Jump to content

jallajall

Medlemmer
 • Content Count

  1073
 • Joined

Community Reputation

469 :)

Recent Profile Visitors

1861 profile views
 1. Det er nok lettere sagt enn gjort iom det er såpass bredt samt at flere overlapper hverandre, i tillegg er det nok noen grunnleggende forskjeller og ulikheter ute å går hvordan man måler, veier og vekter ulike oppfatningerog idéer.
 2. Det var rettet til påstanden "venstresiden i USA faktisk har rett i det fleste politiske spørsmål, mens høyresiden har feil."
 3. At det dukker opp issues rundt Vote By Mail i Florida hvert eneste valg er omtrent like sikkert som at Biden er sleepy.. i tillegg ønsker Florida demokrater å fjerne de få sikkerhetsmekanismene som finnes (signatur), ganske stikk i strid med Obamas opinion though. Tror nok det i bunn og grunn handler om å ha et sikkert valg. Republikanere spør egentlig ikke om noe mer enn hva man anser som helt basic i de fleste andre land : )
 4. I St Louis "okkuperte" BLM demonstrantetene huset til Mayor Lyda Krewson (D) og krever hennes avgang.
 5. Ja ikke gjort rede for inkluderer alt fra at folk ikke stemmer eller at blir feillevert, det kan i prinsipet skyldes alt som helst. Problemet er at dette er x antall millioner potensielle stemmer som kan utnyttes av andre I tillegg kommer alle stemmene som ikke telles og forkastes av ulike årsaker, samt alle problemene menneskelig error og USPS medfører. Det er ingen på å sende ut stemmesedler til alle, inkl. døde og folk som ikke bor på adressen lenger, kontra det og sende ut stemmesedler til de som ber om det? (5 stater sender ut til alle registrerte, i 29 stater kan man be om å få tilsendt stemmeseddel og i resterende 16 må man oppgi grunn til at man ønsker det) Jeg tror ikke man får stemmeseddel tilsendt her til lands. Mulig det er noen lokale som putter de i postkasser, men det er neppe andre enn deres egen liste. Uansett er denne verdiløs, du må likevel til et typ stemmelokale for å stemme. Did Your Mailed Ballot Count: The Unrecognized Unreliability of Voting By Mail There is compelling evidence that in general, up to 5% of received VBM ballots are not counted. In some states, it could approach 10%, while in others it may be lower than 5%.
 6. Hadde det bare vært et isolert tilfelle så, men det er fullt opp av de.. Millioner av stemmesedler sendt ut pr post blir ikke gjort rede for hver valg, det er klart dette utgjør en sikkerhetsrisiko uansett hvordan man snur og vender på det. En svært stort andel stemmer allerede via post. Spørsmålet var hvorfor Trump & venner skulle nyte privilegier andre ikke har, men slik er altså ikke. Hva synes du om den norske stemmeprosessen da? Har USA noe å lære av oss?
 7. Ja, når postkassene fylles opp av stemmesedler og de flyter rundt på gata eller i søpla, så kan i prinsippet hvem som helst plukke den opp og gjøre hva han vil med den. En av de store forskjellene på å be om en stemmeseddel vs å sende ut til alle er mengden. Jo flere stemmesedler man sender ut, jo flere vil komme på avveie.
 8. Vi sender ikke ut en stemmeseddel per post til samtlige her i Norge. I USA sliter man med lite vedlikeholdte stemmeregistre, det er ikke noe felles registert over registrerte stemmere. Noen byer sies å ha flere registrerte stemme enn de har borgere. Når er person flytter kanskje han glemmer å oppdratere adressen sin osv. Problemet ved å sende ut stemmeseddel til alle er at det er mange av de som aldri kommer frem til rette mottaker. Adressaten kan ha flyttet for lengst og kan til og med være død. Postkasser fylles opp av stemmesedler ment for andre personer. Veldig sårbart for juks. Hvem som helst kan i prinsippet plukke opp en slik stemmeseddel og returnere. Når man selv ber om å få tilsendt en stemmeseddel, så fungerer det hvertfall som en sikkerhetsmekanisme - på at personen fortsatt oppholder seg på riktig adresse, er i live, etc. Selv Obama har vært småskeptisk til hele post prossesen og understreket at den må være fraud-proof. Absentee ballots are especially susceptible to manipulation (New York Times).
 9. Jo alle kan be om å få tilsendt en stemmeseddel som de selv returnerer per post dersom de ønsker det..
 10. Det er helt sikkert helt uproblematisk for Trump å fly ned til Florida for å stemme om det er det det står på.
 11. Trump er hjemmehørende i Florida, men bor og oppholder seg i DC. Aner ikke med det andre navnene som ble nenvt, men antar det er noe av det samme.
×
×
 • Create New...