Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/30/20 in all areas

 1. 3 points
  Feil tolkning; antall arresterte og dømte er langt høgare. Ein kan ikkje konkludere at nokon er "meir kriminelle" ut av dei; ein kan derimot konkludere at politiet er vesentlig meir aktivt involverte med dei. Enten det er fordi dei er meir kriminelle, eller av andre årsaker som f.eks tyngre politinærvær i distriktet. TL;DR - Det er vesentlig meir komplekst, og konklusjonen din er overfladisk enkel og rasistisk.
 2. 2 points
  2,8% av de som er registrert som smittet, altså personer som har fått utslag på en test. Det er langt i fra det samme nummeret som de som faktisk har vært smittet, men ikke har blitt testet pga. mangel av tester, de har vært symptomfrie osv. Husk vi testet veldig lenge kun essensielle yrkesgrupper og de med høy risiko. 2,8% høres mye ut, men det er heldigvis absolutt ingen indikasjon på dødlighet.
 3. 2 points
  Det er nå engang slik at Erna er siste stopp for raset. Hun gjorde en del feil i starten (folk hjem fra Østerike uten karantene, gå på jobb uten karantene mm) og det skal hun ha pepper for. Men hva visste hun i det øyeblikket hun tok avgjørelsen? Det har vi prøvd å kartlegge i denne tråden om man kan bla seg tilbake og se hva vi trodde den gang. Kan vel si at det spriker i alle retninger. Tror vel at karakteren M minus er berettiget. Minusen er treg start. Ser man andre plasser som når Andrew Cuomo i NY som satte syke mennesker inn i syke/gamle hjem fordi han er et godt menneske og ikke ville frarøve noen å bli utestengt fra helsetjenester. Det fikk en katostrofal konsekvens. Er han skyldig for det? Kan man fordele skyld utifra etterpåklokskap og egne erfaringer? Vi må tenke litt videre tror jeg og se hvor dette kan bære oss fremover. Jeg er litt glad og stolt av hvor opplyste og engasjerte vi er her på berget. Vi kommer til å se sosiale utfordringer fremover, men kanskje det vil føre til noe nytt? Hvem vet.
 4. 2 points
  Er det ikke slik med de fleste troende?
 5. 2 points
  Dette kommer til å koste oss dyrt i form av høyere skatter, som på sikt vil gi lavere velstand. Den feilaktige påstanden om farlig menneskeskapt oppvarming pga CO2 utslipp er blitt vår tids religion. Uten vitenskapelig bevis skal folket tvinges til å betaler avlat for å finansiere denne galskapen. All form for motstridende fakta og kritiske spørsmål blir sensurert og undertrykket. Likevel, små drypp fra ei tenåringsjenta "anti-Greta", hinter om at noe ikke stemmer:
 6. 2 points
 7. 2 points
  Nærmere bestemt, de ansatte mente at en 20$-seddel han forsøkte å betale med var falsk, og han fikk ikke betale med den. Vi har ikke fått noen bekreftelse på at han var i besittelse, eller ikke var i besittelse, av falske penger. Han er var afro-amerikaner, (nå død afro-amerikaner), så han er skyldig til det motsatte er bevist.
 8. 1 point
  Oj, forventet ikke den type "avslappende" musikk når jeg først så albumcoveret, men nå er vel tiden som rap/hip-hop "hue" ikke så altfor oppdatert lengre på det området, men har jo en bror som er langt bedre på dette og blir stadig overrasket over hvor mye han drar frem av artister som jo ser meget "hardcore og gangsta" ut, og som leverer det totalt motsatte, og slikt liker jeg. Tekno var også noe som gikk mye av i ungdommen, mistet vel litt av teken når rock og metal begynte å ta over, men er glad man har beholdt en del av dance, trance og techno skivene/samlerne, for kommer ofte tilbake til de av nostalgiske grunner, og en god del virker å være meget vanskelig å spore opp på nettet.
 9. 1 point
  Nå har jeg akkurat skaffet vinyl spiller og handler masse digg vinyl fra 70 og 80 tallet på finn! Faen det låter så sykt bra. Akkurat nå dobbelt albumet Bryan Ferry/ Roxy Music - Street Life 20 Greatest.
 10. 1 point
  Jobber selv i malebutikk. Mange som enda tror oljebasert maling er det beste valget. Dette stemte kanskje for 20 år siden, men stemmer ikke nødvendigvis nå. Mye har skjedd her de siste årene. Vannbasert maling er mye lettere å jobbe med samt er bedre motstandsdyktig mot sollys noe som er det værste for alle typer maling. Ofte er intervallene mye lengre på disse typene også. Er ikke mye olje i disse oljemalingene lengre. Hadde ikke vært overrasket om disse er tatt ut om noen år. Alt skal svanemerkes nå til dags. Men som mange påpeker over. Grunnarbeidet er det viktigste. Gjelder for alt av behandlinger.
 11. 1 point
  Nå har jeg ikke lest nøye gjennom hele tråden her men litt av det TS skriver i første innlegg. Det virker som det er veldig følelsesbasert hele greia, altså når man sier at det MÅ være noe mer, noe annet er uakseptabelt for MEG. Virkeligheten føyer seg dessverre (heldigvis?) ikke for den enkeltes følelser rundt døden. Angående døende hjerner er det ikke nødvendig at hjernen er funksjonell under selve hendelsen. Menneskehjernen er en ekspert i å lure seg selv og skape falske minner, dette er et velkjent fenomen. Ikke at det nødvendigvis må være forklaringen, men om man skal snakke om slike opplevelser som om de er virkelige må man ha mer kjøtt på beinet enn vitnesbyrdene til midlertidig defekte (aka døende) hjerner.
 12. 1 point
  Statistikken er fakta. Kva du les ut av den statistikken er ikkje fakta, og er kva som er rasistisk. Ironisk nok, det du påstår indikere at svarte er meir kriminelle kan testes for årsak, og er i stor grad funnet til å komma frå systematisk rasisme mot svarte. Ein kvit mann er statistisk mykje sjeldnare i ein politikonfrontasjon enn ein svart mann. Dette er ikkje akkurat noko svarte menn kan unngå når dei ikkje ein gong kan grilla i fred, eller vandre nedover gata i fred, kjøre sin egen bil i fred, eller bo i si eigen bolig i fred, uten at politi enten reagere på dette, eller blir tilkalt av rasister. Ein kvit mann er statistisk mykje tryggare i ein politikonfrontasjon enn ein svart mann, sjølv om situasjonen er den same. Ein kvit mann er statistisk mykje sjeldnare arrestert eller bøtelagt, sjølv om situasjonen er den same. Ein kvit mann unnslippe straff tvert ut mykje meir ofta om saken går til retten, og sjølv om han blir dømt får han kategorisk mykje mildare straff enn ein svart mann, sjølv om situasjonen er den same. Og så lure du på kvifor svarte er så overrepresenterte i fengsel? 🤔 Når kvar einaste steg her jobber hardt for å fjerna dem frå gata og inn i fengsel?
 13. 1 point
  Juni 1841: Den katolske høyskolen St. John`s College, som i 1907 vil bytte navn til Fordham University blir etablert i The Bronx, New York den 24.juni. Det er det eldste katolske universitetet i det nordøstlige USA og det tredje eldste universitetet i New York. Flere kjente amerikanere har studert der opp gjennom tidene, deriblant Donald Trump og nåværende New York-guvernør Andrew Cuomo. https://www.fordham.edu/info/25692/historical_timeline https://en.wikisource.org/wiki/The_American_Cyclopædia_(1879)/Fordham
 14. 1 point
  Det skal jeg. Men først vil jeg at du svarer på spørsmålene mine. Geir
 15. 1 point
  Ser dette aller mest som en marketing-hype og oppmerksomhetsskapende tiltak fra Get. Utover minoriteten med 3.1-kapable nett, er det ingen økt upload-kapasitet tilgjengelig, og de har heller ikke noe kundeutstyr med mer enn 1 Gbps tilgjengelig. Siste modem de bruker er Sagemcom 3890V3 med en 4-ports gigabit-switch innnebygget, så et 1250/50-abo på denne vil først og fremst avhjelpe større husholdninger så gameren/downloaderen i huset kan ha sin egen gigabit-port mens de andre fremdeles får brukt alle tjenester, kanskje uten at de påvirker hverandre nevneverdig. Med 1,2 Gbps kan Get skryte av at "koaks er ikke bare like bra men bedre enn fiber" heretter. Det er jo stort sett det de har hatt å si i kundeavisene det siste året - litt "hakk i plata" der rundt gjenbruk av koaks synes jeg. Klart det kan være fornuftig å gjenbruke kabling man har fremfor "rip and replace" hvis man kan akseptere ulempene som fremdeles er der, men jeg vet ikke om totalregnestykket ville bli så pent hvis man tenker på det totale energiforbruket som må til for å utbedre og mekke på koaksnettene for å få dem til å yte godt nok, og alt av headend-utstyr og nye modem som må byttes ut. Men noe må de jo gjøre for å hindre kundeflukt. Effekten av dette stuntet fra Get kan jo være at det startes et race for å være den "raskeste" leverandøren? Homenet og andre med rene fibernett som støtter 10 Gbps med relativt enkle oppgraderinger kan jo kjenne sin besøkelsestid og overkjøre Get så det holder. Dette vil jo kanskje være enda teitere enn megapixel-racet for kameraer, men her er det ikke fornuften som rår. Homenet og andre er ikke stort bedre enn Get i sin marketing-hype, de forteller jo verden at 1 Gbps er "det raskeste nettet en optisk fiberkabel kan by på" (sic)(https://www.homenet.no/fiberbredband/) - men det biter dem litt bak nå, siden Get faktisk leverer noe "raskere" nå over koaks. 🤡
 16. 1 point
 17. 1 point
  Atlanta, Georgia hvor det har vært opptøyer. Sterk tale fra borgermester Keisha Lance Bottoms: EDIT: Demonstrasjoner også i Tokyo, hvor det demonstreres mot police brutality og rasisme: EDIT 2: Visepresident Mike Pence har uttalt seg: Vel og bra det, men dette er samme mann som reiste seg opp og forlot en NFL-kamp fordi spillerne fredelig demonstrerte mot rasisme og urettferdighet ved å sette seg ned på kne.
 18. 1 point
  The irony is, if Section 230 were to die like Trump says he wants, Twitter and Facebook would probably have to bar him https://www.businessinsider.com/if-section-230-dies-twitter-facebook-would-likely-ban-trump-2020-5
 19. 1 point
  Neste: den libanesiske nasjonalsangen
 20. 1 point
  Dette kommer uansett ikke til å vare lenge, så konsentrer deg om lyset i tunnelen.
 21. 1 point
  Det fremsto som et legitimt spørsmål for meg? Du skriver jo selv at verdens Faucier og Fergusoner har presset frem en situasjon hvor en hel befolkning jages innendørs og nektes å gå ut? Det fremsto utfra ordbruken som om du synes det var en dårlig løsning, så hva er alternativet når smittespredningen har nådd de nivået de for eksempel nå ser i Storbritannia? I USA er det så vidt jeg har forstått ingen som nektes å gå ut ?
 22. 1 point
  Beirut Neste: Libanons flagg
 23. 1 point
  De fleste amerikanske stater har ikke hatt noen mer inngripende tiltak enn det Norge har hatt? Britene har dog måttet ty til sterkere kost, med nærmest portforbud, men årsaken til det er nok at de kom sent i gang på grunn av et feilspor innen "flokkimmunitet". For å spørre enklere, tror du ikke lockdown og portforbud hjelper? De landene som er rammet hardt må vel gjøre noe for å få smitten under kontroll, eller mener du det ikke er noe problem? Eventuelt hva mener du de kunne gjøre i stedet for å "jage dem innendørs" ?
 24. 1 point
  Om noen lurer på hvorfor mange cpuer er kjekt:
 25. 1 point
  Vi snakker om en mann som tok ut helsides annonser i aviser for å kreve henrettelse av mistenkte i en straffesak hovedsaklig basert på de mistenktes hudfarge, så... feil er det ikke uansett. Vi kan debattere frem og tilbake, men la oss være ærlige - ingen av oss er naive nok til å ikke skjønne at Trump er rasist.
 26. 1 point
  Også: Dette er samme personen som føler seg truet av å lese i avisen om ein person som blei arrestert med kniv.
 27. 1 point
  ...vel, hvis ikke folk får kjøpe dette -- så kan de jo alltids lage vern av aluminiumsfolie.
 28. 1 point
  Er det mulig å lage en "maskin" som eksempelvis drives av solenergi og som splitter CO2 til Carbon og O2? Skulle noe slikt kunne utvikles kan x antall maskiner plasseres ut på solrike steder i verden og bare stå der og "rense" luften for karbondioksyd. Så slipper man alt arbeidet og energibruken for å fange og lagre CO2 i gassform nede i bakken, under havet.....
 29. 1 point
  Kan vi ikke fokusere på større problemer som kullkraft, plastforsøpling og diktaturer?
 30. 1 point
 31. 1 point
  Haha. Helt ofattbart hur ni fortfarande kan tro på det här klimatscamet...
 32. 1 point
  Politiet dreper en person på gata helt uprovosert. Politimennene har vel fått sparken, men blir de satt i fengsel? Også blir et CNN reporter team helt uprovosert arrestert. Ikke rart det blir protester. Det er tydelig at det er mye rasisme.
 33. 1 point
  "Da har vi simpelthen ikke råd til å kaste gode penger etter dårlige innovasjoner." Regner med at bidragsyter Tor W. Andreassen er økonom, da han forfekter en tankegang som hindrer patenter i å bli bedrifter. Burde vi ikke tenke motsatt, har vi råd til å la gode innovasjoner ligge ubrukt? Kan økonomene i byråkratiet vurdere om en ide er god eller dårlig? Jeg har nettopp fått patent på et fremdriftsystem for skip i utenriksfart, hvor en bruker bølgene i en bølgefoilmaskin. Bølgefoilene er moduler som kan settes sammen i lengder etter ønske, og dersom en modul gir 100 kg skyvkraft vil en 50 m lang maskin på hver side av skipet gi 10 tonn skyvkraft. Kan være mye diesel å spare, og det kan også være et industriprodukt som gir mange arbeidsplasser, da det er rundt 60 000 skip som frakter gods på verdenshavene. Med andre ord kan patentet være det ENOVA leter etter, da det gir både miljøeffekt og arbeidsplasser. "Modeller og piloter har ikke markedsverdi og er ikke støtteberettiget", som i praksis vil si at vi finner ikke ut om ideen er god eller dårlig. Slik er virkeligheten sett fra mitt ståsted. Hvorfor ikke snu på flisa, og ENOVA med pengesekken, kontaktet oppfinneren? Hvorfor ikke gå inn i bedriften med aksjekapital og vi er igang? Trolig helt utenkelig i Norge, men det er litt på denne måten de tenker i USA. Er det helt utenkelig at ENOVA deltar i kommentarfelter som dette, og kommer med betingelser og krav i en offentlig debatt? Jeg er selvsagt interessert i at noen av de 10 patentene blir til noe konstruktivt, og har en ide om bedriftsetableringer etter mal av Hans Nielsen Hauge tidlig på 1800-tallet. Har jeg forstått historikerne rett, så mener de at så mange som 7000 arbeidsplasser kan tilbakeføres til denne ene mannen, Patenter har en verdi og jeg mener 1% av verdien et patent skaper bør gå til rettighetshaverne. Grunnen til at Innovasjon Norge får så lite ut av pengene er et innebygget problem i hele byråkratiet, og kanskje så mange som 20% av byråkratene lever etter reglene i politikerkurset "Problemet er løst". Resultatet er at selvsagt vil en søknad om penger for å teste en industriide får avslag, da et avslag betyr 0 risiko og du fortsetter jobben i byråkratiet. Skulle du derimot si ja tar du en høy risiko, da mer enn 90% av bedriftsetableringene ender i "Dødens dal", og pengene er tapt. Blir du sittende med ansvaret blir det nok ingen forfremmelse på en stund. Det triste er at dersom ingen tar risiko og støtter ideer, kan vi gå glipp av bedrifter av typen Vestas i Danmark, som genererer like mye penger til den danske stat som hele oppdrettsnæringen i Norge.
 34. 1 point
  Mener forfatter at havvind, batteriteknologi, hydrogen og miljøvennlig skipsfart er dårlige innovasjoner som ikke vil hjelpe norsk næringsliv? Flytende havvind: er fornuftig fordi det er mulig å installere på arealer i nærheten av tett befolkede byer, men kostnadene må ned. Temaet er fornuftig i norsk perspektiv fordi det matcher godt med O&G og offshore kompetanse. En mulig ny arbeidsplass for de som blir overflødige i O&G-sektoren. Ikke en dårlig innovasjon. Batteriteknologi: flere battericellefabrikker under planlegging i Norge. Vi har allerede flere fabrikker for produksjon av maritime batteripakker. Mer av dette er ikke dårlig innovasjon. (Fornybar) Hydrogen: er fornuftig som drivstoff spesielt i tyngre kjøretøy. Også fornuftig i produksjon av industrivarer (gjødsel, stål, etc). Norge har verdensledende selskaper (NEL, Hexagon, Yara, etc). Ikke dårlig innovasjon. Miljøvennlig skipsfart: IMO har vedtatt 50% reduksjon i utslipp. Norge er verdensledende på nullutslipp i maritim sektor. Og det er behov for løsninger internasjonalt. Ikke dårlig innovasjon. Å støtte oppunder innovasjoner og muligheter som gir oss arbeidsplasser som ikke er O&G er nettopp det Norge trenger! Selvfølgelig må man evne å tjene penger på innovasjonene i fremtiden, men først må det innoveres.
 35. 1 point
  Har det klikket for trump nå? Postet dette for et par minutter siden....
 36. 1 point
  Bortkastet tid. Mer nyttig å forstå hva som foregår bak slike produksjoner og hvem disse menneskene er og hva som motiverer dem. Ta Warrens f.eks. "legendariske spøkelsesjegere" også portrettert av Hollywood i filmen The Conjuring. Bruker du søkefunksjonen på skeptics guide så har de flere episoder om dem, bla denne hvor de besøkte ekteparet og fikk se deres beste beviser på spøkelser 😄 https://www.theskepticsguide.org/podcasts/episode-59 Også nevnt på wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Ed_and_Lorraine_Warren#Film_adaptations
 37. 1 point
  Om dette overrasker deg, så har du vel ikke fulgt med i timen. Det som er interessant med dette er at du føler et behov for å beskytte Tangen. Jeg blir fortsatt overrasket over at noen føler at maktpersoner skal beskyttes. Dog, misforstå meg rett, om jeg møter Tangen på fritiden (lite trolig) så vil jeg selvfølgelig være hyggelig med han og behandle han som enhver annen person. Det er ingenting personlig på et privat nivå jeg kritiserer med Tangen, og det kan verken du eller jeg gjøre fordi vi kjenner han ikke privat. Jeg kritiserer bare det som er gjort i denne saken og jeg tror ikke Tangen er det beste valget i denne jobben av de grunnene som allerede er nevnt. Likevel, så føler du et behov for å beskytte en person som Tangen, uten å begrunne meningene dine med noe av substans, noe som fascinerer meg. Hva er det du beskytter? Hans holdninger? Noe ved hans privatliv? Eller er det rett og slett at han får mye press i media og du føler et ansvar for å beskytte han fra de store stygge mediene?
 38. 1 point
  Hentet (oldschool) vektene til pappa for 4 uker siden og er overrasket over hvor mye som kan skje på så kort tid Klarte SK i år også gitt. Jo lengre en er vekk fra treningen, jo mer brutalt er det - mine første bulgarske utfall på 12 kg gjorde at det var fysisk vondt å gå de neste 3-4 dagene.
 39. 1 point
  Spar deg. Folk har faktisk bestemt seg for å ikke kjøpe spillet, enten fordi de ikke liker SJW våset eller fordi de er sterkt uenig med det "store" som skjer i spillet.
 40. 1 point
  At Kina allerede er et dystopi i forhold til vesten og den frie verden, tror jeg ikke mange protesterer mot. Skulle likt å se de som gledelig ville byttet ut norske rettigheter med kinesiske. Og når jeg snakker om Kina så må jeg holde tunga rett i munnen, og mener selvfølgelig kommunistpartiet. Den gjennomsnittlige kineser liker ikke kommunistpartiet, men få som tør å kritisere åpenbart av ganske åpenbare grunner. Taiwan er jo et godt utgangspunkt om Kina hadde vært demokratisk. Gjennomsnittlig er den vanlige mannen i gata 2,5 ganger så rik som de i Kina, selv om det er mye rikdom i de kapitalistiske sonene. Jeg vil tippe ting under Kinas overflate er mye verre enn hva vesten greier å se. Vi antar jo at Kina henretter dobbelt så mye som alle land i verden tilsammen, men jeg tror det tallet kan være mye høyere enn som så. Nå har vi en sjanse til å vise Kina at vi ikke tolererer at de gjør som de vil. At det ikke er greit at de ignorerer verdenssamfunnet. Jeg er meget spent på om de vil bryte "Sino-British Joint Declaration" med de nye sikkerhetsreglene som overkjører 1 Kina, 2 systemer prinsippet. Om de gjør dette så viser det jo at man aldri kan stole på at Kina forholder seg til avtaler. Da håper jeg vesten tar bort den særegne statusen til hongkong som finanssentrum.
 41. 1 point
  Her er en kanal som er verdt å følge om man er interessert i luftfart: https://youtu.be/UEYiiZdvNh4
 42. 1 point
  Du må være passe bevisstløs når du ikke har fått med deg at de samme folkene som pusher dette er de samme som ønsker å diktere hva du som gamer skal ha lov til å game.
 43. 1 point
  Mer som The Woke of Us. Hadde egentlig gledet meg til dette spillet. Men det ble det fort slutt på etter lekkasjene. Håper det ikke blir like dårlig som det ser ut til.
 44. 1 point
 45. 1 point
  Og som ettertrykkelig demonstrert -- så er både folk og samfunnet tryggere desto færre som bærer våpen.
 46. 1 point
  Du kan prøve å vri på sannheten så mye du vil, men faktum er at de ikke fulgte EUs direktiver innen fristen og ble rettmessig straffet for det. Din opprinnelige påstand er derfor fortsatt en blank løgn og du bør beklage. I samme slengen kan du beklage personangrepet du kom med for noen poster siden.
 47. 1 point
  Hvilket "skattevesen" tenker du på da? AKO Capital oppfyller alle krav fra britiske skattemyndigheter, så vidt jeg kan se? Listen over kunder er selvfølgelig konfidensiell og en bedriftshemmelighet som voktes godt, man må være bra teit for å offentliggjøre den ovenfor sine konkurrenter ? Nettopp, Cayman Island hadde vedtatt endringer, men ikke gjennomført de før noen få dager etter EUs finansministere hadde møte å vedtok å svarteliste Cayman Islands. Nå er endringene åpenbart gjennomført, å Cayman Islands oppfyller alle EUs krav.
 48. 1 point
  Jeg tror vi heller skal redusere og til slutt avvikle bistanden til FN...
 49. 1 point
  Å ikke bry seg om viktig geopolitikk er å ikke bry seg om barna sine sin fremtid. Ville du støttet Tyskland på 30-tallet eller Nord-Korea i dag? De fleste bryr seg nok når de forstår alvoret, men naiviteten rår.
 50. 1 point
  Endringer i Kina må komme innenfra og over tid. Hvis vestlige land prøver å tvinge dette på Kina vil de kineserne som jobber for endringer miste legitimitet og kunne fremstilles som en femtekolonne, og man risikerer en styrking av det eksisterende systemet.
×
×
 • Create New...