Jump to content

barfoo

Medlemmer
 • Content Count

  548
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1297 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

2512 profile views
 1. Hva slags erfaringer? Hva skal du bruke informasjonen til? Du virrer fra tema til tema, og drar plutselig inn 12V-batteriet (som ikke har noe med fremdrift av bilen å gjøre) også videre.
 2. Det er mulig, men du gjør ikke det for å spare penger. Igjen. Skal du kjøpe deg bil, eller skal du konstruere aparte scenarier der du konkluderer med at det ikke er verdt det?
 3. Helt rett. Du må vedlikeholde bilen. Det er felles for alle biler. Vedlikeholdskostnad for elbiler er lavere enn for fossile. Igjen; skal du ha bil eller skal du ikke? Skal du ha bil er vedlikehold del av det, uansett hvilken bil du kjøper. Det er ingen som forsøker å benekte at bil koster penger.
 4. Du, atte. Biler faller i verdi. Det er konsekvens av at de har begrenset levetid på rundt regnet 10-15 år. Det er fundamental økonomi, og alle biler har det. Men jeg fatter fortsatt ikke hva du vil frem til? Har du tenkt å kjøpe deg bil? Da må du akseptere verditap, uansett hvilken bil du kjøper. Men elbil vil nesten garantert være billigst totalt sett. Hvor mye kommer an på bruken din. Har du ikke tenkt å kjøpe bil? Ok, så ikke kjøp bil da. Da er heller ikke verditapet interessant.
 5. Jepp, det er mange som er under 20kWh/100km, men regner du med det så dekker du så godt som alle elbiler. Det er bedre å bli positivt overrasket enn skuffet
 6. Det finner du ikke ut av ved å tenke på tilfeldige tall. For en ny bil er det litt grovt sagt vedlikehold + drivstoff + forsikring + årsavgift. Vedlikehold vil variere, men er ikke mye de første to årene. Drivstoff er rundt regnet 20kWh/100km for alle elbiler, forsikring vil variere.
 7. Ja. Fordelen er fleksibel transport. Jeg greier ikke helt å forstå hva du vil frem til. Det er ikke sjokkerende at biler har verditap. Det er ikke sjokkerende at transport koster penger. Elbiler utmerker seg i så måte med lavere kostnader enn deres fossile brødre, delvis på grunn av politiske incentiver, delvis på grunn av fysiske forskjeller. Om poenget ditt er at bil koster penger, så sparker du inn relativt åpne dører. Men du svarte fortsatt ikke på om du har bil, eller om du konstruerer problemstillinger...
 8. @LMH1 Har du bil? Har du planer om å kjøpe bil? For meg ser det ut som du konstruerer problemstillinger for å konkludere med at elbiler ikke virker...
 9. Nei, det er jo ikke det. https://www.freebsd.org/releases/12.0R/hardware/#ethernet Problemet her er at du ikke har de nødvendige forutsetninger for å forstå hva du snakker om, eller hva du forsøker å oppnå. Ikke skyld på andre.
 10. Telenor er relativt ærlige om hva du kan forvente. De kommer ikke til å spesialtilpasse tilbudet til deg. Mener du tilbudet ikke er godt nok for din del, så foreslår jeg at du avstår fra å bestille det. Det er fullstendig gratis.
 11. Jøss. Det er det ingen som har fortalt meg. MVH en som har 15krpm disker som har stått i produksjon 24/7 siden 2013.
 12. Kjære vene, @LMH1 Det du lurer på er hvorfor det tar lang tid, ikke hvor lang tid det tok. Du fikk svar på nøyaktig det du spurte om, men du spurte ikke om det du faktisk var ute etter. Også skylder du på @kpolberg for det? Svaret på det du lurer på er forøvrig at det stortsett er en blanding av følgende faktorer: Diskytelse Hastighet mot valgt speil Mengde RAM CPU-ytelse Hvilken som er mest signifikant vil avhenge av typen oppdateringer. Jeg vet ikke om DNF bruker delta-rpms, men delta-rpm er jo tradeoff der man ofrer CPU-tid for redusert dataoverføring...
 13. Du kan klage på feilaktige fakta, f.eks. om du har blitt trukket for ting som ikke gjelder for den kjøretøysklassen, eller at sensor feiloppfattet skiltingen. At du derimot kjørte for defensivt og holdt for lav fart er ikke en klage på faktiske forhold; det er en klage på sensors subjektive vurdering.
×
×
 • Create New...