Gå til innhold

herzeleid

Medlemmer
 • Innlegg

  13 716
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

herzeleid vant dagen sist 17. april 2019

herzeleid hadde mest likt innhold!

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

43 231 profilvisninger

herzeleid sine prestasjoner

8,9k

Nettsamfunnsomdømme

2

Hjelpsomme svar

 1. Er det eneste moden gjør å fjerne muligheten når du lager figur, eller endrer den noe i resten av spillet? Jeg kan for så vidt se hensikten hvis en opplever at en del figurer har mindre intuitive pronomen og det skaper forvirring, men hvis ikke ser jeg ikke helt hvilken forskjell muligheten skulle utgjøre for spillere som selv ikke ønsker å velge et kjønnsnøytralt pronomen. For så vidt ikke helt hensikten med å forby det heller, men det handler kanskje om at en ikke ønsker å bli arena for "kampen".
 2. Ut fra det jeg har fått med meg tilhører jeg nok de som ikke synes det Atle gjorde, da hele historien og dommen kom frem, egentlig var så ille at han fortjente ekskludering eller offentlig gapestokk, og jeg synes vel strengt tatt ikke offentlig gapestokk var på sin plass i denne saken. Om det stemmer at dette var et fullstendig dumt og mislykket forsøk på en form for antirasistisk spøk som feilet så spektakulært fremstår det mest av alt som en trist hendelse for alle involverte, som selvfølgelig er hans ansvar, men der "straffen" etter mitt syn ikke står i forhold til "forbrytelsen". Så er det mulig det har vært et mønster her og kanskje kan saken ha vært en "wake up call" også for ham selv, men på generelt grunnlag synes jeg en bør kunne tilgi noen for mislykkede forsøk på humor i fylla når de beklager, også når de prøver å lage humor av andres rasistiske holdninger.
 3. Jeg synes han har veldig mange veldig interessante episoder, og har kost meg stort med mange episoder. Samtidig synes jeg det bærer litt for mye preg av at han ikke har så mye kunnskap om eller har satt seg så veldig inn i det han intervjuer om, og podcastene bærer kanskje litt for mye preg av å være talerør for og hjelpe til å få frem det intervjuobjektet ønsker å formidle, der de kritiske spørsmålene gjerne uteblir.
 4. Morsomt å tenke på. at det har gått så lang tid. Steam ble vel lansert temmelig kort tid før Half Life 2, og var en forutsetning for å kunne spille spillet, så jeg vil tro plattformen fikk god hjelp av at Valve i perioden slapp flere "må ha" spill.
 5. Det samme slo meg, og det gjorde liksom noe med motivasjonen for å fortsette. Nesten alt skulle liksom være "annerledes" sammenlignet med den originale trilogien, og der gjenbruk av "bakgrunns"-figurer fungerte greit i de første spillene synes jeg rett og slett de virket å ha blitt for redde for å lage "plaine" figurer til at det fungerte like bra.
 6. Hva innebærer egentlig "beskyttelse mot kunstig intelligens"? Om det er "konkurransen" fra kunstig intelligens en vil til livs har jeg vanskelig for å se at en har noen særlig god sak om en opplever at denne klarer å produsere like godt, så kanskje kan veien videre være at bransjen krymper noe samtidig som kvaliteten på den gjenværende produksjonen øker slik at en kan rettferdiggjøre skuespillerne som er involvert? Eller er det snakk om åndsverk og beskyttelse mot at det en selv har produsert blir "utnyttet" av kunstig intelligens for å skape et nytt produkt?
 7. Ut fra hva jeg kan se på metacritic så ligger spillet nå i samme område som Fallout New vegas og Fallout 4, så mister ikke helt motet 😛
 8. Storfornøyd så langt, og dette spillet gir meg noe jeg virkelig har savnet i spill de siste årene. Synd det kommer så tett på Starfield 😛
 9. Nysgjerrig på hvordan dette vil gjøres i praksis. Bra at det tilsynelatende alltid skal være et menneske involvert slik at en forhåpentligvis minimerer feilaktig utestengelse, men om utgangspunktet er opp til 60 sekunders opptak, potensielt av andre sine samtaler (?) er jeg spent på hvordan det vil slå ut. Men mulig de har andre måter å overvåke dette på? Forhåpentligvis klarer Microsoft å gjennomføre dette på en god måte, de burde ha gode forutsetninger, men jeg håper spilljournalister tør å ha et litt kritisk blikk på dette så ikke en ender med å skape enda større problemer enn de en forsøker å løse.
 10. Jeg har som sagt litt vondt for å tro at et mer lettvint forhold til kropp og sex ikke også skulle påvirke hvordan en ser på å eksempelvis ta på noen eller prøve seg på en fysisk måte. Jeg tror også det er en feilslutning at alle som har utført det som omtales i artikkelen "driter i om mottakeren er åpen for det eller ei", da det høres usannsynlig ut at alle disse hadde som intensjon å være ufyselige eller trakassere.
 11. Ren spekulasjon fra min side, men jeg kan se for meg en rekke ulike grunner, mange allerede nevnt. Økt bevissthet og "følsomhet" kan godt spille inn, men artikkelen peker på beføling som den vanligste formen for seksuell vold, og jeg tviler litt på at dette var særlig mye mer akseptert i 2015 enn i dag. Jeg blir samtidig overrasket om ikke en relativt seksualisert (populær) kultur spiller inn, der jeg tror en har beveget seg vekk fra "kroppen er et tempel" og stadig nærmere "det er bare sex". Det fremstår på mange måter kontraintuitivt at dette tilsynelatende sameksisterer med en økt følsomhet og bevissthet rundt trakassering og overgrep, men jeg tror i en del tilfeller at ønsket om å "frigjøre" og fjerne tabuer ofte går på bekostning av åpenhet og "alvorsprater" rundt konsekvenser og hvor "alvorlig" sex og kropp faktisk er for temmelig mange. Når det gjelder innvandring som forklaring kan jo det potensielt trekke begge veier. Artikkelen peker ikke overraskende på at unge med ikkevestlige foreldre er underrepresentert som offer, og selv om det er godt mulig at det er mye trakassering av etnisk norske jenter på skoler der etnisk norske er i mindretall vil jeg tro nettopp dette mindretallet medfører gjør at dette ikke påvirker tallene så mye, men jeg kan ta feil. Ellers synd diskusjonen blir så preget av "kjekling". Det synes jeg ikke det fortjener.
 12. Storkoser meg så langt! Eneste som irriterer meg er den forferdelige launcheren. Er det jeg som er helt teknisk inkompetent, eller må man trykke "sign up", så skippe for å vente litt for å få lov til å faktisk starte spillet (etter man har startet det i steam)?
 13. Storfornøyd så langt! Kjenner samtidig at jeg har begrenset tolmodighet til å sette meg inn i klasse-systemer og hva som styrer hvilke egenskaper så spent på hvor uhensiktsmessig jeg klarer å gjøre figuren min. For øvrig interessant at figurene er modellert nakne. Får dem på en måte til å føles mer "komplette", uten at jeg helt ser så mye hensikt ut over det.
×
×
 • Opprett ny...