Jump to content

Gavekort

Administratorer
 • Content Count

  22728
 • Joined

 • Days Won

  37

Gavekort last won the day on February 21

Gavekort had the most liked content!

Community Reputation

18469 :)

3 Followers

About Gavekort

 • Rank
  Administrator
 • Birthday 02/08/2007

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Folk over hele verden dør også av influensa. All denne engstelsen din kommer til å være en større risiko enn coronaviruset. Du virker også ut som at vi ikke klarer å bli enige om at en relativt høy dødelighet og høy alvorsgrad ikke er det som en absolutt høy dødelighet og en fare som kommer til å få influensa til å bli piss i havet.
 2. Min agenda er empiri. Det du misforstår er at en 20 ganger relativ økning fortsatt er en absolutt lav risiko på ~2%. Hva er din agenda siden helsepersonell ikke kan etablere autoritet over deg?
 3. Enda et perspektiv fra en praktiserende lege: TL;DW: Det jeg har sagt hele tiden. Unge og friske har alle fordelene på sin side, eldre og syke bør være varsom uansett om det er influensa eller COVID-19.
 4. Livestream med: @Gavekort @dysfunctional @Larzen_91 @Krozmar @Evil-Duck @Omnia vincit amor Vi begynner på kl. 18:00 og kan by på 2+ timer med Gang Beasts og Prop Hunt. Det er rom for tilbakemelding og improvisasjon underveis, så gjerne skriv til oss i chatboksen. For de som er kjent med vår podcast så kan man forvente en livestream med lettbeint humor, mye fjas og generelt lav kompetanse. Vi har følgende perspektiv som er tilgjengelig i dag. Flere kan komme i fremtiden: Vi sees!
 5. Tror vi jobber for hardt med å være uenige her. Covid er farligere og Kina er i en humanitær krise, ingenting media sensurer. Det jeg sier er at dette ikke er noe som kommer til å ta livet av friske unge mennesker spesielt større grad enn influensa og at det ikke er en global katastrofe, ala spanskesyken, som blir sensurert og underdrevet. Så lenge du gir meg det så har jeg ikke mer å kritisere deg for.
 6. For en 55-åring så er dødsfallene på rundt 1.3%, for foreldrene til en 55-åring så ligger de på 14.8% om de er 80+. Dette er data fra alle 72314 smittede den 11.februar, og er den dataen vi bør forholde oss til om vi skal forholde oss til empiri og ikke cherry-picking.
 7. Gitt worst case scenarion så tror jeg ikke vi er uenige der. Jeg er bare ikke enig i din fremstilling av dette potensialet som at dette var en sykdom som dreper unge og friske folk, og at myndigheter og media konspirerer for å legge skjul på dette. Media og myndighetene tar dette for hva det er, en humanitær krise for eldre, fattige og syke. Ikke starten på slutten.
 8. Fordi influensa er mer vanlig. Her har du demografi: https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/
 9. Fakta i anførselstegn er bare flåsete. Jeg har opplagt et faktabasert grunnlag til å si at covid er relativt udødelig. Du misforstår her. Jeg er ikke uenig i at man skal gjøre alt for å hindre en spredning, og jeg mener ikke at Kina sine grep er unødvendige. Jeg mener at dette har lite med dødeligheten å gjøre, og mer for å hindre stadfestelse av nye virusarter. Din fremstilling om at det er en slags spanskesyke (som hadde en dødelighet på 10-20%) er feilaktig, og du bygger denne kunnskapen på grunnlag av at du sliter med tillit til institusjoner.
 10. Jeg må ha noe konkret for å finne ut hva dette dreier seg om, fordi mine fakta tilsier at covid-19 ikke er særlig mye mer dødelig enn influensa, og en frisk 34-åring dør ikke av influensa uten videre. https://www.theguardian.com/world/2020/feb/13/what-is-covid-19 Dette er tomme ord uten bevis. Jeg føler at du forveksler egne spekulasjoner med fakta.
 11. Hvilken 34-åring? Jo jeg har eldre familiemedlemmer som jeg bryr meg om, som er grunnen til at man tar influensavaksinen. Jeg kommer neppe til å knele over av influensa. Virus har et paradoks mellom evnen til å spre seg og dødelighet, som er årsaken til at influensa aldri muterer seg til høy dødelighet, og hvorfor covid aldri kommer til å gjøre det.
 12. Nei. Jeg tror de tar fornuftige grep for å hindre spredning, men det er ikke i frykt for at det skal drepe friske individer. Jeg tror menneskelig irrasjonell frykt har en tendens til å se på dette som en kommende død, mens det rasjonelle perspektivet utelukkende dreier seg om å hindre spredning til de eldre og stadfestelse som en ny influensa-variant.
 13. Ok. Det var jeg ikke klar over. Poenget mitt er at man per i dag må være ganske predisponert for å dø av covid. De aller fleste som har dødd er de svake og de eldre, akkurat som med influensa.
 14. Forskjellen mellom kommentarfeltene og overskriftene er at kommentarfeltene ikke virker som et filter på det irrasjonelle. Vi må selvsagt ta COVID-spredningen med ytterst alvor for å beskytte barn og eldre, og hindre at det stadfester seg. Men dødsrisikoen rundt COVID er ikke mer krise enn vanlig influensa.
 15. Tror det ligger på hardware. Men jeg vet at du kan lagre OS på USB med bare bootloaderen på SD.
×
×
 • Create New...