Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/01/21 in all areas

 1. 6 points
 2. 4 points
  Har du en tidsmaskin? Förstår verkligen inte denna, släpp opp allt nu, hvis de ikke gör det nu är det ett bevis på att det aldrig kommer slippes opp. (samtidigt som en massa tilltak faktiskt slippes opp. Man har ju kunnat reise rundt i stora delar av Europa i sommar utan vaksinering for eksempel).
 3. 4 points
  Er MDG det mest religiøse partiet vi har i Norge? I alle fall partiet med mest fanatiske velgere. Uansett hvor store feil som blir gjort så fortsetter folk å stemme på de. Enorme budsjettoverskridelser og halvkriminelle løsninger av avfallshåndtering. Uansett hvor mange ganger det har blitt dokumentert at veldig dyre miljøtiltak har veldig liten eller ingen effekt så mister de ikke velgere.
 4. 4 points
  Nei, men ein kan gje alle ein sjanse til faktisk å få vaksina utan å bli sjuke i ein epidemi med deltavarianten rett før ein er i mål med vaksineringa.
 5. 4 points
 6. 4 points
  Det er ingen representanter ved Stortinget som støtter statlig tvangschipping av norske borgere. Enig? Stortinget har innført to koronasertifikat ifm Covid-19. Det ene er til bruk innenlands, og loven er gitt gyldighet ut året - og senest da tas det ut av bruk om ikke en lov vedtas på nytt av et nyvalgt Storting (skal du stemme på det?). Det andre sertifikatet er en tilslutning til EUs sertifikatordning utelukkende til bruk for grensepasseringer - og som kan betraktes som en moderne versjon av det gamle gule papirbaserte vaksinesertifikatet. Norske kontanter er et tvungent betalingsmiddel i Norge. Lovfestet av Stortinget. Også under pandemien. Dersom du blir nektet å betale med kontanter kan du klage til Forbrukertilsynet. https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Sporsmal/Skriftlige-sporsmal-og-svar/Skriftlig-sporsmal/?qid=79822. Men her kommer et dilemma: Dersom du sitter i et kommunestyre som skal kjøpe kollektivtransport for innbyggerne, og tilbyderen ber på sine knær om at de må få slippe at bussjåførene skal ha vesker fulle med forlokkende kontanter, siden flere av dem har blitt skadd ved blodryppende knivran - hva sier du da? Virkeligheten biter prinsippene i ræva når den får sjansen og det gir dilemmaer som politikere må lande på et eller annet vis. Jeg er ikke politiker, men jeg skjønner dilemmaene. Ytringsfrihet betyr at du er fri til å ytre deg kritisk om hva du vil. Det er en misforståelse at friheten betyr en rettighet til å ytre seg på andres plattformer, eller til at andre ikke skal komme med motytringer av både faktabasert, humoristisk og harselerende karakter. (Selv har jeg mest sans for fakta, liker jeg å tro.) Mht 1 er jeg enig med deg i at det ikke er lokalpolitikk. Mht 2 vil nok kommune være involvert dersom innenlands koronasertifikat skal tas i bruk ifm arrangementer mv. Mht 3 har jeg allerede gitt eksempel på at det ikke nødvendigvis er korrekt. Mht 4 er jeg enig med deg i at det ikke er lokalpolitikk. Ellers mener jeg at "Hjernevask" var en serie på NRK TV, og det internasjonale mediemangfoldet er stort nok til at å anklage dem for ensretting av hjerner ikke er særlig rettferdig. Påstand uten begrunnelse. Jeg antar at du mener at å påstå dette faktisk er mindre virkelighetsfjernt enn å påstå at norske politikere er motstandere av å tvangschippe borgere, at de vil beholde kontanter og ytringsfrihet? Da er vi veeeldig uenig. Unsurprisingly. Så den hvalfangende, olje- og gass-oppumpende, NEI-til-EU-nasjonen Norge er den lydigste? Landet der skoler stenger, mens Vinmonopolet holdes åpent? Jeg er temmelig sikker på at reaksjonene på "hytteforbudet" i fjor ga regjeringen et et kraftig hint om at de hadde strukket strikken lengre enn folk fant seg i - og det tror jeg de har lært av. Hyttestengning har jo nesten like stor mobiliseringskraft som monopol-stengning...
 7. 3 points
  Er det ikke en egen tråd for konspinoia? Kan dere flytte den "makta skjuler bivirkningene av vaksiner" diskusjonen dit? Takk.
 8. 3 points
  Når det kommer til å sekulularisere høytider er vel dette som foregår i noen grad, og er en naturlig forlengelse av at man ikke lenger praktiserer stats-religion og alt det der. Samtidig er det et tema det er lett å hisse folk opp over, og som gjerne kapres og overdrives for å sanke stemmer over et ikke-problem. (Den eneste fremmedheten som skal praktiseres er tilsynelatende den amerikanske, der de henter strategien fra, jeg leste nylig at de har begynt å omtale arveavgift som dødsskatt, slik at det blir et spørsmål om følelser, og ikke praktikalitet, i tråd med Frank Luntz' idealer.) Det er helt i tråd med arbeidsgiveres ønsker og tidligere krav å kunne nekte private plagg i jobb-sammenheng, men det er ikke nødvendigvis gitt at det alltid er negativt å gi arbeideren større frihet, selv om det er lite presidens for slikt. Litt stygg ryggmargsrefleks tidligere i tråden her, når problemstillingen med afroamerikaneres naturlige hår møtes med en tirade om skitt og uhygene.
 9. 3 points
  Det är ingen reaktion utan så det må fungera. Det man gör är att jämföra insidenensen av noe efter vaksinenation med insidensen bland de som ikke tagit vaksinen. Går ikke å göra på noe annat sätt för tillstand som folk faktiskt får utan noen uppenbar orsak. Är så medisinsk forskning ofta går till. Man jämför med en kontrollgruppe. Människor är generellt väldigt dålig på att bestämma riktigt orsaks samband i sådana har säker då vi automatiskt försöker finna orsaks samband.
 10. 3 points
  Selvfølgelig skal alle få den. Men å bli syke er det ingen som har en garanti mot, hverken med eller uten vaksine. Vi vet nå at vaksinen forhindrer alvorlig sykdom og død, men den forhindrer ikke det å bli smittet. Nei, jeg synes ikke vi skal fortsette å føre destruktive tiltak mot økonomien og samfinnet vårt fordi det er noen unge mennesker igjen uten noen risikosykdommer som ikke er to ukere ute i andre dose ennå. Nei. Nok er nok er mitt standpunkt til dette nå. For antallet absolutte smittetilfeller vil jo selvfølgelig ikke gå ned de neste to månedene, men opp. Og da blir det lockdown igjen. Jeg tror desverre det nå, jeg håper selvfølgelig ikke at det blir slik men alle signaler jeg ser fra alle kanter peker på nettopp det og tegnene blir tydeligere for hver dag. Og målstreken kommer til å bli flyttet nok en gang; det er jeg sikker på. Når alle som ville ha vaksinen er ute i to doser+to uker blir det neste argumentet; tror jeg: kan vi ikke bare vente et par måneder til for å se hvor effektive vaksinene er? To månender til klarer vi vel? Eller tre. Eller fire. Eller kan vi ikke bare vente til alle som vil har fått en tredje booster.? Kan vi ikke bare vente og se om det dukker opp en ny mutant? Kan vi ikke bare vente noen måneder og se om mutanten kommer hit og så åpne? Kan vi ikke vente til alle andre land har fullvaksinert befolkningen? Jeg føler at med den risiko-aversjonen vi opplever er vi i praksis veldig langt fra å få tilbake det samfunnet vi hadde. Vi ser at ting er ganske fritt nå, men så kommer høstbølgen og da er det på med munnbind og stengte dører igjen(og noen av disse dørene kommer til å forbli stengt etter dette når bedriften går konkurs). FHI sier den ene dagen at viruset ikke er så alvorlig lenger for så å si at også fullvaksinerte må gå og teste seg om de føler seg litt pjusk. Og disse testene blir igjen brukt som målestokk på hvor stor grad man skal ha av den kontunuerlige unntakstilstanden vi har hatt i snart halvtannet år nå. Med andre ord: sjakk matt. Man kan alltid innvende at vi har få tiltak nå men det er alltid et steg frem og to tilbake. Jeg har absolutt ingen tro på at det blir noen gjenåpning av samfunnet i august og heller ikke i nærmeste fremtid. Desverre.
 11. 3 points
  «Huset» er ikke Pelosi. Pelosi er ikke en diktator som kan «bestemme» reglene alene, selv om hun har stor innflytelse for USCP og «huset».
 12. 3 points
  Var lenge snakk om at Pfizer kunne utvikle en justert vaksine for nye varianter ila kun to uker. Hva er så grunnen til at de fortsatt ikke har gjort det for Delta? Eller er den klar, men må gjennom flere måneders testing som sist?
 13. 3 points
  Selvfølgelig dør mennesket ut som art. Oljen er problematisk, men enda verre er kjøttindustrien.
 14. 3 points
  RJohannesen skrev: "Den største kimden til mikroplast i naturen er vel at folk kaster plast i havet, i elver og der det passer dem" Minner om denne når det gjelder Norsk bidrag: https://www.tu.no/artikler/bildekk-er-den-storste-kilden-til-mikroplast-i-norge-det-beste-tiltaket-er-a-ikke-kjore-bil/431427
 15. 2 points
  Jeg mener også at Viggo mest sannsynlig er uskyldig dømt. Men det innlegget der er direkte ekkelt. Angrep på pårørende og på sørlendinger generelt og fullt av påstander som er synsing og teorier. Det er også ett innlegg som viser at forfatteren selv tydeligvis ikke har åpnet en avis det siste året eller har noe informasjon om hvordan stemningen er i Kristiansand eller på Sørlandet i forhold til den saken nå.
 16. 2 points
  Hva er det du rører med. Det var ikke mange AZ-doser som ble satt før den ble stanset. Med din tankegang om at Legemiddelverket holder seg passive inntill det oppstår dødsfall eller ansatte og bekjente av ansatte i helsevesenet blir utsatt for alvorlige bivirkninger, så skulle vel det samme skjedd med Pfizer for lenge siden nå? Er tross alt langt flere som har fått Pfizer enn AZ i Norge. Det er som flere andre forklarer over her ikke mulig for legemiddelverket å se noen farlige bivirkninger om de oppstår like ofte blant dem som har mottatt og dem som ikke har mottatt vaksinen. Det har derimot blitt oppdaget minst én alvorlig bivirkning med Pfizer (noe med hjertet), som man ser oppstår oftere blant vaksinerte av Pfizer enn blant uvaksinerte. Men det konkluderes fortsatt med at fordelen langt overgår ulempene, da disse skjer ekstremt sjeldent. Det er sånn det må fungere, og etterhvert som man flere og flere blir vaksinert og det går lenger tid siden vaksineringen startet, jo sikrere blir man på hvilke bivirkninger som finnes og hvor sjeldent/ofte de oppstår.
 17. 2 points
  Då är vi helt enkelt oeniga. Jag tycker att det klart bästa är att hålla på tilltak tills alla i alla fall har fått vaksinen medans du verkar tycka att vi ska ha en strategi där alla yngre antagligen får sjukdommen kort tid innan de får vaksinen.
 18. 2 points
  Du kan ikke være så dum. Fra legemiddelverket: https://bit.ly/3larO67
 19. 2 points
  Det er fullt mulig å elske mer enn ett menneske samtidig, merkelig at vi mennesker ikke ser ut til å akseptere dette når det kommer til seksuelle forhold.
 20. 2 points
  Alt? Har fått för mig att man stoppade AZ vaksinen men jag kanske drömde det.
 21. 2 points
  ...jeg ønsker ikke å fjerne det, jeg ønsker å introdusere alle religiøse feiringer til skolen -- slik at elever får bedre forståelse av andre folkeslag sin overtro, og ikke bare den norske. Mangel på forståelse leder til fordommer. Før ønsket jeg at feiringen skulle skje utenfor skolen, fordi jeg ikke er kristen eller tror på de gamle norske gudene som den norske tradisjonen stammer fra. ...nå har jeg myknet opp litt. Elevene kan gjerne oppleve en julegudstjeneste -- om de også går i en moske og i en synagoge og et tempel under andre religioner sine største høytider.
 22. 2 points
  Så lenge man ikke mener det er en stor sjanse for overbelastning av helsevesenet og veldig mange dødsfall, bør man ha minimalt med tiltak og restriksjoner. En dose av vaksinen hjelper godt mot alvorlig sykdom og det er det viktigste. Det bør aldeles ikke være slik at alle skal være fullvaksinerte før man slipper opp. De bekymrede og pessimistiske bør ikke få sette dagsorden i denne debatten.
 23. 2 points
  Jag vet ikke. Vi får se hur det går först med diverse varianter. Det jag i alla fall ikke tycker är att man ska slippe opp alltför mycket nu relativt kort tid innan folk faktiskt är vaksinerade. Jag har inte heller någon tro på att man kommer ha tiltak i onödan hvis folk ikke bli alvarligt sjuka.
 24. 2 points
 25. 2 points
  Gjerne. Du omtaler deg selv (eller insinuerer) som profet, uten å faktisk vise det i praksis. Og den "spådomen" du har kommet med er allerede en kjent fryktet utvikling. Om du har en overbevisning om et du er den første som har snakket om dette så høres det ikke ut som du har bakkekontakt, for å si det sånn.
 26. 2 points
  Jag tror faktiskt de undersöker bivirkningerna som vi har sätt att de gjort. Hvis det er lika många som var sunn och friske som fick plodpropp i resten av populationen så är det faktiskt inget som tyder på att vaksinen var orsaken. Det var ju faktiskt väldigt få statistiskt sätt som fick problemer med AZ vaksinen och det är omöjligt för en enkelt person att själv förstå den risken och hur många som faktiskt blir sjuka på samma sätt utan att ha fått vaksinen.
 27. 2 points
  Det handlar varken om en holdning eller bortforklaring.
 28. 2 points
  ... Å fjerne julefeiringen er som å fjerne muslimske høytider fra skolen. Å bevare julefeiringen er som å introdusere muslimske høytider i skolen -- noe vi burde gjort allerede. Samt jødiske, hinduistiske. Kanskje tonet det ned litt -- alle sammen -- men i alle fall lært om de viktigste feiringene og hvordan de feires.
 29. 2 points
  og Legemiddelverkets sannsynlige reaksjon på det er "et viss antall personer rammes årlig av slike tilstander, og er ikke nødvendigvis på grunn av vaksinen, selv om det sammenfaller i tid med at vaksine er satt" Slike formuleringer er en gjenganger hvis man leser på hjemmesiden, om meldte bivirkninger. At de tok AstraZeneca historien på alvor, tror jeg rett og slett handler om at det var dødsfall, og yrkesaktive helsepersonell, som hadde kollegaer som kjente til det. Da kunne de ikke lukke øynene.
 30. 2 points
  Nå er hijab også med på forbudet, slør. Ikke bare ansiktsslør. Jeg diskuterer EU sin nye lov, ikke førstepost. https://www.aljazeera.com/news/2021/7/15/top-eu-court-rules-hijab-can-be-banned-at-work
 31. 2 points
  Og hvis man leser litt mer enn bare hennes uttalelser. - – Derfor har man mulighet til å vente lengre, til man har mer data som viser at vaksinen er trygg. Jeg tenker at så lenge ikke situasjonen tilsier at vi absolutt må begynne å vaksinere barn mellom 12 og 15, så har man tid til å vurdere litt, forteller Klingenberg. - Barna i denne aldersgruppen blir jo såpass lite syke av korona, at gevinsten mot å beskytte dem mot korona blir mindre. Da vil jo mulige bivirkninger kunne veie tyngre. Hos eldre mennesker så vil jo gevinsten av vaksinasjon være enorm, forteller overlegen, som allikevel understreker at alvorlige bivirkninger ved koronavaksinen er sjeldne. - Vi ønsker ikke å vaksinere 12–15 åringer for å oppnå flokkimmunitet alene. Anbefaler vi å vaksinere barn fra 12 år og oppover må det være fordi vi vurderer at de trenger den individuelle beskyttelsen, og at nytten veier opp for eventuelle ulemper, forteller overlege i FHI, Margrethe Greve-Isdahl til NRK.
 32. 2 points
  Det er den delen jeg ikke forstår. Hvorfor motsette seg det? Er de (fortsatt) så skeptiske til covid, som deres Great Leader Trump var/er eller er de rett og slett stokk dumme? Hele det republikanske partiet, eller den delen som fortsatt dyrker Trump, virker på meg å være helt blåst. Enda. Politikerne er valgt av folket og skal jobbe for folket og landet. Dem. er jeg usikker på som helhet, men Rep. virker å gi F i alt annet enn å sikre sin egen makt, posisjon og inntekt. Eller i hvertfall - igjen - den delen som følger Trump, politikere som Graham, McConnell og resten av dem som støttet Trump hele veien og bare virker interessert i det som kunne sikre dem posisjonene deres i partiet.
 33. 2 points
  Flere jeg kjenner ble smittet av å bare se nyhetene om Covid i fjor vår. Hvorfor er det ikke flere saker om det? Rare greier. De kjente det faktisk så godt at de ikke følte behov for å teste seg en gang.
 34. 2 points
  ... eller i det minste ei utdjuping. Vanskeleg å diskutere når det kan vere snakk om alt frå vondt i armen til problem med mensen.
 35. 2 points
  Begynner å bli litt småsvett i Florida. Krapp økning, over 9300 innlagte på sykehus nå i en delstat med 21 millioner innbyggere. Økningen er på over 1000 nye innlagte daglig, og sykehusene har sluttet å gjøre ikke-akutte operasjoner. Ny smitterekord, ikke spesielt høy vaksineringsgrad (49%) og en guvernør som nekter å innføre CDCs munnbind-råd. De har per nå ingen tiltak eller restriksjoner i delstaten. https://apnews.com/article/lifestyle-health-business-arts-and-entertainment-florida-01fa89e1d9491ab075c5deb689af1ea8 https://abcnews.go.com/Health/wireStory/florida-governor-bars-schools-requiring-masks-79177962
 36. 2 points
  Hvorfor skriver du at "vi kan nok anta" dette, hva baserer du deg på? Den siste undersøkelsen av god kvalitet angående dette viste at Janssen-vaksinen virker å generere antistoffer mot Delta enda bedre enn den klarte å generere antistoffer mot Beta (varianten fra Sør Afrika), og at derfor bør den antageligvis virke enda bedre mot Delta. Effektiviteten til Janssen-vaksinen mot Beta-varianten ble funnet til å være minst 85% mot alvorlig sykdom, og det tallet kan fort være enda bedre mot Delta. Det har kommet en undersøkelse for få dager siden, som foreløpig er i preprint, som indikerer at Janssen kan ha lav beskyttelse mot Delta, men så vidt jeg har skjønt er det en del som hefter ved den, av et slikt nivå at det virker som den neppe er noe å stole veldig på. Så; inntil vi har helt klare data - please ikke spre rykter og feilinformasjon om at vaksiner ikke fungerer, det er allerede nok av den type ting ute på internett og de er bare med på å spre frykt og å gjøre covid-19 til noe mye farligere enn det egentlig er.
 37. 2 points
  Det finnes utallige jobber man må bruke arbeidsgiverens logo/klær/uniform, ellers må man bare finne seg en annen jobb. Hvorfor er det kun kontroversielt når det gjelder religiøse antrekk?
 38. 2 points
 39. 2 points
  https://www.dagbladet.no/coronavirus#vaccine Blir så oppgitt... Alt for lite info om at kun en dose ikke gir spesielt god beskyttelse. Bra disse sakene kommer ut.
 40. 2 points
  Var ju en del snakk och vaksinering når svineinfluensan kom som du borde huske. Eftersom korona tilltaken har medført att det ikke varit noen influense det senaste året så borde det vara tydligt att corona smitter en del lättare.
 41. 2 points
  Nytt for meg at lynnedslag og hjerte og karsykdommer er svært smittsomme sykdommer
 42. 2 points
 43. 2 points
  Det er vel ikke noe akutt behov for å dumpe Ampere-kort.
 44. 2 points
 45. 2 points
 46. 2 points
 47. 2 points
 48. 2 points
  Jeg tror ikke like mange er så redde for selve døden som for hvordan de vil dø. Ellers har det alltid vært katastrofer og problemer. Alt blir bare mye mer synlig med dagens stadig voksende og tettere mediatilstedeværelse.
 49. 2 points
  Det er en vanlig misoppfatning at polyamori handler om flyktige og overfladiske, primært seksuelle relasjoner. Det trenger det ikke være. Jeg har vært gift med min kone i 13 år, og vi har hatt andre relasjoner på siden av som har vart i flere år. Så klart finnes det noen som har lyst til å ha en mer flyktig og utsvevende livsførsel, men det kan jo like godt gjelde monogame som ikke-monogame.
 50. 1 point
  Er litt i samme båt som resten av kommentarene her. Klarer ikke helt se verdien at dette, men mindre panelene er såpass rimelige at de spares inn etter ett år. Det som skaper mest tvil her er det faktumet at vanlige solpanel også fungerer når det er overskyet. Så ved å velge panelene som blir nevnt i artikkelen, ofrer en jo plassen som vanlige panel kunne vært brukt på.
×
×
 • Create New...