Jump to content

TSP

Medlemmer
 • Content Count

  5696
 • Joined

 • Days Won

  1

TSP last won the day on October 25 2018

TSP had the most liked content!

Community Reputation

1013 :)

4 Followers

About TSP

 • Rank
  Forumguru
 • Birthday 04/30/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

62545 profile views
 1. Har ikke det fra før, og generelt noe skeptisk til å kjøpe inn slike kjemikalier om det i praksis bare ender med å stå til oppbevaring i mange år, fordi bruken fra min side ganske sikkert vil være helt på det minimale. Får kanskje undersøke om noen jeg kjenner har det.
 2. Takk for svar! Jeg kan ikke selv se noen bøyde pinner, utover den delen av pinnene jeg antar skal være bøyd? Har lagt ved noen bilder. Jeg antar det da går inn i stedet for minnekortet? Jeg har prøvd litt nå å bare oppdatere firmware, siden det sto man burde oppdatere til 1.1.2 (Jeg har 1.1.1). Prøvde først via minnekort, kom meg frem til at den skulle laste firmware-oppdatereren, men skjermen på kamera ble deretter svart og uresponsiv. Ingen tegn noe som helst sted på at den jobber med noe. Prøvde deretter gjennom å installere EOS Utility 2 på Windows. Om jeg tar ut minnekort klarer EOS Utility å finne kameraet, men om minnekortet er i opplever jeg at den ikke klarer det. Sånn jeg forstår det må minnekortet være i for at den skal kunne oppdatere firmware, men minnekort-leseren virker jo tilsynelatende ikke ordentlig. Det som er litt rart, og som det virka han i verkstedet også stussa på er at kameraet helt fint klarer å formatere et minnekort, men det klarer ikke å skrive bilder, og jeg mener å huske når jeg først oppdaget feilen for noen år siden at den ikke klarte vise bilder på minnekortet heller. Etter noen forsøk merker jeg meg at kameraet innimellom kræsjer ved å indikere Err 80 på displayet på toppen. For meg virker det ikke som det er noe håp om å få det til å fungere? Takk for svar! 90D er vel det som appellerer mest om jeg først skal skaffe noe nytt i samme kategori. Uansett antar jeg at nå for tiden er vel også billigere varianter som f.eks. 250D eller 2000D også er minst jevngode med eller bedre enn 70D? Høres ut som det kanskje er mer jobb enn det er verdt å prøve finne noen interessert i det som ev. måtte fungere av reservedeler, så det beste er kanskje bare å levere inn 70D. Jeg ser jo ellers at fullformat-kameraer som jeg kan huske å ha sikla på for noen år siden ser ut til å være en del dyrere enn det er verdt for meg, så får vel legge den tanken fra meg. Sånn jeg forstår det er det vel utelukkende speilløst det blir etter hvert? Hvis man skulle startet helt på nytt, ville det vært best å gå for den typen først som sist? En av de eneste ulempene med speilløst er vel batterilevetid?
 3. Jeg har i noen år hatt et ikke-fungerende speilreflekskamera bare liggende, et Canon 70D. Husker ikke helt når det slutta fungere, men tror ikke det var altfor lenge før pandemien. Til tross for mobil med kamera osv., så kjenner jeg en del på abstinenser etter å ta bilder med ordentlig fotokamera igjen. Det å kunne bytte linser, zoome analogt etc. Kameraet fungerer tilsynelatende bra, helt til man forsøker å ta et bilde eller video med det. Kameraet klarer ikke lagre til minnekort, men lyser bare rødt og sier "Busy… Please wait". Da må man ta ut batteriet for å skru det av. Så jeg dro omsider til foto.no sitt serviceverksted i Oslo for å få dem til å se på det. Var i utgangspunktet innstilt på å levere det inn til reperasjon, men ble der besvart med: "Vi hadde en lignende sak for to år siden, og ble nødt til å bytte hovedkortet. Nytt hovedkort koster da rundt 4000 kr. Personlig ville jeg vurdert å kjøpe nytt." Så det endte med at jeg gikk ut med kameraet igjen, og ikke følte meg så mye klokere. Så da blir mine spørsmål: Reparere eller ikke reparere? Hva er liksom moderne tids ekvivalent til Canon 70D? Om jeg skal gå for nytt kamera. Jeg trenger video, i tillegg til fotodelen, men antar "alle" kamera har video nå. Jeg har også tidligere hatt litt lyst til å gå over til fullformatskamera. Tror dere noen ville kunne se en verdi i et ikke-fungerende 70D på Finn.no for noen hundrelapper, eller er det ev. bare å levere til el-gjenvinning? Jeg har noen objektiver. Canon EF 50mm 1:1.8 STM, Canon EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 IS STM, Canon EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 IS STM og Canon EF-S 24mm 1:2.8 STM. Fortrinnsvis hadde det jo vært fint om objektivene passer med ev. nytt kamera så jeg ikke trenger kjøpe nytt av det også. Alternativt om jeg kan få forespeilet hva disse kan være verdt brukt. Om jeg først skal kjøpe nytt så har jeg igrunn ikke sett for meg noe spesielt budsjett, annet enn å prøve begrense meg til hva 70D kostet meg back-in-the-day, som var like i underkant av 10 000 kr i mai 2015, det var da inkludert kameraveske og 18-55 objektiv.
 4. Jeg gjorde et lite oppdrag i forbindelse med et arrangement hos en frivillig organisasjon og har blitt bedt om å sende faktura for det. Det er helt utenom det jeg jobber med til vanlig, så det blir en skattefri hobbyinntekt sånn jeg forstår det. Jeg har ikke noe enkeltpersonsforetak. Jeg prøvde å høre med dem om de ikke heller bare kan gjøre det som en skattefri lønnsutbetaling og henviste til: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/arbeid-trygd-og-pensjon/hobby-ekstrainntekt-og-smajobber/mottar-du-lonn-fra-en-frivillig-eller-veldedig-organisasjon/ Fikk da til svar: Jeg har prøvd å lete etter en mal på et slikt bilag, men jeg klarer liksom ikke finne noe. Jeg finner bare en del ulike tjenester som insisterer på at jeg bør gjøre det gjennom dem. Må jeg benytte meg av en løsning på fakturering på nett som jeg antar vil ta en liten "cut" av fakturaen, eller er det nok å lage noe selv i f.eks Google Docs? Eller har noen positive erfaringer med noen av de utallige aktørene som vil at det skal gjøres gjennom dem?
 5. Hei folkens! I dag skal jeg og Teodor streame kampen mellom dere på kanalen matriselan! https://www.twitch.tv/matriselan Vi streamet forrige sesong på andre kanaler sammen med tre medsammensvorne, så nå kan vi jo faktisk si at vi har erfaring med dette 😄 Merk at på våre streams er det 100% sannsynlighet for at vi snakker mer om bilenes utseende enn å gjøre grundige analyser av kampen. Vi driver med såkalt lavterskel-kommentering, hvor god stemning og kommunikasjon med chat oftest trumfer å kommentere det som skjer i spillet. 😄 PS. Det kan være en god idé at alle spillere i ligaen, før man skal streames, rutinemessig tar en ekstra vurdering av ingame-nick samt avataren som vises i spillet, da du offisielt representerer din bedrift på streams som alle og enhver kan se på og det kan være mindreårige som ser på. Vi ser frem til å dekke Telialigaen bedrift! Lets gooo 🚗💥 PS 2: Noen fra Telia X-laget som vil stille opp til post match-interviews? Legg meg til på Discord TSP#0347 eller ta kontakt gjennom turneringens Discord-server som laget skal ha fått detaljer om.
 6. Hei folkens! I dag skal jeg og Andrea streame @Computas Carpool vs Kaare Mortensen A/S på kanalen matriselan! https://www.twitch.tv/matriselan Kan IT-folka i bildelingskollektiv vinne mot de som faktisk har greie på biler? Vi ikke-nøytrale kommentatorer håper det 😬🤞 Vi streamet forrige sesong på andre kanaler sammen med tre medsammensvorne, så nå kan vi jo faktisk si at vi har erfaring med dette 😄 Vi streamer stort sett våre venners og bekjente møter mot andre lag, denne gangen er det Computas som står oss nærest. Likevel er det ikke umulig at vi i vårt streaming-kollektiv kan få til streaming og kommentering av andre lag. Da må dere i så fall bli enig med motstander om å spille kampen for eksempel en time senere, og si ifra til oss i litt god tid i forveien! 👌 Merk at på våre streams er det 100% sannsynlighet for at vi snakker mer om bilenes utseende enn å gjøre grundige analyser av kampen. Vi driver med såkalt lavterskel-kommentering, hvor god stemning og kommunikasjon med chat oftest trumfer å kommentere det som skjer i spillet. 😄 PS. Det kan være en god idé at alle spillere i ligaen, før man skal streames, rutinemessig tar en ekstra vurdering av ingame-nick samt avataren som vises i spillet, da du offisielt representerer din bedrift på streams som alle og enhver kan se på. Vi oppfordrer til å eventuelt endre navn og eller bilde noe som gjør deg til bedre forbilde for mindreårige som titter på, og ikke minst en god representant for bedriften man spiller for (det er jo ikke helt utenkelig at øverste sjef titter innom...)! Husk også å la saltet ligge igjen i bøssa i Telialigaen bedrift 😉 Vi ser frem til å dekke Telialigaen bedrift! Lets gooo 🚗💥
 7. Vi er klare for kamp vi, etter fler walkovers enn vi fortjener 😅 Jeg kan melde inn her om rom om 10-15 min eller dere kan legge meg til på Steam eller Discord: https://www.gamer.no/brukere/tsp/48
 8. Er dere klare? Dere er hjemmelag og setter opp spillet, sånn jeg forstår det. Bare legg meg til på Steam eller Discord hvis dere vil det Finn profilene her: https://www.gamer.no/brukere/tsp/48
 9. Jeg la deg til på Steam, Kimmey. Kunne du kanskje akseptert, så kan jeg lage et party så slipper vi passord og sånn. Det kommer inn en som skal streame på twitch også.
 10. Da stiller vi heller til opprinnelig tidspunkt kl 19:00 med en innbytter sees i morgen kl 19!
 11. Hei, I stedet for i morgen kl 19:00, kunne vi forsøkt i dag kl 18:15 eller i morgen kl 17?
 12. Har ikke hørt noe fra dere, og i dag har vi hvert fall ikke mulighet til å vente i uvisse noe mer i dag, så har lagt inn WO-forespørsel.
 13. Vi er klare hvert fall Har ikke fått noen requests el., men vi venter til kvart over hvert fall
 14. Kan en av dere kanskje legge meg til på Steam også starter vi et felles party klokken 19? https://steamcommunity.com/id/TSPreben/
×
×
 • Create New...