Jump to content

Theo343

Medlemmer
 • Content Count

  35278
 • Joined

 • Days Won

  1

Theo343 last won the day on November 12 2018

Theo343 had the most liked content!

Community Reputation

3326 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

28624 profile views
 1. helt utsolgt var de nå ikke 20% rabatt på 4x16 her (trekk fra 20% på vist pris). https://imgur.com/AyRwukm Men jeg trykket kjøp noen sekunder for sent 2800,- for 64GB overklokk minne er jo bra.
 2. lurte litt på disse adata brikkene men har ikke undersøkt de så nøye og hva slags chip som er i dem.
 3. Flott med dialog med den det gjelder, det er alltid bra. Men så har jeg et par spørsmål og dette kan også muligens andre svare på. 1. Hvis man skulle klare å produsere nok strøm via solcellepanel etc. og batteribanker til å drive egen bolig uten å være tilkoblet strømnettet. Har man da lov til å koble seg av strømnettet og ikke lenger måtte betale nettleie? Hvis ikke, hvorfor? (sammenligner dette med kobberkablene til telenor i sin tid). 2. Med nye AMS målere vil strømprisen variere til forskjellige tider på døgnet. Har man da som husstand mulighet til å kjøpe strøm når den er billigst på døgnet og buffre dette i egne batteribanker i huset? Dvs. når strømmen er billigst vil smarthuset iverksette lading av egne batteribanker som så forsyner huset med strøm når strømmen er dyrest i løpet av døgnet. Det samme ift. effekttopper. 3. Får man selv tilgang til all funksjonalitet i de nye AMS målerne som vi selv har betalt for?
 4. Neida, det er planen å beholde 1080Ti til 3080Ti lanseres. Og Juni, ja da blir det bare litt lavere settings. Med tanke på at CP2077 ser ut til å legge en del vekt på RT så hadde det vært nice med 3080Ti, men kan fint vente 6mnd.
 5. En ting er å bli hacket, det kan skje alle. Det som er kritikken er hvordan de holdt det hemmelig i over et halvt år. Ville jeg stolt på en "sikkerhetsleverandør" som holder slikt hemmelig for meg som kunde i 6mnd? Nei. Selv bruker jeg et par andre som jeg er meget fornøyd med.
 6. Hvis det passer å vente inntil et halvår så gjør man det At dette ville komme lå jo i kortene.
 7. Håper nå at vi får 3080Ti før launch av CP2077 i april 2020. Det spørs og skal holde hardt men har vel skjedd før?Videre spekuleres det i forskjellige media at man vil få høy ytelsesøkning i RT men ~20% på generell ytelsesøkning. EDIT: Hvis vi ikke får noe 3080Ti før CP2077 får dere si fra om dere har noen 2080Ti til overs for salg 😛
 8. Ser med spenning på hvordan det blir med disse stående i parkeringshusene rundt om kring.
 9. Jeg forstår ikke helt logikken bak å mene at de som har solcellepanel og dermed ikke bruker nettet til å transportere den delen av strømmen til eget forbruk skal betale økt nettleie for å belaste nettet mindre? Det blir litt som at man skal betale veiavgift (strategisk omdøpt til årsavgift) for bruk av privat vei. Er det NRK tilstander vi er vitne til her? Nå har det virket som et forskriftsmessig mareritt å installere solcellepanel system her til lands så jeg har forløpig holdt meg langt unna (helt sikkert intensjonen....). Men jeg har selvsagt ønsket å kunne sørge for at garasje og elbil eks. ble satt opp med et "off grid" selvforsynt system med strøm fra slike alternative kilder. Det mente jeg å finne ut den gang at ikke var lovlig. Etter å ha lest igjennom alle krav ol. så var anelsen at "her får man bare trøbbel fra netteiere og myndigheter senere". Om ikke annet så avslører dette at man med vilje ønsker å gjøre det unødvendig vanskelig og dyrt for folk å være selvforsynt med strøm i den grad det er mulig. Det i seg selv bør være en tankevekker. Man ønsker helt klart ikke at folk skal bruke mindre strøm (tåkeprat) og "i værste fall" bli helt eller delvis selvforsynt, de ønsker bare å opprettholde og øke inntjeningen. Alt snakket om at "nå må vi spare strøm" de siste 20 årene har aldri vært en ærlig greie mot folket. Man spiller på frykt rundt ressurstilgjengelighet, skaper en fiktiv ressursmangel, øker prisen og selger overskuddsressursen til andre markeder. Alt kun for å tjene mer penger, ikke for å "spare strøm". Når forbrukerne så følger "tåkepratet" og sørger for å spare på strømforbruket så må strøm/nettselskapene omstille seg og finne nye syndebukker for å øke inntjeningen. Det er mange som var voksne når vi skulle gå vekk fra glødepærene for å spare miljøet og så gå over til lystoffrør med giftige tungmetaller ol. Det kan nesten virke som at alle begrensninger/råd som er pålagt forbrukerne på strømbruk kun er der for å tjene mer penger ;). EDIT: "Peak hours" og maksbelastning på nettet på kalde dager er en helt annen ting men da har jeg et par spørsmål. 1. Hva har man brukt nettleien til de siste 20 år om man ikke har tatt høyde for økt forbruk under "peak hours"? 2. Hvor store overskudd tas ut og hvordan veies dette opp mot behov for å modernisere strømnettet? 3. Hvorfor underdimensjonerer man en såpass viktig infrastruktur som strøm til folket når peak hours er et problem? Er det økonomer fra flybransjen som styrer de faglige beslutningene der? 4. Hvorfor er man vanskelig med å gi folk tilgang til de nye smartmålerne slik at de selv bedre kan styre strømbruk til forskjellige tider på døgnet og eks. peakhours? (tilbakemeldinger jeg har fått fra folk som har smarthus som lidenskap). Jeg forstår at folk begynner å se på alternative kilder til strøm når det virker som man ikke kan stole på de som driver med styre og stell.
 10. Så du mener at NAV spør en dommer før de velger å anmelde og straffeforfølge en som mottar NAV ytelser? Ellers skriver jeg jeg jo at flere instanser burde vært ettergått i sømmene her. NAV har neppe valgt å anmelde for å finne ut om personer har begått et lovbrudd. Det er ikke slik det fungerer. De anmelder fordi de mener at det har vært begått lovbrudd opp mot deres regelverk for stønad.
 11. Det er helt klart at flere enn NAV skulle vært på teppet i denne saken. NAV har det endelige ansvaret men jeg regner med at de som har blitt utsatt for justismord her kan gå til klekkelige erstatningsøksmål mot flere instanser. Satser på at mange dyktige advokater ser både penge og prestisjepotensialet her på offrenes vegne.
×
×
 • Create New...