Jump to content

PaladinNO

Medlemmer
 • Content Count

  2102
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

468 :)

About PaladinNO

 • Birthday March 4

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

10747 profile views
 1. Mange takk! Interiørlysene er statisk hvite (orker ikke RGB!), men de er PWM-styrte. Lysene på hovedkortet er RGB og er satt til Rødt med sakte "breathing"-effekt. Trodde jeg skrev dette i innlegget over men det gikk litt i surr med hva jeg skrev på Norsk og hva jeg skrev på Engelsk i en samtale i ett spill i går kveld. Den hvite kabelsplitteren helt i bunnen av kabinettet går til en viftekanal og er den som styrer interiørlysene. De er pr. nå satt opp i BIOS til å følge temperaturen til hovedkortet og de vil lyse kraftigere desto varmere det er. Men de kan også dimmes manuelt (tror jeg - jeg er ny hva PWM-styring angår og håper f.eks. SpeedFan kan softwarestyre det manuelt i Windows). Lysene var også nettopp den delen jeg ikke ble helt fornøyd med å ta bilde av for de er ikke så intense å se på som det synes på bildene (tror ikke kameraet likte den innvendige refleksen fra plastikken som fortsatt sitter på vindusglasset). De er nå på bare ca. 30 % styrke (~30 C på hovedkortet). Kan prøve å få tatt noen flere bilder med sidepanelet av og se om lysintensiteten kommer mer korrekt frem da. Jeg ble heller ikke fornøyd med den røde viften i fronten. Lyset fra den ble vasket ut for mye av alt det hvite og gav ikke den "demonic / ghostly"-effekten jeg hadde håpet på. Har mottatt de ekstra vifteklipsene fra Be Quiet til vifte nr. 2 på CPUen så jeg får se om jeg kjøper enda en hvit vifte til å bytte ut den røde med. Spørs hvor mange ganger jeg må forklare hvorfor jeg har en rød vifte der. ^^ Håper jeg slipper å måtte gjøre noe mer der - 6x Corsair ML120 Pro til ~225 Kr. pr. stk. er allerede dyrt nok om jeg ikke må kjøpe en 7. vifte pga. misnøye.
 2. Bildelink: https://1drv.ms/u/s!AuFMZD__7mN2kX1Lw23xJOqtzc54?e=sImmdV Da har endelig mer av det kosmetiske kommet. Toppanelet er foliert og har nå fått på "skull-hand" klistremerket på fronten. Og jeg tror jeg nå er ferdig med utsiden av kabinettet. Og etter 2 timer med nøye kabelføring var også LED-stripe nr. 2 og 3 stk. Corsair ML120 Pro 120mm vifter i front montert. ...Den samme uken som jeg endelig fikk tak i en frontmontert rheostat viftetyring med flat front (NZXT Sentry Mesh) som jeg har vært på jakt etter siden jeg først mottok kabinettet. Speil til bunnpanelet og sølvklistremerker er kommet og ligger klart, "gjemt" under krakken ("pidestallen") kabinettet står på. Vil vente med det til alt av kabler er på plass for ikke å ripe opp noe.
 3. https://www.multicom.no/delock-sata-kabel-4pin-molex/cat-p/c/p5386474 ^ Jeg har selv brukt slike i mange år (i gamle, gamle PCen, i gode Intel socket 775 dager) men her var det visst spesifikt fra SATA til molex som var risikabelt. Nuvel, jeg forstod det slik at det hovedsaklig gjaldt "dårlige kabler"...men hvordan gjenkjenne en dårlig kabel. Jeg tviler også på at det er et reelt problem så lenge man ikke kjøper billigst mulig på Ebay - hvilket jeg ikke har tenkt å gjøre. Men nå synes jeg "Ghost" begynner å bli dyr så jeg har egentlig ikke lyst til å kjøpe mer. Er allerede på 18.300 Kr. og har fortsatt en handleliste på over 700 Kr. (enda en ML120 til CPU, nytt ESD armbånd, noen kabeladaptere, 2 minnepinner, støttebrakett til GPU, 2x SSD braketter til kabinettet i Hvitt). Og jeg skulle også gjerne hatt noen viftekabeladaptere: vifte <-> 4-pin - 3-pin overgang <-> viftestyring. Men en slik kabel har jeg ikke funnet i norske nettbutikker ennå.
 4. Spørsmål: er det trygt å bruke SATA -> molex strømadaptere ? Jeg har et lydkort og en innkommende viftestyring som trenger en molex kontakt og jeg skulle gjerne fjernet igjen molex kabelen jeg har lagt opp fra PSU kun for disse 2 tingene for å få bedre plass til andre kabler. Men i min søken etter et slikt adapter har jeg nå lest så mange steder slike overganger er brannfarlige av en eller annen grunn.
 5. Bildelink: https://1drv.ms/u/s!AuFMZD__7mN2kX1Lw23xJOqtzc54?e=sImmdV Da er "Ghost" i drift! Er fortsatt harddisker som gjenstår å montere (gikk tom for kabler) og programmer å innstallere og et OS som må settes opp akkurat slik jeg vil ha det, men PCen er nå operativ (endte med at jeg kjøpte en ny OS lisens). Det ble flere problemer med harddiskmonteringen enn antatt...at jeg gikk tom for kabler og at noen av kablene jeg kjøpte var enten litt for korte eller alt for lange så jeg måtte bestille flere hadde jeg nesten regnet med. Men ikke at harddiskholderene sitter så tett at når dem er montert så er festeskruene til harddisken over i kontakt med harddisken under og skaper vibreringslyder. Jeg trodde først det var coil whine siden lyden var så høyfrekvent. Tenker å klippe opp en gammelt brillepusseklut og legge et lite stykke mikrofiber i mellom og håper det vil løse problemet. Jeg hadde heller ikke regnet med at det skulle være så vanskelig å få lagt kabler i den ledige plassen under harddiskholderene så kabelføringen har vært verre enn antatt. Og det er fortsatt 5x SATA kabler som det gjenstår å finne plass til. Håper dette går bedre når jeg får tak i noen kortere kabler der det kan brukes så de lengre kablene har mer plass å føres på. Fikk også foliert toppen på kabinettet så jeg skal få tatt noen flere bilder av utsiden etterhvert, men tenkte å vente til decals og klistermerker er kommet. Samt når jeg er ferdig med kabelføringen så jeg kan feste speilet jeg har tenkt å plassere i nedkant av kabinettet. Ellers så venter jeg fortsatt på "skull-hand" decal til frontpanelet og bokstavklistremerker til å feste på innsiden. Har også vært i kontakt med Be Quiet support angående 2 ekstra klips til å feste vifte nr. 2 for et push/pull oppsett på CPU-kjøleren. De sendte meg et svar på dagen om at de ville sende noen ekstra klips uten kostnad for meg. ❤️ Jeg venter også på 3 stk. Corsair ML Pro 120mm vifter fra Komplett til å sette som inntaktsvifter i fronten som skal komme på mandag. Har prøvd meg med litt spilling...Doom 4 på 1440p Ultra gir meg 59 C maks på CPUen med pr. nå kun 2 vifter i kabinettet (1 på CPU, 1 i bakkant). og 71 C på GPU. Til slutt...PCen er så stille! Hadde jeg ikke hatt lys i den ville jeg trodd den hadde slått seg av i løpet av natten (noe jeg har trodd et par morgener nå). Selv om viftene er satt til "Performance" PWM-modus i BIOS med ganske så aggressiv temperaturkurve så høres PCen nesten ikke.
 6. Nesten. Eneste krav er at lysene skal være E-merket og montert symmetrisk på bilen. Men tidligere restriksjoner for antall lys og maks lysstyrke er fjernet.
 7. Jeg skulle gjerne gjort det, men med ~60.000 Lumen i ekstralys er jeg redd jeg vil blinde istedet for bare blende. Og skulle noe skje vil jeg være ansvarlig.
 8. Det skulle jeg likt å visst også. Er plutselig et utall biler jeg møter som kjører med både nærlys og tåkelys samtidig. Men det siste jeg har hørt, og det som fortsatt står på Lovdata (sist jeg sjekket) er at nærlys sammen med tåkelys om kvelden eller når det ikke er tåke IKKE er lov. Kun tåkelys ELLER nærlys (sammen med parklys) er tillatt på dagtid. https://lovdata.no/forskrift/1994-10-04-918/§28-4 Ser det samme med nye Golf'er (tror det er Golf - har en hvit prikkete LED "L" nederst i hjørnene). LED DRL + nærlys. Jeg vil gjerne vite om jeg kan blinke på dem...
 9. Hvilken versjon/variant av det programmet bør jeg gå for? Var jo ørten å velge mellom på hjemmesiden deres, og alle var trials. Jeg får 25-30 C idle med RealTemp v.3.70.
 10. Kan det nye forumet vennligst slutte med å automatisk omformatere tekst. Når jeg vil ha ":|", så mener jeg ":|" - IKKE 😐
 11. Vel, ikke den smarteste ideen å linke PCen til en M$ konto...da jeg hadde gjort det og trodde at det ikke kunne være riktig det jeg leste med at man MÅTTE logge seg på med sitt M$ passord etterpå, så låste jeg PCen for å sjekke. ...Og dermed måtte jeg nettopp bruke M$ passordet for å komme inn igjen, et passord jeg ikke har i hodet så da måtte jeg frem med laptopen for å finne eneste kopi av passordet. Så ble jeg tvunget til å legge til en PIN, og etter det ble alt jeg hadde oppe av programmer lukket siden jeg da plutselig ble logget på som "ny bruker" på min egen maskin. Jeg prøvde å finne min digitale lisensnøkkel for bruk på den nye PCen (mest sannsynlig i løpet av uken). Google søk førte ikke frem til annet enn en 20-sifret digital nøkkel, så da tenkte jeg at jeg skulle linke PCen til min M$ konto. Noe som viste seg å være alt annet enn enkelt. Følelsen av å være så nær ved å være stengt ute fra egen maskin har jeg ikke vært siden noen hadde endret passordet på maskinen som "prank" på et LAN.
 12. Har alt på Auto inntil videre (pr. nå "0,992 Volt"). Men jeg gjorde litt mer kabelføring og koblet til eksosviften jeg allerede hadde skrudd inn. CPU temp sank til 40/41 C og jeg klager ikke på det. Jeg bare begynte å bekymre meg for at jeg hadde gjort noe galt med monteringen av CPU kjøleren. Jeg kan sikkert ta dette i min egen tråd, men Asrock Z390 BIOSen er ROTETE! "Fan step up/down 0-1-2-3-4-5-6-7-8-9"...hva i alle dager betyr det!? Jeg forstår det er hvor aggressivt viften spinner opp/ned, men hvilken som er den mest eller minst aggressive står det ingenting om (9 er visst minst aggressivt). Jeg kan visstnok "Scan QR code for more details", hvilket min Nokia 3720 ikke skjønte noe av. Vel, så snart jeg mottar M.2 disken som er i posten, får inn Windows, får overført alt av hardware fra den gamle PCen, så 3+ måneder på å installere spill og programmer med en ~13 Mbps ADSL linje og får oppsettet av PCen "just so", DA kan jeg begynne å sjekke forskjellene på nåværende 3770K og den nye 9700K...
 13. Har pr. nå ingen Windows å teste med. Venter fortsatt på den Adata M.2 SSDen du anbefalte meg. Prøver å få mest mulig ferdig før jeg tar steget med Windows og ferdigstiller den nye PCen. https://www.diskusjon.no/topic/1863148-define-r6-white-ghost/ Men jeg så nettopp at BIOS ikke er 100 % pålitelig, som du påpeker: "noe" roterte i et lite øyeblikk med 64503 RPM på CHA_FAN_2 - hvilket er litt rart siden det ikke er noe tilkoblet der. Oh well, jeg kaller maskinen "Ghost" uansett - ikke rart den blir hjemsøkt allerede før den er ferdig.
 14. Hva er en forventet idle temp på en 9700K? Kjøleren min er en Be Quiet Dark Rock 4 med pr. nå kun 1 vifte (Corsair ML120 Pro) på kjøleren og ingen kabinettvifter. Har rundt 44 C i BIOS og det er varmt i rommet. Prøver å lage et kurrant manuelt vifteoppsett på temp / RPM % i BIOS men får sålangt enten "full guffe" eller "tilnærmet stillhet" uten noen mellomting.
 15. Kan vi VENNLIGST(!) få BBkode modus i det nye forumet også så spoiler tags og annet blir enklere å jobbe med... Bildelink: https://1drv.ms/u/s!AuFMZD__7mN2kX1Lw23xJOqtzc54?e=sImmdV Har fortsatt ikke mottatt M.2 SSDen fra Multicom (deres forsendelsesdatoer er høyst tvilsomme), men den er på tur og forventes å mottas på mandag til uken. Men jeg har mottatt noen decals fra Ebay - som jeg dagen etter mottak bestemte meg for å ikke bruke, så jeg har kjøpt nye. Siden PCen får navnet "Ghost" så avgjorde jeg at drager ikke hadde noe å gjøre på dette kabinettet. Så da jeg snublet over denne: ...så fant jeg den mer "passende" under omstendighetene. Bildet illustrerer frontpanelet i helhet og er i skala med decalen. "Fur teh lulz" har jeg også kjøpt 5x slike: https://www.ebay.com/itm/3D-DIY-Metallic-Alphabet-Sticker-Car-Emblem-Letter-Silver-Badge-Deca-l-A-Z-0-9/122905025327 (Lot meg inspirere av denne). ...med bokstavene G, H, O, S og T som jeg tenker å plassere enten på samme sted som Jayz har gjort det eller på PSUen. Jeg har også bestilt noen nye vifter fra Komplett for plassering i fronten. Tanken frem til i går var å bruke 2x 140mm Noctua iPPC vifter jeg har i nåværende PC, men designet på det nye kabinettet av harddiskholdere gjør at jeg ikke trenger slike "overkill" vifter. Så jeg har gått for 2x Corsair ML Pro 120mm hvit og...1x ML Pro 120mm i rød som jeg tenker øverst i fronten. Om den røde viften vil gi klisjé "blod"fargen jeg forestiller meg får jeg se etterhvert. Blir det bra så tenker jeg å kjøpe en enslig rød SATA kabel sammen med de 10 hvite for ekstra effekt (ihvertfall det er teorien...). Og den hvite Type 4 ATX kabelen har endelig kommet (yey! Tok bare 2 uker!). Så jeg har nettopp utført noe kabelføring og forbereder enda en testoppstart. Jeg ser mer strips er nødvendig - den nye ATX kabelen var overraskende tykk men like overraskende enkel å jobbe med. Kom gjerne med spørsmål, meninger eller forslag. Helt ærlig, det har vært overraskende lite tilbakemeldinger i tråden så langt.
×
×
 • Create New...