Jump to content

Woff

Medlemmer
 • Content Count

  677
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

325 :)

About Woff

 • Birthday 06/01/1959

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

7624 profile views
 1. Og dette faktum er det veldig få, om noen som har vett nok til å forstå. Skulle JEG bli en 'skole-skytter' eller en ny ABB så ville jeg VALGT halvauto. Jeg har skutt så mye både med fullauto og halvauto at jeg vet faktisk forskjellen. Rekylmessig har det LITE å si, men å kontrollere et våpen på fullauto krever mye trening. Veldig mye trening. å bli rimelig god på å skyte halvauto krever nok litt trening det også, men den store FORSKJELLEN er lovligheten og forbruk av ammo. Stiller du deg opp på ei skytebane og brenner av noen serier med full auto (iallefall er i landet) så går det neppe lange tiden før det 'kommer noen'.. I tillegg spises jo ammoen opp rimelig fort da. Forbud mot 'lange' magasiner er vel kanskje litt mer fornuftig, og innfør de samme kravene vi har i Norge til lovlig oppbevaring, transport og bruk av våpen. Jeg var jo i sin tid så naiv at jeg skrev brev til president Barack Obama angående Sandy Hook og foreslo at han skulle se til lille Norge og lære. Kom aldri noe svar der gitt..
 2. Nå ville jeg for sikkerhets skyld sjekke med leverandøren av ip-telefonadapteret, men VANLIGVIS benytter du her de to i midten av pluggen, pinne 2 og 3 og der skal du altså ha gul og hvit ledning. Det eneste som skjer hvis du bommer på dette er at du ikke får lyd i telefonapparatet, ingenting skades. Da koster det deg en rj-11 plugg.. 🙂 JEG ville satset på disse to pinnene hvis du ikke finner ut noe annet, men dette BURDE du kunne finne ut av ved å sjekke bruksanvisningen på telefonadapteret.
 3. Hvis du skal skifte pluggen mot telefonen så må du benytte de (to) pinnene som er i bruk der. Skal du bruke en rj-11 plugg i en telefonkontakt beregnet for rj-45 så skal du bruke de to i midten. Legg merke til at dette fungerer men pluggen vil sitte løst. Så bruk heller en rj-45 plugg. Altså, med ditt apparat så vil en ledning med to rj-11 plugger ikke virke da det i telefonen er brukt pinne 2 og 4. Pinne 2 er i senter, men pinne 4 blir på siden av de to i midten hvis du forstår dette..
 4. Men du kan FORTSATT kjøpe gull for de 'verdiløse' sedlene dine, du kan kjøpe (om ikke verre) digitale penger for norske tusenlapper, du kan også investere i diamanter ELLER som penge-fondet; kjøpe papirer som kan gi avkastning eller grove tap.. 🙂
 5. Du har noen enkle grunner til at alt går på trynet både her i landet og i økonomien i hele verden. For å ramse opp noen viktige grunner: Korona-epidemien hvor alle land har brukt alt for mye penger og folk har jobbet for lite. Russlands angrep på et naboland. Befolkningseksplosjonen. Landenes overivrige klima-løfter. Spesielt her i landet: Regjeringenes brudd på grunnloven hvor det i særdeleshet gir EU kontroll over landets penger / strøm / kommunikasjon / transport / eksport. En enkelt liten ting som dyrere bensin / diesel / gass grunnet krig; transportprisene går opp og pengene må hentes inn via prisøkning på varer. Dette fører til krav om økte lønninger hos de som skal kjøpe. Strømregningene øker grunnet regjeringens vilje til å selge VÅRE resurser ut av landet, dette fører til mye problemer, alt fra utrolig nok kommuners drift av tunneler, gatebelysning til den stakkars Ola og Kari som får høyere strømregninger. Og nok en gang må ekstra penger hentes inn til de som MÅ ha strøm. Alle taper (unntatt de folkevalgte på stortinget som har gratis strøm). matvarene blir dyrere grunnet befolkningseksplosjonen og krigen. Transportnæringen må ha mer..
 6. De to pinnene som benyttes i kontakten på telefonen vet jeg ikke noe om, men de som skal i veggkontakta er de to i midten av en rj-45. Du har beskrevet det korrekt som pinne 4 og 5, i din kabel var det vel gul + hvit. (Ser nå at du har de på pinne 2 + 4 i telefonkontakten. Vær obs på at det ikke er en standard i kontakta mot telefonen, den forbindelsen der varierer nesten fra apparat-type til en annen,) Skal du plugge inn ledningen i et telefon-adapter så gjør livet enkelt for deg selv og klipp vekk rød og svart leder. De er ikke i bruk! 🙂
 7. Du skal IKKE avisolere enkeltlederne, piggene i kontakta presses igjennom isolasjonen når du klemmer på kontakta. Det er kun de to midterste lederne i rj-45 pluggen (hvit / gul) som benyttes til telefon og de bryr seg ikke om polaritet, de kan snus sånn du måtte ønske.
 8. Du har så rett! Er vel ingen eller kun et fåtall som er rasister her i Norge? Og vi alle er jo privilegerte som har muligheten til enten å fryse ihel eller bruke de få pengene vi har på strøm til varme? Sett livsnødvendig medisin på vent og håp at du overlever, du skal jo helst bidra med alt du kan til å hjelpe de 1.404.418.318 (og stigende) afrikanerne som selvsagt MÅ snylte på Norske verdier! https://www.worldometers.info/world-population/africa-population/ Nå finnes det faktisk skrikende behov her i landet, så det finnes INGEN grunner til å dele ut penger før de verste problemene her er løst!
 9. Første sydentur jeg var på hadde hotellet bidet på hvert rom.. Kompisen trodde det var drikke-fontene, men jeg benyttet det til å hvile armen på. Kunne sitte mellom toalett og bidet og var du rimelig fyllesyk så satt du greit der! 🙂 Forøvrig en fin oppfinnelse, synd det aldri slo igjenom her i landet. Kunne godt hatt en sånn!
 10. Hvis du har de nødvendige kunnskapene om å 'hacke' løsepengeviruset før det gjør nevneverdig skade, så har du også GARANTERT kunnskaper som setter deg i stand til å ta SIKKERHETSKOPI av dataene FØR skadevare har ødelagt noe som helst. Den kunnskapen bør ALLE ha som har ansvaret for viktige datamengder uansett om det er private eller for store firmaer. En backup som tar vare på nødvendige endringer så ofte som nødvendig og som ikke lar seg 'knekke' av viruset. Selv kjøres det her en automatisk backup-prosess daglig, offline lagring. (Uten å avsløre for mye er det VIKTIG at virusene ikke får gjort sin jobb og da kreves det selvsagt kontroll og kunnskap.)
 11. Fikk denne lille boksen i postkassa i dag! Paul McCartney med 5 cd'er og to dvd'er.. Absolutt helt rå! https://www.platekompaniet.no/cd/flaming-pie-remastered/
 12. Helt enig, mine 14 switcher i nettet her er alle vifteløse til tross for at flere av de (4) er POE +, 150 Watt.
 13. Jada, selvsagt har jeg ikke dratt kabel til hver enhet, jeg har faktisk TO 8 ports switcher i lyd og bilde-kroken min. En med POE siden den drifter den andre switchen samt to kamera der. Og jeg oppgav feil antall enheter. Utenom de to switchene har jeg hele 11 enheter oppe i nett der.. Jeg har forøvrig hele 14 switcher i nettet her da jeg, som du påpeker IKKE vil ha en dullion eller tre med kabler.
 14. Husk å vurdere rør til eventuelle overvåkings-kamera, alarmutstyr, aksesspunkter, dørlåsesystemer og annet stasj som med fordel kan kobles i kablet nett.Vurder selvsagt BEGGE sider av veggene! Og ta gjerne med ekstra til tv-kroken! (Jeg har 9 punkter som er kablet i / rundt tv og lyd-anlegg.
×
×
 • Create New...