Jump to content

PaladinNO

Medlemmer
 • Content Count

  2224
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by PaladinNO

 1. Jeg hadde en i7 3770K (med ThermalRight TRUE 120 luftkjøler) i den gamle PCen sammen med et GTX 1080, og det var merkbar forskjell på stock 3,50 GHz og 4,20 GHz (maks OC uten overvolting av min spesifikke CPU - test på 4,30 GHz gav øyeblikkelig restart). Uten å kunne si noe om flaskehalser da det kommer an på hva du bruker PCen til, så vil OC av en 3770K merkes uansett, selv i enkle oppgaver som nettsurfing. Men hold øye med temperaturene - da jeg begynte å overklokke min CPU på slutten av sin brukstid, med 6 år gammel Arctic Silver 5, så hoppet temperaturene dramatisk opp. Selv idle tempen ble bekymringsverdig høy, så jeg anbefaler ny kjølepasta før du begynner overklokkingen.
 2. Heller om noen er så gale at dem i det hele tatt vurderer å betale nesten 17 000 Kr. for et tastatur. Jeg kunne designe mitt eget, personlige tastatur fra USA med aluminiumsramme, Norske taster (ikke Nordiske), egen-designede tastehetter hvis ønskelig, forskjellige farger på tastehettene, selv-valgte tastetyper (MX Blue, Brown etc.), baklys etter ønske - the whole lot - for ca. 3000 Kr. med frakt.
 3. Det ville ikke vært en dårlig handel - nå er prisen steget fra 12 320 Kr. til 16 923 Kr. 5 stk. ville vært 23 000 raske i ren profitt.
 4. Her har vi enda et eksempel på...tvilsom prising fra Multicom: HyperX Fury DDR4 2666MHz 64GB Sort fra Komplett - 3478 Kr. HyperX Fury DDR4 2666MHz 64GB Hvit fra Multicom - 17210 Kr.
 5. Jeg prøvde først en piratversjon av Far Cry 3 - Blood Dragon. Jeg likte dette spillet så godt at jeg kjøpte det på Steam - jeg fant så ut at jeg måtte også ha en Uplay konto for å spille det, noe jeg gjorde under tvil. Når alt var satt opp og jeg ønsket å faktisk spille spillet begynte en ~3 GB DL...som etter drøye 70 % feilet. Og så feilet den igjen på samme sted. Og etter ett siste forsøk feilet den igjen. Med min ADSL-linje hadde det gått nesten 2 timer nå. Så jeg la inn igjen piratversjonen og var inne igjen i spillet etter rundt 20 minutter. Moralen er: "førsteinntrykket er viktig." Og Uplay feilet fullstendig. Og Steam også for alt jeg bryr meg. Jeg vil spille spill, ikke vente på at Steam automatisk først skal patche seg selv, og så patche spillet jeg skal spille som med min båndbredde tar så lang tid at innen jeg faktisk kan spille noe har glemt hva det var jeg ville spille i utgangspunktet. Da tar jeg heller piratversjoner eller GoG med sine offline installers. Jeg sitter forøvrig fortsatt, 5 år senere, på samme 15 / 0,7 Mbps ADSL-linje...
 6. I de fleste tilfeller er "ren" Windows å foretrekke fremfor leverandør-spesifikke installasjoner - ja, man får stort sett med drivere (som man som bruker plikter å ha en backup av på minnepenn uansett), men man får også "allow Windows to send data to McAfee?" og liknende. Jeg har lastet ned de fleste Windows .ISOer mens M$ fortsatt tillot dette. Samt for en tid tilbake satt en halv time for å komme rundt M$ regionsperringer og enhetsdeteksjon for å få lastet ned en Windows 10 Norsk of Engelsk .ISO fra de offisielle sidene.
 7. Uten at jeg vet behovet ditt, så har jeg også en Windows 7 PC stående til noen spesifikke oppgaver - jeg gadd ikke gjøre noe stort nummer ut av prosjektet mitt, så jeg bare installerte alle oppdateringer jeg fant og så manuelt satte gateway til 127.0.0.1 for å blokkere videre tilgang til internett og Windows 10 "nagging". Satte også manuell IP så maskinen fortsatt kunne bli funnet på intranettet. Hvis noe slikt kan fungere for deg også.
 8. Jeg savner så informasjon om størrelsen på musen. Høyde, lengde, bredde + bredde ved tommelknappene. Spesielt det siste. Jeg har ganske store hender, og flere mus har bare måttet gå i retur pga. bredden oppgitt på sitt bredeste / i underkant har ikke vært i nærheten av bredden ved tommelknappene, hvor hele konstruksjonen har smalet inn og gjort at jeg har måtte holde i nærmest et konstant klypegrep. Du vet musen er ubehagelig å bruke når lillefingeren begynner å få ufrivillige krampetrekninger pga. musegrepet, f.eks. som etter knappe 2 timers bruk med en Razer Diamondback Chroma. Jeg har pr. nå en Steelseries Sensei 310 og selv den kunne gjerne vært ~5 mm bredere. Er desverre blitt vant til knapper på høyresiden også. Herlig å kunne bedrive internettsurfing eller f.eks. Excel navigering med Page Up / Page Down på musen. Hadde før det en Razer Diamondback Acid Green før den ble i minste laget. Er på jakt etter den "perfekte" musen i disse tider. Men har sålangt ikke funnet den. 8 knapper, 7 cm bred eller mer (6,5 cm eller mer ved tommelknappene) og i hvit. Prisen er det samme. "Corsair Gaming M55 RGB Pro Mus Hvit" er den nærmeste sålangt - med mindre Steelseries Sensei 310 faktisk er å få tak i hvit og ikke bare er en Aliexpress special jukseutgave.
 9. Oof! Til den prisen håper jeg de er perfekte! Men man kjøper såklart det man har lyst på og mener man trenger, som såklart gjelder innen alle produktkategorier.
 10. "Det er data fra basestasjonene som analyseres for å se nordmenns bevegelsesmønster, og som Telenor og blant annet Telia nå deler med myndighetene." Storebror ser deg...
 11. Ikke nødvendigvis. Mange hovedkort har en innstilling i BIOS hvor man velger prioritet på integrert eller dedikert (PCIe) skjermkort. @Trine84: Hvilket hovedkort er det du har? La skjermkortet være og test med (i denne rekkefølgen) VGA, DVI eller HDMI kabel (avhengig av hva skjermen og hovedkortet har av kontakter) direkte til hovedkortet og trykk vekselvis Delete og F2 under oppstart. Dette er for å se om du får signal med en analog kabel (HDMI er mindre kresen enn DisplayPort) og kommer inn i BIOS.
 12. Jeg hadde så lyst, helt til jeg husket at det var "Jon" Snow. ^^ Samme som at det hadde gått helt fint med Eddard Stark om Tony hadde vært med.
 13. Her er delen jeg ikke forstår: hvis prisene gikk opp over natten, ble ikke varene som nå er dyrere kjøpt av butikkene mens kursen var lavere? Hvordan kan i det hele tatt nettbutikkene forsvare det spontane prishoppet?
 14. Jotta? Skylagring? På min 0,75 Mbps ADSL-linje er det totalt uaktuelt. Men jeg har 11 TB (2 eksterne disker) som jeg ved ujevne mellomrom kopierer over det meste hva jeg vil ha en offline backup av. Ellers burde jeg rettogslett bytte flere av diskene mine snart. Av mine 8 enheter i hovedPCen har vel 4-5 av dem over 50.000 timer eller mer med oppetid på seg (alt er WD Black eller Seagate Enterprise / Exos). Så jeg bare venter på det blir noen problemer et sted. Jepp. Jeg har minst 2 generasjoner, gjerne 3 (1 uke, 1 måned og 6 måneder), av kritisk data. For meg er OS det mest kritiske da det med min nettlinje vil ta 2 døgn å få alt installert og oppdatert igjen fra scratch. En backup kan jeg gjenopprette på noen timer.
 15. Hva er enkleste måte å sikkerhetskopiere / klone en M.2-disk (OS)? Har brukt Acronis True Image Home 2011 i 5 år, men det virker ikke med Windows 10 (og alle versjoner gitt ut etterpå er crap).
 16. Har endelig, etter drøye 5 år med forsinkelser pga. League of Legends, startet på Dead Space (PC, med tastatur / mus). Med oppløsningen satt til 7680x1440 og V-sync av og FPS låst til 100 er spillet visuelt kjempebra! Selve spillet er også underholdende, om enn ganske forutsigbart til tider. Det har også overraskende ingen bugs med 48:9 ultrawide slik flere andre spill har, som gjennomsiktige vegger. Kameraet skalerer slik det skal (selv om det gjør at jeg kan se rundt hjørner uten å bli sett) og justerer avstanden selv om kun kanten av den høyre skjermen berører en vegg. Imponerende. Men styringen, spesielt musestyringen er FORFERDELIG! Med sensitiviteten satt til tilsvarende hyper speed i menyene føles det likevel som jeg har 0 presisjon i selve spillet, og føles som mer flaks om jeg treffer en arm istedet for veggen ved siden av. Styringen mellom X- og Y-aksen er også helt forskjellig, noe som ble en skikkelig tilvenning, og tilstrekkelig til å ta vekk mye av fokuset på selve spillet, som videre ødelegger mye av underholdningen. Jeg kan tilgi mye av dette, da jeg vet Dead Space er en konsollport som gjør at forventingene mine til noe som helst er omtrent 0. Det visuelle er imponerende til port å være, men kontrollene ødelegger likevel mye av gleden over spillet. Bevegelsene til personen jeg styrer er også så klumsete til tider at "jeg kunne gjort det bedre selv", hvilket er aldri en god ting i et spill.
 17. Var det et spørsmål til meg? Hvis produktet du linket til var det samme du betalte 2400 Kr. i 2014 så gjorde du et kupp! Enten det eller så har de siste kurssvingningene tatt helt av... Men 5600 Kr. er alt for mye. Langt mer enn hva jeg er villig til å bruke på trådløs lyd, uansett hvor bra det måtte være (og jeg er sikker på at lyden er god til den prisen). Der jeg ønsker den beste lyden er hjemme, sammen med stereoforsterkeren (Yamaha R-S700), og er også det eneste stedet jeg vil "splash out" på skikkelige saker. Innen rimelighetens grenser - som sagt, jeg anser ikke meg selv som audiofil, og det jeg kjøper tror jeg er rangsjert som noe av det bedre bare nede i mellomsjiktet. Hele hensikten med trådløs eller "bærbar" lyd for meg, siden jeg bruker det så sporadisk, er at det er "expendable". Skulle jeg miste øreproppene eller at de blir ødelagt på noen måte så skal ikke det være noe stort tap, og jeg vil det skal være enkelt, raskt og rimelig å erstatte for noen 100-lapper. Da jeg kjøpte Shure-hodetelefonene til drøye 1400 Kr. så stod det mellom Shure SRH-840, Beyerdynamic DT770 Pro 80 og Sennheiser...tror det var HD555 den gangen. Ville ha noe bedre og "mer ekslusivt" enn HD280 (som forøvrig hadde en spiralledning som var forferdelig å bruke). Dette skulle også brukes utelukkende med en stasjonær PC og et Asus Xonar Essence STX lydkort fra 2013, med kontakt- og utgangsbegrensninger deretter. Så med kabel var alltid et krav da trådløst ikke ville gi noen fordeler overhodet for meg. Gikk for Shure-settet da HD555 hadde flere brukeranmeldelser om ikke god nok lydkvalitet til prisen, og DT770 hadde flere anmeldelser om en svakhet i byggekvaliteten rundt høyttalerfestet.
 18. Og her er grunnen til at jeg ikke gjør det - det er bare å spørre noen andre, så får man svar på de tingene man lurer på (vel, nesten). Men daymn, de kursene! https://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=1&From=USD&To=NOK
 19. Jaja, uten at jeg helt forstår hvordan makroøkonomi virker, så var tydeligvis ikke CV gavepakken fra staten på 100 Mrd. nok til å stabilisere den Norske kronen. Enkelte eksperter kaller det en overdrivelse av markedet, men prisene taler jo sitt eget språk. Men nei, jeg ser konsekvent ikke på TV. Alt for mye reklame. Og resten er tydeligvis bare Corona og el-biler i disse dager så jeg har hoppet helt av nyhetstoget i det siste.
 20. Det er en stund siden jeg har gjort noe slikt nå, men jeg har brukt en ekstern harddisk docking (ikke alltid disken har kommet opp på først forsøk - eller i det hele tatt) og brukt programmet "iCare Data Recovery Software Enterprise v.5.1". Og så avhengig av diskstørrelse ventet over natten for å se hva programmet klarer å finne.
 21. Hva har egentlig skjedd med prisene på SSDer i det siste? Den 28.12.2019 kjøpte jeg en ADATA XPG SX8200 Pro 512 GB hos Multicom til 903 Kr. Den står nå i 1459 Kr. Den 10.02.2020 kjøpte jeg en Crucial BX500 240GB hos Komplett til 419 Kr. Den står nå i 542 Kr. Er alt sammen knyttet til strømstansen som skjedde hos Samsung sin NAND-fabrikk før jul?
 22. Jeg antar det er noe ironisk at det finnes bare 1 BIOS versjon. Sier noe om markedsverdien til min laptop modell. https://www.asus.com/Laptops/N73Jn/HelpDesk_BIOS/ Versjon 206, og det er den jeg har. Vel, jeg ser en i7 640M ligger på rundt 500 Kr. på eBay, men jeg må se det an litt for jeg så i går at jeg ikke vil få tilbake så mye som forventet på skatten. EDIT: Jeg har nå sjekket med CPU-Z, og sokkelen er "989 rPGA". http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket G1 (rPGA988A).html Utifra CPU-listen er det helt klart "G1" og ikke "G2" jeg har.
×
×
 • Create New...