Jump to content

PaladinNO

Medlemmer
 • Content Count

  3711
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by PaladinNO

 1. Du kan få den skikkelige versjonen til 1500 Kr. hos Komplett. https://www.komplett.no/product/1133452/datautstyr/lagring/harddiskerssd/ssd-m2/corsair-force-series-mp600-1tb-m2-ssd
 2. Enda en ny Cyberpunk 2077 patch, selv om dette er vel mer en hotfix. https://www.cyberpunk.net/en/news/39334/patch-1-31 Patchen er 16,8 MB (GoG), og trenger 238 MB ledig plass for å la seg installere. Det er også en 1.31 "AVX"-patch (?) som er 820 MB, og som trenger 9467 MB med ledig plass. Den store patchen lar seg kun installere etter å ha installert den lille fra patch 1.3.
 3. Hva med et plugin kort for flere M.2-plasser? https://www.komplett.no/product/1130481/datautstyr/lagring/harddiskerssd/ssd-m2/asus-hyper-m2-x16-card-v2#
 4. Sabaton - Steel Commanders (Official Music Video)
 5. Sabaton - Defence Of Moscow (Official Music Video)
 6. Kjører 4,9 GHz nå, og etter en drøy time i Cyberpunk ligger CPU-en på maks 78°C, hvilket er passe for meg. Jeg har nok 2-3 grader å gå på hvis jeg tar kjøleren av igjen og skifter kjølepasta. Jeg presterte å sette kjøleren på feil vei når jeg byttet hovedkort fra Z390 til Z490 for et par måneder siden, og når jeg nå benyttet anledningen til å snu den tilbake så gadd jeg ikke bytte kjølepasta. Skal teste mer etterhvert - hadde tidligere noe microstutter i CP77 når jeg kjørte bil i sentrum (masse folk og masse biler), og ting føltes faktisk bedre nå. Skal aktivere MSI Afterburner FPS overlay også for å se hvilken FPS jeg har når jeg spiller over 3 skjermer.
 7. Ah, da var jeg veldig i nærheten med å gjette - stock er 43x, og jeg har den nå på 45x. Prøvde 47x, men merket ingen forskjell på stock Volt. Ønsket ikke å trykke på ting jeg ikke visste hva var, eller forstod hensikten med.
 8. Jeg vet ikke hvordan min binning er, nei. Har aldri tatt OC så seriøst - jeg lar ting stå på stock Volt og så øke multiplier til jeg finner maks temperatur jeg er komfortabel med. Med 5,0 GHz, uten å røre Volten, gikk tempen opp til 86°C etter gjentatte runder med Cinebench, hvilket jeg synes er for høyt. Slik jeg leser XTU er Volten variabel. 1,300 Volt med 'Adaptive Core Voltage'.
 9. Har drevet å lekt meg litt med Intel XTU - skal ikke late som jeg kan noe om det meste som står listet opp der, men jeg økte Turbo Boost Power Max (TDP?) fra 125 til 250 Watt, økte Turbo Boost Power Time Window til maks og satt Turbo Boost Short Power Max til 'Disabled'. Kjørte noen Cinebench R20 runder etter hver endring, og fant at maks all-core OC for meg og min Dark Rock 4 luftkjøling var 4,9 GHz. Ønsket å holde meg under 80°C, og da var 4,9 GHz grensen for meg. EDIT: Med 5,0 GHz gikk tempen opp til 86°C etter gjentatte runder med Cinebench, hvilket jeg synes er for høyt. /EDIT Skal prøve med litt mer Cyberpunk i morgen. Er forresten 'Processor Cache Ratio' noe jeg trenger å bry meg med?
 10. Brukte dagen på å flytte alt over fra et Fractal Design Define R6 til et Be Quiet Silent Base 802. Define R6 worklog: https://www.diskusjon.no/topic/1863148-define-r6-white-ghost/#comments Hadde beregnet 5 timer på det hele; endte vel med nærmere det dobbelte, inkludert en pause (dvs. middag). 5 timer var vel omtrent det som gikk med på kabelføringene. >-< Skal få gjort noe med kabelen helt til venstre (er en splitter til kabinettlyset). Ville vente med å stripse den til jeg hadde fått inn skjermkortet, og så glemte jeg av det. Kjører uten bakdør for øyeblikket - uansett hvor sammenpakket jeg gjorde det, så ville ikke den støydempede fabrikkdøren på plass. Glassdøren passer derimot helt utmerket på begge sider, så gleder meg til Be Quiet får inn flere hvite glassdører på lager. Specs.:
 11. Jeg ønsker å beholde det som det er. Kan jeg lage en løsning på problemet selv så gjør jeg det - hvis ikke, så er jeg nå kjent med problemet og må bare huske å være forsiktig med det. Forøvrig har jeg ikke funnet et annet kabinett som tilbyr de samme tingene som Be Quiet 802. Har sikkert glemt alt til kabinettet evt. skal transporteres, men jeg kommer uansett til å bytte ut den ene døren til ståldøren ved transport. Og jeg frakter det innpakket i en gammel madrass bak i bilen, med strammebånd forsiktig surret rundt madrassen.
 12. Ja, det virker som noe ble oversett eller glemt under den endelige produksjonen av kabinettet. Jeg tror jeg skal kunne klare å lage en løsning selv med filtknotter / møbelknotter. Har noen større brett hvor jeg kan selv klippe til det jeg trenger. Jeg skrev også til Be Quiet at den enkleste løsningen ville være å lime på en gummilist, ca. 8 mm bred for full dekning mot kanten på kabinettet, mellom toppen og bunnen på døren. Og jeg skrev også det opplagte, at det måtte være en list både foran og bak på døren, siden kabinettet kan inverteres og dørene er symmetriske (i.e. passer på begge sider av kabinettet). Påpekte også at et slikt opprom ville forstyrre luftflyten som et ekstra argument. ...Forøvrig er jo åpningen omtrent like stor som luftinntaket på flere kabinetter med glassdør foran. xD Hadde allerede en aktiv sak med Be Quiet support vedrørende spørsmål om å kjøpe en ekstra hvit glassdør (fant bare svarte paneler i handelen), så jeg bare svarte der. Får se hva slags respons jeg får - selv om Be Quiet supporten virker særdeles hyggelige (har vært i kontakt med dem tidligere også). Pr. nå er ikke åpningen et aktivt problem. Bakkantene er ikke et opplagt sted å legge noe legge press, selv under bæring og håndtering (med mindre man vil gi kabinettet en god klem). Som jeg også påpekte til Be Quiet så er det mer uhell eller transportskader jeg er bekymret for.
 13. "Be Quiet! 802 Tempered Glass White USB-C" ankom i går sammen med 3 stk. Corsair ML140 Pro vifter (2x hvit, 1x rød), og nærmer meg ferdig med "initial prep". https://1drv.ms/f/s!AuFMZD__7mN2lgfnvvUmM_HMFFrn Førsteinntrykket er særdeles bra, til tross for litt for mye plastikk etter min smak (selv om det virker som kvalitetsplastikk), og det er ikke mulig å fullstendig dekke toppen uten noen form for modifisering. Kommer til å se på det etterhvert. Største bekymringen er en 4mm åpning mellom glasset i sidedørene og kabinettet. Vet ikke hvor fleksibelt temperert (herdet?) glass er, men tviler på det bøyer seg 4mm slik polykarbonat eller plexiglass gjør. Har laget en skisse rundt problemet og har sendt den til Be Quiet.
 14. Det fant jeg fort ut, ja - 10900K be a HOT boi! ^^ Derfor snusingen på en AIO for første gang. Så hva slags kjøling trengs egentlig for å overklokke en 10900K? Custom loop og andre fancy greier er fullstendig uaktuelt. Helt ærlig, jeg utstår ikke svart hardware. Mus, tastaturer, skjermer, kameraer, kabinetter, hovedkort, strømforsyninger, grafikkort - ALT er svart nå, gjerne med RGB (bleh). Jeg har alltid foretrukket lysere, statiske farger, og jeg faktisk savner de gode gamle beige kabinettene. Og siden de ikke kommer tilbake, og Lian Li (med sine sølvkabinetter) ikke var å få tak i, så måtte det bli hvit for meg. Da jeg først kjøpte Fractal Define R6 White så så det ut som et sjakkbrett, med svarte PCI-braketter, svarte harddiskbraketter, svart front og svarte gummiinnlegg for kabelføring. Kjøpte enda en R6, i svart (som skulle bli til server), for det kom ironisk nok med hvite PCI- og harddiskbraketter som jeg byttet ut. Fronten ble foliert hvit, sammen med strømforsyningen. Og jeg fjernet gummiinnleggene og viftestyringen (som hadde svart PCB) for å få ting mest mulig hvitt. Se bilder her. Jeg kan godta svart hardware, som et "cluster" i midten av PC-en, men jeg vil ha resten hvitt uansett hva som må gjøres for å få det til. Personlig smak og behag. Kan ikke forklares.
 15. Welp, Corsair sørget nettopp ganske effektivt for at jeg ikke kjøper en H150i Elite. Fikk svar fra supporten deres nå: Jeg vet man får 10 % mer FPS med RGB, spesielt i kombinasjon med litt nedlastet RAM (...), men ytelse er ikke alt. Jeg hadde håpet at Corsair hadde laget en kjøler som både ser bra ut og yter bra, men uten å få PC-en til å se ut som introen til My Little Pony. Vel, da er jeg tilbake til Asus ROG LC 360 (beklager, jeg ønsker en hvit radiator) eller Noctua U12A. Del 1 av prosjektet, det nye kabinettet, kom idag, og jeg ble ikke overbevist av ytelsestallene om å hoppe på en 360 mm AIO (vs. nettopp U12A) med en gang, så en ny kjøler forblir del 2 og noe mer frem i tid. Nå har ikke jeg prøvd å overklokke min 10900K ennå, for nåværende Dark Rock 4 klarer knapt å holde den under kontroll på stock innstillinger (synes 78°C i spill er mer enn nok). Har lyst til å prøve 4,9 / 5,0 GHz all-core.
 16. Whoops! Jeg så på det produktkartet for en stund siden (så egentlig etter om de kommer med en HVIT kjøler). Overså U12A-dekslene som også står oppgitt. https://noctua.at/en/product-roadmap
 17. Overhodet ikke interessert i RGB-en heller - har unicorn vomit på RAM-en, og det er akkurat passe for meg. Skal som sagt bytte ut viftene med Corsair ML120 Pro White uansett, og de går alle til hvert sitt uttak på hovedkortet. Hva ren ytelse angår, så har jeg faktisk kikket på en Noctua U12A. Ante ikke at den er blitt laget i forskjellige revisjoner, og revisjon 5 (som er den siste utgaven, etter hva jeg finner) har en liten offset på selve ribben for å gå klar av høy RAM. Har allerede en eldre U12A liggende, og den står i senter på sokkelen - den har i tillegg har bare 4 kjølerør, sammenliknet med 7.på nyeste revisjon. U12A kommer også nesten like høyt opp som diverse vannkjølere, inkludert 360mm modeller, i forskjellige ytelsestester. Eneste problemet med U12A er at Noctua ikke har noe Chromax-deksler til den modellen. Bare U12S og D15S. Og U12S yter omtrent samme som nåværende Dark Rock 4, og D15S vil dekke over RAM-brikkene, som jeg vil ha stående fritt. Jeg er så absolutt åpen for å kjøpe en ny U12A, og så få den malt hvit i samme VW LB9A som jeg har på min Dark Rock 4.
 18. Har vært en del å sette seg inn i (spesielt når de fleste produsenter kjører en egen kontrolløsning), men jeg tror jeg har funnet en vinner nå, ihvertfall hva tilkoblinger og design angår. ASUS ROG STRIX LC 360 Såvidt jeg kan forstå, så styres pumpen til denne modellen også via en 4-pin som går rett til hovedkortet. Displayet på denne får strøm via en egen mikro-USB kontakt, så det er jo bare å ikke koble til for min del. Må lese mer på ytelse til denne modellen før jeg tar et endelig valg. Forøvrig veldig merkelig at "AIO_pump"-kontakten sitter helt nederst på hovedkortet. CPU-en, med sine 2 viftekontakter, sitter jo nærmest i andre enden. Pumpen til Corsair H150i må såvidt jeg kan forstå kobles via en proprietær strømkontakt til medfølgende Commander Core (svart stygg boks med påkrevde svarte stygge kabler jeg overhodet ikke er interessert i å ha i kabinettet). Men jeg venter på endelig svar fra Corsair på det.
 19. Ikke bare din mening, det ER mer enn rullemotstanden som spiller inn på støyen - dekkbredde, felgstørrelse, lufttrykk i dekket, gummiblanding, hastighet, underlag og mer til er involvert. Jeg ville bare holde det enkelt. Poenget mitt var egentlig bare at såkalte "økodekk" har stort sett dårligere styre- og bremseegenskaper. Ikke noe jeg ville ofret for å få mindre dekkstøy.
 20. Dat be tru mon, men jeg hadde tatt mindre vindtunnel over mer støv. Termodynamikk er avanserte saker - ta med motedesign (f.eks. glass), "krav" til RGB og ønske om plass til radiatorer overalt, så skjønner jeg godt det er umulig å tilfredstille alle. Selv klager jeg egentlig kun på fargeutvalget til kabinettene - jeg orker ikke svart, så jeg savner beige.
 21. Rent personlig er jeg motstander av vifter i bunnen av kabinettet. Ene er at det er det verste stedet å ha en radiator - for de som er interessert i slikt - men alt vifter i bunnen av et kabinett gjør er å suge opp støv. I tilfellet Fractal Torrent er det bevisst laget positivt lufttrykk for å motvirke dette, men det er fortsatt kun en begrenset løsning. Hvis bedre ventilasjon for GPU var det eneste som var poenget, så hadde produsentene droppet glass (som vi alle vet er KUN for det estetiske) og laget meshpaneler med plass til en stor vifte i sidedøren istedet, type Corsair HAF X.
 22. Sant nok. Sportslige dekk har gjerne også større felger og mindre gummi, i tillegg til å være hardere for høyere fartssertifisering (som videre er nødvendig for å tåle mer varmeutvikling), som også vil lage mer støy. Støyproduksjonen vil være den samme i et dekk på stor felg, men lyden vil ha mindre plass inni dekket til å forsvinne på - og dermed sende mer inn i kupeen. Men her var det SUV-dekk jeg refererte til.
 23. Mer bredde ville også gjort det mindre optimalisert for luftkjøling, siden "torrent" navnet i dette tilfellet illustrerer en vindtunnel. Men det skulle ikke vært noe problem for Fractal å lage det som nå er blitt det tradisjonelle, isolerte rommet i bunnen av kabinettet. Men da ville det også ha liknet på Define 7...og omtrent alle andre mid towers. Så de skal ihvertfall ha for å prøve å lage noe nytt. Selv om jeg har ikke hatt PSU-en i toppen siden mitt gamle Addtronics 7896A - hvor 80mm vifter (og beige farge *sukk*) fortsatt var en ting. ^^
 24. Kabinettet er (ihvertfall inntil videre) fortsatt tilgjengelig for kjøp hos Proshop, som du linket til først. Jeg snuste på det kabinettet selv helt til det ble nevnt at det ikke anbefales å bytte / fjerne de medfølgende viftene for å "bevare kabinettets termiske egenskaper". Jeg er også i tvil om det er plass til en HX1200 pluss kabelbunter i det PSU-rommet i toppen av kabinettet. Synd, for det vært akkurat noe for meg som liker luftkjøling så godt (hadde uansett fjernet medfølgende viftekontroll). God plass til et 3080 Aorus Xtreme.
 25. Mer som har gått skeis med Fractal Torrent, desverre.
×
×
 • Create New...