Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/28/20 in all areas

 1. 20 points
 2. 20 points
  Tragisk å se hvor naive mennesker i dagens samfunn har blitt. Vi ser en fascistisk og totalitær tendens gjøre seg stadig sterkere i Vesten, med et kynisk maskespill av politisk korrekthet og "multikultur/wokeness" utført av den øverste makteliten i samfunnet (kall det gjerne "deep state" i samrå med tek-industrien), for å undergrave demokratiet og ytringsfriheten. Journalister flest i dagens MSM er ubrukelige og feige, og bare følger konformt saueflokken og klipper-og-limer fra CNN, WP og NYT. Vi ser radikale forandringer i samfunnet og kulturen vår, og enhver kritisk røst skal rives bort - gjerne ved bruk av halvsannheter, og ofte med stråmenn og falske anklagelser. Først skal vi ha endeløs innvandring og åpne grenser (hvor narrativ og opinioner manipuleres via CNN, SVT, BBC, NRK osv.), og deretter skal vestlig samfunn og hvite mennesker stemples som "rasistiske". Samtidig bagatelliserer MSM og tek-industrien mobbene med ikke-vestlig etnisk opphav, som kan løpe rundt i gatene og rive ned statuer, banke opp folk, rane og ødelegge tusenvis av butikker. Vi ser også hvordan MSM mørklegger og bagatelliserer hendelser utført av de *reelle* intolerante kulturene som flommer inn i Europa, især fra MØNA. Identitetspolitikk og politisk korrekthet er en svært uheldig kombinasjon. Alt dette er klassisk splitt-og-hersk som benyttes av demokratene (og demokrat/venstrepressen) i USA for alt det er verdt, og nå har denne giften kommet til Norge (promotert av NRK, TV2, VG, Dagbladet og co). Hvis man peker ut noe av dette blir man sensurert, slettet og kansellert. Våkn opp!
 3. 20 points
  Det pleier å gjelde for alle. Men høyre-ekstremister er helt hinsides stygge i munnen. At man får en slagside av sensur på høyresiden har derfor ikke noe med politisk sensur å gjøre. Men mangel på folkeskikk i debatten fra folk med lav utdannelse og sterke meninger.
 4. 19 points
  Vet du dette? Eller bare tror du det? Og ut av boksen er jo litt rart å si siden du stort sett alltid skal bruke ting på en måte de ikke er tenkt, presse de langt over grensen eller til helt andre ting enn de er markedsført og laget for. Prosjektene dine er som regel så langt utenfor boksen at du kan spare mye penger på å droppe boksen helt. Og så skal du nå plutselig begynne å klage på at enkelte produsenter ikke fungerer ut av boksen? De nettverkskortene du ikke har fått til å fungere med pfSense virket nok ikke etter at du sikkert kjørte 12V direkte inn via en nettverkskabel, for å teste POE støtten, fra et biltema 12V batteri som var utslitt av alle kortslutningene dine, forsøkt ladet av en nødstarter for bil du prøvde å bruke som lader via kabler du trodde støttet 500A over tid - kjøpt billigst mulig via Ebay eller Ali Express. Eller fikk du ikke full 2.5GB hastighet på nettverkskortet fordi du kjørte det inn i et 5G modem laget for et annet frekvensbånd med SIM kort fra Finland? Og så klarer du jo å lire av deg at folk her er så lite til hjelp. Du skal egentlig være ekstremt glad for at folk fortsatt gidder å prøve å hjelpe deg. For de fleste som har prøvd dette før slutter som regel å svare deg. Hvorfor? Fordi du hører ikke på råd og kritiserer som regel de som skriver noe for å være lite hjelpsomme eller å prøve å skylde på deg. Tvert i mot er de fleste som svarer deg her faktisk ute etter å hjelpe deg - inkludert meg(eller, prøvde - nå resignert). Men det er så ufattelig tidkrevende og til tider frustrerende at jeg er fristet til å skylde det korte håret mitt på deg. Vær så snill å prøv å les det folk skriver til deg, og ta til deg de rådene du får. For måten du behandler selgere på er faktisk ikke greit. Og jo, du misbruker faktisk systemet så til de grader når du kjøper noe billig fra Kina som du bare tror av ren stahet vil fungere, uten at selger har påstått at det vil fungere, og så krever du selger for pengene igjen når det merkelig nok ikke fungerte. Dette er faktisk svindel.
 5. 17 points
  Nå har fagfolkene anbefalt atomkraft i flere tiår. Når skal vi legge irrasjonell frykt til side og høre på de?
 6. 15 points
  Det spiller faktisk en veldig stor rolle. En startkabel skal kunne takle strømgjennomgang i et veldig kort tidsrom. En ladekabel skal takle strømgjennomgang i et veldig langt tidsrom. Og hadde du hatt et snev av forståelse for dette, eller brukt et brøkdels sekund på å lese deg opp på dette i stede for å anklage alle for å lure deg, så hadde du visst det at det krever mye mer av en kabel som skal tåle høy strømgjennomgang over tid enn av en kabel som kun skal ha det i et veldig kort tidsrom. Det krever ikke rakettvitenskap for å finne ut av dette. Men en viss forståelse av ohms lov krever det. Som du har fått beskjed om å sette deg inn i før. Som jeg da er overbevist over at du ikke har forsøkt å sette deg inn i en gang. Og nå er vi her.... (igjen)
 7. 15 points
  Jøss. Denne posten var litt av et oppgulp av høyreradikal retorikk. Det er imponerende mental gymnastikk å få presset inn store mediehus, innvandring, riving av statuer, deep state(!) osv. i en nyhetsartikkel som i bunn og grunn handler om stygg ordbruk. Du fremstår faktisk som en ren parodi, der du til og med legger til «våkn opp» på slutten. Beklager, men i hodet mitt visualiserer jeg deg et sted mellom en uteligger som preker om dommedag, og en litt ensom fyr som sitter hjemme foran PCen med teip foran kamera og bokstavelig talt aluminiumsfolie på hodet. Og kjære def, hvis det hadde vært noe hold i denne episke konspirasjonsteorien rundt «den dype staten» som hindret meningene til alle sammen med divergerende meninger, hadde jo ikke du kunne skrevet dette innlegget. Eller Internett generelt ville ikke vært fult av bokstavelig talt idiotiske konspirasjonsteorier. Forundrer meg vel ikke om du tror på pizza-gate også. Og nyhetene dine får du vel fra Fox News, OAN osv? Nei, kjære deg. Dette var skivebom. Og du tar opp ting som «totalitære fasciststater». Du sier det ikke direkte, men jeg antar du støtter Donald Trump ut fra de tingene du sier. Hva tenker du om politistaten han leder, hvor mennesker blir drept av politiet daglig, hvor journalister er fienden og bør fengsles eller drepes (hans ord), der hudfarge og etnisitet er ansatt som kvalifikasjoner på kompetanse osv. Dette minner vel ikke om en fasciststat i det hele tatt?
 8. 14 points
  Igjen så viser du at du faktisk ikke vet hva du driver på med. Selgeren av kabelen er tydelig på at dette er til startkabler. Du snakker om å bruke de til batterilading. Dette er to VIDT forskjellige bruksområder. Jeg har ikke tatt stilling til om kablene du linket til er egnet for startkabler, men det trengs ikke når du igjen viser at du ikke forstår dette.
 9. 14 points
  Ja, kanskje vi trenger personer som tør å ta tak i de ubehagelig diskusjonene, og eventuelt finne de nødvendige sannhetene for å kunne bygge et realistisk politisk prosjekt (vs. åpne grenser og fri flyt)? Det er slik demokratiet og ytringsfriheten ble til i første omgang. Det motsatte blir å følge dagens venstresides ønske om å bygge et samfunn basert på kulturradikale og nymarxistiske utopier, noe som er dømt til å mislykkes. Vi husker jo hvordan det gikk med det kommunistiske prosjektet i det 20.århundre, eller hva? Men gi meg gjerne ET ENESTE EKSEMPEL fra hele menneskets historie, hvor et grunnleggende multikulturelt samfunn (vs. multietnisk som f.eks. USA) holdt seg stabilt over tid. Venstresiden i dag ønsker å ignorere grunnleggende menneskelige og samfunnsmessige realiteter, men pga. deres dominerende rolle i media og akademia så kan de leve nærmest i et ekkokammer og demonisere sine motrøster, og dermed blir ideologien stadig mer ytterliggående og utopisk. Pga. politisk korrekthet sitter feige journalister i MSM på sidelinjen og tier, og i mange tilfeller heier fram denne utviklingen - som har mye med det faktum at ca. halvparten av norske journalister stemmer på Rødt, SV og MDG (se Mediaundersøkelsen 2018). Donald Trump er for øvrig ikke årsaken, han er kun et symptom av sin tid - tvunget fram av det progressive-regressive sprøytet som gjennomsyrer media, akademia og populærkulturen i disse dager. Før man klarer å se dette faktum, så har man forstått lite.
 10. 14 points
  Enig med han over! At dem som skriker høyest er dem som mottar reaksjoner er naturlig. Like naturlig sitter de samme personene etterpå og griner og føler seg urettferdig behandlet. Å ytre noe har de fleste lov til, men folk må slutte å være edgy 12 åringer og faktisk kunne være uenige uten å bli helt rabiate (uavhengig om du identifiserer deg mot høyre, venstre eller rasshøl).
 11. 14 points
  Har du noen faktabaserte argumenter imot? Hva var av det han kom med som ikke var korrekt - tall eller metode? Før du klarer å kontre saklig hvorfor komme med subjektive beskyldninger? Dette her er ingen VGnett. Vi vil jo ha saklige diskusjoner her på TU. Til selve saken, ære være autoren for en metodisk fremgansgsmåte. Når man skal begynne å diskutere denne vektingen av parametere, viktig å huske at EU skal være karbonnøytralt i 2050. Det vil si alt som har med fossile kilder å gjøre har en maks. horisont på 30 år: det gjør at allerede nå er kull uaktuellt som investering (eks. Ostroleka C i Polen). For Norge sin del frem til 2050 så vil det jo koke ned til om å velge mellom vind og kjernekraft. Ganske så uspiselig politisk begge to nå om dagen.
 12. 14 points
  Hei, hvis du går til www.glex.no/fotavtrykk, så finner du mer informasjon. Men kort fortalt så gjør jeg om tallene i grafen til prosentandeler som summeres til 100%. Og så summerer jeg disse for hver energikilde. Det er naturligvis ikke riktig at alle parametrene skal vektes likt (men greit som utgangspunkt), og derfor opprettet vi hjemmesiden hvor det er mulig å gjøre egen vekting. Se også tidligere innlegg i TU.no.
 13. 13 points
  Så "feigt" å svare slik (selv om det er korrekt at det bør bli en standard). Dersom de virkelig vil noe med den (mislykkede) satsingen på hydrogen, *må* de gjøres som Tesla og ta ansvar for infrastruktur (les: sikre fyllestasjoner for hydrogen). Regner med at Toyota er "konk" innen ti år dersom de ikke kutter ut denne feilslåtte "satsingen" på fuel-cell. Men jeg håper jo ikke det.
 14. 13 points
  Det var vel heller selgeren som gav deg pengene tilbake for å unngå å få negativ omtale / rating hos eBay.
 15. 13 points
  Måkje få meg til å le, når eg drikker kaffi.. Då mistenker eg deg for å være ein del av ein subkultur, kall den gjerne "deep state" som mål, ilag med Gamer og Diskusjon.no ha å sette varm kaffi i halsen på oss som er innpå å leser.. Kina. etc etc etc..
 16. 13 points
  Dei hadde det vel ikkje til felles at dei var mennesker også? Kanskje det var derfor... Eventuelt at hatefull adferd ikkje er tillatt, som Twitch har kommentert.. Ja. Der har vi det..
 17. 13 points
  Veien blir til mens vi går Kjetil. Jeg var nok mer begeistret for fornybart tidligere enn det jeg er etter å ha sett tallene. Men noe korstog er det ikke. Her har du en utfordring: Finn noen sammenstillende studier som du mener er mer representative enn det jeg har kommet fram til. Dersom du ikke klarer det, så kan det jo muligens tenkes at det jeg skriver ikke er helt søkt. Men jeg er åpen for å endre mening.
 18. 12 points
  Det handler ikke om guide. Jeg kan gi deg akkurat hva jeg har, og du vil klage over at det er komplisert eller ubrukelig. Det handler om at jeg har satt meg inn i teknologien. Jeg har forøvrig designet et 10Gb nettverk også. Ubiquiti-switcher, SFP+ fra fs.com og pfsense. Det var problemfritt. Grunnen til at du støter på problemer er at du forsøker på ting du ikke har fundamental forståelse for.
 19. 12 points
  Snakk om faen til click-bait! Ut fea DENNE fabrikken kunne du da i det minste ha skrevet!
 20. 11 points
  Det er vel på grensen til svindel.
 21. 11 points
 22. 10 points
  Hvorvidt elbilene er like gode eller ikke er da revnende likegyldig. Poenget er ett nasjonalt mål om å fase ut fossil til fordel for nullutslippsbiler. El-bil fordeler er utelukkende for å nå det målet. Godene har INGENTING å gjøre med hvor mye bilen sliter på veien, hvor mye bilen skal bidra med i bompenger for diverse andre prosjekter rundt om i området. Igjen, elbilfordeler eksisterer for å nå ett nasjonalt mål. Hører stadig sutring fra fossilbil-eiere om "snyltebiler" og lignende. Ja da. Hvis du mener fossilbilen er for dyr å kjøre og du ønsker å bidra med å nå målet til staten så kjøp deg en en el-bil du også. Alternativet er å fjerne elbil fordeler. Ja, det er sikkert lurt. Vekk med alle el-bil fordeler. Men så, kjære kort-tenkte fossilbil sympatisører; Norge har fortsatt ett mål om å gå over til 100% null utslippbiler. Hvordan skal staten Norge nå dette målet hvis alle el-bil fordeler tas bort? Joda, Norge løser dette med samme metode som Norge har brukt i flere tiår når man ønsker å få folket til å bruke ting mindre; MER avgifter. Avgift på diesel og bensin? Øk avgiften med 200% Avgift på import av fossile kjøretøy? Øk avgiften med 200% Hvis folk er så utrolig blåøyde at de tror fjerning av el-bil fordelene vil gagne fossilbileiere, spesielt når verden er i en så "grønn modus" politisk sett som den er nå, ja da fortjener folk faktisk å måtte betale 40 kroner literen på bensin og diesel.
 23. 10 points
  Særlig! Tre motorer handler om at dette blir en gøyere bil å kjøre for dem som setter pris på aktiv kjøring. 😛
 24. 10 points
  Det er nok du som er kjeltringen her, du bruker ting til noe annet enn det er ment til, som vanlig. Har du brukt utstyret som det er ment å brukes, fulgt bruksanvisningen, og nå har det sluttet å fungere? Da kan du ha en sak. Hvis det er som vanlig at du bruker ting på måter som det ikke er tiltenkt, ikke følger bruksanvisning, ikke evner å lese spec, og ødelegger utstyret så har du ingen sak.
 25. 10 points
  Tja, vi får begynne på toppen. Du klager på sensur og at ting blir slettet, men du ønsker likevel innlegget mitt slettet? Det virker jo noe inkonsekvent. Hyklerisk vil noen kalle det. Og man må jo kunne kalle høyreradikal retorikk for høyreradikal retorikk. Så enkelt er nå det. Videre. Retorikken din som går på at «hvite blir også drept av politiet» er jo bare tullerusk. Jeg nevnte ikke at politiet bare dreper svarte mennesker. Jeg sier det er problematisk at en stat har så lite problem med å drepe sine innbyggere, og hvor lett du og dine meningsfeller har for å godta dette. Dere forsvarer at staten dreper mennesker, uavhengig av om de er skyldige eller ei. Det er rimelig sinnsykt egentlig. Institusjonell rasisme er selvfølgelig en ting i USA, og å nekte for dette er både historieløst og kunnskapsløst. Det er mange som har uttalt seg bedre enn meg om dette. Anbefaler å se gjennom videoen jeg legger ved her. Kanonbra for å utvide perspektivet litt. Men det er jo ikke så ofte du og dine vil det. Og så var dette med svarte som dreper svarte i Chicago. For det første, du er ganske tett om du ikke ser at dette har en sammenheng med det som diskuteres over. Det gjelder også det med svarte aleneforeldre osv. Husk at én prosent (!!!!!!) av USAs befolkning sitter i fengsel. En stor andel av disse er svarte. Det er det mange grunner til. Blant annet institusjonell rasisme som viser seg i form av at «svarte navn» ikke blir innkalt til jobbintervjuer like ofte som «hvite navn», selv om CVen er lik eller bedre. Eller at svarte i snitt får LANGT strengere dommer i snitt enn hvite. Ja, slaveriet ble opphevet i USA, bortsett fra en stor «men» som sa at innsatte i fengsel kunne behandles som slaver. Som de fortsatt gjør den dag i dag. For det andre; hvis du ikke hører noe om svarte mennesker som blir drept i Chicago, så handler det nok mer om nyhetskildene du fester din lit til, enn det som faktisk blir rapportert i media. Tilsvarende hvis du ikke hører noe om hvite mennesker som blir drept av politiet i USA. Og igjen, hovedproblemet er jo nettopp at politiet dreper borgerne sine, uavhengig av om de er svart, gul, hvit eller grønn, og du forsvarer deres handlinger. Og siden du tar det opp selv, så er jo hvite 65% av USA, og svarte omtrent 13%. 19 ubevæpnede hvite ble drept av politiet mot 10 svarte sier du. Hadde det vært proporsjonalitet i dette skulle det jo sånn sett vært 50-60 ubevæpnede hvite som ble skutt og drept av politiet. Det tilhører nok neppe tilfeldighetene. Kvalmt. Nei, kjære deg, du må nok gjøre litt mer research før du uttaler deg om ting du rett og slett ikke kan noe som helst om.
 26. 10 points
  Helt utrolig, Hytera er bannlyst i blant annet USA på grunn av sikkerhetsutfordringer med utstyret (potensiell bakdør for Kina), og her går man til storinnkjøp! 😯 Har også erfaring fra annen norsk etat som også har gått til anskaffelse av Hytera, og de er nesten ubrukelig på kryptert kanal da de hakker og forvrenger stemmen sånn at den høres ut som en stemme fra dataens barndom. Nei, det her var bare trist.
 27. 10 points
 28. 9 points
  "Dersom bilen er tilnærmet gratis, og drivstoffet er gratis, vil folk velge hydrogen"
 29. 9 points
  Det må da gå an å sette krav om ladbarhet (da regner jeg selvsagt ikke svindelen "selvlading") og/eller minimum nullutslipps-rekkevidde? Et politisk teknologivalg a la månelandingen på Mongstad altså.. Det er helt feil angripsvinkel. Hydrogen har hatt, og har forsåvidt fortsatt sin sjanse, men det er ingenting som tilsier at det må være et politisk valg å tilrettelegge for hydrogen spesifikt over nullutslipp generelt. Benytt teknologinøytral tilrettelegging for nullutslipp så ordner det konkurransedrevne markedet resten. Er teknologi X ikke økonomisk levedyktig sammenlignet med teknologi Y så er det bortkastet å drive kostbar livredning. Hydrogen kommer seg kanskje etter hvert, men markedet selv må finne ut når det er modent for en massiv satsing og konkurrere på teknologinøytrale vilkår. Dessuten tror jeg ikke på påstanden om at bensin/diesel-bilistene må "overtales" til å gå bort fra bensin/diesel. Elbilandelen av salget er enormt og fortsatt stigende, til tross for at noen elbilgoder er redusert eller fjernet. Økt andel skyldes altså ikke økt satsing, men økt utvalg av biler, bedre priser og bedre ladetilbud. Utviklingen går stadig fremover og ankepunktene mot elbiler forvitrer stadig mer. Om få år er det bare spesielt interesserte som kjøper nye eksosbiler. Da er det bare å ta tida til hjelp før alle eksosbilene kommer seg gjennom sine 3,5 bruktsalg og deretter vrakpantes. Men det forutsetter at ikke elbilgodene kuttes for mye. Da risikerer man å sette den positive utviklingen i revers.
 30. 9 points
  Han kunne for eksempel: - Innført tiltak da han fikk råd om det, før det var for sent - Ikke kalle koronaviruset for en «democratic hoax» - Latt være å presse på for tidlig gjenåpning - Latt være å tulle med viruset - Latt være å fornærme reportere som stiller han legitime spørsmål som for eksempel «mange amerikanere er redde nå, har du noe du vil si til dem?» - Latt være å komme med feilinformasjon til befolkningen - Latt være å si at han har bedt om mindre testing for å få ned smittetallene - Latt være å ta USA ut av WHO - Latt være å først skryte uhemmet av Kina og WHO, før han bråsnur og legger all skyld på disse for sine egne feil - Ikke arrangere et rally innendørs uten sosial distansering i en by med voldsom økning i smitte - Unngått å snakke om hvor fantastisk det vil gå med økonomien når flere titalls millioner amerikanere sliter med å få endene til å møtes under pandemien - Faktisk forholdt seg til at landet befinner seg i en katastrofe - Vært en leder
 31. 9 points
  God kvalitet til helt annet bruk enn du bruker det til. Det blir litt som å kjøpe en sykkel og så blir sur fordi det ikke er en motorsykkel.
 32. 9 points
  Problemet er at du ikke kan elektro. For normalt sett er ikke dette noe problem. Det å beregne tverrsnitt og spenningsfall er del av pensum på grunnkurs elektro, og det er enkle ting - men du må kunne det. Om du ikke kan det vet du ikke hva du holder på med. Det er en av de fundamentale reglene i elektro. Du kan ikke se elektrisitet. Det du har for å finne ut hvordan ting fungerer er måleapparater, og matematikk. Du må regne ut hvordan du tror det vil se ut, ved å lage en modell. Ut fra den modellen kan du foreta målinger. Om de avviker fra modellen din er det noe galt et sted - enten med kretsen eller modellen. Du insisterer på å koble sammen tilfeldige ting uten kunnskap, og uten forståelse. La oss ta et tenkt eksempel. De ledninger der er ca. 2.5 meter, og 16mm^2. Siden strømmen må gå gjennom to ledninger er total lengde 5m. Resistansen i kabelen er ca. 0.00525 Ohm totalt for kabelen. Hva blir spenningsfallet ved 100A? 500A? Hva blir effekten i kabelen ved de samme strømmene? Ikke fortsett med elektro før du kan svare på de spørsmålene. Vær så snill.
 33. 9 points
  Molyneux er en av de farligste menneskene i vesten, av de som forsker på høyre ekstremisme, og intervjuet hundrevis eller tusenvis av høyre ekstremister og nazi svin, har veldig mange sagt at hele deres ekstremist karrière startet ved å å se på Molyneux på youtube. Han er nazi versjonen av Taliban/IS mullar som forgifter unge gutter på koran skoler. Han kan si hva han vil, men det er absolutt ikke noe som helst grunn til at Youtube, Facebook, twitter, twich og hva annet sosiale media som finnes skal gjøre det lett for han å ødelegge liv. Jeg er ikke enig med det i det hele tatt, det er mye bedre med 1000 nazi svin i et lukket miljø enn 100 000 nazi svin som alle har tilgang på kraftige dødelige våpen. Å fjerne Molyneux fra sosiale media vil redde liv, ikke bare liv disse nazi svina vil myrde, men ved å stoppe masse produksjonen av nazi sin, reder man deres liv også.
 34. 9 points
  Du fremstår som en useriøs debattant, ved å bruke lettvinte hersketeknikker som "kjære deg", og slenge ut stråmenn (e.g. "høyreradikal retorikk") som du linker til holdninger jeg aldri har uttrykt, og ting jeg aldri har sagt. Ellers benyttes begrepet "fascisme" åpenbart her som et historisk fenomen, en tendens som kan vise seg i mange ulike former (og har mye til felles med kommunismen). Mennesker i USA drepes av politiet hver dag, påstår du. Har du en kilde for denne påstanden? Selvfølgelig finnes det dårlige politifolk i USA, men det narrativet du formidler er misvisende. Vi hører jo ikke om de hvite borgerne som blir drept av politifolk, og det skapes et forvridd inntrykk av USA som et systematisk rasistisk samfunn. Hvis du virkelig mener dette om USA, da bør du ta en tur til hvilket som helst land i Afrika og Midtøsten, Kina, Japan, Sør-Korea etc. Faktisk er Vest-Europa, USA og Canada de minst rasistiske stedene på jorda. For øvrig ble 3 homofile, hvite menn drept i et terrorangrep i England i forrige uke, men her hørte vi ikke om gjerningsmannens idenitet og religion fra NRK og co. Hvorfor det? Jeg trodde homofile rettigheter og bekjempelsen av intoleranse var viktig? Hva med de hundrevis av svart-mot-svart drap som skjer i Chicago hvert år? Hvorfor hører vi ikke om dette, et problem som virkelig tynger den afro-am. befolkningen (i byer som Chicago, Detroit, Baltimore osv.)? PS: Her er noen fakta angående situasjonen i USA du refererte til: Det er større sjanse for en ubevæpnet hvit person for å bli skutt av politiet I USA, enn en svart ubevæpnet person, når man ser på antall konfrontasjoner med politiet. 19 ubevæpnede hvite ble skutt i 2019 vs. 10 svarte. https://www.washingtonpost.com/gdpr-consent/?next_url=https%3a%2f%2fwww.washingtonpost.com%2fgraphics%2f2019%2fnational%2fpolice-shootings-2019%2f 54% av alle ran i USA utføres av svarte. 53% av alle drap i USA utføres av svarte. Svarte er kun 13% av befolkningen. https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/2017/crime-in-the-u.s.-2017/tables/table-43 Flere svarte politimenn dreper svarte, enn hvite politimenn: https://www.nationalreview.com/2019/07/white-cops-dont-commit-more-shootings/ 65% av afro-amerikanske barn vokser opp i aleneforelderhjem (som bidrar til fattigdom og mer kriminalitet hos afro-amerikanere): https://datacenter.kidscount.org/data/tables/107-children-in-single-parent-families-by-race#detailed/1/any/false/37,871,870,573,869,36,868,867,133,38/10,11,9,12,1,185,13/432,431
 35. 9 points
  Retningslinjene gjelder for alle, også Donald Trump. Ytringene Team Trump har kringkastet på Twitch er hatefulle og dømmende, rettet mot en spesifikk gruppe mennesker. Reddit gjorde også i går endelig en endring på retningslinjene, med innføring av regler mot hatefulle ytringer. Det betød naturligvis at r/The_Donald med sine 800.000 brukere var en av undersidene som ble stengt. Ikke fordi siden var dedikert til diskusjon om Trump, men på grunn av all rasismen, muslim- og jødehatet der. Noen gjør stadig feilen og forveksler ytringsfrihet med hatefulle ytringer, som både kan være straffbart og i de fleste tilfeller er brudd på retningslinjene til nettsteder.
 36. 9 points
  Veldig unyansert, tykkjer eg. Ta til dømes bruk av sjeldne metall i vindturbinar. Det er jo berre fordi dei ofte vel å bruke generatorar med permanentmagnetar. Mange vindturbinar gjer ikkje det, og det er inga naturlov som seier at det må vere slik. Det er berre eit val som er gjort, fordi det er billig og effektivt. Ein kan godt bruke permanentmagnetar i generatorane for alle dei andre kraftverkstypane òg. Då vil vasskraft komme dårleg ut. 4 av 5 norske vasskraftverk er mindre enn ein typisk vindturbin som vert sett opp no, og mindre generatorar vil stort sett seie dårlegare ressursutnytting. For arealbruken sin del meiner eg det er viktig å skilje mellom ulike typar areal. Er det urørt natur som vert forstyrra, slik det nesten alltid er med vasskraft, eller er det kan vere med solenergi? Det er i dei fleste tilfelle dumt. Solkraftverk vert ofte sett opp på utmerka landbruksareal, og det er slett ikkje god arealbruk. Biomasse kan vere alt frå halm eller avfall frå skogindustri – som er dobbel utnytting av allereie utnytta areal – til dyrking av plantar til energiføremål. I dei fyrste tilfella meiner eg arealbruken kan reknast til null. Når det eer snakk om å avsetje eige areal utelukkande til produksjon av solenergi eller bioenergi, då snakkar vi om dårleg arealutnytting. Her er det nesten berre snakk om val som er gjort, som kan gjerast om med låg kostnad dersom dei ikkje er ynskjelege. Eit vindkraftverk utan permanentmagnetar i generatoren kjem her ganske likt ut med kjernekraft, utan at det framgår nokon stad i artikkelen. (I alle fall om vi brukar norske tal for kapasitetsfaktor på vindkraft.) Dersom vi gjer tilsvarande ufordelaktige val for kjernekraft, til dømes mindre kjernekraftverk, som er mindre kostnadseffektive, eller vi tek med all nett-utbygginga som trengst for å distribuere krafta frå store kjernekraftverk, eller vi tek høgde for tryggleiken til dei mange over 40 år gamle kjernekraftverka som er i drift i dag, kjem kjernekraft veldig dårleg ut. Det er veldig tydeleg at dette innlegget er skrive av nokon med ein kraftig politisk agenda for kjernekraft, og at det difor er gjort mange val spesifikt for at kjernekraft skal komme godt ut og dei andre skal komme dårleg ut.
 37. 9 points
  Takk for en lærerik og interessant artikkel. Jeg håper tu.no kan frembringe flere artikler som dette, gjerne med godt begrunnede motsatte konklusjoner. Hvis vi skal løse fremtidens utfordringer både når det gjelder ressursbruk og klimaendringer tror jeg det er sentralt å ha en kunnskapsbasert tilnærming. Spesiell honnør for at du deltar på forumet, mange av oss setter pris på det. Et poeng jeg vil ta opp er at de økonomiske forutsetningene er i endring. Et øyeblikksbilde vil derfor kanskje ikke gi et balansert bilde for det kommende tiåret. Vi har eksempelvis sett en enorm nedgang i kostnadene for fornybart, mens kostnadene for olje og gass generelt har økt (jada, her skulle jeg kommet med mye dokumentasjon, beklager det). Det er vel naturlig å se for seg at denne utviklingen fortsetter, ojle og gass er tross alt en begrenset ressurs, og i noen grad utvinnes det billigste først.
 38. 9 points
  Alt i livet innebærer kompromiss. Skulle Tesla hatt bedre lakkering? Absolutt! Men det vil bli bedre. Dei har berre laga bilar i ti år. Heilt hinsides kva dei har fått til på den tida. Inntil vidare så er alle Tesla kjøpere deltagere i eit utviklingsprosjekt, dei fleste vel vitande om det. Heile pointet med Tesla var å gi gamlingane eit elektrisk spark bak. Det har dei til dei grader fått til. Mission achieved. Ikkje uten grunn at Tesla deler patenter og inviterte andre inn i å utvikle ladenettverk. Ein digresjon følgjer: Sjølv om Musk er ein underlig skrue så skal menneskeheita være sjeleglad for at vi har en visjonær og teknisk interessert multimilliardær som han. Pledge pengar til "trusts" som Gates eller berre kjøpe Oligarkyachter gir menneskeheita ingenting i det store bildet. Om fem år så har vi mennesker på månen igjen. NASA såg at dei måtte få ut fingeren pga SpaceX. Akkurat som bilprodusentane pga Tesla.
 39. 9 points
  For all del kritiser. Men hold det nå litt saklig. Og kanskje spill spillet først.
 40. 8 points
 41. 8 points
  Siden det tydeligvis ikke er noen sine, er det bare å kappe dem. Da får du nok også vite hvem som eier dem i løpet av kort tid
 42. 8 points
  Herregud. Du snakker om routingsoftware for faen, ikke et spill. Du trenger ikke M2. Du trenger disk. Diskhastighet er revnende likegyldig - en ruter bruker kun disken til å lese inn OSet under boot, og lagring av logger. Dette er konstruerte innvendniger. Om det er et problem med manglende hardwaresupport tilbyr forøvrig netgate ferdig HW, der ALT fungerer. Prisnivået er ikke spesielt høyt sammenlignet med hva du får heller. Nå har jeg tilfeldigvis satt opp noen hundre pfsense-systemer. For å få opp tilsvarende funksjonalitet som folk har på hjemmenettverket sitt tar det ca. 5 minutter. Standardinstall uten mer konfigurering får deg på nett. Vil du ha flere features tar så klart det tid å konfigurere. Jeg har heller ikke opplevd at pfsense har skapt problemer i etterkant. Jeg har rutere i et komplekst oppsett (flere VPN-tunneller, tusentalls NAT-regler og tusentalls brannmurregler, med DHCP og DNS utenfor pfsense, også videre også videre). Oppetid er på et par hundre dager, uten problemer. Grunnen til at det er enklere å rote til pfsense er at det gir deg tilgang til flere innstillinger. Hjemmeruteren din eksponerer ikke den funksjonaliteten for deg. Så ja, det er lettere å drepe seg selv med hagle enn med sprettert, men sprettert fungerer dårlig i elgjakta. Utsagn som det er forøvrig grunnen til at jeg gang på gang på gang har repetert at du ikke kan nettverk, og at førsteprioritet for deg bør være å lære deg nettverk, ikke kjøpe mer hardware eller prøve flere softwareløsninger. Nå sammenligner du epler og bananer. Ja, Linux kan rute. Ja, Linux har brannmur. Men pfsense er spesialisert distro for det, og fungerer til sitt bruk. Er du mer komfortabel med iptables? Glimrende, bruk det om du vil. Men jeg vil påstå pfsense er vesentlig enklere å sette opp til ruting enn Linux.
 43. 8 points
  Om elbiler er like gode som bensin og dieselbiler så trenger de ingen fordeler. Full bompenger, moms, vektavgift og tilsvarende avgifter på hurtigladerne som på bensin og dieselpumpene, samt tilsvarende avgifter på batteriet som på en tilsvarende bensinbil har på CO2 utslipp burde være null problem for elbilene, om de er like gode. Men det er de jo ikke. De er dyre og har dårlig rekkevidde, noe som gjenspeiles i salgene utenfor Norge.
 44. 8 points
  Er dette tull? Troller du? Er du klar over hvor fantastisk ironisk innlegget ditt er? Igjen er det kollektivistene som bestemmer hva som er "dritt" og ikke "dritt", alt som dere ikke er enige i skal vekk. Ingen andre må utsettes for disse meningene. Dette er stadiet før bokbrenning, de har jo allerede startet med fjerning av statuer. Tror dere det stopper der? Nei, dette ender med blod i gatene og venstresiden vil ha startet det. Og hvis det ikke var innlysende nok; dere er fascistene. Edit: den var ment til immortaltechnique Edit 2: kjenner jeg ikke orker mer dumskap, dette ble min siste post i denne tråden.
 45. 8 points
  Nummerert etter rekkefølgen de fremstår i innlegget over: Sa opp jobben selv Har ikke mistet jobben, bare at "some students" ville at han skulle miste jobben Det er et lite sideoppdrag som dommer for årets bok, ikke snakk om å miste en fulltidsjobb HUSTRUA BA OM AT FOKL SKULLE BLI DREPT! Mistet jobb som kommentator. Hans egnethet og kunnskap som kommentator blir litt satt i tvil når han sier (feilaktig) at det ikke finnes systematisk rasisme i Kanada.
 46. 8 points
  Heldigvis ignorerer resten av verden sytpeisene som poster i ekkokamrene sine på reddit
 47. 8 points
  Jeg tror ikke du leste det jeg skrev. Jeg vil også anbefale deg å koble fra internett en gang i blant og trekke litt frisk luft.
 48. 8 points
 49. 8 points
  Dersom man fremdeles tror dette, så er det vel ikke så mye grunn til å svare, men når døde sist en halv million mennesker av influensa på et par måneder? Jeg tipper det var i 1918 ?
 50. 8 points
  På samtlige tråder om TLOU Part II de siste tre-fire månedene har du kommentert noe negativt. For det første må du ha lite å gjøre. For det andre; har du spilt det nå?
×
×
 • Create New...