Jump to content

jallajall

Medlemmer
 • Content Count

  2007
 • Joined

Community Reputation

830 :)

Recent Profile Visitors

2146 profile views
 1. Tenkte ikke ideologisk, men organisatorisk (ev fraværet av det).
 2. Antifa er litt som nynazisme. De er ikke organisert under én sentral ledelse, men organiserer seg gjerne i fraksjoner spredt rundt omkring.
 3. Det er propaganda som kommer direkte fra palestinerne, Hamas og innefra Gaza. For eksempel i form av media innslag, uttalelser, osv.
 4. Jeg vet faktisk ikke om det er så veldig mye mer nyasnert enn som så. Alle palestinerne ønsker å leve i fred, men for å kunne oppnå denne freden betyr det at Israel må slutte å opphøre som stat. Hvor utbredt vil du si denne oppfatningen er blandt palestinerne i midtøsten? (se for eksempel denne videoen postet av Alexander tidligere i tråden..ligger mange slike på YT). Man ser også hatet mot Israel som kommer ut av Gaza. Palestinerne kaller opp skolene sine etter terrorister som har drept israelske barn og ungdommer, de glorifiserer og hyller terrorister og ser på de som rollemodeller, barn på skolen blir opplært til at jihadisme og martyrdom er en bra ting, barn lærer sanger og fortellinger som handler om drap på israelere, barn læres opp til at det kun må kun finnes palestinia ikkenoe Israel, and so on.. Det er hat, hat, hat, hat - aldri oppfordringer om fred, tostatsløsninger og leve side-om-side med israelerne. For meg virker det som om de palestinere som ønsker en to-stats løsning og leve side og side med Israel er i hovedsak utflyttede palestineren som lever i Norge og andre land.
 5. Ja spør du palestinerne så sier kanskje 9 av 10 (?) det, men med et lite forbehold; De vil ikke leve side-om-side med israelerne. Israel må opphøre å eksistere der der de er i dag, de må ut av hele Palestinia. Denne oppfatningen er ikke noe jeg anser som å ville "komme til fredligie løsninger".
 6. Jeg begynner egentlig å tvile på hvor mange det er av disse sivile som ønsker å komme til fredlige løsninger. De virker å være i et enormt midretall.
 7. Ja de gjørt det hvertfall ikke av desperasjon. Jeg tror ikke palestinerne føler seg så undertrykte, men egentlig ganske overlegne. De ser på israelerne som inntrengere, israelerne har ikke rett på noe eget land eller stat - og de skal hvertfall ikke være i palestinernes eget hellige land.
 8. Det mangler et tredje alternativ. c) Palestinerne hater Israel og anerkjenner ikke Israels rett til og eksistere, og ikke pga at de føler seg undertrykte.
 9. Da Hamas' leder Yahya Sinwar viste seg offentlig for første gang etter våpenhvilen tredte i kraft var det selvfølgelig med et lite barn i uniform og med våpen.
 10. Nei, det er nok en dårlig ide..
 11. Hvis det er sånn at det er etnisk rensing å tvangeflytte israelerne fra der de bor nå, hvordan skal man klare å få palestinerne til å innse og respektere dette? Eller kanskje man heller skal slå et slag for etnisk rensing og kreve at israelerne bare må ha seg vekk?
 12. Hamas co-founder: 'Israel has no right to exist'
 13. Og det er dette det egentlig handler om.. det handler ikke om grenser eller hvor disse skal gå, men om Israels har rett til å eksistere eller ei..
 14. Støtten til hamas ser fortsatt ut til å være stor.
×
×
 • Create New...