Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/30/22 in all areas

 1. 44 points
  Liker ikke SIAN jeg heller, men det at muslimer reagerer så sterkt på at noen brenner en bok gjør jo bare saken deres sterkere. At noen presser andre av veien fordi de brant en jævla bok er et tegn på at noe er ekstremt galt i enkelte miljøer.
 2. 28 points
  Hele saken her handler jo om at SAS prøver å presse gjennom at de kan gjøre som de vil innenfor bemanning. Si opp pilotene i moderselskapet, opprette nye selskap som skal fly for moderselskapet sine ruter og da be om at de må søke sin egen jobb på ny fra scratch. Jeg har sett et kontraktsforslag for SAS Link som styrmann. Er man heldig klarer man å bikke 420 000 i lønn etter alle tillegg per år. Dette er da for en jobb som koster 1 million kroner å utdanne seg til pluss 300-400 tusen i typerettigheter for underselskapene flyr nye typer. Det er der konflikten ligger. SAS trenger piloter. De har 400 stk på standby som de sa opp under pandemien, men de ønsker å sno seg unna gjenansettelsesretten og heller hyre de inn til startlønn og 0 ansiennitet. Derfor velger SAS Pilot Group å gå ut i streik.
 3. 27 points
  SAS sparker piloter og oppretter datterselskaper der tariffavtaler ikke gjelder. Det undergraver alt de tidligere har vært enige om. Hvis SAS ikke liker streik, kan de slutte å fremprovosere det.
 4. 26 points
  Og da er det til stor hjelp å sende dick picks?
 5. 22 points
  Har ikke sett makan til grafikkhat siden The Wind Waker i 2002/2003. Den er virkelig ikke så ille, og jeg tror at folk kommer til å bli vant til den etter hvert. Dessuten har samtlige MI-spill hatt ulik grafikkstil fra hverandre, så dette burde ikke vært noen bombe.
 6. 21 points
  Man kan mene mye om SIAN. Uansett så får de fram at en del muslimer raskt tyr til vold og grov ødeleggelse fordi man føler seg krenket. Se bare all ødeleggelsen utført av muslimer i Sverige i år. Vi må faktisk jobbe aktivt med religiøs fanatisme nå. Konservative muslimer er like farlige som nynazister og andre radikale. Utviklingen i muslimske land går ikke i samme retning som i demokratiske land. Derfor vil vi få en mer og mer polarisert utvikling framover. Muslimer i Norge står i og vil stå i store utfordringer med press /påvirkning fra hjemland, slekt, imamer osv. Et press om å holde på en konservativ muslimsk identitet. For unge muslimer skaper dette et mareritt, jeg erfarer at de unge med utdannelse setter pris på deler av demokratisk tankegang og like muligheter for begge kjønn osv. De står i et enorm press fra voksne muslimer om å ikke sette familie og slekt i vanry, med å bli for Europeiske i sitt tankesett. Dette må vi arbeide med.
 7. 19 points
  Acer, Nord Pool og strømkabler til utlandet har nå gitt oss 20 ganger så høy strømpris og mulig rasjonering. Vil man se hvilke strømpriser vi hadde hatt uten dette tullet, så er det bare å ta en titt på Nord-Norge der strømprisen nå ligger jevnt under 10 øre/kWt. Faktisk ligger den på under 2 øre/kWt i skrivende stund, mens den i Sør-Norge ligger på over 200 øre/kWt.
 8. 18 points
  Jeg kjøper ikke helt den at man kjører etter noen for å kjøre på dem i selvforsvar.
 9. 18 points
  Så den videoen selv etter å ha lest om det på NRK.. Ganske utrolig det som utspiller seg ja. Har ingenting til overs for SIAN men dette er uakseptabelt. Vedkommende som kjørte bilen er nå arrestert.
 10. 17 points
  I stedet for å risikere at strømprisene her kan gå ned litt vil de heller risikere at vi får rasjonering. Fint at sjefen selv går ut og avklarer prioriteringene som gjøres, og hvor mye disse kablene hjelper oss i en selvforskyldt krisesituasjon. Flott med kabler som gir oss leveringssikkerhet, ikke sant?
 11. 17 points
  Og nok en gang bevises det hvorfor koranen bør brennes daglig til tullingene slutter å bli krenket.
 12. 16 points
  Jeg listet en gang i denne tråden opp antallet kriger Russland hadde startet mot Ukraina, Polen og de baltiske landene, og det var snakk om flere titalls ganger siden tidlig 1400-tallet. Sist gang Russlands angrep Finland, Polen, Ukraina og Sovjet var mellom første og andre verdenskrig, flere tiår før det eksisterte noe NATO. Finland er ikke engang NATO-medlem, men ble også sist forsøkt invandert i 1940. NATO ble ikke skapt for å provosere Russland. NATO ble skapt for å handskes med russiske provokasjoner. Så hvordan har vi egentlig provosert Russland? Ved å la dem være i fred? Ved å forsøke å drive handel og diplomati med dem? Ved å forsøke å overbevise dem om at vi kan leve i fred og være venner? At det er mer å tjene på det viset? Jeg forstår ikke hvordan vi har provosert Russland. Vi har aldri gjort noe mot Russland, som de ikke har gjort noe for å fortjene.
 13. 15 points
  Kvinner er litt som aper i trærne, de slipper ikke greina de holder i før de har et godt grep om den neste. Dama di er utro. Våkn opp.
 14. 15 points
  Det var sikkert ikke dagens beste avgjørelse å legge ut på den turen hu der gjorde.. Det kunne fort gått utover andre i trafikken også, så det at det ble brendt litt dasspapir er ingen unnskyldning. Nå vanker det regress fra forsikrings selskapet, dom med bot og fengsel samt inndragelse av fører retten. Håper hu aldri får lov til å kjøre bil igjen.
 15. 14 points
  Selv om det er ingen her som forsvarer denne handlingen så synes jeg at det har kommet frem flere utsagn i denne tråden, som jeg finner snodige. At denne hendelsen er «en konsekvens av SIANs egne handlinger.» At «SIAN bør moderere seg.» At «SIAN får som fortjent.» Alle absurde utsagn med tanke på at de ikke har gjort noe ulovlig. At det de gjorde var ufint er ikke et argument. Jeg ønsker å stille et åpent spørsmål, især til de i denne tråden som tilsynelatende kvier seg for å forsvare retten til å kunne brenne Koranen: Er det noen av dere som selv har en religiøs tilhørighet, med tilhørende hellige tekster? Som buddhist så har også jeg hellige tekster. Og hvis noen skulle finne på å brenne dem så kan jeg nok anse det som en særs ufin gest. Men jeg ønsker på ingen måte å frata noen retten til å gjøre slikt, og ikke i min villeste fantasi kan jeg noensinne forestille meg at jeg skulle finne på å skade vedkommende. Jeg finner det mer ergerlig at personer særbehandler hellige tekster. Våre tekster trenger ikke å behandles med silkehansker, som om de skulle være svake og skrøpelig, kun fordi de er «hellige». Jeg foretrekker faktisk at de IKKE særbehandles. Om noe som helst så forsterker det bare et inntrykk av at «religiøs» er synonymt med «hårsår», og i verste fall, synonymt med «farlig».
 16. 14 points
  Nei du trenger ikke gå langt utenfor norges grenser for å se resultatene.
 17. 14 points
  Her er ingen stek som skal betales for vi har ytringsfrihet og religionsfrihet i Norge. Vi har også lover som beskytter oss mot vold og trusler. At Muslimer blir så provosert at de må ty til vold for en handling som er beskyttet av loven gir de ingen rett til å agere slik de gjorde her eller har gjort ved tidligere forsøk på brenning av Koranen. Og i denne sammenhengen fikk SIAN vann på mølla si fordi det blei reagert slik det blei og fikk dermed rett i sine påstander. Om det hele hadde endt med en opphetet krangel etter koranbrenninga så hadde SIAN tatt feil men de gjorde altså ikke det og både de og andre kan si at noen muslimer er dritt og kan komme seg ut av landet. Vi har vår kultur og vårt levesett og det må også respekteres av de som ikke har den samme kulturen eller religionen. Om du ser på globusen er det veldig lang fra der mange av dem kom fra til her oppe i kalde nord men de har altså kommet hit, og akkurat som vi må respektere at de er muslimer må også de respektere at vi ikke er det og respektere våre lover.
 18. 14 points
  Tull? Ja. Ulovlig? Nei. Grunn til å drepe noen? Nei.
 19. 14 points
  "bilføreren er siktet for forsøk på grov legemsskade." Var det virkelig alt? Dette kvalifiserer da både for drapsforsøk på 5 personer samtidig som det tydelig falder inn under hatkriminalitet.
 20. 13 points
  Tenk å være så selvopptatt at en sommerferie (som ikke blir helt som planlagt) skal liksom en verre situasjon enn de som: 1. Mistet jobbene (karrieren egentlig) i pandemien med lovnad om å få tilbake jobben når markedet kom seg. 2. Så kun får starte opp igjen karrieren hvis de a) aksepterer å begynne helt på nytt mtp ansienitet og lønn b) bruker en kvart million av egne penger på å oppnå typerating på ny flytype som det nye underselskapet til ditt gamle moderselskap nå vil at du skal kunne selv om lønna di og vilkårene dine er gått til helvete. Og de fleste som syter har også kontorjobber hvor de har fleksitid, kan sove i egen seng, får være med på alle barna sine fritidsaktiveter, barnebursdager, julemiddager etc..
 21. 13 points
  Vi har ligget bak andre land i kvalitet og hastighet på motorvei i alt for lang tid. Nå er det på tide å bygge skikkelige motorveier, med 120 km/t som i Sverige, 130 km/t som i Danmark, 140 km/t som i Polen, 150 km/t som i Italia, eller fri fart som i Tyskland. Utslipp er heller ikke noe problem da Norge har små utslipp fra før og selv ti år gamle dieselbiler har små utslipp i forhold til feks et halvfullt fly. Sist jeg reiste fra Bergen til Oslo var i mars og da fikk jeg tak i en billett til 499 kr en vei. Det var ombord et 737-800 og det var ikke mer ann ca. halvparten av setene som hadde passasjerer. Flyturen tok bare ca. tre kvarter. Hvor mye utslipp er det i forhold til bil i la oss si 130 km/t? Hvorfor skal jeg ta tog eller bil som bruker så mye mer tid når jeg får en flytur som også er mye billigere? Uten å gjøre flyturer dyrere, så kan vi altså heller lage veiene mer attraktive.
 22. 13 points
  Venstresiden hele denne uken: "Alle som kritiserer Pride er delaktige i å oppfordre til terror" Venstresiden i dag: "Angrepet på SIAN er konsekvensene av SIANs egne handlinger" Klovner.
 23. 13 points
  Veldig bra artikkel. Gode og relevante situasjonsbeskrivelser. Og før vi får noen som mener artikkelen kun er for de som allerede mente dette og kun søker bekreftelse på egne meninger og holdninger, så må jeg be folk se på historien. Se på Sovjets og russlands virkemidler og da spesielt lokkemidler. Da Sovjetunionen gikk i oppløsning, hvorfor strømmet ikke de løsrevne provinsene og statene til Moskva og ba om å bli i "varmen" videre? Hvorfor er det ikke ivrig arbeid om å gjenoppta Warszawapakten? Hvorfor strømmet landene mot Nato og EU fort som f..? Hva er det rassland ikke forstår med gulrøtter og pisker? De må da for helvete også skjønne reklame?
 24. 12 points
  Jeg skjønner godt at de streiker. Ville ikke likt å bli omplassert til et bemanningsbyrå (i utlandet?) med færre rettigheter og utsikter til lavere lønnsutvikling. Nå ville ikke jeg ha investert i flyselskaper, som virkelig har blitt et kappløp mot bunnen, hvor aksjonærer/ledelse kriger mot ansatte om hvem som skal ta den egentlige kostnaden med alt for lave billettpriser.
 25. 12 points
  Helt supert det. Da forstår sikkert endelig regjeringen at de må klippe over kablene til Europa når neste vinter er over. Dessverre er det eksportert så vanvittig mye strøm fra Norge til Europa i 2021 og 2022 - derfor er magasinene sør i landet nesten tomme - at vi kan bli avhengig av å importere til vinteren. Vi kan bruke vår eksport av gass og olje til å tvinge Tyskland til å eksportere strøm til oss. Ikke strøm = null olje og gass. Vi kan blant annet som norsk rasjoneringstiltak, dvs. hvis vi ikkke mottar nok strøm, stenge ned alle elektrifiserte olje- og gassinstallasjoner samt alle landanlegg tilhørende olje og gassbransjen som ligger sør i landet (Mongstad, Kollsnes, Sture, Kårstø, Nyhamna, Tjeldbergodden og Vestprosess).
 26. 12 points
  Problemet er at kokko-venstre støtter de. Derfor har vi, og Europa problemer med slikt drit.
 27. 12 points
  Hvorfor er det så vanskelig for muslimer å skjønne at ytringsfrihet er greit, vold er ikke?
 28. 12 points
  Bare for å være føre var, ingenting å reagere på nå, men la oss holde det slik. Ikke la tråden ende opp som bilen. Takk
 29. 12 points
  Nettleverandørene er monopolister hvor kundene har svært begrenset mulighet til å finne andre leverandører om de skulle bli misforsnøyd med kvalitet eller pris på tjenestene. Monopolister vil over tid dra på seg uvaner som grådighet, latskap og arroganse. Grådighet blir til en viss grad tøylet av regelverket men bransjen utviser her både arroganse og latskap i stort monn. En så komplisert modell for nettleie kan vanskelig kalles annet enn arrogant og respektløst overfor kundene. Det er også rimelig arrogant å motarbeide elektrifisering av bilparken på denne måten. At de ikke klarer å komme opp med en bedre løsning handler kanskje mer om latskap men også der med en god porsjon arroganse siden de ikke vil la noen andre prøve å lage en bedre modell. Nå kan vi for så vidt ikke vente mer fra den kanten, de er jo tross alt monopolister, de vi *burde* vente mer fra er de som skulle holde monopolistene i ørene.
 30. 11 points
  Samme artikkel viser også til at nordmen tradisjonelt sett har et høyere utslipp per hode enn kinesere. Løsningen er derfor for Kina å splitt landet inn i 5-millioner bolker, og dermed ha lavere utslipp en de fleste. I tillegg kan de jo bare slutte å produsere alle tingene som hele verden bruker, og se utslippene stupe. Altså, hvor mange ganger må vi fortelle at det er et tullete argument å mene at vi er så gode og de dårlige, når dette skyldes størrelse på befolkning og produksjon på bestilling fra vesten? Vi er skyldige, for det er vi som etterspør produktene og konsumerer disse.
 31. 11 points
  Det er mange slike upresise og feilaktige påstander på nettet. Men det er fortsatt et godt poeng at Norges totale utslipp blir svært lite sett opp mot Kina. Det føles dermed som svært urettferdig og lite logisk at nordmenn skal kutte så mye CO2 samtidig som land som Kina fortsetter å bygge flere kullkraftverk. Da blir folk lei av å høre fra norske politikere og andre at vi stadig må redde verden.
 32. 11 points
  Hvordan i alle dager er det mulig for Norge, som har den mest robuste og rikeligste kraftforsyning (i fht folketallet) i hele verden, å ende opp med å være avhengig av import fra Tyskland? Svaret kan ikke være annet enn at vår kraftforsyning styres av andre interesser enn det som er best for Norge. Dette er en stor skandale.
 33. 11 points
  Tuller du? Om SAS kan si opp ansatte og be de søke på sin egen jobb i et annet (datter)selskap, hvor de mister både ansiennitet og rettigheter så setter det en presedens for alle flyselskap. For ikke å snakke om andre firma som kunne tenkt seg å gjøre det samme. Ville du likt det der du jobber? Skjønner du ikke at om SAS kommer seg unna med dette så får de et konkuransefortrinn ovenfor andre flyselskap? Det resulterer i at de andre flyselskapene må gjøre det samme for å være konkuransedyktig, som igjen gjør at "bare start eget flyselskap eller jobb for noen andre" ikke er en mulig løsning lengre. Det er ganske typisk for enkelte å ta våre rettigheter i arbeidslivet for gitt, og å tro at det har kommet av seg selv. Man skal ikke langt for å se land hvor ferie ikke er lovfestet, ei heller foreldrepermisjon eller oppsigelsestid. Fagforeninger er ekstremt viktig. De er den viktigste grunnen til at vi har de rettigheter vi har i dag
 34. 11 points
  Jeg synes det er helt greit at de gjør det. Noen må faktisk si ifra at det ikke er greit.
 35. 11 points
  Hvorfor skal man godta at de "få" ødelegger all konstruktiv debatt på internett? Folk burde si ifra langt mer og kreve at folk har et minimum av folkeskikk også på internett. Det er en tragedie for gamerforumene at man lar disse folkene holde på som de vil. Den stille majoriteten gidder ikke lenger delta. Kanskje jeg bare har blitt for gammel, men en del av gamerkulturen er virkelig ødeleggende og dessverre står resten bare å ser på at det skjer.
 36. 11 points
 37. 10 points
  Det er tre ganger så mye verdt også siden atomkraft kan levere ved vindstille og om natta/i mørketiden. Vet ikke hvor mange ganger det må påpekes at du sammenlikner epler og pærer, men alle gode ting er førti som det heter.
 38. 10 points
  Interessent hvordan det nesten alltid er de som kan minst om noe som uttaler seg mest skråsikkert.
 39. 10 points
  Skuffende at naturvernerne er så dårlig på å argumentere for sin sak. De kunne med enkelthet ha satt punktum og to streker under fasiten ved å vise til konkrete utslippstall. Det er lett for meg som vil komme fortest mulig frem å være uenig med naturvernerne, men det er også lett å være enig dersom de har noe fornuftig å si. Hva er differansen i utslipp 1. Ved bygging av 23 og 21,5 meter vei (stor motorvei vs smal motorvei) 2. Mellom 100 km/t og 110 km/t for hhv. nullutslippsbiler og de gammeldagse fossilbilene vi nå faser ut "Vi KrEvEr LaVeRe FaRtSgReNsEr" basert på null fakta er ikke veldig overbevisende. I tillegg kan de spare seg for matjord-argumentet. Det er ikke relativt sett mye matjord mellom f.eks. Oslo og Bergen. Det er derimot jævla mye skog og myr som er naturens CO2-lagre. Det er viktig å bevare. Klarer de ikke å regne ut dette, eller viser regnestykket at differansen er marginal og dermed irrelevant?
 40. 10 points
  Det er sannsynlig hva de ukrainske generalene regner med. Det må sies at det er stort sett veldig lite av NATO-leverte krigsmateriell som er sett på feltet utenom disse M777 skyts i mer enn løsplukk der og her, flere hundre stridsvogner og opptil ett tusen panserkjøretøyer så ut til å ha uteblitt i hele junimåneden. Russerne har hatt svært lite hell med seg for å finne og ødelegge vestlige våpen - tre M777 på mer en måned er uvanlig - og flesteparten av de mobiliserte holdes bort, bare roteres inn for kort opphold i møte med russisk ild. Taktikken for ukrainerne så langt har vært "de tusen knivstikk" med disse våpnene. Russerne har lært, sies det - men ukrainerne lærer lik raskt, og de har nå forstått hvordan de kan slåss på åpen lend, selv om russisk dødslengsel med en ubegripelig aggresjon bare kan overvinne med ekstraordinær dødelighet. Å holde tvillingbyene var et ulempe, nå er de fritt til å gjøre som de vil, og det ser ut at ukrainske styrker hadde lanserte suksessrike motangrep på Popasna-fronten til stor overraskelse for russerne, og dokumentert krigsbytte der. Det er en interessant utvikling der, tomrom i nord og full trøkk i sør hvor ukrainerne kan nå konsentrere seg på en schwerpunkt. Det er mye pessimisme omkring utviklingen av krigen i Ukraina, men det er i ferd med å løse seg for ukrainerne, som nå bare trenger å bekymre seg for dronefly og langtrekkende rakettbatterier som BM-30 ettersom de er kommet utenfor rekkevidden for jernbaneassistert jernbane og kan nå ta ut ammunisjonsdepoter med HIMARS og andre våpen. Russerne vil presse på fra Izium mot Slovjansk, men omstendigheter har forvandlet seg, og det tunge artilleriet må flyttes framover, noe som på det meste kan ta en uke på Popasnafronten. De har dårlig med logistikk utenom jernbane, ettersom alle bruene er ødelagt må pongtongbruer av liten verdi og landfaste veger benyttes. 3 NASAMS er på vei til Ukraina. MANPADS og taktiske SAM har oppdaget at raske lavtflygende fly og helikoptre er helt umulig å skyte ned slik at disse må oppdages god tid i forveien og man må ha jagerfly med BVR-missilteknologi. Forhåpentligvis har USAs våpenekspertene funnet en løsning på dette problemet. Dette er en viktig lærdom fra krigen, nemlig at manuell bemannede MANPADS og taktiske SAM ikke kan stoppe flyangrep på periferien ettersom reaksjonsevnen vil være for kort. AI-styrte luftvernsystemer som med israelernes Iron Dome lot til å være fremtiden. Krigen kommer til å slutte, men titusener har blitt drept fordi et folk har blitt så redd og så selvopptatt at de ikke forstår hvilken uhyrligheter som skjer i krigstid. Hver dag tikker det inn bilder og meldinger om drepte ukrainske menn og kvinner, og dette er det russiske folkets direkte ansvar. Som også kommer til å hvile på dem når mange russerne kommer til å bli drept i fremtiden. Løgnenes krig har blitt den største katastrofen i Europas historie siden 1945 fordi en galning kom i snakk med en ung og egenrådig mann uten moralske skrupler i 1991-92 i St. Petersburg. Et uskyldig folk har lidd for meget mens et annet folk vil vanæres for meget lang tid under konstant mistro av sine brødre og søstre - de hadde glemt at de er europeerne, som babler sinnssykt hele tiden slik at de før eller senere kommer til å konfronteres med sine løgnene. De kaller ukrainerne for "nazister" når disse egentlig er nazister. Hele Vesten ser det som skjer, Ukraina kommer til å vinne - men for det russiske folket er dette bare begynnelsen, for selv om de skulle bli tilgitt i fremtiden, vil disses uhyrlighetene og grusomhetene aldri bli glemt; for de er avslørt som løgnere, tyver, morderne og amoralske folk som altfor lenge hadde levd i et moralsk vakuum der man trodde det var bedre å bli fryktet enn respektert og aktet av folk flest. Russerne flest - også serberne forresten - må innse at de må slutte seg til resten av Europa. Galskap. Alt dette som kan ha kostet 100,000 liv eller mer, er galskap.
 41. 10 points
  Vi er en del av verden, men trenger ikke bære byrden av Tysklands uansvarlige energipolitikk. De kunne latt være å satse på russisk gass. Putin har aldri vært snill. Norske politikere skal prioritere Norge, det er jobben deres. Andre land har egne politikere, Norge kan ikke prioritere alle andre fremfor egen befolkning. Tyske politikere burde jobbe for at Tyskland ikke er avhengige av Putin. Dette går foran klima. Men klimapolitikk trumfer sikkerhetspolitikk, prinsipper, moral og fornuft. Hvorfor nekter du å forstå nyanser? Alle som ikke vil ofre sitt eget lands velstand og sikkerhet, blir anklaget for å ville "melde seg ut av verden". Jeg vil bare melde meg ut av det europeiske strømmarkedet som utnytter oss. Jeg er for NATO som beskytter oss. Nå eksporterer vi strøm til Tyskland med nesten tomme magasiner. Tyskland sier at de kanskje ikke vil gjengjelde tjenesten når vi går tom. Men vi fortsetter fordi vi er avhengige av at de forhåpentligvis gjør det? I stedet for å spare vannet i magasinene? Dette er ikke fornuftig. Er du partipolitiker som følger manus? Må du vente til landsmøtet for å velge ny kurs, trass overveldende bevis?
 42. 10 points
  Blir nok fort noen år i fengsel for det her. Livsfarlig kjøring, både mot SIAN men også andre trafikanter. Det er MYE trafikk på E6 der. Galematias.
 43. 10 points
  Russland ser nok mer Nato som en fiende fordi Nato setter en effektiov stopper for hva Russland kan foreta seg overfor land som er Nato medlemmer og jo flere land som er det jo mindre spillerom får Russland overfor sine naboer. Jeg ser for meg at det er mere det en at Russland ser for seg et uprovosert anngrep fra Nato.
 44. 10 points
  Her må man holde tunga rett i munnen. Nei, det er INGEN TING utenfor åpenbar russisk propaganda som tilsier at ukrainske soldater er like ille. Det er helt sikkert ting som kan omtales som overtramp, men forskjellen er like vel natt og dag. Nei, vi i vesten har på ingen måte fremprovosert dette. At Russland og Putin ikke liker at Ukraina heller ønsker å orientere seg vestover, slik alle de andre tidligere Warszawalandene også har gjort, minus ett som holdes der de er ved hjelp av en diktator med russiske styrker i landet, så har disse landene ønsket å orientere seg vestover. Hvis Russland anser dette som en provokasjon, vel, tough luck. Ja, det har vært begrenset vestlig tilstedeværelse i Ukraina etter 2014. Ikke som følge av at regjeringen ble kastet av folket fordi statsministeren plutselig bestemte seg for å kaste en handelsavtale med EU som hadde vært i pressa i sju år på skogen, men fordi Russlands respons var å fasilitere en borgerkrig samt at de okkuperte enorme landområder i Ukraina. En borgerkrig som ikke bare ble utkjempet med lette og tunge våpen levert fra Russland, men også ved direkte deltakelse av tusenvis av russiske styrker. De har advart om og om igjen? Om hva? At de anslår det som deres rett og okkupere andre land? Hva med Georgia sier du? Oi, Russland okkuperer deler av landet, ja da må de få det som de vil. For de er jo ikke verdens største land allerede... Og, for faen, Krim og Donbas er jo Ukrainske landområder, som Russland har okkupert og forsøkt å okkupere. Hva mener du hintet her var? At de går ut med hva nå? Hva er eskaleringen? Ukraina har kjempet mot denne okkupasjonen i Donbas og av Krim uavbrutt siden 2014. Resultatet har uansett blitt at NATO nå er nærmere Moskva og St. Petersburg enn noen gang. Og som jeg skrev over her, med all denne påståtte frykten for at Ukraina skulle bli med i NATO, at Sverige og Finland blir med avfeies nå nesten som en ubetydelighet. Så man kan da spekulere på motivasjonen. Det er ikke tegn på russisk panikk når man hører på nyheter fra deres side? Hallo i stuen! Skjønner du virkelig ikke hvordan dette fungerer? Alle nogen lunde frie russiske nyhetssider, aviser, TV-kanaler og what not med base i Russland som har dekket krigen som hva den er har måttet stenge ned med trusler om 15 år i fengsel for de som rapporterer noe annet enn den offisielle historien. Det er ingen ting som tyder på god taktikk og gode resultater. Mange måneder inn i krigen, og de har knapt nok oppnådd endring fra det man anså som russisk kontrollerte områder før februar i år, til gjengjeld har de tapt titusenvis av soldater, tusenvis av kjøretøyer, luftfartøyer og skip. Og, landet har fått en veldig økonomisk slagside. Ja, de selger olje og gass enda. Men, det hjelper bare litt innledningsvis, for dette tørker ut mer og mer, og de har ingen tilsvarende "kunder" å selge til, og de har ikke infrastrukturen for å levere effektiv til andre. Lagrene deres er snart fulle, de må nå begynne å stenge produksjonen helt, fordi de brenner inne med råvarer. Videre har de fått en enorm knekk på import, i et land der de som har noe har vennet seg til vestlige varer og levesett. Dette handler ikke om å ikke ha perspektiver for begge sider. De fleste som kommenterer her hører på informasjon fra begge sider. Det ligger stort sett veldig mange timer med pløying av informasjon bak uttalelsene som skrives her. Men, som du skriver, selvfølgelig er vi sofakrigere, og det er mye informasjon som ikke er tilgjengelig, og man må vurdere ut fra det man har, og det man vet. Men, selv om man er en sofakriger så betyr ikke det nødvendigvis at man er en uvitende idiot. Jeg har selv fartstid i forsvaret og trente spesifikt på hvordan man skulle bekjempe russiske styrker og russiske doktriner, selv om tiden har gått fremover siden da. Men, det er også åpenbart at disse doktrinen kun legger en føring for metodikken, krigen har nå blitt mye mer en brutal smørje. Likevel, nei, det er ikke noe som tyder på at Russland vinner denne krigen akkurat nå, selv om de jobber seg fram mot en potensiell seier i Donbas, et område da allerede kontrollerte svært mye av før krigen. Og, mye av fremgangen deres har vært knyttet til en enorm og ødeleggende bruk av artilleri, jernbanestøttet artilleri. Dette kan bare hjelpe dem så mye gjennom videre okkupasjon, der de igjen vil måtte forsøkte å innta og holde områder samt ivareta logistikken, slik de feilet over alt ellers når de først angrep. Denne logistikken som nye vestlige våpensystemer nå gjør ukrainske styrker i stand til å angripe. De siste dagene har de truffet et relativt stort antall våpendepoter og kommandosentre på russisk side av fronten. Dette berører den russiske strategien som lener seg på enorme mengder artilleri dirkete. Russland henter nå inn ammunisjon fra Belarus. Russland har pøst på med enorme mengder av alt de har i områdene Severdonetsk og Lysytsjansk, og de har tapt veldig mye her. Slik det nå ser ut så er disse områdene omkranset på 3.4 av 4 sider, og det er mulig Ukrainske styrker må begynne å trekke seg sør-vestover etter hvert, for å unngå et nytt Mariupol, om Russland klarer å presse videre nordvestover fra Popasna slik at de tar T1302 veien. Det er fremdeles veier inn etter det, men da begynner det å bli trangt. Men, denne offensiven er enormt dyr for Russland, og vil bli enda dyrere om artilleriet tørker ut. Og det er derfor Ukraina roper på flere våpen. For det er blant annet disse langdistanse pressisjonsvåpenene de behøver for å gjennomføre akkurat dette. Om dette oppnås vil neste fase bli en lang og hard kamp for å presse russiske styrker tilbake. For ja, jeg tror at det er det som blir utfallet over tid, om Ukraina får utstyret de behøver. Men, det blir ekstremt blodig, men det er flere Russere som dør.
 45. 10 points
  Man trenerer, utsetter og drøyer saker helt til folk er lei av hele saken, og de ansvarlige i forsvarsledelsen har blitt forfremmet til andre posisjoner. Så kaster man all skyld på de svakeste partene, her representert med de på broen, flere av de vernepliktige. Ikke kapteinen, som lå og sov under natt-trening med AIS avslått i norges mest trafikkerte fjord, vel vitende om at vaktsjefen var under opplæring, og hadde begrenset erfaring. Ikke forsvarsledelsen som godkjenner at våre fregatter blir kjørt med "skeleton crews", med spesielt stor mangel på utdannede offiserer og stor overvekt av vernepliktige. Ikke regjeringen, som bevilger for lite midler til at fregattene får fulltallige mannskap.
 46. 10 points
  Lite demokratisk løsning. Har vært protestert på lenge. Køpris når det ikke er kø er kun for å loppe mer penger ut av befolkningen, mens effekten selges via utlandskabler, spesielt den nye til vindparken i England. Og på mrk pakke en, to og tre var slitet og løftene om evig billig strøm, fra våre forfedre, som bygde vannkraftverkene, stjålet fra oss. Quisling kabler! Svikefulle politikere..
 47. 9 points
  Kjenner jeg har litt vel mye investert i denne krigen både bokstavelig og ikke😀 Har vel donert bort en månedslønn eller to til det Ukrainske militæret og sjekker nyheter flere ganger om dagen.
 48. 9 points
  Beleilig at oljefyring nylig ble forbudt. De forbød alternativet før de skrudde opp prisen på strøm. Norske boliger kunne hjulpet på strømmangelen ved å fyre med norsk olje.
 49. 9 points
  Næringsleddet til SIAN er media. Provokasjon = medieomtale = mat for SIAN. Gi heller SIAN minimalt med oppmerksomhet, så forsvinner dem av seg selv når de går lei. Joda, like idiotisk av muslimer å la seg provosere så ekstremt av noe så fjollete som brenning av en bok. Ja, det er idiotisk av SIAN. Men det er enda mer idiotisk dersom man "mister all forstand". Da er man ikke bedre enn provokatøren. Hele SIAN og alt det greiene der er et stort gjesp.... Det er vel bare en mini-klubb med megafon og Petterøs Rød 3 på baklomma.
 50. 9 points
×
×
 • Create New...