Jump to content

tigerdyr

Medlemmer
 • Content Count

  2883
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2669 :)

1 Follower

About tigerdyr

 • Birthday 11/20/1974

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

17496 profile views
 1. Du glemmer de plutselig måtte lære seg å bruke teknologi fra de siste to tiårene de i beste fall bare hadde hørt om tidligere. Skjønner godt det må ha vært en voldsom påkjenning for lærerne. Oss i samfunnskritiske yrker derimot hadde jevnt over mye å gjøre.
 2. Tror rolig vi kan si det er langt over normalen, men det i seg behøver ikke bety du drikker for mye. Er vanskelig for meg å forstå at nogen liker øl såpass mye at man kunne drukket 3 halvlitre hver dag om ingen sa fra. Hadde det samme vært tilfellet om det var alkoholfri øl eller er alkoholen det avgjørende? For meg er det kanskje det som forteller meg om man har et problem eller ikke. Jeg ville også vært bekymret for leveren med et så solid inntak av øl over lang tid.
 3. Hersketeknikk er du god på. Skolen blir aldri bedre når lærerne har den innstillingen at de alene vite og vi skal aldri endre på noe. Lønn har intet å si i den sammenhengen.
 4. ok, han gikk litt opp i lønn, men viktigst for han var at eleverne på uni er mer motiverte enn på vgs. Skolen er moden for endringer. I dag finner man forelesninger på nett av meget høyere kvalitet enn på den lokale skolen og igrunn er det en utrolig gammeldags tankegang at der er nogen verdi i at lærerne lirer seg samme informasjon klasse etter klasse, år etter år. Hadde antakelig vært mye bedre at eleverne fikk se kvalitetsforelesning i video-form og så bare ha en lærer tilgjengelig for eventuelle spørsmål. Da hadde vi ikke trengt så mange lærere og kvaliteten hadde garantert gått opp.
 5. og enda flere forstår ikke at høyere lønnsvekst resulterer i høyere inflasjon og det siste vi trenger nå er å helle mer bensin på inflasjonsbålet; det taper absolutt alle på.
 6. En lærer blir ikke noe bedre av å få mer i lønn. Så lenge gode og dårlige lærer får det samme, vil det ikke lønnen endre noe som helst.
 7. Det at lærerne selv ser ut å tro de har verdens viktigste jobb er nok en betydelig del av problemet.
 8. Skulle da bare mangle at staten er gjerrig. Det er tross alt våre skattekroner det er snakk om.
 9. Nå er tilfeldigvis broren min i danmark mattelærer, tidligere på vgs, nå på universitetet, og lønnen hans er ganske lik den i Norge, så det er nok nærmere det at BNP for Norge er kunstig høyt som er grunne til det store utslaget i den statistikken det ble henvist til.
 10. Hint: Fordi jeg selv er "IT-arbeider". At vi kan tjene betydelig mere etterhvert er en konsekvens av at lønnen innen IT oftere er individuelt fastsatt, i høy grad resultatbasert og nesten aldri involverer fagforeninger. Hva du har av utdannelse vet jeg ikke, men det er selvfølgelig godt mulig at du tjener alt for mye ifht det du skaper Lærere er en kostnad for samfunnet og det er veldig vanskelig å måle hvor dyktig en lærer er og hvilken verdi de reelt bidrar til å skape. Resultatet ser man først mange år senere, altså om eleven har blitt et produktivt medlem av samfunnet eller ikke. Derfor er resultatbasert lønn vanskelig å få til som lærer. Individuelt fastsatt lønn er vel også veldig uvanlig blant lærere og de er antakelig motstandere av det også, selv om vi alle vet er der er enorme forskjeller i lærestaben. Derutover mener jeg at en lærer selvsagt ikke automatisk skal tjene det sammer som en siv.ing. bare fordi de tilfeldigvis bruker like mange år på utdannelsen.
 11. Enig i det. Forrige gangen det var krise (ca. 2008), jobbet jeg i et av de konsulenthusene som drev med ren provisjonsbasert avlønning. Vi hadde vel en 4-6 stykker ut av ~70 som firmaet slet med å finne oppdrag til og minst en av de sluttet etter et par måneder, men i det store og hele merket vi lite til det. Er du dyktig, er der som regel jobb til deg, men avlønnes du på den måten, er det lurt å sørge for at du har satt penger til side hvis du skulle mangle oppdrag i (f.eks.) 6 måneder.
 12. Jeg har vanskelig ved å se at de ikke allerede får det de fortjener og kanskje vel så det. Jeg har ikke fulgt veldig godt med i striden så vet ikke om det bare handler om lønn, men jeg slo opp lønnvilkårene en stund siden og mener at startlønnen til lærere var på ~550K (tilsvarende medianlønnen eller litt over) og faktisk til og med på nivå med det IT-folk kan få når de starter. De har muligens også en lang rekke tillegg jeg ikke orker å sette meg inn i, generøse arbeidstider og ferier, mulighet for å plassere arbeidet når det passer (f.eks. rette avleveringer og lage forberedende arbeid på kvelden for å frigjøre tid på dagen) osv.
 13. Jo, men hvor meget bankene trekker fra e-taksten og tar hensyn til kostnaden ved et salg er antakelig hovedårsaken til at det varierer. Jeg syns de 9,8 fra sparebank1 høres ganske bra ut.
 14. Jeg syns det er en litt spesiel vinkling av saken. De kan fint velge fengsel i stedet for krig hvis de ikke vil kjempe i krigen de fleste av de støttet før det ble deres tur til å bidra. Kan ikke se de har nogen god sak for å få asyl. Altså, ukrainerne flykter fordi de har blitt invadert av en fremmed makt - og russerne flykter fordi de har invadert et fremmet land... høres veldig spesielt ut i mine ører. Jeg forstår hvis det er snakk om journalister som kan dokumentere reell forfølgelse og maktovergrep, men siden støtten til Putins krig anslagsvis har lagt rundt 80% i Russland kan jeg ikke tro annet end at langt de fleste som nå "flykter" fra Russland faktisk har støttet krigen inntil nå og således er en del av problemet.
 15. Jaha? Virker istedet på meg som iranske kvinner har større baller enn russiske menn.
×
×
 • Create New...