Gå til innhold

PaladinNO

Medlemmer
 • Innlegg

  4 370
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om PaladinNO

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

18 774 profilvisninger

PaladinNO sine prestasjoner

1,7k

Nettsamfunnsomdømme

3

Hjelpsomme svar

 1. Sant, det er negativer med alle mine forslag over. Men her var det spesifikt snakk om drivstofforbruk, og jeg prøvde å holde det kort. Det er også mange flere faktorer som spiller inn på drivstofforbruket utover dekktrykk - selve dekkene (kvalitet, alder, gummiblanding), bilen man kjører (alder, motorkraft, motortype og generell tilstand), pluss eksterne faktorer (vind, temperatur og terreng / underlag)...og ikke minst hvordan man kjører. Vil man få ned forbruket så kjører man saktere, og unngår raske akselerasjoner. Selv er jeg veldig glad i å sette bilen i fri i nedoverbakker. Alt man gjør med en bil, alt bilen er, er et kompromiss. Og man må bare velge det som er viktigst for en selv. Og i mitt område er det lite våt vei, så det er noe jeg har lite erfaring med. Jeg har en kort sommer med perioden med tørr asfalt telt i uker, og resten er vinter med enten is eller snø. Så jeg kjøper alltid premiumdekk (billigste forsikringen som er), og prøver å kjøre etter forholdene. Har også investert kraftig i utstyr for å kunne gjøre hjulskiftet raskest mulig dersom forholdene skulle endre seg. Jeg må også legge til at for meg personlig er ikke drivstofforbruket så viktig.
 2. Piggfrie dekk har grove spor, og er laget for å suge seg fast til underlaget for best mulig veigrep. Men dette øker rullemotstanden som igjen gir økt forbruk. Hvis du øker luttrykket vil det være mindre kontaktflate mot underlaget, og det vil bli en mindre del av dekket som suger seg fast. Mine egne målinger viser at vinterdekk gir meg økt forbruk, men dette har også en naturlig sammenheng med dekktrykket jeg kjører med. Dekkene taper noe lufftrykk over tid, uansett, og bør kontrolleres jevnlig. Kulde komprimerer også luften, så man bør øke trykket rundt 10 % ekstra om vinteren. Når jeg har piggdekkene på kjører jeg med lavere dekktrykk, dette for at flest mulig pigger skal være i kontakt med underlaget / isen. Men med mer kontaktflate øker også rullemotstanden, som igjen øker forbruket. Når jeg har de piggfrie dekkene på kjører jeg med høyere dekktrykk, dette for at dekkene best mulig skal "skjære" igjennom snøen og få kontakt med det faste underlaget under snøen for mest mulig grep. Men motoren må jobbe mer for å få bilen igjennom snøen, og også øker forbruket. Lavere lufttrykk på snø gjør at det føles som bilen "seiler" oppå snøen, og gir en svært ubehagelig følelse i svinger. Sommerdekkene på sommerføre er såklart det beste hva drivstofforbruk angår. Minst naturlig motstand fra veidekket, du kan øke dekktrykket for å gi en mer "sportslig" kjørefølelse (høyere trykk i dekkene gir mer respons i rattet om hva hjulene foretar seg), som ytterligere reduserer rullemotstanden. Jeg bruker sjelden bilen utover pendling til / fra jobb, så mine egne tall viser grovt regnet disse distansene mellom drivstofffylling: Piggdekk: 750 Km Piggfritt: 850 Km Sommerdekk: 950 Km VW Caddy, 1.9 TDi, fremhjulsdrift, alle hjulsettene er 15".
 3. Jeg har glass glass (ikke plast) i mine briller, og jeg har sluttet med både mikrofiberklut og spritbrillevask fra optiker. Jeg bruker PH-nøytral håndsåpe på brillene, og så blåser dem tørre etterpå. Først vasker jeg hendene, og så skyller brilleglassene under vann, og gnir dem forsiktig med en dråpe såpe som jeg så skyller av.
 4. Skulle gått for Exos - da hadde du fått en 18 TB med en gang.
 5. Skriv gjerne hvordan denne er i bruk etter at du har fått testet den. Drev å kikket selv på både den og WD Gold da jeg tidligere var på jakt etter en 18 TB HDD. Og er du fornøyd med HC550, så endre gjerne emnetittelen her med "[Løst]" i første innlegg.
 6. Jepp. Som du sier, nå gjelder Prismatch kun for utvalgte butikker som alltid har samme pris, OG du må ta kontakt med butikken i FORKANT av kjøpet for å få Prismatch. https://www.komplett.no/kundeservice/prismatch/ Det var en gang man bare kunne sjekke mot Prisguiden, dvs. hvis man fant en lavere pris uansett butikk, så fikk fikk man refundert mellomlegget hvis man tok kontakt med Komplett kundeservice "innen 30 dager" i etterkant.
 7. Jeg vet nyeste variant fortsatt finnes å få kjøpt (er denne jeg har selv, pluss TK76), men hadde håpet å få tak i flere batteriextendere uten å måtte betale full pris for hele lykten. Jeg skrev det jeg mente: om noen hadde en TK75 å selge, underforstått at jeg ønsket å kjøpe brukt. Hadde jeg ønsket å kjøpe ny, ville jeg spurt om noen visste om TK75 fortsatt er å få tak i (men da ville jeg undersøkt selv først). Men takk for linken. Jeg har den allerede som favoritt på Prisjakt, med prisvarsel.
 8. Er det noen her med en variant av Fenix TK75 som er interessert i å selge lykten? Er hovedsaklig batteriholderen jeg er interessert i, så om selve lykten ikke virker er ikke det så viktig. Den kommer i 4 varianter: "Gen 1" (2012), 2600 Lumen (plastknapper, UTEN kamera tripod festeskrue) "Gen 2" (2013), 2900 Lumen (plastknapper, UTEN kamera tripod festeskrue) TK75 2015, 4000 Lumen (plastknapper, MED kamera tripod festeskrue) TK75 2018, 5100 Lumen (metallknapper, MED kamera tripod festeskrue)
 9. ^ This. Det er ikke så lenge siden jeg brukte Komplett omtrent som en referanse for andre nettbutikker for pris og utvalg, men spesielt de siste 3 årene har jeg også stort sett handlet hos Proshop. "Prismatch" hos Komplett er forlengst blitt en dårlig spøk, og "10 % på et valgfritt produkt" rabattkoden med Komplett Club bare gir en produktpris som er den samme som hos de fleste andre, så den har jeg ikke brukt de siste 2 årene. Komplett er svinedyre på småting - i den grad de i det hele tatt har småting - som f.eks. nettverkskabler, og som jeg har vært spesielt interessert i til egne prosjekter: diverse overganger og tilbehør til PC-vifter. Eksempel: https://www.komplett.no/product/314054/datautstyr/kabler/stroemkabler/stroemkabel-525-til-2x-sata https://www.komplett.no/product/1132517/datautstyr/kabler/datakabler/sata-6gbs-kabel-05m-roed "Ofte kjøpt sammen - 198 Kr." Galskap!
 10. Dette er mer et skudd i blinde, men med en ekstern skjerm tilkoblet (og bilde fra laptop'en), høyreklikk på skrivebordet og velg skjerminnstillinger. Her skal du få opp en meny som viser både laptopskjermen og ekstern skjerm - klikk på laptopskjermen og scroll nedover til du ser et sjekkmerke med "sett som hovedskjerm" (har selv Engelsk OS, så det kan hende det står formulert på en annen måte med Norsk OS). Hvis laptopskjermen allerede står som hovedskjerm, sett den eksterne skjermen som hovedskjerm og restart maskinen. Når du er tilbake i Windows, venstreklikk på skrivebordet å trykk på Windows-tast + P. Da skal du få opp en meny på høyre side med forskjellige skjermkonfigureringsvalg (kun intern skjerm, kun ekstern skjerm, dupliser og utvid). Velg dupliser og se om det blir liv i den interne skjermen da. Jeg har mer enn en gang vært borti laptop'er som nekter å vise bilde på den interne skjermen, selv med en ekstern skjerm frakoblet, fordi en ekstern skjerm har vært satt som hovedskjerm. Dette skal normalt ikke skje, så det kan være skjedd noe med skjermhånderingen i Windows. Hvis ingenting av det over virker, så kan det være blitt dårlig kontakt med skjermen i maskinen. Regner med Yoga'en din er av typen hvor skjermen kan brettes helt rundt.
 11. Jeg er heller ikke fornøyd med monteringsløsningen i Be Quiet 802, spesielt hvis man skal ha mer enn 1 harddisk. Med bare en går det fint å bruke det medfølgende buret i bunnen. Synes også det er for trangt mellom harddisken og døren på baksiden med rette SATA-kabler, og det var ikke plass i det hele tatt mellom diskene i buret med vinklede SATA-kabler. Skal man ha flere enn 2 harddisker, må man bruke den ekstra harddiskholderen som går inn i den synlige delen. Det estetiske er ikke pent i det hele tatt, man får bare med en slik holder (flere holdere må kjøpes som ekstrautstyr), disse holderene vibrerer grunnet monteringsløsningen, og man har effektivt kun plass til 2 holdere til tross for de 5 plassene i kabinettet hvis man har et stort skjermkort. Jeg har pr. nå 3 harddisker i mitt 802, og jeg er ikke fornøyd med hvordan det ser ut med den 3. disken. https://www.diskusjon.no/topic/276303-deres-kabinetter-her/?do=findComment&comment=26266653 https://www.diskusjon.no/topic/276303-deres-kabinetter-her/?do=findComment&comment=26399846
 12. Kan ikke gå galt med en Seagate Exos disk. Har selv fylt serveren min med slike (detaljer i profilen), alt ifra 8 TB til 20 TB, og den eneste jeg har fått en feil på var da strømmen gikk under en filoverføring. Jeg har både 16, 18 og 20 TB varianten, og jeg er enig i det som allerede er blitt sagt vedrørende støy: de durer skikkelig ved oppstart, men etter det kan jeg ikke si de lager noe speselt med lyd. Ikke noe særlig støy ved lesing / skriveaktivitet heller (i motsetning til WD Black). Selv har jeg deaktivert dvalemodus på diskene ved inaktivitet - siden jeg har mine i en server, over et hjemmenettverk, vil jeg ha tilgang med en gang, uten å måtte vente på at disken skal spinne seg i gang. Men det er en personlig preferanse. Vil uansett være mindre ventetid ved lokal installasjon. Jeg ville ikke engang vurdert en Seagate Barracuda grunnet alle problemene som har vært med de diskene, så du vil gjøre et bra kjøp uansett hvilken Exos disk du går for. Angående pris / TB, så synes 18 TB å være det beste kjøpet nå. Kudos for Be Quiet 802! Har samme kabinett selv til hovedmaskinen (Fractal Design R6 som serverkabinett).
 13. Vel, dette føltes mer ut som utpressing fra Posten... Ref. https://www.diskusjon.no/topic/1941464-dobbel-toll-fra-aliexpress/?do=findComment&comment=26917903 Fra brevet som kom: Jeg har ventet på denne pakken i snart en uke, så jeg ville satt stor pris på om Posten hadde kontaktet meg FØR de faktisk holdt pakken tilbake! Denne måten å gjøre det på var bare irriterende. Vel, beløpet var langt mindre enn jeg fryktet (oppgitt verdi i fraktbrevet som jeg nå betaler toll av er langt under faktisk verdi), så nå er det ihvertfall betalt. Håper betaling gjennom Digipost er smart nok til å registrere beløpet som betalt med en gang, og at de ikke også venter til pengene er inne på konto. EDIT: Ser heldigvis ut til at ting går kjapt etter betaling - nå står det "Sendingen er lastet opp for utkjøring". Men de kunne da bare ha levert pakken til nærmeste post i butikk, og så gi beskjed om at det må betales X kroner ved utlevering. Måtte da vært mye raskere for kunden. EDIT 2: Nå er pakken kommet.
 14. Jeg kan temmelig sikkert forsikre deg om at du ikke trenger 96 GB RAM. Sitter selv på 64 GB, og etter 1 måneds oppetid og 200+ Firefox-faner er jeg oppe i 32 GB brukt RAM. Etter mange Youtube-faner og uten en restart av nettleseren så er RAM-bruken oppe i ca. 45 GB. Jeg har vurdert 128 GB RAM bare fordi hovedkortet mitt støtter det, og "just because I can", men når jeg ser på den faktiske bruken...nei, da ville jeg anbefalt å holde på 64 GB RAM og så legge de ekstra pengene i et RTX 4080 Super istedet.
 15. ...Det var et veldig godt spørsmål. Og noe jeg tenker jeg vil finne svar på før jeg betaler noe som helst. Jeg har sett enkelte Kina-nettsteder printer alt man oppgir av kontaktinformasjonen ved bestilling på pakken (navn, adresse, telefonnummer og epost), men eposten kom fra Digipost, så jeg regner med de har den informasjonen registrert et sted. Jeg vet pr. nå ikke hvilken bestilling det gjelder.
×
×
 • Opprett ny...