Gå til innhold

TAC-2

Medlemmer
  • Innlegg

    687
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

TAC-2 sine prestasjoner

1,4k

Nettsamfunnsomdømme

  1. De har blitt enige om hvordan avstemningen skal foregå. Jeg har ikke sett på detaljene men det at såpass mange på begge sider stemte for er et veldig godt tegn på at dette vil gå gjennom.
  2. Biden har sin del av skylden for at situasjonen har blitt slik. Hvis Ukrainas motoffensiv i fjor hadde oppnådd en signifikant seier så hadde ikke republikanerne kunnet blokkere støtten, amerikanerne elsker vinnere. Dersom Ukraina hadde fått noen ATACMS og mer enn 31 stridsvogner fra verdens største militærmakt så kunne det fort endt annerledes.
  3. Bidens forsikringer om "as long as it takes" var ikke verdt så mye. Jeg er veldig urolig for de langsiktige konsekvensene av det som skjer nå. Først og fremst den umiddelbare effekten på fronten i Ukraina og deres kampvilje, men om noen år kan vi stå overfor USSR v2.0 i en mer fascistisk utgave. Det så jeg ærlig talt ikke for meg var mulig for 20 år siden. I denne situasjonen er det for meg helt ubegripelig at man ikke klarer å fullfinansiere de to polske og tsjekkiskledede innkjøpene av artillerigranater mer eller mindre umiddelbart.
  4. https://www.ft.com/content/a315defa-9c4a-4513-9199-6b897a544a15 Det sies at Tsjekkia til nå har inngått kontrakt om levering av 180 000 artillerigranater. Er vesten handlingslammet eller konkurs? Jeg nekter å tro at regjeringene i de store landene ikke har fått med seg at dette faktisk haster.
  5. Ja de måtte sendt hele systemet til Ukraina og enten latt ukrainerne programmere målene eller sendt med en håndfull tyskere. De er ikke villige til å gjøre noen av delene, og klarte i samme åndedrag å avsløre at britene har hatt sine folk i Ukraina en god stund.
  6. Russerne prøvde seg på et par angrep på patriotbatteriene i Kyiv, så innså de at det var fånyttes og sluttet med det for å unngå at deres mest moderne våpen skulle se patetisk ut. Det eneste problemet med patriot er at ukrainerne trenger påfyll av missiler fra USA.
  7. Den alternative realiteten til russisk propaganda. Europeisk produksjon økes og USA sitter på store lagre som man om ikke annet kunne kjøpt, selv Trump klarer ikke å sabotere salg av utstyr til allierte.
  8. Denne argumentasjonen fra Scholz viser mer en psykisk barriere hos tyskerne enn et reelt teknisk problem. Tyskerne kan ikke sende missiler fordi de 1) ikke stoler på at ukrainerne ikke angriper noe tyskerne ikke vil at skal angripes, noe som ut ifra situasjonen der russerne står fritt til å angripe alle sivile mål i Ukraina er en håpløs tankegang, og 2) hvis de måtte sende 4-5 tyskere til Ukraina så hadde verden overlevd det også...
  9. Økt støtte fra Europa. Fortgang i egenproduksjon her, innkjøp fra USA, mer press mot USA, mobilisering av flere i Ukraina. Mye billigere enn alternativet i det lange løp.
  10. Jeg tror Biden kunne presset mer på men det største problemet i USA er at en så stor andel av folket ikke forstår at det er i deres egen interesse å støtte Ukraina. Ett av de to landene som motarbeider USA på alle kontinent i både smått og stort kunne blitt påført et nederlag som ville satt dem ut av spill i en lengre periode, og muligens kunne ført til et regimeskifte. Etter flere måneder med tilnærmet 0 støtte så sier fremdeles omtrent like mange i USA at støtten er for stor som at den er for liten. Det er nå snart 2 måneder siden Tsjekkia annonserte at de kunne kjøpe artillerigranater. I en ideell verden hadde noen land stilt sikkerhet for hele kjøpesummen slik at handelen ble gjennomført på noen få dager og man hadde sett de første leveransene nå eller kanskje til og med for en stund siden. Det må da gå an å få litt fart på dette...
  11. Situasjonen er vanskelig for Ukraina men det kan endre seg. Det som tydeligvis ikke endrer seg er at alle som kommer hit og argumenterer for Ukrainas undergang gjengir russisk propaganda ("regimet i Kiev") og kombinerer det med all den andre russiskinspirerte dritten (MSM, etc etc) som de i stor grad står bak og/eller bidrar til at har infisert sosiale medier. Vi bør innse at vårt demokrati og levevis er og har vært under angrep fra Russland og ta de nødvendige tiltakene for å slå dette tilbake, om det så er fly og styrker i Ukraina.
  12. Enten er hun ikke i stand til å ta vare på sine egne interesser og skulle hatt verge eller så burde hun ikke skrive under på noe hun ikke er enig i. Ellers kan det jo være noen spesifikke detaljer ved avtaleteksten som kan brukes for å argumentere for at avtalen ikke kan være gyldig. Da må man uansett ta veien om advokat og antagelig en rettssak.
  13. Det at ting har skjedd gjør det ikke akseptabelt. Hvis en gruppe norske soldater hadde brutt folkeretten i et annet land hadde du akseptert at det landet sendte folk hit og sprengte den lokale skolen din her i Norge? Skal være forsiktig med å nevne den andre konflikten i denne tråden men et høyst relevant eksempel på dette er Norges påminnelse til Israel om at de må forholde seg til prinsippet om proporsjonalitet, d.v.s. at det ikke kan være for store sivile tap selv når man tar ut militære mål. Selv om starten på den nåværende situasjonen var et angrep fra den andre siden på sivile.
×
×
  • Opprett ny...