Gå til innhold

Kajac

Medlemmer
 • Innlegg

  5 649
 • Ble med

1 følger

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Kajac sine prestasjoner

6,1k

Nettsamfunnsomdømme

8

Hjelpsomme svar

 1. Jeg er uenig. Om han ledet Høyre hadde det gjerne ikke vært noe problem, men når han leder et parti for "arbeiderklassen", og samtidig aldri har hatt en vanlig jobb, og vokst opp med penger som vokser på trær, så vil han aldri kunne være en troverdig leder for Arbeiderpartiet. De beste lederne er de som faktisk har opplevd hvor skoen trykker, ikke de som bare har lest om den.
 2. Først må kvitte seg med Støre. En mangemillionær og industriarving kan aldri lede et arbeiderparti med troverdighet. Så må de få folk med erfaring fra virkeligheten inn i sentrale stillinger, både i partiet og i politikken. Få vekk karrierepolitikere og broilere. Skal arbeiderpartiet ha troverdighet må de tale arbeidernes sak, ikke politikerne. Faktisk har Arbeiderpartiet flere med millionlønn i ledelsen enn "pengepartiet" Høyre. Deretter må de bli litt mer "populistisk". Ikke nødvendigvis Frp-populistisk, men de må eie sakene som er viktig for folket, og prioritere problemene folket har her og nå. AP i dag har blitt et nisjeparti for en elite. AP kan gjennoppstå, men ikke med dagens politiske linje og dagens politiske ledere.
 3. Ja, er nok ikke 100 % rent storfekjøtt, men gjør jobben som kjøttdeig-erstatning helt utmerket etter min mening. Og veldig praktisk å kunne ta f.eks. to karbonader hvis man trenger 200 gram kjøtt, i stedet for å drive å dele opp kjøttdeig.
 4. Det var en periode rundt den tiden hvor Rema 1000 kjørte på med grisebillig kjøttdeig av merket Nordfjord. Mener denne kostet 25 eller 29 kroner. En frossen snabb ukvernet kjøttdeig kostet 19 kroner. Det var imidlertid ingen andre som solgte til så lav pris såvidt jeg husker. Billigste alternativet ellers var vel FirstPrice kjøttdeig til 35 kroner for 400 gram. Og ikke glem at kjøttdeigen den gang var tilsatt vann; man får mer kjøtt i forhold til vekt i dag enn man gjorde for 10+ år siden. Ellers kan det nevnes at 1 kg frosne storfe-hamburgere fra FirstPrice koster 99 kroner hos Kiwi. Det blir rett under 40 kroner for 400 gram. Disse kan naturligvis hakkes opp og brukes i stedet for kjøttdeig. Har gjort det mange ganger selv. Og please, hold opp med konspirasjonstullet. Tror du virkelig WEF bestemmer prisene på kjøttdeig i Norge?
 5. Dette høres ut som bullshit fra Elkjøp sin side. 99 % sikker på at de ikke kan gjøre dette.
 6. Vask med klor for å drepe muggen.
 7. Hver eneste politiker på stortinget hadde gjort det samme for å ikke ødelegge for sitt eget parti.
 8. Mulig jeg ordla meg litt dårlig. Men jeg tenker på den gangen spill var laget for å ha det gøy, ikke for å reflektere og adressere sosiopolitiske problemer i den virkelige verden. Den gangen det ikke spilte noen rolle om hovedkarakteren var mann eller kvinne, svart eller hvit, homo eller hetero.
 9. For en idiotisk sak, på begge sider. Selv mener jeg fast bestemt at det kun finnes to kjønn. Men om et spill gir muligheten til å velge "They/them", så må man være ganske tjukk i hue for å la seg provosere over dette. Så lenge man kan velge "Mann" og "Kvinne" så burde det ikke spille noen rolle om det finnes et tredje alternativ. Det er et fuckings spill, satt i en fiktiv verden. Samtidig er det rimelig idiotisk at Nexus Mods finner denne mod'en så "farlig" at de må fjerne den. Ved å gjøre dette heller de bare bensin på et bål som allerede er overtent. Så lenge ikke mod'en gjør noe annet enn å fjerne mulighet for å velge andre pronomen, så er den vel uskyldig nok? Nei, jeg savner når dataspill ikke var politisert. Når de kun handlet om å ha det gøy uten å formidle noe dypere innhold eller mening.
 10. Det du sier er direkte feil. I august 1986, som er så langt tilbake som SSB sin drivstoffstatistikk går, kostet én liter bensin 4,44 kroner pr. liter i snitt[3]. Justert for inflasjon blir det 12,04 kroner i dag[4]. Dieselprisen var 1,97, som tilsvarer 5,34 kroner i dag. Det blir imidlertid misvisende å sammenligne diesel-prisen, da literprisen ikke var avgiftsbelagt på samme måte som i dag, og man betalte en ekstra-avgift på dieselbiler basert på kjørelengde. Dieselbiler fra denne tiden hadde et ekstra telleverk i motorrommet for dette formålet. I 1986 var gjennomsnittslønnen 134 500/året[1]. Så 1000 liter bensin kostet deg 4 400 kroner, eller 3,27 % av inntekten. I 2022 var gjennomsnittslønnen 638 000/året[2]. Så 1000 liter bensin kostet deg 22 000 kroner, eller 3,45 % av inntekten. Ser vi på den mer representative medianen i stedet, 572 000/året[2], koster 1000 liter bensin 3,84 % av inntekten. Så selv om lønnen har økt betydelig mer enn prisstigningen ellers i samfunnet, er bensinen likevel dyrere i dag enn den var på 80-tallet. Kilder: [1]https://www.smartepenger.no/jobb/2584-lonnsutvikling [2]https://www.ssb.no/statbank/table/09654/tableViewLayout1/ [3]https://www.ssb.no/arbeid-og-lonn/lonn-og-arbeidskraftkostnader/artikler/hva-er-vanlig-lonn-i-norge [4]https://www.ssb.no/kalkulatorer/priskalkulator
 11. Dette har nok med at nordmenn har det så innihelvete bra allerede. Vi klager på mye rart, men det er få stedet i verden hvor mennesker kan være så bekymringsløse, avslappet og tilfreds som her. Dersom vi faktisk led noen nød så hadde vi sett demonstrasjoner slik man ser andre steder. Demonstrasjonene kommer når mange nok folk faktisk lider, ikke når folk har det litt mer ubekvemt. Jeg sier ikke at vårt demokrati er perfekt. Alle korrupsjonsskandalene i regjeringen siste året viser at vi fremdeles har en lang vei å gå. Men dersom disse tiltakene blir innført slik det fryktes her, vil strømdemonstrasjonene fra 2021 se ut som en liten hagefest i forhold til demonstrasjonene som da vil komme.
 12. "Litt konspirasjon" må være understatement of the year. Selv Donald Trump ville vært stolt av denne teorien! Realiteten er uansett at forslaget ikke vil være mulig å gjennomføre med dagens lovverk og dagens grunnlov. Og dersom noen onde politikere vil oss ondt, så er det kanskje på sin plass å minne om at vi bor i et demokrati. Det er folket som sitter med makten til syvende og sist. Det er trolig ingen politikere som vil stille seg bak at hundretusener av mennesker skulle blitt tvunget til å bla opp en million for å kunne fortsette å bo i egen bolig.
 13. Sa dyrt, ja. At iOS er mer optimalisert rettferdiggjør ikke høyere pris for svakere hardware. Men det viktigste er at du kan rettferdiggjøre prisen ovenfor deg selv. Jeg har en 14 Pro, og hadde aldri kjøpt den hvis ikke det var for at jobben betalte nesten hele. Prisen er rett og slett galskap.
×
×
 • Opprett ny...