Jump to content

PaladinNO

Medlemmer
 • Content Count

  4019
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1502 :)

About PaladinNO

 • Birthday 03/04/1985

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

15926 profile views
 1. Definitivt StarCraft 2. Elsker StarCraft 1, men med SC2 er det så mye som irriterer meg! - Always online DRM (Battle.net klienten) selv om jeg kun vil spille kampanjen. - Ingen ultrawide skjermstøtte (pga. tekniske fordeler over de som ikke har slik skjerm). - Sterk begrenset kamerazoom (igjen, tekniske fordeler). - Fullt av "achievements", hvor mange er tidsbegrenset. Jeg vil bare ha det gøy med kampanjen, men det legges opp til stress hele tiden. I tillegg til at mange av oppdragene er tidsbegrenset i utgangspunktet bare for å vise frem all den nye spillfysikken i SC2. Og selv om jeg sitter med 3 skjermer så kan jeg ikke zoome ut for et overblikk, så jeg blir tvunget til å bli sittende med å se hvor mange vinduer det er på en battlecruiser istedet for å se hvor mange battlecruisers jeg har. Hvis noen ønsker en fortsatt i plastikk SC2 Collectors Edition pakke (Wings of Libery CE, Heart of The Swarm CE, Legacy of The Void CE + hardcover strategy guides) så send meg en PM. P.s. Pakken vil ikke være billig...
 2. Zyxel XGS1250-12 trenger et eget program for å kunne styre den såvidt jeg har forstått det. Zyxel One (ZON) https://www.zyxel.com/products_services/Zyxel-ONE-Network-Utility-ZON-Utility/ Dette er noe som kunne vært interessant for meg, men ikke noe jeg har gjort med min switch siden jeg allerede brukte den i et separat VLAN med manuelle IP-innstillinger.
 3. Joda, vi har begge deler, både TV, en Sony Bravia, og mobil. Har en Samsung A21s også, men den kjøpte jeg bare for å få sjefen på IT-kontoret der jeg jobber til å holde fred om at jeg "måtte" ha en smarttelefon, så den ligger trygt i esken sin. Han sa aldri noe om at jeg faktisk måtte bruke den - kostet forøvrig akkurat det samme som Nokiaen min gjorde i 2009, 1490 Kr. Men ingenting som krever internett. Min egen TV, en Samsung UE43TU6905, bruker jeg KUN til å se lokalt avspilte videoer på (har rundt 1000 filmer på filserveren jeg har satt opp i huset). Dessuten, hvorfor i alle dager skulle en TV trenge internett? Når telefonene kommer med en RJ45 kontakt og mulighet for eksternt tastatur og skjerm så det går an å bruke dem skal jeg vurdere det - vent, det finnes allerede! Det kalles en "laptop", og det har jeg. Alt annet gjør gjør jeg på en stasjonær PC.
 4. Hei, og velkommen til forumet! Vet du eksakt hvilket skjermkort du har, f.eks. om det er Asus ROG Strix RTX 2080 eller EVGA RTX 2080 FTW3? Hvis ikke kan du sjekke med GPU-Z https://www.techpowerup.com/gpuz/ ...og trykke på "Lookup"-knappen. Jeg lurer på modell for evt. å se om ny vifteenhet er tilgjengelig på nett (Ebay). En slik temperaturøkning kan skje hvis en vifte begynner å bli slitt, som de sa på verkstedet. Jeg har selv opplevd det med et Asus GTX 780. Ene viften stoppet over natten, og den andre viften gikk konstant på 100 % for å kompensere. Og dette skjedde under 2 år fra kjøp.
 5. Liten oppdatering: vertikalmonterte nettopp Asus Xonar Essence STX lydkortet jeg hadde i gamle-PCen. ❤️ Er en KLAR forbedring ved maks volum, noe jeg savnet med bare onboard audio (som "alle" sier er bra nok...). Men det er ca. 1 cm klaring mellom lydkortet og skjermkortet, så er bekymret for varmen som vil gå rett i den åpne PCB-en til lydkortet...
 6. Hvis du liker fysikkbaserte puzzles så kan jeg varmt anbefale The Talos Principle. https://www.gog.com/game/the_talos_principle_gold_edition Spillet er inndelt i små kart, og hvert kart har separate rom / labyrinter som du må komme deg igjennom med økende vanskelighetsgrad og stadig nye mekanikker. Målet er å samle Tetris-brikker i forskjellige farger (no joke) som du trenger for å komme videre til neste kart. Det er også FULLT av easter eggs og hemmeligheter, så hvis du er en "Elite Completionist" bør du forberede deg på våkenetter og hodepine. ^^ Spillet er laget av de samme folkene som laget Serious Sam, men i Talos Principle er det ingen fiender eller våpen.
 7. Jeg gjør noen observasjoner med RTX 3080 kortet mitt...har HWMonitor oppe, og i Cyberpunk 2077 så møter jeg tydeligvis samtlige Performance Limits. Resatte HWMonitor, kjørte en CP77 benchmark og alle verdiene gikk til "1". Power Limit Temperature Limit Reliable Voltage Limit Operational Voltage Limit Utilization Limit Og jeg hadde nettopp et blink (svart skjerm) i en av skjermene hvor HWMonitor endret Power Limit fra 0 til 1. Er det noen grunn til bekymring, og er det noe jeg kan gjøre med det? Kortet er et Gigabyte RTX 3080 Aorus Extreme (3x 8-pin, og jeg bruker 3 separate kabler). PSU er Corsair HX1200. Har en custom vifteprofil, men kortet er ikke overklokket. Maks temperaturer er 71°C på hotspot og 86°C på minnet.
 8. Dette er langt ifra første gangen jeg kombinerer mine hobbyer / lekmanssyrker, PC og snekring, og dette var ikke et prosjekt jeg hadde sett for meg å måtte gjøre...men det fungerer. Gjorde en prøvemontering nå, og alt virker som ønsket. Den innebygde 40 mm viften hylte ved oppstart, men roet seg fort ned. Har ikke gjort en driftstest (større filoverføring) ennå. Selv bedriftsutstyr kan tydeligvis bli stille - alt man må gjøre er å øke kjølingen 6 ganger. Fra 40 mm til 240 mm. Eller fra 1U til 2U. ^^
 9. Mange takk, slikt hadde jeg ikke tenkt på engang. Plasseringen er vist på bildet her (på veggen, over skjermen til høyre - er erstatning for den sølvfargede switchen): https://www.diskusjon.no/topic/368705-nerdebula-di-v2-les-førstinnlegg/?do=findComment&comment=26337956 Utifra monteringen så er det en switch til, ca. 20 cm til venstre, en UPS stående på skrivebordet ca. 15 cm fra veggen, og en strømpadde ca. 5 cm til høyre. Alle nettverkskabler i nærheten er skjermede (FTP / STP / SFTP - har ikke helt oversikten). Med min begrensede kunnskap om slikt så tror jeg ikke radiostøy vil bli et problem. Kryssfinerplatene jeg bruker er forøvrig 10 mm, uten at jeg aner hvor blokkerende treverk er.
 10. Så...den nye switchen kom idag. Men det er et problem: 40mm Sunon viften som sitter på innsiden støyer alt for mye til min bruk. TP-Link skrev "Low-noise operation" på esken, så jeg håpet dette ikke skulle bli et problem, men jeg må gjøre noe med dette før jeg kan ha den i nærheten (switchen skal henge på veggen foran meg). Hva jeg planlegger nå er å lage et nytt skall i kryssfiner og skjære hull til 2stk. 120mm vifter, plassert som vist på bildet. @sedsberg Jeg vet du kan slikt - er det noen grunn til at jeg ikke kan / bør bruke kryssfiner? Jeg skal frese ut ventilasjonshull på høyre og venstre side for luft ut. Den innebygde viften er forøvrig limt fast, så jeg tenker å la den være som den er inntil videre.
 11. Flott at du fant en løsning. Som Svein M sier, programvare fra hardwareprodusenter (f.eks. ALT av RGB software, Asus Armoury Crate etc.) er stort sett mer trøbbel enn det er verdt. Hvis du nå anser problemet som løst, vennligst sett tråden som løst ved å endre førsteinnlegget og legg til "[Løst]" i emnetittel. Trykk gjerne også på Liker-knappen på innlegg som hjalp deg.
 12. https://www.komplett.no/product/1177056/datautstyr/pc-komponenter/hovedkort/amd-socket/asus-tuf-gaming-b550-pro-hovedkort Hvis baksiden da ser slik ut: ...vil jeg si headset, tastatur og mikrofon i de blå kontaktene (samme hva du setter hvor, alle er USB 3.2), og mus i en av de svarte (USB 2.0). Forskjellen er at USB 3 leverer mer strøm enn USB 2. Ta ut enhetene en om gangen. Du skal høre en lyd fra PC-en hver gang en USB-enhet fjernes / tilkobles. Og sett de inn igjen en om gangen. Vent noen sekunder mellom hver enhet.
 13. I praksis fikk Activision det de var ute etter - penger. En artikkel hadde det blitt (og en bedre en som sådan) hvis den gikk ut på at flere kjente Twitch streamers (ikke at jeg følger med på slike i det hele tatt) hadde nektet å spille Diablo: Immoral i protest mot loot box / cash grab / pay-to-win systemet. EDIT: Jeg har ikke noe imot artikkelen, for all del. Jeg har noe imot at noen bruker 150.000 Kr. på et spill - som en "protest". Om jeg selv hadde hatt 150.000 Kr. å kaste bort så hadde ikke loot boxes vært den første ideen. STEM MED LOMMEBOKEN!!
 14. Vel, jeg mener nå at den beste protesten ville vært å ikke bruke 150.000 i utgangspunktet - Activision fikk det de var ute etter, så å slette spillet etterpå har ingenting å si for dem. Det sluttet å interessere meg hva Activision driver med etter at Battle.net klienten ble et krav.
 15. Hvis de gjør det så håper jeg de velger noe annet enn Doom, for alternativet er opplagt. ^^
×
×
 • Create New...