Gå til innhold

0laf

Medlemmer
 • Innlegg

  11 067
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  66

0laf vant dagen sist 21. november

0laf hadde mest likt innhold!

3 følgere

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

16 416 profilvisninger

0laf sine prestasjoner

26,4k

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

 1. Og det må man skylde på FN for, etter min mening. Det er FN som har holdt dette gående i all evighet, som har gjort det slik at palestinere er evige flyktninger, selv når de er bosatt i andre arabiske land, etter flere generasjoner, og som har en egen organisasjon kun for palestinere (UNWRA) som sysselsetter terrorister og gærninger over en lav sko, og som i årevis har støttet palestinske terrororganisasjoner. Palestinere har siden den gangen "palestinere" ble oppfunnet, nytt en særstilling uten like. Ingen på kloden har fått så my bistand, og så mye hjelp som palestinerne, uten at det har hjulpet stort. Palestinerne hadde trolig hatt det bedre dersom verdenssamfunnet ikke sydde puter under armene på de, og i større grad lot de klare seg selv, i stedet for å gi de falskt håp i 70 år, og la ekstremisme vokse, i et samfunn som absolutt ikke fungerer.
 2. Flyktninger? Reise hjem hvor? Disse har aldri vært israelere, de fleste forlot Israel under opprettelsen i 1948 og krigen som fulgte (nakba), før de noen gang hadde israelsk statsborgerskap. Noen ble fordrevet, andre flyttet frivillig av ymse grunner, og andre igjen ble rett og slett tvangsflyttet. Gaza og Vestbredden var tross alt del av Egypt og Jordan på den tiden, og en hel del arabere fant det nok mer bekvemmelig å bo i en arabisk muslimsk stat, enn i Israel, på det tidspunktet. Svært få av disse lever enda, og man vet heller ikke hvor mange som hadde vært interessert i å flytte til Israel nå, så det er egentlig helt irrelevant. Mange av disse forlot riktignok sine eiendommer, forretninger og annet, og hadde trolig ingen planer om å returnere. I et knøttlite land, som trenger alle ressurser det har, så er det på ingen måte merkelig at man innfører en lov som gjør det mulig å konfiskere forlatt eiendom, slik at den kan brukes av andre. Så oppsto det åpenbart problemer når Israel tok kontroll over Gaza og Vestbredden i 1967, nesten 20 år senere, og mange av de som hadde flyttet dit sikkert innså at de like gjerne kunne bodd i Israel, men da var det for sent. I Jerusalem ble derimot loven benyttet grovt feil, hvor Israel ofte tok arabernes eiendom over en lav sko, og dette var åpenbart feil, og burde vært rettet opp. Det toget har nok gått dog, da de delene av Jerusalem som var mest utsatt for dette, i dag er nærmest 100% jødiske, og det er neppe aktuelt å gi tilbake eiendom nå i dag, selv om de burde gjort det. Det kan kanskje være noen få palestinere som er interessert i å flytte til Israel, få tilbake sine eiendommer som de ble fratatt for 70 år siden, men de aller fleste palestinere tar lang fart å driter i dette, det er egentlig helt irrelevant, da det de ønsker er hele landområdet fra elven til havet, altså hele Israel, som de mener er okkupert. Da spiller det liten rolle om Akhmed på nitti får tilbake hytta han forlot i 1948.
 3. Igjen, som andre har nevnt, dette er reinspikka rasisme. Det er staten Israel, og israelere, som ufører angrep mot Gaza, ikke jøder andre steder i verden. Jøde kan forøvrig bety to ting, noen er etniske jøder, andre er jøder fordi de bekjenner sin tro til jødedommen, så i utgangspunktet drar du rimelig mange over samme kam her, kun basert på deres tro. Det er forøvrig slik at arabere deltar i det israelske militæret, i Knesset, og stort sett alle andre steder, så det er noe pussig at du mener man ikke kan skylde på de arabiske israelerne, og at de alle er fritatt. Det finnes forøvrig også arabiske jøder, altså arabere som er religøse jøder, hva med de? Jeg tipper du også mener at alle verdens arabere ikke er medskyldige i terrorangrepene til Hamas? Det vil si, i din verden er det legitim motstandskamp, så det er kanskje ikke så nøye om alle verdens arabere støtter masseslakt av 1200 sivile. Svaret er "ja". Dessverre. Støtter man en terrororganisasjon som har utført et av tidenes mest grusomme terrorangrep, så må man nesten regne med motangrep. Det sagt, så er det ikke alle på Gaza som støtter Hamas, så her er det åpenbart mange uskyldige palestinere som får lide også. Men, de som støtter Hamas, må også ta smellen for den støtten. Man kan ikke støtte terror og elendighet, å tro at man kan gå "fri", bare fordi man er palestiner. Som man reder, som man ligger. Legg neste ferie til Gaza, og fortell oss om fordommene etter den, dersom du kommer tilbake !
 4. Det ble gjort i 2005? Israel trakk ut alle soldater, sivile, bosetninger og alt annet i 2005, fra Gaza. Hamas styrer som du vet kun i Gaza, og er ikke okkuperte. De kunne benyttet alle milliardene de har fått av vestlige land til å bygge et nytt Dubai for sine innbyggere, og funnet fred og fordragelighet med israelerne. I stedet har de brukt alle pengene på raketter, tuneller, og gjort Hamas-lederne til milliardærer. Det finnes ingen legitim motstandskamp, kun terrorister som dreper uskyldige fordi deres mål er å drepe alle jøder, intet annet. Hadde målet vært å opprette en stat for det palestinske folk, så hadde de gjort det for lengst. De har hatt tilbudet en rekke ganger fra Israel.
 5. Eventuelt at terroristene de har som naboer, er gode på å dytte folket foran seg. Man ser det man vil se. Og hvem hadde så rett på det? Det har aldri eksistert noen palestinsk stat, og området tilhøre tyrkerne (osmanene) i et halvt årtusen før Israel ble opprettet, så da er det vel tyrkerne som har retten, ikke noen arabere fra ymse naboland? Målet til Hamas er å utslette staten Israel, og helst alle jøder. Det er relativt enkelt å finne utav dette, ettersom de selv har uttalt det. At Israel har en dårligere sak, desto flere palestinere som blir drept, har du dog rett i, og du har også rett i at dette er et av Hamas sine mål, å stille Israel i et dårlig lys, ved å ofre sin egen befolkning, bedre kjent som "martyrer" i de palestinske områdene. En enstatsløsning ville derimot ikke vise oss hvordan jødenes demokrati fungerer. Tvert i mot. Skulle alle "palestinere", som ser ut til å formere seg som kaniner, bli israelske statsborgere, så har man straks et muslimsk kalifat hvor alle jøder blir enten drept eller utvist ... litt som i Gaza, eller nei, akkurat som i Gaza !
 6. Har nevnt dette tidligere, men palestinere skal altså forskjellsbehandles, som det også nevnes i intervjuet, så det er ingen stor hemmelighet der. Dersom man anser at Gaza og/eller Vestbredden ikke er okkupert, men har selvstyre, så er innbyggerne underlagt lovene som gjelder der. Israel har kun lov til å anholde personer i henhold til militær lov, ikke ordinær israelsk strafferett. Dersom man derimot anser Gaza og/eller Vestbredden for okkupert, så gjelder Genevekonvensjonen : "The Occupying Power is under an obligation to restore and ensure, as far as possible, public order and safety while respecting, unless absolutely prevented, the domestic laws in force in the occupied territory". Israel har ingen mulighet til å innføre israelsk lov på okkupert område, ettersom det strider med Genevekonvensjonen, og det er derfor i beste fall militær lov som gjelder. Dersom Israel benyttet ordinær israelsk strafferett mot palestinere, ville det helt korrekt antyde at de palestinske områdene var annektert av Israel, noe som heller ikke er ønskelig. Det er heller ikke politistyrker som opererer i disse områdene, men militære styrker, som også gjør at militær lov gjelder. Samtidig er det åpenbart at folk som kaster stein på militære styrker, eller forsøker å detonere selvmordsbomber, knivstikke, eller på annen måte angripe israelske styrker, må straffes. Det eneste alternativet da, er militær lov, og i mange tilfeller administrativ varetekt. Israelske barn, som i de fleste tilfeller er ungdommer mellom 16 og 18 år, som kaster stein eller på andre måter angriper militære styrker, bør få en reaksjon. De kan på generelt grunnlag ikke stilles for en sivil rett, eller være underlagt ordinær israelsk lov, ettersom det strider med internasjonale lover, så hva er alternativet? Personlig mener jeg de burde slutte å fengsle personer under 18 år, men forstår samtidig at det ikke er noe særlig alternativ. Israel har ingen mulighet til å drive barnevern eller ungdomsarbeid i palestinske områder, og det er lite som tyder på at palestinerne selv vil ta tak i dette. Om noe, så burde Israel i det minste slippe fri de som kun er fengslet for steinkasting, eventuelt med en advarsel om at gjentatte lovbrudd vil straffes med fengsel, og deretter hatt egne ungdomsfengsel med "propaganda-ministeriet" til stede, for å forsøke å få disse ungdommene til å bli noe annet enn terrorister når de vokser opp.
 7. Bombingen av Gaza er i full sving igjen. VGs lokale reporter, Sami Abu Salem, som tidligere har spredd Hamas-propaganda i ymse andre nyhetskanaler han også jobber for, forteller at han har mistet huset sitt, og nå oppholder seg på et lokalt sykehus. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/JQmEj8/vgs-lokale-reporter-det-er-bombing-over-alt
 8. Hovedgrunn for å angripe sykehuset, var at det ble benyttet av Hamas, noe som vel må sies å være bevist. At de skal behøve å bevise at det finnes en større kommandosentral under sykehuset, er noe du har funnet på. Forøvrig var det vel ikke rare angrepet? Etter å stått på utsiden av sykehuset i lengre tid, ringte IDF å sa i fra at de kom inn, uten den hele store dramatikken.
 9. Det må du nesten spørre deg selv om, dette er besvart for lengst, og er som nevnt ikke særlig relevant, men du fortsetter å gnåle om det?
 10. De samme gislene forteller om grusomme forhold, blitt holdt under bakken i ukevis, nesten ikke mat osv. Når man står på Gaza, og er i ferd med å bli løslatt, så sier og gjør man vel hva som helst, high five osv. Så tar man heller kritikken når man er hjemme igjen, i stedet for å risikere å bli skutt på gata i Gaza. Tja. tvilsomt. Det som trengs her, er ikke noe kommandosenter på størrelse med Pentagon, med alt det siste i teknologisk krigføring, det eneste som trengs, er bevis på at Hamas har benyttet sykehuset i sine operasjoner. I det øyeblikket sykehuset benyttes av en stridende part, så mister det sin beskyttede status. Det spiller ingen rolle om det var tidenes hovedkvarter, eller et lite fristed Hamas benyttet nå og da. Forøvrig har man funnet tuneller, en hel del våpen inne i sykehuset, overvåkningsvideoer som viser væpnede terrorister inne i sykehuset, også med gisler. Det er funnet døde gisler i tilknytning til sykehuset, en bil full av våpen, tilhørende Hamas, inne på sykehusområdet osv. Det er veldig liten tvil om at Hamas har operert ut fra Al-Shifa og andre sykehus, det eneste det er tvil om, er omfanget, men det er jo egentlig helt irrelevant for hvorvidt sykehuset hadde status som beskyttet eller ikke.
 11. Bevisene på massive underjordiske kommandosentre har latt vente på seg, og eksisterer trolig ikke. Det er dog ikke nødvendig. Det er mer enn nok bevis på at Hamas har benyttet al-Shifa sykehuset, både videoer og funn, som gjør sykehuset til et legitimt mål. Det sagt, så bombet de jo ikke sykehuset, IDF gikk inn og tok over kontrollen relativt fredelig, og ga Hamas mer enn nok tid til å forsvinne fra sykehuset, stenge tunneller osv.
×
×
 • Opprett ny...