Jump to content

Camlon

Medlemmer
 • Content Count

  16646
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Camlon last won the day on June 17 2020

Camlon had the most liked content!

Community Reputation

8727 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

54823 profile views
 1. Jeg vil ta opp de gamle fremtidsprediksjonene fra 2012 igjen om at biler uten user input vil bli solgt i 2020 og taxinæringen vil bli tatt over i 2025. Nå er det snart 2023, og vi er fortsatt langt unna regulært salg av biler uten user inputs og selvkjørende taxier er fortsatt en drøm. Jeg viste disse prediksjonene i 2019. Og fikk som svar at regelverket er problemet. Å skylde på regelverket er tåpelig, siden det var helt forventet i 2012 at vi vil ha regler i fremtiden og det er ikke en overaskelse at politikere vil være trege med å tillate ny teknologi. Fremtidsprediksjoner må ta hensyn til virkeligheten og regelverket er en del av virkeligheten. Det kom også nye prediksjoner om at vi kan få nivå 4 for alle taxier i 2025 og at når 5G dekningen blir god nok så vil regelverket komme på plass. Selv etter å ha sett gamle prediksjoner feile, så lager folk nye overoptimistiske prediksjoner. Som jeg sa i 2012, det tar lang tid å gå fra et eksperiment til et produkt som kan kjøpes regulært. Og det tar enda lenger tid å gå fra regulært salg til at det tar over industrier som taxinæringen. Taxier vil derfor bli kjørt av den pølsespisende sorten i mange år fremover.
 2. De får ikke noen mulighet. De blir skutt hvis de prøver å rømme og hvis ikke så må de bare følge flokken til de havner i Ukrainia. Der blir de gitt en spade og må gjøre diverse jobber som å grave for soldatene. Noen dager senere blir de skutt av artilleri og kastet i en massegrav. Det er individer som har mulighet til å sabotere, men de som blir sendt til fronten som straff, har dessverre ingen sjanse.
 3. De vil trolig ikke bli sendt til Ukraine som soldater, men som slaver og menneskelig skjold.
 4. Ja, de vil bruke hverandres valuta, men de ønsker ikke å beholde hverandres valuta. Det gjelder spesielt Kina som har null reserver i rubler. Det betyr at de like så godt kunne ha ordnet byttehandler hvor ingen valuta blir overført. Å stenge av gassen og oljen er et farlig spill fra Russland, fordi hva om vesten finner alternative kilder? Høye priser har en tendens til å korrigere seg selv, produksjon øker, etterspørsel faller og land finner alternative måter å kjøpe russisk olje. Hvis produksjonen ikke faller fordi Russland klarer å selge oljen, så vil prisen på olje falle snart. Da risikerer Russland at oljeprisen er lav, de må selge oljen enda billigere til India og Kina og sanksjonene fører til mangel på utstyr og de må stenge ned oljerigger. Det vil være en fullstendig katastrofe for Russlands økonomi.
 5. Ta en titt her. Russland krever betaling i rubler for gass til Europa https://e24.no/olje-og-energi/i/rEJV1a/russland-krever-betaling-i-rubler-for-gass-til-europa?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no Dette blir naturligvis bare en formalitet, siden pengene vil bare bli konvertert til rubler før de kjøper gass. Men det viser at Russland anser ikke euro som en foretrukket valuta. Hadde de sagt at de vil bare godta euro, så hadde det vært mer interessant. Det Russland og Kina vil er at verden bruker deres valuta, men siden de har låst fast valutaen sin bak kapitalkontroll så er det umulig. Russland ønsker ikke yuan og Kina ønsker definitivt ikke rubler. Dollar og Euro kan brukes på hva som helst, hvorfor skaffe seg en valuta som bare kan brukes i Russland og Kina. Rublen er spesielt dårlig, siden den har konstant falt i verdi. Legitim internasjonal handel foregår ikke i gull og krypto. Hvis de ønsker gull og krypto, så kan de selge varer til USA for dollar og så bruke de dollarene til å kjøpe gull og krypto.
 6. Dårlig løsning siden man vil miste tilgangen om brikken blir borte eller ødelagt. Og hvis noen skulle få tilgang til brikken din, så har de også tilgang til passordene dine. Å koble passordene til noe er en god ide, men det bør kobles til noe man ikke kan miste, som f.eks. fingeravtrykk. Vi har allerede fingeravtrykk på mobilen og på mac pc-er. Det kan absolutt utvides til flere formål som passord.
 7. Du nevner ikke hvilke valuta du mener vil erstatte dollaren. Euro og yen er med på sanksjonene. Yuan og rubelen er låst bak kapitalkontroll og andre valutaer er for små. Gull vil nok øke, men det er ingen valuta man kan bruke på kjøpe olje.
 8. Siden Putin bomber og utsulter russiskvennelige Ukrainere, så viser det at Putin bryr seg ikke om noe annet enn å vinne krigen sånn at han kan redde sitt omdømme. Med andre ord, de vil bli mishandlet som alle andre krigsfanger tatt av Russland.
 9. Dette er krigsflyktninger ikke økonomiske migranter. Majoriteten vil trolig returnere og minoriteten som blir vil trolig bidra positivt til Norge. Dette kan ikke sammenlignes med tidligere flyktningbølger hvor det var vanlig å betale smuglere for å komme seg inn i Europa, fortelle en falsk historie til norske myndigheter og så søke familiegjenforening for familien i hjemlandet. Vi trenger å legge om flyktningpolitikken for å unngå at systemet blir utnyttet av smugglere igjen, men det kan gjøres senere. Nå bør fokuset være på å hjelpe så mange Ukrainere som mulig.
 10. Tittlen er "Hvorfor driver alle lokalt å samler inn klær til Ukraina?", ikke "Hvorfor driver alle lokalt å samler inn klær til flyktningene utenfor Ukraina". Og ingen steder i første innlegg står det at det utelukkende er snakk om hjelp til Ukrainske flyktninger utenfor Ukraina. De aller fleste som trenger hjelp er fortsatt i Ukraina, og det er masse på flukt innad i Ukraina.
 11. Selv om det blir atomkrig, så vil mange overleve, spesielt hvis antall bomber er begrenset. https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_holocaust#Nuclear_winter Men lar vi Russland få Ukraina for å forhindre at han bruker atomvåpen, hva hindrer Russland eller et annet land med atomvåpen å ta Norge ved å true med atomvåpen?
 12. Jeg tolket tråden mer som "hvordan kan vi hjelpe ukrainiske befolkningen generelt". De frivilige som ikke kjemper direkte tar samme risiko som de 40 millioner menneskene som allerede befinner seg i Ukraina. Om ingen kan ta en risiko, så vinner Russland.
 13. Jeg snakker hovedsakelig om hjelp i Ukraina siden det er mest kritisk, men utelukker ikke hjelp til flyktninger.
 14. Du tror det eneste man trenger i en krig er soldater? Hva med levering av mat, medisiner og våpen, medisinsk hjelp, vedlikehold, etc. Frivilige organisasjoner har ikke kapisitet, men det endrer ikke faktumet at det er frivilige Ukraina trenger siden hjelpen kommer ikke fram. Om norske myndigheter hadde sendt et stort team med frivilige til å hjelpe til i Ukraina så kan jeg garantere at det hadde blitt svært godt mottatt i Ukraina. Tror du seriøst at Ukraina ville sagt nei fordi vi ikke prater lokalspråket og bedt dem donere penger istedenfor?
 15. Jo, det gjør du. Det er ikke uvanlig å ta 1200 per time for jobb i Norge, og vanlige donasjoner i Norge er ofte under 1000 kroner. Pengene dine strekker ikke langt om de skal betale folk for å jobbe for dem, de trenger frivilige. Ukraina har etterspurt og lagt til rette for frivilige, så det er absolutt noe de ønsker.
×
×
 • Create New...