Jump to content

kremt

Medlemmer
 • Content Count

  18824
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

kremt last won the day on January 30 2021

kremt had the most liked content!

Community Reputation

7832 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

31722 profile views
 1. Det er ganske mye trafikk over, spesielt i helgene. Men en del trafikk er det alltid. Man kan få utlevering på Systembolaget også, må bare bestille noen dager i forveien og hente ut på Coop Konsum. Jeg vil definitivt tro det er en vesentlig handelslekkasje som skjer her. Mange av de som handler kjøper også svært mye, og sikkert en del de egentlig ikke trenger. Men f.eks snus er jo veldig mye billigere over grensen, for de som bruker det. Jeg tror gratis buss over grensen er slutt på de siste årene, mulig du må betale en hundrelapp for tur/retur fra byen.
 2. Det du beskriver kalles middelklasse livet der man stadig tar opp nye lån for å kjøpe ting som tar penger ut av lommeboken og som etterhvert taper verdi. Rent forbruk og du må hele tiden drive å betale både renter, avdrag, forsikring og vedlikehold, samtidig som verditapet går sin gang på kjøretøy/ ting&tang.
 3. Sist jeg gjorde en slik jobb løsnet jeg hele fjærbenet inkl spindel og tok det med til en presse der det gamle ble fjernet og nytt presset inn. Veldig fin måte å gjøre det på. Det var bare 3 bolter på bærearm, 1 mutter i toppen, 1 mutter på endeledd. Det er vel noe mer på denne bilen da den har multiknirk.
 4. Det er ikke sikkert man må ut med akslingen, men man må nok løsne mutteren uansett. Denne kan sitte med opptil 500 newtonmeter. Man trenger en fet pipe og 1-2 meter lang arm, kanskje må 2 personer ta i samtidig for å løsne det.
 5. "Det grønne skiftet" er tungt avhengig av fossile kilder og tung industri som går på enten kull, gass eller olje. Produksjon av millioner av biler krever ikke lite ressurser i seg selv, ei heller produksjon og installasjon av vindturbiner.
 6. Man kan vel like godt kjøpe en terrassevarmer til 1000-lappen hvis man absolutt vil ha IR varme.
 7. Jeg tviler ikke på at det fungerer, men det er jo en helt sinnsyk pris, 4 tusen for en ovn på 300-400 watt?
 8. Det har jo vært diskutert sivil ulydighet. Man kan tenke seg at på et tidspunkt i vinter der prisene blir svært høye, magasinene går helt mot bunn og EU ikke har noe kraft å sende nordover. Hele landet er i en kald periode, vindstille, 15-20 minus over store deler av landet. En stor gruppe mennesker, la oss si 1-2 millioner, samarbeider om å sette på mest mulig effekt i en 2-3 timers periode, med den hensikt å få nettet til å koble ut pga overlast eller manglende effekt på generatorene. Massive blackouts som varer i flere dager, store vansker med å få det opp å gå igjen pga alle har satt sine ovner på fullt og lading av biler og varming av vann står på fullt. Først da kan det virkelig skje noe med situasjonen, når det blir mørkt i hundretusener av hjem og ikke minst hjemmes hos de "folkevalgte". Mainstream media er et nyttig verktøy for den politiske eliten til å kontrollere saueflokken som er den norske befolkning. Det de fleste ikke skjønner er at man har enorm, massiv kraft dersom folket står sammen og handler sammen.
 9. Nei ser man det, NHO vil vel gjerne ikke betale mer enn de absolutt må for å sikre fete overskudd og bonuser til de som har unødig mye fra før.
 10. Egentlig er det 4, hvertfall i noen tilfeller. Kaldt vann Varmt vann Fjernvarme Strøm
 11. Jeg har kjørt et par måneder med dårlig hjullager, det ulte mer og mer. Man må bare vurdere litt. Hvis det begynner å bli virkelig dårlig kan det bli skikkelig varmgang og da låser det seg snart. I verste fall kan hjulet falle av, jeg vet av folk som har opplevd dette. Ikke anbefalt, men det er heller ikke spesielt vanlig at det skjer.
 12. For noen tider vi er i. 2 liter bensinmotor er "brutale motorer".
 13. Ut fra situasjonen i markedet vil jeg nok si at 5-6 år gamle plugin hybrider oversvømmes på markedet nå og prisene er i fritt fall. Nevner i fleng, X5-40e, 330e, 530e, c350e, e350e, v90t8, xc60t8, xc90t8. Å eie en slik utenfor garanti kan bli særdeles dyrt. Man bør nok ha maskinskade forsikring dersom man ikke liker å gamble. Bilene er tyngre og langt mer kompliserte enn en vanlig forbrenningsmotor. Bmw f.eks hadde store problemer med KLE unit på sine hybrider, og bilen nekter da å kjøre. Pris = dyrt.
×
×
 • Create New...