Jump to content

Camlon

Medlemmer
 • Content Count

  14729
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Camlon last won the day on June 1 2018

Camlon had the most liked content!

Community Reputation

7071 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

49963 profile views
 1. Det som er enda verre er at vi sjekker ikke Iran, Sør Korea, Japan eller Italia selv om vi vet at det er hundrevis av saker der. Og selv om du kommer fra Kina, så blir ikke folk oppfordret til å sjekke for influensasymptomer. Jeg tror ikke Norge kommer til å teste ordentlig før Norge blir som Italia og vi oppdager hundrevis av saker i Norge.
 2. De aller fleste storbyer i Afrika er full av fattigdom og sykdom. Om viruset sprer seg i slike byer, så vil det ta tid før folk legger merke til det. De vil ikke legge merke til om 10 eldre personer dør av lungebetennelse når det er tusenvis som dør av andre sykdommer.
 3. Selv i vestlige land så tester de ikke nok, USA gjør knapt COVID tester og bare noen få land som Sør Korea og Singapore sjekker alle som har lungebettennelse. Storbyer med relativ ok levestandard betyr ikke at de tester for COVID.
 4. De aller fleste land i Afrika tester ikke for COVID, og de har ganske høy toleranse for død. Det kan være tusenvis av saker og titals døde i Afrika uten at noen har lagt merke til det. Det mange glemmer er at man kan ha mange uoppdagete saker, og når man legger merke til det så får man ekplosiv vekst.
 5. Jeg er enig i dette. Det vil ikke bli en global katastrofe som spanskesyken. Men det kan føre til en global krise og masse dødsfall i fattige land på grunn av sykdommen og matmangel. Mitt argument er ikke at media sensurer at Kina er i en humanitær krise, men at de skjuler alvorlighetsgraden for Norge. Det er fordi at hvis de hadde skrevet masse artikler som "Norsk forsker, coronaviruset kommer til Norge om 2 uker", "Coronaviruset kan få helsesystemet til å kollapse", "Apotekene får ikke inn nye medisiner" og "Antall saker eksploderer i Sør Korea, Italia stenger ned 10 byer" så hadde nordmenn løpt til butikkene og apotekene og hamstret. Jeg forstår absolutt at de ønsker å unngå panikk, men det bryter med teorien at media bare bryr seg om hva som gir dem flest klikk.
 6. Vet du ikke hva som skjedde i Wuhan? Folk i Wuhan ble bedt om holde seg hjemme og ikke gå til sykehusene, fordi hele helsesystemet kollapset.
 7. Jeg vil nok tro at hvis man bor i Wuhan og kan ikke få helsehjelp, så er dødsraten enda høyere. Men det er ikke så relevant, tallene viser jo at dødsraten er 20 ganger høyere enn vanlig influensa. Det støtter ikke konklusjonen din at covid "ikke er særlig mye mer dødelig enn influensa". Hele familier dør ikke av vanlig influensa, men COVID kan ta livet av hele familier fordi den er mye farligere.
 8. Her er et eksempel som viser at dette er vesentlig mer dødlig enn en vanlig influensa. Hva slags vanlig influensa tar livet av en hel familie? https://www.theguardian.com/world/2020/feb/18/coronavirus-kills-chinese-film-director-family-wuhan-covid-19
 9. Om helsesystemene kollapser, så kommer det til å stryke med en del unge friske også. COVID angriper lungene, og uten ekstra oksygen så vil mange flere dø. Mange av de som ikke dør vil få permanent skader. Mest sannsynlig så vil worst case scenario ikke skje i Norge, fordi Norge vil stenge av sosiale aktiviter om det sprer seg til Norge. Men en slik scenario vil sende verden rett inn i en global krise, fordi når alle holder seg hjemme så er det lite økonomisk aktivitet. Det er ganske signifikant og burde ha en nyhetsverdi. Bak kulisenne, så er det et system i Norge som gjør seg klar, men myndighetene og media mener naturligvis at panikk er ikke i noens interesse. Hvorfor er det så utenkelig at mediene gjør det de mener er best for Norge, istedenfor å bare bry seg om klikk? Det høres mye mer sannsynlig ut enn at ingen i Norge bryr seg om et farlig virus som sprer seg over hele verden og ser ut til å komme til Norge snart.
 10. Influensa er mer vanlig fordi COVID har ikke spredd seg ennå. Hvis du lar den spre seg, så vil 20 ganger flere dø og helsesystemene vil kollapse. Det er bare en måte å unngå at masse folk dør, man må unngå at den sprer seg. Problemet vi kan se fra Wuhan, Sør Korea, Japan, Italia og Iran er at under normale forhold så sprer den seg fort. For å stoppe spredningen så må man stenge ned alle sosiale aktiviteter og folk må holde seg vekk fra andre folk. Det vil ødelegge økonomien, Vi har da to valg, ødelegge økonomien eller at masse eldre dør av lungebetennelse og helsesystemene kollapser. Slik så sykehusene i Wuhan når det var på det verste
 11. Faktaene du lenker til sier at dødsraten er 2%, influensa er 0.1%. Det er 20 ganger mer. Jeg presenterer det ikke som en spanskesyke og jeg vet at den er ikke like dødlig. Men selv om den ikke er like dødlig som spanskesuken så er den mye dødligere enn vanlig influensa, og vil fullstendig overkjøre helsesystemene våres om den sprer seg. Kina er forresten ikke et land som tar en for laget. Om Kina vet at dødligheten ikke er høy, så hadde de latt den spre seg. Man stenger ikke ned økonomien for å stoppe en influensa. Man trenger heller ikke nye 30000 leger i en by med 10 millioner for å behandle influensa.
 12. Hvor har du egentlig fått dine "fakta" fra? Din egen lenke sier jo "We don’t yet know how dangerous Covid-19 is, and we won’t know until more data comes in. The mortality rate seems to be about 2%. For comparison, seasonal flu typically has a mortality rate below 1%". Nå sier de ikke hva below 1% er, men jeg kan fortelle deg at det er 0.05% til 0.1% https://www.livescience.com/new-coronavirus-compare-with-flu.html Og et spørsmål til deg. Hva slags influensa har ført til at byer har blitt satt under karantene? Hva slags influensa har ført til at nesten alle flyselskaper stopper sine reiser til Kina. Hva slags influensa har ført til at et helsesystem i en by kollapser og de må hente inn 30000 nye helsearbeidere?
 13. Tror jeg heller leser The Guardian og CNN.
 14. Har du aldri hørt om journalistforbundet? At aviser ofte har en agenda eller har retningslinjer er ikke akkuratt en hemmelighet. Jeg tror de har retningslinjer som sier at de bør unngå panikk relatert til COVID. Har du fått med deg panikken i Hong Kong. Folk løp ut og hamstret butikkene tomme, det ble lange køer for å kjøpe masker og folk sluttet å gå ut. Panikk fører til enorm økonomisk skade.
 15. Det fungerer ikke slik. De stoppet ikke å rapportere om Russlandetterforskningen etter 2 uker fordi da ble alle lei. De stoppet heller ikke å rapportere om Hong Kong demonstrasjonene etter 2 uker. Og knapt andre nyhetsaker? La meg presentere toppnyhetene de siste dagene fra kl 16 GMT. 15-åring avhørt utenforsvarer - politimennmå i retten Helsetilsynet:Utsetter pasienterfor alvorlig risiko (ikke COVID) NÅ: UD endrer Kina-reiseråd SISTE: Kraftig vind NÅ: Væpnet aksjonmot mann i Modum NÅ: Brann i lastebil - vei stengt Kriminolog:Hardt ut mot Frpsbruk av krimstatistikk
×
×
 • Create New...