Jump to content

FrihetensRegn

Medlemmer
 • Content Count

  9331
 • Joined

 • Days Won

  2

FrihetensRegn last won the day on July 11 2016

FrihetensRegn had the most liked content!

Community Reputation

7124 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

24333 profile views
 1. "bare kjøp nytt smarthus og batterier fra tesla lissom" Hvor mye penger tror de at folk har? Når folk ikke har råd til å kjøpe varmepumpe fordi strømprisene og bensinprisene er så høye, vil de ihvertfall ikke ha råd til å oppgradere huset til et smarthus.
 2. Nei, det er ikke det. Men jeg mener at en kjent journalist burde stått frem som et bedre eksempel en menigmann. Jeg hadde mye respekt for Græsvik for 20 år siden da han var krigsreporter i Afganistan, nå fremstår han som en sur gammel gubbe som er ute etter å ta alle som ikke deler hans meninger. Han har vært særlig aggressiv etter at Trump ble valgt i 2016.
 3. Noen sier at det skal gå over etter de blir voksne (rundt ett år i dette tilfellet) mens andre sier det kan være noe jeg må leve med. Jeg tar ham alltid ut på tur før han skal få besøke andre mennesker. Men det er bare i noen få tilfeller at han gjør det, feks når det er noen han ikke har sett på over en måned og er veldig glad i. Han gjør det ikke med folk han møter flere ganger i måneden.
 4. Da er Fredrik Græsvik innblandet i nok et drama i sosiale medier, der han prøver å få en helt ordinær person sparket fra jobben sin og hobbyen sin (cancel culture). Når skal denne mannen ta til vettet og bli voksen? Ser han ikke problemet med det han driver på med? TV-kjendisen antydet at Eirik var homofob og islam-fiendtlig – nå beklager TV 2: – Forsøk på karakterdrap TV 2 beklager ufin opptreden av kjendisreporter Fredrik Græsvik
 5. En liten oppdatering: jeg har nå hatt en JRT (Jack Russel Terrier) i ca. et år. Jeg har vært veldig fornøyd med det, selv om det er en vanskelig hund å ha med å gjøre. Det er en rase med mye energi, den er sta og selvstendig, men har derfor også svært mye "karakter" og personlighet. Jeg kjøpte den hos oppdretter og den er NKK registrert, og jeg har forsikring via Agria og helseplan via Anicura (AniPlan). Han er en liten og spretten kar, og rasen er ganske frisk og fri for de problemene som feks kortsnutehunder har. Det eneste problemet jeg har nå, er at han tisser inne om det kommer folk på besøk som han er glad i og ikke har sett på lenge 😄
 6. Vi ødelegger verden mye mer med vårt enorme forbruk av elbiler i form av at batterier trenger stor mengde råmaterialer som metaller og vann, mens vårt utslipp av CO2 er en liten brøkdel av verdens totale utslipp. Vi har sett oss blind på CO2 og nekter å se ødeleggelsene det grønne skifte fører med seg. Vi bør også ta med i Norges utslippsregnskap at vi har spart verden for store mengder CO2 ved å velge vannkraft istedenfor kullkraft for å produsere strøm.
 7. Med et statsbudsjett på over 1500 mrd. kroner hvert år, vil jeg si at vi har et enormt skattegrunnlag i forhold til mange andre land, per innbygger. Det argumentet om utslipp holder ikke så fort elbiler blir mer vanlig mens innkrevingen av bompenger fortsetter for fullt. Vi betaler også enormt mye i andre former for avgifter uten å kjøre en meter, feks i avgifter og moms på bilkjøp (utenom elbiler, som midlertidig er skatte, moms og avgiftsfri). Når land som Tyskland kan lage motorveier med høy kvalitet uten bompenger, så kan vi det også.
 8. At det kommer kraftkommuner til gode, er det ingen tvil om. Men det er ren fantasi å tro at resten av Norge, og da spesielt kraftkrevende industri, vil gjøre det bedre med 200 øre per kWt med dagens strømpolitikk, enn det vi hadde før Acer, Nord Pool og utenlandskablene, med ~20 øre per kWt. Så er mer vannkraft bra? Selvfølgelig, det er en av verdens reneste og billigste former for energi. Kostprisen på vannkraft er på 11,5 øre per kWt og er veldig stabil. Dessverre blir dette kastes bort med dagens strømpolitikk.
 9. Grafikk er smak og behag, og av og til velger designerne/artistene en annen stil enn resten av industrien. Og det må vi tåle.
 10. Med en strømpris på 200 øre per kWt, ligger energiprisen på strøm på samme nivå som bensinprisen gjør. 20 kr per liter tilsvarer 200 øre per kWt når man regner med at en liter bensin inneholder 10 kWt. Men da elbiler er mye mer effektive i å ta i bruk energien, er den totalt sett billigere å bruke. Ang. bompenger vil jeg påstå at dette ikke er noe vi strengt tatt trenger, da mange andre land bygger god infrastruktur uten. Det blir også provoserende å betale bompenger når man ser at pengene går til å subsidiere bybaner og sykkelfelt som går til mange milliarder over budsjettet. Skal bilistene i Norge betale mye mer enn i andre land, bør vi også få mer tilbake i form av gode veier etc.
 11. Mange misforstår hva høyesteretts rolle er; de er ikke politikere eller lovgivere, de tolker lovene som allerede er satt og sørger for at grunnloven overholdes. De tar altså ikke standpunkt om abort eller våpen, men om delstatenes og individuelle amerikaneres konstitusjonelle rettigheter. Det samme gjelder våpenlovgivning fra New York som høyesterett nylig avslo da den ikke respekterer second amendment i grunnloven. Liker man ikke det høyesterett kommer frem til, må man altså protestere mot amerikanske politikere og lovgivningen.
 12. Da har det kommet frem i media hva som har blitt sakt av Christina Ellingsen som har ført til at hun har blitt politianmeldt. Det man kan lese på subjekt.no, er en haug med twitter-medlinger fra en venstreradikal feminist som argumenterer for at menn ikke kan bli kvinner og ikke kan føle og oppleve det samme som kvinner. Noen gode argumenter, og noen vage og tynne argumenter som går ut på at menn er sjåvinister/misogyni etc. Men ingenting som skal tilsi at det er hatefulle ytringer. Dette er nok bare enda et eksempel på at en mann følte seg så krenket fordi han ble fortalt at han er en mann og ikke en kvinne, at han valgte å anmelde argumentene. At politiet faktisk har brukt tid på dette er skremmende. Jeg forventer at politiet tar til fornuften og henlegger saken, slik at vi ikke beveger oss stadig nærmere et samfunn av krenkede angivere som roper på Gestapo/Stasi hver gang noen nytter seg av ytringsfriheten sin.
 13. Å bli med i EU vil nok vært noe av det dummeste vi kan gjøre. Vi hadde blitt enda mer utsatt for detaljstyring fra byråkratiet i EU og måtte gi fra oss enda mer makt og styring til Brussel og penger til Øst-Europa. En bedre løsning hadde vært å gå ut av EØS avtalen og starte handelsavtaler med individuelle land i Europa på samme måte som Sveits. Vi har, enn så lenge, olje og gass som vi kan bruke som pressmiddel for å skape gode handelsavtaler. Dessverre har norske politikere ingen ryggrad og vil aldri sette Norge først.
 14. Det er mest sannsynlig ikke så stor forskjell fra i dag, da andre land har samme problem med inflasjon som Norge. Mest sannsynlig er det litt verre for Norge nå, fordi vi de siste årene har sett en kraftig økning i strømprisene de siste par årene. En av de få fordelene vi hadde var stabil, lav strømpris. Det er nå historie. Nei, det er ikke så enkelt. Inflasjonen øker rundt hele verden og Norge er ikke immun. Økt kjøpekraft i et lite land som Norge har veldig liten påvirkning på internasjonale råvarepriser og produkter. Sentralbankene må øke rentene uansett.
 15. Vi har naturligvis ikke et like stort forbruk som amerikanerne da de er et stort land på over 300 millioner innbyggere. Og selv per innbygger er amerikanerne større forbrukere av enkelte produkter som bensin. Men vi forbruker fortsatt mye av de viktigste tingene en forbruker trenger: mat, strøm og bensin. Amerikansk forbrukspolitikk vil også ha større påvirkning på internasjonale satt råvarepriser som råolje. Norge har ikke denne bekymringen og kan dermed ta større justeringer uten direkte konsekvenser.
×
×
 • Create New...