Jump to content

PaladinNO

Medlemmer
 • Content Count

  2505
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

747 :)

About PaladinNO

 • Birthday March 4

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

11779 profile views
 1. Saken er løst. https://www.diskusjon.no/topic/1878449-lian-li-v1020-balrog-nas/
 2. Jeg får til sammenlikning... CPU: 3745 pts CPU: (Single Core) 509 pts ...på en 9700K @ 5,00 GHz all-core i Cinebench R20.
 3. Bildelink: https://1drv.ms/u/s!AuFMZD__7mN2kX1Lw23xJOqtzc54?e=sImmdV Da er ny RAM på plass: https://www.proshop.no/RAM/Corsair-Vengeance-RGB-PRO-DDR4-3200-C16-WH-QC-64GB/2683083 Jeg må leke meg litt med hvitbalansen på kameraet, for min Canon EOS 800D ville IKKE godta RGB-lyset slik det faktisk ser ut. For mye hvitt lys ellers i PC-en antar jeg. Eller at kameraet ikke liker RGB, hvem vet. Det er jo tross alt en smakssak (som ananas på pizzaen). Men jeg er STRÅLENDE fornøyd med resultatet! Var noe skeptisk siden jeg måtte fjerne den ene CPU-viften for å få plass til brikkene, men jeg ser nå at det var verdt det. Brikkene kjører antageligvis ikke XMP-profilen ut av boksen, og jeg ble ikke klok på hva CPU-Z viste. "Memory"-fanen sier "1600 MHz dual-channel", mens "SPD" sier "1066 MHz dual-channel". EDIT: Å fjerne CPU-vifte nr. 2 gjorde MYE ved stresstesting! Temperaturen har tidligere stoppet på 67°C i Cinebench R20 - nå gikk den til 78°C (9700K @ 5,00 GHz). Og det hørtes på den gjenværende CPU-viften! Spilltemperaturen har heldgivis ikke endret seg. Selv om jeg ikke har prøvd de meste krevende spillene ennå. Regner med å se noe mer etter en Dying Light-sesjon nå (lå tidligere på ca. 62°C med det spillet).
 4. Det blir noen jallaløsninger denne gangen, men...helt i tråd med hvordan jeg bygger denne gangen. Bare det virker så gir jeg blaffen. ^^ Er noe skeptisk til monteringen av harddiskene i frontbrønnene - er 2 harddisker montert i en metallramme, montert i en modifisert metallbrakett som igjen er montert med bare 2 skruer i kabinettet. ...Og ingen gummiringer eller noe som helst vibrasjonsdempende noe sted. Men bare diskene overlever til jeg får sett hva som er på dem så kan de gå på skroten for min del. Er bare 2 gamle 750 GB og 500 GB WD disker.
 5. Det skal ikke nytes med måte - det skal unngås i sin helhet.
 6. Hva ventet du deg? At du skal kunne kjøre 500 A gjennom en kabel og den skal samtidig være medgjørlig - og med samme tverrsnitt og til samme pris - som en våt spaghetti? Begrepet "kvalitet koster" er ikke alltid like overdrevent. Ikke når man skal leke med 500 Ampere. Uten at jeg har prøvd, får man 500 A rett i kroppen vil jeg anta at man kan ta et bilde av vedkommende og få samme resultat som med røntgen. Fordi skjelettet er helt rødglødende innvendig.
 7. Fornuftig. Sikkert nødvendig også med en smarttelefon, særlig de som tar hurtiglading på hele 2,1 A. Selv sparte jeg meg den utgiften med min gamle Nokia - den er så robust at jeg bare kunne ta en strikkepinne mellom vegguttaket og ladeporten. Fulladet på et blunk! /s
 8. Da tillater jeg meg å spørre deg: siden TS spør etter kabel som tydeligvis skal takle 500 Ampere konstant så googlet jeg litt etter kabler som faktisk skal tåle det og hvordan slike ser ut... Jeg endte opp med å finne sveisekabel på 95mm² - høres noe slikt riktig ut? https://www.ebay.co.uk/itm/95mm2-500-A-Amps-Flexible-PVC-Battery-Welding-Cable-Black-Red-1-100M-M-Lengths-/192012867138
 9. Tar utgangspukt i en av dem siden tallene var omtrent identiske. WD Black 4 TB WD4003FZEX... Den har definitivt sine oppetider (Power-On Hours) med 45.000+ timer. Ikke et problem i seg selv hvis disken har blitt tatt godt vare på uten høy temperatur, konstante vibrasjoner eller slag i løpet av sin bruksperiode. Har selv disker med over 60.000 timers oppetid uten registerte S.M.A.R.T. problemer. 6857 Load/Unload cycles (lastsykluser) er heller ikke noe problem. Denne disken skal klare "Load/unload Cycles: 300,000 minimum". https://www.storagereview.com/review/wd-black-4tb-desktop-hard-drive-review-wd4003fzex Power Cycle Count: 3635 (altså oppstarter av disken - som f.eks. ved restart av maskinen) var overraskende mange. Min disk med 62.645 timers oppetid (WD Black WD2002FAEX 2 TB) har en "Power On Count" på 286. Hva jeg derimot ble noe skeptisk til var "Write Error Rate". 51 hørtes noe mye ut hvis dette går på antall ganger disken har feilet å skrive. Noe "Spin Up Time" på nesten 9500 (gitt at dette er i ms) og "Unsafe Shutdown Count" på 270 støtter oppunder. Men jeg skal ikke si noen ting for sikkert her da jeg ikke kjenner programmet du har bilde av der. "Write Error Rate"-tallet på 60.000-timers disken min er 2. Har du prøvd eller har mulighet til å sjekke diskene med CrystalDiskInfo? Kanskje jeg kan gjøre en bedre sammenlikning da. Den viktigste verdien å holde øye med er "Pending Sector Count", da denne teller sektorfeil. Hvis 56 er tallet med sektorfeil så er denne disken på vei ut om ikke så lenge - min 60.000-timers disk har 0 sektorfeil. Men kjør CrystalDiskInfo hvis du kan - jeg liker ikke å påstå ting om programmer jeg ikke kjenner.
 10. Exos er definitivt gode disker (het tidligere Enterprise Capacity). Som nevnt tidligere, det er disse jeg selv sverger til. Har ikke tenkt over det før, men det virker som Exos E er under 10 TB, mens Exos X (de heliumfyllte?) er de over 10 TB. Er denne jeg selv har som "Data"-disken i PC-en min: https://www.dustinhome.no/product/5011172518/exos-7e8 ...aldri vært noe tull med den og overraskende rask til å være en HDD fyllt med omtrent bare småfiler. Adata XPG er forøvrig billigere og - skal man tro hva man stadig leser her - raskere enn Samsung 970 EVO. https://www.komplett.no/product/1120738/datautstyr/lagring/harddiskerssd/ssd-m2/samsung-970-evo-plus-250gb-ssd Skulle bli noe sånt på deg da: https://www.multicom.no/seagate-exos-7e2-st2000nm0008-harddisk/cat-p/c/p9236752 https://www.multicom.no/adata-xpg-sx8200-pro-solid/cat-p/c/p10426551 Alt er lagervare også. Hvilket er omtrent sjeldent i disse tider.
 11. Alt. Potetgull, sjokolade, vagina, melk og lommelykter for å nevne noe. Sollys, olje, trening, oksygen og netthandel for å nevne mer.
 12. Jeg fikk bare vondt av å lese den tråden der. Da ønsker jeg TS lykke til med prosjektet, hva enn det er i denne tråden, og håper ingen blir skadet hvis noe går galt med 500 Ampere.
 13. Disclaimer: computer nickname subject to change. Bildelink: https://1drv.ms/u/s!AuFMZD__7mN2lBr4q45VKFLLz1MD?e=rXIc5e Jeg er ikke fornøyd med ytelsen jeg får fra "Ghost" ved selv enkle oppgaver - som f.eks. ALT som involverer Windows Explorer...så jeg har bestemt meg for å ta steget med å bygge enda en PC; en NAS-variant som skal holde på alle harddiskene, inkludert HighPoint Rocket640L-diskkontrolleren som jeg tror er årsaken til hele problemet. PC-en skal også være koblet til stue-TVen og benytte denne som skjerm til filmvisning, streaming og konsoll emulering (NES, SNES, GBA, N64 etc.), og til dette formålet ser jeg ikke behovet for en dedikert GPU. I et forsøk på å gjøre det hele "on the sheep" prøver jeg å benytte meg av så mange deler fra "lageret" som mulig - og planen er å endelig få brukt 1 av de 3 Thermalright TRUE Copper-kjølerene jeg har hatt liggende helt siden Microplex fortsatt var åpen. Hvilket innebærer å få stablet en 2256 gram kjøler (med 2 vifter og viftebraketter; ikke bare vifteklips) på hovedkortet uten at dette gjør som Titanic. Så snart hovedkortet er på plass i kabinettet skal jeg ta noen mål og lage en støttekloss i furu. Komponentliste: Komponenter som skal overføres fra nåværende maskin (Ghost) / lager: Såklart, bygget har allerede ikke gått som planlagt: etter nøye leting fant jeg hovedkortet jeg (trodde jeg) ville ha. Jeg brukte naturligvis Komplett til å søke opp komponenter, da dem "har alt". Og siden jeg var så godt fornøyd med Asus ROG Strix Z390-F Gaming i kontor-PCen til min mor tenkte jeg å gå for noe liknende her. Søkte på Asus, Intel 1151 sokkel og sorterte etter pris: fant så ASUS ROG Strix B365-G GAMING. Dette var mATX, men jeg konkluderte etter betenkningstid at dette ikke gjorde noen ting. Det hadde utgangene jeg ville ha - DVI, HDMI og nok USB-porter - og SATA-portene jeg trengte. Samt 4 DIMM-plasser. Jeg søkte litt mer på nettet og fant ASUS ROG Strix B365-F GAMING (ATX) som var det jeg aller helst ville ha og med marginal prisforskjell. Gjorde et nytt søk på Komplett etter F-Gaming, men uten at jeg merket det ble jeg bare videreført til G-kortet. Trodde dette var F-kortet og bestilte uten å se mer på saken. Først når sendingsbekreftelsen kom så jeg den bokstavforskjellen. EDIT: FIKS spoiler-tags! Så jeg slipper å måtte ta ting innom Word for å fikse på det! Og overstående får bare stå i fet skrift / feil font siden forumet ikke takler å fikse det - er copy-paste fra forumet til Word og tilbake. Å lime inn igjen uten formatering dreper også linker. Og jeg gidder ikke rette opp mer enn jeg må. Det gamle forumet fungerte helt fint - med BBKode-modus!
 14. Skjønner. Jeg kjøpte en APC CS 350 for det formålet. https://www.dustinhome.no/product/5010032966/back-ups-cs-350 Den tar seg av jobben som overspenningsvern for nettverket (mens vi fortsatt hadde ADSL), samt batteribackup til modem og switch. Og prisen er så absolutt overkommelig. For ikke å snakke om at dette er mye enklere - og det virker. Kombinert med en større UPS - APC Back-UPS RS 1500 - i kjelleren til PC-en, en skjerm og switchen her nede så gjør det ikke noe om strømmen går. Jeg sitter fortsatt på nett og kan fortsette å spille online i ~15 minutter på batteri (ikke lenge, men de gangene strømmen er borte lenger enn dette kommer den ikke tilbake på et par timer uansett). Sikkert noe dyrere enn å bygge selv, men MYE tryggere og garantert effektivt.
×
×
 • Create New...