Jump to content

qualbeen

Medlemmer
 • Content Count

  4142
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

qualbeen last won the day on March 1 2021

qualbeen had the most liked content!

Community Reputation

2708 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

12963 profile views
 1. Joda, men dersom du får et illebefinnende og slipper rattet, så er det vel bedre at bilen stopper kontrollert på veiskulder*, enn å bare cruise videre helt frem til destinasjonen? Begge alternativene mine krever at bilen kontrollerer fart og styring, vet hvor veien befinner seg og kan lese trafikkbildet. Men kun det ene alternativet ville vært brukt under normal kjøring (og på sikt kanskje muliggjort sløve sjåfører?). *Nødstopp på veiskulder anbefales riktignok ikke på norske motorveier. Her er det satt av såpass liten plass at dødsulykker som denne tråden egentlig handler om, kan inntreffe.
 2. Uenig. Det er ikke lov å spasere rundt, godt inne i kjørebanen på motorvei. På motorvei er det totalt forbud mot stopp! Hvorfor? Jo, fordi det tross alt er livsfarlig å parkere et kjøretøy tett innpå der andre ferdes i over 100 km/t! Av samme grunn er det overhodet ikke lov å kjøre traktor, moped, scooter, sykle eller å gå. Dette er en tragisk ulykke, men jeg mener sjåføren tok helt feil avgjørelse da han valgte å gå ut fra lastebilen sin og stå/sitte ute i veibanen. Han burde nok ha hoppet ut på andre siden, beveget seg i grøft og få satt opp varseltrekant i GOD avstand forut (flere hundre meter i en 100-sone)! Bilisten kræsjet ikke i lastebilen, heller. Derimot, så stod det en person til venstre for bilen. Hvor langt ute i veibanen kan du trygt stå, tenker du? (Jeg tenker at man aldri kan forvente å være trygg når man krysser den hvite heltrukne kantlinjen.) Amen!
 3. Godt mulig du tror det. Men heldigvis tar du feil. Trans er ikke en psykisk sykdom/lidelse. Selv om du måtte mene noe annet. (Link for de som vil lære mer i et annet svar ovenfor. Neppe noe poeng å lese hvis du er fastlåst i et spor, helt uten evne til å tilegne deg ny kunnskap og/eller justere verdensbildet.) Videre: Du tenker kanskje at alle som lever annerledes enn deg selv må ha en feilslutning i hodet? Nei, såpass ille tror jeg ikke det står til. Men om du tror og føler at alle transer er psykisk ustabile, så undrer jeg meg litt på hvordan du ser på homofile. Like dømmende og nedlatende her, eller er det en legning du tillater?
 4. Tyskland har stengt ned atomkraftverk, som betyr at all olje og gass de sparer nå, vil bli brukt internt i Tyskland til vinteren. I tillegg har tilførsel av gass fra Russland som kjent stoppet helt opp. Du kan altså glemme muligheten til å importere strøm fra Tyskland midtvinters! Dersom vi kunne kjøpt tilbake energien, så ville det allikevel vært smartere å demme opp vannet i egne magasiner (dersom det er plass i demningen, vel og merke). Svært mye energi blir nemlig tapt til omgivelsene ved overføring til og fra kontinentet ... 😑
 5. Merkelig vending denne tråden tok. Mulig min hukommelse skranter, men var vitterlig Norge anno 2019 et avskåret og lite samarbeidsvillig samfunn, helt avskåret fra handel med naboland? Vi har lenge hatt noen få puslete kabler til enkelte naboland. Dette kunne bidra til å jevne ut frekvens i nettet, og ble sikkert brukt for litt import og eksport også -- men det monnet ikke akkurat ... Så har vi bygget oss noen nye kabler med mye større kapasitet, og i tillegg signert en muligens tvilsom kontrakt gjennom ACER-avtalen (?). Disse kablene klarer faktisk å frakte såpass mye strøm ut av landet, at det synes på vannstanden i demningene (fyllingsgrad). Lite nedbør hjelper selvfølgelig ikke på. Men det er skremmende at vi fortsetter å eksportere fra områder vi VET er rammet med lite nedbør! Hvorfor gjør vi det?
 6. Enig i at utvalget er litt snevert. Men dersom det stemmer, så viser det hvertfall at vi ikke sløste strøm før. Evig høye priser vil føre til enkelte grep. Solceller fremstår f.eks ikke lenger like kostbart som før. Kanskje kan det betale seg ned på 10-15-20 år? Allikevel: vi sløste ikke strøm før. Selv har jeg to varmepumper. Begge installert med strømpris på ~30 øre. Hvorfor gjorde jeg det, dersom vi liksom likte å sløse så mye før? Litt vel anekdotisk, enig i det.. Men når forbruket ikke går ned i hele regionen, til tross for 700% prisøkning, må vi innse at dette skyldes nødvendig forbruk og ikke et luksus-overforbruk!
 7. Du er flink til å klippe og lime, men særlig god på å forstå innholdet i teksten du limer, er du ikke! Loven handler om diskriminerende oppførsel! Første setning: «[…] forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring». Sett deg inn i hva begrepene forsettelig og grovt uaktsomt betyr. Så slipper du å fortsette med dette tullet! Helt, helt feil! Du er på bærtur! Igjen, feil! Politiet ønsker ikke å fengsle, og begrunnelsen for denne konflikten er uansett gjentagende oppsøkende nedsettende adferd.
 8. Det er sikkert fristende å tro at lav strømpris fører til sløsing, men fakta viser det motsatte. Før, da strømmen koster nesten ingenting, og alle hadde varmekabler i hagen for å la gresset gro hele vinteren, så brukte vi mye strøm. Absolutt! Spørsmålet er da hvor mye sløseri vi har fått demmet opp ved å øke prisen med småpene 710%? Svaret er nedslående: ca ingenting! Kilde: https://klassekampen.no/utgave/2022-08-06/norge-bruker-ikke-mindre-strom Med andre ord: de galopperende prisene har ikke redusert forbruket. Vi koker ikke færre poteter til middag. Vi dusjer tydeligvis ikke kjappere, og vi kjører nok ca like langt i elbilen vår (selv om elbil-parken riktignok utgjør en svært liten del av strømforbruket). De med minst midler tvinges til å ta tøffe grep. De må bremse forbruk for å klare seg; slutte å handle sko/klær, droppe fritidsaktivitet til barna, kan helt glemme ferier, og må spise det billigste fra Rema. Men å la være å bruke strøm? Hvordan skal det gå til? Koble fra varmtvannstank virker ikke særlig hygienisk... I praksis har dagens priser gitt et ekstremt ekstra skattetrykk på alle som bor sør for NO3. Og vi snakker om usaklige beløp! Urettferdigheten er enorm, og det er til tider vanskelig å ikke bli provosert når folk fra eksempelvis Tromsø synes dagens modell er helt grei, og bare maner til energieffektive tiltak! Hah - hvordan skal jeg klare å effektivisere husstanden tilsvarende prisøkningen jeg opplever, som altså er på over sju hundre prosent? 😢🤯 Det sagt så drømmer ikke jeg om fastpris. Jeg ønsker regulering av eksport, slik at vi først må dekke eget behov før vi tillater eksport. Samtidig må dette forvaltes på ulike markedsplasser, slik at innenlandske priser ikke trenger å harmonere med eksport-pris! Klarer vi ikke det, er det nesten fristende å la staten ta fullt eierskap i alle ledd, og heller fakturerte til selvkost + x prosent profitt. Du vet, akkurat slik kommunen din i dag gjør det med vann og kloakk. Her faktureres vi et beløp som til dels samsvarer kostnaden for å mate huset ditt med livsviktig rent vann! (Kritisk infrastruktur er noen ganger for kritisk til at det kan settes ut til det private marked)
 9. Vet ikke hvor mange ganger det har vært nevnt til nå, men nei, du blir selvfølgelig ikke straffet for å ikke tro på en slik idé. Hvem har lurt deg til å tro at det er straffbart å poengtere at biologisk kjønn og opplevd kjønn er forskjellige hos en trans-person? Du må slutte å klippe ut innholdet i én enkelt setning som blir sagt. Se på helheten: Opplever person X hets/sjikane/rasisme eller lignende? --- Dersom du tror fakta-opplysning rundt biologisk kjønn er straffbart har du ikke forstått hva trakassering innebærer. For det er kun trakassering som (eventuelt) kan legges til grunn i denne saken. Det er nemlig fullt mulig å trakassere mennesker med ord og setninger som er 100% faktabaserte. Trakassering har ikke nødvendigvis noe med å fortelle sannheter (eller løgner) om folk. Er du en person som føler ekstrem trang til å gå bort til hver eneste trans som eksisterer, for å konsekvent minne de om hvilket kjønn de hadde ved fødsel, kanskje samtidig lire av deg noen nedsettende fakter om deres levesett, sinnstilstand, etc., så har du bikket over til å trakassere - og bør egentlig få behandling for oppførselen. Slik kan man ikke holde på! Grunnen til at tema er ekstra sårt for trans-personer, er at de historisk sett har mottatt svært mye mobbing, hets, sjikane og også blind vold. Kun fordi de er trans. Dersom vi skal gjøre noe med holdningene i samfunnet, og dersom vi skal bremse rasismen de utsettes for, må vi begynne med å vise aksept for deres måte å leve på. Det betyr selvfølgelig ikke å jatte med på at en biologisk mann kan bli gravid - det blir for dumt. Men å titulere mennesker med det navn og det pronomen de ønsker, virker som grei skuring!
 10. Tvinges du til å tro på noe som helst? Dersom jeg (biologisk mann) en vakker dag skulle føle mer tilhørighet hos kvinner og en feminin levemåte, herunder å rusle rundt i kvinneklær og å uttrykke meg selv som "hun", hvordan kan dette plage deg? I et slikt scenario ville jeg sannsynligvis bli svært lei meg og opprørt om folk nektet å titulere meg som kvinne. Men gitt at jeg uansett hadde anlagt kvinnelig utseende, gjennomført ymse operasjoner, går på hormon-behandling og what not - hvorfor så mye motstand mot å si "hun" eller "henne"? Eller for å snu på spørmålet: hvorfor er det så viktig for deg å definere meg (og andre) ut fra det kjønnet man hadde ved fødsel? Tilstand ved fødsel kan da ikke være så interessant å holde tak i, mange tiår senere? Ironisk nok er det jo faktisk komplett umulig å skille babygutter fra babyjenter (dersom de har bleie, eller på annet vis ikke viser underlivet sitt)! Så født kjønn kan da umulig være så viktig? Med mindre biologien er viktig da, såklart. Innen idrett, eller før operasjoner o.l., er det ofte lurt å ta hensyn til biologi. Men dersom du bare skal sladre litt over en kaffi på jobb, må da biologisk kjønn være noe av det mest interessante? Hva gjør vi forresten med tvekjønnet barn? Jeg antar du ikke bryr deg om de fødte kjønnene i slike tilfeller? Allikevel - du blir selvfølgelig ikke fengslet for å påpeke at jeg er født mann. Men hvorvidt du bygger vennskap og gode relasjoner med dine medmennesker ved å holde på slik, er jeg mer i tvil om... PS: jeg identifiserer meg p.t. som en mann. Gjør nok mest sannsynlig det i morgen óg. Men jeg foretrekker et samfunn hvor folk kan leve fritt, og ikke skal tvinges inn i absolutte roller. Noen føler seg annerledes enn deg og meg. Som samfunn skal vi være rause nok til å akseptere det!
 11. Vi mennesker gjør svært mye rart som vi egentlig ikke behøver å gjøre. Foruten forplantning, behøver vi vel ikke gjøre mye mer enn å spise sunt og sove litt? La oss forby all usunn mat, alle hobbyer og fritidsaktiviteter, fjern alt av TV, musikk, internett, bøker og aviser. Vi behøver jo ikke dette! .. eller ..? Jeg ønsker å leve ganske så fritt! Kardemommeloven synes jeg er en grei leve-regel. Dersom jeg ikke skader andre, må jeg få lov til å holde på med mitt. Ikke ta fra meg alt jeg ikke stengt tatt behøver! De mest samfunnsødeleggende aspekter rundt alkohol bør vi se på. For all del. Et ansvarlig uteliv er en grei start? (Eksempelvis at overstadig berusete blir nektet servering, gratis tilgang på vann, ++)
 12. Nja; EØS synes jeg forsåvidt kan være greit nok. Men Acer og NordPool har bare påført oss ENORME kostnader. Strømregningen er mange ganger høyere enn noen gang før, som går hardt ut over budsjettene til folk flest. Dette er dramatisk! Støtten vi får er såklart til hjelp. Men det er ikke nok. I tillegg har vi de bedrifter som av ymse årsaker ikke får støtte; hvordan skal de overleve? På tide å reversere hele Acer-avtalen. Vi MÅ ut! Dagens situasjon er virkelig ikke bærekraftig!
 13. Selvfølgelig kan vi ikke eksportere samtidig som at fyllingsgraden er for lav! Hvordan man skal definere begrepet "for lav" er jeg mer usikker på. Her håper jeg fagfolk kan komme på banen. Samtidig har vi mange elvekraftverk o.l. uten mulighet til å demme opp vannet. De bør på en måte få lov til å eksportere as-is — på den annen side, hvis også de ble nødt til å selge innenlands, kan magasinene stenge slusene tilsvarende mer; som gir raskere heving av fyllingsgrad! Slik jeg ser det, er det galskap å eksportere strøm når prisene er så høye. (Siden det indikerer dårlig tilgang innenlands)
 14. Kan man som selger på Finn støtte begge deler, eller må man velge mellom én av metodene? (Altså ved annonseinnlegging)
 15. Nei, høres jo ikke bra ut at noen tar studie/jobb fra oss. Dersom de ikke skal ta studier eller søke på jobber, er det ikke mye annet enn NAV igjen. Så da er vi tilbake til trådstarters problemstilling. Han/hun ønsker jo at de skal bidra aktivt i jobbmarkedet (som i praksis vil si å søke på de samme arbeidsplasser som deg og meg, med de konsekvenser det måtte medføre for "oss etniske nordmenn").
×
×
 • Create New...