Gå til innhold

qualbeen

Medlemmer
 • Innlegg

  4 936
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

qualbeen vant dagen sist 1. mars 2021

qualbeen hadde mest likt innhold!

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Nylige profilbesøk

15 081 profilvisninger

qualbeen sine prestasjoner

4,7k

Nettsamfunnsomdømme

 1. Enig. Forøvrig er både høyt og lav rente et tegn på at det går dårlig. Vi bruker rentene til å booste økonomien i den retningen vi ønsker. Noen ganger trenger vi at folk og bedrifter tar opp latterlig billige lån for å få hjula til å gå rundt. Andre ganger motsatt; vi må bremse kjøpekraft for å hemme inflasjon. Uansett; dersom renta er kunstig lav, eller alarmerende høy, blir det feil å si "godt jobba" til den sittende regjering. Hvertfall dersom man tror de styrer rentenivået (in)direkte.
 2. Det interessante er jo at Høyre (tydeligvis) har utarbeidet disse listene. Ikke Sindre selv. Hvorfor? Jeg begynner å forstå at det tok tid å få listen klar, siden alt skulle innom Høyre for "kontroll", les: manipulering! Det dukker opp noen spørmål: Hvorfor tåler ikke utskriften S. Finnes fikk fra nettbank dagens lys? Vi vet at pris på handel er utelatt fra listen Vi ser bevis på kryss-kobling av info, der noe gikk galt og skapte dobbelt-oppføringer Hva annet er trikset med? Hva mer har blitt fjernet? For å sitere meg selv fra en søster-tråd:
 3. Det er avdekket feil i listene, og det virker som en slags "copy/paste"-, eller vaske-feil; nemlig masse dobbeltoppføringer (dupliker). https://e24.no/naeringsliv/i/q1BgGo/trolig-over-250-feil-i-finnes-liste-hoeyre-vil-ikke-lage-ny Disse feilene er ikke innført med viten og vilje. Ikke taler de Sindre, Erna eller Høyres sak, heller. Videre tar partiet Høyre bladet fra munnen, og frikjenner Sindre her. Er det en innrømmelse om at feilen kom fra Høyre? 🤨 Har listene gjennomgått manuell rensking innad i Høyre? Hvorfor hadde Høyre behov for å redigere? Hva har de tatt bort?! Hvordan skal jeg nå få tillit til at Høyre som parti ikke er innblandet i å prøve å manipulere saken? https://e24.no/naeringsliv/i/q1BgGo/trolig-over-250-feil-i-finnes-liste-hoeyre-vil-ikke-lage-ny
 4. Heh. Fullt så ille er det nok ikke. Fant et estimat på at det i løpet av tidens tall har levd mer enn 100 milliarder mennesker. Det vil si at under 10% av alle tiders fødte mennesker er i live i dag. Fortsatt imponerende mange, med tanke på at vårt slektsskap går noen hundre tusen år tilbake i tid ... * Tallene er svært usikre, og jeg vet ikke om de baserer seg på samme underart av Homo Sapiens en gang. Så her sammenlignes potensielt epler og pærer. Men at vi ligger et sted der mellom 5% og 10% av alle fødte mennesker, fremdeles er i live, er nok ganske sannsynlig ja. Sprøtt!
 5. Det har aldri vært flere mennesker på denne planeten. Aldri. All time high! Vi har aldri vært lenger unna en utdødd menneskerase, enn vi er nå. Aldri. Av alle bekymringer man måtte ha, så er vel dette den siste ... Vi kan miste ganske mange milliarder mennesker før vi får et "problem", og det er jo ikke slik at det er rocket science å opprettholde befolkningen. Vi vet hvordan befruktning foregår, og har i tillegg god ekspertise på prøverør og lignende metoder. Dersom folk vil bli gravide, kan de alltids få hjelp. Fra husdyrholdet vårt holder det med én frisk spermdonor. Den injiseres i hundrevis av hunner, og vipps har man masse nye avkom av husdyr. Rent teknisk trenger man altså ikke mange friske sæddonorer. Hvorvidt folk har lyst til å bli gravide, er et annet spørsmål. Men det kan løses på flere vis. Dersom staten tok den fulle økonomiske belastning, skal du nok se det ble fler barn. Dersom jobb og næringsliv ikke gikk på akkord med småbarnsfamilielivet, så hadde sikkert det også hjulpet. Og sikkert mange andre faktorer. Allikevel; så lenge vi er ~10 milliarder på kloden, er noe av det smarteste man kan gjøre, å la være å få barn. Klimaavtrykket til et barn oppdratt i et velstående samfunn er svært høyt. Barnet vil med sikkerhet overforbruke mat, klær, utstyr, leker, elektronikk, ymse ting & gjenstander, flyreiser, +++. Familien rundt vil med sikkerhet investere ytterligere i bolig, bil, oppussing på oppussing, og en rekke andre overforbruks-relaterte handlinger. Dersom vi får redusert folkemengden, blir det enklere å fortsette med vårt høye forbruk. Klarer vi ikke å redusere befolknigen, vil det tvinge seg frem reduksjon i forbruk, da mengde mat, vann, energi, mineraler, m.m., før eller senere når en grense. Evig vekst er altså umulig! Stabilitet må være å foretrekke. Og kanskje tar jeg feil på at stabilitet er enklest rundt ~5 milliarder. Kanskje kan vi klare stabilitet på 10? Eller kanskje vi må ned i 1 milliard? Ikke vet jeg. Men evig vekst? Nope!
 6. "Oppegående" er kanskje ikke det beste ordvalget mitt, men det er da ikke tvil om at svært mange ble forledet og lokket av drømmer som aldri slo til. Det jobbes hardt i kulissene for å motvirke vestlig suksess. Russland, Kina, Saudi og andre totalitære stater er lei av at vesten med deres demokrati lykkes så grådig mye. Vårt levesett er en direkte trussel mot deres statslederes makt. Mange ulike knapper og tråder blir trykket på og dratt i fra deres side. Alt for å destabilisere. Vesten har blitt for sterke til å knekkes av en direkte konfrontasjon (se f.eks til Ukraina), så neste mulighet er å prøve å få oss til "å gå til grunne" er å splitte oss innenfra. • Å bryte opp EU ved å få flere stater til å forlate samarbeidet, i steden for å fikse utfordringene innad i EU? Genialt!
 7. Dersom han tradet på store etablerte plattformer, så tror jeg de innrapporterer all skattbar gevinst direkte til skatteetaten. Jeg har hvertfall aldri manuelt ført opp slikt selv. Forøvrig er det vanlig at skatt beregnes først ved uttak. Dersom han selger en aksje, og bruker pengene på andre aksjer (uten å cashe ut pengene i mellomtiden) er det 0 skatt. Jeg aner ikke hvor det tallet kommer fra. Og det plager meg litt. For jeg har tatt det for god fisk, og helt ærlig ... jeg aner ikke hvorfor!?! Jeg har blitt overbevist om at total gevinst var 1,8 mill over åtte år. Hverken kronebeløpet eller antall år trenger å stemme. Hvor kommer infoen fra? Kan vi stole på tallene? Eller har Sindre vært kreativ og f.eks motregnet svindelen han ble utsatt for? (Svindlerne stakk av med 116 000 kroner for tjue år siden. Tilsvarer ca 180k i dagens kronekurs, men hadde nok vokst seg langt større i et indeksfond el.l.)
 8. Da har du misforstått. Han brukte ikke en krone på mobilspill selv. Dette var noen andre. Vil du vite hvem, så står relasjon i tråden. Bare å lese de siste innleggene fra BadCat.
 9. Hva er ideell befolkningstetthet, tenker du da? Er det er problem for Oslo at det finnes andre hovedsteder der ute som har større befolkningen og/eller tetthet? Hvor trangt og tett på millioner av andre ønsker du egentlig å bo?
 10. Vet ikke om han mottok slik informasjon. Dersom han, eller kolleger, var i møter med Hydro rundt disse tider, så får vi nok straks beskjed om dette?! Vil tro mediene plukker opp slikt... Over 2500 bedrifter er medlem i denne interesse-organisasjonen. Jeg antar de færreste av de snakker jevnlig med Norsk Industri (?) ...
 11. Nei, jeg er ikke automatisk enig. Dersom en mann har 1000-vis av ymse handler bak seg, som spriker i alle retninger, er det tydelig at vi snakker om spillegalskap og ikke utspekulert lojalitetsbrudd. Jeg har ikke forsvart en eneste ting ved Sindre før, men akkurat her er jeg altså uenig med mediekjøret. Forstår at svært mange nå snur enhver stein, og leter med lupe rundt alt Finnes har gjort. Dersom jeg ledet en bedrift som var medlem i Norsk Industri, hadde jeg ikke hengt meg opp i om én av deres ansatte valgte «min» aksje til å utføre spillegalskapen sin. Men argumenter mitt fordrer at man støtter teorien om spillegalskap. Altså at Sindre har hatt et avhengighetsproblem, som har helt overskygget hverdag og fornuft til mannen. Er man ikke enig i dette premisset, ja, nei, da er det lov å «klikke i vinkel» ovenfor denne shorten. Jeg ser jo den.
 12. Av alle kritikkverdige ting Sindre Finnes har foretatt seg, er ikke dette et av de! «Norsk Industri organiserer om lag 2 550 medlemsbedrift» (Wikipedia). Skal det være forbudt for ansatte i Norsk Industri mot å kjøpe/selge aksjer i alle disse bedriftene? Videre vet vi at Finnes utførte tusenvis av handler. Å fokusere så negativt på én short-handel ovenfor Norsk Hydro gir svært liten mening. Hva da med alle ordinære aksjekjøp i Hydro? Vil ikke de motbevise påstanden om at «han ønsket Hydro ned i gjørmen»? Basert på antall transaksjoner, som spriker i alle retninger, tegner bildet seg som en spillegal trader seg mer sannsynlig, enn en utspekulert ringrev. Så nei; akkurat her tar jeg Sindres parti. Isolert sett er det kanskje klanderverdig å gamble på at én av selskapets >2500 kunder skal oppleve en dupp på børs — men Sindres handlinger bør ikke sees på isolert opp mot arbeidsgiver. Norsk Industri må se på helheten.
 13. Jeg finner det merkelig at Elden jobber så hardt i kulissene med å diskreditere E24 og grave-journalisme. Hva har han å tjene på å bli dratt inn i denne saken? Pent lite..! Men dersom han er god venn av statsminister-paret, forstår jeg jo det litt ... sånn delvis. Men bare delvis. Inntil alle fakta har kommet på bordet, er det noen ganger fornuftig å sitte stille i båten. Å rope ut uskyld, før fakta foreligger, faller ofte for døve ører!
 14. Jeg kjenner ikke til propagandaen, men jeg klarer ikke å se for meg at de reklamerer med voldtekt og ødeleggelser. Norske styrker har frivillig vervet seg til ymse oppdrag rundt om på kloden, og selv om jeg ikke jobber i reklamebyrået Forsvaret bruker, så tror jeg ikke lokkemiddelet eller argumentene som ble benyttet, var at: «hos oss får du muligheten til å dra til Afghanistan for å voldta og ødelegge!» Edit: leste innlegget ditt litt feil. (Hvordan gjennomstreke ord og setninger fra mobil?) Uansett; de som melder seg har sikkert like lyst til å voldta, som alle som melder seg for å støtte Ukraina? Eller? Av frivillige vervinger på russisk side, tror jeg det først og fremst er snakk om total hjernevask, og folka tror de kjemper på de godes side(!!). Mange misliker vesten/USA/NATO, så propagandafolka trenger vel bare å treffe de rette nervene? 😑 Men ja; jeg tror absolutt de har blitt fortalt en glanshistorie som ikke ligner noe av realiteten. De har neppe noen innsikt for hva som faktisk skjer i Ukraina, og tror vel fremdeles at det ikke foregår en krig?! Propaganda- og mediekontroll-apparatet til Kreml er utenfor vår fatteevne, og mange har null peil... Tidligere i denne tråden har det også blitt pekt på at så godt som ingen soldater har blitt hentet inn fra de største russiske byer. Så storbyene har i praksis null tapte menn, som også er med på å forsterke illusjonen om at alt går bra. (Så er riktignok bygda avfolket av stridsdyktige, samt at Russland har tømt sine fengsler og importert uvitende mennesker i abnorme kvanta, for å dytte de inn i kjøttkverna. Men byfolk flest ser ikke mye til dette.)
 15. I tittelen din prøver du å formidle et problem. En utfordring. Noe som er feil. Dessverre ... Jeg kjøper det ikke! Vi er så sykt mange milliarder mennesker på denne kloden, og dersom menneskeheten skal overleve som art, har vi (faktisk) best sannsynlighet for at det skjer, ved å redusere antallet! Kloden vår er ikke større enn den er, og det er langt fra kun forurensnings-/klima-problemer vi står ovenfor. Mange steder på kloden begynner grunnvannet å forsvinne. Rent vann løses foreløpig med tilskudd fra nære og fjerne vassdrag, men dersom 10 milliarder mennesker ønsker å forbruke mer vann enn det slippes ned som nedbør, har vi på sikt et problem. Om 3-4-5 generasjoner er kanskje vannet borte for en rekke millionbyer. Dette rammer globalt, både vestlige land, Østen og "u-land". På kort sikt er det sikkert hyggelig å doble befolkningen i alle verdens land. Men tenk litt på alle de problemer det medfører på lang sikt! Så nei; bruk prevensjon! Ikke lag fler barn enn du absolutt føler du må! (Jeg respekterer selvfølgelig at folk kjenner et biologisk behov for å få avkom. Heldigvis ser det ut til at familier flest i snitt er "happy" med ca halvannet barn.)
×
×
 • Opprett ny...