Jump to content

barfoo

Medlemmer
 • Content Count

  396
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

762 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

1948 profile views
 1. Fordi Dosbox er en virtuell maskin, som emulerer akkurat nok til å få en DOS-variant til å kjøre. Den oversetter maskinkode. Få tak i kildekoden, og kompiler den på nytt. Realistisk sett vil det strande på at det neppe finnes ekstremt mange kompilatorer som vil gå med på det. Løsningen er opplagt: virtuelle maskiner. Dosbox er et alternativ. Om du trenger mer fullstendig emulering finst det andre alternativer, f.eks. bochs. I praksis er dagens maskiner kjappe nok til at å emulere CPU for et 16-bits program er overkommelig.
 2. Problemet er at forventningene dine er spinnville. Du vil ha alt, inkludert avanserte ting - men du vil ikke ta deg bryet med å lære. For eksempel pfsense på en gammel x86-maskin vil oppfylle kravene dine. Med god margin. Hiv på et accesspunkt til en tusenlapp, for wifi. Jeg har et oppsett basert på pfsense og et UBNT AP. Over WiFi får jeg problemfritt 400Mb/s, og over kabel får jeg gigabit. Med 10Gb NIC hadde jeg fått 10Gb. Du roter rundt med ting du ikke har peiling på, og går på trynet gang på gang. Hver gang du spør her inne får du råd - og hint om at kunnskap er et greit utgangspunkt. Du svarer med at du driter i kritikken, og har en skrivestil som gjør at det er vanskelig å forstå deg. I tillegg hopper du fra tema til tema. Mange personer har gang på gang bedt deg fokusere på et tema, og forklare problemet i litt mer detalj. Det ignorerer du. Jeg begynner å tro at du troller. For alle problemene du opplever er i stor grad selvforskyldt.
 3. Vent, du har flere identiske enheter, som alle oppviser samme feil?
 4. Vollvik gjør det jo veldig klart at det var hans firma, som importør, som var ansvarlig - og at det var en feil. Om den kinesiske selgeren hadde falsk dokumentasjon er umulig å bedømme ut fra en så lite teknisk artikkel. Veldig mye av det du kjøper der fordrer at du har kompetanse, fordi det er halvfabrikata. Det gir til gjengjeld utrolig godt utvalg, til lave priser, for de som kan å nyttegjøre seg av det de kjøper. En RTC-klokke for et par tiere, ferdig montert på printkort, til I2C? Uslåelig pris! Men ingen dokumentasjon, utover datablad på chippen. Problemet her er at du prøver deg på et marked som ikke er tenkt for deg. Også klager du i etterkant.
 5. Jeg tror du burde fokusere på hvordan du kommuniserer. For du greier gang på gang å lage en saus av minst tre ulike problemer, som ikke har noen sammenheng. Det gjør at det blir umulig å få tak på hva du lurer på - og du får det du oppfatter som dårlige svar. Det er ikke svarene som er problemet. Det er spørsmålene. Konsentrer deg om ett problem i hver tråd. Skriv ned, systematisk, hva problemet er. Ikke hopp innom alle andre tilfeldige fortellinger på veien; konsentrer deg om det ene temaet.
 6. Det er det stikk motsatte av det jeg skriver. Jeg skriver at du ikke har greie på det, og derfor ikke får det til å fungere. De som selger det kjenner nok produktet, og innser at du ikke har brukt det som tiltenkt, og at det heller ikke er defekt. Deler av problemet her er nok at du ordlegger deg som en full kråke på norsk. Hvordan det er på engelsk vil jeg helst ikke vite. Upresist språk fører til at folk ikke forstår det du forsøker å formidle. Når du i tillegg ikke har overfladisk kunnskap om fagområdet blir resultatet katastrofalt.
 7. De har forstått at de har med en ignorant kverulant å gjøre, og har ingen intensjoner om å bruke mer tid på deg. Du har kostet dem nok allerede. Det er forøvrig et gjennomgangstema. Du får gang på gang beskjed om at du ikke har basiskunnskapen som er nødvendig, men velger å ignorere det totalt, og fortsette med spinnville antagelser. Så også i denne tråden.
 8. Jeg velger å gjette her. Du har oppvist at du ikke har peiling på elektro. Du behersker ikke enkle begreper som Ohms lov, og har totalt manglende forståelse for temaet. Du har kjøpt ting - som du ikke får til å fungere. Det du har skrevet til selger avslører imidlertid at du ikke forstår hva du har kjøpt, eller hvordan du skal bruke det. Selger kan faget sitt. De innser at du ikke vet hva du har kjøpt. Ebay derimot har ikke domenekunnskap, og velger å gi kunden rett uansett, i tvilstilfeller. Det er du som har gjort feil her. Ikke selger.
 9. barfoo

  SPU60-charger138S

  Med mindre det er snakk om store batterianlegg ville faktisk ikke jeg vært bekymret over akkurat det. Hydrogenmengden avgitt under normal drift er minimal, og hydrogen er svært lett, så det finner nok en vei ut.
 10. barfoo

  SPU60-charger138S

  Hvorfor insisterer du på å spore av din egen tråd? Tråden omhandler elektro, ikke nedlastingshastighet. Og nei; det er neppe relatert. Hvilken andre kabel? Mange strømforsyninger vil ha en elektronisk begrensning. Dette handler om å kunne litt fysikk. Du må vite hva effekt er, og hvordan det akkumulerer over tid. Det er i relativt stor grad standardisert. Småbatterier har flatterminaler, for kabelsko. Litt større har skruterminaler, og enda større har runde terminaler.
 11. barfoo

  SPU60-charger138S

  For å ta litt fysikk. Spenningsfallet i en kabel er gitt av formelen U=R*I. R er resistansen, og I er strømmen. R er utelukkende avhengig av materialet kabelen er laget av, og dimensjonen på kabelen. Effekt følger P=U*I, der U er spenning og I er strøm (som før). Med 230V og 10A kan vi altså ta ut P=230V*10A=2300W. For 10A er det nok med 1.5mm^2 kabel. Merk at det ikke er tykkelse, men tverrsnitt på kabelen, altså arealet til lederen, vi snakker om her. Med 12V vil 2300W tilsvare I=P/U=2300W/12V=192A. Her har vi tjue ganger større strøm - og må følgelig ha tykkere kabler. Videre. Om du på 230V har 2V spenningstap i kabelen utgjør dette 0.9%. Om du på 12V har 2V spenningstap utgjør det 17% tap. Høyspentkabel kan altså være tynnere, ift. overført effekt, enn lavspentsystemer. Grunnen til at høyspentkabel ofte er tykk er at den er aluminium, så den har et visst tverrsnitt for å beholde mekanisk styrke. I tillegg er effektene ofte svært høye, og avstandene lange. Det fører til at man må ha en viss dimensjon på kabelen. Med 10A på 22kV (som er vanlig spenning på høyspentnettet) vil man kunne overføre 380kW på et trefasenett. Det vil være uproblematisk på 1.5mm^2. Sytråd vil være nok til å forsyne forbruket i en normal bolig på 22kV. Men 22kV-linjen forsyner ikke et hus; den forsyner tusen hus - og må derfor dimensjoneres tilsvarende. Du må nesten bare lese pensum i elektro, og lære deg grunnleggende ting som spenning, resistans og strøm. Vil du dille med elektro er det et absolutt minimum av kunnskaper du må inneha. Du kommer ikke utenom, uansett hvor mye du vil.
 12. Ja, om det løser problemet du ønsker å løse er det enklere. Det er grunnen til at folk kjøper det programmet. Det sagt; du har en voldsom interesse for teknologi, men samtidig gir du opp straks det krever mer enn fem minutters innsats å få til ting. Du blir skuffet, og klager over at ting er vanskelig, gang på gang, om alle tema. Ruting, switcher, og andre fasetter av nettverk. Solceller og annen kraftelektronikk. Programmering... The list goes on. Ja, teknologi er ofte vanskelig. Med mindre du er villig til å sette deg inn i det vil du ikke få til noe utover standard konsument-ting. Setter du deg inn i det er det mange som mener det er en artig, utfordrende og lærerik hobby. Hva du vil fortsette med er åpenbart opp til deg, men denne mellomtingen, der du prøver på avanserte ting, uten å ville lære deg ting er bortkastet tid for alle.
 13. Lær deg programmering. Det inbefatter desverre noen hundre timer lesing og øvelse. Å lage grafisk programvare som gjør nyttige ting er desverre ikke gjort på 1-2-3. Det er en ny tenkemåte for mange, og det er noe som må læres. Det er hverken umulig eller spesielt vanskelig, men det krever en viss forståelse av programmering, og en vilje til å lese dokumentasjon.
 14. Får fremdeles denne. Og du har fått svar i tråden på hvorfor du får den. Det har med modusen du åpner filen i å gjøre. Det sagt. Dette er en klassisk felle. Du prøver å lage ting som er utenfor ditt kunnskapsnivå. Det går sjelden bra, og du ender opp med å ikke få til noe. Det er bedre å lære seg programmering skikkelig - fra grunnen. Det innebærer å ha kontroll på kontrollstrukturer, hvordan du leser feilmeldinger også videre. Jeg vil anbefale https://diveintopython3.problemsolving.io/ som er et greit læreverk i Python3. Regn med at du må bruke noen hundre timer på programmering, før du er i stand til å lage virkelig nyttige programmer. Alt frem til det er å øve seg på tenkemåten...
 15. Du er klar over at det finst disker med forskjellig tykkelse? Det er nok bergegnet på 9.5mm tykke disker, eller mindre, mens du har 15mm tykk disk...
×
×
 • Create New...