Gå til innhold

PaladinNO

Medlemmer
  • Innlegg

    4 410
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om PaladinNO

  • Bursdag 04. mars 1985

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

19 157 profilvisninger

PaladinNO sine prestasjoner

1,7k

Nettsamfunnsomdømme

3

Hjelpsomme svar

  1. Hva jeg IKKE kommer til å kjøpe på Temu eller Wish (skal ikke handle på Wish uansett) eller tilsvarende er elektronikk og alt som skal vil komme i kontakt med hud eller mat. Jeg har en ønskeliste på ting fra AliExpress, men da kun lommelykter og tilbehør av kjente merker, og fra seriøse selgere.
  2. Sitter med et RTX 3080, og jeg vurderer det. Men jeg vil se tester først. Spiller ingen spill hvor jeg føler at 3080-kortet ikke klarer jobben pr. idag (hverken RayTracing eller oppskalering interesserer meg), men gikk nylig opp i arbeidsstilling, med vesentlig bedre lønn, så det er fristende å klinke til med en RTX 5090 for å for første gang kunne eie et "toppkort". Har tidligere kun hatt x70 / xx70 og xx80-kort (670, 780, 1080 og 3080), så et xx90-kort hadde vært artig. Men jeg trenger det ikke, så jeg får se hva jeg gjør når kortene kommer på markedet. Med det sagt, så er det godt mulig min neste PC (~2026) blir full AMD, både CPU og GPU. Har vært Intel/Nvidia-mann siden 2007, men nå er jeg lei av varmetull og "Kraft" og "Økonomi"-kjerner fra dem. Har kun hatt Nvidia-kort siden GeForce 2-serien, men prisene de tar nå viser null respekt for forbrukerne (eller samarbeidspartnere for den saks skyld - RIP EVGA - men det er annen sak).
  3. TL;DR: Ikke spis noe 3 timer før du skal legge deg, gjør noe lett fysisk 2 timer før leggetid, ingen bruk av skjerm 1 time før du legger deg til å sove, og prøv å les en bok på sengen. Det finnes A og B mennesker...og så er det meg, som er C- Søvn er komplisert. Folk er forskjellig, og det er mange faktorer som spiller inn. Alt i fra stress på jobb / hverdagen, situasjonen hjemme, spisevaner, skjermbruk, generell fysisk og psykisk tilstand, kvaliteten på seng / dyne / pute, luftkvaliteten på soverommet (hadde nylig en total gjennomgang av mitt eget soverom - så ikke fargen på gulvet når jeg flyttet på klesskapet for bare støv), eksterne faktorer som støy utendørs osv. Selv fargen på sengetøyet har en underbevisst påvirkning av oss (personlig foretrekker jeg lys gult, blått eller grønt sengetøy). Jeg venner meg aldri til å stå opp tidlig, uansett hvor mange år jeg nå har stått opp fast hver morgen klokken 05:45. For min del så kommer det an på hvor fysisk og psykisk aktiv jeg har vært i løpet av en arbeidsdag (mye fysisk bæring eller mye tenking - jobber på en IT-avdeling med mye både logistikk og samlebåndsoppsett og registering av brukermaskiner). Har det vært mye aktivitet, og jeg kjenner meg sliten, så legger jeg meg gjerne rundt kl. 21. Men jeg ligger alltid å leser i en bok på sengen for å slappe av, gjerne rundt 1 time, så jeg legger meg til å sove oftest rundt kl. 22. Og jeg sover stort sett i ganske nøyaktig 8 timer. Trikset for min del har vært å gå vekk fra PC/skjermbruk minst 1 time før jeg skal sove (derav boklesingen) så hjernen er ferdig med å behandle alle inntrykkene den mottok ved siste skjermbruk når jeg skal sove. Videre drikker jeg aldri kaffe (har ennå ikke smakt det etter 40 år), eller spiser noe senest 3 timer før leggetid (og isåfall bare litt, hvis jeg er sulten). Og hver gang jeg har i meg for mye sukker (min store synd er brusen Urge, som det er koffein i), så blir jeg bare liggende våken og angre på det til godt over midnatt - og så angre videre etter en dårlig natts søvn når vekkerklokken ringer. Hvis du legger deg å leser på sengen, så finner du også ut om sengen er behagelig. Hvis du føler at du må skifte stilling ofte når du bare ligger å leser, så er det verdt å se på om noe burde gjøres med sengen, for da er noe galt med den. Du sover dårligere hvis du ofte må skifte stilling om natten, enten du merker at du flytter på deg eller ikke. Selv har jeg måtte "jekke" opp madrassen på midten med en hagepute for å holde den rettere.
  4. Jeg er i eksakt samme situasjon nå, med fukt og mugglukt i garasjen. Driver å fikser det nå (har ikke vært gjort noe med garasjen på 20 år). Jeg har båret ALT av løsøre fra garasjen og ut på gårdsplassen (inkludert 150x 60L sekker med ved) for å finne ut hvor problemet er (en gammel laminatkjøkkenbenk brukt som arbeidsbord var en storsynder), og har hatt både dør og bilport åpen på dagtid for å lufte godt. Monterte nylig et 2 stk. inn-luft ristventiler, og skal montere tilsvarende ut-luftventiler (4x Flexit sjalusirist) så det blir gjennomlufting så snart jeg er ferdig med venstre delen av garasjen. Det er en god del muselort også, så har kjøpt en brukt og "expendable" liten industristøvsuger til rengjøring. Tenker å starte med det nå til helgen (ja, jeg skal bruke støvmaske). Har i vårt tilfelle ikke vært så ille at det har vært snakk om rust på ting. Det føyker noe snø inn i garasjen i løpet av vinteren, men ikke så mye at det legger seg på veggene eller veden som vi lagrer der inne.
  5. Skulle gjerne sett en test av Molle-utstyr fra Temo. Og siden dere tester ryggsekker, hva med en av disse? https://www.temu.com/no-en/1pc-outdoor-sports-backpack-large-capacity-hiking-bag-camping-camouflage-backpack-g-601099548546696.html https://www.temu.com/no-en/outdoor-molle--pack-large-capacity-backpack-camping-rucksack-3-day-pack-trip-with-usa-flag-patch-and-carabiner-g-601099521315973.html https://www.temu.com/no-en/military--backpack-military-army-rucksack-60l-large--pack-detachable-molle-bag-g-601099511979004.html
  6. Det er veldig enkelt. Jeg kuttet ut radio da de fjernet FM-nettet (DAB gir meg bare værvarsler for steder i landet jeg ikke er i), jeg ser ikke på TV, VG driver bare med sensasjonalistisk journalistikk (konstante oppskrytte overskrifter, så den siden ligger jeg unna), og etter hva jeg kan se så burde lokalavisene gi sine skribenter et stavekurs før de prøver å presentere nyheter. Men jeg visste faktisk ikke at de nå driver med "test" varsling 2 ganger i året nå. Må være noe nytt de har kommet med. Personlig mener jeg at hvis de ønsket å nå ut til folk, kunne de ha latt FM-nettet være i fred. "Alle" har en radio, og FM-radio var faktisk noe jeg brukte omtrent till det ikke lenger fantes kanaler å høre på. Hva er det forresten de ønsker å oppnå med alle disse testvarslene? Jeg merket lite endring på hverdagen under hele koronaperioden, så jeg ser ikke at det skulle være noe verre å frykte nå.
  7. Ugh, jeg skulle gjerne hatt et varsel FØR "varslingen" skjer... Jobber teknisk support på en skole, og sirenen er 5 meter unna der jeg jobber. Hørselvern er nødvendig for meg. Jobbtelefonen vibrerte og pep, men privat-Nokiaen var helt stille denne gangen også.
  8. Denne videoen viste forskjellen på GWS og GWX på en interessant og effektiv måte. ^^ Har ikke så mye erfaring med en vinkelsliper, utover en eldre Metabo W1080 125mm https://www.amazon.de/-/en/606722000/dp/B00803LQ8E ...Og en gigantisk Black & Decker KG2000 230mm som jeg ennå ikke har testet. Så innspill vil nok bare være ting du allerede har tenkt på. Som at batteridrevet verktøy er dyrere, og med lavere effekt, enn nettdrevet verktøy. Nå kjenner jeg ikke X-lock systemet, men jeg håper det er bedre enn Bosch Starlock som de bruker på multiverktøy. Det hurtigfestet har fått mye pepper for ikke å gripe skikkelig over tid grunnet oppsamling av smuss på gripeklypene, så jeg håper det ikke blir samme problem med X-lock for en kappeskive er ikke noe jeg vil risikere skal plutselig fare av gårde. Har opplevd tilsvarende på en pussemaskin, hvor hele slipesålen plutselig fløy av gårde. Så jeg foretrekker helt klart en låseskive som sikring. Med min verktøybruk så foretrekker jeg også nettdrevet verktøy hvis jobben krever langvarig kjøring av verktøyet, som nettopp en vinkelsliper. Men dette er personlige preferanser. Har null erfaring med sliping med en vinkelsliper; kun litt kapping, så kan ikke uttale meg om prisene - og forbruket - på skivene. Men ~50 Kr. pr. skive er omtrent det samme jeg har gitt for skivene til mine vinkelslipere. For eksempel: https://www.clasohlson.com/no/Bosch-kappeskive-for-stal,-125-mm/p/40-9328 https://www.staypro.no/maskintilbehor-forbruk/kappe-slipe-og-polere/kapp-og-slipeskiver/kapp-og-slipeskiver/dewalt-dt43909-kappeskive-thin-cutting-230-x-19-mm-hz11913
  9. @kjell1 Du har min sympati her. Bruker selv en Nokia 3720 som gjør alt jeg trenger en telefon til, og jeg har ikke en gang tenkt over at nettet den benytter kan/vil bli deaktivert så den slutter å virke. https://www.gsmarena.com/nokia_c2_01-3638.php https://www.gsmarena.com/nokia_3720_classic-2867.php Lader telefonen hver lørdag, og - i motsetning til "alt" som er på markedet idag - tåler å bli mistet i bakken. Og den kostet meg 1390 Kr. i 2010. Har en Samsung A21S som kostet meg akkurat det samme 11 år senere som bare venter på å bli tatt i bruk, noe jeg IKKE ser frem til da min erfaring med smarttelefoner er at de er stokk dumme og har 90 % ubrukelige funksjoner...
  10. Fordi jeg ikke kjenner til det abonnementet. Kan ikke foreslå noe jeg ikke vet om.
  11. Med så lite bruk så høres det ut som Telenor RingKontant er det beste da. Jeg bruker nesten ikke telefonen selv, og har hatt RingKontant så lenge jeg har hatt en mobiltelefon. https://www.telenor.no/mobilabonnement/kontantkort/ Vær obs på at med RingKontant så VIL Telenor stenge abonnementet hvis det ikke fylles på noe minst hver 15 måned (1 år, 3 måneder). Det har hendt med meg en gang, og fått advarsel om det 2 andre ganger. Det er hvor lite jeg bruker en telefon... Jeg betaler mer i VISA-gebyrer hver måned enn jeg bruker telefonen. Men det er bare å fylle noe på kontant abonnementet hvert år, så er ikke det noe problem. Kostnadsmessig, med kun innkommende samtaler...si 50-100 Kr. i året, avhengig av hva du lader for.
  12. Å IKKE bevege på hodet ved langvarig PC-bruk hørtes for meg ut som en prima måte å bli stiv i nakken på. Jeg sitter i praksis med 81" skjem - 3x 27" ved siden av hverandre - og jeg er bare glad for å måtte bevege på hele hodet for å se hva som er på skjermene. Har prøvd å sitte stille og bare stirre på den midterste skjermen, men kjente det i nakken etter bare et par timer. Så jeg finner det som bedre å bevege på hele hodet fra skjerm til skjerm. Det som derimot er garantert viktig, er høyden på skjermen. Man skal sitte å se litt ned på skjermen (og jeg skulle nok hatt mine litt lavere).
  13. Jeg regner med jeg fortsatt må ha Steam installert for å spille spillene. Hos GoG trenger jeg ikke en klient i det hele tatt, og jeg kan laste ned og ha offline installere til alle mine spill.
  14. Bare hyggelig. Da tenker jeg du vil bli topp fornøyd med ASUS 32" VG32AQ. Hvis det er den skjermen du ender opp med, så fortell gjerne her hva du synes om den. Jeg vurderer som sagt eksakt den samme skjermen selv, så greit med noen faktiske produkterfaringer.
  15. 34" er bare for stort hvis du ikke har plass til det på skrivebordet ditt. Du sa du ville ha mer i bredden, så jeg bare kom med et "ultrabredt" forslag også. Har en 34" 3440x1440 skjerm på jobben, og det er godt med den ekstra bredden vs. en enkel 27" til arbeid. Hvis skjermen hovedsaklig skal brukes til spill, så ville jeg valgt 32" Asus skjermen uten å tenke på det. Skal du hovedsaklig jobbe på skjermen, med flere ting samtidig, så ville jeg valgt den 34" ultrabrede - hvis det er plass på skrivebordet. Så det kommer an på bruken, og hva som er mest praktisk for deg. Hz på en spillskjerm kommer også an på preferanse. Personlig vil jeg ha minst 120 Hz, men trenger ikke mer enn 144 Hz. Jeg spiller ikke spill som Counter-Strike eller andre online FPS-spill, så jeg trenger ikke 360 Hz (som eksempel) på mine spillskjermer hjemme. Mine nåværende skjermer hjemme er 165 Hz, som jeg har satt til 120 Hz.
×
×
  • Opprett ny...