Jump to content

0laf

Medlemmer
 • Content Count

  3791
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

0laf last won the day on May 17

0laf had the most liked content!

Community Reputation

4321 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 1. Raw, kanskje ? 2. Vær mer spesifikk, når omtrent er filmen fra, hvilken tidsperiode gjengir den, hvor gammel omtrent er jenta,
 2. Hvor mange tror du det finnes? Jeg har ikke eksakte tall, men det finnes minst 7 millioner forskere i verden, i følge Google og Quora, som bruker rundt 15 500 000 000 000 NOK på forskning i følge Unesco. Hvor mange av de som jobber med klimaet, vet ikke jeg, men ettersom klimaforskning er en av de aller største forskningsområdene i vår tid, og med finansiering verden sjelden har sett maken til, så er det sikkert en god del av de. Dersom man anslår at kun 6% jobber med klimaet, så er det en halv million forskere, som bruker 1 000 000 000 000 (1 billion) kroner i året, på klimaforskning. 1 000 000 000 000 norske kroner (en billion) er ikke stort i global sammenheng, det er noen få prosent av BNP til land som Kina og USA, og noen få promille av verdens samlede BNP. Jammen ikke lett, noen rapporter bruker lange tall, noen korte, pluss valutakonverteringer osv. så jeg får vel heller poste tallene med korrekt antall nuller i stedet. Det er selvfølgelig mye enklere når man kun er et troll, og ikke har postet et eneste tall eller en eneste lenke til noe nyttig, da slipper man slike problemer.
 3. EU bevilger allerede 300 milliarder kroner i året til i hovedsak forskning, gjennom blant annet Horizon 2020. Det er allerede gjort klart at andel "klimapenger" trolig vil økes til minimum 25% av EU's totale budsjett i neste periode, fra 2021 til 2027, som betyr at bevilgningene vil øke til rundt 350 milliarder kroner årlig, ettersom anslått årlig budsjett vil ligge noe over en billion kroner årlig. USA bevilger omtrent 350 milliarder kroner årlig til i all hovedsak klimaforskning, gjennom blant annet NASA, EPA med flere. I tillegg kommer bidrag til klimaforskning direkte fra de enkelte landene i EU, samt resten av verden, som for eksempel Norge, som alene bruker over 10 milliarder på klimaforskning årlig innad i landet. I dag er Kina verdenslederen på klimatiltak og forskning, landet bruker billioner, trolig mer enn hele Europa sammenlagt. Bare i 2017 brukte Kina en billiard kroner, altså tusen billioner, på fornybar energi, mye av det på forskning. India har også begynt å bruke store beløp, etter at en rapport kom frem til at India ville måtte bruke 23 trillioner kroner på klimatiltak før 2030 for å nå sine klimamål. CPI anslår at rundt halvparten av finansiering av klimaforskning kommer fra statlige tildelinger, mens rundt halvparten kommer fra private og næringslivet, slik at du kan doble tallene for å få med det som brukes av blant annet private selskaper på klimarelatert forskning. CPI anslår også i den samme rapporten at det ble brukt 5.6 billiarder norske kroner, altså 5600 billioner kroner, på klimatiltak og forskning i 2018. Det som virkelig er hysterisk, er at du tror forskning på vår tids største problem, ikke tildeles en billion kroner i året allerede 1 billion, av de estimerte 5600 billionene verden bruker på klimakrisen, går garantert til forskning og aktivister, trolig er summen betydelig høyere.
 4. Når man betaler peanøtter, ender man opp med apekatter, i den grad noen billioner kroner er peanøtter !
 5. Forhåpentligvis styrer andre aktivister, og til og med forskere, også over sine egne midler ? Dersom du holder på med en politisk debatt, så er vi nok langt i fra hverandre, jeg diskuterer nemlig klimapenger som går til aktivister og forskere, og det er estimert at omtrent halvparten av slike midler kommer fra private og næringslivet.
 6. Har du selektiv hukommelse, eller husker du ikke at det var nettopp deg som hevdet at klimapenger ikke går til aktivister ? Dette er jo bare tull, du ser ikke ut til å vite hva du selv diskuterer en gang, men endrer mening i hvert innlegg du poster, samt at du gjentatte ganger hevder at jeg er uredelig og skriver "bullshit". Det fremstår mest som trolling, med meningsløse og endeløse diskusjoner som ikke handler om temaet og sløser bort tid, hvor du ikke lengre vet hva du selv har skrevet fordi du bare surrer ?
 7. Dersom du leser tråden du har postet gjentatte innlegg i, så finner du sikkert ut av det.
 8. Jeg antar de får penger fra de som gir de penger, medlemmer, donasjoner osv. Ser ikke helt at det er relevant hvor pengene kommer fra, det er jo uansett klimapenger som går til aktivisme ?
 9. Oljedirektoratet faktisk, et statlig direktorat var sikkert veldig relevant når du hevder at aktivister og forskere ikke mottar klimapenger? Det er bare å bøye seg i hatten, godt trollet, jeg har sjeldent lest maken til trolling, og jeg går rett på limpinnen, å forsetter å svare på tullet, hver gang !
 10. Du ser ingen problemer med å sammenligne næringslivet, som produserer varer, med forskning og aktivisme? At for eksempel oljebransjen, som produserer olje, omsetter for mer penger enn det klimaforskere og miljøvernorganisasjoner bruker opp, er helt åpenbart. Oljeutvinning koster store summer i arbeidskraft, plattformer, rigger, tankskip, raffinerier og annet utstyr, det er trolig en av verdens mest kostbare bransjer. Det er likevel store penger som går til aktivister og forskere, Greenpeace blåser alene gjennom 3.5 milliarder kroner i året, uten å produsere noe som helst, og FN's grønne klimafond, som Norge bidrar med rundt 800 millioner kroner i året til, forventer også å bruke rundt 3.5 milliarder på klimaet ... hvert år. Hva IPCC koster vet ikke jeg, men det er sikkert ikke rent lite, og Paris-avtalen vil trolig alene koste 1 billion kroner i året å gjennomføre. Dette er nærmest rene kostnader, pengene går ikke til driftsmateriell for å produsere varer som verden trenger, slik som olje. Dersom du i stedet sammenligner de summene som brukes på klimaet, med annen aktivisme og forskning, for eksempel på kreft eller utryddelse av malaria, så snakker vi virkelig om musepiss. For en billion kroner i året, kunne vi trolig gitt rent vann og mat til alle i verden, samt utryddet et par tre globale sykdommer.
 11. Under og etter krigen var det også kvoter på bilimport, og i 50-årene fikk kun 3-4% av søkere tillatelse fra Staten til å kjøpe seg bil. Kvotesystemet ble fjernet 1. oktober 1960, hva om vi innførte det igjen, slik at kun 3-4% av de som ønsker å kjøpe seg ny bil, får lov, etter søknad. Sammen med matkupongene, ville det blitt bra for miljøet ?
 12. Vel, Mac starter hver gang, problemfritt, uten krasj, uten oppdateringer som krasjer, programmer som krasjer, blå skjerm .... osv. Det er noe en Windows-maskin ikke kan gjøre. Hva er så alle de tingene en Windows-maskin kan gjøre, som ikke en Mac kan ?
 13. Jeg får visst hjelpe deg litt, jeg svarte altså på et innlegg ... som ikke var ditt ... ... så sporer du helt av ... Og jeg svarer deg, av en eller annen merkelig grunn, noe jeg åpenbart ikke burde gjort ... Hvorpå du siterer teksten ovenfor, og svarer med : Så du snakker ikke om 4 billioner her, som altså var det jeg skrev, som du sammenlignet med fossilkraft-industrien, nå snakker du om noe helt annet, plutselig ? Var det ikke også slik at påstanden om det går mye klimapenger til forskning og aktivister er falsk, i virkeligheten går pengene til elbiler ? Det er litt av språk og en debatt-teknikk, du hogger rundt deg og hevder alle andre enn deg selv skriver irrelevante innlegg og bør slutte å poste, mens du selv sporer helt av og er direkte ufin i enkelte innlegg, mens du ror så godt du kan. Lykke til videre.
 14. Hva om du går tilbake i tråden, å ser at jeg faktisk kommenterte en annen debattants innlegg, før du sporet dette helt av med vås og kverulering når du hevdet at 4 billioner er et musepiss, og at det faktum at en del klimapenger går til forskning og aktivister var "falske påstander" ?
 15. Det er vel summen av arbeidet prosessoren gjør på det tidspunktet, har du forsøkt å sette i gang andre oppgaver som bruker prosessoren, og står den da fremdeles alltid på 0.78GHz ?
×
×
 • Create New...