Jump to content

qualbeen

Medlemmer
 • Content Count

  3572
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

qualbeen last won the day on March 1

qualbeen had the most liked content!

Community Reputation

1627 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

11493 profile views
 1. Ang hersketeknikk o.l.: enig, det har vært noen i overkant sprelske innlegg i det siste. Det synes jeg er dårlig oppførsel. Du bør sånn sett få lov til å ta igjen 0laf, men vit at hvertfall jeg ikke klarer å ta hverken dine eller andre sine personangrep/herskende forsøk på alvor. Du burde ideelt sett klart å heve deg over fjas og useriøse motdebattanter. Testamente: her mener jeg vitnesbyrd han har avlagt i retten. Altså hvorvidt man velger å tro ham eller ei, i hans påstand om at VK var med på handlingene. Men jeg ordla meg sikkert dårlig. Ordet jeg tenkte på er «testimony», men jeg innser nå at det ikke kan oversettes til testament. Beklager, tar det på min kappe (testimony = vitnesbyrd, har jeg googlet meg frem til). Ang. respekt: Dersom jeg ikke har respektert debattanter med gode og vel-argumenterte innlegg, så beklager jeg det. Slik ønsker jeg ikke å være. Gi meg gjerne noen eksempler, om du har de lett for hånden, da jeg stengt tatt ikke er enig i påstanden din. Alle parter fortjener å få lagt frem sine synspunkt uten å bli latterliggjort eller lignende!
 2. Åh, du finner nok vel så mange konspiratorikere, flat-earths og den slags blant de som tror på JHAs testamente. (Eller like få, strengt tatt) Men fin-fin hersketeknikk, slettes ikke dumt å kunne avfeie motstandere ved å putte de i samme bås som vaksinemotstandere, tin-foil-hats og så videre! Hvorvidt slike utspill faktisk fungerer, eller om det bare slår tilbake på deg selv, aner jeg ikke. Men for meg ble det veldig useriøst. Litt vrient å tillegge dine tidligere ellers saklige og gode innlegg like mye tyngde, når dette er måten du angriper motdebattanter. Jeg antar også du ønsker en bedre debatt enn dette? Edit: Svært mange av de som stiller spørsmål ved den opprinnelige etterforskningen, og som spekulerer i om at han ikke begikk handlingen, identifiserer forøvrig ikke seg selv som "støttespillere av VK". Det må da være mulig å heie på fakta om hendelsesforløpet, uten å måtte være en støttespiller til den ene eller andre part?!
 3. Jeg har aldri selv begått voldtekt, men jeg kan garantere deg at jeg ei heller hadde vært i stand til å begå noe som er skissert i Baneheia-saken uten å legge igjen en god mengde spor! Hvorvidt det er trivielt for etterforskere å finne sporene, er en annen sak. Men å ikke etterlatte de, hadde jeg ikke klart. -- Ja; korrekt at påstanden kommer fra meg selv. Som det så konkluderes på. Er det urimelig? Består ikke 99% av denne tråden av påstander og konklusjoner? Trådens tittel heter «Er det mulig at Viggo Kristiansen ble uskyldig dømt?» - det åpner jo opp for litt fler innlegg/spekulasjoner enn du kanskje ønsker deg. Men tråden hadde blitt kort og kjedelig om kun eksempelvis spesial-etterforskere fikk lov å ytre seg 😉
 4. Sant nok. Men ved en voldtekt burde vel DNA normalt sett overføres? Med mindre guttene brukte kondom, så MÅ det finnes spor i ofrene. Jeg kan ikke erindre JHA fortalte at VK stoppet opp i et lite minutt for å fikle med kondom o.l. Ei heller har det vært noen funn som antyder bruk av dette. Så mangel på (god nok) DNA-match, er vel i grunn godt nok til å være sikker på at VK ikke kan ha begått voldtekt?! Drap, ja, muligens. Men voldtekt kan vi egentlig konkludere med at det ikke finnes bevis på at han har gjort. Beretningen fra JHA rundt voldtekt er altså ikke helt sannferdig. Hva annet kan ha løyet om?
 5. Kult! Hvorfor så få passasjerer? Alle kostnader skal deles på 85 hoder, som nødvendigvis gir veldig høye billettpriser. Er det komplett umulig å fly fort med ~300 passasjerer om bord? Vekten øker sikkert med 100 kg pr person (vekt, setet, utstyr, bagasje, ++) om ikke mer. Men allikevel .. Kapasitet på 85 personer forstår jeg ikke at er økonomisk gjennomførbart i lengden. Her gjentas jo samme økonomiske problem som Concorde hadde!
 6. Nei, du har ikke oppdatert saken. Hvert fall ikke korrekt. Du hevder fremdeles at feilmeldingen kommer fra Varnish. Det blir feil, siden Fastly selv har skrevet om koden, og det altså er de selv som innførte feil-stavelsen. Ikke Varnish. (Pirk, pirk, I know...)
 7. Kommer de til å teste mot JHA? Trodde de kun planla å lete grundigere etter DNA fra VK... (Men de burde absolutt undersøke og se etter intime spor fra JHA i begge ofre, også!) At de har såpass lite DNA etter to voldtekter og drap, synes jeg er svært merkelig. Vil tro det ble lagt igjen masse spor, både på ofre, steder der volden skjedde, på skjulestedet av ofrene og langs stien disse ble forflyttet. Klarte de virkelig ikke å finne noe mer for 21 år siden? Og stemmer det at politiet valgte å destruere klær og en rekke andre bevismateriale, slik det hevdes i TV-dokumentaren?
 8. Har noen regnet på kostnadene for å få de største byer og omegn over på TN-nett (400 V, og ellers likt som resten av kontinentet)? Det må jo bli en enorm utgift, og klønete omgjøringsprosess. Allikevel kan det jo være at vi på lang sikt er tjent med å samkjøre med resten av Europa? Det er jo ekstremt klønete for alle produsenter å måtte passe på å støtte en sær sær løsning? Dersom elbiler tar av, og batterier som kan hjemmelades på høy effekt dukker opp (3-fase 400V har godt med potensiale!) kan det godt være noen produsenter ikke engang gidder å selge bilen sin her oppe..! Nei; ikke noen umiddelbar fare med det første, siden vi står for en viktig andel av markedet. Men med rødgrønt politisk vilje om å begrense elbilsalg (moms, bompenger, ++), og samtidig motsatt - og faktisk grønn - politikk på kontinentet, kan mye snu. Plutselig er det Tyskland eller Frankrike som leder an. Og nesten ingen kjøper elbil i Norge. Og de rimeligste priset modellene kan kanskje ikke ta kostnaden ved å tilpasse seg vårt nett? (Mye kan skje på ti år. Hvor var vi eksempelvis i 2011, for ti år siden mtp el-bil?)
 9. Glemte de å spørre Nissan? Kanskje for ubetydelig aktør innen elbiler? 😝 Ikke at jeg har noe som helst tro på at Nissan sine biler klarer tre-fase. Men de burde nå uansett vært med i artikkelen!
 10. @0laf: folk flest driter i den semantiske forskjellen på om JHA kan tiltales på ny, eller om det blir gjennopptakelse av den samme tiltalen. Folk oss vanlige dødelige har det ingen praktisk betydning hva begrepet heter, rent juridisk. Fatter ikke at dere gidder å krangle så mye mer på dette. Fakta er at det er teoretisk mulig å få tilleggsstraff. I tillegg vet vi at han hevder seg forledet og tvunget inn i ugjerningene. Kanskje nordmenn flest ikke tror på dette, men jeg antar familie og nære som kjenner saken, også har konkludert slik. For å takle en sånn krise, må man vel nesten tenke i de baner? Uansett: uavhengig av faktisk skyldspørsmål, har JHA mye å tape på å endre sin posisjon og rolle i saken. Og aller mest ovenfor egen familie! (Dersom han har foreldre, søsken eller andre familiemedlemmer som står han nær. Dette vet jeg selvfølgelig ingenting om.)
 11. Ok. Greit nok. Men dette er jo fremdeles et ferdig sonet forhold, og noe som - juridisk sett - tilhører fortiden. Eller? For all del, jeg prøver ikke å bagatellisere, men når det kommer til Baneheia-saken, mener jeg vi må forholde oss til den. Punktum! Eventuelle andre forbrytelser forventer jeg at påtalemyndigheten følger opp i en separat sak! Jeg forventer at VK blir kjørt hardt i en slik sak, og blir dømt deretter. Han skal ikke slippe unna for de forhold han faktisk har begått. Og vi må sikre oss så godt vi kan, mot at VK begår kriminelle handlinger i fremtiden. Her forventer jeg at psykologer og andre fagfolk allerede har gjort en vurdering. Dersom fagfolk mener det ikke er fare for gjentakelse, er det temmelig irrelevant hva tilfeldige anonyme pseudonymer lirer av seg på et nettforum!
 12. Virkelig? Dersom du finner det problematisk at han er en fri mann i dag, har du strengt tatt landet på en konklusjon. Å påstå noe annet er selvbedrag. Saken er bestemt gjenopptatt. Avgjørelsen falt for flere måneder siden. I det ligger det mistanke om at han er dømt på feil grunnlag. I klartekst: en viss sannsynlighet for at han ikke skulle ha blitt dømt. Såpass stor er tvilen, at rettsvesenet ønsker ny sak, helt fra scratch! En grunnleggende rettighet, er å bli behandlet som uskyldig inntil det motsatte er bevist. Å problematisere frislipp av VK, betyr at man er sikker på at han (nok en gang) vil bli dømt. For dersom han på ny blir dømt, kan man argumentere for at det ville vært korrekt å la han sitte inne i påvente av gjennopptakelsen. Dersom har derimot ikke dømmes, men vi får bekreftet at han er uskyldig, (og utsatt for et grusomt justismord) sier det seg selv at politi og dommere gjorde det helt korrekt, da de nå lot han slippe fri. I denne tråden er svært mange skeptiske til frislippet. Og de som prøver å poengtere at det mangler fellende bevis, blir stemplet som alt fra overgripssympatisører til det som verre er! For et lavmål!
 13. Vi bør ikke fengsle folk i flere tiår basert på magefølelse! Vi fortjener et bedre rettsapparat, som tufter sine dommer på fakta. Ikke føleri! Basert på mediedekningen på 2000-tallet fikk jeg forøvrig eksakt samme magefølelse som deg. Media har makt. Mye makt! Jeg skulle ønske jeg ikke ble overtalt inn i et skråsikkert syn av media den gang. Rent objektivt så må det være mulig å klassifisere overgrep mot barn i ulike kategorier? Det blir kanskje kynisk og kaldt, men jeg vil tro det for politi og etterforsker absolutt kan gi mening å inndele ulike overgrep i ulike alvorlighetsgrader. Et hvert overgrep er selvfølgelig forkastelig. Men det forstår alle. Ingen er uenig i det. Ingen forsvarer eller bagatelliserer et overgrep. Overhodet ikke. Allikevel klarer vi vel å erkjenne at noen handlinger er enda verre enn andre..? -- Hvis noen klarer å tolke dette dithen at jeg forsvarer eller sympatiserer overgripere, så vil jeg be de gå litt i seg selv. For da er man virkelig på bærtur!! Jeg hater og fordømmer overgrep på det sterkeste! Men jeg klarer å forholde meg saklig og litt vitenskaplig til det allikevel. Dersom mine nærmeste hadde vært utsatt for dette, hadde jeg nok ikke klart det. Ser den. Så jeg forventer ikke at pårørende klarer å legge følelser til side. Det blir umulig. Men vi andre her på forumet bør forholde oss til fakta alene. Ikke magefølelser skapt av media og politi.
 14. Nei, Viggo Kristiansen kommer til å bli frikjent om få uker. Politiet var selv delaktige i å slippe ham ut i dag. Det er en innrømmelse på at de har innsett de tok feil. De hadde aldri konkrete beviser som knyttet ham til stedet, ikke en gang DNA. (Det skal godt gjøres å både voldta, drepe og slepe og flytte rundt på to jenter, uten å etterlate ett eneste DNA...) Så av de to som ble dømt, er det kun en som har innrømmet saken. Han slapp ut av fengsel for flere år siden -- uten at nye drap har skjedd. Så samfunnsmessig neppe viktig å isolere JHA. Men hevntankemessig, så joda. Dersom livstid kunne ha brunget jentene tilbake, så absolutt! Men det gjør det altså dessverre ikke. Livstid vil ikke hjelpe de etterlatte, sånn egentlig. Ja, men så er altså den ene av disse to mest sannsynlig helt uskyldig. Han var ikke med på det. Han var ikke der. Allikevel .. skremmende at du ønsker uskyldige bak livstid og/eller tatt av dage! *Teknisk sett har ikke dommen fra ca 20 år siden blitt opphevet - ennå. Men det er bestemt at VK skal få gjenopptatt saken -- og politiet mener selv det ikke er grunn til at han skal sitte i fengsel frem til saken starter. Hvor sterkt mener egentlig politiet at han er skyldig i dag? Kan ikke være mye .. https://www.nrk.no/norge/statsadvokaten-ber-om-at-viggo-kristiansen-blir-loslatt-1.15516376
 15. Er det en konkurranse mellom hvem som kan forvolde mest skade av de involverte? --- Staten har «voldtatt» mange de, både barn og voksne. Kanskje ikke seksuelt, riktignok. Men mange triste skjebner og historier der ute, hvis du virkelig ønsker å måtte forholde deg til det. Heldigvis har staten også hjulpet mange. Mange har fått god hjelp og et bedre liv pga staten. Men noen altså til det verre. Med en befolkning på over fem millioner, vil det statistisk sett til en hver tid være noen som blir overkjørt og mishandlet av staten. --- Videre er det ikke normalt å dømmes til 21 år for overgrep gjort i ung alder. Det kommer selvfølgelig rettslige reaksjoner, men ikke lovens aller strengeste straff. Dersom VK «kun» stod tiltalt for nevnte voldtekt, hadde han vært en fri mann for lenge lenge siden. --- Et viktig prinsipp i Norge, er at vi bedriver kriminalomsorg. Smak på ordet; omsorg. Vårt viktigste mål er ikke å ta hevn og å få straffet vedkommende hardt. Det viktigste vi kan gjøre, er å sørge for at lignende hendelser aldri skjer igjen. At den kriminelle (selvfølgelig) må stå til rette for det hen har gjort, men også at hen blir klar til å leve et normalt liv i samfunnet. Ikke på siden av samfunnet, men faktisk i det. Sammen med deg og meg. For å få til det, kreves mye mer fokus på omsorg, enn hevntanker. Du trenger ikke å like det, og du må gjerne tilhøre skolen som lengter etter blodhevn. Dagens ordning er ikke noe jeg har designet, så skyt ikke meg om du misliker systemet. I stedet kan du lytte til fagfolk, lese deg opp på teorier og praksis bak, og gjerne sammenligne vårt system opp mot andre samfunn som vektlegger straff og hevn sterkere.
×
×
 • Create New...