Jump to content

Kajac

Medlemmer
 • Content Count

  2750
 • Joined

Community Reputation

2174 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er alltid fører av bilens ansvar å påse at bilen er i forsvarlig og forskriftsmessig stand. Det betyr blant annet at du skal vite at bremsene ikke er farlig nedslitt.
 2. Jeg har en Xiaomi M365 Pro. Til tross for min vekt på 120 kilo (20 over "grensen") har den ingen problemer med å verken komme opp i eller holde maks-hastighet selv i moderate bakker. Dessverre er kvaliteten noe middelmådig særlig i forhold til hva førsteinntrykket skulle tilsi. Mulig jeg bare har vært uheldig. Den er veldig bra når alt fungerer som den skal, og for en som er kun tre kilo over grensen, er den nok enda bedre
 3. De fleste konsulenter får ikke en million i året. Jeg jobber og har jobbet med mange konsulenter fra mange forskjellige konsulenthus. Ja, enkelte ligger oppunder en mill, noen også over, men i snitt ligger konsulenter rundt 17 % over fast ansatte, en pris jeg tror mange, meg selv inkludert, er villig til å betale for blant annet større forutsigbarhet og jobbsikkerhet og andre fordeler.
 4. Nei, men i stedet for å ansette minoriteter for å fremstå som inkluderende og mangfoldig, skal man påvirke samfunnet slik at folk ser verdien i dette og velger å gjøre det selv. Man skal se at alle mennesker er like like og like forskjellige fra hverandre. Mangfold kommer først når man slutter å se på rase, kjønn, etnisitet og religion, men heller ser på mennesker som én helhet. Å tvinge frem mangfold fungerer ikke, og kan i verste fall føre til enda mer rasisme og diskriminering av de som er uenige eller de som blir "valgt bort". Ekte mangfold kan bare skje som en endring ved hjelp av holdningsendringer. Det Ubisoft (og de fleste andre) gjør er egentlig bare tokenism.
 5. Nei, resultatet er kun mangfold på overflaten. Så lenge mangfold ikke er ønsket av alle, er det et kunstig mangfold. Et mangfold ikke alle stiller seg bak. Et mangfold noen blir påtvunget. Det vil da si at alle ikke blir hørt. Er det da egentlig mangfold? Eller er det en illusjon av mangfold for å tilfredstille de politisk korrekte normene?
 6. Kjedelig. Ikke bare for oss, men også for de som ønsker å gjenvinne gammel elektronikk.
 7. Konsulenter er dyrere. Det en bedrift betaler for konsulenten skal ikke bare dekke alle utgifter til lønn, pensjon og avgifter, men også en god del som fortjeneste til konsulentselskapet. Mellom en intern ansatt og en ekstern konsulent som har samme lønn, vil konsulenten være betraktelig dyrere for bedriften. Det er fakta, ikke en antagelse. Eller tror du konsulentselskapene jobber gratis? Å ha et fast team med faste ansatte er omtrent alltid bedre enn å outsource til konsulentselskap. Det finnes unntak, som f.eks. hvis en bedrift trenger en liten app eller et annet begrenset prosjekt, og ikke har kapasitet til å sette i stand et helt eget utviklingsteam. Men der IT-prosjektet er en del av bedriftens kjernevirksomhet, vil det aldri lønne seg å bruke konsulenter til å verken utvikle eller drifte dette. Konsulenter er pr. definisjon midlertidig arbeidskraft. Å bruke konsulenter i f.eks. et devops-team er helt meningsløst etter min mening.
 8. Jeg er uenig. Hvis det blir tvunget frem, vil det si at noen har tatt en spesifikk avgjørelse om hva som er mangfold, og hvordan det skal bli mangfold. Og det høres ikke ut som mangfold i mine hører. Mangfold er noe som må skje, ikke noe som kan bestemmes.
 9. Min erfaring: Unngå konsulentselskaper. Egne ansatte er både billigere for bedriften og gir et mer stabilt team, som igjen gir et bedre produkt. Konsulenter bør kun brukes dersom det er akutt behov for arbeidskraft for en liten, avgrenset periode.
 10. Jeg tror tabben du har gjort er å alltid gi mer enn 100 %. Slik venner bedriften seg til at det er sånn du alltid er, og derfor ser ikke de på din ekstra innsats som ekstra innsats (hvis du skjønner). Du bør aldri gi mer enn 100 % til vanlig, og heller være velvillig når de ber om at du jobber overtid, eller frivillig stille opp når det trengs. På den måten blir det tydelig at du er villig til å stille opp ekstra. Om du gjør det hele tiden antar de det bare er sånn du er som arbeider. Det høres kanskje litt bakvendt ut, men det er sånn din ekstra innsats blir lagt merke til.
 11. Er dette en blokkleilighet? Mitt inntrykk er at i bygninger med mange leiligheter i samme bygning, så er kvaliteten generelt sett lavere. Arbeiderne skal jo inn, gjøre sitt arbeid så raskt og rimelig som mulig, og så over til neste leilighet. Repitisjonsarbeid på akkord. En enebolig eller tomannsbolig vil jeg tro har høyere standard på utført arbeid enn en "masseprodusert" leilighet. I borettslaget der mamma bor har nylig alle badene blitt rehabilitert. Arbeidet er ikke bra utført, men er omtrent som man kan forvente når 500+ leiligheter skal ha nytt bad på samme tid. Jeg tror ellers du har litt for høye forventninger i forhold til hva du kan forvente av en masseprodusert leilighet. Husk at slike leilighetskomplekser som regel er bygget så raskt og rimelig som mulig, slik at utbyggeren får best mulig fortjeneste. Er noe helt annet når du bygger eller pusser opp din egen bolig.
 12. Så vi nærmer oss Under tre uker igjen nå. Jeg kontaktet politidistriktet mitt, og fikk dette svaret tilbake: Samtidig så ser jeg at mange skriver at de får det i posten, og noen sier de må henvende seg til politiet. Noen som vet hva som er normalen? Har kontaktet SVV, men de har ikke svart meg. De har heller ingen informasjon om dette på sidene sine heller. Politiets sider henviser bare videre til SVV. Saken er jo litt vanskeligere siden koronaen gjør at alle trafikkstasjonene er stengt, og man må bestille time flere uker i forveien... Dette er jo noe som skjer med folk hele tiden, burde jo ikke være så vanskelig å finne ut av...
 13. Bankene har lov til å omgå reglene for en viss prosentandel av kundene (husker ikke hvor mye). Denne prosentandelen skal brukes til de med lite egenkapital men god betalingsvilje. Som regel førstegangskjøpere. Kan du dokumentere fast inntekt, samt at du sparer jevnlig og mye (gjerne på BSU), og at du holder utgiftene nede skal du ikke se vekk i fra at de kan strekke seg litt ekstra F.eks. fikk jeg lån med 10 % egenkapital i stedet for 15 % av nettopp denne grunn. Spar det du kan hver måned, unngå forbrukslån og kredittkort, og vis at du har full kontroll på egen økonomi. I aller beste fall kan du få lån med 0 % egenkapital. Selv med lav inntekt vil de fleste ha mulighet til å kunne eie sin egen bolig, men det krever disiplin og at man innser at man ikke nødvendigvis kan bosette seg så veldig sentralt ved første bolig. Dessverre er det mange unge som forventer en nyoppusset leilighet mitt i sentrum som sin inngang inn til arbeidsmarkedet. Og dessverre er det mange foreldre som kausjonerer og bidrar til latterlig høye priser. Husk også at fellesgjeld (om du bor i et sameie eller borettslag) og omkostninger også skal være med i lånegrunnlaget. Så om du finner drømmeboligen til 1,8 millioner, og denne har 500 000 i fellesgjeld, må du ha inntekt og egenkapital tilsvarende 2,3 millioner, selv om du ikke skal låne så mye.
×
×
 • Create New...