Jump to content

herzeleid

Medlemmer
 • Content Count

  13157
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

herzeleid last won the day on April 17 2019

herzeleid had the most liked content!

Community Reputation

8398 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

39174 profile views
 1. Det er i grunn litt interessant hvordan en del nå prøver å sverte en hel bevegelse, evt. flere bevegelser, basert på handlingene til et fåtall og hvordan en kjemper mot at dette bildet skal forplante seg. Det minner meg litt om når vi har sett protestbevegelser eller kampanjer/reaksjoner på internett, gjerne med motsatt politisk fortegn, der en prøver å klistre hets eller trusler til hele bevegelsen og i stor grad ignorerer de fornuftige innvendingene, ofte med stort hell. En kan håpe begge sider reflekterer over det ved neste korsvei.
 2. Det slår dere kanskje at for å slippe å diskutere temaet vil noen kanskje fokusere på ‘rase’ og ‘intelligens’ for å gjøre diskusjonen semantisk heller enn det den faktisk var ment å handle om. Jeg oppfatter at temaet egentlig var sammenheng mellom etnisitet (for å slippe rase-diskusjonen) og IQ. I stede har den degenerert til definisjoner som i stor grad virker å være avsporinger.
 3. Blir ikke hele ‘rasediskusjonen’ litt unødvendig her? En har slik jeg forstår det gått bort fra rasebegrepet, kanskje fordi det er så betent, men de fleste er inneforstått med at det er betydelig genetiske forskjeller mellom etnisiteter. Hvorfor da la seg avlede av en ‘skinndiskusjon’ som i stor grad vil være semantisk?
 4. Fått 10 timer selv og liker veldig mye med spillet, men synes tidvis det er litt for mye "kaos" og ufokuserte kamper. Rising Storm 2 er fortsatt go-to-realistisk skytespill for min del.
 5. Ja jeg vurderer det sterkt! Men fikk Ark gratis for en stund siden så tror jeg skal prøve det. Spilte Conan for en stund siden (grstis det og) og fikk overraskende mye morro ut av det, så spørs om jeg egentlig er en ‘survival-fantast’
 6. Morsomt hvor forskjellige vi er. Basebygging i Fallout 4 var det som gjorde at jeg vendte tilbake, og jeg har brukt pinlig mye tid på å dekorere ‘rønnene’ jeg satte opp Jeg leter stadig etter en god erstatter men foreløpig uten hell.
 7. Raser har en gått bort fra, men en diskuterer fortsatt forskjellige ‘etnisiteter’. Unntaket er nok USA der ‘race’ har en litt annen betydning/kontekst. Det interessante er at mennesker innen mange aspekter nok kan deles inne grupper, men at en del av de som er raske til å peke på at rasebegrepet er utdatert snurrig nok lar være å nevne dette.
 8. Jeg har ingen planer om å bli med deg på en avsporing fra det vi diskuterte nei.
 9. Hvorfor det? Påstanden din var jo at at det uansett var rasistisk å undersøke saken. Hvordan en forsker på det må jo således være sekundært så lenge du mener slik forskning er rasistisk.
 10. Vi snakket om i hvor stor grad IQ henger sammen med gener, arv vs miljø. Ikke sant?
 11. De som forsker på hvor arvbart IQ er eksempelvis, og som lager oversikter over IQ i verden. Jeg kan jo stille spørsmålet tilbake igjen, hvem er disse med tvilsom agenda?
 12. Så de som forsker på dette og eventuelt er uenige med deg er rasister med tvilsomme agendaer?
 13. Mens andre kan se en nytte i eller ha en interesse av å vite hvorfor vi er som vi er, hvordan arv og miljø påvirker oss. Både for forståelsen av mennesket i seg selv, og kanskje også som et bidrag til å forstå noen av utslagene det kan gi.
 14. Jeg synes det er en rar innstilling å mene at det ikke er noe poeng i å tilegne seg kunnskap og forståelse.
 15. Hva betyr dette? Er det rasisme å forske på forskjeller i IQ mellom etniske grupper?
×
×
 • Create New...