Jump to content

Regenburg

Medlemmer
 • Content Count

  268
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

429 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Håper de har endeløst av disse Harm rakettene. Noen som kan si noe om hva følgene av disse sam angrepene blir?
 2. Polen og Ungarn er vel kommet nærmest å løse fødselunderskuddene sine. De er halveis i hver sin 10 årsplan for å få fødselstallene over 2.1 I ungarn slipper kvinner inntektsskatt resten av livet så snart de har 4 barn. I Pole er abort forbudt. Man ser samfunn prøve redde seg selv på forskjellige måter. Dels på individets bekostning.
 3. The lost decade, heter det vel. Og så ble det et tiår til med det. Og så et til. Japanerne er også utrolig lite innovative, tross hva man tror i vesten. Megaselskapene som i praksis utgjør økonomien deres forfremmer bare de som ikke tar risiko og kjører på med det samme gamle trygge. Å ta risiko er sett ned på, selv om det lykkes, for det kunne jo ha mislyktes.
 4. Et viktig poeng. Jeg tror man vil se noe mindre interesse for Europa. Men... Latinamerikanerne er ikke en helhetlig gruppe, slik svarte amerikanere eller kinesisk amerikanere i noe mindre grad. En økende andel latinamerikanere stemte f.eks på Trump i 2020. Noe som sier at de for en stor del kaster sine interesser sammen med den hvite arbeider og overklassen. De er også kristne og konservative kulturelt sett. Noe som trolig vil føre dem over til det mer intervensjonistiske gop så snart de ikke lenger er innvandrerunderklasse med behov for demokratenes handoutpolitikk. https://www.bloomberg.com/graphics/2020-us-election-hispanic-latino-voters/
 5. Man kan i det minste kalle Trump en idiot i avisene. I Russland er det 15 år fengsel for å si 'nei til krig'. Og i Kina er det konsentrasjonsleirer for muslimer enten de sier noe eller ikke.
 6. Mange fremtredende personer er dømt for det Hillary gjorde. Hadde man knepet Norges utenriksminister med en privat epost server i sin egen kjeller ute i Bærum (for å omgå offentlighetsloven) hadde vi trolig hatt vår største spionsak siden Treholdt, eller minimum Berge Furre. Men det er ingen tradisjon for å dømme politikere for slikt i USA. Skandalen rundt epostene var også vanskelig å forstå for velgerne. Var mer skadelig for henne at ordet 'underage girl' og hennes (forsvunne) eposter ble nevnt i samme avsnitt da de gjenåpnet etterforskningen. Kan for øvrig anbefale alle å se dokumentaren Weiner, for dem som ikke har sett den. Den handler om tullingen i kongressen som var ansvarlig for at Hillarys fbi etterforskning ble gjenåpnet, og indirekte til Trumps valgseier.
 7. Tror vel vi alle kan være enige om at det er mye om kanskje men hvis muligens i denne saken. Folk som snakker som om Donald er knepet i en spionsak, misunner jeg optimismen til. Jeg ser at anderson cooper, don lemon, rachel maddow og andre venstrefolk på tv ikke virker så oppglødd som de burde om dette var så reellt som det håpes på av mange. Blir nok mest støy, og lite straff. Etterforskningene mot president Trump er som et skrapelodd der man loves million men bare får kr 0,- hver gang.
 8. Snakkehodene på tv ser ut til å være enige om at presidenten selv kan nedgradere dokumenter som han selv tar med ut av det hvite hus. At annenhver Nordmann plutselig er ekspert på et eller annet finjuridisk spørsmål har man jo sett mange gange før, som rittenhaus saken ser Ola Dunk plutselig var kjempeooptatt av hvorvidt noen flyttet et lovlig våpen over delstatsgrensen. Donald er etterforsket mange ganger før. Ingenting er kommet ut av det. Stilt for riksrett 2 ganger uten effekt. Når selv ikke Hillary ble dømt for sine dokumenter på avveie (Anthony Weiner, den pedofile ektemannen til hennes nærmeste sekretær hadde halvparten av epostene til utenriksminister Clinton på pc'en han sendte pikkbilder til mindreårige med) blir så klart ikke Donald dømt heller. At det dreier seg om atomhemmeligheter tar jeg like seriøst som alt annet tull man har påstått om Donald før, alt fra hentai porno og sengepissing til orgier pæ Putins hoteller.
 9. Ender nok ikke med noen domfellelse. Presidenten kan visstnok selv velge hvilke dokumenter som kan graderes. Og hva faen skulle Trump liksom med noen ark om atom'hemmeligheter'? Poenget med slike etterforskninger er nettopp etterforskningene selv, hvor man kan finne alt annet teknisk. Blant annet kan du straffes om du er dum nok til å snakke med FBI og si noe som ikke stemmer, da det er straffbart å lyve til fbi. Så om de spør deg hvem og hvor og når du var torsdag 11. Juli i fjor... så begår du noe straffbart om du husker feil. Flere av Trumps medarbeidere ble nettopp dømt for denne type saker som oppstår på grunn av fisketuren som etterforskerne er på. Trakkasering av politiske motstandere via statens midler startet Obama ved å sende Skattemyndighetene på alle organisasjoner han mislikte. Man ser senere et hav av etterforskninger av Trump, hans medarbeidere, alt sammen varslet på forhånd via hysteriske påstander i pressen fra demokratiske politikere om 'stjålne valg', 'hackete valg', russiske agenter og så videre. Tok man seg tid til å se Robert Muellers fremlegg vil man jo se hvor pinlig det hele er. Selv venstremedia i USA sine snakkehoder satt med åpen munn og mumlet live "ja, dette ser ikke bra ut n(for fbi).
 10. Vet ikke om du driver gjøn eller ikke. Men mange uskyldige 'takes the 5th'. Ingen advokat i USA vil tåde deg til å snakke med etterforskere eller politiet. Man forklarer deg til retten, ikke purken. Viggo Kristiansen, Trond Flå og Birgitte Tengs fetter er eksempler på uskyldige som ville fått beskjed om å take the 5th av sine advokater i USA. Ser man på amerikanske drapssaker så snakker de skyldige i timesvis til politiet om alt mellom himmel og jord.
 11. Russland tok relativt mye territorie i Donbas i går. Får ikke håpe de er i ferd med å få fart der oppe. Jeg begynner tvile for at vi får se noen augustoffensiv fra ukrainerne i sør. Virker som de mangler offensive kapasiteter. Blir nok bombing ut måneden fra diverse rakettsystemer.
 12. Aaah.... I omgangskretsen til mine foreldre var rikelig med desmond tutu fans, norad arbeidere og misjonærer som hadde både ett og to og tre år i øst afrika. Om du har vært i slike hjem, så vet du hva jeg snakker om. Dette var folk som elsket afrika, men jeg fikk overhøre noen sannheter også som barn. For å gjøre en lang historie kort: det er ingen mulighet for Kenya å erstatte Kina som fabrikkland.
 13. Ser du en sci fi film fra 1980 tallet så er fremtiden japansk. Man trodde japanerne skulle overta alt. Men så ble befolkningen gammel og alt det der. Ettbarnspolitikken til Kina skaper en demografisk kollaps som ikke kan reverseres, særlig etter urbanisering. Med kvinnene mobilisert inn i arbeidslivet som slaver for vestlige selskaper får de kun sitt ene barn. De 'små keiserne' med fire besteforeldre og to foreldre. Disse har neppe tenkt å jobbe for slavelønn når de blir voksen. I alle tilfeller får Kina en haug gamle som de må ta seg av, og en kollapset arbeidsstokk. Landets befolkning krymper visstnok allerede og er på størrelse med USA sin i 2095, omtrent samtidig som indias folketall er dobbelt så stor som Kina. https://foreignpolicy.com/2022/07/29/china-population-decline-demographics-ecomomic-growth/ Hele artikkelen er verdt å lese. Kinas øyeblikk er nå, vil jeg si. Man ser det samme med Russland. En aldrende befolkning, riktignok litt lettet for sine byrder av koronaen, klarer ikke mobilisere nasjonale prosjekter. For øvrig er europa i samme båt, med fødselstall ned mot 1 tallet. Fremtiden er nok amerikansk.
 14. Selv har jeg ikke kjøpt kinesisk elektronikk på 10 år, så godt det kar seg gjøre. Beslker av samme grunn ikke Tyrkia eller andre diktaturer. Ikke Russland siden 2014 heller.
×
×
 • Create New...