Gå til innhold

Atib Azzad

Medlemmer
  • Innlegg

    3 876
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    24

Atib Azzad vant dagen sist 27. januar

Atib Azzad hadde mest likt innhold!

1 følger

Profile Information

  • Kjønn
    Ikke oppgitt

Nylige profilbesøk

11 945 profilvisninger

Atib Azzad sine prestasjoner

11k

Nettsamfunnsomdømme

  1. NRK avslører nazistiske grupperinger forkledd som turgrupper i serien Sønner av Norden – Først og fremst så skal de danne et stort, globalt nettverk av små celler som er tilknyttet uten å egentlig være tilknyttet. – Det gjør det mye vanskeligere å stoppe dette. Foreløpig så er det ikke mange, men det er et veldig raskt voksende nettverk, sier (journalist & forfatter) Josephsen. Den amerikanske nynazisten Robert Rundo er mannen bak aktivklubb-bevegelsen. Han beskriver klubbene som en lederløs motstandsbevegelse. Målet er å ha en opptrent styrke som er klar til kamp når tiden er inne for handling. Ved å unngå truende oppførsel og droppe bruk av nazisymboler i offentligheten forsøker de å unngå oppmerksomhet fra myndighetene, ifølge organisasjonen counter extremism project. – De ønsker et autoritært nynazistisk, nasjonalsosialistisk regime hvor den hvite mann er på topp. Du kan glemme inkludering, likestilling, feminisme og mangfold. Dette er ren høyre­ekstremisme pakket inn i en litt ny innpakning, sier Siv Sørensen; kriminolog og strategisk rådgiver i PST. https://www.nrk.no/ostfold/pst_-nytt-hoyreekstremt-nettverk-har-etablert-seg-i-norge-1.16801282
  2. På generelt grunnlag er det vel nærliggende å tro sistnevnte forslag er mer utbredt. Hvis man har mentale problemer og gjerne svakere virkelighetsforståelse ser jeg for meg at det er lettere å bli offer for misinformasjon og manipulasjon.
  3. Jeg kan selvsagt gå med på at falske nyheter kan konsumeres lettere dersom man allerede bærer på misnøye, eller for å si det på en annen måte, at dersom man sliter har man kanskje mindre overskudd til å være kildekritisk. Men det er latskap å dermed foreslå at løgner har noe ekte ved seg, alle ting har en kontekst, men konteksten i seg selv kan ikke rettferdiggjøre innholdet bare gjennom å peke på at alt foregår i vår verden og således har en grad av ekte-het ved seg. Hvis jeg tror Comet Pizza driver med menneskesmugling, blir ikke den idéen noe sannere av at menneskesmugling faktisk finnes, eller at jeg egentlig utrykker misnøye for noe ekte i mittt privatliv. Det du foreslår er en ingen røyk uten ild-logikk, og selv om det kan være sant, kan det også være usant, det er mulig å lyve, og det er mulig for folk å tro på løgn.
  4. Du finner nok mange eksempler på at det er mulig hvis du tenker deg om. Noen av de mest delte falske nyhetene i 2016-18 var: Trump Bills Michelle Obama. "Pizzagate" Donald Trump Wins the Popular Vote. Hillary's Health. Muslims Demanding Handouts. Burning Tipis at Standing Rock. Student Desecrates Constitution Noe av det som gjør trollfabrikker til effektiv sabotasje, er jo nettop at folk inbiller seg at det er noe ved disse sakene og således retter oppmerksomheten sin dit hvor det ikke finnes noe bak, som effektivt hindrer en andel av befolkningen fra å involvere seg med noe meningsfullt, der de istedet er sure på en illusjon eller løgn.
  5. Jeg er enig at det må reguleringer på banen, da lønnsomhet nesten aldri innebærer resirkulering, sirkulærtenkning eller miljøvennlighet. Ifølge en bloomberg-sak (som ser ut til å være opphavet til hva såkalte klimaskepikere har spunnet videre på) gjengitt av den forhatte siden fakta.no Så leter forskere etter måter for å resirkulere rotorbladene. Det jobbes med løsninger for å separere fibre og gjenbruke dem, eller gi små deler av rotorbladene nytt liv som pellets eller byggemateriale. Det betyr ikke at rotorblader regnes som helt uresirkulerbare. Forskere og produsenter jobber med å finne gode måter å resirkulere og gjenbruke materialene i rotorbladene på. En av utfordringene er å gjøre dette lønnsomt. Blant metodene som har kommet lengst er å bruke materiale fra rotorbladene i sementproduksjon. Dette gjøres allerede i verden i dag, men i liten skala. Hvorvidt det er noe med sammensetningen av bladene på en vindmølle som hindrer dem fra å inngå i samme prosess som båter (hvor det males opp og støpes om), eller om det rett og slett er snakk om miljøsvineri rettferdiggjort av grådighet vet jeg ikke, men dersom det er sistnevnte synes det vel enklere å gjøre noe med (like enkelt som å få en kamel gjennom et nåløye).
  6. Jeg er enig med Comma Chameleon, det er nok ikke fordi det liksom er mer politisk korrekt å spøke med menns helse at hun gir opp, men fordi det illustrerer seriens banalitet at en så ihjelslitt vits som overgangsalder trekkes frem. Her er det du som i effekt har diktet deg opp et narrativ i kjønnskampens navn (for kan du i det hele tatt vite at Marte ville reagert annerledes dersom konteksten var (så lik den kan få blitt) den samme, men med en mannlig hovedrolle hvor man vitset med hans overgangsalder?), og således du som er problemet du beskriver, det at man finner agendaer der de tilsynelatende er malplassert. Når det kommer til anmeldelser og deres ulike forsøk på å kvantifisere kvaliteten gjennom det ene eller andre utrykket, finner jeg tre motstridende tanker som tilsynelatende alle er legitime måter å tilnærme seg det å måle hvor vellykket film ér. den hvor man måler summen av filmens kvaliteter gjennom hvor subjektivt fornøyelig man synes det vár å observere den, der Marte tilsynelatende befinner seg; At det finnes objektivt målbare suksesser i produksjonen (slik hun nevner, ved å fks. peke på høy produksjonskvalitet) kan ikke veie opp for det samlede sluttintrykket, Marte fant serien så ufornøyelig at hun ikke kunne gi den bedre enn dårligst score. (the whole is greater than the sum of its parts) den hvor høyest og lavest score danner et teoretisk rammeverk som vurderingen må skje innenfor, hvor det nesten vil være umulig å treffe ytterpunktene, slik det er foreslått i tidligere kommentarer; At laveste sum må innebære at alle aspekter i produksjonen har feilet, at man nærmest satt filmrullen feil, glemte slå på lyden, og ansatte ingenør i stedet for skuespillere, og således ikke lykkes med å lage noe i nærheten av det man er vant med å kalle film, og tilsvarende andre veien; At full score innebærer en så fullstendig mestring i alle målbare aspekter av en produksjon at den synes nesten gudommelig (fullkommen). Med den effekten at man stort sett ser firere (om evalueringssystemet baserer seg på dette norske terningssystemet). og den som forteller oss at anmeldelser fungerer best som en utfyllende beskrivelse av anmelderens jeg i møte med filmen, og ikke kan utrykkes som en sum på en skala, da subjektive møter med kunst ikke er egnet for å utrykkes gjennom en så streng dikotomisk gradering.
  7. Atib Azzad

    Rumpebilder

    Det skal nok mer til for at det blir straffet, selv om det i teorien kan være straffbart. Uetisk er det i alle fall, dere burde si ifra til kompisen at det er ekkelt å gå sånn og ta seksualiserte bilder av folk uten deres samtykke, tenk om denne mangelen på hensyn en dag skulle førre til et verre overtramp, da føles det nok bedre å ikke ha vært en passiv observatør av opptakten dithen.
  8. Nå har jo krisen oppstått i et 5-dagers 8-timers-system, så det er jo ikke som dét alternativet tilsynelatende er til stor hjelp heller. Man kunne vel tenke seg at yrket gjøres mer attraktivt dersom de syke arbeidstidene utgår, og således at flere fristes til å velge seg sykepleierutdannelse. Uansett ønsker man vel å innføre et slikt system der det er mulig, fremfor å tvinge det på der hvor det saboterer driften. Du vet, skjønn.
  9. Man kan godt synes det finnes andre mekanismer i samfunnet som gjør slikt lovverk overflødig, og det er jo bra dersom det er slik, men da må jo først synet være gjengs nok til at storsamfunnet håndhever dette på egenhånd, samtidig som man ikke er garantert at slike gjengse oppfattninger vil være til gagn. (Jeg tror det er i NRKs hele historien (om nazistene i brummundal) at det fortelles om folk som i utgangspunktet sidestillte seg med nazistene, da blitzerne som dukket opp så fremmede og rare ut. Det er selvsagt bare en anekdote og bør ikke tas til inntekt for noe mer enn dét, jeg ville bare illustrere at fellesskapet korreks ikke automatisk er av den arten man ønsker seg.) Jeg er likevel glad staten gir seg muligheten til å minimere offentlige uttalelser som søker å marginalisere andre. Man kan godt si at slike uttalelser faller på sin egen urimelighet, men som alle andre offentlige utrykk nyter de også økt oppslutning på grunn av en synlig plattform. Om man som ungdom uten uggs opplever økt fiendlighet mot din person som følge av en offentlig uttalelse, så er det vel en trøst å se at staten ikke stiller seg stilltiende og passivt bak utsagnet, men aktivt arbeider for at ungdom uten uggs skal ha samme rett til bevegelse og frihet som alle andre.
  10. Jeg tror også det er viktig for demokratiet at det finnes lover som søker å beskytte grupper mot utsagn som kan begrense deres frihet. Dersom det var en vedtatt sannhet man kunne ytre uten konsekvenser at alle muslimer er sånn eller sånn, så ville det i effekt kunne begrense ytrings- og bevegelsesrommet til de som er muslimer. Uten å samtidig påstå at slike fordommer står og faller på at folk får ytre dem offentlig uten konsekvenser, muslimer eller for eksempel navere vil likevel komme til å måtte kjenne på stigmaet som kommer med at en eller annen andel av det ganske folk deler et eller annet syn på dem. Det innebærer en viss trygghet at staten ikke sanksjonerer slike utsagn. Jeg tror dette er mye av hensikten med loven, og at dersom den brukes slik vil være ganske uproblematisk med tanke på ytringsfriheten forøvrig, samtidig som jeg selvsagt kan inbille meg et scenario hvor den brukes på en annen måte og således kan være en slipperyslope til et autoritært regime, men da tror jeg så mange andre ting har inntruffet på forhånd at denne loven er blant våre minste bekymringer.
  11. Jeg tror det er for kort tidshorisont dersom man skal antyde en eller annen sosial forandring så taktil at den kan sees i samfunnet, slike ting trenger vanligvis lang tid for å bygge seg opp, og selv om pandemien og måten vi håndterte den på godt kan tenkes å ha fremskyndet eller forsterket noen prosesser, tror jeg denne galskapen du foreslår trenger å ha begynt mye tidligere enn pandemien dersom det skal være en endring så konkret at den oppleves i alle rundt en. For at samfunnet skal ønske seg en som Trump trengs det årevis med (fortjent/ufortjent) mistillit til politikere, radering av arbeidsrettigheter, liten sosial mobilitet, og generelt en nokså håpløs situasjon for arbeiderklassen. (Uten at jeg tror Trump vil forbedre noe av dette, eller synes det rettferdiggjør noe som helst av hans fremtreden) Det er ikke så mye innhold i denne posten utover en bønn til alle som mener samfunnet har blitt til det ene eller det andre; Forsøk å se utviklingen i et lenger perspektiv og analyser hvordan vi havnet her, hvilke krefter er det fks. som har gjort rettighetene for lønnstakere dårligere? Hvem tjener på at Trans-personer gjøres til syndebukk for dagens problemer. Osv. Jeg mener ikke selv å sitte på informasjon eller kunnskap nok til å foreta en god analyse av veien hit, det bare fremstår som en del av problemet å mene at alt har blitt så skrekkelig dårlig uten å ha noen ytterligere innsikt eller interesse av hvorfor det ble slik. (ikke ment som en kommentar direkte til deg friskluft)
  12. Ja, det er ikke det jeg forbinder med hard fysisk arbeid slik du skrev. Jeg er mer fristet til å være enig med deg slik du formulerer nå. Samtidig som jeg tror de som er fratatt enhver aktivitetsplikt havner under en eller annen sikkerhets- eller rømmnings-risiko, man skal ikke undervurdere hvor stor straff det er å ikke kunne forlate "hotellet", frihetsberøvelse er fullgod straff i min bok.
  13. Jeg ville nok heller bli uskyldig drept enn uskyldig konsentrasjonsleiret. Jeg mener det er en moderne rettstat verdig at straffen er frihetsberøvelsen, og ikke noen ytterligere cruel and unusual punishment, særlig når det ikke viser seg å ha noen avgjørende positiv effekt.
  14. Enig, og særlig ikke erklære en annens tolkning som gal når det er en like vanlig tolkning. Men jeg er nysgjerrig på om du har noe innsiktsfult å si om dette? Hvis din tolkning er at moren er voldtatt, innebærer dette å gå baklengs og tildekke faren noe annet enn hva jeg (for enkelhetens skyld) rent overfladisk tolker slik: Også er det dette med at det er sønnen til Ham; Canaan, som straffes, fremfor faren som faktisk står bak handlingen (dersom det ikke er slik at teksten faktisk forteller oss at det faktisk er sønnen til Ham som står for ugjerningen, slik bibletools foreslår via pronomen), jeg kan se for meg at det kan være verre å få ens barn straffet for sine synder, enn segselv, men dersom det er poenget, pleier det ikke å være mer fremhevet?
  15. Hvis man smører seg med et minimum av kildekritikk er det vel grunn til å være skeptisk til disse. Det er fullstendig mulig å lage falske beskjeder og fremstille dem som om de kommer fra siden man ønsker å sverte. Idag leste jeg tilfeldigvis en gammel (5 August 2023) avis hvor noen via massesendt sms utga seg for å være Hizbollah og oppfordret til hevn for koranbrenninger. PST hevder at beskjeden mest sannsynlig kommer fra en Russisk hackergruppe og mest sannsynlig ikke er religiøst motivert. Det er en effektiv propagandametode om man når ut til folk som allerede er frustrerte nok til å tro på beskjeden uten å vurdere hvor fullstendig hårreisende den fremstår. Jeg kan åpenbart ikke garantere at dette er falskt, men slike klistrelapper bør da viftes vekk slik du vifter vekk rabbi-en i jaffa som en ekstremist det ikke er noen grunn til å ta på alvor.
×
×
  • Opprett ny...