Jump to content

herzeleid

Medlemmer
 • Content Count

  13370
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

herzeleid last won the day on April 17 2019

herzeleid had the most liked content!

Community Reputation

8679 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

40364 profile views
 1. Pluss for isbreen i begynnelsen (Dronning Mauds Land) og kjempepluss for 128 spillere, men jeg er ikke noen veldig stor fan av typiske "fremtidsting", og jeg er redd det tvinger spillet litt mer vekk fra det autentiske og gjenkjennbare som for mange har en viss verdi. Jeg blir også litt skeptisk når det å skyte seg ut av et fly og skyte et annet med RFK eller kjøre ATV inn i helikopter trekkes frem i traileren, men håper og tror ikke det er en indikasjon på retningen de ønsker å ta spillet i. Skal bli interessant å se hva de gjør på gameplayfronten, og spent på hvordan den "klasseløse" løsningen det snakkes om blir, men større kart med 128 spillere tror jeg kan bli veldig gøy. For øvrig interessant at de kombinerer en betraktelig mer komplisert/ukjent konflikt med fravær av singleplayer. Leste gjennom bakgrunnen for krigen på spillets hjemmeside nå og settingen er i grunn ganske interessant, men jeg lurer på hvordan de skal sørge for at spillerne får noe forhold til eller forståelse for parten de faktisk spiller.
 2. Straff heller de som forsøpler og gjør det enklere å kaste søppel ved å sette opp flere søppelbøtter og sørge for å tømme dem regelmessig. Det er åpenbart ikke bra om folk bare slenger søppel fra seg, men i en del tilfeller handler det kanskje også om både tilgjangelighet og "fyllingsgrad" på søppelbøtter, og vind eller dyr kan få området rundt en full søppelkasse til å se ganske ille ut.
 3. Men de færreste av de hvite er blant de mektigste, og de mektigste vil ikke selv kjenne rasismen/rasediskrimineringen de innfører fordi de selv befinner seg på et nivå der slikt ikke betyr noe. Med andre ord faller hele "makthaverne vil ikke undertrykke seg selv"-argumentasjonen sammen når makthaverne ikke selv vil oppleve diskrimineringen.
 4. Men det blir meningsløst å snakke om at "makthavere ikke vil undertrykke seg selv", gitt at gruppen en har definert som "makthaverne" blir meningsløs.
 5. Det virker som slike saker og diskusjoner ofte er skapt av journalister som ikke forstår forskjellen på å si at noe ikke må ses som en "statement"/et budskap og det å si at ingen ting i et spill har politiske momenter.
 6. Problemet er vel at du definerer grensen for makthavere ved "hvit", som virker å være en ekstremt lite presis grense. Om du innfører diskriminering av hvite så virker det sannsynlig at det vil ramme "mektige" hvite veldig mye mindre enn "maktesløse", og rasismen du utøver vil sånn sett ramme mennesker som en vanskelig kan se passe beskrivelsen "makthaver". Det er nok andre parametre som vil være veldig, veldig mye mer presise for å finne "makthavere", eksempelvis økonomisk situasjon.
 7. Er "makthaverne" i dette tilfellet gruppen "hvite"? Er ikke det i så fall en alt for dårlig oppløsning på denne gruppen?
 8. Ja det blir nok fort en nødvendig konsekvens av å definere ‘typisk norsk’ som ‘mangfold’ at landene og kulturenes særegenheter i støtre grad viskes ut. Kanskje er det en nødvendighet for å få et velfungerende multikulturelt samfunn og kanskje var det naivt å tro at en skulle integrere andre inn i sitt land og dets kultur og særegenheter heller enn landet og befolkningen inn i multikultur og ‘mangfold’.
 9. Det er for så vidt en interessant og ærlig tanke, at en for å oppnå samfunnet en ønsker må viske ut enhver tanke om at det finnes noe typisk norsk utover "mangfold". Det er ikke gitt at det var dette en "signed up for" for 10, 20 eller 30 år siden, men en kan godt se for seg at det likevel blir løsningen.
 10. Ser ut som det er litt større byer, og kan jo håpe at det betyr litt mer interessante verdener. Synes åpne verdener uten særlig mye innhold eller innbyggere der en kjører fra "utpost" til utpost og gjør det samme fort blir stusselig, men jeg vet ikke om de kommer til å befolke disse byene eller om det kun blir "venner og fiender" og ellers lite liv?
 11. Det er dette som er så påfallende; funnet fremstår helt intetsigende når det en sier seg enig i er så vagt og selvsagt. En kan spørre seg hva som er hensikten med en slik undersøkelse, og resultatet blir jo fort at en peker på slike selvfølgeligheter og bruker det som ‘bevis’ eller argument uten at det egentlig sier oss særlig mye.
 12. Det er vanskelig å si gitt at flertallet sier at innvandrere opplever diskriminering i ‘noen grad’. Jeg tror ikke du vil finne noe samfunn der noen grupper ikke opplever diskriminering i ‘noen grad’, og funnet virker sånn sett veldig lite nyttig.
 13. Det høres ut som et ganske krevende "bare", om en mener elevmassen i seg selv sterkt påvirker om en skole er "god" eller ikke, ref. diskusjonen om fritt skolevalg tidligere.
 14. Er poenget her at det er strukturell rasisme med fritt skolevalg fordi analfabeter fra krigssoner har vanskeligere for å forstå konseptet fritt skolevalg og hva det involverer, eller misforstår jeg diskusjonen dere har?
 15. Skal bli gøy med en ny gjennomspilling. Synes nesten det å få samlet spillene i en "pakke" på PS4 er nok i seg selv, og om grafikk og mekanikker i tillegg er forbedret er det en god bonus!
×
×
 • Create New...