Jump to content

Kalle Klo

Medlemmer
 • Content Count

  469
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

917 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det var ikke noen analogi, jeg bare snudde på utsagnet ditt. Du førte ingen beviser, kilder eller annet for å bygge opp under det utsagnet. Og ja, jeg er like kritisk til Høyre som SV på havvind. Er ingen fanboy som støtter et parti i alle saker. Høyresiden har definitivt gjort store feil. Jeg ville ikke si at det er for få som tar høyere utdannelse generelt (2021 var rekord, 2022 noe ned: https://www.dagsavisen.no/nyheter/innenriks/2021/04/23/rekordmange-har-sokt-hoyere-utdanning/). Derimot vil jeg hevde at det er for få som tar en produktiv utdannelse. Når det gjelder håndverksyrker, så der de dessverre blitt stemoderlig behandlet over mange år, både av borgelige og ikke-borgelige regjeringer (Hernes' sitt Reform 94 prestisjeprosjekt var på mange måter starten på elendigheten). Byggindustrien har også mye skyld ved å jakte kortsiktige gevinster (billig utenlandsk arbeidskraft). Venstresiden har påpekt problemer, men ikke greid å gjøre noe med det når de faktisk har sittet i regjering. Tilsvarende med sykepleiere og leger, så det offentlige har også sine svin på skogen som en dårlig arbeidsgiver. I praksis så virker det som at hovedforskjellen på høyre eller venstreregjering går mest på litt meningsløs reversering av tidligere vedtak/reformer (merk at jeg er ikke noe fan av regionsreformen, tanken var god men gjennomføringen var elendig) og idiologisk tull (fra begge sider) slik som oppsplittingen av togselskapene og den evinnelige kranglingen om privat/offentlig i barnehage, skole og helse. På en måte så er det bra at det såpass liten avstand mellom blokkene i Norge, det er mye mindre forskjell på praktisk politikk enn på svulstige partiprogrammer. Men, for mange ting som skulle vært rettet opp i, forblir uløste selv etter flere regjeringsskifter.
 2. Den der er like meningsløs hvis du snur på flisa - det er en trend at folk som er kritiske til høyresiden egentlig ikke har noen som helst kunnskaper om den politiske høyresiden ut over hva de har blitt fortalt fra folk med en radikal politisk overbevisning. Hvis vi skal ta for oss SV, så har de noen punkter som er bra i forhold til å ta tak i skatteparadiser osv, synes Kaski har gjort en bra figur der. Lysbakken er mer klassisk SV-rabulist, mye vyer men skorter på hvordan det skal gjennomføres i praksis. Man skal feks. kutte ut fossilt brennstoff, men vi er allerede i år midt i en strømkrise, uten noen som helst plan for hvordan man skal komme seg ut av den. De skal kutte olje/gassutvinning, men hvor skal pengene til alle tiltakene komme fra? Det er masse vidløftige planer om havvind og CO2-fangst og null teknisk kunnskap om dette i det hele tatt kan gjennomføres (selv AP gikk rett i den fella med "månelandingen" sin). SV, FrP og nå SP har på tur og orden fått finansministerposten, og alle tre har kommet veldig til kort når de faktisk må balansere budsjettene sine.
 3. Tror du faktisk at du overbeviser noen som helst om noe med den skråsikkerheten din? Vil heller si tvert i mot, er du skråsikker, så er det fordi du ikke vet nok om temaet.
 4. Vi har skjønt at du ikke liker FrP. Greier du å innse at andre kanskje misliker SV like sterkt? Mener du at du har fasit på hva som er rett og galt? Sosialistiske partier i maktposisjon har heller ikke rykte på seg for å være veldig anti-autoritære når alt kommer til alt, feks. Og før det kommer noen flere ståmenn; jeg misliker personlig både SV og FrP, men skjønner at andre kan ha andre meninger enn meg, og det er helt greit.
 5. Sentrum i USA har definitivt flyttet seg fra tidligere, ja. Før var det stor overlapp, slik at i praksis var høyresiden til Demokratene og venstresiden til Republikanerene ganske like. Det er heller ikke noen tvil om at det har skjedd mye rart på høyresiden i det Republikanske partiet, først Reagan, så Karl Rowe og co, så Tea Party og sist Trump. Samtidig så skal man huske at det har vært mørkemenn der før, feks. Nixon. Det utelukker heller ikke at det finnes koko-elementer på venstresiden hos Demokratene. Men det er kanskje greit å spesifisere om man refererer til USA eller Norge når man snakker om sentrum. Sett med norske øyne, så er Demokratene sammenlignbare med Høyre, kanskje enda litt mot høyre. Slik sett var det litt morsomt å høre på norsk venstreside som digget Obama, som i praksis var til høyre for Erna. Men man skal huske på at den klassiske høyre/venstre-aksen går mest på økonomi, og det finnes mange andre akser, feks. autoritær/ikke-autoritær, konservativ/liberal/progressiv osv. osv. Det blir litt misvisende å bare snakke om høyre/venstre. Et annet poeng er at begge partier i USA er dypt i lommen på lobbygrupper, og at store kommersielle krefter styrer mye av politikken. I Norge er det på mange måter motsatt; noen av de største firmaene i landet (Equinor, Telenor) er faktisk (delvis) statseide.
 6. Ja, og "gay" betydde en gang "cheerful". Her har du hoppet over et par deler av tankerekken din, tror jeg. Ja, vi har hierarkier både i Norge og i USA. Og? Nei, fordi ingen her bryr seg om det. En klassisk stråmann.
 7. Hva kom først - woke-bølgen eller anti-woke bølgen? Og snakker du om norske forhold eller amerikanske? Er heldigvis stor forskjell på de to. Min bekymring er at ting som skjer i USA dessverre har en tendens til å komme hit før eller senere. Og vær så snill å slutt å bruke det superhelt-eksempelet, de aller fleste synes det er kjempeteit, akkurat like teit som den "ikke-sexy" MMen fra motsatt side. Vi har allerede hatt litt diskusjoner rundt J. K. Rowling, hva med Linus Thorvalds? Litt mer alvorlig å prøve å fjerne en fyr fra livsverket sitt fordi du ikke liker hvordan han snakker?
 8. Da synes jeg du skal doumentere den siste påstanden din, jeg kom med en link litt lengre opp til en undersøkelse som viste at norske journalister stemmer vesentlig forskjellig fra det folket gjør.
 9. Tror i hvert fall man skal skille kraftig mellom USA og Norge, da situasjonen er helt annerledes. Flere her liker å antyde at ytre venstre er så lite, men det er nå virkelig ytre høyre også i Norge. Du har resett og document.no, som er helt perifere medier, på ingen måte lik FoxNews eller noe slikt. Media i Norge er solid plassert på venstresiden. Nesten like mange journalister ville stemt på Rødt som på Høyre.To av tre journalister stemmer på venstresiden: https://www.nettavisen.no/nyheter/nye-tall-to-av-tre-journalister-stemmer-pa-venstresiden/s/12-95-3424124596. Så kan man jo diskutere om dette henger sammen med journalistutdannelsen eller noe annet. Hvis jeg skulle driste meg til en analyse av USA, så ville jeg heller si at Culture Wars antageligvis passer bra som et brød/sirkus tema som polariserer og øker konfliktsnivået, og er en bra avledingsmanøver mens 0.1% øker makt og innflytelse enda mer (de har selvfølgelig både Demokratene og Republikanerene på lønningslisten).
 10. Bla bla bla. La argumentene snakke for seg selv, uten å kjøre "guilt by association", vær så snill. Det hender at både ytre høyre og ytre venstre har rett i enkeltsaker, derfor er "ytre høyre/ytre venstre sa det, så derfor må det være feil" et fryktelig dårlig argument. Egentlig et godt eksempel på den polariseringen jeg pekte på,;fordi "motstanderen" hevder det, så må det automatisk være feil. Slutt med det der!
 11. Det er ikke noe enten/eller. Mange som vil ha moderasjon, ikke fanatisk woke eller anti-woke. Alt for mange som tror at man må velge et ytterpunkt. Ekstremisme er en dårlig ide, uansett hvilken sak det gjelder.
 12. Det så mye mørkere ut for de allierte i 1940/41, hva hadde skjedd om de bare hadde gitt opp da?
 13. Det at man ikke vil gi seg, betyr ikke at man vinner for det. Adolf hadde ikke lyst til å gi seg han heller, men han bukket under til slutt.
 14. Russerne kontrollerer mindre territorie nå enn de gjorde tidlig i krigen. Det å pøse på med kanonføde fungerte kanskje i 1941, men ikke nå lengre. Synes dette ser mer lovende ut enn på lenge, mulig at Ukrainerne kan ta tilbake hele landet sitt hvis det forsetter slik. Det finnes verre ting enn krig - å bli slaktet ned uten mulighet til å forsvare seg, feks. Pasifisme fungerer dessverre ikke i praksis, det gir bare fritt leide for en hver drittsekk å tvinge gjennom viljen sin med vold.
 15. Urk, problemer nok med å få familiemedlemmer til å legge verktøy på plass. Et helt boligfelt tror jeg hadde spredd en verktøysamling for alle vinder på en sesong... Felles kjøkken høres helt forferdelig ut. Sjekk felleskjøkken på gamlehjem og sykehus, det er triste greier, det. Storkjøkken er sjelden en høydare, og så må man bli enige om hva man skal spise osv. Da hadde det vært bedre å prøve å få ned priser på å spise ute op restaurant, så kan folk gå dit de vil og spise.
×
×
 • Create New...