Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 05/09/21 in all areas

 1. 19 points
  Jeg tror du har missforstått litt den bussen med sivilie som ble truffet var Israelsk og det var Palestinerne som skjøt.
 2. 19 points
  Eller sagt på en annen måte: 80% som kjøper elbil ser seg ikke tilbake. Tror det er få teknologiske nyvinninger som har 80% langtidsadopsjon (suksess).
 3. 18 points
  Sender man raketter mot uskyldige sivile i Israel og gjemmer oppskytningsstedene bak kvinner og barn, da er det uunngåelig at sivile går tapt på begge sider. Men bare en av partene dreper uskyldige med vilje, og pussig nok er det den parten som får sympati, tro det eller ei.
 4. 14 points
 5. 14 points
  Israel gjør alt annet enn å skyte i blinde, intet land i verden har bedre styring på sine raketter og angrep, advarer sivile osv. enn det Israel har, men når Hamas sender opp raketter fra boligområder hvor folk bor som sild i tønne, å bruker barn som skjold, så blir det dessverre slik.
 6. 14 points
  Kilde på at Israel skyter raketter uten å sikte noe særlig? Stort sett er det vel motsatt, Hamas/Hezbollah skyter raketter som ikke kan siktes særlig presist og primært retter seg mot sivile mens Israel primært sikter seg mot militære mål, og aksepterer at også sivile dør i angrepene.
 7. 14 points
 8. 13 points
  For meg er det verste med vindkraft et ødelagt utsyn i uberørt natur. De står opp som gravstøtter og kan sees på, milesvis avstand. Om natten blinker røde og hvite lys. For meg betyr det ødelagte naturopplevelser som langt overgår hva vannkraftutbygging medfører. Arealdiskusjonen er derfor en vits for meg.
 9. 13 points
  Det er ikke ofte jeg faktisk ler ler av en meme, men denne traff akurrat riktig. Og humrer av den fremdles flere minutter senere.
 10. 12 points
  Har fått spørsmål fra flere angående dette, så da lager vi en liten guide! Mekk konto - døtt inn epostadresse (https://minerstat.com) Her lager du da en "worker", du gir den ett navn, velger hvilken type GPU du har og hvilket OS du vil kjøre (resten av guiden blir for windows) Trykk på den grønne knappen og last ned programvaren. Når du har lastet ned og installer så kan du gå til https://my.minerstat.com/config/ Aller først velger vi miner, jeg liker Trex miner Så vil du legge til ett pool du skal mine til, I guiden her bruker vi Om du ikke har en wallet, last ned feks https://trustwallet.com Trykk på "recieve" velg ETH og ZIL Kopier "adressene" og send dem til deg selv Så legger vi til walleten vår Siden vi her setter opp for EZIL så skal man ha ETHwallet.ZILwallet, for min del blir det da ETH; 0xb1A9431dD3a9E1db405B47bbff178e5C96D232f3 ZIL; zil1l45rd9e5pdl85lf2jrhaz804fxna6zsc7l2u6p EZIL format; 0xb1A9431dD3a9E1db405B47bbff178e5C96D232f3.zil1l45rd9e5pdl85lf2jrhaz804fxna6zsc7l2u6p Da skal de se slik ut; Her har jeg også satt opp med CPU mining, prosessen er helt lik der; Da er det bare å trykke save changes, for så å trykke "start mining" i windows programmet Du kan følge med på miningen og endre payout på ezil.me -> log in Da legger du ETH wallet adressen på ETH og ZIL wallet adressen på ZIL Du vil da få se noe slikt; Her har du noen reflinks; https://ezil.me/?p=81e0 https://miraiex.com/affiliate/?referral=6a8c49be Happy mining!
 11. 12 points
 12. 12 points
  Har du noen kilder på at de skyter raketter uten å sikte? Slik jeg har forstått det så har de veldig treffsikre raketter som skytes mot militære mål. Problemet er at disse militære målene bruker egne sivile som skjold, og blant annet er kjent for å bruke skoler, sykehus og annet som baser til å skyte raketter mot Israel fra. Og da har jo Israel et dilemma: Bruke rakettene sine på å ta ut palestinernes rakettbaser og dermed sannsynligvis også drepe sivile palestinere, eller la være å ta ut rakettbasene så raketter fortsetter å regne ned over egne sivile. Hva ville du valgt? Ville du valgt å ofre dine egne barn fremfor den andres barn?
 13. 12 points
  Og hvem var det som - nok en gang - avfyrte de første rakettene? Jo visst….
 14. 11 points
  Egentlig ganske flott at slike ytringer får reelle konsekvenser for folk. Har noen troll i kommentarfeltene i Norge og som kunne fått sett dagens lys.
 15. 10 points
  Konflikten startet nok lenge før dette, når araberlandene gikk til krig mot Israel i 1948 ... å tapte ... og deretter igjen i 1967, og så to intifadaer, angrep fra Gaza desember 2008 signert Hamas og alle konfliktene i mellom. At bosetninger av det som stort var ørkenområder på okkupert land var utslagsgivende, er kun en palestinsk påstand, de har hatt som formål å utslette Israel fra kartet siden staten ble opprettet.
 16. 10 points
  Helt riktig av Activision å slå ned på slike ting. Har sett klippene av hendelsene på Twitter og han er ganske voldsom i ordbruken, uten noen form for anger. Skremmende.
 17. 9 points
  Og utelivsbransjen bare "Det er jo ingen som blir smittet på utesteder, våre ansatte er så gode på smittevern!"
 18. 9 points
  Ytringsfrihet betyr ikke frihet fra konsekvenser for ytringene dine. Det betyr at du kan si meningene dine uten statlig forfølgelse. Activision er et privat selskap så dette har ikke noe med ytringsfrihet å gjøre. Activision står fritt til å sparke ansatte som de frykter kan skade ryktet eller merkevaren sin. Ytringsfrihet har også en del begrensninger som staten kan straffe deg for. Trusler er ikke tillatt ifølge straffeloven. Kanskje på tide å lese seg opp på ytringsfrihet før du kommenterer?
 19. 9 points
  Han var fri til å ytre seg. Ikke i fengsel. Og arbeidsgiver var fri til å ikke la rasshølet jobbe for de lenger. Ytringsfrihet er ikke rasshølfrihet
 20. 9 points
  Mange av elbilene i california ble solgt kun for å tilfredsstille regelverk. En hel del av bilene hadde rekkevidde og tekniske egenskaper som ikke er salgbart i dag. Med 150km rekkevidde før du har skrudd på AC, stereo og hovedlys var det rett og slett ikke sammenlignbart med utvalget i dag.
 21. 9 points
  Jeg har aspergers. Har vært bla. på dette forumet siden 2007. Aldri fått en eneste advarsel, i hvert fall ikke så jeg vet om. Jeg kan åpenbart ikke snakke om alle, men jeg vil tro at dersom man er i stand til å fungere i samfunnet, er man også i stand til å fungere på et forum. Dersom man ikke er alt for hardt rammet av aspergers og/eller autisme, vil det i stor grad være mulig å lære seg de grunnleggende spillereglene i samfunnet, og dermed unngå å fremstå som verken frekk eller uhøflig. Jeg sier ikke at det fungerer for alle, men det fungerer for mange. Jeg har selv lært meg mye om hvordan mennesker samhandler, hva som er forventet respons i forskjellige situasjoner, osv. Resultatet er at jeg i dag lever et helt normalt liv med en normal jobb og normal bolig, uten noen form for ekstern tilrettelegging eller hjelp. Dette bør også kunne overføres til et forum. Min "take" her er at forumene ikke bør tilpasse seg mennesker utenfor normalen i noen nevneverdig grad. Med dette mener jeg at forumet ikke skal særbehandle forumdeltakere fordi de har aspergers eller andre diagnoser. Høflighet kan læres, og dersom man sliter med samhandling med andre mennesker kan man også få hjelp til å håndtere dette. Når det er sagt føler jeg Diskusjon.no har veldig stor takhøyde (kanskje litt for stor til tider), så jeg tror ikke det bør være et problem her inne.
 22. 9 points
  Jeg ser ingen grunn til å forhaste seg med den godkjenningen og heller ikke din antagelse om at hastegodkjenning av det ene MÅ føre til det hastegodkjenning av det andre. Det er dine ord og det er uredelig debatteknikk å forsøke å insinuere at jeg har sagt det.
 23. 8 points
  Dette blir bra. Er heldigvis ikke noen fanboy og har både ps5 og Series X. Synes synd på Playstationfansen som ikke får spillt dette
 24. 8 points
  Jeg kan være enig med deg i at det er spektakulær natur det går utover (i betydningen at en ikke lenger har urørt natur). For øvrig så har jeg ingen innvendinger mot vindparker (så godt som). At det å bygge ut vind og dermed sørge for å fase ut fossile brensler er naturligvis svært meningsfullt, ikke meningsløst som du påstår. Utbyggingen av vindparker er et resultat av demokratiske prosesser. Også her tar du fundamentalt feil. Fundamentalisme er for øvrig et godt og beskrivende ord på motstanden mot vindkraft!
 25. 8 points
  Blir helt tullete og lite hensiktsmessig å gjøre det på den måten du foreskriver. Det er naturlig å rette henvendelser om reklamasjon til aktøren som har kunnskap og midler til å utbedre feilen med produktet en kjøper. Ved å rette reklamasjon til privatpersonen du kjøper produktet fra fordi du er salty over en høyere pris gavner ingen. Ikke hør på denne hobbyjuristen, folkens. Tenk rasjonelt og rett reklamasjon der feilen blir avhjulpet på raskest og mest mulig effektiv måte.
 26. 8 points
  Ellers har du det bra? Finner opp egenkomponerte obskure situasjoner og så kaller dem dumme? Vel, skal ikke si meg uenig. Nasams er temmelig ubrukelig offensivt. Det er en av de våpensystemene som nesten utelukkende er til forsvar. Veldig bra til forsvar, men altså kun forsvar. Så å gå til angrep på Russland med Nasams ville vært ganske dumt. Men antagelig er det omtrent bare du som ser det som et mulig scenario, så man kan jo spekulere i hvem det er som gjør dumme ting.
 27. 8 points
  Trengte noe og game på med mit RTX 3080
 28. 8 points
  Motbydelige SV's propaganda som åpenbart med vilje utelater de over 1000 missilene Gaza avfyrte mot sivile mål de siste 3 dagene. Selvfølgelig svelger SV's facebook følgere dette opp som fakta. Så grov og intensjonell missinformering burde straffes, i det minste når det kommer fra en tilsynelatende seriøs organisasjon som lever på offentlige midler.
 29. 8 points
 30. 8 points
  Vi er langt forbi etiske dilemma når vi begynner å ta vaksiner fra høyrisikogrupper for å gi de til friske unge mennesker med minimal sjans for å død ved corona smitte, fordi de har en spesifikk postadresse. Bare for noen måneder siden var alle klare å tydelige på at de sårbare i samfunnet skulle vaksineres først, nå er det rett og slett ikke tilfelle lenger, for meg personlig satser jeg på at det ikke spiller noen rolle da jeg er next up for å få vaksine i min kommune. Jeg stolte på FHI sin vurdering når de gjorde endringene i Mars, jeg var ikke fornøyd med de, men aksepterte at ekspertisen bak så på det som formålsrettet, da det faktisk var mange i risikogruppa i Oslo som og ikke var vaksinerte. Men dette her syns jeg er rett sjokkerende, Ålesund har nylig vært gjennom et svært uoversiktlig utbrudd, men er ikke ferdig med å vaksinere risikogruppa mellom 64-75, nå skal de miste ytligere 35% av dosene sine, det er og sikkert kommuner der ute som står mye værre stilt og, da innbyggermassen i Ålesund ikke er den eldste i Norge. Samtidig går de ut å babler om at alle i norge skal ha fått tilbud om vaksine iløpet av Juli, vi snakker om 2 måneder, så hva i alle dager er vitsen med det de da holder på med nå? Det fører jo ikke til noe annet enn sinne og frustrasjon for en utrolig liten gevinst, eneste en oppnår er at Østlendinger får stikke på ferie før resten av Norge, siden de rett før vedtok å gjøre denne skjevfordelingen innførte vaksinepass som skal gi vaksinerte tilbake friheten sin. Det er nesten som jeg tror de prøver å gjøre oss ute i distriktene sinte og frustrerte med vilje.
 31. 8 points
  Er det greit at Hamas og andre terrorister dreper Israelske barn?
 32. 8 points
  "Believe all woman" er noe forbanne tøv. Jeg tror på rettferdighet etter å ha hørt begge sider av saken og gjennomgått beviset før jeg "dømmer" folk. At folk velger å tro på en kvinne som bruker skitne triks tilsvarende det som hun gjorde med "Bully hunters" for å få folk "cancelled" er ikke rettferdighet. Det er sikkert ikke rart at Jeff reagerte slik han gjorde selv om ordvalget kanskje ikke var av den beste sorten, kan det godt være at dette var berettiget fra han sitt stådsted. Det har også blitt påpekt av flere at ZombiUnicorn ble avvist av Jeff siden han ikke var interessert i henne, og at dette er grunnen til målrettet kampanje initiert av Zombi for å ødelegge Jeff sin karriere, noe hun også delvis har greid gjøre siden folk av en eller annen grunn velger å tro på kvinner uten å vite kontekst og uten å ha gjennomgått begge sider av saken. Hvem her, med hånden på hjerte kan si at de ikke hadde sagt noe som kanskje var over streken hvis noen prøver å ødelegge livet ditt? Hvem husker ikke Amber Heard og Johnny Depp? Det dukker stadig opp nye bevis som tilsier at Amber Heard er en forbanna løgner som har ødelagt Johnny Depp sin karriere og at hun også har mishandlet tidligere partner, hvorfor tror folk på kvinner hvis ikke bevisene supporterer anklagende? Det er et ordtak som sier "Innocent until proven guilty'", det er flere som virkelig bør gå i seg selv og prøve å forstå hva dette egentlig betyr før de støtter eller fordømmer andre mennesker. "The Twitter cancel mob" er overhode ikke noen legitim kilde man bør bruke for å vurdere om noen er skyldig/uskyldig eller om andre folk er gode/forferdelige mennesker. Tenk selv, bruk logikk og fornuft og alltid se saken fra begge sider før du velger å dømme andre.
 33. 8 points
  Jeg synes det er rart hvordan den palstinske folket tolererer at Hamas & co skyter raketter mot Israel når de vet de kommer motangrep.
 34. 8 points
  Nå er det vel heller Hamas som går etter sivile, eneste målet dems er utslette alle jøder og landet Israel, barn i mange muslimske land blir skolert fra liten av til å hate jøder. Å hvilken buss snakker du om egentlig? Er en buss jeg kan se som ble truffet og den ble truffet i Israel av en rakett fra Gazastripen. Edit noen burde begynne å bruke logikk og tenke selv, ikke ta all av venstreradikal propaganda som man blir server i norsk media og utdanningsinstitusjoner som en vedtatt sannhet.
 35. 8 points
 36. 8 points
  Da har du dårlig tid til å lære deg hva ytringsfrihet egentlig innebærer.
 37. 8 points
 38. 8 points
  Det er vanskelig å tilrettelegge for de som utagerer seg gjennom direkte og uhøflig oppførsel. Dessverre så er det fornærmede og oss tredjeparter som skal avgjøre om man forholder seg til andre på en høflig og anstendig måte, og da er vi ikke i stand til å vurdere faktorer som Aspergers og annen form for psykisk utviklingshemming, eller psykisk sykdom for den saks skyld. Man kan angre og beklage seg selv, og være åpen om at man sliter med å forstå sosiale situasjoner, så får man nok litt mer pusterom også. Vi er tross alt mennesker vi som sitter på andre siden også.
 39. 7 points
 40. 7 points
  Det er et ærlig synspunkt som jeg har respekt for! Organisasjoner som Motvind som bruker åpenbare løgner for å fremme sitt syn har jeg derimot lite til overs for.
 41. 7 points
 42. 7 points
  Når bombe gjekk av i Georgia (ingen tok på seg skylda, null bevis), anklaget Georgia Ossetere for det og begynte å drepe folk der. Konflikten økte, Georgia gjekk inn i Ossetia, så gjekk Russland inn i Georgia. Russland fikk skylda. Ingen brydde seg at Georgia startet hele skitten. Riktignok, det var UK, USA og 100% US kontrolerte regjeringer (baltikum, polen - vår billig arbeidskraft) som gjekk hardt ut mot Ossetia/Russland. De uavhengige Eurpeiske land forble nøytrale. Israel-Palestina konflikten er komplisert. Sivile blir skadet og drept på begge sider. Israel er et vestlig, demokratisk land. Kanskje det er grunnen til at andre vestlige land ofte støtter Israel? Det er ihvertfall få i Vesten som støtter palestinske Hamas, som mange mener er en terrororganisasjon. Eg er imot Hamas. Lite sympati for de. Men måten Israel driver på er helt uakseptabelt. Ville ikkje kalt Israel for "vestlig", men det burde ha null å si når det kommer til kriger. Er politikk eller menneskehet viktigst for oss? Skal vi støtte "vestlig" uansett kas faenskap de driver med, mens komme med stikk mot "ikkje vestlig" selv om de har rett? Kor demokratisk og uavhengig er det? Det er ikkje demokrati, det er rævslikking ta USA og de dem støtter. Men det har Noreg gjort siden Marshall-hjelpen, så det er ikkje så rart.
 43. 7 points
  Jeg ser det til stadighet, at folk kommer ut av skapet. Mange velger å gjøre denne personlige skal vi si reisen, eller kanskje slutten på den, til en offentlig greie, ved å komme ut av skapet. Og, noen figurerer sågar i artikler med alskens «mitt liv som…» tema. Stadig flere kommer ikke bare ut av skapet, ikke som seg selv om du vil, men Jan heter også plutselig Janne. Kanskje er det godt å uttrykke seg, å sette ord på følelsene man har hatt. Opplevelsene man ikke helt skjønte hvordan og hvorfor man reagerte som man gjorde på. Kanskje er det derfor man går ut offentlig. Kanskje er det viktig at andre forstår hvordan man har hatt det? Kanskje hvorfor man gjorde som man gjorde den gangen for lenge siden… Kanskje var man rett og slett født i feil kropp? Kanskje er det viktig å fortelle sin historie, ikke bare for å få aksept, men også for å vise hvordan folk som meg bør få støtte av samfunnet rundt og staten. Jeg har følt mye på dette selv, så jeg vil nå fortelle om min reise, og hvor det gikk galt ganske enkelt fordi samfunnet ikke ser og aksepterer slike som meg, og ikke støtter slike som meg og våre behov. Helt fra jeg var barn har jeg vært annerledes enn mange i min omgangskrets, selv om jeg følte meg som og virkelig ønsket å være som dem. Og, jeg har opplevd mange tunge stunder pga. dette, der jeg ofte i starten ofte satt alene på rommet mitt når andre var ute og hadde det moro. Det var ikke det at jeg ikke egentlig ble inkludert, jeg hadde egentlig gode venner, jeg ble invitert med. Men, det var så åpenbart at jeg ikke var som dem, og jeg var alltid avhengig at vennene mine inkluderte meg og nesten latet som jeg var som dem, og passet på meg slik at det skulle fungere. Kanskje hadde de allerede en mistanke. Og dette ble stadig mer tydelig når vi ble ungdommer. Jeg hadde rett og slett ikke samme utgangspunkt, alt i meg ropte jeg er som dere, jeg vil være som dere, la meg være som dere, men dessverre ble jeg født som noe helt annet. Samme hvor mye jeg ønsket det, så er jeg produktet av mine foreldre. I 16 års alderen bestemte jeg meg, uavhengig av hva jeg var født som så skulle ikke dette diktere hvem jeg var. Hvem jeg er dikteres ikke av andre, av samfunnet, men av hva jeg selv føler. Så, jeg gikk all in. Jeg skulle leve som den jeg følte meg som. Men, det har på ingen måte vært lett. Det har virkelig kostet meg dyrt. Først og fremst kom det nok likevel som et lite sjokk på mine venner, endringene jeg gjorde. Jeg sa jo aldri, nå er jeg ute av skapet, det startet litt i det små, en ny fancy jakke, sko, klær, alle disse tingene som kjapt visualiserte hvem den nye meg skulle være. De aksepterte det jo, men noen øyenbryn ble nok hevet. Men, når det første steget først var tatt så gikk det fort. Det ble mange nye ting de neste to årene, spesielt i form av gullkjeder og smykker, klokker osv, men fra jeg fylte 18 og ble myndig, fra mine foreldre hadde mindre de skulle ha sagt, så tok det virkelig av. Jeg tok mål av de i min omgangskrets jeg så mest opp til, og bestemte meg for at de skulle bli malen av mitt nye meg. Det første jeg gjorde var å kjøpe meg en ny strøken kåk og en nesten ny Ferrari. Jeg begynte å dra på alle festene, og spandere på de jeg anså som lavere enn meg på rangstigen. Jeg kjøpte dyre flasker med champagne og etter hvert begynte jeg å holde All Inclusive fester selv. Flere ganger i året dro jeg på reiser, og jeg leide meg en yacht i Middelhavet i tre uker med mannskap, og inviterte mine venner. Og, jeg kunne naturligvis ikke jobbe på Narvesen lenger, slik som meg jobber ikke på et slikt sted. I starten gikk dette bra. Selv om mine venner spekulerte litt på mitt nye meg, aksepterte de meg som jeg var blitt. Som likeverdig. Som en av dem. Jeg hadde omsider blitt den jeg følte at jeg var. Den jeg skulle ha blitt født som. Og det var en helt fantastisk følelse av å finne seg selv. Men, en slik endring kommer aldri uten problemer, og det ble fort klart at selv om jeg hadde tatt steget og blitt den jeg innerst inne vet jeg er, så følger ikke samfunnet opp med aksept og støtte. Først og fremst begynte kreditorer og kreve inn både bil og bolig. Bankene kuttet etter hvert alle bånd. Og staten som skulle støtte meg var en av de verste. Jeg gikk til legen for å forklare, for å få papirer på mine problemer og hvem jeg er, men jeg ble nesten ledd ut av kontoret. Jeg søkte støtte til NAV, of forklarte dem at jeg er TRANSØKONOMISK og i likhet med andre transpersoner behøver støtte for å komplettere min transformasjon. Jeg kunne jo ikke noen råd for at mine foreldre var fattige, at jeg følte meg så rik. I stede tok da alt fra meg. Jeg ønsker derfor å starte foreningen for Transøkonomiske for å sette lys på disse problemene det medfører å være en rik person født i en fattig persons kropp, slik at det etableres statlige støttemidler og lover og regler som forhindrer diskriminering av slike som meg. Eksempelvis bør NAV betale ut nok penger til et anstendig luksusliv uten at man vil måtte jobbe, slik er tilfellet med andre arvinger. Kanskje må samfunnet ta sin del av kaka, vi bør eksempelvis få disponere luksusbiler og boliger i perioder, så kan bedriftene selge disse som brukte etter et års tid, og gi oss tilgang på nye. Gullsmeder kan la oss bruke smykker noen måneder, og så la oss bytte i andre. Vi behøver jo ikke eie så mage på en gang, det viktige er at vi har nye hele tiden. Det finnes mange muligheter. Det føltes virkelig godt å fortelle om min historie og våre problemer, og jeg håper dette fører til forståelse og aksept, og at kanskje andre som er som meg melder dere inn i kampen. Husk, det er ikke hvem vi er som betyr mest, men hvem vi føler oss som.
 44. 7 points
 45. 7 points
 46. 7 points
  https://www.power.no/kampanjer/power/psmypower/?utm_source=email&utm_medium=CRM&utm_campaign=PS5+konkurranse+for+MyPOWER-kunder+Mai&vtid=SZzNExzJWEedGqosAN571w power kjører ny trekning
 47. 7 points
  Et par av innleggene i tråden her får meg til å lure på om man har sluttet å lære om ytringsfrihet på skolen.
 48. 7 points
  Så artig! Er gøy å lese det gærninger skriver 🤩🤩
 49. 7 points
 50. 7 points
×
×
 • Create New...