Jump to content

Fibonacci

Medlemmer
 • Content Count

  2384
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Fibonacci last won the day on February 1

Fibonacci had the most liked content!

Community Reputation

4172 :)

About Fibonacci

 • Birthday 04/15/1983

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De dustene som går helt av skaftet av tanken på å se et utenlandsk flagg på 17. mai, kan ta seg en bolle. "Problemet" er helt minimalt, og blir bare fyrt opp av grupper som ønsker å skape splid. Dette skjer hver eneste mai. Når desember kommer, handler det om at "muslimene vil fjerne jula" eller noe annet pølsevev. Så får ultranasjonalistene noe nytt å skrike om noen uker.
 2. Ja, og så er det en idé å FØLGE kriseplanen neste gang. Vi hadde konkrete planer for pandemihåndtering før mars 2020 også, men alt ble kastet på båten umiddelbart og så begynte man å finne på nye ting helt fra scratch. Det var det komplette kaos.
 3. Irrelevant. Det eneste som betyr noe er antall som er innlagt med korona som hovedårsak. Antallet som er på intensiv pga. korona gikk drastisk nedover etter nyttår da omikron tok over. Og ja, det har dødd ganske mange eldre etter vi åpnet opp igjen, men det er ikke rart siden mange av desse var "på overtid" uansett på grunn av ekstremt mye smittevernstiltak de siste par årene. Vi skal uansett ikke strekke oss mot et samfunn der ingen dør av smittsomme sykdommer, for alternativet er en vanvittig innskrenking av friheten. De som vil ha nulltoleranse, kan heller flytte til Kina eller et annet smittevernsdiktatur.
 4. Dessverre er det slik at yrkesgruppene som er mest viktige blir tilsidesatt gang på gang. Det var carte blanche for koronatiltak i to år. Hundrevis av milliarder ble pøst ut uten noen debatt eller kvalitetskontroll. Men ikke til sykepleierne. Vi ser det samme med landbruksoppgjøret nå. Selv om Europa er i en krisesituasjon, driter man i selvforsyning og matsikkerhet. Bøndene vil ha 11,5 milliarder kroner, og dèt skal det bli en stor debatt om?? Det er peanuts! Oljefondet har gått ned 500 milliarder på bare to måneder. Med denne politikken, får vi ingen som tar vare på oss ved neste pandemi, og ingen mat i butikkhyllene om krigen i Ukraina renner videre ut over grensene.
 5. Det får vi nok aldri vite. Russland er omtrent like ivrige på sensur som kineserne, men har ikke en så ekstrem holdning til smitte.
 6. Ja, kanskje vi skal tenke oss om både to og tre ganger før vi bruker Kina som håndteringsfasit ved neste pandemi. Det var tendenser til totalitære tilstander her også, i iveren etter å begrense smitten. Det var forbudt å bo sammen med ektefellen om den ene var smittet, heimevernet kunne hente folk på hytta, man kunne ikke ha flere enn et par venner på besøk i sitt private hjem osv. Veien fra et liberalt, demokratisk samfunn til et smitteverndiktatur er svært kort når livredde mennesker får styre.
 7. Ja, jeg håper virkelig at det blir en grundig gjennomgang av hva som faktisk fungerer og hva som er symbolsk når det gjelder tiltak. Effekten av hvert eneste tiltak bør bli analysert. Problemet er gjerne at man har innført tiltakene som "pakker", så det blir vanskelig å skulle ut hville tiltak som faktisk har hatt effekt. Er det f.eks. noe poeng å spraye asfalten med kjemikalier, slik de gjør i enkelte asiatiske land? (neppe!) Hvor stor effekt har håndsprit i butikkene? Hvor stor effekt har munnbind utendørs? (det har blitt praktisert i mange land helt frem til nå) Hvor stor effekt har et tøymunnbind som har blitt brukt 20 ganger på bussen? Osv. osv. Det virker som en stor del av tiltakene ble innført etter en idémyldring om hva man tenkte kunne ha en teoretisk effekt, mer enn faktisk vitenskapelige modeller. I tillegg MÅ man evaluere de sosiale, økonomiske og psykologiske konsekvensene av tiltakene sett opp mot gevinsten av redusert smitte. Redusert livskvalitet i X år for Y prosent av befolkningen for å berge Z antall personer med Æ forventete resterende leveår er ikke noe man skal avfeie så lett, selv om det høres veldig nobelt ut å gjøre «hva som helst for å berge ett liv». I Kina prøver de dette, selv om det innebærer å sette befolkningen i husarrest på ubestemt tid. Hva er meningen med livet om man ikke har frihet og meningsfullt innhold å fylle det med? Kina er nå verdens største fengsel. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/8Q8QoW/jamrende-skrik-fra-nedstengt-millionby-desperasjonen-er-her «Slik kan det heldigvis aldri bli her!» tenker du kanskje, men jo - det kan det i aller høyeste grad. Vi har allerede hart noen tester av et slikt system. Særlig den første måneden av pandemien var det ganske likt slik kineserne fremdeles har det.
 8. Jeg har hele tiden ment tiltakene har vært veldig overdrevne. Helt i starten av pandemien var det forståelig å være forsiktig, for da var dataene veldig uklare. Men det ble ganske fort klart at faren var overdrevet mtp. tiltakene som ble innført i full fart i mars 2020. Likevel, veldig mange har en "jeg skal i alle fall ikke bli smittet"-tilnærming, og da blir det masse strenge restriksjoner for å unngå det. Uansett, Kina driver fremdeles på slik som vi hadde det i mars 2020, selv om det nå er to år siden og viruset har mutert til en langt mildere versjon. Her anbefales det ikke en gang å holde seg hjemme lenger, mens Kina anser det fremdeles som en ekstremt dødelig pest. En ting er i alle fall sikkert: Vi må aldri få det slik igjen. Stengte grenser, tvangsisolasjon av friske mennesker, stengte skoler, restriksjoner på hvor mange som kan være i private hjem og avstandsregler hører bare hjemme i ekstreme, kortvarige situasjoner. Det er ikke en langsiktig strategi.
 9. Ja, flertallet selv i Norge foretrekker trygghet foran frihet, men ikke i like ekstrem grad som i Kina. Der bestemmer myndighetene at det skal være zero freedom.
 10. https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/28A7Gl/hit-boer-du-definitivt-ikke-reise-i-paaskeferien Hva i helvete er det de driver med i Kina? Planen er visst å kjøre på med zero covid-strategi for alltid, noe som er fullstendig håpløst. De bor regelrett i en Black Mirror-episode. Er glad jeg bor i det frie vesten, og ikke et totalitært diktatur som Kina (og Russland).
 11. Nja, går utviklingen så raskt? Hvor stor har utviklingen og kapasiteten på batteri vært siden 2012? Hvilken banebrytende teknologi er det som skal revolusjonere markedet på bare ti år?
 12. Hvert eneste liv som går tapt er direkte Putin sitt ansvar og skyld. Han bør også dømmes for dette.
 13. Fallende tendenser nå. Ser ut som vi er på vei out of the woods.
 14. Må si Ukraina holder god stand. Ante ikke at de hadde et så potent forsvar mot stormakten i øst.
 15. At de har mer skyts i ermet, er det vel liten tvil om. Forsåvidt er det litt rart at de ikke setter mer inn for å bare bli ferdige med invasjonen raskest mulig. Det store spørsmålet er hva Putins langsiktige plan er. Han vil aldri få folket i Ukraina med seg, særlig etter alt han nå har stelt i stand. Å okkupere et krigsherjet land fullt av motstandsvilje virker som et slitsomt prosjekt.
×
×
 • Create New...