Gå til innhold

Smule8o

Medlemmer
  • Innlegg

    1 349
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Smule8o

  1. Har noen påstått det? Østlandet har kraftunderskudd, men gode forbindelser til Sørlandet. Sørlandet har kraftoverskudd og eksporterer strøm til Østlandet, England og Tyskland. Vi ligger nok bak Sverige. Men i forhold til resten av Europa ligger vi ikke spesielt dårlig an
  2. Men de importerer betydelig mindre enn sørlandet eksporterer. Hvert eneste år til nå i historien.
  3. Nei, vi importerer når det alt for mye vindkraftsproduksjon lengre sør og eksporterer ellers. Totalt eksporterer vi mye mye mer enn vi importerer og tapper ned vannstanden i magasinene. Disse kablene (altså de to siste) går begge til sørlandet. Østlandet er helt avhengig av sørlandet for å få nok strøm. Sørlandet eksporterer nå i stor stil til England og Tyskland. De har solgt inn en løgn om "grønn vekst" og minimale konsekvenser som de ikke er i stand til å levere. Vi ser nå resultatet på oppslutningen om AP. På sikt frykter jeg dette vil gi kraftig oppsving for skroting-partier siden Høyre egentlig fronter samme politikk. De bare lar være å snakke om det særlig høyt. Har du kilder/data på den påstanden?
  4. Diesen har fått nye ordre fra sine oppdragsgivere i Kreml: https://www.nettavisen.no/nyheter/norsk-professor-vekker-reaksjoner-nato-vil-angripe-i-russland/s/5-95-1780596 Ser ut som han allerde har begrenset hvem som kan se Tweet.. Nei, X'en?
  5. Statnett er nok ikke en veldig god kilde til nøytrale fakta i denne saken. Særs godt eksemplifisert med Statnett sjefs Hilde Tonnes blanke løgn om at vi "bare eksporterer når det renner over ". Tettere knyting til dysfunksjonelle marked som England og Tyskland har dog hatt betydelig innvirkning på markedsprisen i Norge. Lite som tyder på at flertallet av nordmenn støtter strømprisene vi har hatt i den senere tiden dog. Det er ingenting som tyder på at vi hadde vært i nærheten av rasjonering uten de to siste utenlandsforbindelsene, da vi har eksporter så det jomer etter at de kom i drift. Ellers har anslagene om økt strømforbruk i Norge vært riv ruskende gale så langt. Og den fremtidige økningen forutsetter i stor grad at idiot-prosjekt om subsidierte batterifabrikker og elektrifisering av sokkelen faktisk skjer. Foreløpig er det uklart, men langt fra umulig (siden stemmene ser ut til å flokke fra AP til Høyre, og de har mer eller mindre identisk politikk på dette området)
  6. Din konklusjon er ikke en gang det professoren Nei til EU har spurt (antar jeg?) sier:
  7. Bedre fordi du er enig i konklusjonen? Nei til EU er en skrotingorganisasjon med et svært lempfeldig forhold til fakta. "Norske myndigheter vil fortsatt ha bestemmelsen om kabelforbindelser til utlandet"
  8. https://www.tu.no/artikler/faktisk-no-11-ting-du-ma-vite-om-acer-og-eus-tredje-energimarkedspakke/432893 Se punkt 3 :
  9. Det finnes ingen konkret og realistisk plan. Mange ord kan leses her: https://www.regjeringen.no/no/tema/klima-og-miljo/innsiktsartikler-klima-miljo/klimaendringer-og-norsk-klimapolitikk/id2636812/ Men der finner du ingenting håndfast og realistisk. Edit: Glemte det som kommer til å bli løsningen, kvotekjøp! Enormt med penger kommer til å bi overført fra fremtidige norske generasjoner til ymse korrupte regimer rundt omkring i verden. https://www.energiogklima.no/meninger-og-analyse/klimalederen/norge-nar-nok-2030-malene-men-trolig-ved-hjelp-av-kvotekjop Kan i alle fall mulig være egeninteresse. Det ville vært for åpenbart 😛 Men Norsk Varmepumpeforening har i det minste et håndfast og bevist fungerende og kostnadseffektivt produkt å vise til da. Det skal de ha.
  10. Det beste er at det opprinnelig var 50%, men Barth Eide og Støre økte det til 55% på slutten av 2022. Og da var det allerde åpenbart at vi ikke en gang hadde realistisk sjanse så nå 50%. Så vidt meg bekjent var dette en egotrip fra Jonas og Barthemannen Det forelå meg bekjent i alle fall ingen stortingsvedtak på noen øking. Så fulgte dette fantastiske utsagnet: I dag er det hele best beskrevet med en enkel emoji: 🤡
  11. At det vil være praktisk umulig å gjennomføre er jeg enig i. Samme kategori som 55% utslippskutt som også skal være i mål innen 2030. Men det betyr ikke at våre folkevalgte ikke kan gjøre mye skade i panikk. Det tror forsåvidt jeg også. Desverre har jeg svært lite tiltro til kompetansen deres. Politisk selvmord ser ikke ut til å bekymre regjeringen Støre. Og velgerne flykter i stor grad over til Erna, som stort sett fronter samme politikk (i alle fall innen energi og miljø)
  12. 2050? Hva med de 16 prosentene som skal kuttes innen 2030? Eller 20-22 prosent innen 2035?
  13. Fordi du ikke synes noe særlig om det? Listen over unødvendige produkter kan jaggu bli lang om alle skal få sin vilje. Faktisk kun noe mat og medisiner som måfraktes rundt. Ellers er det aller meste unødvendig. Feriereiser er i alle fall unødvendig! For ikke å snakke om privatbiler. Dikuskjonsforum som dette? Bruker masse strøm med minimal praktisk nytte. Forby skiten i dag! De sier heller ikke at de selger brus for å redde verden. De sier at dagens ordning er mindre forurensende enn den som skal innføres. Og de vet godt hva den går ut på, da det var det som ble praktisert før. Enig i at det hadde vært å foretrekke. Men finnes noe slikt?
  14. Hvem skal bestemme hva som er unødvendig eller ikke? Og skal ALT som ikke er strengt nødvendig avgiftsbelegges hardere?
  15. Når jeg leste dette fortod jeg endelig hvorfor SP er for dette. De er generelt for alt som setter ting 15 år eller mer tilbake Men det er kanskje OT
  16. Hvor finner man fagetatenes vurderinger på dette? Jeg har i alle fall ikke sett spor til noe slikt. Infinitum har derimot erfaring med systemet som var. Da det var det som var i bruk før dagens ordning.
  17. Infinitum mener å kunne dokumntere at dagens ordning er bedre. Finnes det noen som helst dokumentasjon/indikasjon at det ikke stemmer?
  18. Men hvorfor gadd ikke Nei til EU partiet SP å engang protestere på dette før det ble innført? Ingen forsøk på tilpasninger. De bare lot det bare gå sin gang. https://e24.no/naeringsliv/i/zEWREq/eus-nye-panteregler-det-ser-moerkt-ut-for-norge Faktisk er de tilsynelatende positive til dette:
  19. Utvinning av olje og gass er fortsatt vår største kilde til utslipp, men ikke å størst som det en gang var Utenom olje og gass er det kun innen veitrafikk vi har hatt betydelig nedgang de siste årene. Danmark ble vel nevnt som et land som er "flinkere" enn oss lengre oppe i tråden her. Som en kan se er nesten alle kutt det har foretatt under kategorien forsyningsvirksomhet, altså kraftverk. Der har de kuttet ut kull, olje og gass. Noe som gir svært betydelige kutt i utslippene. Ellers har det også der vært fint lite kutt. Norge har som kjent ikke slike kraftverk å kutte, dermed blir det bare lite effektive tiltak som gjenstår for oss.
  20. Ja, både folkemord, aggresjon og at de sier at de skal gjøre noe med utslippene er godt dokumentert. Virkeligheten viser dog at utslipp fra Kina øker jevnt og trutt. Om du ikke har kilder på noe annet? Her benyttes nok også offisielle tall for folketallet. Mange mistenker at de også der lyver grovt. Så virkeligheten er nok enda verre
  21. Vi er langt fra verst i verden, men også veldig langt fra best. https://ourworldindata.org/grapher/co-emissions-per-capita?tab=table
  22. Der står mange ord om det, men står det egentlig noe annet en at "vi gjør det ikke fordi vi ikke gjør det "? Co2 opptak bør ikke regnes med om det ikke kommer som følge av ny politikk? Hæ? Nå er jeg kanskje bare en stakkar realfagsmann som ikke forstår politisk alternativ virkelighet. Men det er da vitterlig ingen problemer og også endre måltallet. Så min konklusjon er fortsatt at forklaringen er at vi ikke regner med opptak fra skog fordi vi ikke regner med opptak fra skog. En forklaring jeg ikke stusser det minste på at 'makes sense' for en politisk rådgiver. For en sivilingeniør er det derimot total kortslutning
  23. Hvor støtten stort sett går til kostbart fjas. Det må kraftig økning og omlegging til skal det monne. Og så må det finansieres da. De sier også at de ikke bedriver folkemord på egen minoritetsbefolkning, aggressiv territorieutviding i sørkinahavet, massiv forurensning av vann og grunn og styrkeoppbygging for invasjon av Taiwan. Men akkurat på planer om fremtidige klimagassutslipp, der snakker de nok sant jah. /s Men akkurat Kina er nå et godt argument for at Norge bør ha et tett forhold til EU. Ikke lett å være liten gateselger mot sånne bøller. Få på en ny runde Trump i USA også så behøver man er sterkt og samlet Europa mer enn noen gang. Bare så synd politikken som føres nok vil føre til mer splittelse og nasjonalisme. Synkende levestandard krydret med løgner om hvor flott alt er gir grobunn for AfD og lignende skrotinger.
×
×
  • Opprett ny...