Jump to content

PaladinNO

Medlemmer
 • Content Count

  2252
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

573 :)

About PaladinNO

 • Birthday March 4

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

11164 profile views
 1. I praksis spiller ikke det noen rolle om du bruker separat adapter eller egen kabel med HDMI-DP (eller HDMI-DVI hvis det er billigere - ved kun 1920x1080 @ 60 Hz vil begge deler fungere like bra). Personlig vil jeg anbefale egen kabel da adaptre bare er enda ett ledd som kan skape dårlig kontakt i signaloverføringen.
 2. Ved Fulll-HD (1920x1080) er HDMI like bra som DisplayPort. Det er først ved høyere oppløsninger og / eller høyere oppdateringsfrekvens at DP er nødvendig. HDMI-HDMI på skjerm 1 og HDMI-DP på skjerm 2 vil fungere fint. Vær obs på at DP kan overstyre analoge lydutganger. Så hvis du har PC-høyttalere via minijack og lyden plutselig blir borte, så har lydutgangen blitt overstyrt og må endres tilbake manuelt i kontrollpanelet.
 3. Helt ærlig, jeg foretrekker Platinum-sertifiseringen. Mulig jeg tar feil, men jeg har det for meg at kravene for en PSU skal få Titanium-sertifisering er så høye at toleransene blir så små at det er større sjanse for feil. Nice catch, forresten. La til noen linker i innlegget over, og min gamle AX850 var Gold-sertifisert, mens AX760 / AX860-modellen som jeg først hadde sett meg ut denne gangen var Platinum-sertifisert. Men jeg la ikke merke til at den nye AX-serien er Titanium-sertifisert.
 4. Jeg hadde også en PC P&C 1200 Watt way back when. https://www.komplett.no/product/407089 ...kjøpte den siste dem hadde på lager hos MPX i sin tid til rundt 4500 Kr. Men det var kortvarig moro, da det ca. 9 måneder etter kjøp plutselig sa *POFF* bak PCen, sikringen gikk og mørk grå røyk steg opp. Fikk pengene tilbake, da en ny enhet, som jeg ville ha, desverre ikke var å få tak i. Kjøpte en ny PSU, koblet til, og overraskende nok var ingen skade skjedd på noen av de andre komponentene - PCen bootet rett opp igjen. Synd, for den stod i stil med PCen den stod i, som var fullstappet med Delta-vifter. Har kabinettet med viftene fortsatt - stilleste viften var en Delta FFB1212SH @ 44 dB. Det stod også 2 stk. Delta GFB1212VHW og 3 stk. FFB1212EHE i den. Brukte 50 Watt industrielle rheostater for å styre dem - og selv på laveste innstilling måtte jeg ha alle 3 dørene lukket når jeg prøvde å sove i etasjen over for ikke å høre den konstante "ZZZZZZZZZZZZZZ"-lyden (var bare "zzzzzzzzzzzzz" med dørene igjen, så det gikk an). Totalt 350 Watt i vifter (inkludert en 336 mm, 90 Watt Spal bilradiatorvifte i sidedøren), så jeg hadde en egen PSU til dem. Rheostaten til bilviften tok opp 3x 5,1/4" brønner alene. Jeg starter de viftene en gang i blant - men ikke for ofte! - bare for nostalgi. Hele PCen veide inn på 35 Kg...noe jeg merket hver gang jeg hadde den med på LAN. Den ble satt spesielt pris på om sommeren, som aircondition. Et A4-ark blafret såvidt på 7 meters avstand bak den med alt på maks. ^^ I dag sverger jeg til Corsair, kun HX eller AX-enheter. Styrer unna "i"-modellene da en software overvåking av vifte-RPM og last eller hva det enn er som måles koster for mye ekstra, og er i praksis en meningsløs gimmick som allerede er bekreftet å være en unøyaktig avlesing. Var vel GamersNexus som hadde en video om det. Gikk for HX1200 i den nye PCen - fullstendig overkill, men Multicom hadde for en gangs skyld en feilprising som kom meg tilgode. Betalte 2119 Kr., eller bare litt mer enn AX860-enheten jeg hadde først sett meg ut. EDIT: Jeg visste ikke at Corsair hadde kommet med enda en AX-revisjon. Den AX850 jeg hadde i forrige PC hadde "AX" påskrevet med gullskrift på svart bakgrunn (og dette var ihvertfall revisjon 2 såvidt jeg vet). Så var det 760 og 860-variantene med "AX" påskrevet med rød skrift på svart bakgrunn. Og nå er det denne: https://www.komplett.no/product/1120492/datautstyr/pc-komponenter/stroemforsyning/enheter/corsair-ax-850-850w-psu
 5. Med det oppsettet der, 2560x1440 uten spørsmål. IPS paneler er gjerne mer "proff" skjermer, med bedre fargegjengivelse og innsynsvinkel på bekostning av kostnad. De er vel de "beste", men det betaler man for. De er også gjerne noe tregere (60 Hz) med mindre man betaler enda mer for en 120, 144 eller 240 Hz skjerm. Jeg vil si 120 Hz minimum så lenge man har en PC som klarer å gi mer enn 60 FPS.
 6. Jeg ser VG også har flere saker hvor det faktisk kan være viktig og / eller nyttig informasjon om situasjonen som er satt som VG+ saker...man prøver vel ikke å utnytte situasjonen til å tjene penger på folks usikkerhet og søken etter hvordan man best kan beskytte seg selv mot infeksjon i disse krisetider? EDIT: Endret noe knotete staving.
 7. Det er litt rart, for jeg har ikke flyttet på meg siden siste måling...og Trondheim er MYE nærmere enn Oslo. o.O Men jeg sjekket nå, og jeg har ingen Oslo-server på listen hos SpeedTest. Jeg tenkte ikke over det, for jeg har hatt crappy ADSL siden 2011 (startet med "imponerende" 85 ms og nesten 16 Mbps DL og 0,87 Mbps UL) så hastighetene eller ping har vært dårlig uansett hvilken server jeg har brukt.
 8. Killer Instinct S2 OST - Polemos (Aganos' Theme)
 9. Da er det noe galt med filene. Som vidor sier, så er det ikke sikkert dataindeksen i filen er blitt med, og i såfall kan du ha hentet ut flere megabyte med ingenting. For å si det enkelt, på en harddisk er dataene spredd utover flere sektorer. En sektorfeil, som er en typisk slitasjeskade på disker, kan hindre all eller noe data i å bli lest eller kopiert. Og i ditt tilfelle kan informasjonen om filen være på en sektor og selve dataen filen inneholder et annet sted. Hvis du ikke har fått hentet ut begge deler er dataene korrupte og ulesbare.
 10. Hvorfor bruker du VLC til å åpne bilder? Har du prøvd med et skikkelig bildeprogram, som IrFanView? https://www.irfanview.com/
 11. Så det må bli et slikt klistremerke på ethvert plastikkprodukt også da, da plastikkproduksjon også er lite naturvennlig? Og på alle mennesker som forbruker oksygen og puster ut CO²?
 12. "Time to smurf ass and chew bubble gum...and I'm all outta gum."
 13. The Abyss er eneste andre filmen jeg har sett som foregår under vann. Ellers så nekter jeg å godkjenne denne filmen som en sammenliking med Alien (jeg så flere gjorde denne sammenlikningen på IMDB). I Alien så jaktes det på en alien og de har etterhvert en peiling på hva det er dem flykter fra - i Underwater så var hele historien "what was that? What was that!?" og stort sett en gjeng med kyllinger. Alt for få jump-scares og spenningsscener i Underwater også (i Alien får man tidvis lyst til å holde pusten). Det var flere navn på filmer du nevnte som jeg ikke kjente - hvis alle er sci-fi horror (my favourite) så skal jeg ta en kikk på dem. Har sett Leviathan ag DeepStar Six, men de andre var ukjente. Må sjekkes ut. Noen av filmene jeg har på PCen: https://1drv.ms/u/s!AuFMZD__7mN2k3I_tPBcxAq58uVq?e=srTjkd
 14. Jeg leste det samme flere ganger på IMDB - jeg skal være forsiktg med å uttale meg da jeg ikke kjenner henne fra andre filmer. Jeg syntes filmen var bra, selv om det var noen vel mørke scener til tider hvor det var vanskelig å se hva som skjedde. Eneste andre filmen som er i nærheten som jeg har sett er The Abyss, men den filmen var i en helt annen klasse.
×
×
 • Create New...