Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Spørs hva man mener med normalisere. Så lenge regimet sitter ved roret vil ikke forholdet normaliseres. Det betyr naturligvis ikke at intet form for samhandel kan eksistere, men det vil ikke bli noen normalisering med det første, tror jeg.

Om Putin fjernes så vil dette være et symbol, og et potensielt skalkeskjul, for å kunne normalisere mer selv om det ikke blir et riktig demokrati av den grunn. Dette er den "farligste" potensielle utviklingen. Men, jeg håper vi og våre ledere klarer å sette hardt mot hardt selv da.

Om de kan oppnå demokrati... Vanskelig å si... Historisk sett har det ikke gått så bra, men det samme kan sies om andre demokratier også. I alle tilfeller er videre sterke målrettede sanksjoner veien å gå. Men med potensiale for gulrøtter også for å ikke miste kontrollen helt, og med tydelige meldinger til det russiske folk om at veien til Europa kommer med demokrati. Så får dette være valget deres.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
6 hours ago, Windfarmer said:

Dette var da en merkelig uttalelse, det som bl.a. overasket verden var at EU - få dager etter at krigen begynte - plutselig fremstod som en supermakt da EU som verdens største handelsblokk innførte massive sanksjoner mot Russland, og disse sanksjonspakkene har det kommet flere av ut over våren og sommeren. En må ha i mente at EU foreløpig ikke har noe felles forsvarssamarbeid, de har ingen felles militære styrker eller noe felles system for innkjøp av materiell. Denne rollen er det NATO som har hatt. Og denne "hjernedød" uttalelsen kom ikke fra EU, men fra Macron, og den var helt på sin plass siden den kom på høyden av Trump æraen, en mann som i følge Bolton hadde trukket USA ut av NATO hvis han hadde fått en periode til;

Bolton says Trump might have pulled the U.S. out of NATO if he had been reelected - The Washington Post

Den samme Trump forsøkte i perioden mellom valget i november 2020 og statskuppforsøket den 6. januar 2021 flere ganger å trekke amerikanske styrker ut av Tyskland, noe som kort og godt ble ignorert av Pentagon og den amerikanske forsvarsledelsen. De amerikanske basene i Tyskland er nemlig av enorm strategisk verdi for USA, men det ville ikke Trump høre på, han ville bare gi en smekk over fingrene til Merkel.

Ja, så NATO var absolutt hjernedødt under Trump, så hjernedødt at det var i ferd med å gå i oppløsning.

Og hvis du fortsatt mener at EU fremstår som ubrukelige i Ukrainiakonflikt, kan du jo begynne med å lese deg opp her;

EU solidarity with Ukraine (europa.eu)

 


USA, baltikum, Polen, Norden med fler har presset EU til å være med på sanksjoner. Det var ikke noe de var forferdelig glade for. Og det kommer vi nok til å se til vinteren, med strømrasjonering, og mulighet for at regjeringer kastes.

Militært har heller ikke EU holdt det de har lovet. Alt tar fremdeles uendelig lang tid. Det virker som om de håper krigen skal være over uten at de må involvere seg nevneverdig.

Hadde Norge vært avhengig av et EU-forsvar og Russland hadde invandert er jeg redd vi hadde endt opp som i TV-serien "Okkupert".

Tyskland er det av de gamle store EU-landene som har gitt mest, og de har bare gitt 1/5 av det Norge har gitt. Litt av en stormakt 😐

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Når det kommer til krigens slutt - så må Putin-regimet fjernes. Jeg regner med at det skjer internt etter hvert. Enten pensjoneres han "frivillig" i nåde, eller så får han KGB-behandlingen.

Russland har som doktrine å forsvare eget territorie med taktiske atomvåpen. Men det vil bli svært vanskelig for Russland å forsvare seg mot konstante grensetrefninger eller partisaner som går inn i eller oppstår inne i Russland.

Jeg tror marerittscenariet for Russland er at de ymse republikkene rundt om i landet sier takk og farvel til regimet i Moskva. Særlig når mennene deres er blitt brukt som fodder.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
57 minutes ago, Outlier616 said:

Hadde Norge vært avhengig av et EU-forsvar og Russland hadde invandert er jeg redd vi hadde endt opp som i TV-serien "Okkupert".

Militær hjelp og innsats fra EU som organisasjon kan man nok bare regne med om man selv er medlem. Om medlemsland som Finland, Estland, Latvia, Litauen eller Polen hadde blitt angrepet, så tror jeg nok vi hadde nok fått se et lang mer handlekraftig EU. Men det er klart at et medlemskap i NATO nok er en sikkerhetsgaranti på et helt annet nivå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

https://www.thedailybeast.com/russian-proxy-leader-ivan-sushko-killed-by-car-bomb-as-ukraine-vows-to-fight-to-the-end

Russian Proxy Leader Killed by Car Bomb as Ukraine Vows to ‘Fight to the End’

A Russian proxy leader in charge of a town in Ukraine’s occupied Zaporizhzhia region has been killed by a car bomb, the latest in a growing list of Kremlin-appointed officials to be offed as the Moscow tries to strengthen its grip on stolen territories.

  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (20 timer siden):

Hva som er teoretisk kommunisme og hva som historisk har skjedd i praksis, også i Russland/Soviet, er to veldig veldig forskjellige ting. 

Russland er i alle tilfeller ikke et kommunistisk land, det er ikke en gang et sosialistisk land, det er et de facto diktatur bygget på en variant av kapitalisme, så diskusjonen blir uansett ikke relevant for denne tråden. 

Er enig, men opplever at frykten for "kommunisme/sosialisme" blir ofte utnyttet for å bagatellisere, unnskylde, og ofte rettferdiggjøre høyrefascisme som et mindre onde. Selv når det ikke er tilfelle med hvert uttrykk for skepsis mot kommunismen, så kan det tiltrekkes krefter som vil bygge videre på den frykten. Og som du sier, dagens Russland er et de facto diktatur bygget på en variant av kapitalisme, noe som passer beskrivelsen på det ytterste av høyrepolitikk.

Det er det samme som når man kritiserer kapitalisme, og folk gir til motsvar "kapitalisme er ikke problemet, Klaus Schwab og den gjengen der er problemet". Og når man hører deres beskrivelse av Schwab, høres han jo rett og slett ut som en kapitalist. En høyrepolitisk sådan. Deres logikk er med andre ord å beskytte mot høyrekapitalisme ved hjelp av høyrekapitalisme. Jeg må lese meg mer opp på Klaus Schwab før jeg kan gjøre en oppriktig mening om han, men poenget er at mange folk som forsvarer kapitalisme og høyrepolitikk, ofte bruker skrekkeksempler som egentlig ikke forsvarer kapitalisme og høyrepolitikk. Det eneste som varierer, er selve innpakningen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

https://www.huffingtonpost.co.uk/entry/liz-truss-ready-to-press-nuclear-button-tory-leadership-race_uk_6305d5e4e4b00c150d662c87

Også litt tøffe ord fra over dammen.

Sitat

Truss was speaking at a hustings event in Birmingham, when host John Pienaar asked her if she would give the order “to unleash nuclear weapons” from Trident.

He added: “It would mean global annihilation. I won’t ask you if you would press the button, you’ll say yes, but faced with that task I would feel physically sick.

“How does that thought make you feel?”

Truss replied: “I think it’s an important duty of the prime minister and I’m ready to do it. I’m ready to do that.”

She has previously indicated that she would renew the nuclear deterrent, which aims to “deter the most extreme threats to our national security and way of life”, during her leadership campaign.

 

Lenke til kommentar
1 minute ago, Regenburg said:

Ble det ikke noe av dette russiske angrepet i dag, på ukrainas frihetsdag.

Sett slikt. Nesten som om de allerede angriper med alt de har, og ikke har noe hemmelig lager med fantastiske supervåpen som de sparer til spesielle anledninger. Selv om det virker som om enkelte liker å tro at det er tilfellet 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Fra Russland er det flere og flere tegn på at et skrekkvelde har blitt innført av Putin som har åpnet opp maktens korridorer for høyreekstremister og tilregnelige voldsfolk som tar fordel av det russiske folkets nihilistiske tendensene for å knuse all motstand og tilrettelegge en ekstremistisk utvikling av samfunnet. De vestligutdannede økonomene som holder i livet Putins regime burde skamme seg.

Putins galskap bare fortsetter og fortsetter, sist i FNs sikkerhetsrådet var det sett at Zelenskyjs tale var forsøkt stoppet som hvis han ikke var et anerkjent statsoverhode, og Macron skal ha blitt helt fra seg av raseri etter en lang telefonsamtale med Putin som motvillig gikk med på å gi IAEA frimarsj til ZNPP atomkraftverket. Han oppførte seg som hvis Ukraina ikke eksisterer, og arbeider hardt med å tvinge dette på det russiske folket. I USA begynner Pentagon å knurre da de innså at russerne vil ikke følge bestemmelsene i New START-avtalen om atomnedrustning.

Fra USA er det kommet fram at Biden omsider har åpnet våpendepotene, 245,000 155mm granater og 65,000 120mm mortergranater skal leveres sammen med noe som er enda mer viktigere; assistanseutstyr! Artilleriradar, dronesamband, samband, støttevåpen og 6 ekstra NASAMS batterier. USA sender nå ut reservemateriell i de aktive styrkene til Ukraina og tilrettelegge nyproduksjon og mekanismer for en langvarig forsyningsstøtte for det ukrainske militæret. Dette tyder på at USA har gitt opp og lagt opp for å støtte Ukraina for mange måneder fram til våren.

Så langt bare HIMARS-angrepene, disse på broene begynner å bli kostbart, på ammunisjonsdepoter og droneflyene som ertet det russiske luftvernsforsvaret i Krim-halvøya.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...