Jump to content

Kajac

Medlemmer
 • Content Count

  3722
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3286 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Piler er vel alltid å anse som påbud. Men enig i at det er rart med denne dobbelspesifiseringen her. Sikkert et resultat av at regelen har gått igjennom flere revisjoner.
 2. Gratulerer med å få deg en relativt høy senior-lønn uten å ha et helt år med erfaring en gang. Måtte du bytte jobb? Og jeg tror ikke du vet hva gehør er.
 3. Begynte med 580 og gikk til 550? Antar det er motsatt I såfall er det 20k i forskjell, og det var ikke så veldig mye. Hadde ikke selv byttet jobb for kun 20k med mindre jeg mistrivdes ganske kraftig der jeg var.
 4. Kommer an på hvordan jeg trives der jeg allerede er. Om jeg mistrives ville jeg vurdert å bytte jobb selv om jeg hadde gått ned i lønn. Men i forhold til der jeg er i dag vil jeg si 100k mer for å bytte.
 5. Dersom norsk T9-ordliste er et absolutt krav kan det hende du finner noen "new old stock"-telefoner på Ebay elns. Vil absolutt tro en gammel dum-telefon vil ha høyere kvalitet enn en splitter ny en.
 6. @Oksygen88 Senterpartiet mangler i avstemningen
 7. Og her sitter jeg med Ioniq, med et blandet snitt-forbruk på mellom 10 og 11 kWt/100 km og ca. 15 plussgrader. Forbruket til Mustangen her er jo ikke i nærheten av selv de verste vinterdagene med 20 minusgrader. Da lå den på mellom 15 og 17 kWt/100 km. Ellers på vinteren mellom 12 og 14 kWt/100 km Er det bare Hyundai som klarer å lage energieffektive biler?
 8. De eneste som fremdeles lager såkalte "dumtelefoner" å snakke om er vel Nokia. De har i hvert fall én flipp-telefon på siden sin: https://www.nokia.com/phones/no_no/feature-phones
 9. Kom over enda et selskap som har byttet I med Y: Bilutleiefirmaet Hyre. Åpenbart et ordspill på hire Hvor er fantasien?
 10. Det er med andre ord ikke lov til å nekte. Ulempene for utleier må veie tyngre enn fordelene til leietaker for at det skal være mulig. Og "jeg liker ikke hund" eller "dyr fører til mer slitasje" er ikke tungtveiende grunner. I tillegg har ikke utleier anledning til å blande seg inn i hva som oppbevares eller foregår inni utleieboligen. Derfor er det i praksis ikke tillatt å nekte en leietaker å holde dyr så lenge dyrene utelukkende er innendørs, og ikke fører til sjenanse for andre. Typiske innedyr som katt, marsvin, hamster, kanin, vil det være veldig vanskelig for en utleier å argumentere for at vil være til ulempe. Det må i så fall være snakk om alvorlig allergi, og at begge boenhetene deler ventilasjon, etc. Det er rett at hund kan være problematisk. Hunder må gå ut, og en del hunder bjeffer mye. Likevel, om man har en stille hund og påser at denne aldri gjør fra seg på eiendommen, vil det også være vanskelig å nekte leietaker å ha denne. Men dette er uansett et sidespor i forhold til den opprinnelige diskusjonen. TS har allerede fått svar om at det han ønsker er i strid med loven.
 11. Er ikke lov å nekte dyr som ikke er til sjenanse for huseier eller andre beboere, med mindre det finnes en saklig grunn til dette (f.eks. støy, allergi, etc). "Innedyr", type innekatt, marsvin, hamster, kanin, etc. kan man ikke nekte en leieboer å ha. Om dyrene påfører ekstra skader på boligen må selvsagt leietaker gjøre opp for dette når han flytter ut.
 12. Fordi de flytter inn. Ergo er de samboere. Ergo kan de ikke nektes å være der.
 13. Du ønsker kanskje ikke diskusjon, men med slike holdninger må du bare tolerere en. Du høres ut som utleieren fra helvete, som kun er ute etter å tjene penger. Du må huske at du leier ut et hjem til noen, ikke "bare" tak over hode. Her skal folk leve livene sine igjennom forskjellige livsfaser. Jeg er glad for at vi har strenge regler som beskytter leietakeren godt i Norge. Dessverre er det på grunn av sånne som deg at vi trenger de reglene. Hvis du ikke tolererer at mennesker skal få leve sine egne liv i boligen du leier ut, så får du rett og slett slutte å leie ut.
 14. Du skulle bare snudd deg, sett henne inn i øynene og utbrutt høylytt "Fyttihelvete for en stygg gammel dame som sitter på benken der". Og så bare gått videre. 🤣
×
×
 • Create New...