Jump to content

PaladinNO

Medlemmer
 • Content Count

  3632
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1304 :)

About PaladinNO

 • Birthday 03/04/1985

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

14383 profile views
 1. Jeg har sett på det allerede, og jeg likte designet, men jeg synes det har alt for mange svarte detaljer. Ønsker så mye hvitt som mulig (har vurdert å få kabinettet lakkert). Og så har jeg lyst på noe jeg ikke har sett så mange har. F.eks. Thermaltake Core X9 Snow Edition...men det er såklart heller ikke å få tak i. https://www.thermaltake.com/core-x9-snow-edition.html
 2. Takker, og jeg har allerede sett på 011 XL: https://www.proshop.no/Kabinett/Lian-Li-PC-O11D-XL-ROG-White-Kabinett-Full-tower-Hvit/2859495 ...men hverken designet eller vannkjølingsoptimaliseringen er noe jeg spesielt likte. Så det kabinettet har jeg egentlig slått fra meg.
 3. Heisann, jeg skulle gjerne hatt litt feedback og en second opinion her... Jeg går (sitter?) å vurderer et nytt kabinett (...skal visst aldri bli ferdig med "Ghost" ). Fractal Design Define R6 som jeg har nå er et utmerket mid-tower, og var akkurat det jeg var ute etter opprinnelig. Men etter at 3080-kortet kom i hus så ser hele konstruksjonen litt...feildimensjonert ut, og med et skjermkort som ser alt for dominerende ut. Jeg skal også fjerne alle harddiskene (muligens untatt 1 stk.) og gå for ren SSD-lagring, så hele poenget med rack løsningen som Define R6 har mulighet for er egentlig ikke relevant lenger. Kabinettet jeg ser for meg er nå er Be Quiet Silent Base 802 TG White (siden Lian Li V1000LA, Lian Li A76A, Lian Li V2130 og Be Quiet Dark Base Pro 900 White ikke lenger er å få tak i). https://www.proshop.no/Kabinett/be-quiet-Silent-Base-802-TG-White-Kabinett-Miditower-Hvit/2914301 https://www.bequiet.com/en/case/2048 Er en del større enn Define R6 (f.eks. 3x 140 mm i front istedet for 3x 120 mm som R6 klarer), men det har den åpne løsningen som (etter å ha jobbet med et Define R7, som i motsetning til R6 kommer åpent fra fabrikk) jeg tror kan bli mye finere enn den innestengte løsningen R6 tilbyr pr. idag. Jeg vet R6 også kan åpnes på samme måte, men det fjerner alle muligheter for 3,5" harddisker, og jeg ser for meg å ihvertfall ha 1 stk av ren praktiske årsaker. Silent Base 802 skal visstnok også støtte glassdør på begge sider, men det må jeg høre med Be Quiet support om, samt tilgangen på en ekstra glassdør. Men det er ikke noen deal breaker.
 4. Pff, bare 1,5 år - såpass må man forvente. Jeg lurte spesifikt på den interne USB-C-kabelen fordi jeg ikke har sjanse til å få montert min. Den kabelen i kabinettet er av en eller annen grunn mye kortere enn alle de andre som går til hovedkortet (USB 2, lyd, start / reset etc.). Og jeg har ikke klart å finne en ren forlengerkabel (som ikke bare er en overgang) på nettet for intern USB-C male / female. Må tilstå jeg faktisk ikke har prøvd å se om den når frem til kontakten på hovedkortet i det hele tatt, men jeg gadd ikke ta meg bryet siden jeg ikke eier en eneste USB-C enhet.
 5. Men GTX 1080 Ti var jo nærmest et kort Nvidia angret på at de lagde så bra som de gjorde. Noe tilsvarende i ytelseshopp idag er vel strengt tatt umulig. Jeg angret aldri på kjøpet av mitt EVGA GTX 1080 (ikke-Ti) desember 2016 til 7595 Kr. når jeg kom fra et Asus GTX 670 (ble en kort bruk av et Asus GTX 780 som kveldet altfor fort). 1080-kortet tjente meg godt frem til 3080 Aorus Xtreme ankom februar i år, og selv om jeg strengt tatt ikke trengte en oppgradering (har dog ikke prøvd 1080-kortet i .Cyberpunk på maks grafikk...) så var det en effektiv 100 % FPS økning. 40 FPS i Dying Light med 1080-kortet; 80 FPS med samme innstillinger med 3080-kortet. Fikk 5000 Kr. for 1080-kortet, med en skikkelig rens og ny kjølepasta (og montering av VRM thermalpads som EVGA "glemte" med min batch av kortet). 3080 Xtreme kostet 10500 Kr. Dobbel pris for dobbel ytelse var definitivt verdt det for meg.
 6. Jeg må kutte ned en del på sitatet, for selv om slike tall er både interessante og høyst relevante for oss som har bygget en PC før, så er det mye enklere for en nybegynner å huske på at man skal bruke 1 dedikert kabel per inngang istedet for å ta stilling til hvor mye strøm hvert enkelt skjermkort kan trekke. En nybegynner vil stort sett ha ting enklest mulig. Jeg husker fortsatt da jeg bygde mine første PC-er. Jeg lurte på hvordan skjermkortet skulle få optimal strøm når det plutselig var mer enn en inngang på det. Internett sa både at en kabel var nok (i.e. pigtail), og alt ifra at det måtte være 2 kabler til at det kunne være 2 kabler. Så da bare fulgte jeg det mest logiske som var å bruke 2 kabler for å være på den sikre siden. Og dette var før jeg ante noe om single- og multirail strømforsyninger (for å dra inn andre tekniske ting som kan spille en rolle hvis man seriekobler for mye). Eneste interessante for meg idag er om jeg kan fjerne en strømkabel er kun for det estetiske.
 7. Alt i orden, har ikke noe særlig kontakt med div. onkler / slekt uansett. ^^ Ante meg at det var Ahus. Fikk en melding fra dem litt etter først innlegg, hvor de første fire tallene var de samme. Prøvde både 1880, 1881, 180 og Gulesider, samt Google, og ingen hade info om nummeret. Derav spørsmålet her. Men da anser jeg tråden som løst. Takker alle for hjelpen.
 8. Jeg tror jeg vet hva det gjelder, og hvis jeg har rett så har jeg allerede gitt dem klar beskjed - og det flere ganger - om at jeg ikke tar telefonen uten avtale. Noe de ser ut til å bry seg katta om, så da tar jeg ikke telefonen av prinsipp. Jeg har reservert meg mot telefonsalg i Brønnøysundregisteret for flere år siden (dog hvorvidt det har hjulpet vet jeg ikke, siden telefonselgere ikke akkurat er aktive med å oppdatere sine interne nummerdatabaser...). Men det er altså 180.no som er det beste onlinealternativet for å sjekke numre pr. idag?
 9. For min del har det aldri vært noen tvil: en dedikert strømkabel per inngang på skjermkortet, og aldri en daisy chain eller Y-splitter. Hadde 2x 8-pin på det gamle GTX 1080, og 3x 8-pin på nåværende RTX 3080. Jeg har lest mye forskjellig om hva behovet faktisk er for flere dedikerte kabler, men jeg tenker bare "hvorfor ta sjanser?". Når noe kommer med X strøminnganger så er det opplagt meningen at alle "skal" (bør) ha dedikerte kabler. Driver å bygger en PC på kommisjon nå, med en Asus ROG 850 Watt 80+ Gold. Og på den kom alle GPU-kablene med en daisy chain. Og siden jeg ikke ville bruke noen av dem så ble det 2 stygge kontakter synlige på baksiden (glassdør på begge sider av kabinettet). Så også produsentene selv er med på å lage forvirring rundt kabelbehovet.
 10. Tråden syntes å passe best inn her. Vennligst flytt den hvis det er et bedre sted. Hva er det beste stedet å søke opp telefonnumre nå for tiden? Jeg synes både 1881 og Gulesider er blitt dårligere og dårligere spesielt det siste året på å faktisk ha numre oppført. Det er ett nummer som ringer meg flere ganger, 67966744, men jeg finner ikke noen treff på hvem eller hva det faktisk er noe sted. Og telefoner uten enkel nummeroppføring er jeg ikke interessert i å ta under noen omstendighet. EDIT: Tråd løst (nøstet opp?).
 11. Sikkert flere som har funnet det ut allerede, men hvis noen lurer på rekkefølgen på quickhacks, og man vil ha en spesiell quickhack (f.eks. Ping) øverst på listen når man scanner noen, så fjern alle quickhacks i menyen og legg Ping til sist. De blir oppført med det siste tillegget listet først.
 12. Håndtakene er såklart også ettermontert - og siden de var tiltenkt bæring, så ble topplaten 2,5 mm stål for ikke å bli bøyd. Det gikk an å bære PC-en slik, men det var en forferdelig skjevfordeling av vekten, spesielt grunnet - som du så med en gang - den kubiske formen. Så jeg bar den stort sett på den tradisjonelle måten, med hendene under kabinettet. Skikkelig gummihjul ble også såklart satt på til fordel for de kontorstol plastikkhjulene som kom fra fabrikk. Jeg har kabinettet stående fortsatt, med alle viftene, som et minne. Hele saken ble bygd da jeg var i en...rar periode i livet mitt, og jeg skjønner ikke at jeg holdt ut så lenge med den. Støymessig måtte jeg ha 3 dører lukket for ikke å høre PC-en når jeg skulle sove i etasjen over, selv på laveste hastighet.. Hadde viftene koblet til en egen "tyvkoblet" strømforsyning, og samlet vifteeffekt var alene ca. 350 Watt, inkludert en 90 Watts Spal bilradiatorvifte i venstre sidedør. Men PC-en ble satt pris på på LAN om sommeren - som aircondition. På full hastighet var det fortsatt bevegelse i et A4-ark holdt bak PC-en på 7 meters avstand. ^^
 13. Jeg hadde selv en Lian Li 343B "Cube Case" i 2009. Jeg syntes de 1 mm aluminiumsplatene fikk kabinettet til å føles litt spinkelt ut, så jeg boltet på 1,5 mm stålplater utenpå. Med 2 strømforsyninger, 7 harddisker og 2 stk. Delta GFB1212VHW (pluss diverse andre Delta-vifter - holdt dem under kontroll med 6 industrielle rheostater), tikket hele konstruksjonen inn på 36 kilo på badevekten. Her satt ved siden av 2010 PC-en: https://1drv.ms/u/s!AuFMZD__7mN2gn8RwG0rcxAB_gNy ...Og det var såklart denne PC-en jeg måtte bære opp kjellertrappen hver gang jeg skulle på LAN. Mantraet med den nye PC-en (2010-2013) var at den skulle være mindre, lettere og stillere. ^^
 14. Ikke egentlig, ikke når jeg beskriver alternative produkter og inkluderer alt en smarttelefon kan gjøre. Internett / video, musikk og bilder, samt ringing som en sidenotis (de kan fortsatt ringes med, ikke sant...?). Sant, en smarttelefon er mer praktisk å ha med seg enn en hel haug med utstyr den kan erstatte på egenhånd, men desto mer upraktisk er det når de er så ømfintelige som de er uten muligheter for reparasjon på stedet. Et lite uhell med telefonen, og der røk datamaskinen, musikkspilleren, kameraet og ringemulighetene. Og kom ikke å fortell meg at du ikke har prøvd å føre en samtale med den gjengse telefonavhengige personen... Ikke en spesielt givende hendelse.
 15. Jeg merker klart det er sårt tiltrengt balansering på plass nå, og mindre muligheter for å utnytte strategier for å få et tidlig overtak, men det er fortsatt feil i spillet som for meg fullstendig ødelegger opplevelsen. Hovesaklig mangel på full støtte for ultrawide, eller hva enn 48:9 kalles. Man kan fortsatt ikke sikte på eller skade barn, man kan ikke gå naken (som, basert på reklamen og hvordan spillet har solgt seg på sex, jeg hadde både forventet å kunne gjøre og fått reaksjoner fra AI-en rundt meg på) og total mangel på biljakter som jeg personlig hadde gledet meg til (som ikke har noen interesse av Grand Theft Auto). Det er også generelt totalt upålitelig fallskade - når man spontant dør uten forvarsel av å gå på et sted jeg i virkeligheten skulle klart å gå på, så er det noe galt med fysikken i spillet (selv Portal 2 føles mer realistisk, til tross for skuffende mange scriptede hendelser i det spillet). EDIT: Kjører 3x 1440p skjermer for å få 48:9. Oppløsningen (7680x1440) fungerer i selve spillet når jeg bare skal gå eller kjøre rundt, men menyer og teksten for valgalternativer er kuttet på midten.
×
×
 • Create New...