Jump to content

0laf

Medlemmer
 • Content Count

  5889
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

0laf last won the day on June 5

0laf had the most liked content!

Community Reputation

9038 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

9794 profile views
 1. De regner vel stadig feil, enten det er 4% dødelighet, som plutselig ble til 19%, eller at mange kommuner ikke ser ut til å rapportere riktige tall til FHM, og at FHM også ser ut til å ha et noe lemfeldig forhold til tallene osv ? Det er absolutt ingen grunn til å stole på noe som helst som kommer fra svenske myndigheter akkurat nå, så langt har de vist seg å ta grundig feil i det aller meste. Om ikke annet, så har de i hvert fall funnet ut hvordan de skal finansiere koronakrisen, som de jo i starten hevdet ikke ville ramme svensk økonomi særlig hardt, ettersom de holdt alt åpent, noe de tok feil i ... igjen, Sverige er nå et av de landene som er hardest rammet økonomisk. Løsningen er ... wait for it .... redusere svenske pensjoner med 2.7%, som om de ikke var lave nok fra før, samtidig som de svenske partiene nå krangler om en ny avtale for innvandring, som vil føre til rekordnivåer av innvandrere og asylsøkere fra den tredje verden.
 2. Har du noen lenker om dette? Clover er et kinesisk selskap, startet av kinesere, deres patenterte Trimer-Tag teknologi er utviklet i Chengdu, Kina, i samarbeid med offentlige helsemyndigheter. Det ser dog ut som de har en avdeling i Australia, det hadde vært interessant å vite hva de har kjøpt opp, eller hvordan denne vaksinen er utviklet i Australia, og så kjøpt opp av kinesere, da jeg ikke umiddelbart finner noe om dette? Den kliniske testingen er altså satt bort til et eksternt selskap, Linear Clinical Research, som er et australsk selskap som spesialiserer seg på å nettopp utføre kliniske tester for andre selskaper.
 3. Frykter massesmitte etter at 624 gikk ut døra 624 coronapasienter i Romania har skrevet seg selv ut fra sykehuset i Romania. Det skjer etter at en domstol konkluderte med at den påbudte innleggelsen av coronasmittede, selv de med milde symptomer - bryter med menneskerettighetene, melder AFP. - Totalt 624 pasienter, som testet positivt for viruset, har bedt om å forlate sykehusene og risikerer nå å spre smitten i sine lokalmiljøer, sier helseminister Nela Tataru, ifølge nyhetsbyrået. Han opplyser også at myndighetene mener mer enn halvparten av de 50.000 menneskene som er i påbudt selvisolasjon etter å ha kommet hjem fra utlandet, har trosset dette påbudet. Torsdag registrerte Romania 614 nye tilfeller i den største daglige økningen siden pandemien startet. Totalt har landet med 20 millioner innbyggere registrert 30 789 smittetilfeller og 1 834 dødsfall. https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=37444
 4. Jeg ser for meg at det kan være et problem med en større influensaepidemi akkurat nå, ettersom det er en helt annen type virus en SARS-CoV-2, og derfor kanskje kan ramme mange av de samme menneskene? Det er vel ingen som vet med sikkerhet hvordan noe slik slår ut, men jeg ville tro at dersom man får både sterkt influensa og det som ellers ville vært overkommelig COVID-19, på samme tid, så kan utfallet bli langt mer alvorlig, og tiden det tar for å bli frisk bli lengre, enn dersom man bare fikk en av sykdommene?
 5. New Virus for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan, no worry, can cure with boiled donkey dung ....
 6. Vaksinen til Clover er vel en variant som bruker adjuvans, slik at mengder antigener per dose kan reduserer, og på den måten kan det produseres mer av vaksinen raskere. Clover inngikk et samarbeid med GlaxoSmithKline, å bruker deres SCB-2019 adjuvans i sin vaksine. De har nettopp begynt klinisk testing i fase 1 i Australia. Testingen utføres av Linear Clinical Research, som er eiet av australske helsemyndigheter og Harry Perkins Institute, og er så vidt jeg vet ikke en "avdeling av Clover" ? Det ble tidligere rapportert om at fase 1 skulle inkludere 90 voksne og 60 eldre mennesker, alle ved god helse, ettersom fase 1 primært er for å undersøke bivirkninger. Dersom fase 1 går problemfritt, vil fase 2 startes umiddelbart, hvor effektiviteten vil testes på en større gruppe mennesker. Linear søker forøvrig etter flere deltakere til testene nå, usikker på om dette er fase 2 man er i gang med å fylle opp, ettersom fase 1 skal ha blitt startet for noen uker siden ? https://www.linear.org.au/trials/covid-19-study/ CEVI er altså en organisasjon som har som mål å sikre vaksiner til "alle", på like vilkår. Det er derfor CEVI går inn med en del penger i mange av disse vaksinekandidatene nå, for å sikre at enkelte land ikke bare tenker på seg selv, å kjøper opp store mengder vaksine allerede nå osv.
 7. Kanskje ikke i Norge, hvor vi er til dels oppegående nok til å forstå hva en pandemi er, men i nabolandet i øst, som flyter over av erketullinger, enten de besøker norske fora eller jobber i helsemyndighetene, har det åpenbart dødd mange tusen flere enn i tidligere år. I Sverige dør det gjennomsnittlig 685 mennesker av influensa hver sesong, så langt har 5500 mennesker dødd i Sverige av COVID-19, på bare noen måneder, det tallet er trolig mye høyere ettersom Sverige kun registrerer dødsfall hvor det foreligger positiv laboratorieprøve, slik at svært mange døde trolig ikke en gang er med i den statistikken. Det er skammelig at man som svenske har så lite respekt for sine 5500 døde landsmenn og deres familier, at man fremdeles oppfører seg som en komplett idiot, å hevder dette ikke er noe verre enn en vanlig influensa.
 8. Omtrent 40% av markedet for medisiner er tradisjonell medisin i mange asiatiske land, særlig Kina. Tradisjonell kinesisk medisin går trolig minst 3500 år tilbake, det finnes angivelig skrifter og oppskrifter som er over 2000 år gamle. Mange av disse tradisjonelle medisinene har beviselig effekt, vi bruker jo i dag opioider, samt at planter som "Qui Hong", som den heter på kinesisk, som har blitt brukt i tusenvis av år som medisin for malaria i tradisjonell kinesisk medisin, brukes nå til å lage moderne medisiner mot nettopp malaria. https://www.sandoz.com/stories/access-healthcare/plant-medicine-how-ancient-plant-based-remedy-became-modern-malaria Aloe Vera brukes i alt mulig rart, også kjent som "Lu Hui" på kinesisk, som tradisjonelt ble brukt av kineserne mot alt fra forstoppelse til hudproblemer. Cannabis gis i dag på resept mange steder i verden, å har åpenbart en effekt for mennesker med visse lidelser, men har i 2000 år blitt brukt i tradisjonell kinesisk medisin. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5345167/ Jeg personlig bruker ikke tradisjonell medisin, urter eller den slags, men at det virker, og at flere milliarder mennesker vet at det virker, er helt utvilsomt. At det samtidig finnes kvakksalvere og oppskrifter som ikke har noen effekt, er nok også helt sikkert. WHO har en egen avdeling for tradisjonell kinesisk medisin, men de har på ingen måte legitimert all tradisjonell medisin med et pennestrøk. Det de har gjort, er å utvide ICD, den internasjonale klassifisering av sykdommer, til å inkludere et kapittel om tradisjonell kinesisk medisin, ettersom det vil gjøre det lettere for mange i asiatiske land å bruke standarden, samt at det blir lettere for leger i vestlige land, å eventuelt bruke tradisjonell kinesisk medisin. En femtedel av verdens befolkning bor tross alt i Kina, i tillegg kommer en rekke andre land i området som også bruker noe tradisjonell kinesisk medisin, slik at antallet brukere er enormt, å det gir derfor mening at WHO legger til rette for at medisin som er brukt i så mange tusen år, av så mange milliarder mennesker, for en hel rekke sykdommer, også tas med i klassifiseringer osv. Det er dog ingen tvang, det er ingen som trenger å uroe seg for at de vil få servert kokt eselskinn på norske sykehus dersom de blir innlagt for kreft e.l.
 9. Kanskje det passer best med bilsex i garasjen for dere 😁 Det blir billigere enn å kjøre flere timer også. Risikoen for å bli oppdaget ute i resten av verden er nok alltid til stede, det finnes folk og fe i de mest avsidesliggende avkroker, men det er jo gjerne derfor folk har sex i bilen, for spenningen ved å kanskje bli oppdaget av en eller annen gammel gris som er ute å går tur med hunden ?
 10. Hmm, i mars var Sverige dårligst, nordmenn og dansker hadde redusert antall reiser mer enn svenskene. For to uker siden rapporterte Svenske Dagbladet at reiser internt i Sverige hadde økt en hel del i det siste, ettersom mange svensker dro på ferie til Gotland og Västra Götaland osv. https://www.svd.se/farre-och-kortare-resor-under-midsommarhelgen Nå er de plutselig best i norden, å reiser mindre enn sine naboer. Det er forsåvidt ingen konflikt der, de kan fremdeles være best i Norden dersom de andre landene har økt interne reiser dramatisk. Likevel så er det noe som skurrer her, hvordan klarer Sverige å redusere antallet reiser med 11% fra februar, når vi vet at det nå er fellesferie, og den tiden flest reiser ? Enten må svenskene ha reist jævlig mye i februar, i starten av pandemien, eller så er det noe annet som ikke helt stemmer her ?
×
×
 • Create New...