Jump to content

herzeleid

Medlemmer
 • Content Count

  13561
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

herzeleid last won the day on April 17 2019

herzeleid had the most liked content!

Community Reputation

8660 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

41798 profile views
 1. Det kan godt hende. Kan ikke komme på å ha observert noen gjennom begge ‘faser’.
 2. Spørs om det ikke var en liten håndfull trollete guttunger som fikk akkurat den oppmerksomheten de ønsket av utgiverne.
 3. Kan sikkert spilles solo også. Helt sikkert, men spill som ‘også kan spilles solo’ pleier å mangle en del.
 4. Ser spennende ut, men skulle ønske meg noe tilsvarende som ikke var ‘flerspillerfokusert’.
 5. Litt usikker på hva du vil frem til her, men jeg tror kanskje det handler like mye om system som kultur. Jeg tror slik opposisjon, og på noen måter kanskje illojalitet, mot statsapparatet en selv er satt til å styre og representere ville vært enda mer oppsiktsvekkende i Norge.
 6. Det jeg synes er mest påfallende er hvordan amerikanske statsledere ikke virker å ha de samme "sperrene" som en har i Norge. Vi så det da Trump tapte valget (og til dels fra tidligere demokratiske kandidater), men også nå når både Biden og Pelosi står i sterk opposisjon til rettsvesenet og dommernes vurdering av lovverket. Den polariseringen slår meg som et sykdomstegn, og der det i det minste er beroligende at figurer som Trump fra et norsk synspunkt fremstår som "uteliggere" er det desto mer foruroligende å se det samme fra maktpersonene vi i Norge gjerne foretrekker.
 7. En kan godt redusere alt til å bety ‘alt eller ingen ting’, men om en tar i bruk flagget til en bevegelse med en del kontroversielle og politisk viktige kampsaker bør en ikke la seg sjokkere om noen påpeker nettopp det politiske.
 8. I nevnte tilfelle var vel regnbuen brukt i forbindelse med ‘homosaken’? Vi er i så fall over i Pride-flagg, som er et symbol for LHBT+ bevegelsen, som ‘kjemper’ for en del som går langt utover rent ‘likeverd og mangfold’ og der en kanskje ikke har flertallet med seg.
 9. Jeg synes Pride feiringen i seg selv i utgangspunktet er en ganske fin sak, og tror på mange måter at en litt mer "outrert" feiring slik Pride til dels blir kan være sunt. Samtidig synes jeg en ofte har et alt for lettvint, ureflektert og tidvis uærlig forhold til Fri, Pride og det bevegelsen står for. Fri står for en ganske radikal forståelse av kjønn som de ønsker å bre ut i samfunnet, medisinering/behandling av barn, fjerning av sexkjøpsloven osv. og feiringen er også "kamparena" for dette. Dette er saker en kan være enig eller uenig i, men det er like fult politisk relevante saker som går langt ut over "kjærlighet, inkludering, osv.". Derfor er det litt ergerlig når det fremstilles som det kun handler om "å få elske den en vil", eller lignende floskler, og i forlengelsen av de som er kritiske er mot fri kjærlighet, mangfold eller å "få være seg selv".
 10. Synes det er synd de ikke har fokusert mer på gode nye hovedspill til de beste seriene sine. Når det etter hvert tar 10-15 år mellom nye utgivelser i en del av de store og banebrytende spillseriene er jeg redd det er et tegn på stagnasjon.
 11. Men så er det vel ikke heller noen som har sagt at de ønsker dette?
 12. Jeg har inntrykk av at det er vokst frem et ideal om at kunsten i større grad skal være "utfordrende", provoserende og tidvis aksjonistisk heller enn å appellere til vår estetiske sans. Det fører til at vi har en del "kunst" som antagelig appellerer til veldig få, i liten grad fremstår imponerende eller som godt håndtverk og der den fremste kvaliteten virker å være at pengebruken "provoserer". Sånn sett er kanskje Fornebubanen et av vår tids største og mest "vellykkede" kunstprosjekt.
 13. At det får mye oppmerksomhet er ikke så unaturlig. Vi snakker tross alt om det som på mange måter er en diskusjon langs mange dimensjoner, både rettigheter, beskyttelse av barn, virkelighetsforståelse osv. Det jeg synes er ganske påfallende og synd er hvor ukritisk mediene opptrer som talerør for Pride/Fri og hvor ureflektert mye av støtten fremstår. ‘Alle’ er for at en skal kunne elske hverandre og leve som en vil innenfor rimelighetens grenser, men ‘Pride-bevegelsen’/Fri har jo en rekke kamper der standpunkt ikke er like selvsagt, som medisinering av barn, radikal forståelse av kjønn, legalisering av prostitusjon osv. Dette er saker en kan være enige eller uenige i, men det er vanskelig å ikke himle med øynene når noen reduserer det hele til ‘å få elske den en vil’.
×
×
 • Create New...