Jump to content

Regenburg

Medlemmer
 • Content Count

  665
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Regenburg

 1. Jeg tror også vi ser taktiske atomvåpen brukes de neste månedene. Kanskje utenfor Kherson. Vi er nå på side 640 i Tom Clancys Rød Storm. 6 små atomstridshoder låses ut for å prøve redde en tapt krig.
 2. Flere muligheter. a) de prøver binde ukrainske styrker ned. Så disse ikke kan angripe andre steder. b) det er en slags verdun operasjon for å blø ukrainerne og påføre dem tap. c) Wagner har kontrakt og bonus for å erobre Bakhmut. d) det foreligger krav fra stavka eller putin om at det -må- foregå offensive operasjoner for ikke å miste initiativet, moralen, whatever.
 3. Plutoniumet må vel skiftes ganske ofte, og er en kostbar affære.
 4. Baserer det på at UK og Kina, som er langt større økonomier har atomarsenaler rundt disse dimensjonene. Og at Russland påstår eventyrtallet 6000 eller hva det nå er. Så kan man jo sammenligne med tilstanden i de andre russiske våoengrenene.
 5. Ingenting. Hva -kan- de gjøre? De har jo tross alt tre flåter til de kan straffes med å miste...
 6. Hvor mange av disse stridshodene er i fungerende stand? Hvor mange vil fly. Hbor mange kan vi sprenge først. Hvor mange kan vi skyte ned. Hvor mange vil bomme. For å være ærlig tror jeg russland har maks 60-200 fungerende atomstridshoder med ditto leveringssystemer. Er et regnestykke. Vi kan være kvitt den russiske staten og dens tortur av Europa på noen timer om vi er villige til å miste noen millioner vestlige borgere.
 7. Ja. Og muligens er det såpass uskyldig at Russland vet at Ukraina ikke slipper inn i Nato med uavklarte grensespørsmål, eller så tenker de full mobilisering, økt moral hjemme ift krigen eller til og med atomvåpen. Hvem vet.
 8. Man må vel dit at man må ha aktiv lisens for å føre drone i kongeriket. Heller enn at det er lov overalt bortsett fra....
 9. Det er kun tillatt for samlere +svært sjeldne unntak, å eie maskingevær. Slik du leser loven kan man fint kjøpe FA ak47'er f.eks. det stemmer ikke. I prakis er de veldig forbudt. https://thefederalist.com/2017/10/02/actual-federal-laws-regulating-machine-guns-u-s/
 10. Dagbladet kaller systematisk halvautomatiske rifler for maskingevær eller det oppdiktede order 'angrepsvåpen'. De er besatt av at amerikanere kan 'kjøpe maskingevær' når dette egentlig har vært veldig forbudt de siste 40 årene der. Dette helt tilbake til 2010 frem til i dag. Så tror ikke våpen er redaksjonens sterke side.
 11. Putin har ikke før vist gamblervilje. Hitler var kjennetegnet av sin gamblerhang. Selv Goering sa at de burde slutte å spille va banque i 1938. Stalin derimot backet ned flere ganger. Som i Berlinkrisen. Putin har alltid backed ned når man har satt hardt mot hardt. Det har kjennetegnet hans presidentperiode. Synd vestens lederskap som Obama har lært ham de feile leksjonene. Tipper Valdemar kjenner seg pot committed nå. Kaster dårlige sedler etter gode.
 12. Lite nytt fra Lyman. Tolker det som at russerne holder mer stand enn man tror. Evt er jeg bortskjemt av Kharkiv offensiven.
 13. Tror du roter det veldig til når du begynte blande 1970-80 tallet og sovjetunionens proxyer ute i Europa, med Putin i 2022. Avhengighet av russisk (karbon) energi er et helt nytt tema. Jeg har ikke sagt noe om dette.
 14. Utgangspunktet. Study confirms that Stasi infiltrated Greens | Germany | News and in-depth reporting from Berlin and beyond | DW | 12.10.2016 Resultatet: How Europe's Green Party May Hand Putin A Major Victory | Washington Monthly
 15. Alle disse "usa har ikke mer av x og y ammunisjon" synes jeg henger seg veldig opp i at man da snakker om et enkelt våpensystem. Joda, krigen har bukt opp mye av stingers og javelins, men dette er da bare to av de mange tilsvarende våpensystemer som amerikanerne har. Det samme gjelder 155mm. Amerikanerne har rikelig med andre våpensystemer og mm de kan levere til ukrainerne. Kombinert med at lagrene er store, produksjonsraten kan økes og at også russerne strever med nok granater tror jeg ikke vi kommer til å se reelle ammo-mangler.
 16. Omtrent som da Hernan Cortes brente skipene sine. (Eller var det pizarro?). "Det blir ingen vei tilbake til de gode gamle dager med gass-salg til Tyskland. se bare her, selv rørledningen er ødelagt". Samle dere rundt meg!
 17. Det sier ingenting om deres historiske misjon fra 1970-tallet og frem om å bygge ned vestlig økonomi, at de støtter ukraina mot russland. Miljøbevegelsene i Norge har også tradisjonelt vært akp-ml og ytre venstre sine underbruk, som f.eks. NU. Hva mine kredentialer å gjøre har jeg et 5-årig hovedfag i en av samfunnsvitenskapene, som så mange andre.
 18. God teori. Gass-eliten må holdes lavt i hierarkiet, akkurat som militæret.
 19. Er vel ganske velkjent at særlig de tyske miljøpartiene og MDG'er var stiftet av sovjet og KGB som deres utenrikspolitiske sabotører. I beste fall nyttige idioter som skulle undergrave vestens enorme økonomiske overtak på sovjetunionen og deres kommunistiske satelitter.
 20. Ikke sikkert at russerne har så mange soldater igjen i Lyman. De har unngått å fanges i mottier så langt i krigen.
 21. Trodde Lyman ble kapret for flere dager siden for å være ærlig. Interessant om de klarer å endelig fange noen russere. Russernes største bedrifter i krigen har vært deres tilbaketrekninger når de er ferd med å omringes.
 22. Har aldri vært i en bank før for å ordne lån. Spør for å få avklart et lite spm jeg lurer på. Tror du misforstod spørsmålet mitt litt også. Ser ikke etter å beholde de to boligene.
 23. Hei, Skal i banken og prøve å få lånegaranti snart. Vi eier 2 borettslagsleiligheter, vil selge begge og kjøpe et hus. Den store (som vi bor i) har 2.8 millioner i fellesgjeld. Den lille leies ut til selvkost og har 1.5 mill i fellesgjeld. Ingen privatlån på disse. Eier en gjeldsfri hytte med takst på 2 millioner. Vi har samlet inntekt 1.2 millioner. Kan sitte igjen med cirka 1 million per leilighet, når de selges. Har lyst å kjøpe et hus til rundt 6 millioner. Er det naturlig å gå til banken og be om finansieringsbevis og avtale at vi skal selge begge leilighetene. Eller må vi selge 1 først og så kan man vise seg i banken?
 24. Tja. Er et stykke fra å kaste hijaben til å kaste regimet. Ikke sikkert damene ønsker det.
×
×
 • Create New...