Jump to content

MrL

Medlemmer
 • Content Count

  8939
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3492 :)

About MrL

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

28137 profile views
 1. Ta isåfall heller betalingsutsettelse enn delbetaling. Mye rimeligere og mer fleksibelt. Forøvrig kommer det trolig ny Nvidia serie om et 1-3 måneder, så kan du vente bør du absolutt gjøre det...
 2. Hvorfor bruker du regneark til så store datamengder? Google regneark kan forøvrig kobles til BigQuery hvor du kan jobbe med petabytes av datamengder. Ellers kommer det massive oppgraderinger på kapasiteten til Google Regneark ila året.
 3. Hvorfor skal man bry seg om at alle andre har en dårlig avtale? TV2 ønsker at jeg som GET kunde skal betale mer for dårligere innhold. TV2 påpeker at innholdet deres har blitt bedre og dyrere, men alt TV2 har som er bra - er tilgjengelig på TV2 Sumo - et produkt jeg som GET kunde må betale ekstra for. Det er rimelig grisk å forsøke å dekke inn den "øke" kostnaden til TV2 som jeg som GET kunde ikke har tilgang til. GET påpekte at det omtrent var billigere å kjøpe et sumo abb. til alle kundene enn å inngå ny avtale. TV2 ønsker å doble prisen siden forrige avtale, og de er dyrere alene enn hva GET betaler for alle andre distributører sammenlagt. Står 100% ved GET sin side i denne saken.
 4. Så dyre spill.. allikevel så lite innovasjon. Greit at grafikken har blitt bedre, men spillverdenene er omtrent like dumme som på 2000 tallet. RDR2 er vel de eneste som har klart å overbevise på det området.
 5. Det er ingenting revolusjonerende med selvkjørende biler i megafart under bakken? Du snakker om beviser, jeg ser heller ingen beviser på det motsatte. Som sagt, kostnadene har jeg allerede gitt argumenter for. Det er svært viktig, og du dreier deg plutselig over til at dette skal handle om komfort. Videre er ikke kapasiteten et problem, den kan mangedobles til å matche et t-bane system eller mer, det skriver de selv på sin hjemmeside - og du kan jo gjerne motbevise det hvis du har noe fakta å komme med.
 6. TPM er en gammel teknologi som har hatt svært lite utvikling. De skal selvsagt ikke bare "bore som alle andre", men utvikle disse maskinene videre. Dette ved å redusere diameter på tunnelene, øke hastigheten mange ganger, automatisere maskinene uten bruk av mennesker, få mindre stopp under gravingen ved å modifisere maskinene. Dette vil ha store konsekvenser for kostnadene. Når du klarer å effektivisere biltransport og romfart vil jeg si sjansen for at det vil skje er tilstede. Det andre kostnadskuttet er stasjonene. Hva er billigst av en T-bane stasjon under bakken og en bussterminal på en parkeringsplass? Sistnevnte kan nok frakte like mange, eller så kan vi bygge flere stopp istedenfor terminal til en mindre kostnad. TPC baserer seg på flere små stasjoner istedenfor et samlingspunkt. Med TBC trenger vi ingen lange perronger eller et underground system for stasjonen som må ha plass til mennesker. Kostnadene på det er enorme. Man trenger kun 2 parkeringsplasser. Det skiller dem fra andre selskaper/prosjekter som bruker TPM til t-bane formål.
 7. Synes du virkelig tunnelene på kartet ser uhyrlig kompleks ut? Tror det er fint mulig. I motsetning til en t bane stasjon krever disse stoppene minimalt med plass, de er fleksible på plassering og kostnadseffektive. I motsetning til t bane hvor infrastrukturen til stasjonene er enorme, derav kostnadene.
 8. Litt korrigert: Media skriver 4000 personer i timen. TPC selv skriver de sikter på 4000 kjøretøy i timen. Kapasitet kan dobles ved å bygge dobbel tunnel.
 9. Har alle fra Kodak og Nokia samlet seg i denne tråden? Maken til negativitet. Jeg tenker at når man har revolusjonert transport innen både biler og romfart vil jeg definitivt høre hvilken forslag han kan komme med for Oslo by. Fornebubanen og Vegas Loop som bygges av TBC har nesten samme lengde. Vegas Loop er litt lengre og har vesentlig flere destinasjoner. Fornebubanen vil frakte 8000 mennesker i timen. Vegas Loop kan frakte 4400 personer i timen. (Dette kan økes) Vegas Loop kan dog frakte folk direkte fra A til B (ingen mellomstopp). Kapasiteten pr time kan dog utvides på strekninger der det er flere folk ved å bygge flere tunneler. Vegas Loop kostnad: 500 mill: Fornebubanen kostnad: 16 milliarder. 32x høyere kostnad for bare 2x transportkapasitet. Spør du meg er det mange grunner til å se nærmere på dette.
 10. Det som er mest subjektivt her er din mening, spillene til Rockerstar troner lister over beste spill gjennom tidene, samt salgstallene har knust rekorder. Statistisk sett, er min mening alt annet enn subjektiv.
 11. Tror ikke så mange er enige der. Det er en grunn til at spillene til Rockstar er grensesprengende hver eneste gang, og det er nettopp fordi de ikke kjører ut spill på rullebånd. Dessverre har de blitt kyniske, med å slippe PC versjon senere og lempe brukerne med in game kjøp. Jeg håper ikke dette forsetter i feil retning. Dog mens Rockstar har evolusjonert gameplay og åpen verden med en "wow" opplevelse hver eneste gang, har Bethesda en lang vei å gå. Jeg har mista troa på de, de trenger å fornye seg - og steppe opp spillene til et nytt nivå.
 12. Bildene dine ser definitivt veldig bra ut, men kan ikke si at det ser noe bedre ut enn det beste jeg har sett av FS2020, ref. bilder under som eksempel. Jeg er derfor overrasket over at du er skuffet som alpha tester, for bildene jeg ser ser av FS ser kjempe bra ut. Mulig da det ikke er tilfelle i hele deler av verden, og derfor orthophoto har en bedre database. Jeg er derfor veldig spent når jeg får testet selv, men det kommer til å koste dyrt i PC oppgradering.. Jeg tror forøvrig ikke Microsoft kun bruker Bing, de nevner også andre datakilder i sine videoer - uten å gå i detalj på hvilke.
 13. Velge bort PC spillere? Er du virkelig redd for å bli slått i bilspill av en som må styre bilen med tastatur og mus .. ? 😀
 14. Jeg er rimelig sikker på at FS2020 vinner på verden.. jeg synes ihvertfall det ser milevis bedre ut Orthofoto bruker også bilder på bakken, som gjør resultatet ganske dårlig. FS bruker machinelearning til å gjøre om verden til faktiske objekter, derav gress, sand etc. osv. Jeg er nok også litt mer optimistisk om Norge. Flere "stikkprøver" jeg har tatt synes jeg ikke ser dårligere ut enn andre deler av verden, selv langt ute i fjorder. Men det gjenstår å se, men jeg har troa!
 15. Det er ikke noe problem å ha lån i annen bank, og det er faktisk noe du bør gjøre med mindre du liker å kaste penger ut av vinduet. Måten det stortsett løses på er at du overfører penger til en konto i den andre banken hver måned, også trekkes lånet fra den kontoen. Det er bare å sette opp faste oppdrag, så fungerer det i prinsippet helt likt for deg. Det eneste er at du må ta hensyn til at det tar kanskje 1-3 dager å overføre. Så du må sette forfall på lånet litt senere enn du får lønn så pengene rekker å komme inn. Jeg tviler på du får opp boliglånet ditt i sbanken, men du får nok opp kontoen som du betaler inn til. Men igjen - spiller liten rolle for deg om du betaler rett på boliglånet eller til en konto der boliglånet trekkes, det er bare en kontonummer du legger til som det trekkes faste beløp til hver måned.
×
×
 • Create New...