Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronavirus: Hvordan forbereder du deg på evt. karantene, og hvilken mat kjøper du?


Anbefalte innlegg

Skrevet
Noxhaven skrev (På 11.3.2020 den 12.36):

Disse lever-på-døren firmaene kan fort gå tomme for matvarer grunnet mange som går over til dette siden de sitter i karantene eller bare ikke ønsker å gå på butikken. En annen sak er leverandørene som leverer mat til kolonial osv også kan få leveringsproblemer.

Men det er et utrolig godt alternativ for å redusere smitte i denne tiden vi nå møter.

Til neste pandemi, her er et tips:
Kjøp inn det du trenger lenge før resten av gjengen gjør det (de som bagatelliserte det i starten) og også før pandemien kommer til Norge. Da slipper du å handle i store køer og risikere smitte, samt at du finner alt du trenger. Januar var tidspunktet for å begynne å hamstre.

Videoannonse
Annonse
Skrevet
4 hours ago, Allinuse said:

Til neste pandemi, her er et tips:
Kjøp inn det du trenger lenge før resten av gjengen gjør det (de som bagatelliserte det i starten) og også før pandemien kommer til Norge. Da slipper du å handle i store køer og risikere smitte, samt at du finner alt du trenger. Januar var tidspunktet for å begynne å hamstre.

Eller generelt, ikke gå i hamstremodus men sørg for at du alltid har noe som gjør at du kan klare deg noen uker selv om det er "vassgraut".

Skrevet
Dubious skrev (1 time siden):

Folk ble advart mot å dra på hytta, og nå vil de ha hjelp til å komme seg hjem, fordi de er syke

Så noen har gravd sin egen grav, og nå nekter de å ligge i den? Høres lite gjennomtenkt ut...

  • Liker 4
Skrevet (endret)
2 hours ago, Dubious said:

Folk ble advart mot å dra på hytta, og nå vil de ha hjelp til å komme seg hjem, fordi de er syke

Kanskje man finner folk som har avlidd av forstoppelse da de tygger hermetikk og tørrfor med 2 hender samtidig og jobber seg gjennom hauger av dasspapir?

Endret av Theo343
Skrevet
5 hours ago, Allinuse said:

Kjøp inn det du trenger lenge før resten av gjengen gjør det

Noen av oss liker å primært spise mat som er ferskvare og har derfor ikke mat til flere måneder i fryseren; har iøvrig vanskelig ved å tro at den jevne personen i leilighet har en fryser utover du finner i et typisk kombiskap og der vil man bare kunne ha mat til ~2 uker for én person. 

Jeg har nå et 1,5-bred amerikanerskap og fryserdelen inneholder nå nok mat til 3 uker (ett måltil per dag).  Jeg vurderer så smått et ekstra fryseskap, kanskje i halv høyde, som jeg kan ha i vaskerommet, men utover det måtte jeg begynne med hermetikk og det har jeg sålangt unngått. 

Skrevet

La inn en bestilling på kolonial.no i går, var ikke mulig å få leveranse før 23 mars ? stor pågang der, masse som var utsolgt - og det var begrensinger på antall på noen varer.

Men fikk bestilt det jeg trenger, greit å slippe å gå i butikken.

Skrevet
On 3/14/2020 at 11:58 AM, perpyro said:

En del av overskuddsmat som ikke er spist vil bli kastet fordi vi har blitt et folk som har lett for å kaste mat av forskjellige grunner.

Det er et umiskjennelig faktum allerede under normale forhold.

Når da folk sitter med et berg av overskytende mat de kjøpte i panikk etter at ting har normalisert seg igjen og all hermetikken, fråsne meierivarer og kjøttmat som har gått ut på dato bare ligger i veien for ny og mere spennende mat, ja da er veien til søppelbøtta kort.

Som sagt så tviler jeg temmelig sterkt på at folk plutselig har begynt å kjøpe mye mer mat enn de faktisk klarer å spise opp bare pga coronaviruset. Det blir nok bare slik at folk handler mindre fremover.

Skrevet (endret)
tigerdyr skrev (5 timer siden):

....  typisk kombiskap og der vil man bare kunne ha mat til ~2 uker for én person. 

Jeg har nå et 1,5-bred amerikanerskap og fryserdelen inneholder nå nok mat til 3 uker (ett måltil per dag)....


Hva er det du kjøper som tar opp så mye plass?

Dersom man har lite plass i fryseren, så pakker man ting selv i plastposer, kjøttdeig, strimlet kjøtt og lignende klemmes ganske flatt, så er det lettere å stable det, samt at det tiner mye raskere, ting i pappesker, som pizza o.l. tas ut av esken osv.

Det er null problem å få mat til 4+ uker for to personer i en vanlig fryser i et kombiskap med tre-fire passe store skuffer, men det blir åpenbart ingen festmåltid med alt av ferske grønnsaker, store salater og lignende.

Mange grønnsaker får man på boks, som mais, erter, asparges o.l. i tillegg til at man kan bruke ris eller pakker med potetmos i stedet for poteter og ferske grønnsaker.

Endret av 0laf
Skrevet
fivebigcities skrev (10 minutter siden):

Som sagt så tviler jeg temmelig sterkt på at folk plutselig har begynt å kjøpe mye mer mat enn de faktisk klarer å spise opp bare pga coronaviruset. Det blir nok bare slik at folk handler mindre fremover.

Sant nok. Folk i Norge har alltid kjøpt mere mat enn de greier å spise opp.

Skrevet

Rema driter i søndagsreglene og åpner hele butikker ser jeg her lokalt. De satser vel på bedre å be om tilgivelse enn tillatelse. Men Rema er altså noen hardbarkede kapitalister og gjør hva som helst for noen skarve kroner.

Skrevet
toreae skrev (1 minutt siden):

Pleier å være så tettpakket med folk på rema de få gangene jeg har vært på søndagsåpent, at de skal få min tilgivelse.

De kunne jo bare holdt stengt. 

Skrevet

Ja det kunne de. Men det er folk som jobber på ukurante tider som stoler på at butikken er åpen. Men jeg ville tilgitt dem om de holdt stengt også.

  • Liker 2
Skrevet
Sexylubb1 skrev (12 minutter siden):

De kunne jo bare holdt stengt. 

Tror heller vi skal være takknemlig for at butikkene har åpne i disse tider.

Honnør til alle som jobber i dagligvarebransjen som utsettes for stor smittefare!

  • Liker 2
Skrevet
kremt skrev (3 timer siden):

Rema driter i søndagsreglene og åpner hele butikker ser jeg her lokalt. De satser vel på bedre å be om tilgivelse enn tillatelse. Men Rema er altså noen hardbarkede kapitalister og gjør hva som helst for noen skarve kroner.

I motsetning til idealistene i Norgesgruppen. ?

  • Liker 5
Skrevet
tigerdyr skrev (På 15.3.2020 den 12.31):

Noen av oss liker å primært spise mat som er ferskvare og har derfor ikke mat til flere måneder i fryseren; har iøvrig vanskelig ved å tro at den jevne personen i leilighet har en fryser utover du finner i et typisk kombiskap og der vil man bare kunne ha mat til ~2 uker for én person. 

Jeg har nå et 1,5-bred amerikanerskap og fryserdelen inneholder nå nok mat til 3 uker (ett måltil per dag).  Jeg vurderer så smått et ekstra fryseskap, kanskje i halv høyde, som jeg kan ha i vaskerommet, men utover det måtte jeg begynne med hermetikk og det har jeg sålangt unngått. 

Har noen hundre kilo i frosenvarer, holder nok en god stund. Hermetikken er der hvis dette blir skikkelig langvarig. Kan ende opp med å bli hjemme 2 år næ.

Skrevet (endret)
jallajall skrev (54 minutter siden):

Hvorfor hamstrer folk dopapir egentlig?

Tipper det er fordi folk leser at andre folk gjør det, så får enkelte panikk å gjør det samme. 

Eller kanskje det er nervøsitet nå som gjør at folk må mye på dass. 

Endret av Simkin
  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...