Jump to content

Kajac

Medlemmer
 • Content Count

  2575
 • Joined

Community Reputation

1916 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for svar. Står ingenting i forelegget om førerprøve. Dette sjekket jeg ekstra grundig. Kun at det er beslaglagt (tap av førerrett) og bot på 13 000 kr. Men det står ingenting om utlevering heller. Tenkte å kontakte politiet når tiden nærmer seg, men vil være ute i litt god tid, særlig da dette er i fellesferien, og med tanke på at det sikkert fremdeles er et og annet korona-tiltak på gang også i juli. Jeg har allerede førerkortappen på telefonen. Denne sier nå "Inndratt førerkort". Når datoen for opphevelse av belaget er kommet, vil appen da reflektere at jeg har fått førerkortet tilbake igjen? Eller er dette en hel-manuell prosess?
 2. Hei Som noen sikkert vet, mistet jeg førerkortet i januar fordi jeg kjørte for fort. Forelegget sier at jeg er dømt til 6 måneders inndragelse av førerrett fra 20. Januar 2020, og 13000 kr i bot. Dette har jeg akseptert og sånn sett "ute av verden". Det vil si at jeg skal få førerkortet tilbake igjen 20. Juli 2020. Men hvordan foregår dette? Får jeg det i posten? Må jeg hente det hos politiet? Må jeg til en trafikkstasjon og få nytt? Siden det "kun" er beslaglagt i seks måneder, har jeg forstått det slik at jeg ikke trenger å ta oppkjøringen på nytt. Men ser for meg at det er noen formaliteter som må i orden likevel. Takk for svar.
 3. Har følt det sånn mange ganger, særlig ved jobb-bytte eller bytte av arbeidsoppgaver. Men det har gått utmerket hver gang. Husk at ingen forventer at du er ekspert på nye produkter, kodebaser, osv. fra dag én
 4. Kajac

  Oppsigelse av leiekontrakt

  Er det lov å spørre om hva som gjorde deg forbannet og som startet situasjonen i utgangspunktet? Det vil være hjelpsomt. Ellers kan jeg på generelt grunnlag si at oppsigelsestiden er gjensidig. Huseier kan si deg opp, men du kan normalt kreve å være ut oppsigelsestiden (mot normal betaling). Dersom huseier skulle ha grunnlag for å kreve at du flytter "på dagen", kan h*n ikke kreve at du betaler husleie ut oppsigelsestiden. Ellers har man i norge veldig sterkt vern som leieboer; en leiekontrakt kan ikke sies opp av huseier på et hvilket som helst grunnlag. Det er i utgangspunktet bare noen få grunner som er gyldige grunner for å si opp en leieboer.
 5. Det vi trenger i disse dager er spøker og humor. Trist at Google skal ære så redd for å trakke noen på tærne at de ikke vil ha aprilspøk.
 6. Jeg kan fint gå med på å ha denne installert i den perioden det er strengt nødvendig, så lenge det medfører at samfunnet åpnes mer opp enn det er i dag. Men det er et ufravikelig kriterium for min del. Jeg installerer ikke denne dersom dagens tiltak forlenges eller gjøres strengere. Og det er utelukkende fordi det er unntakstilstand i landet og fordi jeg nesten utelukkende holder meg hjemme som de fleste andre. Så snart ting roer seg bør ikke bare appen avinstalleres, men også fjernes fra Appstore/Playstore og saneres.
 7. Mulig noen frontrutespesialister kan polere det vekk.
 8. Godt poeng. Det var da gravd ned langs veien, og trekt kabler til mastene i nærheten. Om vi hadde takket ja, ville vi fått en kabel fra samme mast som gav oss ISDN og strøm. Dette ville de da ta 20000 for (evt. 10000 når de hadde tilbudet). Dette var vel i starten av 2017 mener jeg. Vi snakker da ca. 5 meter kabel i luftlinje. Masten forsynte også naboen, så fiberen var allerede i masten, og måtte bare blitt trekt til huset.
 9. Hvis du betaler 600 for 1 mbps i dag, og kan få fiber for 639 er vel dette en no-brainer? Jeg har fiber fra Telenor selv, men dette er igjennom borettslaget og er dekket av felleskostnadene, så jeg vet ikke hva det koster pr. hus (rekkehus). Men antar det er noe i samme retning. Jeg bruker min egen trådløse router fra TPLink. Det går helt fint. Bare å koble den i modemet. Telenor-routeren ligger på et kott, da den er ødelagt uansett. For noen år siden bodde jeg i en leid enebolig, og når de la fiber i området der, kostet det 20000 pr. hus for påkobling, selv om kabelen allerede var gravd ned for alle husene. De prøvde seg på et "supertilbud" på 10000, men siden vi leide, takket vi nei. Dette var også telenor. 5000 høres derfor ikke uvanlig dyrt ut i det hele tatt.
 10. Da har vi nok litt forskjellig definisjon av hva en total økonomisk kollaps er for noe.
 11. Jeg er uenig. Joda, om hele økonomien kollapser vil det selvfølgelig gå ut over alle, inkludert IT-bransjen. Men det er en annen problemstilling. Ang corona-epidemien er det så langt kun enkelte bransjer som har blitt unormalt hardt rammet. IT-bedrifter som leverer løsninger til denne delen av markedet vil gjerne merke noe. Andre deler av IT-bransjen merker ingen ting. Samtidig vil jeg si at IT-løsninger er viktigere enn noen gang nå som vi står midt i "corona-krisen", der alle skal jobbe hjemmefra, og selvbetjeningsløsninger og stabile tjenester via Internett er viktig. De bedriftene som velger å kutte i IT-investeringene sine nå skyter seg bokstavlig talt i hodet med en kanon. Uansett er det ikke dette trådstarter spør om. IT-markedet er ikke mettet, og vil neppe bli det med det første.
 12. Kanskje til en viss grad, men neppe betydelig mindre. IT-bransjen er en av bransjene som er minst påvirket av både oljepris og coronavirus.
 13. Leste et sted at grunnen til at vi ikke ser friskmeldte i Norge er fordi Norge ikke friskmelder. Testene brukes heller utelukkende på syke eller ved mistanke om sykdom. Det er nok veldig mange som er friske, men vi får neppe noen tall på dette. Sykdommen går som regel over etter noen uker (med mindre du er blitt alvorlig syk), og man antas da frisk og smittefri slik jeg har forstått det. Det er også forskjellig hvordan land friskmelder. Noen stedet blir du f.eks. "automatisk" friskmeldt etter x antall uker. Andre steder tester de hver enkelt pasient for å avgjøre om de er friske.
 14. Nå er IT-bransjen et veldig bredt begrep, men om du tenker på utviklere (programmerere) i byene, så er det i hvertfall et skrikende behov. I bergen er det jevnt over 100 ledige utvikler-stillinger, og i oslo kan det tallet gjerne mangedobles. Alle bedrifter sliter med å få tak i utviklere, og søkere kan som regel velge og vrake i stillinger. En kollega sa til meg at dersom en utvikler ikke klarte å få seg jobb i disse dager, var det utvikleren som gjorde noe feil. Det skal mye til for å ikke få seg jobb som utvikler, enten du er nyutdannet, erfaren, eller kanskje ikke utdannet i det hele tatt. Kort sagt; om du med overmettet tenker på at det er for mange søkere i forhold til antall jobber, så er det definitivt ikke overmettet. IT-bransjen hyler av sult.
×
×
 • Create New...