Jump to content

0laf

Medlemmer
 • Content Count

  4216
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

0laf last won the day on January 20

0laf had the most liked content!

Community Reputation

5630 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

8732 profile views
 1. Jeg synes Norge skulle ha en propagandaminister. Jeg har personlig mulighet til å ta et par år fri fra jobb for å fylle den statsrådsposten, det er bare å ringe meg, Erna !
 2. Så du ønsker egentlig ikke andres meninger i tråden din, det var et forsøk på å redegjøre for at man bør unngå å jobbe som butikkmedarbeider, fordi du har en del fordommer ? Du skrev : Jeg kan ikke finne igjen disse to påstandene i artikkelen, Lise Frønes virker svært fornøyd med sitt karrierevalg, som sikkert mange andre butikkmedarbeidere også er, så det er vel noe vås du har kokt sammen med en litt "ovenpå og ned" holdning hvor du tror at de som jobber i butikk ikke helt har tenkt gjennom sin karriere? Det fremstår jo som om du ønsker andres tanker på disse to påstanden, personlig kan jeg ikke se at det er noe problem å jobbe i butikk, og dersom noen ønsker det, så er det helt topp, noen må jobbe i butikkene også, selv om du fantaserer om at de ikke når pensjonsalder eller får dårligere dametekke av den grunn.
 3. Hvilke akademiske kvalifikasjoner er dette, fint om du skriver litt mer spesifikt, personlig kan jeg ikke se at webdesigner og doktorgrad i filosofi kvalifiserer til klimaforsker, men det er mulig jeg tar feil? Takk for at du nok en gang beviser at du har absolutt ingenting konstruktivt å komme med. Jeg forsøker ikke motbevise noe som helst, men setter spørsmålstegn ved at man kritiserer andres forhold til "bloggosfæren" ved å selv lenke til en blogg skrevet av en klima-aktivist, men det gikk rett over hodet på deg. Har ingen aning hva en Forbes-artikkel skrevet av en pensjonert leder i oljebransjen har med dette å gjøre, det er vel nok et eksempel på at du ikke henger helt med?
 4. Han var webdesigner fra 1994 helt frem til 2012, det året han begynte på sin doktorgrad i filosofi, som var det samme året han skrev rapporten om 97% konsensus. Han startet Sceptical Science i 2007, lenge før han begynte på den doktorgraden. Hans forskning som viser 97% konsensus er kritisert i så å si alt av vitenskapelige tidsskrifter, og selv Mike Hulme, en av verdens mest anerkjente klimaforskere, mener den rapporten er det reneste vås og bygger på feilaktige metoder. Han var altså webdesigner, som samme år hadde startet på en doktorgrad i filosofi, når han skrev rapporten om 97% konsensus, dette er ikke noen stor hemmelighet. Når man kritiserer andre for å følge med på "bloggosfæren", og så siterer aktivist-bloggen til John Cook som bevis for noe som helst, så har man åpenbart gått i sin egen felle.
 5. Dette ordner seg, samferdselsminister Hareide er på saken, 70% flere kirker vil gjøre at bilkøer blir en saga blott !
 6. Her er hans CV https://skepticalscience.com/docs/John_Cook_CV.pdf Han tok sin doktorgrad i 2016, og har vært ansatt ved George Mason Universitet siden 2017. Når han skrev rapporten om "97% consensus", i 2012-2013, var han webdesigner og laget tegneserier, ikke forsker !
 7. Sceptical Science er bloggen til webdesigneren John Cook, ser ut som du henter informasjonen din fra bloggosfæren selv, i stedet for klimaforskere ?
 8. Mens oljeselskapene sikkert har like store forventninger til en ny olje- og energiminister som har vært for utbygging av Lofoten, stemt i mot stans av tildelingen av nye blokker, og generelt ser ut til å støtte norsk petroleum i de fleste saker ... hvor hun har vært til stede vel og merke, for voteringsoversikten på Stortinget viser at hun stort sett aldri er der når stemmer skal avgis ?
 9. Jeg spør igjen, etter å ha finkjemmet artikkelen, og skumlest alt Gjerris har skrevet de siste årene, hvor er denne forskningen ? Det ser ut som om han skriver om religion og etikk, det hadde vært veldig interessant å lese noe reell forskning på mennesker som fornekter at klimaendringene er menneskeskapte, og hvorfor det er slik, men denne mannen ser ikke ut til å ha arbeidet med noe i nærheten av det emnet ? https://scholar.google.com/citations?hl=en&user=JXJ57NgAAAAJ&view_op=list_works&sortby=pubdate
 10. Dette er kun for deg, og er topp-hemmelig, alle andre som leser kan hoppe videre til neste innlegg nå ! Jeg har fått tilgang til strengt klassifiserte bilder som er lekket fra NASA, dette er super-duper under radaren hemmeligholdt, og må ikke viderepostes eller opplyses til andre, det er veldig viktig at ingen andre enn deg ser dette, men her er bildene, som du ser er det åpenbart at ryktene om at jorden er rundt er sterkt overdrevet !
 11. Nei, det fikk jeg ikke med meg, ettersom det ikke står noe om det i artikkelen, eller i hans CV, så vidt jeg kan se er han teolog som forsker på etikk ? https://ifro.ku.dk/cv/cv_mickey_gjerris_070317.pdf/ Kanskje du kan opplyse meg om hvor jeg finner denne forskningen ?
 12. Så hvem avgjør hvem som kan noe, og hvilke av disse vi kan stole på? Er det en egen utdannelse innen klimaforskning, og er dette et felt hvor man har en egne forskere med snever ekspertise om klimaet, som vi andre bør lytte til, i stedet for å lytte til teologer, statsvitere, meteorologer, journalister og andre ? Hva med konsensus? 97% er jo enige i alt om klimaendringer, i det minste er det en rapport skrevet av en webdesigner som hevder dette, så kan vi stole på at webdesignere vet mer om konsensus innen klima enn oss andre? Hva med Cicero, Norsk Senter for klimaforskning, de må vi kunne stole på, med Kristin Halvorsen som leder, og med en statsviter og landbruksøkonom som fremste klimaforskere?
 13. Ja, det gjør det, mye verre faktisk. Sonos selger et produkt som teknisk sett kunne vart i flere tiår, det er tross alt en høyttaler, og det er ikke noe sikkerhetsaspekt eller tekniske nyvinninger som gjør at produktet må byttes ut. Den eneste årsaken til at mange nå må bytte ut sine høyttalere, er at Sonos aktivt gjør det slik at folk må bytte, selv om produktet egentlig fungerer like godt som et nytt. Samtidig vil selv splitter nye høyttalere kanskje slutte å fungere optimalt dersom man har gamle høyttalere i systemet, og høyttalere Sonos har solgt frem til bare noen få år siden er rammet av dette. Det er ingenting annet enn ren svindel, folk har kjøpt en dyr høyttaler fordi den har visse muligheter og kan oppdateres, og så bare noen få år etter får de ikke lengre det produktet de har kjøpt. Nå har ikke jeg personlig Sonos, har valgt en annen løsning, men ser helt klart problemet for de som har kjøpt dette. Edit: Nå snur altså Sonos, som er bra, de har selv oppdaget at dette var tidenes flause https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/P9BO8R/sonos-sjefen-beklager-i-apent-brev
 14. Så du vet ikke en dritt om dette, men belærer likevel andre i hva som er rett og galt? Er dette da kun basert på hva du leser i mediene, eller kommer denne skråsikkerhet fra noe annet sted? Jeg spør fordi det kunne være særs interessant å vite hvordan man kan skrive hundrevis av innlegg hvor man er helt skråsikker på at man har rett, og at vitenskapen er "fakta", når man ikke vet en dritt om emnet ?
 15. Dette oppsummer svært godt enkelte menneskers tro på egen fortreffelighet, intet annet. Det er urovekkende at enkelte tror de bare kan slutte å forholde seg til sine meningsmotstandere, heldigvis fungerer ikke verden slik.
×
×
 • Create New...