Jump to content

Mannen med ljåen

Medlemmer
 • Content Count

  13668
 • Joined

 • Days Won

  22

Everything posted by Mannen med ljåen

 1. The Wall Street Journal: Kina hjelper Russland i krigen i Ukraina https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/the-wall-street-journal-kina-hjelper-russland-i-krigen-i-ukraina.PJcIMxeZD?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row22_pos1&utm_medium=dre-63de6ce6fe59ccec4b4df7ba
 2. 60 om du kjøper hele, og det er gratis å kutte den.
 3. Sørgelig å mangle pass nå, som man må reise på ferie for å unngå mobilisering...
 4. Enig, men hva gjør Erdugal nå? Kjøper russiske fly? Kinesiske? Vil vi ha en dårlig venn, eller en fiende? Eller gir han seg motvillig?
 5. Det kan alltid bli verre. Hva om IS og Al Qaida flyttet inn?
 6. Kan vestlige land bli nødt til å redde Russland fra kollaps og kinesisk overtakelse?
 7. Ikke meningen å reklamere, men kjøttdeigen er dyr for tiden. På Rema koster 400 gram Nordfjord kjøttdeig av storfe 54.90 frem til 12. februar. Ikke ille, resten tatt i betraktning. Kjøpte en i dag, og de hadde mange igjen. Man er som kjent ofte tom for tilbudsvarer, så de slipper å selge til annonsert pris. Null problem i dette tilfellet.
 8. Obama fikk fredsprisen fordi han gav folk håp, tilhører en minoritet og ble president. Zelensky vil aldri kunne måle seg.
 9. Har Obama utrettet mer enn Zelensky? Obama vant fordi han ikke er Bush. Zelensky burde vinne fordi han ikke er Putin.
 10. Handelssamarbeid er greit, men vi må selv kunne bestemme hva vi har overskudd til å eksportere av. Fisk, aluminium, olje, gass, pensjonister, Jarlsberg... Alt det der er greit. Men vi har ikke overskudd av strøm, skjorter og kjøkkenbenker. Når disse internasjonale avtalene sier at de kan ta alt, og vi kan ikke stoppe dem, hender det at jeg lurer på om virkelig alle internasjonale avtaler alltid er en god idé uansett, eller om vi burde ha litt nasjonalt selvstyre...
 11. Lan-Marie har nominert Greta til fredsprisen i et forsøk på å holde seg relevant. Zelensky og Stoltenberg kommer ikke til å vinne, samme hvor mye de har gjort for fred og demokrati. Greta har protestert mot CO2, og er dermed en selvskreven vinner.
 12. Kan det være phishing? Altså noen som utgir seg for å være Facebook, og ikke ekte? Det vil sikkert være en link som du skal trykke på og logge deg inn, men linken er falsk. IKKE TRYKK! Tastet du passordet ditt, har tyver fått tak i det. Bytt passord før de rekker ugagn.
 13. Du virker å tro at politikere som planlegger er det samme som planøkonomi, og at ustabil energiforsyning er det eneste som skiller oss fra Nord-Korea. Ustabil energi skiller oss ikke fra Nord-Korea. De har det der også. De dokumentarene jeg har sett viser at de har regelmessige strømbrudd, selv i hovedstaden. Fornuftig politikk har inntil nylig skilt oss fra Nord-Korea.
 14. Havvind krever dyre investeringer, masse dyrt vedlikehold, påvirket økosystemet og lager bare strøm når det blåser. Det kommer du ikke rundt. Enten selger de oss strømmen dyrt, ellers må de subsidieres av skattepengene våre. Dyrere enn vannkraft og null eksport blir det uansett. Jeg blir ikke blå i ansiktet av å fornekte at markedet bør få ødelegge norsk kraftproduksjon. Smelteverkene i Norge blir uansett nedlagt med disse kraftprisene. Hvis vi kutter krafteksporten er det ikke sikkert at de må stenge. Om de får varsel i tide, og ikke opplever plutselige strømbrudd, nekter jeg å tro at hele anlegget blir ødelagt. Da går de i så fall inn for å sabotere. Og hvis det er som du sier med smelteverkene, er det sikkert annen industri vi kan beholde med forbehold om periodevis rasjonering. Bedre enn utflagging til asiatiske land med stabil energiforsyning.
 15. Ja, jeg vil heller ha rasjonering for enkelte smelteverk hvert femte år, enn konstant rasjonering og nedleggelse av industrien. Har jeg ikke gjort det klart i ett år med strømkrisedebatt? Vi får ikke importert strøm fra et land som har lagt ned kraftverkene sine, og hvis vi ikke hadde tømt magasinene ville vi ikke trengt det heller.
 16. Økt produksjon av dyr havvind vil ikke gi lavere pris enn billig vannkraft. Lavere pris får vi ved å droppe strømeksport og bruke våre egen vannkraft i Norge.
 17. Risen er heller ikke spesielt eksotisk, selv om den kommer langveisfra. Noe jeg fant på nettet: Risengrynet ble importert til Norge allerede på 1300-tallet, og det ble sett på som et statussymbol å kunne servere sine gjester risengrynsgrøt på julaften. Først på 1800-tallet ble risengrynsgrøt gjort til midtpunkt på julaften blant arbeiderklassen.
 18. AFP: Tyrkia kan godta at Finland går inn i Nato, sier president Recep Tayyip Erdogan https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/afp-tyrkia-kan-godta-at-finland-gaar-inn-i-nato-sier-president-recep-tayyip-erdogan.Z2STIwmud?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row1_pos1&utm_medium=dre-63d6b708fe59ccec4b5762fb
 19. Vi trenger det beste, og å kjøpe amerikansk kan være strategisk viktig da de er vår viktigste alliert. Når Kina og Russland rotter seg sammen kan det bli veldig dyrt å spare penger på forsvarsmateriell. Vi bør ha et sterkt forsvar, i tillegg til NATO -medlemskapet. I stedet legger vi ned flybaser og leier ut ubåtbaser til Russland så de kan kartlegge kysten vår. Ikke rart Putin trodde Ukraina skulle bli enkelt. Vi er latterlig naive. Den kalde krigen er tilbake, forsvarsbudsjettet bør være deretter.
 20. Da må vi først og fremst kutte strømeksporten, og avlyse tullete planer om å elektrifisere sokkelen. Videre kan vi oppgradere ineffektive turbiner fra 70-tallet. Ikke rart det spås strømmangel når man brainstormer måter å bruke opp strømmen på. Nettopp. Det fungerte mye bedre da vi betalte kostpris pluss et rimelig påslag. Ikke bland inn markedet.
 21. Strømprisen må være jevnt lav hele døgnet, hele året. Dette skal gjelde alle i Norge, inkludert hytter og industri. Dette er realistisk. Det var faktisk normen inntil nylig. Strømstøtten er en ukomplett erstatning for faktisk lave priser.
 22. Det der er karbonadedeig, det er dyrere enn kjøttdeig. Men ja, det er dyrt.
×
×
 • Create New...