Jump to content

Camlon

Medlemmer
 • Content Count

  15121
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Camlon last won the day on June 1 2018

Camlon had the most liked content!

Community Reputation

7533 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

50468 profile views
 1. Det jeg tolker uttaelsen som "Vi planlegger å åpne opp igjen, men vi ønsker at folk skal være forsiktige så vi truer folk med ytterligere begrensinger om folk ikke tar det seriøst. Selvfølgelig vil de aller fleste ta det seriøst, så da åpner man opp igjen og lar smitten spre seg"
 2. Har dere lagt merke til at Norge har nesten sluttet å teste? De har gått fra nesten 10000 tester per dag til 1000 tester per dag.
 3. Tror det er mer sannsynlig er at pasientene i Norge får nødvendig helsehjelp, mens i Italia så får de ikke det. Norge har ca 100 på intensiv, og uten hjelp så hadde sikkert en stor andel av dem vært døde. Og dødligheten i Spania er like høy, og der er det vesentlig mindre resistente bakterier.
 4. Danmark ser ut til å ha gitt opp og planlegger å følge samme vei som Sverige https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Qobo1R/aapner-opp-for-aa-lette-smittetiltak-i-danmark-etter-paaske Norge har fulgt Danmark hele veien. Hvis Danmark åpner opp igjen, vil Norge gjøre det samme?
 5. Man tåler litt mostand i livet. Ting vil bli bedre etterhvert, men ikke vær for optimistisk. Da vil du bare bli skuffet om og om igjen. Ingen norske myndigheter predikerte at det ville være 4000 smittete og 300,000 arbeidsledige for en måned siden, men det skjedde allikavel. Hadde man vært litt mer realistisk så kunne man gjort bedre valg.
 6. Danmark tester mye mindre enn Norge og det har sikkert blitt mer spredning på grunn av det. Befolkningstetthet er også en faktor, de fleste er i Oslo regionen. Og jeg tror Norge prøver hardere enn Danmark å holde folk i livet. Vi har ganske mange på respirator sammenlignet med døde.
 7. Hvis R0 er over 1 så er vi på vei mot stupet. At vi faller utenfor litt senere enn Sverige er ingen trøst. Økonomien vil også kollapse hvis vi ikke får smittete ned mot null iløpet av de neste månedene. Og selvfølgelig kan kriteriene endre seg. I starten så havnet tromsø-dama på sykehus. Det hadde neppe skjedd idag. En plutselig reduksjon tyder på endrete kriterier. Det er også en forskjell mellom oppgitt kapisitet og faktisk kapisitet. Sykehussengene er ikke tomme, pasienter må bli kastet ut for å gi plass til covid-pasienter. Å sende hjem de med moderate symptomer er nok en lur handling. Respirator kan ikke forandres like rett, men her ser vi heller ingen stor reduksjon og hvis du inkluderer de som har dødd og ikke lenger trenger en respirator så forsvinner reduksjonen vi har sett de siste dagene.
 8. Reduksjonen du ser den 28 tyder på at de strammet inn kriteriene for å bli innlagt. Respirator til innlagt tyder på det samme. Isåfall ser vi et svært negativt tegn og det er at de nærmer seg makskapisiteren i helsevesenet. Jeg ble lurt av slike små reduksjoner i min egen by. Antallet smittete var ganske stabilt på rundt 30 og så plutselig økte det til over 100. Det stoppet på 136. Og en ting til, respirator tallene burde legge til døde, fordi de hadde naturligvis behov for respirator. Da vil ikke respirator grafen din se veldig positiv ut.
 9. Norge har 32 døde og 97 på intensiv. Danmark har 77 døde og 113 på intensiv Virker som om Norge holder nesten døde folk i livet, og vil snart se en eksplosiv vekst i antall døde.
 10. En etåring sover ikke mesteparten av dagen. Er du heldig så sover han mesteparten av natten. Barnehagen passer på ungene i 9 timer. Når man kommer hjem fra jobb så krever det fortsatt ca 5 timers arbeid med å passe på ungene, lage middag, bytte bleie, rydde, vaske opp, vaske klær, etc og så trenger man en time om morningen. Det krever altså 15 timer med det du kaller husarbeid å passe på 2 unger, ikke 6 - 8 timer. Derfor er det i praksis umulig for 2 voksne å jobbe fulltid, mens de passer på 2 småbarn. De må jobbe deltid, eller en av dem må nesten slutte å jobbe.
 11. Jeg bor ikke i Norge, så jeg kan ikke svare på det spørsmålet dessverre. Men jeg tipper at noen andre i denne tråden, vet hvor i Norge de tar det mest seriøst og minst seriøst. Noen som vet?
 12. 6-8 timers husarbeid?! 😂 Å passe på småbarn er ikke det samme som å vaske gulvet. Du vet opplagt ikke hvor mye arbeid det er å passe på småbarn.
 13. I Japan så er det normalt at mor er hjemme med barna de første årene, så jeg forstår egentlig ikke PC Lyncet referanse til Japan.
×
×
 • Create New...