede fått betalt for dette. Slutt å løpe rundt og smiske til politikerne etter nye, mer lukurative betalingsmodeller. Nå er det på høy tide dere begynner å gjøre jobben, og levere den tjenesten dere eksisterer for å levere. Dere har et sinnsykt forklaringsproblem her.
 21. 23 points
  Jeg har nå fjernet Lekeplassen fra "livefeeden" der tråder fra den kategorien kunne dukke opp. (På forumforsiden og i Off Topic-delen.)
 22. 23 points
  Det er tydeligvis på moten å erstatte navnene på gamle offentlige selskaper med nye meningsløse ord. Lurer på hvor mange millioner konsulentbransjen fikk for å overbevise dem om at Vy gir mer mening enn Nsb.
 23. 22 points
  Hun er ingen Messias, hun bare forteller oss ting vi allerede vet, eller burde vite. Hennes budskap er enkelt: Dette er hva vitenskapen sier, la oss ta det på alvor og slutte å stikke hodet i sanden. Dette er fabler. Det var Greta som overbeviste foreldrene om at dette var en viktig sak, og de tok sin datter på alvor. Ja, i overført betydning. Som at man kan «se» kjærligheten mellom to mennesker, eller «se» hatet i Anders Breivik, etc. Ja, da kan man også «se» bilene fylle atmosfæren med CO₂ selv om CO₂ er en usynlig gass (noe Thunberg utvilsomt er helt klar over). Men hvis du vil tolke ordene fra en sekstenåring i verste mening vil du sikkert finne noe å «ta» henne for. Dette er oppspinn. Åja, da har ikke CO₂ noen drivhuseffekt likevel, da. Og at vi har økt konsentrasjonen i atmosfæren av denne gassen (ingen drivhuseffekt uansett hva fysikere påstår) med 40% de siste hundre årene har ingenting å si. La oss fortsette å øke konstrasjonen enda mer. Hva med å doble den fra det naturlige nivået, det kommer til å gå helt fint! Det er nemlig dit vi er på vei hvis vi fortsetter å leve som før.
 24. 22 points
  Det er en måte å tolke det på. En annen måte er at han er en drittunge som langer ut i raserianfall og skifter mening vilkårlig ettersom han har fått en tredje is av mamman og pappan sin eller ikke
 25. 22 points
  Stein Jarle Olsen, går det ikke an å bruke noe annet enn det tabloide "raser" i overskriften? Regner med at DNB jobber maks for å rette opp i dette, så jeg antar at da er neste overskrift "Kundene har sluttet å rase mot DNB" alternativt Kundene er hysterisk glade for at DNB har ryddet opp"? Ellers grei artikkel
 26. 21 points
  Kva er det med klimafornektarar, vaksinemotstandarar, flat-jordarar og andre anti-vitskapelege konspirasjonsteoretikarar? Kvifor vert dei aldri lei? Om huset brenn ned i ein skogbrann, alle ungane døyr av meslingar og dei tek fly til motsett side av kloden, er dei like sikre på at heile naturvitskapen er ein stor konspirasjon.
 27. 21 points
  Babyer kommer ikke til denne verden ferdig vaksinert. Vaksinasjon er en prosess som pågår i oppveksten. Foreldre som ikke vaksinerer barna sine av ikke-medisinske årsaker gjør meg forbanna. Jeg er helt for at disse menneskene skal holdes borte fra barnehager o.l. Vaksinasjon gjøres for å unngå oppblomstring av en type sykdom i populasjonen vår .. Hvis en viss prosentandel får en slik sykdom så har man per definisjon ikke lenger kontroll. Edit Kan som eksempel legges til at kopper var en av de mest dødelige sykdommene som har rammet mennesker. Kopper er nå utryddet pga vaksinasjon. Medisinsk triumf Folk som mener at vaksinasjon som medisinsk behandling er feil må lese seg opp på vår historie.
 28. 20 points
  Rangeringen av universiteter baseres nesten utelukkende på antall artikler som publiseres samt kvaliteten på tidsskriftet de kom inn i. Den andre hovedoppgaven som er undervisning blir i liten grad vurdert. Norske universiteter har små forskningsgrupper med svært få fast ansatte og relativt lite forskningsmidler. De baserer seg i stor grad på arbeidet til master og doktorgradsstudenter og har svært få teknikere og fast ansatte forskere. Det er dermed ikke så rart at produksjonen av artikler er lavere enn mange andre steder. Universitetene i Norge er derfor i større grad utdanningsinstitusjoner enn forskningsinstitusjoner. Det betyr ikke at de er dårlige.
 29. 20 points
  Jeg skulle likt å se den risikovurderingen som lå til grunn for byggesøknaden om hydrogenstasjon midt i krysset mellom E16 og E18... Et av landets mest trafikkerte kryss med over 80 000 passerende kjøretøy daglig. Et område på 785 000 kvadratmeter skal være evakuert: Edit: = Ca 3/4 kvadratkilometer Eksplosjonen skal ha slengt bygningsdeler 40 meter gjennom lufta og kollisjonsputene til forbipasserende biler skal ha blitt utløst av eksplosjonen. For øyeblikket finnes det ikke en eneste plass i hele landet å fylle hydrogen på personbilen sin.
 30. 20 points
 31. 20 points
  Tesla (Elon) kunne kurert kreft og fått kjeft her inne, av de samme gamle:p
 32. 19 points
 33. 19 points
  Ser ikke noen grunn til at Internett skal være en lovløs plass. Fritt frem for krenkelser, narkosalg og annen dritt... neitakk. Ytringsfriheten gjelder på Internett også, og det skal den fortsette med. Men også ytringsfriheten har vilkår. Så hva slags frihet er det du savner? Hvorfor skal man kunne fraskrive seg ansvar på nett?
 34. 19 points
 35. 19 points
  Det er jo også en måte å se det på. Jeg ser det heller som at han har vist at USA er en veldig uforutsigbar og upålitelig handelspartner. Det har gitt kinesiske selskaper et enda sterkere insentiv til å gjøre seg mindre avhengig av importert teknologi og samarbeid med utenlandske aktører. Jeg anser det ikke som usannsynlig at Kina kan komme opp med konkurransedyktige motsvar til ARM & co i løpet av få noen få år. Samtidig er det heller ikke usannsynlig at internasjonale tegnologiselskaper vil gjøre sitt for å unngå at USA skal ha eierskap til deres teknologi i fremtiden. Jeg tror fortsatt mer på at Trump kjører USA i grøfta enn at han kjører Kina i senk.
 36. 19 points
  Jeg synes disse er herlig jeg. Du kan forresten kjøpe bedre rivjern på IKEA for 39 kroner. Redigert: Nå har jeg altså tilslutt latt meg lure av markedsføringen, jeg tar faktisk turen ned til IKEA blant annet for å kjøpe meg et rivjern. Ikke bare kan jeg rive ost, det er jo også et fenomenalt designobjekt.
 37. 18 points
  Og tungtvann aksjonen på Rjukan ble utført av 2 kvinner, la oss omskrive historien slik at den passer nåtiden bedre, hurra for svenskene !
 38. 18 points
  Så hvor mye regnskog må hogges for å lage plantemateriale til biodrivstoff? Biodrivstoff er en trussel for klimaet, ikke en redning.
 39. 18 points
  Hehe, det irriterer meg litt at jeg biter på tråder som dette. Skulle til å legge ut et langt innlegg med henvisning til medisinsk forskning, %-andel av legestanden som mener barnevaksiner må være obligatoriske, hvilke verdensomspennende, solide organisasjoner som støtter fullvaksinasjon og sier det er ufarlig, og hvilke vitenskapelige, forskningsbaserte argumenter man har. Men så leste jeg et av de første innleggene til trådstarter igjen... "Siden dere ateister har slik en tro på full vaksinering..." Orker ikke. Folk får tro hva de vil, siden det står på Internett. Det er bare det at når enkelte hoppa over barneskolen og hardnakka påstår at jorda er flat i 2019, så skader det ingen. Når folk unnlater å vaksinere barna sine derimot... Uansett om det skyldes uvitenhet, dumskap, trass, skepsis mot myndighetene eller religiøse årsaker så setter man andre i fare.
 40. 18 points
  https://ourworldindata.org/vaccination 1. Sett av en time til å lese. 2. Skam deg. 3. Slett tråden.
 41. 17 points
  Skal dere ikke gi opp snart? Dere har jo spådd konkurs siden de startet omtrent, begynner å bli ganske kjedelig å se de samme sure oppstøtene i hver tråd...
 42. 17 points
  Det vert nok tungt for Toyota å selje ladbare hybridar, når Toyota i årevis har fortald kundane sine eventyr om bilar som ladar seg sjølv med gratis straum.
 43. 17 points
 44. 17 points
 45. 17 points
 46. 17 points
  La oss late som om verdenshistorien aldri skjedde.
 47. 17 points
  Og?? Hvis du har et spørsmål må du gjerne forsøke å forfatte en hel setning.
 48. 16 points
 49. 16 points
×
×
 • Create New...