Gå til innhold

FrihetensRegn

Medlemmer
 • Innlegg

  10 274
 • Ble med

 • Dager vunnet

  2

FrihetensRegn vant dagen sist 11. juli 2016

FrihetensRegn hadde mest likt innhold!

3 følgere

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Nylige profilbesøk

34 006 profilvisninger

FrihetensRegn sine prestasjoner

8,6k

Nettsamfunnsomdømme

2

Hjelpsomme svar

 1. Ok, da bytter jeg enten til de eller HappyBytes.
 2. Nei, det er til 319. Man må betale ekstra for tale og sms.
 3. Hvem er det som har skylden i problemene da, AMD eller hovedkortprodusentene?
 4. Jeg blir byttet over til ICE i løpet av juni. Release sier i epost at jeg får gratis månedsavgift i juni og juli. Så i løpet av juli vil jeg nok bytte over til HappyBytes sitt 30 GB abo til 298. De har ikke rollover, men jeg tror ikke jeg trenger det. Jeg hadde 50 GB til 289 hos Release.
 5. Interessant, for nesten det samme skjedde med en kamerat av meg, der han ble kastet ut av et festlokale av en dørvakt, midt på vinteren, uten lue og jakke der mobiltelefonen lå i, som lå igjen inne. Han fikk ikke noe sympati og ble truet med bank om han tok kontakt med dem igjen. Han gikk over en mil før han kom hjem og var syk i to uker etterpå. Ikke noe politi involvert der, men på landsbygda og langt mellom folk og fe.
 6. Jeg lener meg på internasjonal forskning. Det er så vidt jeg vet ingen dyptgående norsk forskning på akkurat denne problemstillingen. Det er derimot snakk om en ganske liten andel av de 10 000 politifolkene i Norge.
 7. Enda mer ny informasjon: Sendte video fra feil celle I forbindelse med anmeldelsen ba Spesialenheten om å få tilsendt lyd- og bildeopptak fra arresten i Drammen. Av kapasitetsmessige årsaker ble ikke materialet gjennomgått før 3. januar 2023, og da viste det seg at opptakene Sør-Øst politidistrikt hadde sendt ikke omhandlet Simensen - men en av kompisene hans som også ble satt i arresten. «Opptakene knyttet til Simensen var ikke blitt sikret av politidistriktet, og var dermed på tidspunktet feilen ble oppdaget automatisk slettet i tråd med politiregisterforskriften», skriver Spesialenheten. 26-åringen har også forklart at en tjenesteperson, etter ankomst i arresten, tok tak i skuldra hvor han hadde veldig vondt og holdt tak i den mens han skjøv ham framfor seg nedover gangen og inn på cella.
 8. Dette er to forskjellige ting. Det er selvfølgelig lovlig å filme politiet og legge det ut på nettet inkludert sosiale medier. Jeg er derimot i tvil om det er lov å gå ut med fullt navn og bilde på politifolk i slike situasjoner som dette, spesielt med tanke på at alle i media og alle profesjonelle deler av samfunnet som har noe å si om denne saken her, ikke går ut med slik personinformasjon. Det er også muligheter for at folk tar feil, og det finnes mange galninger der ute som kan finne på å gjøre noe dumt, spesielt når en sak som dette skaper såpass engasjement i samfunnet.
 9. Du kan se på videoen at han ikke rekker å ta til motverge før han blir slått flere ganger i bakhodet med knytteneve. Det er ikke smart å bryte loven/politiinstruks ved å frata folk mobiltelefon og slette bevis uten å ha rettsordre eller lovhjemmel til det. Det er derfor han nå risikerer tiltale fra påtalemyndighetene. Tåler man ikke at unge, berusede jyplinger er stor i kjeften på byen en kveld, så får man finne seg en annen jobb. Jeg kjenner eldre damer i 60 årene som jobber på institusjoner som vernepleiere der de blir slått, spyttet på og får reelle trusler mot seg som en del av hverdagen i jobben deres. De har aldri lov å bruke vold.
 10. Nei, de prøver å banke ham opp. Det er ingenting i den videoen der som vitner om at offeret prøver å være voldelig før han blir angrepet. Volden begynner 50 sekunder inn i videoen du linket. Offeret legger seg på magen, og blir slått i bakhodet flere ganger. All utagering av offeret etter dette er nødverge.
 11. Jeg husker en sak i Bergens Tidene for noen år tilbake der en mann filmet en annen bils galmannskjøring på veiene med mobilen sin mens han kjørte. Det viste seg at det var en sivil politibil, som kjørte som et svin uten blålys og sirener. Da de nærmet seg hverandre la politiet merke til at han filmet dem mens han kjørte, men istedenfor å stoppe ham og gi ham bot, stoppet de ham og banket ham opp og konfiskerte mobilen hans. Jeg tror ikke det hadde noen konsekvenser for politiet.
 12. Vi trenger ikke video for dette. Politimannen rapporterte det SELV i rapporten sin. Ikke akkurat det smarteste å skrive i en rapport 🤔
 13. Hva er strafferammen for bevisforspillelse? Det er vel det han risikerer for å slette videoen?
 14. Vi har ikke tradisjon for å "henge folk ut" slik i Norge, om ikke det er svært alvorlige hendelser av offentlig interesse. Jeg ser derimot at de i USA legger ut hendelser som involverer politiet omtrent samme dagen eller dagen etterpå med usensurert video med usensurert lyd og fullt navn på alle involverte, utenom barn. I USA bruker de også kroppskamera og omtrent hvem som helst kan kreve disse opptakene utlevert, usensurert og legge det ut på YouTube, takket være FOIA (Freedom of Information Act) Om det navnet og bildet som florerer på nettet av denne politimannen stemmer, så er jo det ganske ironisk da han som politistudent på PHS ble intervjuet av NRK og sa blant annet at han "ville være med på å bygge opp tilliten til politiet"... Tror det var det jeg husker å ha lest ja.
×
×
 • Opprett ny...