Jump to content

Uderzo

Moderatorer
 • Content Count

  8636
 • Joined

 • Days Won

  35

Uderzo last won the day on July 30 2017

Uderzo had the most liked content!

Community Reputation

20147 :)

About Uderzo

 • Rank
  Moderator

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

38968 profile views
 1. Du får spørre en elefant, kanskje hen vet hvorfor neandertalerne døde ut.
 2. De deler mange udemokratiske verdier ja, at verden skal fungere slik de ønsker, og begge tyr til vold i et forsøk på å oppnå det. Men jeg ser ikke relevansen med å poengtere at høyreekstreme er like ille som islamister, når det er etter alt å dømme er et islamistisk terrorangrep vi snakker om.
 3. Størrelsen på hjernen er ikke avgjørende for hvorvidt en art dør ut. Vi vet ikke per i dag hvorfor neandertalerne døde ut. Fins dog ingen bevis for at det skyldtes homo sapiens. Men som Outlier er inne på, de lever på sett og vis videre i oss.
 4. Jeg tror du kan tenke deg til hvorfor. Et par stikkord er rasisme, fremmedfiendtlighet og etnisk nasjonalisme. Konspirasjonsteorien om utskifting av den hvite befolkningen f.eks. Muslimer passer ikke inn i deres verden. Selv om det sikkert finnes eksempler på "The enemy of my enemy is my friend", så er ikke islamister og høyreekstreme kompiser.
 5. Ja, det er jeg helt enig i. Det er likhetstrekk mellom de to, men det er to vidt forskjellige ideologier. Og som du sier, de er ikke spesielt glad i hverandre, mildt sagt. @Red Frostraven Og jeg mener det er en avsporing å forsøke å omklassifisere islamister til å være høyreekstreme enn å faktisk diskutere hva de står for og mener. Det er en form for whataboutisme. At høyreekstreme er spesielt kristne av seg er forøvrig nytt for meg. Jeg tror det hadde blitt oppstandelse(no pun intended) om de hadde møtt opp til gudstjenester i sin lokale kirke.
 6. Nei, alle dokumenter bør klassifiseres, som setter begrensninger på hvordan de kan deles. Da vil det i teorien ikke være mulig å dele sensitivt materiale ved en feil. Mye tyder på at skolen ikke har et slikt system, aner ikke om Vigilo støtter klassifisering. Unit har skrevet om klassifisering i denne artikkelen. https://www.unit.no/en/node/702
 7. Jeg vet ikke hvor bortskjemte de er egentlig. Utdanningen koster rundt 1 million kroner, så selv om de har god lønn så har de mye studiegjeld(dog ikke alltid), og det er et høyt arbeidspress på piloter. Piloter som sovner i cockpit osv. er vanligere enn man skulle tro. Pilotyrke er ikke lenger et høystatus yrke med masse glamour, som det kanskje var før, men et yrke plaget med mye stress og lange arbeidsdager.
 8. Hellig krig mot islam har ikke vært en greie siden korstogene for rundt 1000 år siden. Breivik har mildt sagt en noe spesiell overbevisning, mesteparten av det er konspirasjonsteorier og annet oppgulp som er mainstream i høyreekstreme miljøer, og noe er ting han har kokt i sammen selv. Ja, vi klandret høyreekstremisme for det var det det var. Det er noe overlapp mellom nynazister/høyreekstreme og islamister. De hater begge jøder f.eks, ikke minst homofile. De er begge tilhenger av fundamentalistiske ‎ideologier‎. Men at islamister er høyreekstreme er jeg ikke enig i. Ja, det er et verktøy, så ja, det er en del av problemet.
 9. Ja, enig. Det er en politiker jeg har sansen for. En veldig fornuftig og oppegående kar.
 10. Stortingspresidenten er en av dem, han sier at angrepet ikke har noe med religion å gjøre. Noe som han trolig sa for å ikke stigmatisere muslimer, så han mener nok godt men det er mildt sagt feil at det ikke har noe med religion å gjøre. Terroristen nekter fremdeles å la seg avhøre, så vi vet ikke hva han selv mener, men det er nok av indikasjoner at han har latt seg motivere av religion. Stortingspresidentens uttalelse er ikke unik, det er noe vi har sett mange ganger før. Farahmand, høyrepolitiker, sa følgende om stortingspresidentens uttalelse, noe jeg er helt enig i.
 11. Der forsvant noen innlegg, la oss ikke gå helt Græsvik her. Diskuter utifra hva folk faktisk sier og argumenter for/imot. Dette innlegget skal ikke kommenteres. Tilbakemeldinger tas i de vanlige kanalene.
 12. Personnavn som er delt i denne tråden er fjernet. Spekulasjoner og spredning av navn skal ikke foregå på forumet enn så lenge siktelsen ikke er offentliggjort. Hvis dette skjer igjen så vil det deles ut advarsler. Dette innlegget skal ikke kommenteres. Tilbakemeldinger tas i de vanlige kanalene.
 13. Bare for å være føre var, ingenting å reagere på nå, men la oss holde det slik. Ikke la tråden ende opp som bilen. Takk
 14. Bare vit at det ikke er et alternativ til AC, da den ikke kjøler ned rommet den befinner seg i
×
×
 • Create New...